Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Fűszeres sült burgonya :
  2010-03-18 18:21:21, csütörtök
 
  45 dkg újburgonya
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1/2 kiskanál szárított darált chili
friss petrezselyem (apróra vágva)

A burgonyákat kisebb darabokra vágva egy edényben feltesszük főni (sós vízben), mikor megpuhult, leszűrjük. A burgonyákat áttesszük egy serpenyőbe, és kevés olajon megpirítjuk. Pirítsuk ropogósra. Szórjuk meg a csilivel és a fokhagymával, forgassuk meg, és süssük további pár percig. Végül egy tálra szedve, és petrezselyemmel, valamint sóval megszórva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Fokhagymáspirítós-bomba
  2010-03-18 18:19:28, csütörtök
 
  40 dkg szikkadt fehér kenyér
10 dkg uborka
10 dkg lilahagyma
20 dkg fürtös paradicsom
2 szelet olajos szardínia
friss pirospaprika
menta, bazsalikom
4 kanál almaecet
extra szűz olívaolaj

A felkockázott kenyeret megpirítjuk, közben a paradicsomot leforrázzuk, hogy héját könnyen le tudjuk húzni. Ezután egy tálban összekeverjük a felkockázott, kimagozott zöldségeket az ecettel és az olajjal, valamint kevés sóval. A szardíniát, a fűszereket és a paprikát ledaráljuk, majd a zöldségekhez keverjük a pirítóssal együtt. Így egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Sajtos tekercs receptje:
  2010-03-18 18:12:45, csütörtök
 
  4-6 személyre:

40 dkg sajt
30 dkg gépsonka
6 db mackósajt
1 kis fej vöröshagyma
15-20 dkg Ráma
1 db savanyú uborka
Forrásban lévő vízben 20 percig áztatjuk a sajtot, utána összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. A mackósajtból, margarinból, reszelt hagymából és az apróra vágott uborkából kenhető masszát készítünk. A kinyújtott sajtra ráterítjük a sonkát, rákenjük a masszát, és felcsavarjuk. Alufóliába tesszük, és lehűtjük, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Huncut pékné:
  2010-03-18 18:07:40, csütörtök
 
  4 személyre:

30 dkg sertés lapocka
30 dkg vöröshagyma
30 dkg főtt burgonya
só, bors
3 kk. petrezselyemzöld
1 dl olaj
20 dkg vajastészta
2 tojássárgája
A húst, a hagymát és a burgonyát azonos méretűre felkockázzuk. sózzuk, borsozzuk, és ráhintjük a petrezselyemzöldet, majd megsütjük. A tésztát kinyújtjuk, egy vajjal kikent őzgerincformát kibélelünk bele, majd rásimítjuk a hagymás-burgonyás húst. A tészta széleit ráhajtjuk, tetejét megkenjük a tojássárgájával, és 35 perc alatt megsütjük.
petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Gyümölcsös csirke recept:
  2010-03-18 18:05:56, csütörtök
 
  4 személyre:

80 dkg csirkemell
20 dkg besamel
1 ek. mazsola
só, bors
4 aszalt barack
4 aszalt szilva
2 dl tejszín
1 tojás
A csirkemellből 4 szeletet kiklopfolunk, majd alufóliára tesszük, úgy, hogy szélei fedjék egymást. sózzuk, borsozzuk.
A maradék húst finomra daráljuk, hozzákeverjük a besamelt, a mazsolát, a felkockázott aszalt gyümölcsöket, a tojást, tejszínt és sót. Habzsákba töltjük, majd a hússzeletekre nyomjuk, felcsavarjuk, és 3/4 óra alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Gulyás krumplivagdalt :
  2010-03-18 18:02:58, csütörtök
 
  4-5 személyre:

50 dkg főtt burgonya
15 dkg kicsontozott hús
5 dkg füstölt szalonna
3 ek. olaj
1 tojás
fél dl tej
1 ek. gulyáskrém
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csipet őrölt köménymag
1 mokkáskanál törött feketebors
1 tk. piros fűszerpaprika
1 mokkáskanál majoránna

kevés zsemlemorzsa
A főtt burgonyát meghámozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, majd mindkettőt a kicsontozott hússal és a szalonnával együtt ledaráljuk. A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a fűszereket, majd a ledarált hozzávalókat is beletesszük, és az egészet alaposan összekeverjük, hogy beszívja a tejet. Ekkor kissé lapított gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy kiolajozott tepsibe rakjuk, kevés olajat locsolunk rá, és sütőben pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Gombás burgonyaszelet :
  2010-03-18 18:01:25, csütörtök
 
  4 személyre:

50 dkg főtt burgonya
2 púpozott ek. gombalevespor
3 dl tej
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött feketebors
olaj
A tejet egy tálba tesszük, és beleszórjuk a gombalevesport. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojásokkal együtt a tejhez adjuk. A felaprózott petrezselymet, az összepréselt fokhagymát is beletesszük, az egészet jó alaposan összekeverjük, majd egy evőkanállal adagoljuk forró olajba, és így kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Fűszeres csirkeszárnyak:
  2010-03-18 17:59:59, csütörtök
 
  Fűszeres csirkeszárnyak naranccsal

4 személyre

12 csirkeszárny
300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz
3 narancs
130 g zöld salátalevél
3 zöldhagyma, felszeletelve
Alaposan mossuk át és tisztítsuk meg a csirkeszárnyakat, aztán pácoljuk be a szószokkal. Az üres szószos üvegekbe még nyomjuk bele a narancs levét, öblögessük át, locsoljuk a csirkére és alaposan forgassuk át.
Előmelegített sütőbe tesszük a szárnyakat, mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, közben a megmaradt páclével megöntözzük.
Négy tényéra osszuk szét a salátaleveleket és a zöldhagymát, tegyük rá a csirkeszárnyakat és a tálaláshoz rakjuk körbe narancsgerezdekkel.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Currys csirketekercs recept:
  2010-03-18 17:57:22, csütörtök
 
  2 tk. repceolaj
1 finomra vágott közepes hagyma
1 gerezd zúzott foghagyma
1 1/2 tk. enyhe currykrém
1/2 ek. citromlé
500 g darált csirkehús
3 ek. zsemlemorzsa
1/2 tk. só
1/2 tk. bors
2 ek. összevágott friss koriander
2 lap fagyasztott leveles tészta
1ek. tej a kenéshez
1 ek. szezámmag
Olajon süssük üvegesre a hagymát, majd pirítsuk hozzá a fokhagymát. Adjuk hozzá a currykrémet, a citromlevet és alaposan keverjük össze. A darált húst, zsemlemorzsát, sót, borsot és a koriandert alaposan forgassuk át és adagoljuk hozzá a hagyma-currys tölteléket.
Engedjük ki a tésztát és vágjuk ketté. Kanalazzuk a húsos tölteléket és oszlassuk el egyenletesen. Tűrjük fel a tészta mindkét oldalát és nyomjuk le, amíg teljesen lezár. Hintsük meg szezámmaggal és előmelegített sütőben negyed óráig készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
Babos-szalonnás falatok :
  2010-03-18 17:55:14, csütörtök
 
  30 dkg bab
1 mogyoróhagyma
1 burgonya
1 tojás
2 kanál liszt
8 szelet szalonna
majoránna, petrezselyem
extra szűz olívaolaj
só, fehér bors
A babot készre főzzük, majd a felaprózott hagymával együtt megpirítjuk. Ezután egy tálban összenyomkodjuk, és hozzákeverjük a tojást, a lisztet, a majorannát és a petrezselymet. Kanállal kis halmokat teszünk a forró olajban, és így megsütjük őket. Eközben a szalonnákat is megsütjük, és tálra tesszük. A szalonna mellé rakjuk a kis fánkokat, majd kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  Előételek receptjei  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 806
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 80483
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.