Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
Az emberi test
  2022-12-12 15:21:49, hétfő
 
 




AZ EMBERI TEST:
1: Csontok száma: 206
2: Izomszám: 639
3: vesék száma : 2
4: Tejfogak száma: 20
5: Bordák száma: 24 (12 pár)
6: Szívkamra száma: 4
7: Legnagyobb artéria: aorta
8: Normál vérnyomás: 120/80 Mmhg
9: Vér Ph : 7,4
10: Gerinccsigolyák száma: 33
11: Nyaki csigolyák száma: 7
12: Csontok száma az átlagos fülben: 6
13: Elöl lévő csontok száma: 14
14: a koponyában lévő csontok száma: 22
15: Mellkas csontok száma: 25
16: a karban lévő csontok száma: 6
17: Az emberi kar izmainak száma: 72
18: Szívpumpák száma: 2
19: Legnagyobb szerv: bőr
20: Legnagyobb mirigy: máj
21: legnagyobb sejt: női petesejt
22: A legkisebb sejt: a spermaozoid
23: Legkisebb csont: Kengyel közepes fülcsontok száma a fülben:3 (kalapács, nyak, skarlát-közepes fül)
24: Első átültetett szerv: vesék
25: A vékonybél átlagos hossza: 7 m
26: A nagybél átlagos hossza: 1,5 m
27: Újszülött átlagos súlya: 3 kg
28: Pulzus percenként: 72-szer
29: Normál testhőmérséklet: 37 C ° (98,4 f°)
30: Átlagos vérmennyiség: 4-5 LITER
31: ÉLET Vörösvérsejtek: 120 nap
32: LIFE Fehérvérsejtek: 10-15 nap
33: Terhesség időtartama: 280 nap (40 hét)
34: Az emberi láb csontjai száma: 33
35: Csontok száma mindegyik csuklóban: 8
36: Kezemben lévő csontok száma: 27
37: Legnagyobb endokrin mirigy: pajzsmirigy
38: Legnagyobb nyirokszerv: lép
40: Legnagyobb és legerősebb csont: combcsont
41: Legkisebb izom: Stapedius (közepes fül)
41: Kromoszómaszám: 46 (23 pár)
42: Újszülött csontszám: 306
43: Vér viszkozitás: 4,5-5,5
44: Univerzális donor vércsoport: O
45: Univerzális fogadó vércsoport: AB
46: Legnagyobb fehérvérsejt: monocyta
47: Legkisebb fehérvérsejtek: limfocita
48: A vörösvértestek megnövekedett számát úgy hívják: polihemia
49: A testben lévő vérbank: Lép
50: Az élet folyójának hívják: Vér
51: A vér normális koleszterinszintje: 100 mg/dl
52: A vér folyadék része: plazma.

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Véna - Vénás Betegségek
  2021-06-13 15:52:35, vasárnap
 
 
A véna egy olyan vérér, amely a szervek vérét a szív felé szállítja. A tüdőből a szív felé visszatérő vénák felfrissült, vörös, oxigénben dús levegőt hordoznak. A szervekből a szív felé haladó vénák ,,kék", oxigénben szegény, szén-dioxidban dús vért szállítanak. Létezik egy francia kifejezés, ami így szól: ,,Sosem volt vénám az életben!" ez olyasmit jelent, hogy sosem leltem örömöt az életben. A vénáimban vér folyik, a vér, ami az életet, az életörömöt jelképezi. Állandóan ellentmondást élek meg a belső hangom és az életemben megvalósult dolgok között. Csalódottnak érzem magam, úgy érzem, a dolgok meghaladják a képességeimet. Tétlen vagyok, már a velem megtörténő szép dolgokat sem látom. Nincs elég energiám, üresnek érzem magam. Úgy érzem, hogy az élet vagy a környezetem nem támogat, és mindent sötéten, borúsan látok. Legfőképpen a koronaereim károsodnak, ha attól félek, hogy valakit vagy valamit elveszítek, aki vagy ami a tulajdonomat képezi, és nem akarom azt elengedni. Ezt a területemet, életteremet (élettársamat, házamat, családomat, munkámat, gondolataimat) veszélyeztető dolognak látom. Elfogadom, hogy az öröm újra keringjen bennem. Elismerem a szép perceket, megtanulok lazítani, és belső békére lelek.
VÉR (általában)
A járműveknek üzemanyagra van szükségük ahhoz, hogy megfelelően működhessenek. Testünk üzemanyaga a vér, amelynek szabadon kell áramolnia az egész testünkben, ha eredményesen akarja ellátni a feladatát. Ha egy üzemanyag ,,hulladékokat" tartalmaz, akkor károsíthatja a motort, ami a test esetében a szívet jelenti. A vér az életörömöt jelképezi, és a benne található hulladékok az egész testben kellemetlenségeket okozhatnak. Annak függvényében, hogy mivel táplálkozom, a gyomrom olyan energiát termel, amely vagy megerősíti a véremet, vagy anémiássá, vérszegénnyé válik tőle. Ugyanúgy, mint a járműveknél, jó minőségű üzemanyagot kell választanom. A vér a bennem áramló energiát szimbolizálja. Ez egyben a szív központja is. A rossz vérkeringés a szeretet zárlatára utal, nem tudom kifejezni az érzéseimet, szeretettel kapcsolatos konfliktust élek meg. A testem üzenete az, hagyjam, hogy a vér megfelelően áramoljon a vénáimban, hagyjam, hogy a szeretet a szívemig jusson el, elfogadom azt, hogy kapjak, és visszanyerem az életörömömet. Új gondolatokat fogadok be magamba.



 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Nincs Cím
  2021-03-23 18:21:41, kedd
 
 
ALKOHOLOS FOKHAGYMA TINKTURA KÚRA.


Értisztító kúra, természetes antibiotikum hatással és immunerősítésre alkalmazható.
Alkoholtartalma miatt gyermekeknek tilos adni.
Életkortól és egészségi állapottól függően 2-3 évente érdemes megismételni. Akinél a fokhagyma fogyasztás préblémát okoz, ételbe, joghutba, mézbe csepegtetve elkerülhető a kellemetlen közérzet.

Elkészítése:
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer óvatosan összerázzuk, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény fokhagymakivonat. Szűrés után fenmaradt fokhagyma maszurékot használjuk el ételbe, vagy keverjük el mézzel és naponta félmokkáskanálnyit nyalogassunk el. Ameddig ez el nem fogy, ne kezdjük el a cseppeket, addig érjen a tinktura.
Vigyázzunk, az alkohol kimutatható a szondás, vezetéskor ezt a maszurékot ne fogyasszuk.
A kúra kezdete után pár nappal "hangyamászás" érzés keletkezhet a bőrön. Nekem a hajas fejbőrön szokott jelentkezni, ez nem baj, sőt jó jel, mert a hajszálerek tisztítására utal.
Természetes antibiotikum hatás elérésére napi 4-6 X 15 csepp 5-8 napig kúraszerűen. Antibiotikumként alkalmazva tejjel, termékkel ne keverjük.
Itt a mézet vagy gyümölcs kifacsart levét, kompótlét ajánlom.

5. nap előtt a kúrát tünetmentesség esetén sem szakítsuk meg.
Adagolása: 1 kanálnyi joghurba, tejbe, vagy egy mokkáskanálnyi mézbe, kevés folyadékba, gyümölcslével, vízzel keverve kell elfogyasztani.

A KÚRA ALATT KERINGÉS ELLENŐRZÉS -VÉRNYOMÁS MÉRÉS- AJÁNLOTT, MERT AZ EREK TISZTÍTÁSA JOBB ÁTJÁRHATÓSÁGOT, RUGALMASSÁGOT BIZTOSÍT, ÍGY A VÉRNYOMÁS TERMÉSZETES MÓDON CSÖKKENHET, NORMALIZÁLÓDHAT! EBBEN AZ ESETBEN A GYÓGYSZERSZEDŐK KONZULTÁLJANAK AZ ORVOSUKKAL A GYÓGYSZEREK TOVÁBBI HASZNÁLATÁRÓL, BEÁLLÍTÁSÁRÓL, VAGY ELHAGYÁSÁRÓL. ÖNMAGÁTÓL SENKI NE DÖNTSÖN, EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN.

Reggel Délben Este

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
***
A feltett képen látható a fokhagyma alján a gyökerek. Ezek a hazai fokhagyma jellemzői. A homorú, gyökértelem alj a kínai és egyéb hasonló hagyma tulajdonságai.



 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Cékláról
  2020-11-07 22:22:29, szombat
 
  Az emberek többsége mindenek előtt a legfontosabbnak az egészségüket tartják. Az egészség fenntartása sokszor nem könnyű feladat - az idő múlásával, a szervek és a test funkciói romlanak, ami problémákat jelent, mint például a látás elvesztése vagy különböző belső szerv problémák.
Néha túl sok zsír halmozódik fel a májban, és ez számos problémához vezet, amely minden bizonnyal befolyásolja az általános egészségi állapotot. Szerencsére, van egy természetes összetevő, amely segíthet Ez nem más, mint a cékla.
A cékla egy európai vöröses zöldség, amelyet elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztják. A céklának számos pozitív egészségügyi hatása van, például, hogy eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást. És még nincs vége!
Egészségügyi előnyei:
A cékla javíthatja a vérkeringést, ugyanakkor biztosítja a szervezet elegendő napi energiaellátását. A növényi tartalmaz betaint és triptofánt, ezek ritka anyagok, amik megnyugtatják, az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.
Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van, és magas az antioxidáns tartalma, ami kiváló a szabad gyökök elleni küzdelemben. Javítja az általános egészségi állapotot.
Így készíts egy egészséges cékla salátát, amit akár minden nap fogyaszthatsz:

ÖSSZETEVŐK:
2-3 cékla
2 fej vöröshagyma
Extra szűz olívaolaj
Ecet
Só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd adj hozzá egy kis olívaolajat és ecetet, sózd meg ízlés szerint. A végén locsold meg egy kis saláta ecettel és hagyd állni egy órát. Ez a csodálatos saláta tisztítja a vastagbelet, a májat és javítja a látást is. Ha szeretnél többet tenni az egészségedért, javasoljuk, hogy fogyaszd ezt akár minden nap. A cékla rendkívül tápláló és egészséges. Legyen része a napi étrendednek.

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Miért érdemes naponta csípőemeléseket végezni ?
  2019-08-16 09:29:43, péntek
 
  A fekvő pozícióban végzett csípőemelések közkedvelt gyakorlatnak számítanak szinte minden aerobikórán. Ezt az egyszerű gyakorlatot különösen azoknak érdemes beépíteniük a mindennapi rutinjukba, akik ülőmunkát végeznek.

Jobb lesz a tartásunk
A csípőemelések nagyon sokat javíthatnak a tartásunkon, amelyen az ülőmunka, illetve a meggyengült törzsizomzat is ronthat. Erősebbek, stabilabbak lesznek tőle az izmaink, egyenesebb a törzsünk, és abban is segít, hogy a hasunk kevésbé ugorjon előre a rossz tartás miatt.

Erősebb vázizomzat
Vázizomzatunkat használjuk például lépcsőmászáshoz, futáshoz, tárgyak emeléséhez, illetve különböző tornagyakorlatok elvégzéséhez is. A csípőemelések megerősítik a far, az alsó hát és a has izmait is - ezek a vázizomzat fő izomcsoportjai. Ha valaki például nem tud megfelelően haspréseket végezni, mert annyira gyenge a vázizomzata, akkor ezzel a gyakorlattal kezdheti fejleszteni a hasi részt.

Segít csökkenteni a csípő-, a térd- és a hátfájást is
A megfelelően végzett csípőemelések nemcsak az izomzatot erősítik, hanem a mozgástartomány növelésében is hatékonyak. Segítenek ellazítani a csípő és a térd ízületeit, így csökkentve a test alsó részén érzett fájdalmakat. Ez a hatás már egy hét rendszeres tréning után érezhető.

Kerekebb popsi
Bár sokan a guggolást tartják a legjobb gyakorlatnak a fenék formálására, a csípőemelés hatékonyabb, mivel több izomrostot mozgat meg a farizomban. Ha súllyal végezzük, nagyon hamar tapasztalni fogjuk, hogy fenekünk nagyobb, kerekebb, izmosabb lett.

Egyensúlyfejlesztés
A vázizomzat fejlesztésére való gyakorlatok arra is jók, hogy az egyensúlyunkat fejlesszék.Hozzájárulnak a jobb mozgáskoordinációhoz, a magasabb fokú erőnléthez, olyan sportoknál pedig, mint például a box, még az ütőerőt is növelhetik
http://biobody.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Egy palack egészség
  2019-05-16 21:32:02, csütörtök
 
  Hogyan gyógyítanak a magyar gyógyvizek?


Sajnos nem mindig van lehetőségünk arra, hogy elutazzunk, és helyben élvezzük a gyógyvizek áldásos hatásait fürdő- és ivókúrák formájában. Számos gyógyvizet lehet azonban palackozott formában is kapni a gyógyszertárakban, ezek közül mutatjuk be a legnépszerűbbeket.
Hunyadi János (illetve a Ferenc József) gyógyvíz
Glaubersót és keserűsót tartalmaz. Főbb alkotóelemei a magnézium, a nátrium, a szulfát és a klorid. Hashajtó, bélgyógyító hatású, “végigöblíti" a bélfalat, leoldja onnan a baktériumokat és a gyulladásos váladékot, így megszünteti a puffadásos panaszokat és a hasi fájdalmat.



Képes csökkenteni az epekőképződést is, így epebetegek számára is ajánlott lehet. Fogyasztása stimulálja az epehólyag működését, fokozza az epe kiválasztódását is. Gátolja a zsírok és fehérjék felszívódását is, ezért fogyókúrák kiegészítője lehet.

Használata nem javasolt heveny gyomor- és bélhurut, savhiány, gyomor- és bélfekély, szívgyengeség, valamint hasmenés, hányás és más módon bekövetkezett jelentős folyadékvesztés esetén.

Mira gyógyvíz
Nagyon hasonló összetételű és hatású a Mira gyógyvíz, melyet epebántalmak, epehólyag-gyulladás,epekő megelőzésére is ihatunk. A hasfájós babák szüleinek jelenthet megoldást a Mira Baby gyógyvíz, mely a “felnőtt" víz előnyeit egyesíti az alacsonyabb sótartalommal, így jóval kíméletesebb a picik gyomrának. Székrekedésre, gyomorrontásra, bélhurut enyhébb formáira javasolt (például vírusos, bakteriális fertőzéseknél, ételmérgezéseknél alkalmazható).

Parádi gyógyvíz
A Parádi kénes gyógyvíz, úgynevezett savanyú víz, melynek a főbb alkotóelemei a nátrium, a szulfát, a szulfid, a klorid, de káliumot, lítiumot is tartalmaz. Savtúltengéssel, de savhiánnyal együtt járó betegségek esetén is alkalmazható, fokozni és csökkenteni is képes a savelválasztást, attól függően, hogy éhgyomorra vagy étkezés közben fogyasztják.

Elősegíti az emésztést, megszünteti a puffadást, a teltségérzetet és a gyomorpanaszokkal együtt járó rossz közérzetet is. Az epebántalmak ellen is alkalmazható, mert serkenti az epehólyag működését, segíti kiüríteni azt, így a pangó epe nem okoz problémákat.





Kedvezően hat a légzőszervi hurutos megbetegedésekre is, nyákoldó és köptető hatású. Mivel enyhén vizelethajtó hatású, a vesekőre, vesehomokra hajlamosaknak is érdemes rendszeresen inni belőle. Állítólag, ha borral együtt fogyasztják, akkor megakadályozza a másnaposság kialakulását, illetve erőteljesen képes csökkenteni a másnaposság kellemetlen tüneteit is.
Donat Mg
A Donat Mg különösen magnéziumban gazdag gyógyvíz, mely kedvezően hat a szívritmuszavarokra, a vérkeringésre, csökkentheti a szívroham kialakulásának esélyét, kiegyensúlyozó hatással van a vérnyomásra is. Mindezek mellett természetesen az emésztésünkre is nagyszerű hatással van, eredményesen alkalmazható gyomorégés, émelyégés, hányinger, puffadás esetén. Epehólyagot serkentő hatásai miatt az epekövekre hajlamosaknak is érdemes rendszeresen fogyasztani.

Salvus
Gyomorégésre, refluxra hajlamosak jól ismerhetik a Salvus gyógyvizet, mely nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, kloridot, hidrogén-karbonátot, lítiumot, bromidot, jodidot és fluoridot. Émelygésre, hányingerre, puffadásra, savtúltengéssel járó gyomorbetegségekre, gyomorfekélyre javasolt, de a krónikus csalánkiütéseket is sikeresen kezelhetjük az ivókúra segítségével.

A Salvus gyógyvízzel a rovarcsípéseket, szúnyogcsípéseket is bekenhetjük, nagyszerűen csökkenti a viszketést és gyorsítja a gyógyulást. Használata tilos bélrendszeri fertőzések, veseproblémák, illetve savhiány esetén.

Biobagy.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Teafaolaj: fertőtlenít és gyógyít
  2019-05-14 16:23:04, kedd
 
  Aminek sem vírus, sem gomba, de még a baktérium sem tud ellenállni!





Virágba borult teafa
A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt érdemes kipróbálni.

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az őslakosok hosszú ideje használták a teafaolajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú illóolajat.

A teafaolaj elfogyasztva (vagyis belsőleg alkalmazva) mérgező hatású, a bőrön azonban nagyon erős gyógyító. Megtalálható számos kozmetikumban, samponban, arctisztítóban és krémben, de “tisztán" is megvásárolható. Nagyon sok bőrgyógyászati probléma,fertőzéskezelésére alkalmazható, mert erőteljes antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik.

A teafaolajban közel 100 olyan vegyület található, melyek potenciálisan gyógyító hatásúak lehetnek. Kutatások szerint a teafaolaj képes elpusztítani bizonyos antibiotikum-rezisztens baktériumokat, hatékonyan kezelheti a pattanásokat, elpusztítja a körömgombát és az atlétalábnak nevezett tünetegyüttest is gyógyíthatja.

A teafaolajat hatékonynak tartják olyan betegségek kezelésében, mint a korpásodás, az akne, a herpesz, a gombás fertőzések (bőr-, köröm- és hüvelygomba), az ínygyulladás.

A teafaolajjal érdemes óvatosnak lenni: nincs ugyanis tudományosan meghatározva, hogy mekkora mennyiségek biztonságosak. A teafaolaj kozmetikai termékekben található koncentrációja 5 és 10 százalék közötti, attól függően, hogy milyen problémára javasolják: a pattanások ellen például alacsonyabb koncentráció is elegendő lehet. A tiszta, 100 százalékos teafaolaj csak körömgomba kezelésére ajánlott.

A teafaolaj “erejéből" következik, hogy az arra érzékenyeknél könnyen allergiás reakciókat válthat ki, például kipirosodást, viszketést, a bőr felhólyagosodását. A teafaolaj hatására fellángolhatnak a gyulladásos bőrbetegségek, illetve az ekcéma. A teafaolaj lenyelve mérgező hatású, és nagyon súlyos mellékhatásokat okozhat (például szédülést, zavarodottságot, hallucinációkat, hányást, hasmenést, izomgyengeséget stb.).

A teafaolajat tilos a száj közvetlen környékén, illetve a szemekbe csöpögtetve használni. A teafaolaj használata nem javasolt várandósoknak és gyermekeknek. Teafa illóolajat évszázadok óta alkalmazzák erős gombaölő, fertőzés-gátló és sebgyógyulást elősegítő hatása miatt. Túlérzékeny bőrűek ne használják! Közvetlenül a bőrön csak pattanásokra és szemölcsökre használjuk!

Teafaolaj használata
Ekcéma kezelésére: 1 evőkanálnyi extra szűz olívaolajban (helyettesíthető más hidegen sajtolt olajjal is) keverj el 1-3 cseppnyi teafa olajat, és vidd fel az érintett területekre, akár naponta többször is.

Ajakherpesz:
kb. 1 kávéskanálnyi mandulaolajba tegyünk 1 csepp teafa olajat, ezzel kenjük be a herpeszt.

Fejtetűre: kb. 60 ml extra szűz olívaolajban keverjünk el egy teáskanálnyi teafa olajat (a haj hosszától függően változtathatjuk a mennyiségeket). A keveréket masszírozzuk a fejbőrbe, majd fésüljük át a hajat, biztosítva, hogy mindenhova jusson. Tekerjünk rá egy meleg törölközőt, hagyjuk 20 percig hatni, majd a szokásos módon mossuk meg. Mossuk addig így a hajat, amíg szükséges.

Szemölcsök kezelésére: egy csepp teafa olajat tegyünk közvetlenül a szemölcsre, majd ragasszuk le. Párologtatás: cseppentsünk 5-8 csepp teafa olajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba. Tisztító, frissítő hatású.

Aromafürdő:
4 csepp illóolajat egy evőkanál tejben vagy mézben elkeverünk, majd ezt adjuk a fürdővízhez. Javasolt fürdési időtartam: 10-15 perc.

Lábfürdő gombásodásra hajlamos láb ápolására: egy evőkanál sóra cseppentsünk 10-20 csepp illóolajat, majd 2-3 liter langyos vízben keverjük azt el. 15-20 percig áztassuk benne a lábat. Körömgomba esetén: 1 evőkanálnyi hidegen sajtolt olajban keverjünk el pár cseppnyi teafa olajat, és kenjük be vele a gombás részeket.

Frissíti a láb bőrét, bőrnyugtató fertőtlenítő hatású, csökkenti a lábszagot.

Zsíros, korpás haj ápolása:
15 ml samponhoz (kb. amennyivel egyszeri alkalommal szoktunk hajat mosni) keverjünk 3 csepp illóolajat, majd a szokásos módon mosunk hajat. A habot hagyjuk 3 percig a fejünkön, majd meleg vízzel öblítsük le. A teafa illóolaj kivételesen jó hatással van a hajra illetve a fejbőrre. Csökkenti a fejbőr viszketését, szabályozza a faggyútermelődést. Nyugtató hatású, megvéd a korpaképződéstől.

Horzsolásra, pattanásra, rovarcsípés okozta viszketésre: 1 teáskanál olívaolajban 1-3 csepp illóolajat elkeverünk, majd finoman a bőrbe masszírozzuk.

Jól keverhető az alábbi olajokkal: borsmenta illóolaj, citrom illóolaj, eukaliptusz illóolaj, levendula illóolaj, zsálya illóolaj, rozmaring illóolaj, római kamilla illóolaj.

Biobody.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
15 alig ismert illóolaj és jótékony hatásaik
  2019-01-22 20:24:04, kedd
 
  Napjainkban több száz illóolaj létezik több száz jótékony hatással, így nem meglepő, hogy nem ismerjük kívülről az összeset. Most megpróbáltuk összeszedni azokat, melyekről idáig talán kevesebben hallottak, mégis a szervezetünk barátai lehetnek.

Kajeput
Remek választás megfázáskor,felső légúti betegségnél, fülfájásnál jó választás. Eukaliptuszhoz hasonló az illata, élénkítő, koncentrációnövelő. Antibakteriális, és gombaölő, illatlámpában használva friss levegőt kölcsönöz a helyiségnek.

Ciprus
Sokan a “felemelő" olajok közt tartják számon. Vénákat erősítő, vérzéscsillapító, hurutoldó hatása széles körben ismert. Enyhíti az izomgörcsöket és megszünteti a menstruációs és hasi fájdalmakat. Aranyér és mirigy-problémák kezelésében hatékony, de javítja a bőr kapilláris keringését is.

Édeskömény
A leginkább az ánizsra emlékeztető, édeskés illatú aromás olaj hasznos emésztési zavar esetén. Dörzsöljük a hasba vagy a talpunkba, hogy megszüntesse a menstruációs vagy emésztési fájdalmainkat. Ösztrogénhez hasonló hatása sok hormonproblémával küzdő nőnek segít. Lazít, nyugtat. Fogproblémák esetén tegyünk egy cseppet belőle a nyelv alá.

Kámfor
A rózsafaolaj tökéletes helyettese. Békés olajnak mondják, tehát akkor vegyük elő, ha relaxálni és kikapcsolódni szeretnénk.

Rózsamuskátli
Harmonizáló, vérzéscsillapító, antibakteriális, gombaölő, bőrápoló, rovarűző hatású. Sokoldalúsága révén gombafertőzések, bőrbetegségek, visszerek, aranyerek kezelésére használhatjuk. Illatát gyakran enyhe rózsaillattal jellemzik, ezért gyakran hígítják vele az igazi rózsaolajat.





Boróka
Tisztító, fertőtlenítő, stimuláló és tonizáló olaj fás aromával. Ízületi fájdalmakra, ödémára, reumatikus panaszokra éppoly szívesen használják, mint májgyengeség esetén. Jó választás azoknak is, akiknek bőrpanaszaik vannak.

Lavandin
Hasonló a levendulához, mégis sokkal élénkebb, erősebb illattal rendelkezik. Antiszeptikus és stimuláló hatású, elsősorban reumás és ízületi gyulladások által okozott fájdalmak kezelésére való. Használjuk úgy, mint a levendulaolajat.

Kubeba
Széles körben használják a szépségiparban köszönhetően az elragadó citromos, virágos aromájának. Könnyedén frissít, értágító hatású, kreativitásra ösztönöz, kitisztítja az elmét és segít az emésztési problémák megszüntetésében.

Majoránna
A nyákoldó illóolajok közé tartozik, vagyis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek feloldják a letapadt nyákot a légútban és ezáltal enyhítik a köhögési rohamokat. Masszázsolajokhoz, testápolókhoz adagolva izomlazító hatású, ezért reumás betegeknél is ajánlatos használata. Miután sokan nem kedvelik az illatát, ezért más illóolajakkal érdemes keverni.

Fekete bors
Enyhíti az izomfájdalmakat, serkentőként hat és segíti az emésztőrendszert. Cellulitisszel bajlódok? A fekete bors illóolaj stimulálja a vérkeringést is.






Mirha
A mirha, más néven szomáliai balzsamfa, illóolajának illata átható, fás és zöld jegyekkel. Kitűnik hegesítő és fertőzésgátló tulajdonságaival, fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású. Ajánlott sebekre és nehezen hegesedő felületekre, megrepedt bőrre, ekcémára, szájpenészre vagy fogínygyulladásra.

Neroli
Az antidepresszáns olajcsalád tagja.A neroliolajat a narancsvirágból desztillálják, illata gazdag, mámorító. Szorongás, alvászavar, önbizalomhiány esetén , igazi elsősegély olaj. Csepegtessünk párat az égő méhviaszgyertyához, hogy kifejtse gyulladáscsökkentés és stresszoldó hatását.

Niaouli
A teafa rokona, Madagaszkár szigetéről származik. A niaouli olaj durva, gyógyszerillatú, de csodákra képes. Fájdalomcsillapítóként, keringésstimulánsként egyaránt bevethető. Antiszeptikus és baktericid hatású is, ezért vágások esetén óvatosan felvihetjük a bőrre.

Pálmarózsa
A pálmarózsaolaj erőteljes fertőtlenítő, antimikrobiális és antivirális, emellett emésztőrendszeri tonizáló, valamint bél- és húgyúti fertőtlenítő hatású. Inhalálásra és aromafürdők összetevőjeként használhatók például arc- és homloküreg gyulladás, hörghurut és egyéb légúti megbetegedések kiegészítő kezelésére.

Vetiver
Földes, mohás, majdnem dohos és mégis édes-balzsamos illat határozza meg a vetivert. A füstölőtermékek egyik alapja. A növény, amelyből a vetiverolaj származik, Dél-Indiában, Sri Lankában és Indonéziában őshonos, így nem meglepő, hogy az ősi parfümök kedvelt összetevője volt. Nyugtató, vérellátást serkentő, bőrápoló hatása jól ismert. Segít szellemi és testi kimerültség esetén, és alkalmazzák frigiditás és impotencia kezeléskor is.

És amit minden illóolaj vásárláskor figyeljünk: csak tiszta, Demeter minőségű olajat válasszunk!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Petróleum a gyógyító szer
  2018-07-11 18:36:36, szerda
 
  Véger Gábor
http://petroleum.lorinczveger.hu/
Petróleum a gyógyító szer
Hallott már a petróleum gyógyító hatásáról? Aligha hiszem, mivel sok patikus is úgy tartja, hogy méreg a testnek, és erre a célra nem adja ki Önnek.
Pedig ez az évezredes természetes orvosság évtizedeken át a Német Gyógyszerkönyvben is szerepelt.
Aztán a Német Gyógyszerészeti Bizottság törölte.
Miért? Az állítólagos nem bizonyított hatása miatt.

A petróleum kő olajszármazék. A kőolaj tömörített növényi massza.
A növényekneknapfényre volt szükségük, máskülönben nem fejlődhettek volna növénnyé.
Az üvegeken sajnos ,,mérgező" és ,,maró" stb. feliratok vannak. Merő népbutítás!
Természetesen most csodálkozik, hogy miként gyógyíthatna a petróleum?
A petróleum alaposan megtisztítja a szervezetet. Méregtelenít, regenerál, betegségeket és sebeket gyógyít. Ezrek tanúsíthatják, hogy ha egy teáskanálnyi petróleumot 6 héten keresztül kb. 2 órával a reggeli előtt éhgyomorra beveszünk, sok betegségre hat gyógyítóan.

Az irodalom másik kúrát is említ: 14 napon át minden reggel 1 teáskanál
petróleum éhgyomorra való bevétele, 2 órával a rendes evés és ívás megkezdése
előtt. Utána 8 hét szünet, majd egy 28 napos éjszakai kúra következik. Minden évben célszerű ezt megismételni.
Esetenként hasmenés léphet fel. Ez jó, mivel jelzi,hogy a bél tisztulása folyamatban van. A hasmenés ellen ne vegyünk be ellenszert,mivel az megzavarhatja a tisztulási folyamatot.
Ezért is célszerű a kúrát pl. hétvégén vagy ünnepnapok előtt elkezdeni.
Ha a hasmenés 3 nap után még mindig tartana, forduljunk orvoshoz és adott esetben vegyünk be természetes hasmenés elleni szert.

Reuma esetén naponta háromszor 2 teáskanálnyi petróleumot vegyünk be és naponta egyszer dörzsöljük be vele a fájó részeket.
Ehhez bőrkrémet is használhatunk,hogy meggátoljuk a bőr kiszáradását.
Ez azonban tisztított petróleum lehet, ,,Oleum petrae album rect.";aromatartalom:
max. 0,001%,forráspont:185-225 fok.

Viszont népi források arra utalnak, hogy célunknak maximálisan
megfelel a közönséges fehér (a valóságban sárgás színű) petróleum is, vattán vagy kávéfőző készülékben használatos szűrőn át átszűrve. Ez a petróleumfajta általában benzinkutaknál szerezhető be.
A 42 napos kúrához (12 + 28 nap, lásd fentebb) a kis (250 ml)
üvegre lesz szükségünk.

Ne hagyja elijeszteni magát attól, ha azt állítják: ezt nem szabad meginni, ez méreg az emberi szervezetnek.
Ez nem így van, mivel mindig újra bebizonyosodik, hogy a petróleum mindenek előtt a rák, daganatok, áttétek, prosztatabetegségek, cukorbetegség, gyengeség, gyermekbénulás,ízületi reuma, köszvény, bélelzáródás, leukémia,
vérszegénység, máj, epe, bél, emésztési zavarok és sok más megbetegedés
gyógyítására vagy azok jelentős enyhítésére alkalmas.

Azon testrészeket, melyek viszketnek, égnek, duzzadtak, gyulladtak (pl. végbél, hüvely, száj, nyelv, íny, foghús), tisztított petróleummal nedvesítsük be és csipkebogyómag olajjal dörzsöljük be. A szájban a petróleumot a csipkebogyómag olajjal együtt néhány percig forgassuk, majd vagy nyeljük le vagy köpjük ki.
Sőt, rákbeteg kutyákat és macskákat is eredménnyel kezeltek vele.

A TOVÁBBI SZÖVEG A LINKRE KATTINTVA OLVASHATÓ !!!
http://www.lorincz-veger.hu/magyar/documents/Petroleum.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Agyag
  2018-07-11 18:29:40, szerda
 
 
Méregtelenítésre
Belsőleg: reggel, éhgyomorra igyunk két evőkanál fehér agyagport 2 deciliter vízben oldva, üledékkel együtt. 21 napos kúrát alkalmazzunk, és 10 nap kihagyás után kezdjük újra. Három hónapig folytassuk a kúrát!
Külsőleg:
A máj környékén alkalmazhatunk, 1-2 cm vastag agyagpakolást,1 órán keresztül.

A fehér agyagot vagy iszapot kaolinnak is nevezik;
sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláns hatású.

Az agyag ásványi anyagok összessége, főként szilíciumszemcsék,
alumínium, vas, magnézium, kálium alkotják.
A föld felszín alól bányásszák, finomra őrlik, szitálják, napon szárítják és levegőztetik. A nap feltölti erőteljes energiájával.

Az agyag az ősidőktől fogva orvosságok és kúrák alapanyaga volt,
csakúgy, mint a víz és a különféle növények.
Egyike a legősibb anyagoknak, amelyet ember és állat gyógyászati célokra használ.

Az agyagkúra (vö. iszappakolás) kulturális és ösztönös örökségünk.
Az iszap természetes gyógyír, egyszerű, de nagyon hatékony.

MIÉRT HATÁSOS?

Az agyag és az iszap tulajdonsága, hogy összegyűjti, koncentrálja és a kezelt területen kibocsátja az energiát.

Tulajdonságai kémiai összetételétől és tetraédert formázó molekuláris struktúrájának állapotától függnek.

Az agyagban a négy őselem erői élnek, amelyek képesek szabályozni az emberi test egyensúlyát. Felszívó képességével, méreg-semlegesítő hatásával, remineralizáló, vérképzést segítő, regeneráló, sebgyógyító.

AGYAGTERÁPIA

Az agyagterápia olyan természetes gyógymód, amely nem veszélyes,
nincs ismert mellékhatása. Lassan hat, főleg az egészségmegőrzést szolgálja.

Erősíti a szervezet védekezőképességét és segít a teljesség visszaállításában.

Az egész testfelületen alkalmazható és ioncserélő képességének köszönhetően feltölti ásványi anyagokkal a testet, nyirokelvezető, tisztító és revitalizáló hatású.

HATÁSMECHANIZMUSA A KÖVETKEZŐ:

A hideg agyagpakolás hatására a bőr pólusai összehúzódnak, intenzív lázképződés alakul ki a kezelt területen, már közvetlenül a pakolás felrakásakor.

A bőrön lévő agyag hermetikusan lezárja a felületet, aminek hatására a kezelt testrész hőmérséklete emelkedik.

Ha a kezelt terület hőmérséklete eléri a 38-40 °C fokot, a pólusok megnyílnak és az intenzív izzadás következtében nagy mennyiségű salakanyagtól és egyéb gyulladást előidéző anyagtól szabadul meg a szervezet, amit az agyag magába zár. Ezért az agyagpakoláshoz használt agyagot csak egyszer lehet felhasználni.

AZ AGYAGPAKOLÁS KÜLSŐLEG A KÖVETKEZŐ PROBLÉMÁKNÁL ALKALMAZHATÓ:

ízületi fájdalmak / ízületi gyulladások / köszvényes reumatikus problémák / ficamok /
ízületi duzzanatok / zúzódások , húzódások / porckorongsérv / ideggyulladások és fájdalmak - cellulit-narancsbőr.

Mivel közvetlenül érintkezik a bőrrel, átadja annak a föld rezgéseit.
A bőrt feszesebbé teszi, javítja a vérellátást.

Nő a vércukor-anyagcsere (fokozódik a hasnyálmirigy/máj működés) és a pajzsmirigy tevékenysége.

A láberekre gyakorolt nyomással, tehát a nyomás és tehermentesítés váltakozásával a vénák edződnek.

A testre gyakorolt nyomással (egy liter agyagpép 1885 g súlyú) javul a belső szervek vérkeringése (vese, máj, lép, tüdő és szív), így megnövekszik az oxigénfelvétel és több vizelet választódik ki.

A hideg inger kellemes hőérzetet vált ki, és ezáltal kb. 2 perc alatt 10 fokkal nő a bőr hőmérséklete.

A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket.

Nem meglepő, hogy az agyagborogatás az ízületi betegségeknél is csodálatos gyógyulást eredményezhet

Tipp: kevésbé ismert az agyagtapasz használata pajzsmirigybetegségek, főleg pajzsmirigy-túlműködés esetén. Ilyenkor az agyagot kenőcsként kell felvinni mindkét pajzsmirigyterületre, vagy egy 10 x 15 cm-es zsebkendőre kenve a pajzsmirigyre kell tenni. A pakolást egy kendővel vagy kisebb törülközővel be kell takarni, és egy sállal rögzíteni. Húszperces használata nyugtató és lazító hatású a következő panaszok esetén: gombócérzet a torokban, pajzsmirigy okozta vegetatív túlérzékenység.

A tiszta agyagot hideg víz vagy hideg gyógynövény kivonattal pépes állagúra keverjük. A agyagpépet felkenjük egy vászonruhára kb. 2 cm vastagságban, és úgy borítjuk be vele a kezelendő területet, hogy az agyagpép közvetlenül a bőrrel érintkezzen.

Ezután borítsuk be a pakolást törölközővel és rögzítsük fáslival. Ezek után ajánlott jól betakarózni és egy meleg vizes palackot helyezni a talphoz, ami elősegíti a vér felmelegedését és az izzadást, valamint megakadályozza a lehűlést ? ami azoknál kifejezetten fontos, akiknek gyakran hideg a lábuk.

Az agyagpakolást vizes ruhával le kell mosni a bőrről és utána olíva-, mandula- vagy avokadóolajjal bekenni a kezelt felületet.

Az agyagpakolás időtartalma 1.5-2óra. Ha az agyag előbb megszáradna, akkor le kell venni, mivel bőrizgalmat okozhat...

Az agyagpakolás 1-2 naponta ismételhető, de heveny gyulladásoknál akár naponta 2-3 alkalommal is felhelyezhető.

A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak

Aranyérre -
Hideg agyagpakolásokat alkalmazunk helyileg, amelyhez adhatunk lapúlevelet és ricinusolajat . Naponta egy-két órára kell ráhelyezni a pakolást.

Belsőleg:
Este, egy evőkanál agyagport, egy pohár vízben vagy gyógyteában feloldunk, és lassú kortyokban megisszuk.

Arcüreggyulladásra
Könnyű agyagpakolásokkal kezeljük külsőleg a betegséget, az orr melletti részeken, valamint a homlokon.

Belsőleg: naponta többször is ajánlott gyógynövényes - agyagos inhalálás. Főzetet készítünk a gyógy- és fűszernövényekből/eukaliptusz, levendula, kakukkfű és fenyőtűlevél, melybe egy teáskanál agyagot oldunk.

Duzzadt lábakra, duzzanatokra
Külsőleg: agyagos lábfürdő ajánlott, valamint éjszakai agyagborogatások az érzékeny részre egy- két óra hosszat.

Ekcéma
külsőleg : Két evőkanál agyagból készíthetünk pakolást

Elhízás ellen
belsőleg : Húsz napos kúra javallott, amelyet havonta megismételünk. Egy- kétevőkanál agyagot oldjunk fel vízben, este és reggel fogyasztjuk az üledékkel együtt. Hatását abban fejti ki, hogy ásványi anyag pótlással egyensúlyba hozza a szervezetet és így az anyagcsere is tökéletesebben működik

Energia pótlásra - Fáradékonyságra
belsőleg : A fehér agyagpor , naponta egy evőkanállal folyamatosan pótolja az ásványi anyagokat, amelyeket a szervezet a nem megfelelő élelmiszerekből nem képes kivonni. 20 napos kúra javallott, havonta ismételve.

Fejfájásra, migrénre
külsőleg : Pakolással csökkenthető a fájdalom, homlokon hideg, nyakszirtre meleg vagy langyos pakolást egy- illetve két óra hosszat.

Fokozott verítékezés
külsőleg : Izzadás megelőzősére használjunk hintőporként fehér agyagport, a lábak esetén pedig lábfürdő vétele sűrű agyaglében hatásosan csökkenti a fokozott verejtékezést.

Fülfájásra
külsőleg : Melegítsünk fel 1 teáskanálnyi ricinusolajat egy kevés forró víz fölött. Ellenőrizzük a hőmérsékletet a csuklónkon, majd tegyünk néhány cseppet belőle a fülünkbe, hogy csillapítsuk a kellemetlen érzést, langyos agyagpakolást helyezzünk a fülre és környékére.

Gombás betegségekre
külsőleg : A kezelés agyagos vízzel való lemosással kezdődik, majd a fertőzött részt behintjük agyagporral. Agyagpakolást is használhatunk. Lábgomba esetén, sűrű agyaglében való áztatás, dagonyázás a megoldás.

Gyomorsav túltengésre
külsőleg : A megelőzés érdekében érdemes abbahagyni a dohányzást, csökkenteni az alkohol, kávé, tea és citrusfélék fogyasztását. Külsőleg alkalmazhatunk gyomortájékon agyagpakolásokat,

belsőleg az étkezések előtt - 1-2 evőkanállal 1,5 deciliter vízben oldva, üledékkel együtt fogyasztjuk.

Görcsoldásra
külsőleg : A fájdalmas részekre meleg agyagborogatást helyezünk, hideget csak akkor ha a görcs lázzal jár

Hasmenésre - Haspuffadás
belsőleg :Bőséges folyadékfogyasztás mellett, javallott reggel két evőkanál agyagot 2 deciliter vízben oldva elfogyasztani az üledékkel együtt.

Külsőleg : az alhason jótékony hatással lehet egy agyagpakolás

Hólyaghurutra -
belsőleg : Reggeli előtt fogyasszunk 2 deciliter vízben feloldott 1-2 evőkanál fehér agyagport. A kúra 30 napos lehet. Ebben az esetben az üledéket ne fogyasszuk el!

Hüvelyi folyásra
belsőleg : Reggel és este végezzünk irrigálásokat agyagos vízzel, ha a tünetek kezdenek megszűnni, az irrigálásokat lecsökkenthetjük az esti kezelésre.

Hőgutára
belsőleg : Adjunk nagy mennyiségű folyadékot (alkoholt ne), hagyjuk pihenni az illetőt egy árnyékos helyen. A folyadékba 1 evőkanál agyagot oldjunk.

Külsőleg tegyünk az alhasra és nyakszirtre nagyon hideg agyagpakolást

Idegességre
Belsőleg használhatunk a főétkezések előtt egy pohár vízben feloldott 2 evőkanál agyagot, mely egyensúlyba hozza a szervezet ásványi anyag szükségletét, ezáltal nyugtatva az idegrendszert is.

Külsőleg használjunk hideg vagy meleg pakolásokat a mellcsont tájékán, vagy agyagos borogatásokat, melybe helyezhetünk nyugtató hatású gyógynövénykivonatokat.

Izomfájdalomra
Külsőleg kezeljük a fájó testrészeket, hideg-pakolásokkal, melyeket langyos pakolásokkal cserélgetünk a fájdalom megszűnésiéig

Lábzsibbadásra
Külsőleg kezeljük, pakolásokkal. A térdre, bokára tehetünk vastag agyagpakolást is.

Megfázásra
Belsőleg reggeli, ebéd és vacsora előtt fogyasszunk 2 deciliter vízben oldott 1 evőkanál agyagport. Az üledéket ne igyuk meg ebben az esetben!!

Menopauza esetére
belsőleg Megelőzésként ajánlatos meginni kétnaponként 2 deciliter vízben oldott 2 evőkanál agyagot.

külsőleg :Agyagpakolást helyezhetünk alhasra és a gerincoszlopra ha fájdalmat érezünk, 30, 60 percre.

Méregtelenítésre

Belsőleg: reggel, éhgyomorra igyunk két evőkanál fehér agyagport 2 deciliter vízben oldva, üledékkel együtt. 21 napos kúrát alkalmazzunk, és 10 nap kihagyás után kezdjük újra. Három hónapig folytassuk a kúrát!

Külsőleg: a máj környékén alkalmazhatunk, 1-2 cm vastag agyagpakolást,1 órán keresztül.

Rekedtségre
Külsőleg használjunk a nyakra vastag agyagpakolást.

Belsőleg reggeli, ebéd és vacsora előtt fogyasszunk 2 deciliter vízben oldott 2 evőkanálnyi agyagport.
Az üledéket ne igyuk meg ebben az esetben

Rovar csípésre
külsőleg :Egy vöröshagymát vágjunk félbe, nyomkodjuk meg enyhén, hogy éppen a leve kicsorduljon, és rakjuk a csípésre. Hagyjuk h

www.gyogyiszap.sokoldal.hu

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 422
  • e Hónap: 3171
  • e Év: 40919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.