Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
LegJOBB TERMÉSZETES antibiotikumok
  2013-09-13 19:10:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
A természet antibiotikuma
  2012-03-07 15:34:36, szerda
 
  Az oregánó

A természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré.
Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja.
Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie.
A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő képességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszik kórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár antibiotikumra rezisztens.
Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos
Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az oregánó olaj például elpusztította a pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint a neisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát.
A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást, tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó baktérium.
A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidis, más néven memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita.
A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcus baktériumok pedig az akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek.
Az oregánó olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83 százalékát és az enterococcus 78 százalékát is.
A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, az enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is kapcsolatba hozzák.
Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó olaj hatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős klebsiella baktériumok ellen (szintén 78 százalékukat ölte meg).
Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések esetén találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy amerikai kutatás pedig nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet az olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a staphylococcus, az E. coli, és listeria. Végül egy brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben mutatta ki az oregánó olaj baktériumölő képességét.
A természet tehát egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában.
Itthon inkább fűszerként ismerjük
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon.
Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít.
Bab-, paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használják.
Teakánt elsősorban köhögéscsillapításra, nátha ellen használják.
Remek meghűlés elleni izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön átszürjük melyből napjában többször melegen iszogatunk.
Az élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy:
a hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere.
A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve.



 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Ha utolértek a vírusok
  2011-12-19 13:22:06, hétfő
 
 
Ha utolértek a vírusok

A meghűlés, a felső légúti hurut kiváló csillapítója a kakukkfű. Fő hatóanyaga a thymol, mely antioxidánsként véd a kórokozóktól. A fűszernövény emellett sokféle flavonoidot tartalmaz, melyek szintén segítenek megküzdeni a vírusokkal. A kakukkfű enyhíti a köhögést, oldja a hörgőkre tapadt váladékot, és lazítja a légzőszervek simaizomzatát. A tojásos ételek, a szárazhüvelyesekből készült fogások és a tésztaszószok ízletes kiegészítője lehet a gyógyhatású fűszernövény.
Ha a mínuszok miatt átfázott a tested, könnyebben megtámadnak a vírusok. Ilyenkor hívd segítségül a csilipaprikát! Azonnal felmelegít, és immunrendszeredet is magasabb sebességre kapcsolja. Frissen felhasználva gazdag C-vitamin-tartalmát élvezheted, szárítva pedig az antioxidáns A-vitaminnal véd a kórokozóktól. Sültek, babételek ízletessé varázsolhatók vele.
Az ünnepek napjaiban hangulatos fahéjillat áraszthatja el lakásodat. A fakéregből készült fűszert változatosan felhasználhatod: gondolj rá a sütemények, párolt gyümölcsös köretek készítésekor, de a reggeli müzlidben is helyet kaphat. Kihűlt kéz- és lábujjaidat felmelegíti a vérkeringés fokozásával. Ha megtámadott egy vírus, a fahéj fertőtlenítő hatásával gyorsabban gyógyulsz. Felső légúti és hólyaghurut esetén is segít, és az influenzához társuló izomfájdalmakat is csökkenti.
Ezentúl az érdekes ízvilág mellett jusson eszedbe a fűszerek másik arca is, mely az egészségről szól.

 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Baktériumok ellen
  2011-11-20 05:25:54, vasárnap
 
  Antibakteriális gyógynövények:

Orvosi kálmos, Apróbojtorján, Fokhagyma, Kamilla, Citromfű, Borsmenta, Körömvirág, Búzavirág,Cserszömörce, Lórom, Bíborvörös kasvirág, Édesgyökér ,Orbáncfű, Izsóp, Diófa, Fehér árvacsalán

Antibakteriális illóolajok :

Árnika, Kömény, Citrom, Ciprus ,Kurkuma, Eukaliptusz, Boróka, Babér, Levendula, Teafa, Narancsvirág, Bazsalikom, Geránium, Erdei fenyő, Kakukkfű

Antibakteriális fűszernövének:

Ánizs, Torma, Piros paprika, Konyhai kömény, Fahéj, Kurkuma, Édeskömény,
...
Vírusok ellen

Antivirális növények:
Fokhagyma
Citromfű
Benedekfű
Ginszeng
Bíborvörös kasvirág
Édesgyökér

Antivirális illóolajok:
Citrom
Eukaliptusz
Bazsalikom

Antivirális Fűszernövények
Torma
Piros paprika
Fahéj
Majoránna
Zsálya
Anginás panaszok

Forrás. datafilehost

...
 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Antibiotikumok a konyhából
  2011-10-30 08:34:20, vasárnap
 
  A fertőzések ellenszerét a tányérodon is megtalálhatod. Egyes táplálékok sikeresebben leküzdik a kórokozókat, mint a gyógyszerek.

Ha utolért egy őszi fertőzés, első gondolatod az antibiotikum-kúra lehet. Ám sokkal ritkábban van rá szükség, mint hinnéd. Ma már az orvostudomány is csak igen indokolt esetben alkalmazza ezeket a gyógyszereket. Ha a tüneteket vírusfertőzés okozta, az antibiotikumok hatástalanok lesznek. Ám még a baktériumok ellen sem biztos, hogy a tabletta a megfelelő választás. Néhány természetes táplálék és gyógynövény bizonyítottan erőteljes baktériumölő hatású. Mindig orvosi vizsgálat előzze meg a döntést, hogy a patikába vagy a konyhába indulsz-e a gyógyulásért!

Fokhagyma, az orosz penicillin

Az orosz népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a fokhagymát. Legfontosabb tulajdonsága, hogy tartós fogyasztása mellett sem válnak ellenállóvá vele szemben a baktériumok. Ez a mesterséges antibiotikumokról nem mondható el.
A fokhagyma fő hatóanyaga az allicin, mely rendkívül erős baktériumellenes, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő vegyület. A gyomorfekély gyakori okozója, a Helicobakter pylori nevű kórokozóval is eredményesen száll szembe. A növény az allicint önvédelmi eszközként használja: ezzel védekezik a fertőzések ellen. Szervezetedbe kerülve téged is ugyanúgy megóv tőlük. A chicagói orvostudományi egyetem kísérlete fényt derített rá, hogy a fokhagymában található allicin azokat a baktériumtörzseket is elpusztítja, amelyek ellen az antibiotikumok hatástalanok. Ráadásul a gyógyszerrel szemben nem pusztítja el az egészséges bélflórát.
Nem csak ha megbetegedtél, megelőzésképpen is érdemes kipróbálnod a fokhagymakúrát. Évente kétszer hat héten keresztül minden este fogyassz három gerezd fokhagymát. Ha utána néhány darab szegfűszeget vagy petrezselyemlevelet elrágcsálsz, elűzheted az erős aromát. Választhatod a fokhagymatablettát is, mellyel semmilyen kellemetlen szagot nem kockáztatsz.

Propolisz, a méhek városvédője

A méhkaptárban rengeteg méh él együtt, mégsem fenyegetik őket a járványos betegségek. Nem véletlen, hiszen propolisszal védekeznek, melynek jelentése: ,,a város előtt". Az ógörög eredetű szó arra utal, hogy ez az anyag védi a méhkaptárat a kórokozóktól. A sárgás színű, ragadós propoliszhoz a méhek összegyűjtik a fák gyantáját és a rügyek mézgás anyagát, majd nyállukkal összekeverik. Ezzel a fertőtlenítő hatású anyaggal kenik be a kaptár bejáratát és falait.
A propolisz fő vírus- és baktériumellenes alkotóeleme a ferulsav, és a hatást fokozzák az immunerősítő flavonoidok, az aminosavak és a vitaminok. A propolisz fogyasztásával sikeresen leküzdheted a felső légúti fertőzéseket, gyorsabban felépülsz a tüdőgyulladásból. Akkor is érdemes gondolnod rá, ha nem kerülheted el az antibiotikum-kúrát. A propolisz segít, hogy a terápia mellékhatásaként ne szaporodjon el bélrendszeredben a Candida élesztőgomba. A tinktúrát folyadékba csepegtetve fogyaszthatod, de tablettát és propoliszos mézet is vásárolhatsz a bioboltokban.

Recept a cserépben: az Aloe vera

A pozsgás növény villámgyorsan meggyógyítja önmagát, ha sérülés éri, vagy baktériumok támadják meg. Különféle ellenanyagokat termel, a titka ezeknek az összetevőknek a kombinációjában rejlik. Köztük is egyedülálló az acemannon, amely serkenti a kórokozókat pusztító falósejtek termelődését. Ez az anyag az emberi szervezetben is képződik, de csak a serdülőkorig. Később sem kell lemondanod gyógyító hatásáról, például az Aloe segítségével.
A növény egy lupeol nevű klórvegyületet is tartalmaz, mely erőteljes fertőtlenítő hatású. A gyulladással járó fertőzésekből is gyorsabban felépülsz az Aloe speciális zsírsavainak köszönhetően. Már néhány evőkanál gél elegendő ahhoz, hogy elérd a baktériumölő hatást.
A rostos vagy szűrt gélt meg is vásárolhatod, de otthonodban is helyet kaphat egy cserepes Aloe az ablakpárkányon. Metssz le egy levéldarabot, és hagyd, hogy a sárgás lé kicsorogjon. Ezt ne használd fel, mert erőteljes hashajtó hatású. Egy kanál segítségével a levélből könnyen kinyerheted az áttetsző, fogyasztásra alkalmas, kocsonyás gélt.

Három gyógynövény, sokszoros védelem

A fűszernövények közül néhány nemcsak az ételek élvezetét fokozza, de a baktériumok elleni védekezőképességedet is.
A kakukkfű kellemes illatú cserje, hajtásainak értékes hatóanyaga a timol. Hasonló módon pusztítja a kórokozókat, mint a mesterséges fertőtlenítőszerek - ám huszonötször hatékonyabban! Sokoldalúan bevetheted a gyors gyógyulásért: teaként fogyasztva, szirup formájában vagy az illóolajat belélegezve. Utóbbi esetben a tüdőhólyagocskákhoz is eljut a baktériumellenes és gyulladáscsökkentő anyag, így a teakúra hatása megsokszorozódik.
Az oregánó szintén számos baktériumfajjal sikerrel száll szembe. Egyik összetevője, a carvacrol 18 mesterségesen előállított gyógyszernél is hatásosabbnak bizonyult a vizsgálatok során. Az oregánóolajból naponta háromszor négy cseppet fogyassz folyadékba keverve. Ha párologtatóba csepegteted, lakásod levegőjét is biztonságossá teheted a kórokozókkal szemben.
A lestyán levele és gyökere a fertőzések leküzdését gyulladáscsökkentő, baktériumellenes és méregtelenítő erejével segíti. Főként húgyúti és emésztőrendszeri fertőzések esetén gondolj rá. A teához két kávéskanál szárított lestyánt forrázz le egy csésze vízzel, és tíz perc áztatás után fogyaszthatod a fertőtlenítő gyógyitalt.





 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
A fahéj segíti a vírusok,
  2011-10-24 23:32:54, hétfő
 
  A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és szervezetünkön belül is számos baktérium
él egymással harmóniában, egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó, és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.
Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.
Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.
A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz..
.
.
Szívbetegség:
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Az immunrendszer erősítése:
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.


 
 
1 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
A természet antibiotikuma
  2011-10-24 08:35:12, hétfő
 
  Az oregano a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinnel vetekszik.
Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré.

Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmakesetén, és még az idegeket is nyugtatja.
Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie.

A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó olajrelatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő képességeivel hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszik kórházi járványok kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár antibiotikumra rezisztens.
Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos.

Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az oregánóolaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szembenis hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az
oregánó olajpéldául elpusztította a pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint aneisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát.
A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást,tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá
arcüreggyulladást okozóbaktérium.A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó neisseriagonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidis, más néven memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita.
A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcusbaktériumok pedig az
akut hányással járó, csoportos ételmérgezésekért isfelelősek.
Az oregánó olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83 százalékát és az
enterococcus 78 százalékát is.
A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, azenterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti fertőzésekben,sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is
kapcsolatba hozzák.
Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó olajhatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős klebsiella baktériumok
ellen (szintén 78 százalékukat ölte meg).
Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések eseténtalálta hatásosnak az oregánó olajat, és egy amerikai kutatás pedig nagyonelőnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet az olyannépszerű parazitákkal szemben, mint a staphylococcus, az E. coli, éslisteria. Végül egy brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben mutattaki az oregánó olaj baktériumölő
képességét. A természet tehát egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét a házi patikában.




 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Baktériumok ellen
  2011-10-22 05:25:43, szombat
 
  Antibakteriális gyógynövények:

Orvosi kálmos, Apróbojtorján, Fokhagyma, Kamilla, Citromfű, Borsmenta, Körömvirág, Búzavirág,Cserszömörce, Lórom, Bíborvörös kasvirág, Édesgyökér ,Orbáncfű, Izsóp, Diófa, Fehér árvacsalán

Antibakteriális illóolajok :

Árnika, Kömény, Citrom, Ciprus ,Kurkuma, Eukaliptusz, Boróka, Babér, Levendula, Teafa, Narancsvirág, Bazsalikom, Geránium, Erdei fenyő, Kakukkfű

Antibakteriális fűszernövének:

Ánizs, Torma, Piros paprika, Konyhai kömény, Fahéj, Kurkuma, Édeskömény, Majoránna, Bazsalikom
Fekete bors, Rozmaring, Zsálya, Szegfűszeg, Kakukkfű

Forrás. datafilehost


 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Vírusok ellen
  2011-10-22 05:24:23, szombat
 
  Antivirális növények:
Fokhagyma
Citromfű
Benedekfű
Ginszeng
Bíborvörös kasvirág
Édesgyökér

Antivirális illóolajok:
Citrom
Eukaliptusz
Bazsalikom

Antivirális Fűszernövények
Torma
Piros paprika
Fahéj
Majoránna
Zsálya
Anginás panaszok

Forrás. datafilehost
 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Természetes antibiotikumok
  2011-10-22 05:15:16, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 121
  • e Hét: 1143
  • e Hónap: 6671
  • e Év: 54583
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.