Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Kirázott minket a hideg ezektől a Csernobilban készült képek
  2018-02-04 17:17:37, vasárnap
 
  Na nem mintha az elhagyott vidámpark, a lepusztult uszoda vagy a sérült reaktor tetejének bontásához használt hatalmas markoló önmagában nem lenne eléggé hidegrázós látvány, de az infravörös szűrőnek köszönhetően Vlagyimir fotói igazi túlvilági hangulatot árasztanak.
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
75 éve történt a doni katasztrófa
  2018-01-14 16:29:42, vasárnap
 
  1943. január 12-én indította meg támadását a szovjet Vörös Hadsereg a Don-kanyarban, melynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét.
A 2. magyar hadsereget német követelésre, kormányközi egyezmény alapján küldték ki a keleti frontra. A németek igényeit hosszas alkudozás után sikerült leszorítani, de azon az áron, hogy a magyar csapatokat hadászatilag a németeknek rendelték alá, felfegyverzésüket tekintve pedig csak szóbeli ígéretet kaptak Berlinből. A frontra kivonuló 207 ezer fős 2. magyar hadseregbe a teljes sorállománynak csak 20 százalékát sorozták be. Magas volt a tartalékosok aránya, a létszám 20 százalékát nemzetiségiek, főleg románok és ruszinok, 10 százalékát pedig zsidó és baloldali munkaszolgálatosok adták. A fegyverzet és felszerelés hiányos volt és korszerűtlen. A hadsereg parancsnoka Jány Gusztáv vezérezredes volt.

A magyar csapatok 1942. július 7-én érték el a Dont, ahol a Voronyezs és Pavlovszk közötti, 208 kilométernyi szakaszon védelembe mentek át. A nyáron a folyó nyugati partján megmaradt szovjet hídfők felszámolásának sikertelen kísérletei során 30 ezer embert vesztettek. A beígért fegyverzet és felszerelés a tél beálltával sem érkezett meg a németektől, akik 1942 novemberében a sztálingrádi csata miatt megkezdték csapataik kivonását a doni térségből.


A Vörös Hadsereg 1943. január 12-én mínusz 30-35 fokos hidegben az arcvonal északi részén, az urivi hídfőből kiindulva áttörte a magyar vonalat, és 8-12 kilométer mélyen hatolt előre, majd január 14-én délen, a scsucsjei hídfőben 50 kilométer szélességben törte át a védelmet. A német hadvezetés nem vetette be az arcvonal mögött állomásozó egyetlen tartalékát, de a visszavonulást is megtiltotta. Jány ragaszkodott a parancshoz, jóllehet a hadsereg egy részét talán megmenthette volna, ha már január 15-én elrendeli a visszavonulást. A magyar katonáknak az orosz és a német katonákhoz képest hiányos felszereléssel, sokuknak téli ruházat nélkül, mostoha időjárási körülmények között kellett tartaniuk magukat a többszörös túlerővel szemben.Január 16-ára a három részre szakított 2. magyar hadsereg arcvonala felbomlott. Jány január 17-én hajnalban rendelte el az alakulatok visszavonását, de az elvágott, német alárendeltségbe került III. hadtest tovább harcolt. Ezt a hadtestet február 1-jén - miután sem ellátmánya, sem fegyverzete nem maradt - a később szovjet hadifogságba esett parancsnok, Stomm Marcell feloszlatta, és néhány ezer katona kijutott a szovjet gyűrűből.

A gyakorlatilag már nem létező 2. magyar hadsereg 1943. január 24-én "vált ki az arcvonalból". Jányt a jórészt fegyvertelen katonák látványa késztette hírhedt hadparancsának megfogalmazására, mely szerint "a 2. magyar hadsereg elvesztette becsületét". A katonákat gyávasággal vádolta, és a "rend helyreállítása" érdekében a helyszíni felkoncolást is engedélyezte. A parancs akkora felháborodást keltett, hogy számos helyen ki sem hirdették, maga Jány április 4-én nyilvánította semmisnek és helyettesítette újjal.

A hadsereg életben maradt katonáit március 5-én hátravonták a Dnyeper folyó nyugati partjára, hazaszállításuk április 6-tól május 30-ig tartott. Jányt, aki az utolsó vonattal távozott, Horthy Miklós kormányzó 1943. augusztus 5-én felmentette parancsnoki tisztéből. A tábornokot a Népbíróság 1947 októberében háborús bűnösként halálra ítélte, majd november 26-án kivégezték. 1993. október 4-én a Legfelsőbb Bíróság felmentette Jányt a háborús bűntett miatt ellene emelt vád alól.
A doni veszteségekről nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A 2. magyar hadsereg anyagi veszteségei mintegy 70 százalékosak voltak, az emberveszteségét 93 500 főre, más források 120 ezerre, illetve 148 ezerre teszik, az elesettek, megsebesültek és fogságba kerültek pontos száma sem ismert.
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
MÓDOS ROMÁKAT AKARTAK ölni
  2017-11-21 15:27:24, kedd
 
  Az idegengyűlölet, a zsidó és cigány származású módos emberek lelövésének és kirablásának szándéka, illetve a lőfegyverekhez való vonzódás a közös abban a két férfiban, akik ellen tegnap emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. M. Pétert és R. Gyulát két éve fogták el, amint lőgyakorlatra tartottak, készülve egy rablógyilkosságra. Szlovákiában vásárolt, majd visszaalakított fegyvereket és több száz lőszert találtak náluk.Vádat emelt tegnap a Fővárosi Főügyészség a 64 éves gödöllői M. Péter és a 62 éves budapesti R. Gyula ellen bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntette, az elsőrendű M. Péterrel szemben emellett emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt. Ők voltak azok, akikről elfogásuk után belügyi vezetők azt mondták: egy kormánytag megölését fontolgatták. A vádiratban azonban ez már nem szerepel.2015 novemberében fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik felszámolóegységének segítségével a két, szélsőséges politikai nézeteket valló és hangoztató férfit, akik Budapest felé tartottak autójukkal, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éleslőszereket találtak náluk.
A szlovák gyártmányú Scorpio és Skoda sorozatlövő fegyverekről idén május elején írtuk meg, hogy azokat a szlovákiai hatástalanított fegyverekkel kapcsolatos botrány során alakították vissza éles lőfegyverré. A Magyar Idők információja szerint amióta a Brad Pitt 2012-es budapesti filmforgatására érkező hatástalanított fegyvereket lefoglalta a TEK, és sajtónyilvánosság előtt bizonyították, hogy a fegyverek néhány mozdulattal
visszaalakíthatók élesfegyverré, több európai ország hatóságai és titkosszolgálatai is nyomozást indítottak.
Szlovák források szerint több ezer ilyen fegyver juthatott a szervezett bűnözők, terroristák kezébe. Azóta kiderült, hogy ilyen visszaalakított szlovák fegyverekkel mészároltak terroristák Párizsban a Charlie Hebdo szerkesztőségében, illetve egy kóser üzletnél éppúgy, mint a tavaly júliusban Münchenben végrehajtott terrortámadás során.


Az M. Péter és R. Gyula elleni vádiratban az olvasható, hogy ők is hatástalanított szlovák fegyvereket vásároltak és alakítottak vissza élessé. A két férfi 2014 nyarán ismerkedett meg egymással, és a szélsőséges, idegengyűlölő és rendszerkritikus nézeteik miatt egyre szorosabb baráti kapcsolat alakult ki közöttük. Az elsőrendű vádlott rendszeresen hangoztatta társa előtt is az idegengyűlölő nézeteit, zsidó és cigány származású emberek lelövésével kapcsolatos gondolatait, valamint hogy mindehhez fegyvereket akar szerezni.hogy mindehhez fegyvereket akar szerezni.
2015 februárjában a szlovákiai Révkomáromban egy vadászboltban meg is vásároltak 2-2 hatástalanított, vaktöltények működtetésére alkalmas gépfegyvert. R. Gyula egy Scorpiót és egy Skodát alakított vissza éles lőfegyverré, és társa utasítására hangtompítókat is készített hozzájuk. 2015 augusztusában, majd szeptemberében, szintén Révkomáromban összesen ezer darab töltényt vettek a visszaélesített géppisztolyokhoz.
M. Péter 2015 nyarán határozta el, hogy a géppisztolyokkal egy vagyonos cigány embert megöl és kirabol, amit el is mondott R. Gyulának. A rablógyilkossághoz parókát, esőkabátot és gumikesztyűt is vásároltak. Az első két kiszemelt célpontjukról lemondtak, majd M. Péter egy cigány vajdát szemelt ki, akit fel is térképeztek. Még a menekülés módját is megtervezték. Arra készültek, hogy fegyverrel pénze átadására kényszerítik áldozatukat, majd kivégzik és a lakással együtt felgyújtják. Erre készülve indultak 2015. november 21-én gépkocsival a fegyverek és hangtompítók kipróbálása érdekében egy Budaörs környéki erdőbe, amikor elfogták őket.R. Gyula a tervezett rablógyilkosságokról kérdés nélkül részletesen beszámolt a nyomozóknak, így az emberölés előkészületével őt nem vádolták meg.
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
Robbanások az Egyesült Államok keleti részén
  2017-11-21 12:34:52, kedd
 
  Robbanások ráztak meg egy kozmetikai termékeket gyártó üzemet a New York államban lévő New Windsorban: az első detonációt akkor követte a második, amikor a kiérkező tűzoltók épp az oltási munkálatokat végezték.

Itt legalább 35-en megsebesültek, köztük hét tűzoltó, de egyikük sincs életveszélyes állapotban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást.

Az amerikai-kanadai határ mellett, Detroit környékén egy gázvezeték robbanhatott fel. Az M1 Híradóban bemutatott amatőr felvételeket egy környékbeli készítette, a lángokat kilométerekről is látni lehetett. A tűzoltók két órán keresztül oltották a tüzet.

A hatóságok hivatalosan még nem erősítették meg, hogy egy gázvezeték robbanása miatt csaptak fel a lángok. A környékről több száz embert költöztettek ki. Sérültekről nem érkezett hír.
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
Hordóba betonozták
  2017-11-17 18:40:06, péntek
 
  Hordóba betonozva bukkantak a holttestre, az áldozat egy 20-30 év körüli férfi.


A rendőrség továbbra sem derítette ki a Kis-Dunában talált, hordóba betonozott férfi személyazonosságát, ugyanis nem találtak egyezést a megvizsgált DNS-mintákban.

A hordót idén februárban találta meg egy horgászokból álló csoport a dunahidasi erdőben. A betonban egy oszlásnak indult emberi testre bukkantak.

A holttestet előbb ki kellett vágni, mielőtt elvégezték volna a vizsgálatokat. Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás, a holttest kiléte egyelőre ismeretlen, csupán azt sikerült róla megállapítani, hogy férfi volt.
A rendőrség ezért nyilvánosságra hozta, hogy hogyan is nézhetett ki az áldozat, milyen ruha volt rajta, amikor kiszabadították a hordóból. Egy 20-30 év körüli, megközelítőleg 161 centis férfiről van szó. Minden bizonnyal rövid fekete haja volt, valamint szakálla is lehetett. A fogai egészségesek voltak, csupán egyetlen tömése volt. A rablótámadás lehetőségét előzetesen kizárták, mivel az áldozat karján egy ezüstóra volt.

A technikának köszönhetően az áldozat koponyája alapján a szakértők egy modellt hozhatnak létre a férfi lehetséges kinézetéről. Snopko szerint, amíg a rendőrség nem ismeri az áldozat személyazonosságát, addig képtelenség eljutni az elkövetőig.
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
Elképedtek a gazdák: gigantikus tojást tojt egy tyúk Kárpáta
  2017-11-17 18:27:59, péntek
 
  A kárpátaljai Bustyaházán óriástojást tojt egy tyúk. A tojás hossza több mint 8 centi, keresztmetszete pedig 6,5 centi. Súlya 204 gramm - ezzel a csoda-tojás lehet az eddigi legnehezebb, hiszen a Világrekordok Akadémiájának adatai szerint az eddigi legnagyobb 201 gramm súlyú volt.

Külsőleg a tyúk semmivel sem különbözik a többi hat kotlótól. A bustyaházi Hajovics családban azt mondták, hogy semmi különöset nem adnak neki, általában gabonával és vegyes takarmánnyal etetik


 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
Gyerekek csináltak hatalmas baromságot Borsodban
  2017-11-16 19:51:30, csütörtök
 
  Tragédia lehetett volna belőle.A rendőrségre november 15-én 16 óra után érkezett bejelentés, hogy egy Miskolc-Hidasnémeti között közlekedő tehervonat Méránál megállásra kényszerült, mert a sínpárra ismeretlen személyek két-két gumiabroncsot helyeztek el. Az akadályok egy részét a szerelvény maga alá gyűrte.
Az eset során személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök hamar azonosították azt a három gyermekkorú fiút, akik a gumiabroncsokat a sínekre rakták.Az Encsi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a szülők figyelmét, mondják el gyermekeiknek, hogy a ,,csínytevések" tragikus következményekkel is járhatnak.

 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
Véres, halálig tartó küzdelem kutyák és vaddisznók között
  2017-11-12 12:49:16, vasárnap
 
  Az adu bagong egy véres, halálig tartó küzdelem harci kutyák és befogott vaddisznók között Jáva sziget eldugott kis zugán. A hagyomány a '60-as évekre nyúlik vissza, amikor a sziget nyugati területein elszaporodtak a vaddisznók; akkoriban kezdték meg a vadászatukat, hogy megvédjék tőlük a terményt. A harcok egy 15-30 méteres arénában zajlanak, amelyet egy bambusz kerítés vesz körül, hogy megvédje a nézőket. A küzdelem csak akkor ér véget, amikor az egyik állat megsebesül. Ha egy vaddisznó túléli a harcot, miután felépül, visszatér az arénába, hogy harcoljon, ha elhullik, a húsát eladják. A győztes kutyák gazdái pénzdíjat kapnak, aminek az értéke akár a félmillió forintot is elérheti. A nevezési díj 200 ezer és 2 millió rúpia (5 és 50 ezer forint) között mozog, a kutya méretétől függően. Az állatvédő aktivisták már régóta küzdenek a véres ,,játék" ellen, ezzel szemben a részt vevők szerint a harcok a helyi vadászat hagyományainak megőrzését jelentik, és mellette komoly bevételi forrást biztosítanak a tenyésztőknek és a szerencsejátékosoknak is.Jáva nyugati részén a megélhetést napjainkban is főként a mezőgazdasági munka nyújtja.A tenyésztők a viadalokon való részvétellel növelik kutyáik értékét.Agus Badud felesége és lánya felkészítik kutyáikat a versenyre.


Aktivisták szerint a viadal bűncselekmény mind a kutyák, mind a disznók ellen, csak az emberek szórakozásáról szól, és igencsak messze került a termény megóvásának céljától.

 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
Hozzáment az anyjához, vérfertőzésért fogják elítélni
  2017-11-12 12:37:24, vasárnap
 
  Misty Velvet Dawn Spann 25 éves volt 2016 szeptemberében, mikor az Oklahomai Kerületi Biróság nyilvántartása szerint házasságot kötött a saját anyjával, az ekkor 42 éves Patricia Spannel. A frigyet hat héttel később érvénytelenítették a hatóságok, és a CBS News információi szerint a most 26 éves nő 10 éves börtönbüntetésre számíthat, miután bűnösnek vallotta magát vérfertőzés vádjában.Az eset szürrealitását csak tovább növeli, hogy Patricia Spann korábban elvesztette a felügyeleti jogát a még kicsi gyermekei felett, akiket ezt követően adoptáltak, és a házassággal végződő furcsa kapcsolat 2014-ben vette kezdetét, mikor anya és lánya újra felvették egymással a kapcsolatot.

A 42 éves nő a hatóságoknak azt nyilatkozta, hogy abban a tudatban kötött házasságot a vér szerinti lányával, hogy az legális, hiszen Misty anyakönyvi kivonata már nem tartalmazta a nevét anyaként.

És ez még nem minden, ugyanis Patricia Spann 2008-ban a saját fiával is házasságot kötött, amit csak 2010-ben érvénytelenítettek a hatóságok. A nő ellen a lányához hasonlóan most szintén vádat emeltek vérfertőzés vádjával, a tárgyalása januárban veszi kezdetét.


ABERRÁLT FERDE HAJLAM
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
150 km/h-val száguldott a magyar kamionos
  2017-11-11 14:53:42, szombat
 
  az autópálya belső sávjában .
Az elmúlt napokban több fórumon is újra megjelent az a 2013-as felvétel, amit egy lengyelországi autópályán készített egy lengyel autós. A sofőr és utasa egy magyar kamion mögött haladtak az autópálya belső sávjában, ami önmagában még nem lenne olyan túlságosan ritka dolog, az azonban már sokkal inkább, hogy a kamion milyen sebességgel haladt előttük.


A videó leírása szerint legalább 150 km/h-ra lehetett a sebessége, ami egyáltalán nem elékpzelhetetlen, pláne úgy, hogy az autóban utazók még a saját sebességüket is megmutatták a videóban.
Link
 
 
0 komment , kategória:   BŰNÖK és BŰNELKÖVETŐK   
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 1105 db bejegyzés
Összes: 30479 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2390
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 77433
  • e Év: 190885
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.