Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 260 
Hülyeségek tárházai
  2018-06-08 22:01:27, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Az állattartáshoz
  2018-06-06 15:51:59, szerda
 
 


Az állattartáshoz intelligencia is szükséges
Magyarország utcáit nagyjából 200-250 ezer gazdátlan kutya rója, a kóbor macskák száma pedig ennek többszöröse lehet. Az elszomorító adatok legfőbb oka, hogy a hazai állattartási kultúra még igencsak gyerekcipőben jár. A fejlődéshez edukációra és szemléletváltásra lenne szükség
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Szabaddá válj, ne bölccsé!
  2018-05-13 20:16:32, vasárnap
 
 


Ki húzza köréd a határokat?
Miért gondolod,hogy nem lépheted át?
Miért zavar, ha más már képes a szabadulásra?
A korlát is te vagy és a szabadság is te vagy!
Minden gát illúzió!
Azt tanultad a szabadság is az...
Ne higgy senkinek,
a határ is te vagy, és a végtelen is te vagy...
Te húztad meg a határaidat,
és te adhatsz teret a benned lakozó végtelennek...
Szabaddá válj, ne bölccsé!

A bölcsesség a legnagyobb korlátja a szabadságnak.
Hiszen ha már bölcs vagy, akkor bölcsen is kell viselkedned, bölcs válaszokat kell adnod a világ kérdéseire.
Ez bölcsesség? Nem, balgaság.
A teljes szabadság a legfontosabb dolog a világban!

Van e boldogsága a bölcsnek?
Ha mindig bölcs vagy, sohasem lehetsz szabad.
A bölcsesség a legszebb fényes kalitka.
Az elméd trófeáját a homlokodon viseled, s mindig bölcsen kell viselkedned...

Ez valóban így van? Szerinted más bölcsessége mit adhat neked? Te mit gondolsz erről?
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Az emberi faj végnapjai
  2018-05-13 20:12:59, vasárnap
 
 


Van egy rémes gondolatom... A szintetikus ember prototípusa már állampolgárságot kapott... Mi van, ha a programozott biorobot, az ember nevű konstrukció most ért el az evolúciós zsákutcába? Az ember életképtelen a természetben. A gép a túlélő, ami eszi a szintetikus ételeket, tökéletesen idomítható... Mi lettünk a homo dinoszaurusz...?

Az evolúció vizsgája, hogy ki képes a leggyorsabb változásra, alkalmazkodásra? Az utolsó nagy evolúciós ugrásnál a túlélő faj az volt, aki képes volt egy generáció alatt a szárazföldi létezésre... Ma az a nyertes aki visszaszökik a természetbe, ahol az ősi programok futnak, vagy az ember is géppé alakul át egyetlen generáció alatt...? Elveszti nemi identitását, intellektusát, és like-oló robotként éli mesterséges életét?
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
…De itt mindenki hazudik!
  2018-05-13 20:10:44, vasárnap
 
 


De ki volt valaha kíváncsi az igazságra?
Álmaidban élsz, a mesevilág nagy mesemondóinak birodalmában...
A szürke másnapokon miért nem kéred számon az ígéreteiket?
Pedig a lelked adtad értük.
Tudod mit? Amíg a mesék világában élsz, és azt fogadod el a valóságnak...
Nem vagy még kész az IGAZSÁGRA.
Amiért ma keseregsz, szenvedsz, az a szüleiddel és nagyszüleiddel elhitetett hamis mesék keserű hozománya...
A ma bekajált szirupos mesékért azok fizetnek, akiket állítólag a legjobban szeretsz...
Nagy lesz a tudatlanságod ára!
Lehet egyébként, hogy most szavazhattál utoljára...

Jakab István
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
A boszorkányok gonoszak
  2018-03-22 16:52:25, csütörtök
 
  Nemcsak a mesékben, de a néhányszáz évvel ezelőtti történelemben is a boszorkányokat gonosznak, az ,,ördöggel cimboráló" személynek tüntették fel. Ők voltak minden rossz okozói és az emberek féltek tőlük. Ez volt az oka üldöztetésüknek, és innen ered a Luca-széke hagyomány is, amikor a december tizenharmadikától készülő ,,Luca-széket" karácsonykor elvitték a templomba, hogy arra felállva meglássák a boszorkányokat.

Bízom benne, hogy ma már senki sem hiszi el ezeket a régi butaságokat, hogy a boszorkányok az ördög szeretői, vagy gondolja úgy, hogy a boszorkányok familiárisaikkal (állat segítőjükkel) más emberek kárára cselekszenek.

Hiszem, hogy a könyveknek, a filmeknek és persze a Wicca vallás népszerűsödésének köszönhetően már eléggé köztudatba került, hogy a boszorkányok nem gonoszak, csak varázstudó, mágiával foglalkozó emberek. Igaz, talán még így is akad, aki fél tőlük...

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
SZEMMEL verés
  2018-03-22 16:50:06, csütörtök
 
  Az emberek már a kereszténység korát megelőzően hittek abban, hogy léteznek a világban gonosz erők, melyek a jó erőkkel ellentétesen hatnak. Amikor aztán Európában a kereszténység vált az uralkodó vallássá, az emberek az Ördögöt és ügynökeit tartották ennek a gonosz erőnek, s a boszorkányok lettek az efféle démoni hatalmaknak megbízottai. Érdekes módon az úgynevezett "szemmel verés" képzete máig is megborzongatja a legtöbb ember lelkét. Az olyan boszorkányokat, akik egy pillantással el tudtak bájolni valakit, a fascinatrix (szó szerint: elbűvölő) névvel illették, s a babonás emberek hittek abban, hogy ezek a boszorkányok még halálos betegséget is tudnak hozni az emberre úgy, hogy gonoszul néznek rá.

A szemmel verés gyakorlatilag egyet jelent a megátkozással, csak az utóbbival rendszerint együtt járó szertartásos elemek nélkül értendő. A keresztény korban maleficum néven volt ismert az ilyesmi, amit úgy lehetne jellemezni, mint a boszorkány azon képességét, hogy kárt okozzon. Egyes helyeken úgy hitték, hogy ha valaki azt gyanította, hogy szemmel verték, a padlóra kell köpnie, s ez megtöri az átkot.

Görögországban az újszülötteknek mindmáig szemet formázó amulettet adnak, hogy az megvédje őket a bajtól, s ezt az amulettet az első években a gyermek ruhájához rögzítik. Az ilyen bűvös tárgyat vásárolni a hiedelem szerint értelmetlen dolog, mivel az csak akkor hatásos, ha ajándékba kapják.
Azt is a helyi boszorkányok maleficiumának tulajdonították, ha a termés elfagyott vagy a nedvességtől megpenészedett, és hasonlóképpen az időjárási körülményeket is, amelyek ezekhez a körülményekhez vezettek. A szemmel verés mellett a boszorkányokat azzal a képességgel is felruházták, hogy gonosz ráolvasásaikkal és a gonosz démonok megidézésével halva születést, vetélést és testi fogyatékkal születést is tudnak okozni.


 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Velencében
  2018-01-21 18:57:19, vasárnap
 
 


Velence lakói - bár vészesen fogynak, ma a történelmi városrészben mintegy 62 ezer fő - hozzászoktak ahhoz, ami egy szárazföldi embernek mai világunkban már elképzelhetetlen, hogy gyalog járnak, így az “időmenedzsentjük" sokkal kevésbé feszített. S mivel folyton emberi közegben mozognak, gesztusaik, kommunikációjuk még őrzi azt, amit korunk egyre inkább elveszteni látszik: a közvetlen érintkezést, a mosolyt. Mondják, itt mindenki mindenkit ismer, hiszen tudjuk, a város méretei adottak, ugyanakkor persze az intimitás terepe is igencsak behatárolt
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
a katolikus magyar menyasszonynak
  2018-01-01 11:57:42, hétfő
 
 


<Ezek> a férfiak (a hatalom birtokosai) rendkívül sokszor csóválják a fejüket, hogy hová jut a világ. És bizony, történelmi értelemben ők (még mindig a hatalmasok) tették társadalomszervező erővé a keresztény erkölcsöt, a monogám házasságot is, és találtak ki másfelől olyan intézményeket, mint a cölibátus. Ők harsognak ma rettenetes öltönyeikben arról, hogy fogy a magyar, és védeni kell a hagyományos családot. Persze csak azt tükrözik vele vissza, amit az egyszerű bamba tévénéző állampolgár akar: az úgynevezett a hitet az úgynevezett alapvető értékek fontosságában. Komolyan, ez az egész kereszténynek nevezett erkölcs, ez az erőltetés &#8212; bizonyos fénytörésben nézve &#8212; vajon nem csak arra szolgált, hogy a nőket megrendszabályozza, elhallgattassa, vitalitásukat megölje...? És hogy közben például a velencei, firenzei gazdagok, köztük a papság is olyan életmódot folytathassanak, amilyent mi el sem tudunk képzelni, ma sem.A család ugyebár a szocializáció elsődleges terepe, a populáció újratermelésének helyszíne, tömeges értékteremtés, adófizetés csak családi háttérrel történhet. A család nem eshet szét, ezért lózungokkal védjük, kampányokat indítunk, gyerekszülésre szólítunk fel mindenkit, meg körmeneteket tartunk, de valójában a családot a nők viszik el a vállukon, és a családfő közben (aki akar) azt csinál, amit akar (&#8220;levezeti a feszültséget", &#8220;szórakozik").

És ennek megfelelően nevelik a nőket is, és ezért történhet meg, hogy a gyanakvó fiatalasszonyt (&#8220;talán mégsem szeret a férjem?") a százszor megtiport &#8212; és mindebből kényszerűen ideológiát kovácsoló &#8212; ötvenes nőtárs fogja elhallgattatni és visszaterelni szépen az akolba...
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Miért jó szeretőnek lenni?
  2017-12-26 19:34:18, kedd
 
 


Mert:
-különlegesnek érezheted magad, hiszen a férfi azért megy hozzád, mert valami olyasmit tudsz, amit a meggyűrűzött nem
-mindig felfokozott izgalmi állapotba kerülsz a találkozások alkalmával, elvégre a lebukás veszélye állandóan fenn áll
-szex után tiéd az egész ágy, hogy kényelmesen kipihend magad, mert a pasi fut haza az asszonyhoz
-a találkozások előzetes és pontos egyeztetést igényelnek, így van időd arra, hogy kicsinosítsd magad (kvázi önfeledten élvezheted a szexet, nem gondolva közben arra, hogy a bikini fazonod közel sem szalonképes)
-ha gazdag pasit választasz és ügyesen megzsarolod, akkor könnyen meggazdagodhatsz
-a pasi soha nem kérhet számon tőled semmit
-nem kell koszos alsógatyákat mosnod
-intenzívebb törődésben és szenvedélyben lehet részed, mint egy évek óta tartó párkapcsolatban
-minden kötelezettség és indok nélkül akármikor dobhatod a pasit
-nincsenek szürke hétköznapok
És lássuk az érem másik oldalát:
-előfordulhat, hogy használati tárgynak érzed majd magad ha szerelmes leszel a pasiba (márpedig fullra bele fogsz hülyülni) akkor csak vesztesként kerülhetsz ki a kapcsolatból
-bárhogy is magyarázod magadnak, nem fogsz épeszű érvet találni arra, hogy miért tartasz fenn egy ilyen kapcsolatot
-kizárólag csak elképzelni tudod, hogy milyen lehet Mellette felébredni
-akárhányszor bőgve rohansz a barátnőidhez ha hiányzik, akkor egy "te kerested magadnak a bajt" szemrehányáson kívül másra nem számíthatsz
-undorodni fogsz a tükörképedtől
-paranoiás leszel
-az önértékelésed a gyök nulla alá csúszik
-anyád nem fog veled dicsekedni
-apádról nem is beszélve


 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 260 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2529 db bejegyzés
Összes: 31903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 134
  • e Hét: 6046
  • e Hónap: 51489
  • e Év: 610834
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.