Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
4 milliárd forintos gázszámlát kapott Ferenc
  2018-08-13 20:51:06, hétfő
 
  Egészen pontosan: 4 milliárd 100 millió 187 ezer 32 forintról kapott csekket az NKM Földgázszolgáltató Zrt. Ferenc, aki a csekkről szóló képet fel is töltötte Facebook-oldalára. Ferenc a kép mellé annyit írt, valahogy összeszedi a pénzt.
Itt a számla


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Döbbenet a cirkuszban
  2018-08-08 16:31:02, szerda
 
  megszült az egyik zebra, és kiderült, hogy egy tarka szamár csavarta el a fejét


A Magyar Nemzeti Cirkusz a Facebookon számolt be arról, hogy a társulat több hete várta az új jövevényt. Hajnalban végre Kenya, a zebra mama életet adott egy makk egészséges kanca csikónak.

De ekkor mindenki meglepődött, mert a pici teste tarka, a lábai pedig csíkosak, vagyis egy zebra és szamár keveréke.
Kiderült, hogy az édesapja Levente, aki egy tarka szamár.Ifj. Richter József elmagyarázta, hogy napközben egy nagy kifutóban vannak együtt a Nemzeti Cirkusz állatai, és Levente valószínűleg az egyik este a szomszédos kifutóból átslisszolt Kenyához, akit magáévá tett.

Richter úgy tudja, ehhez hasonló eddig nem történt Magyarországon. Nevet később találnak majd a kicsinek.


[cAz utóbbi pár évben 3 púpos teve és 2 láma is született a társulatnál, ami fogságban lévő állatoknál csak akkor lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok.]
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Önként szabadult meg a nemi szervétől
  2018-08-04 20:30:51, szombat
 
  A Gawker készített interjút azzal az amerikai férfivel, aki magát csak Geldingnek nevezi, és 1994-ben a heréitől, majd 2011-ben a péniszétől is megszabadult. A története megdöbbentő, ugyanakkor emlékeztet minket arra, hogy nem vagyunk egyformák. Nagyon nem...
Gelding büszke a testére, és sokkal jobban érzi magát a bőrében, amióta pénisz nélkül él. Sőt, állítja, hogy még a szexuális élete is színesebb, szenvedélyesebb és kiegyensúlyozottabb lett. Ehhez persze nem árt tudni, hogy Gelding meleg, és kapcsolataiban kizárólag a passzív fél szerepét tölti be.


Korábban mindig zavart, hogy meglehetősen nagy a hímvesszőm. Úgy éreztem, nem illik hozzám, ez nem én vagyok. Utáltam, hogy meg kell felelnem az ágyban, elvárják tőlem, hogy használjam azt a szervemet, amit egyáltalán nem akartam soha használni. Már korábban is eljátszottam a gondolattal, hogy mindentől megszabadulok ott lent...adott interjúban.
Később aztán egy sportbaleset miatt megsérült a pénisze, ezért kellemetlenné vált az erekció, ami ellen nem igazán tudott mit tenni. Évekkel később döntött úgy, hogy amputáltatja a szervet, amire - mint mondta - semmi szüksége nincs. Ehhez persze pszichológiai vizsgálatok sorozatán kellett keresztül mennie
Az orvosok ilyenkor azt hiszik, hogy nemi diszfóriáról van szó. Ez az az állapot, ami a transzszexuális emberekre jellemző: képtelenek azonosulni a testükkel, férfi testben nőnek, női testben férfinek érzik magukat. Az én esetemben azonban nem arról van szó, hogy nőnek éreztem magam, és ezért akartam megszabadulni a nemi szervemtől, hanem egyszerűen zavart, nem passzolt a személyiségemhez, a szexuális orientációmhoz, ráadásul a balesetem óta számos panaszt is okozott. Nem valami ellen, hanem egy célért dolgoztunk tehát az orvosaimmal, ami számomra ideális. Ettől még maximálisan férfinek érzem magamLink
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Egy libanoni hajléktalan nőnek, Fatimának 294 millió forint
  2018-05-21 19:04:10, hétfő
 
  nyi vagyona volt bankszámláján: halál után derült ki
Mindenki ismerte Fatimát, a libanoni hajléktalan nőt, de senki nem sejtette, hogy valójában milliomos. Csak halála után derült ki.
Álmában érte a halál a libanoni hajléktalan nőt, aki nem volt ismeretlen a helyiek és a rendőrség számára, ám életéről és anyagi helyzetéről senki nem tudott semmit. A fogyatékossággal élő nőt szívroham vitte el, ezután fedezték fel a titkát. A nyomozók a nála talált pénzt akarták a bankban letétbe helyezni, amikor rájöttek, hogy Fatimának összesen 837 ezer angol font a vagyona, ami nagyjából 294 millió forintnak felel meg


A rendőrség megkereste a nő családját, akik azóta már megszervezték a temetést, de leszögezték, fogalmuk sem volt arról, hogy a hajléktalanként élő nő ennyire gazdag. Szerintük azért nem vallotta be vagyonát, mert nem akarta, hogy kirabolják. Hozzátették, valószínűleg azért élt a sok pénz ellenére az utcán, mert ehhez ,,értett", ezt szokta meg
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
El­ké­pesztő dolog de­rült ki Rh ne­ga­tív vér­cso­port­ról
  2018-04-11 19:48:27, szerda
 
  Egy ku­ta­tás sze­rint össze­füg­gés lehet az Rh ne­ga­tív vér­cso­port és az ősi ide­ge­nek kö­zött. A nyo­mok egé­szen 35 ezer évvel ez­előttre nyúl­nak vissza..
A földönkívüliek köztünk járnak, közelebb mint gondolnánk. Egyes tanulmányok szerint ugyanis mindenkinek, aki Rh negatív vérrel rendelkezik, földönkívüli ősei vannak. Vagy legalábbis olyan, akinek belenyúltak a DNS-ébe.

A modern tudósok legtöbbje nem fogadja el ezt az elméletet. Miért is tennék? Ha bebizonyosodna, hogy igaz, akkor alapjaiban rendülne meg a világról alkotott képünk, történelmünk, sőt evolúciónk is. Így a hivatalos álláspont szerint mindez marhaság! Azonban néhány érdekes kérdés nem hagyja nyugodni az emberek nagy részét:miért van az Rh negatív vérrel élőknek extra csigolyája,miért magasabb az intelligencia-hányadosuk és alacsonyabb a testhőmérsékletük? Ezek a kérdések az emberiség mintegy 15%-át érintik, vagyis nagyjából 1 milliárd embert.Az sem tisztázott, hogy ha valóban egy közös őstől származunk, miért nem összeegyeztethető mindenki vére.

Egyes elméletek szerint a különös vércsoport nagyjából 35 ezer éve jelent meg. A Földre látogató idegen lényekről a többezer éves sumér eredetmítoszban és az indiai szent iratokban, a védákban is olvashatunk, de még a Bibliában is találhatunk erre utalásokat. Talán éppen ebben az időszakra eshet az emberi DNS megpiszkálása is.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Retró selyemcukor
  2018-03-20 15:16:45, kedd
 
  A közértekben zacskóban, a búcsúban kimérve vettük ezt a retró cukorkát.

A cukorka nemcsak a mi, de szüleink, sőt, még nagyszüleink gyerekkorát is végigkísérte. A selyemcukor klasszikus édesség volt a búcsúkban, ugyanúgy kihagyhatatlan, mint a törökméz vagy a mézeskalács szív. Akadt belőle töltött és töltetlen változat, íze leginkább a mogyorókrémre hasonlított.SELYEMCUKOR
A színes, illatos retró cukorral képtelenség volt leállni, így amennyit szüleink vettek nekünk, annyi rendszerint el is fogyott. Ha nosztalgiázni támad kedved, elég elsétálni a legközelebbi boltig, mert a selyemcukor örök, és valószínűleg örökké eláll. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Pénisz alakú articsókát túrt elő a kertjéből az anyuka
  2018-02-17 18:22:57, szombat
 
  A hobbikertész Karen Allen eléggé meglepődött, mikor meglátta a már-már sokkolóan élethű articsóka péniszt..
A 45 éves Karen Allen tepsiben sült zöldségekhez húzta ki a kertben növő articsókákat, de eléggé meglepődött, mikor szembesült az egyik nem mindennapi alakjával. Az asszony először nem is vette észre, mit is tart kezében, csak mikor már a csap alatt tisztította a zöldséget, akkor eszmélt rá a döbbenetes hasonlóságra.

Ennek a lehetőségnek még az egyébként a zöldségekkel semmilyen szexuális jellegű játékba nem bonyolódó Allen sem tudott ellenállni, és lőtt néhány remek képet a döbbenetesen élethű articsóka péniszről.

Állítólag a gyerekeknek is nagyon tetszett a kertben nevelkedett pénisz, az asszony azt mondja, a srácok több napon keresztül az articsókával a kezükben rohangáltak a lakásban. Allen egyébként azt tervezi, hogy a szexuális zöldséget férje Valentin-napi vacsorájához használja majd fel. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Több millióba kerülhet a Tiszába esett tank kiemelése
  2018-02-04 17:38:27, vasárnap
 
  Kiemelné a második világháborúban Szegeden Tiszába esett T-34-es szovjet harckocsit a Szegedi Haditechnikai Park. Sok engedélyt kell hozzá beszerezni, de jelenleg úgy néz ki, hogy szeptemberben elkezdhetik a munkát.A mostani Belvárosi híd helyén állt a második világháborúban az a pontonhíd, amelyikről egy T-34-es szovjet harckocsi esett a Tiszába.Szegedi Haditechnikai Park vezetője elmondta, hogy a tank 1944-ben esett a folyóba. Szemtanúk elmondták, hogy a híd szétnyílt, a tank pedig toronnyal lefelé borult a vízbe, a négy-öt fős legénységgel együtt. Király Nikolász már korábban elhatározta, hogy kiszedné és később kiállítaná a járművet, ehhez azonban legalább nyolcféle engedélyre van szükség.
- Ezek fele már megvan, de hiányzik még például az orosz nagykövetség beleegyezése. Ez kegyeleti okokból is kell, a célunk ugyanis az, hogy a tank meghalt személyzetének maradványait visszajuttassuk a szülőföldjükre - mondta a park vezetője.


A tank kiszedése nem olcsó, és nem is egyszerű. A tervek szerint egy uszályt használnának. Ezt teleszivattyúznák vízzel, és úgy erősítenék a búvárok a tankhoz a drótköteleket. Amikor ezzel végeztek, kiszivattyúznák a vizet, és a felhajtóerő mozdítaná el az elsüllyedt tankot, amit így már a partra lehetne vontatni. Bonyolítja a helyzetet az is, hogy csak alacsony vízállásnál kivitelezhető a kiemelés, azaz gyakorlatilag csak szeptemberben tudnák elvégezni a munkát. Vagyis ha idén augusztusig nem lesz meg az összes engedély, akkor újabb egy évet kell majd várni a megfelelő körülményekre.Ez a munka körülbelül 3-4 millió forintba kerül, de vannak adományozók, akik a parton szeretnék látni a tankot, és sokan ajánlottak technikai segítséget is. Jelentkezett például egy orvoscsoport, amely készenlétben lenne a helyszínen, egy vállalkozás pedig azt ajánlotta fel, hogy elszállítja a hadiparkba a partra vontatott tankot Berlinig elvitte az orosz katonákat

A T-34-es közepes harckocsi a második világháború egyik legendás fegyvere volt, sorozatgyártása 1940 nyarán kezdődött a Szovjetunióban. A precízen kidolgozott német harckocsikkal szemben egyszerű legyárthatósága és kezelhetősége voltak fő előnyei. Fejlesztéséhez J. Walter Christie amerikai harckocsitervező prototípusai szolgáltak alapul, amelyeket, miután az Egyesült Államok hadserege súlya és nehézsége miatt nem vásárolta meg tőle, eladott a Szovjetuniónak. A harckocsi egyik legfőbb technológiai újítása az öntött torony és a teljes egészében hegesztett páncéltest volt. A 30-as évek harckocsijait jellemzően benzinmotorok hajtották, a T-34-be ezzel szemben dízelmotort építettek, ezzel sikerült növelni a harckocsi hatótávolságát, valamint csökkenteni a tűzveszélyt. A második világháború egyik legsikeresebb harckocsitípusává vált, egészen Berlinig elvitte a rajta kapaszkodó orosz katonákat.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
8 szokás, amit bevezettem annak érdekében
  2017-12-29 16:40:21, péntek
 
  hogy pár percesre rövidüljön a reggeli szépségrutinom.Persze van még egy reggeli démonom, amit szundigombnak hívnak, de ez egy másik cikk tárgya - bár a megfelelő mennyiségű alvásnál nincs fontosabb szépségtrükk, és sajnos a szundigomb által biztosított plusz nyolc perc nem sokat használ. Akárhogyan is, miután elegem lett abból, hogy legalább egy óra telik el attól a pillanattól kezdve, hogy kidugom a lábam az ágyból addig, hogy kilépek a lakásom kapuján (és aztán még párszor visszarohanok, mert elfelejtettem ezt-azt), úgy döntöttem, hogy szigorúan visszaveszek a szépítkezéssel töltött időből. Ez pedig nem megy másképp, mint tervezéssel. Most összegyűjtöttem, milyen intézkedéseket vezettem be annak érdekében, hogy ne fussak ki minden reggel reménytelenül az időből, ugyanakkor mégis civilizált kinézettel lépjek be az irodába.


Langyos vízben zuhanyzomNemcsak az aznapi outfitemet tervezem meg, hanem a hozzá illő sminkemet és a hajviseletemet isA fürdőszobámban található termékeket fajtájuk szerint csoportosítva tárolomFogmosás után az ajkaimat is végigsúrolom a fogkefévelEste mosok hajat.Néha az irodában sminkelek,Kábé hat-hétfajta sminkterméket használok
De akkor már sokat mondtam. BB-krém, púder, szemceruza, szemhéjpúder (na jó, abból egy kisebb palettám van), szempillaspirál, rúzs... ez csak hat. Pirosító gyanánt is rúzst teszek fel. Viszont mindig van nálam zsíros hidratálókrém, amivel a sminkemet is korrigálhatom.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Félelmetes találmány
  2017-11-15 15:00:11, szerda
 
  Ön örökbe fogadna egy ilyen robotkutyát?
A robotkutyát folyamatosan fejlesztik, és az előzőhöz képest máris sokkal ügyesebb.
A japán vállalatóriás, a SoftBank által felvásárolt robotgyártó bemutatta az új robotkutyáját, a már ismert SpotMini új verzióját Link
A SpotMinit először tavaly nyáron lehetett megismerni, akkor házimunkák végzése közben mutatták meg a robotállatot, ami egy kicsit esetlennek és darabosnak tűnt.

Az új SpotMini jóval áramvonalasabb, és a mozgása is rugalmasabbnak tűnik. Egyelőre nem tudni, mit tervez vele a Boston Dynamics, így azt sem, hogy kereskedelmi forgalomba kerül-e majd.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 4860
  • e Hónap: 21937
  • e Év: 54365
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.