Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A magyar műanyag Kínába megy
  2017-10-28 18:30:24, szombat
 
  Bármilyen márkás ruhát veszünk itthon szinte biztos, hogy Kínában gyártották. Egyszerűen azért, mert Ázsiában fillérekért varrják meg a menő cuccokat. A kérdés már csak az, hogy miből készülnek ezek a göncök?! Nos, jelentős részük magyar szemétből.A szelektíven szedett hulladák egy része ugyanis konténeren utazik Kínába és ott ruhaként hasznosul. Ráadásul a kínaiak élenjárnak a nejlonzacskó újrahasznosításában, és az elhasználódott nejlonzacskót vegyi tisztítás után felhasználják a ruhagyártásban.

Itthon a legtöbb ruházati cikken nem tüntetik fel magyarul a termék komponenseit, de ha azt olvassuk, hogy nylon, polyester, akkor biztosak lehetünk benne, hogy magas arányban tartalmaz műszálat és műanyagot a ruhánk.

Az itthoni szupermarketek is egyre inkább szorgalmazzák a nejlonzacskók beárazását, ezáltal szeretnék visszaszorítani vásárlásukat, hogy a rengeteg mérgező anyag ne szennyezze tovább a talajt, levegőt, vizet. Persze azért a maradékból ruha még készülhet.
 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Mi a szar ez? Hát majdnem, de nem: húsvéti sonka!
  2015-04-06 12:18:05, hétfő
 
  Koroknay Eszter szinkronszínésznő egy egész albumnyi fotót tett közzé a Facebookon valamiről, amit ő sonkának vásárolt a Sparban - felőlünk azonban lehetne akár konfitált alienembrió is.
Meg tudná mondani valaki h mi a f@szom ez? A Spárban vettük kötözött sonkának. Főzés után a madzag nem jött le. Kettévágtuk, kiderült h vászonba préselt mindenféle undormány van benne!
a helyzet az, hogy ezt nem kellett volna megfőzni. Ez füstölt, FŐTT csirkemellsonka. Attól meg ugye ne várjuk már el, hogy egyben legyen egy kilónyi. Ilyet vettem én is a gyerekeknek, mert nem eszik a sertést. Előkukáztam a csomagolását, 86% csirkemell.
 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Gyönyörű, egészséges patkányt
  2015-02-19 11:42:25, csütörtök
 
  Gyönyörű, egészséges patkányt videózott olvasónk a Bajcsy-Zsilinszky úti Coopban
Az Ó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán (világörökségi területen!) található az a Coop élelmiszerbolt, amelynek kirakatát olvasónk szerda este megörökítette:
És a bizonyító erejű cuki videó:

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Sokkoló fotó: fagyasztott kismalacok a mélyhűtőben
  2014-12-29 19:22:33, hétfő
 
  Egyesek szerint ez nem más, mint a húsáért tartott, disznó nevű haszonállat kisebb verziója, a kiskereskedelemben ritkábban látott kiszerelésben. Mások szerint egy gyalázatos tömegsír: a kiüresedett, és értékeiből kivetkőzött fogyasztói társadalom állatvilág feletti erőszakos önkényének gyomorforgató mementója.

Túl vagyunk a meghitt karácsonyi napokon, a legtöbbünknek már a szilveszter éjszakán jár a feje. A gasztronómia szerelmesei is javában készülődnek ilyenkor: sokan beszerezték már a roppanós virslit vagy a malacsülthöz valót. Ez utóbbit akár már a nagyáruházakban is megvehetjük, ahogyan mellékelt fotónkon is látható, amely a Facebookon terjed.
 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Ezért lett öngól a trafikrendszer
  2014-11-17 19:23:54, hétfő
 
  2013 óta folyamatosan emelkedik a cigarettacsempészet aránya hazánkban, a két évvel ezelőtt mért adatokhoz képest duplájára nőtt az illegális forgalom. Ez óriási veszteséget jelent az államkasszának és az iparági szereplőknek egyaránt.Az illegális cigarettaforgalom az elmúlt két évben kezdett el drasztikusan növekedni hazánkban: 2012-ben még 5,8 százalék volt, ami a tavalyi év végén hirtelen 11,8 százalékra ugrott. Idén a GfK a cigaretta feketepiacát felmérő kutatásában 12,1 százalékos arányt mért. Ugyan a 0,3 százalékpontos növekedés nem tűnhet soknak, de azt számításba véve, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2014. január 1. és szeptember 30. között közel 4 milliárd forint összegben foglalt le cigaretta, fogyasztási dohány és egyéb dohánytermékeket, ez hatalmas veszteséget jelent az államkasszánakA viszonylag hosszú ideje fennálló, aggasztó számadatok, valamint az illegális dohánykereskedelem visszaszorítása érdekében az iparági szereplők és az állami hatóságok úgy döntöttek, hogy a különálló intézkedések mellett - közös összefogással - idén tudatosító kampányt indítanak. Korábban erre hazánkban még nem volt példa. A cél, felhívni a figyelmet az illegális dohánykereskedelem következményeire, mellyel nemcsak az állam veszít jelentős bevételeket, de hatása lehet a dohányszektorban foglalkoztatottak számára, a vásárlók pedig könnyedén juthatnak ellenőrizetlen körülmények között előállított dohánytermékekhez. A csempészek ráadásul gyakran rászedik, megkárosítják a vásárlóikat, akik sokszor nincsenek is tisztában azzal, hogy ők is bűncselekmények részeseivé vagy a szervezett bűnözés áldozataivá is válhatna.

,,A legérintettebb terület egyértelműen a keleti régió, azon belül is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a határhoz közel eső települések, úgy, mint Mátészalka, Nyírbátor vagy Kisvárda, ahol főként fehérorosz termékeket terítenek. Évek óta itt figyelhető meg legnagyobb arányban az illegális cigarettakereskedelem, de csempésztermékekkel foglalkozó hálózatok az ország többi területén is egyre aktívabbak" - fogalmazott Dörnyei Otília, a GfK ügyfélkapcsolati igazgatója az eseményen.

Fontos számításba venni a teljes hazai piacon történt átrendeződést is, melynek hatására a fogyasztási dohány jelentősen megerősödött a cigarettával szemben. Bár a GfK kutatása nem terjed ki a cigarettán kívüli kategóriákra, a NAV általi lefoglalásokból következtetni lehet a feketekereskedelem mértékére ebben a szegmensben is. 2014. január 1. és szeptember 30. között közel 19 ezer kg finomra vágott fogyasztási dohányt és 4 ezer kg egyéb dohányterméket foglaltak le a hatóságok, mely már most jelentősen túlszárnyalta a teljes tavalyi évben elkobzott 10,6 tonnát. Mindennek tudatában a cigaretta- és dohánytermékek becsülhető illegális kereskedelme összesen már messze meghaladhatja a mért 12,1%-ot.Még a savanyú uborka is bűzlik a csempészcigitől

,,A csempészek találékonysága nem ismer határokat, a NAV szakemberei találtak már autókárpitba, motorblokkba rejtett illegális termékeket is, de az is előfordult, hogy a csempészek a testükre ragasztva, vagy savanyúságba, kenyérbe rejtve próbálják áthozni a fekete árut a határon." - részletezte Szabó Károly, pénzügyőr dandártábornok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőri szakmai szakfőigazgatója, majd hozzátette: ,,A NAV elsősorban arra törekszik, hogy az illegális termékek már be se jussanak Magyarország területére: az EU külső határszakaszain 2014-ben közel 3,5 millió ellenőrzést végeztünk már. Illetve minden területen fokoztuk a dohányellenőrzési tevékenységét, például a közterületeken, piacokon, zöldhatárokon, és a kívánt eredmény érdekében speciális bűnügyi nyomozati eszközöket is alkalmazunk". Munkájukat szemléltetve a NAV szakértői a helyszínen gyakorlati példákkal illusztrálták, hogyan zajlik egy rajtaütés a való életben.

,,Az eddigieken túl még nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk az illegális termékek visszaszorítása érdekében. Az októberben indult és az év végéig tartó kampány minden, a feketekereskedelemben érintett szereplőt igyekszik megszólítani, ráirányítva a figyelmet az illegális dohánykereskedelem veszélyeire" - fogalmazott Dezső Lóránt, a DBMSz elnöke.

Az illegális cigaretta nem csak hazánkban, hanem az EU más tagországaiban is problémát jelent. 2013-ban az Európai Unióban 10 elszívott cigarettából egy illegális termék volt, és a csempészett és hamisított cigaretták aránya összességében 10,5%-ra tehető. A teljes fogyasztásból számított csempész- és hamis cigarettafogyasztási részesedés tekintetében Magyarország egyébként a középmezőnyben van többek között Ausztriával, Olaszországgal vagy Spanyolországgal együtt. Románia, Lengyelország, Németország rosszabb mutatókkal rendelkezik a maga 10-15%-os arányával. Azonban a hazainál jobb számokat tudhat magáénak Csehország, Szlovákia és Horvátország 5-10%-kal.

 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Telefonkártyák ------------
  2014-10-19 19:03:48, vasárnap
 
  
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Egy szelet párizsi is kapható a Spárban
  2014-07-14 21:00:58, hétfő
 
  Ön is érezte már úgy, hogy csak egyetlen szelet marha párizsit enne? Nincs egyedül, a Spar gondol a kevésbé falánk vevőkre is.

A fotót a Pesten Hallottam Facebook-csoportba posztolta egy olvasó. A képen jól látszik, hogy az aszott felvágott ráadásul most 50%-kal olcsóbban lehet egy fejedelmi reggeli fénypontja: 25 helyett már 12 forintért elvihető. 
 
2 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Mészölyöké a világ
  2014-07-13 19:18:02, vasárnap
 
  Mégis kinek az ötlete volt, hogy Mészöly Kálmán legyen a július 19-én kezdődő, hazai rendezésű U19-es futball-Európa-bajnokság reklámarca? Alapjába véve a kitűnő volt válogatott labdarúgóval nincs semmi gond -om
Egy kiérdemesült magyar futballista tekint ránk magabiztosan, mintha idehaza százezrek szórakozása lenne a meccsre járás, csak éppen a fiatalok nem érdekelnének senkit. Mintha lenne nálunk foci, nemcsak az a gyalázat, amiben Mészölynek is meghatározó szerep jutott, miután szögre akasztotta a stoplist. Vagy talán épp ezért? Mégis kinek az ötlete volt, hogy Mészöly Kálmán legyen a július 19-én kezdődő, hazai rendezésű U19-es futball-Európa-bajnokság reklámarca? Miért pont őt választották, amikor vele legfeljebb tejfölös lángost lehetne reklámozni a Dagály strandon, a lábtengópálya szélén, kizárólag időskorú, enyhén ittas strandolóknak?Netán a ,,családi vonatkozás" játszott? Az U19-es válogatott szövetségi kapitánya ugyanis nem más, mint ifj. Mészöly, a Géza, aki szerint simán a legjobbak között szerepelünk majd a tornán, és aki szó szerint ezt nyilatkozta: ,,Pozitív a hozzáállásunk, reményeim szerint az Európa-bajnokság kezdetére csúcsformába lendülünk. Képesek vagyunk vesztett helyzetből fordítani, és még az utolsó percekben is gólra törünk, szóval bízom benne, hogy kielégítjük a magyar szurkolók igényeit."

És azt tudják, mikor mondta ezt? Azután, hogy felkészülési meccsen kikaptunk 1-0-ra az üzbégektől.

 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Reklám kép
  2014-07-01 20:12:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
Jó helyek ...
  2013-12-24 11:14:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ÜZLET ....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 869
  • e Hét: 3759
  • e Hónap: 21846
  • e Év: 21846
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.