Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
Mit látsz meg először a képen
  2018-07-30 19:10:09, hétfő
 
  Meg­döb­bentő tit­ko­kat tár fel rólad.
Egyetlen kép, mégis sokkal többet elárul rólad, mint gondolnád. Nem véletlen, hiszen ezen a képen sok dolog tűnhet fel neked. A kérdés az, vajon mi az, amit először észreveszel! Mi az, amin először megakad a szemed? Nézd meg, amit mutatunk, és ne töprengj, ne habozz, egyszerűen csak hallgass az első megérzésedre, aztán lásd meg, mit fed ez el a személyiségedről.Akár egy idős bajszos úriember is lehet Ebben az esetben a legnagyobb félelmed egy új szerelem kezdetén az ismeretlen. Érthető az érzésed, nem vagy vele egyedül. Az ismeretlen szinte mindenkit megriaszt. És vajon van-e ijesztőbb annál, mint felfedni magunkat, sebezhetővé válni egy ismeretlen ember számára? Te az átlagnál kissé jobban aggódsz ezen. Ez gátol abban, hogy ki tudjál teljesedni, olykor akár azt is érezheted, hogy szinte megbénít. Próbálj meg jobban bízni önmagadban és az életben. Csak akkor tudsz boldog lenni, ha a félelmeidet megpróbálod a hátad mögé hagyni, és vállalod a kockázatot - egyben megadod az esélyt arra, hogy igazi kiteljesedést élj meg!
Ha a nőt vetted észre, könyvvel a kezébenLegnagyobb félelmed a szeretet kapcsán, hogy túlságosan beleolvadsz a másik személybe, és elveszíted önmagad. Imádod megélni az érzést, amint egyre közelebb kerülsz valakihez, de volt már olyan tapasztalatod, hogy szinte teljesen megszűntél és eltűntél valaki mellett. Ezt pedig nem szeretnéd újra megélni. Ne félj a múlttól! Sajnos sokan éltük meg ezt az érzést, de ahogyan idősödik az ember, úgy erősödik az énje és énképe is. Ha tisztában vagy azzal, hogy ki vagy és mit szeretnél, akkor az az ember, aki méltó a szerelmedre nem bedarálni akar téged, hanem élvezni a ragyogásodat VAN MÉG SZÁMTALAN LEHETŐSÉG
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Nem átverés
  2018-06-23 19:32:37, szombat
 
 


A nemesítés, az egymástól genetikailag különböző változatok vagy formák, kiválogatását jelenti. Olyan tudományos és gyakorlati tevékenység, amely a növényi öröklöttség megváltoztatására és javítására törekszik.

A növénynemesítés az evolúció felgyorsítása és irányítása mesterségesen megteremtett feltételek között. A növénynemesítés-tan alkalmazott tudomány magába foglalja, hogy milyen tudományos eszközök és módszerek segítségével tudjuk megváltoztatni a növényi szervezet öröklődését, és miként fejlesszük ki és rögzítsük a növény kívánt tulajdonságait és bélyegeit.

Pepó Pál
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Hülyeségek tárházai
  2018-06-08 22:01:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Az állattartáshoz
  2018-06-06 15:51:59, szerda
 
 


Az állattartáshoz intelligencia is szükséges
Magyarország utcáit nagyjából 200-250 ezer gazdátlan kutya rója, a kóbor macskák száma pedig ennek többszöröse lehet. Az elszomorító adatok legfőbb oka, hogy a hazai állattartási kultúra még igencsak gyerekcipőben jár. A fejlődéshez edukációra és szemléletváltásra lenne szükség
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Szabaddá válj, ne bölccsé!
  2018-05-13 20:16:32, vasárnap
 
 


Ki húzza köréd a határokat?
Miért gondolod,hogy nem lépheted át?
Miért zavar, ha más már képes a szabadulásra?
A korlát is te vagy és a szabadság is te vagy!
Minden gát illúzió!
Azt tanultad a szabadság is az...
Ne higgy senkinek,
a határ is te vagy, és a végtelen is te vagy...
Te húztad meg a határaidat,
és te adhatsz teret a benned lakozó végtelennek...
Szabaddá válj, ne bölccsé!

A bölcsesség a legnagyobb korlátja a szabadságnak.
Hiszen ha már bölcs vagy, akkor bölcsen is kell viselkedned, bölcs válaszokat kell adnod a világ kérdéseire.
Ez bölcsesség? Nem, balgaság.
A teljes szabadság a legfontosabb dolog a világban!

Van e boldogsága a bölcsnek?
Ha mindig bölcs vagy, sohasem lehetsz szabad.
A bölcsesség a legszebb fényes kalitka.
Az elméd trófeáját a homlokodon viseled, s mindig bölcsen kell viselkedned...

Ez valóban így van? Szerinted más bölcsessége mit adhat neked? Te mit gondolsz erről?
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Az emberi faj végnapjai
  2018-05-13 20:12:59, vasárnap
 
 


Van egy rémes gondolatom... A szintetikus ember prototípusa már állampolgárságot kapott... Mi van, ha a programozott biorobot, az ember nevű konstrukció most ért el az evolúciós zsákutcába? Az ember életképtelen a természetben. A gép a túlélő, ami eszi a szintetikus ételeket, tökéletesen idomítható... Mi lettünk a homo dinoszaurusz...?

Az evolúció vizsgája, hogy ki képes a leggyorsabb változásra, alkalmazkodásra? Az utolsó nagy evolúciós ugrásnál a túlélő faj az volt, aki képes volt egy generáció alatt a szárazföldi létezésre... Ma az a nyertes aki visszaszökik a természetbe, ahol az ősi programok futnak, vagy az ember is géppé alakul át egyetlen generáció alatt...? Elveszti nemi identitását, intellektusát, és like-oló robotként éli mesterséges életét?
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
…De itt mindenki hazudik!
  2018-05-13 20:10:44, vasárnap
 
 


De ki volt valaha kíváncsi az igazságra?
Álmaidban élsz, a mesevilág nagy mesemondóinak birodalmában...
A szürke másnapokon miért nem kéred számon az ígéreteiket?
Pedig a lelked adtad értük.
Tudod mit? Amíg a mesék világában élsz, és azt fogadod el a valóságnak...
Nem vagy még kész az IGAZSÁGRA.
Amiért ma keseregsz, szenvedsz, az a szüleiddel és nagyszüleiddel elhitetett hamis mesék keserű hozománya...
A ma bekajált szirupos mesékért azok fizetnek, akiket állítólag a legjobban szeretsz...
Nagy lesz a tudatlanságod ára!
Lehet egyébként, hogy most szavazhattál utoljára...

Jakab István
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
A boszorkányok gonoszak
  2018-03-22 16:52:25, csütörtök
 
  Nemcsak a mesékben, de a néhányszáz évvel ezelőtti történelemben is a boszorkányokat gonosznak, az ,,ördöggel cimboráló" személynek tüntették fel. Ők voltak minden rossz okozói és az emberek féltek tőlük. Ez volt az oka üldöztetésüknek, és innen ered a Luca-széke hagyomány is, amikor a december tizenharmadikától készülő ,,Luca-széket" karácsonykor elvitték a templomba, hogy arra felállva meglássák a boszorkányokat.

Bízom benne, hogy ma már senki sem hiszi el ezeket a régi butaságokat, hogy a boszorkányok az ördög szeretői, vagy gondolja úgy, hogy a boszorkányok familiárisaikkal (állat segítőjükkel) más emberek kárára cselekszenek.

Hiszem, hogy a könyveknek, a filmeknek és persze a Wicca vallás népszerűsödésének köszönhetően már eléggé köztudatba került, hogy a boszorkányok nem gonoszak, csak varázstudó, mágiával foglalkozó emberek. Igaz, talán még így is akad, aki fél tőlük...

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
SZEMMEL verés
  2018-03-22 16:50:06, csütörtök
 
  Az emberek már a kereszténység korát megelőzően hittek abban, hogy léteznek a világban gonosz erők, melyek a jó erőkkel ellentétesen hatnak. Amikor aztán Európában a kereszténység vált az uralkodó vallássá, az emberek az Ördögöt és ügynökeit tartották ennek a gonosz erőnek, s a boszorkányok lettek az efféle démoni hatalmaknak megbízottai. Érdekes módon az úgynevezett "szemmel verés" képzete máig is megborzongatja a legtöbb ember lelkét. Az olyan boszorkányokat, akik egy pillantással el tudtak bájolni valakit, a fascinatrix (szó szerint: elbűvölő) névvel illették, s a babonás emberek hittek abban, hogy ezek a boszorkányok még halálos betegséget is tudnak hozni az emberre úgy, hogy gonoszul néznek rá.

A szemmel verés gyakorlatilag egyet jelent a megátkozással, csak az utóbbival rendszerint együtt járó szertartásos elemek nélkül értendő. A keresztény korban maleficum néven volt ismert az ilyesmi, amit úgy lehetne jellemezni, mint a boszorkány azon képességét, hogy kárt okozzon. Egyes helyeken úgy hitték, hogy ha valaki azt gyanította, hogy szemmel verték, a padlóra kell köpnie, s ez megtöri az átkot.

Görögországban az újszülötteknek mindmáig szemet formázó amulettet adnak, hogy az megvédje őket a bajtól, s ezt az amulettet az első években a gyermek ruhájához rögzítik. Az ilyen bűvös tárgyat vásárolni a hiedelem szerint értelmetlen dolog, mivel az csak akkor hatásos, ha ajándékba kapják.
Azt is a helyi boszorkányok maleficiumának tulajdonították, ha a termés elfagyott vagy a nedvességtől megpenészedett, és hasonlóképpen az időjárási körülményeket is, amelyek ezekhez a körülményekhez vezettek. A szemmel verés mellett a boszorkányokat azzal a képességgel is felruházták, hogy gonosz ráolvasásaikkal és a gonosz démonok megidézésével halva születést, vetélést és testi fogyatékkal születést is tudnak okozni.


 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Velencében
  2018-01-21 18:57:19, vasárnap
 
 


Velence lakói - bár vészesen fogynak, ma a történelmi városrészben mintegy 62 ezer fő - hozzászoktak ahhoz, ami egy szárazföldi embernek mai világunkban már elképzelhetetlen, hogy gyalog járnak, így az “időmenedzsentjük" sokkal kevésbé feszített. S mivel folyton emberi közegben mozognak, gesztusaik, kommunikációjuk még őrzi azt, amit korunk egyre inkább elveszteni látszik: a közvetlen érintkezést, a mosolyt. Mondják, itt mindenki mindenkit ismer, hiszen tudjuk, a város méretei adottak, ugyanakkor persze az intimitás terepe is igencsak behatárolt
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 3108 db bejegyzés
Összes: 32482 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 2375
  • e Hónap: 41875
  • e Év: 747478
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.