Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Hosszú Katinka első fokon pert nyert a FINA ellen – sa
  2019-01-11 15:28:38, péntek
 
  Egy washingtoni bíróság első fokon Hosszú Katinkának, illetve két másik úszónak, Tom Shieldsnek és Michael Andrewnak adott igazat abban a perben, amelyet a Nemzetközi Úszószövetség ellen indítottak - írja a Bors.
Hosszúék azért perelték be a FINA-t, mert döntésével megakadályozta, hogy részt vegyenek a független International Swimming League (ISL) decemberi versenyén, amely komoly pénzdíjakkal keltette fel az úszók érdeklődését.
A FINA eltiltást helyezett kilátásba azoknak az úszóknak, akik rajthoz állnak a Torinóba tervezett versenyen. A szervezők ezek után lefújták az eseményt és még decemberben bírósághoz fordultak, akárcsak az úszók, akik szerint jogsértő volt a szövetség fenyegetése. A viadalon egyébként Cseh László is rajthoz állt volna.
A Bors megszólaltatta Gyárfás Tamást, aki arról tájékoztatta a lapot, hogy a FINA egyelőre nem kapott tájékoztatást a bírsági döntésről.
*
- Kiáll Hosszú Katinka mellett az úszónő miatt megbukott Gyárfás Tamás.
Cikk linkje: Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ötödször is telt házas újévi koncertet adott Bécsben Mága Z.
  2019-01-07 22:45:40, hétfő
 
  Ötödször is telt házas újévi koncertet adott Bécsben Mága Zoltán.
Facebook oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
48 esztendő után fény derült a titokra: Koncz Zsuzsa évekig
  2018-12-30 22:57:17, vasárnap
 
  48 esztendő után fény derült a titokra: Koncz Zsuzsa évekig élt házasságban.
Az énekesnő eddig sosem beszélt róla, most azonban kiderült: anno bekötötték a fejét.
Koncz Zsuzsa Zöldi Gergely róla szóló könyvében mesélt arról a - eddig kevés ember által ismert - tényről, miszerint ő is volt házas.
,,Nem voltam feltétlen híve a házasságnak, mint intézménynek" - mesélte az énekesnő, akinek elvált szülők gyerekeként kellett felnőnie. Édesapja hatéves korában tűnt el az életéből. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy Zsuzsa egy örök szingliként vonult a köztudatba, aki sosem tartotta elsődlegesnek a házasságot. Ennek ellenére 1970-ben hozzáment a dramaturg Boldizsár Miklóshoz.
,,A környezetemben lévő példákat kicsit sem találtam vonzónak, tehát elég bizonytalan voltam, ha itt lesz is esküvő, elmegyek-e rá" - mesélte a sztár. Zsuzsa még nászajándékot is kapott az esküvőjére a lemezkiadójától: a Szerelem című első albumát. A két tanú Illés Lajos és Módos Péter volt, ám a frigy nem tartott sokáig: Zsuzsa és férje pár év után elváltak.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Telt ház tizenegyedszerre is!
  2018-12-23 19:30:49, vasárnap
 
  Hála és köszönet - Telt ház tizenegyedszerre is!
Köszönet Istennek és végtelen hála szeretett közönségemnek, hogy tizenegyedik alkalommal is telt ház előtt rendezhetjük meg az újévi gálakoncertünket az Arénában. A Budapesti Újévi Koncertre, hasonlóan az elmúlt évekhez, karácsony előtt az összes jegy elfogyott, így ismét 13 ezren kívánhatunk békességet, boldogságot és szerencsét egymásnak az előttünk álló esztendő első estéjén. Folytatás január 4-én, Bécsben, a Wiener Konzerthausban, ahol már ötödik alkalommal rendezhetjük meg újévi gálánkat.
Karácsony szent estéje előtt napon, Advent negyedik vasárnapján a gyertya lángja számomra még fényesebben világít, beragyogja az év utolsó napjait, és elhozza a reményt, a fényt az előttünk álló esztendőre is. Megköszönve évtizedes kitartó szeretetüket, bizalmukat, kívánok mindannyiuknak áldott és békés Adventet, gyönyörű arany vasárnapot, hogy szeretteik körében készülhessenek Jézus születésérre, karácsonyra.

Mága Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Születésnapi köszöntő Törőcsik Mari művésznőnek
  2018-11-24 14:29:33, szombat
 
  Ma, 83. születésnapján a Happy Birthday-t hegedülve telefonon keresztül köszöntöttem fel a Nemzet Színészét, Törőcsik Marit, aki számomra hazánk egyik legkedvesebb és legszeretetreméltóbb művésze.
Jó volt örömöt szerezni a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas színművésznőnek, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának.
Hosszú évek óta tartó jó barátságunk jegyében a művésznő azt mondta, már nagyon várja, hogy ott lehessen a koncertemen, és kérte, üdvözöljem nevében a tisztelőit, a közönségét, azokat, akik aggódnak felgyógyulásáért, és szeretettel gondoltak rá születésnapján.
Kedves Mari, ezúton is jó egészséget, hosszú életet kívánok! Mága Zoltán hegedű művész
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... ......


 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Hosszú Katinka fenyegetést kapott.
  2018-11-09 14:05:30, péntek
 
  Forrás: startlap oldal
Nagy kérdés, mit lép erre olimpiai bajnok úszónőnk.
Úszóháború tört ki, amiben Hosszú Katinka is érintett. Eltiltást is kaphat ugyanis, ha részt vesz a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által el nem ismert Nemzetközi Úszó Liga (ISL) decemberi nyitóversenyén.
Nyáron a Nemzetközi Úszószövetség már figyelmeztette 209 tagországát: ha együttműködnek a rivális, nemzetközinek nevezett verseny szervezőivel, durva szankciókra számíthatnak. A FINA legalább egy-, maximum kétéves eltiltást is kilátásba helyezett az ellenszegülőknek.
Az Origo cikke alapján világklasszis versenyzők is jelezték már, hogy ott lesznek a versenyen, köztük van Hosszú Katinka is.
- Ha tényleg elindul a versenyen, és a FINA tartja magát a fenyegetéshez, akkor bajnokunk nem vehet részt a jövő évi dél-koreai világbajnokságon.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ismét hatalmas sikert aratott Mága Zoltán Athénban
  2018-09-19 11:24:17, szerda
 
  Hatalmas sikert aratott Athénban, a több ezer évvel ezelőtt épült színház alapjain álló Odeonban tartott gálakoncert meghívott művészeként Mága Zoltán. A hegedűvirtuóz az ATHENS REVISITED - Mítoszok és Hősök címmel, a Herodes Atticus Odeon színházában tartott előadáson világhírű görög tenor, Mario Frangoulis gálaműsorának vendégművészeként szerepelt Görögországban, immáron második alkalommal. A nemzetközi hírű dalszövegíró-előadóművész, Lina Nikolakopoulou művészeti irányításával szervezett gálakoncerten Mága Zoltán hegedűművész Mario Frangoulis mellett Jose Maria Canoval és Christina Poulitsi-al szerepelt a színpadon. A görög közönség már második alkalommal hallhatta Mága Zoltánt a világhírű koncerthelyszín színpadán, és a publikumot virtuóz hegedűjátékával annyira rabul ejtette, hogy jövőre egy önálló koncertre visszahívták.
...... ................ ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Soha többé nem áll színpadra Kulka János
  2018-08-04 10:16:05, szombat
 
  A Fókusznak adta első televíziós interjúját Kulka János azután, hogy 2016 áprilisában sztrókot kapott és életmentő műtéten esett át. Jobb karja lebénult, megszólalni nem tudott. Terapeutájával együtt elmesélik, hogyan tanult meg újra mozogni és beszélni.
A kérdésre, miszerint vállal-e még színházi szerepeket, ezt válaszolta: Soha többet
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Segítséget nyújt Mága Zoltán a kárpátaljai Nagydobronyban
  2018-08-02 17:54:45, csütörtök
 
  Segítséget nyújt Mága Zoltán a kárpátaljai Nagydobronyban felgyújtott református imaház újjáépítéséhez
100 templomi jótékonysági koncertsorozat - Ünnepi díszelőadás a Szent István téren
Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából Mága Zoltán hegedűművész 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadását. A Kárpát-medence legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziójának budapesti állomására a Príma Primissima-díjas hegedűművész több mint 10 ezer embert vár. A Kossuth-díjas művészek közreműködésével, Kásler Miklós miniszter fővédnöksége és Veres András győri megyéspüspök és Köves Slomó főrabbi védnöksége alatt rendezett koncert teljes bevételét Mága Zoltán karitatív célokra ajánlja fel.
Mága Zoltán azért választotta koncertjei helyszínéül a templomokat, mert Isten háza mindenki számára nyitva áll és a templomok atmoszférája erőt, hitet, reményt ad az embereknek. A hegedűművész azt mondta, abban bízik, hogy a most zajló újabb karitatív missziója felülmúlja a korábbi küldetéseit és még nagyobb összefogással sokkal több embernek tudnak segítséget nyújtani.

A Kárpát-medence legnagyobb jótékonysági koncertsorozatának ünnepi gáláján a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében sztárvendégként közreműködik: Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze, Bonnyai Apolka zongoraművész, Georgina von Benza operaénekes, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a több mint száz fős erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekek kórusa.
Mága Zoltán az ünnepi díszelőadás teljes bevételét jótékony célra ajánlja fel: anyagi hozzájárulásával kiegészíti a súlyos betegséggel küzdő Tóth Róbert ifjúsági Európa-bajnok és többszörös magyar bajnok kajakozó életmentő külföldi orvosi műtétjéhez hiányzó összeget és az elmúlt évekhez hasonlóan a hátrányos helyzetű gyermek tanulását segítve idén is 1000 iskolás számára ad át iskolatáskát és tanszereket. A Szent István-bazilika előtt tartandó koncert bevételének nagyobb részét pedig Kárpátalja legnagyobb magyarlakta községében, a magyar többségű Nagydobrony településen 2018. július 15-én hajnalban, feltehetően szándékos gyújtogatás miatt leégett református imaház és a hozzá tartozó óvoda teljes felújítására fordítja. ,,Számomra az élet, a család biztonsága, Isten szeretete és a tudás elsajátítása a legfontosabb érték és feladat a világon, éppen ezért a hitéletet és a lelket, valamint a felebaráti szeretetből fakadó tenni akarást is erősítő templomi koncertsorozatom a legjobb összekötő kapocs, hogy a tragikus sorsú nagydobronyi magyar közösséget megsegítsem" - fogalmazott a hegedűművész, aki a segítségnyújtást a határon túli magyarság melletti szolidaritásnak, az erőszak és a rasszizmus elleni kiállásának is tekinti. Mága Zoltán szerint az, hogy idén februárban a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházát gyújtották fel és az elmúlt időszakban a magyarajkú romák ellen követtek el súlyos atrocitásokat, arra ösztönözi a Kárpát-medencei magyarságot, hogy összetartóbbak és szolidárisabbak legyenek a honfitársakkal, mert csak az országhatárok választják el a őket, de lélekben, kultúrában és identitásban mindannyian egyformák vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
100 Templomi jótékonysági koncertsorozat
  2018-07-22 08:20:17, vasárnap
 
  100 Templomi jótékonysági koncertsorozat - Ünnepi díszelőadás

Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából Mága Zoltán hegedűművész 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren tartja a második alkalommal útjára indított 100 Templomi jótékonysági koncertsorozatának dísz előadását. Az év legnagyobb ökumenikus jótékonysági missziójának budapesti állomására a Príma Primissima-díjas hegedűművész több mint 10 ezer embert vár. A Kossuth-díjas énekesek és világhírű előadók, valamint erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekkórusok közreműködésével tartandó koncert ingyenes, azonban támogató ülőjegyek korlátozott számban még vásárolhatók. A koncert teljes bevételét Mága Zoltán jótékony célra ajánlja fel. További részletek hamarosan.
Kérjük, amennyiben lehetőségük van, egy megosztással segítsék, hogy a jótékonysági koncertünk híre minél több emberhez eljusson. Szeretettel és tisztelettel várunk minden zeneszerető, és segíteni szándékozó embertársunkat a Szent István téren 2018. augusztus 21-én, 19 órakor kezdődő gálakoncertre!
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 215 db bejegyzés
Összes: 36922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1421
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 29505
  • e Év: 29505
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.