Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
Igenis létezik igazi szerelem
  2018-10-04 19:35:57, csütörtök
 
  Igenis létezik igazi szerelem, ami csak úgy jön az ember életében és egyből érzi mélyen magában.Persze egy kapcsolat nem mindig a jó és szép pillanatokról szól, hiszen sokszor akadhatnak nehézségek, rossz periódusok és viharosabb napok még a legszebb paradicsomokban is. Ezek az igazi próbái egy kapcsolatnak és ezeket kell közösen megoldani! De nem az a megoldás, hogy eldobjuk a nehézségeknél vagy bepánikolva egy bukkanónál olyan kifogásokat gyártunk, hogy élnünk kell, nem tapasztaltunk még eleget stb...Az igaz szerelem nem kor, idő vagy hely függő, nem kell hozzá mindenkinek rengeteg kapcsolaton átvergődnie, minnél több strigulát behúznia vagy minden hétvégén partyról partyra járnia. Az igazi mély érzések egyszer csak megjönnek az életünkbe és próbára tesznek, hogy felismerjük-e őket és meg tudjuk-e ragadni a lehetőséget vagy elherdáljuk, gyáván elengedjük. Élni egymás mellett is lehet, hiszen az igazi szerelem alapja a törhetetlen bizalom a másik iránt, ez és az összes felbukkanó akadály sem jelenthet problémát, mert ha igazán akarjuk minden megoldható. Oly sokan értik ezt és éltek a felbukkanó lehetőséggel, mi pedig irigykedünk és áhítozunk, pedig erre mindannyian képesek vagyunk. Az igaz érzésekért mindig megéri küzdeni és tenni, sokszor egyszerűbbnek tűnik menekülni és nem megbirkózni a megoldható problémákkal, ám ha így teszel lehet, hogy valami olyat dobsz el magadtól, amihez hasonló már soha többé nem jön az életedben. Senki sem tökéletes, de együtt mindent meg lehet oldani, minden nehézségen túl lehet lépni!

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
A gombák
  2018-10-04 19:33:27, csütörtök
 
 


A gombák alkotják az élőlények sötét alvilágát - halál, betegség, elmúlás, enyészet részesei.... Mindenhol élnek. A földben, a levegőben, tavakban, tengerekben, folyókban, éltünkben és ruháinkban, bennem, benned, mindenkiben és teszik a dolgukat. Gombák nélkül nem lenne kenyér, nem lenne bor, te sem lennél. Kenyér, bor sajt, sör, jó társaság, porhanyós marhasültek, finom szivarok - a gombáknak köszönhetjük mindet. A gombák, írja a nagykönyv, "bontják le a szerves anyagokat", és vagy a földbe, vagy a légkörbe juttatják a felszabadult szenet, oxigént, nitrogént és foszfort, melyek máskülönben örökre be volnának zárva az elpusztult növényi, állati s emberi testekbe. Ők közvetítenek élet és halál közt.
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Ötórai tea, ahogyan még sosem volt
  2018-09-02 20:29:00, vasárnap
 
  Nem akármilyen ötórai teára állt össze a Peninsula Párizs és a Harry Winston ékszerészet. Amikor a világ minden tájáról érkező divatkedvelők Párizsba utaznak a Fashion Weekre, a Peninsula Paris szálloda és a Harry Winston varázslatos és egyedi teázási élményt kínál számukra.Az ikonikus délutáni teához az ékszerház leginkább szimbolikus és legnevesebb formatervezéseiből merítették az ihletet és kijelenthetjük, hogy nem végeztek félmunkát.

Idén szeptember 25. és október 3. között ugyanis a Peninsula Paris cukrászai rendkívüli, szemet gyönyörködtető desszertválasztékot kínálnak a szálloda Le Lobby éttermében.


A “Winston Cluster" névre keresztelt program Harry Winston ékszereinek karizmáját és szépségét adja vissza. Íme egy pillantás a régóta várt menüre: ízes átmenetek a málnaszósz és a vaníliás ganache krém duóját kombinálva a gránátalmával és a kókuszkrémmel, mindez fehér csokoládéba burkolva.

Ha ez nem lenne elég, egy szerencsés vendég meglepetésre lelhet az egyik cukrászati remekmű belsejében. A nyeremény pedig nem más, mint egy meghívó az ékszerház Montaigne sugárúton található szalonjába, ahol pompás ékszereket lehet felpróbálni exkluzív körülmények között.
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Mit látsz meg először a képen
  2018-07-30 19:10:09, hétfő
 
  Meg­döb­bentő tit­ko­kat tár fel rólad.
Egyetlen kép, mégis sokkal többet elárul rólad, mint gondolnád. Nem véletlen, hiszen ezen a képen sok dolog tűnhet fel neked. A kérdés az, vajon mi az, amit először észreveszel! Mi az, amin először megakad a szemed? Nézd meg, amit mutatunk, és ne töprengj, ne habozz, egyszerűen csak hallgass az első megérzésedre, aztán lásd meg, mit fed ez el a személyiségedről.Akár egy idős bajszos úriember is lehet Ebben az esetben a legnagyobb félelmed egy új szerelem kezdetén az ismeretlen. Érthető az érzésed, nem vagy vele egyedül. Az ismeretlen szinte mindenkit megriaszt. És vajon van-e ijesztőbb annál, mint felfedni magunkat, sebezhetővé válni egy ismeretlen ember számára? Te az átlagnál kissé jobban aggódsz ezen. Ez gátol abban, hogy ki tudjál teljesedni, olykor akár azt is érezheted, hogy szinte megbénít. Próbálj meg jobban bízni önmagadban és az életben. Csak akkor tudsz boldog lenni, ha a félelmeidet megpróbálod a hátad mögé hagyni, és vállalod a kockázatot - egyben megadod az esélyt arra, hogy igazi kiteljesedést élj meg!
Ha a nőt vetted észre, könyvvel a kezébenLegnagyobb félelmed a szeretet kapcsán, hogy túlságosan beleolvadsz a másik személybe, és elveszíted önmagad. Imádod megélni az érzést, amint egyre közelebb kerülsz valakihez, de volt már olyan tapasztalatod, hogy szinte teljesen megszűntél és eltűntél valaki mellett. Ezt pedig nem szeretnéd újra megélni. Ne félj a múlttól! Sajnos sokan éltük meg ezt az érzést, de ahogyan idősödik az ember, úgy erősödik az énje és énképe is. Ha tisztában vagy azzal, hogy ki vagy és mit szeretnél, akkor az az ember, aki méltó a szerelmedre nem bedarálni akar téged, hanem élvezni a ragyogásodat VAN MÉG SZÁMTALAN LEHETŐSÉG
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Nem átverés
  2018-06-23 19:32:37, szombat
 
 


A nemesítés, az egymástól genetikailag különböző változatok vagy formák, kiválogatását jelenti. Olyan tudományos és gyakorlati tevékenység, amely a növényi öröklöttség megváltoztatására és javítására törekszik.

A növénynemesítés az evolúció felgyorsítása és irányítása mesterségesen megteremtett feltételek között. A növénynemesítés-tan alkalmazott tudomány magába foglalja, hogy milyen tudományos eszközök és módszerek segítségével tudjuk megváltoztatni a növényi szervezet öröklődését, és miként fejlesszük ki és rögzítsük a növény kívánt tulajdonságait és bélyegeit.

Pepó Pál
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Hülyeségek tárházai
  2018-06-08 22:01:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Az állattartáshoz
  2018-06-06 15:51:59, szerda
 
 


Az állattartáshoz intelligencia is szükséges
Magyarország utcáit nagyjából 200-250 ezer gazdátlan kutya rója, a kóbor macskák száma pedig ennek többszöröse lehet. Az elszomorító adatok legfőbb oka, hogy a hazai állattartási kultúra még igencsak gyerekcipőben jár. A fejlődéshez edukációra és szemléletváltásra lenne szükség
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Szabaddá válj, ne bölccsé!
  2018-05-13 20:16:32, vasárnap
 
 


Ki húzza köréd a határokat?
Miért gondolod,hogy nem lépheted át?
Miért zavar, ha más már képes a szabadulásra?
A korlát is te vagy és a szabadság is te vagy!
Minden gát illúzió!
Azt tanultad a szabadság is az...
Ne higgy senkinek,
a határ is te vagy, és a végtelen is te vagy...
Te húztad meg a határaidat,
és te adhatsz teret a benned lakozó végtelennek...
Szabaddá válj, ne bölccsé!

A bölcsesség a legnagyobb korlátja a szabadságnak.
Hiszen ha már bölcs vagy, akkor bölcsen is kell viselkedned, bölcs válaszokat kell adnod a világ kérdéseire.
Ez bölcsesség? Nem, balgaság.
A teljes szabadság a legfontosabb dolog a világban!

Van e boldogsága a bölcsnek?
Ha mindig bölcs vagy, sohasem lehetsz szabad.
A bölcsesség a legszebb fényes kalitka.
Az elméd trófeáját a homlokodon viseled, s mindig bölcsen kell viselkedned...

Ez valóban így van? Szerinted más bölcsessége mit adhat neked? Te mit gondolsz erről?
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Az emberi faj végnapjai
  2018-05-13 20:12:59, vasárnap
 
 


Van egy rémes gondolatom... A szintetikus ember prototípusa már állampolgárságot kapott... Mi van, ha a programozott biorobot, az ember nevű konstrukció most ért el az evolúciós zsákutcába? Az ember életképtelen a természetben. A gép a túlélő, ami eszi a szintetikus ételeket, tökéletesen idomítható... Mi lettünk a homo dinoszaurusz...?

Az evolúció vizsgája, hogy ki képes a leggyorsabb változásra, alkalmazkodásra? Az utolsó nagy evolúciós ugrásnál a túlélő faj az volt, aki képes volt egy generáció alatt a szárazföldi létezésre... Ma az a nyertes aki visszaszökik a természetbe, ahol az ősi programok futnak, vagy az ember is géppé alakul át egyetlen generáció alatt...? Elveszti nemi identitását, intellektusát, és like-oló robotként éli mesterséges életét?
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
…De itt mindenki hazudik!
  2018-05-13 20:10:44, vasárnap
 
 


De ki volt valaha kíváncsi az igazságra?
Álmaidban élsz, a mesevilág nagy mesemondóinak birodalmában...
A szürke másnapokon miért nem kéred számon az ígéreteiket?
Pedig a lelked adtad értük.
Tudod mit? Amíg a mesék világában élsz, és azt fogadod el a valóságnak...
Nem vagy még kész az IGAZSÁGRA.
Amiért ma keseregsz, szenvedsz, az a szüleiddel és nagyszüleiddel elhitetett hamis mesék keserű hozománya...
A ma bekajált szirupos mesékért azok fizetnek, akiket állítólag a legjobban szeretsz...
Nagy lesz a tudatlanságod ára!
Lehet egyébként, hogy most szavazhattál utoljára...

Jakab István
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 265 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 790
  • e Hét: 1978
  • e Hónap: 20065
  • e Év: 20065
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.