Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Megszületett az ördög, a rendőrség még a képet is betiltotta
  2017-10-22 11:38:43, vasárnap
 
  Elképesztő szörnyszülött tartja pánikban Malajziát.
Malajzia Pahang régiójában fotózták le azt a lényt, ami egy titkos laboratóriumból származik, és amelynek fotója futótűzként terjed az internet. A maláj rendőrség leszögezte, hogy a kép biztosan nem az országban készült.


A közhangulat annyira megromlott a sátáni lény születésének hírére, hogy a rendőrség hivatalos közleményt adott ki az ördögszerű szörnyszülött létezésével kapcsolatban, amit egy állítólagos lény ellett meg.

Datuk Rosli Abdul Rahman rendőrfőnök kijelentette, hogy a képeken látható szörnyszülött műanyagból van, egy farkasember-bébi figuráról van szó, amit online áruházakban lehet megvenni. 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
A vesztébe rohant: lezuhant egy ló a budai Várból
  2017-10-20 17:34:41, péntek
 
  Lezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló - közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit KftPéntek délelőtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas huszárának lova a Várgondnokság Kft. vagyonkezelésében álló területen elszabadult, átugrott a kőkerítésen és lezuhant a Várkert Bazár Öntőház udvarába, ahol elpusztult.


A hagyományőrző szövetség szervezésében júliustól hétvégenként lovas huszárok "járőröznek" a Várnegyedben. Pénteken a lovas huszárok a nagy rondellától a keleti felvezetőn lefelé a Clark Ádám tér irányába indultak el, amikor az egyik ló valószínűleg megijedt, lovasa nem tudta megfékezni, ezért a huszárral együtt átugrott a kőkerítésen. A huszár még szerencsésen le tudott ugrani az állatról, de ló lezuhant az Öntőház udvaron álló étterem mögé, ahol elpusztult. Személyi sérülés nem történt.

A tűzoltóság és a rendőrség kihívták a balesethez, az Öntőház udvart ideiglenesen lezárták.
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Női holttestet találtak a nyílt utcán
  2017-07-05 21:13:51, szerda
 
  Egy oroszországi férfi próbált megszabadulni édesanyjától.
A meg nem nevezett 70 éves asszony testét a munkanélküli fia dobta az utcára, mert nem volt pénze eltemettetni a nőt. A 30 éves férfi 3 napig tartotta lakásban a holttestet, majd amikor bomlásnak indult, úgy döntött, hogy az utcára teszi.


Az anyja testét újságokkal fedte le, majd ráültette egy kocsira, amit később valaki ellopott, a holttest pedig órákig a napon feküdt.
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Halálos balesettel kezdődött a vasárnap
  2017-06-25 10:08:40, vasárnap
 
  Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 6219-es út 17-es kilométerszelvényében, a Mezőfalva és Sárbogárd közötti útszakaszon június 25-én hajnalban.
A rendelkezésre álló adatok szerint egy Mezőfalva irányából közlekedő személygépkocsi sofőrje eddig ismeretlen okok miatt az útról letért és az útároknak ütközött. A balesetben a jármű vezetője az életét vesztette. A rendőrök a helyszínelés idejére az út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, a közlekedők a 6215-ös úton kerülhettek mind a két irányból.

 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
UFO-babát szült egy anya
  2017-03-22 21:57:57, szerda
 
  Ritka születési betegséggel (harlequin ichthyosis szindrómával) jött a világra hétfőn egy csecsemő Indiában. Az anyja, a négygyerekes Khalida Begum sokkot kapott a látványtól, először szoptatni sem hajlandó a kicsit.A 35 éves anya végül elkezdte ápolni babáját, akinek egy észak-indiai államban, Bihárban adott életet. A szülés után rengeteg helybéli özönlött a kórházba, hogy megnézhessék a kisfiút, aki apró koponyával és kidülledt szemekkel született. Kiderült, hogy a helyiek az egyik hindu isten reinkarnációjának hiszik.

Úgy tudni, az asszony még nem adott nevet a gyereknek, és a hírek szerint már nem is fog, mert a kórházban hagyta a súlyos beteg csecsemőt.


 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Vérengzés a király nevében
  2017-03-06 21:18:03, hétfő
 
  Ez nehéz napnak ígérkezik" - mondta a legenda szerint a párizsi Gréve téren felállított vesztőhely felé tartva a XV. Lajos elleni meghiúsult merénylet elkövetője, Robert-François Damiens. A nehéz jelző azonban a legkevésbé sem fedi a gyötrelmeknek azt a fokát, amelyeknek aznap részese volt a ,,wannabe királygyilkos". Bár hasonló tortúrát már IV. Henrik merénylői is kénytelenek voltak elszenvedni, a ,,sikertelen" Damiens-t már a felvilágosodás hazájában, Voltaire és Rousseau korában végezték ki a lehető legbrutálisabb módon. Haláltusája órákon át tartott. A kegyetlen kínzást egy idő után már a kivégzést a helyszínen követő olasz kalandor, Giacomo Casanova sem bírta nézni, a téren összegyűlt emberek többsége azonban jól szórakozott. A kora újkori Franciaországban nem járt minden veszély nélkül a királyi pozíció betöltése. A vallási feszültségek mentén kettészakadt országban több uralkodó is merénylet célpontjává vált. III. Henriket 1589-ben egy fanatikus domonkos szerzetes, Jacques Clément gyilkolta meg, de őt - hozzátehetjük, szerencséjére - még a helyszínen megölték a király testőrei.Hullagyalázás

A protestánsról katolikus hitre áttérő, a felekezetek közötti megbékélésen fáradozó IV. Henrik különösen népszerűtlen volt a hitbuzgó katolikusok körében. Pierre Barrière uralkodó elleni merényletkísérlete 1593 augusztusában - mivel tervét időben leleplezték - még teljes kudarcba fulladt, egy 19 éves jezsuitanövendéknek, Jean Châtelnak ha a királyt nem sikerült is megölnie, megsebesítenie viszont igen. 1594. december 27-én az udvari audiencia körüli felbolydulást kihasználva rántotta elő tőrét, ám Henrik éppen abban a pillanatban lehajolt, így a gyilok csak az uralkodó ajkát sértette fel, valamint kiverte az egyik fogát.

1610. május 14-én Henriket azonban már elhagyta a szerencséje. Kíséretével aznap Párizs utcáin haladt, amikor hintójával megállni kényszerült az úton elakadt szénásszekerek miatt. Ezt használta ki a hugenották erőszakos katolikus hitre térítését szorgalmazó François Ravaillac, akinek sikerült hosszú kését kétszer is a király bordái közé döfnie. Bár az uralkodó a vele utazó Montbazon herceg felé elsőre semmiségnek titulálta sebesüléseit, ám a szájából ömlő vér már sejtette, hogy ennél jóval súlyosabb a helyzet. A király belehalt a sérüléseibe.


A megtorlás mindhárom merénylő esetében kegyetlen volt. Barrière-t kerékbe törték, majd testét feldarabolták, Chátel és Ravaillac pedig még brutálisabban kínzások áldozatává vált. Ravaillac, a szeretett király gyilkosának kivégzése pedig valóságos népünnepély volt. Kezét forró kénbe mártották, majd harapófogóval húscafatokat csippentettek le több testrészéről, és forró ólmot, valamint olajat öntöttek az eleven sebekbe. Ezután következett a lovak általi felnégyelés és végül a máglyahalál. Családja vagyonát elkobozták, házukat felégették, és nem viselhették többé addigi vezetéknevüket.

A tömeg már a vesztőhely felé tartó úton is megrohanta, és válogatott szitkok fennhangon történő ismételgetése közepette rugdosta és harapdálta a szerencsétlen Ravaillacot. Az eseményről vezetett jegyzőkönyv tanúsága szerint a csőcselék előbb a lovaknak is besegített a felnégyelésben, majd a szertartás végeztével darabokat vágott ki a holttestből. Állítólag voltak, aki megsütötték és megették szerzeményüket. Persze könnyen lehet, hogy ez a történet már csak a kortársak és az utókor élénk fantáziájának a szüleménye volt.
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Amikor 10 millió liter ragacsos cukorszirup
  2017-03-05 14:57:01, vasárnap
 
  döntötte romba Bostont1919. január 15-én 12.40-kor a bostoni kikötőt hatalmas robaj rázta meg: egy méretes acéltartály felmondta a szolgálatot, és a tartalma, mintegy 10 millió liternyi melasz (sűrű cukorszirup) áramlott ki a város utcáira. A cunami hatalmas pusztítást végzett, és a ragadós anyag több tucatnyi embert ejtett halálos fogságba. Volt, aki megfulladt, volt, aki szerencsésen túlélte a katasztrófát. A közel száz évvel ezelőtti felkavaró esemény okait most kutatók próbálták feltárni


Egy tompa moraj hallatszott, ám a röpke figyelmeztető jel után szinte azonnal szétrobbant a tartály. Kétmillió gallon melasz szabadult Boston utcáira, és a robbanás erejétől darabokra hulló épületek maradványait ragacsos halmokká gyúrta össze. Kocsik, szekerek borultak fel, a lovak tucatszámra pusztultak el. Az utcákat ragacsos törmelék borította el, a közlekedés teljesen leállt.

1919 januárját írjuk, a helyszín Boston. Massachusetts állam fővárosának North End nevű városrészében egy gigantikus méretű tartály robbant fel, amelyből 2,3 millió gallon (kb. 10 millió liter) melasz (sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke, leginkább a szesz- és élesztőiparban használatos alapanyagként) cunamiszerűen ömlött az utcákra. A katasztrófa 21 ember halálát okozta, miközben továbbá 150 ember sérült meg. A szirupos hullám - amely egyes jelentések szerint kezdetben a 8-10 méteres magasságot is elérte - végigrobogott a vízparton romba döntve az épületeket, felborítva a járműveket, a tűzoltóság épületének alapját pedig szó szerint kiemelte a helyéről.

Közel száz évvel a katasztrófát követően fény derülhet a halálos baleset különleges okaira. Mégpedig az Amerikai Fizikai Társaság ülésén, ahol kutatók és diákok próbálták meg helyre rakni az évszázados puzzle megfelelő darabjait. Arra a következtetésre jutottak, hogy a megoldást a karibi térségből érkező hajószállítmány és a kemény massachusettsi fagy hirtelen találkozásánál kell keresniük.
A hideg időjárás melaszra gyakorolt hatását vizsgálva a szakértők megállapították, hogy melegebb hónapokban a katasztrófa szinte kizárt, hogy bekövetkezett volna. A szirupos anyag túl gyorsan közeledett a trópusi melegből a fagyos északra, és miközben hűlt, sűrűbbé és keményebbé vált, ez pedig igencsak megnehezítette a mentési és a helyreállítási erőfeszítéseket.


Elsőre mulatságos dolognak tűnhet elképzelni, ahogy emberek ragadtak bele a hömpölygő melaszba, de érdemes megnézni a képeket, és akkor már senkinek sem lesz kedve nevetni" - mondta Shmuel M. Rubinstein harvardi oktató, akinek a diákjai dolgoztak a kutatáson. Mint elmondta, amikor a melasz megérkezett a bostoni kikötőbe, folyamatosa melegítés alatt állt, ugyanis a melegebb hőmérséklet biztosította, hogy kevéssé legyen viszkózus (vagyis folyós), ami megkönnyítette a szállítását a vízparton.

Amikor a tartály két nap múlva felrobbant, a melasz még körülbelül 4-5 fokkal melegebb volt, mint a körülötte lévő levegő, magyarázta a repülőgépmérnök végzettségű Nicole Sharp, aki tanácsokkal segítette a harvardi hallgatók munkáját. A nebulók érdekes kísérletet végeztek: modellezték a megtörtént eseményt, mégpedig kukoricasziruppal és az akkori hőmérsékletre beállított, speciális hűtőszekrénnyel.

A feljegyzések szerint a kizúduló melasz 56 km/órás sebességgel száguldott. Fagyosabb időben az anyag viszkozitása megnövekedett, így a menekülők esélye tovább csökkent, szemben például egy melegebb napon bekövetkezett katasztrófa esetén, amikor a szirup bár messzebbre folyt volna, de hígabb és kevéssé ragacsos lett volna. Az áldozatok mintegy fele azért vesztette életét, mert gyakorlatilag beleragadtak a szirupba, magyarázta Rubinstein. Az egyik tűzoltó például, aki túlélte az első, gyilkos hullámot, közel két órán át életben maradt, ám miközben tehetetlenül várta, hogy megmentsék, megfulladt. ,,Férfiak és nők lába egyszerűen beleragadt a melaszba, elestek és lassan megfulladtak. Az erősebbek gyakran próbáltak segíteni gyengébb társaiknak, és sokan hősiességük következtében lelték végzetüket" - írta 1968-ban a The Boston Globe.

A tartály meghibásodásának pontos oka ugyanakkor ma sem ismert. Tavaly egy mérnökcsapat próbált a katasztrófa ezen részére megoldást találni, azonban csupán annyit tudtak megállapítani, hogy minden bizonnyal az acéltartályok rossz tervezésének köszönhető a közel kéttucatnyi áldozat. Ronald Mayville, a tanulmányban részt vevő mérnök szerint egyrészt túl rideg volt az acél, másrészt fele olyan vastag volt, mint szükséges lett volna.

Természetesen az sem lett volna garancia a halálos áldozatok elkerülésére, ha a melasz teljesen folyékony halmazállapotúnak bizonyult volna. 1814-ben például London utcáit árasztotta el egymillió liter sör, miután a brit főváros legnagyobb sörfőzdéjének fatartályai felmondták a szolgálatot. A "sörcunami" 9 ember halálát okozta.
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Soha ennyi szülő nem vitte magával a gyermekeit a sírba
  2017-03-05 14:45:55, vasárnap
 
  Kevés fertőző betegség okozott akkora pánikot és pusztítást a történelem során, mint a hosszú évszázadokon át időről időre lecsapó bubópestis. A Yersinia pestis nevű baktérium leggyakoribb terjesztője a patkánybolha volt, és ha valaki megfertőződött, akár napokon belül is meghalhatott.
Bizánc tragédiája

A sokak által a legnagyobb hatást gyakorló bizánci császárnak tekintett Justinianus uralkodásának éveiben zajlott le az egyik első, viszonylag jól dokumentált pestis - olvasható a History cikkében. A járvány feltehetően Afrikából indult ki, majd kereskedőhajókon hozták be fertőzött patkányok közvetítésével Európába. A Konstantinápolyt Kr. u. 541-ben elérő járvány hamarosan már naponta mintegy tízezer életet követelt. A holttestek temetetlenül hevertek az épületekben vagy az utcákon
Prokopiosz leírását alapul véve, az áldozatok számos, a bubópestisre jellemző tünettől szenvedtek: ilyen volt az embereket gyorsan ágynak döntő láz és a nyirokcsomók duzzanata. Maga Justinianus is megfertőződött, de sikerült felépülnie, ám Konstantinápoly lakosainak mintegy harmada nem volt ilyen szerencsés. Miután Bizáncban már alábbhagyott a tombolása, Európa, Afrika és Ázsia egyes részein időről időre felütötte a fejét, éhínséget és pusztítást hagyva maga után. Becslések szerint mintegy 25 millió áldozatot szedett, a valós szám azonban ennél magasabb is lehet.
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Több ezer gyerek lehet eltemetve cipősdobozokban
  2017-03-05 11:41:27, vasárnap
 
  Pénteken jelent meg a hír, hogy több száz csecsemő és kisgyerek holttestére bukkantak egy, korábban lányanyáknak fenntartott otthon mellett az írországi Tuamban. A hasonló otthonokat megjárt ír nők most felszólították a hatóságokat, hogy vizsgálják meg, hol lehetnek még ehhez hasonló tömegsírok.Akár 800 gyerek holtteste is lehet abban a tömegsírban, amit a férjezetlen nőknek és gyerekeiknek fenntartott katolikus otthon mellett találtak a nyomozók. Galway megyében található korábbi Bon Secours anyaotthonnál egy húsz kamrából álló, föld alatti tömegsírt tártak fel.
A feltárást egy, az anyaotthonokkal foglalkozó bizottság végezte. Jelentésük szerint a megtalált gyerekek kora 35 hetestől 3 évesig terjed. Legtöbbjüket az 1950-es években temethették el, amikor a Bon Secours egyike volt annak a tucatnál is több intézménynek, amely árváknak, illetve leányanyáknak és gyermekeiknek kínált menedéket. A tuami otthon 1961-ben zárt be.


Az intézményt a Bon Secours nővérek nevű apácarend vezette, akik befogadták a szülés előtt álló hajadon nőket. A megszületett gyerekeket azután elválasztották az anyjuktól,
apácák nevelték fel őket
elzárva, egy bizonyos kor után pedig örökbe adták őket.Játszóteret építettek a tömegsír fölé
A mostani felfedezés megerősíti azt az évtizedek óta fennálló gyanút, hogy
azoknak a gyerekeknek a nagy részét, akik az otthonban haltak meg, jelöletlen tömegsírokba temették.
Ez bevett gyakorlatnak számíthatott a katolikus egyház fennhatósága alá tartozó hasonló intézményekben a korabeli Írországban, ahol nagy volt a gyerekhalandóság.
Az ír kormány 2014-ben állított fel egy bizottságot a gyanú kivizsgálásra, miután egy tuami történész, Catherine Corless majd 800 gyerek halotti bizonyítványára bukkant rá, de mindössze két gyerek temetési feljegyzéseit találta meg.

Corless szerint minden jel arra mutatott, hogy ott lehet a tömegsír: az 1970-es években csontokat is találtak a környéken játszó gyerekek. A Bon Secours otthon egykori helyén ugyanis ma lakóházak vannak,
a temetőül szolgáló terület egy részére pedig játszótér épült.
Az ír kormány ígéretet tett arra, hogy felveszik a kapcsolatot a hozzátartozókkal, hogy a tömegsírban talált gyerekek rendes temetést kaphassanak.
Több ezer gyereket temethettek el így
Mióta megjelent a hír a tömegsírról, a korábban hasonló otthonokban szülő nőket képviselő Irish First Mothers csoport is felszólította a kormányt a további kutatásokra. A nők között olyanok is vannak, akik az 1990-es években szültek lányanyáknak fenntartott otthonokban.Paul Redmond, az otthonok túlélőit tömörítő egyesülettől (Coalition of Mother and Baby Home Survivors) arról beszélt, hogy
a mostani felfedezés csak a jéghegy csúcsa.
Szerinte legalább hatezer csecsemő és kisgyerek halt meg az ilyen otthonokban.

Vizsgálják, hogyan történhetett mindez
A BBC 2015-ben írta meg, hogy felállítottak egy bizottságot, és átfogó vizsgálat indult arról, hogyan "hagyta cserben" az ír társadalom a férjezetlenül teherbe esett nőket, akiket anyaotthonokba küldtek. A bizottság, amelynek elnöke Yvonne Murphy bíró, 1922 és 1998 között 14 intézmény visszaéléseit vizsgálja. Ebben az időszakban körülbelül
35 ezer nő volt kénytelen otthonokban szülni.
Tavaly december végén az Irish Times arról írt, hogy a vizsgálat eddig 3,73 millió euróba került, és a bizottság az otthon lakói mellett korábbi dolgozókat is meghallgatott. A vizsgálatok 2017-ben folytatódnak, és az Egyesült Királyságban is lesznek meghallgatások
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
Hihetetlen szerencsével menekültek meg a szarvasok
  2017-01-29 14:46:42, vasárnap
 
  Csodával határos módon menekült meg egy szarvascsorda valahol Egyházasrádóc és Ják között


A mozdonyvezető ugyan időben észrevette az átvonuló csordát és gyorsfékezett is, megállni már nem tudott előttük. Ám mégse történt gázolás, mivel a szarvasok nagyrésze az utolsó pillanatban átértLink
Szarvasok vagy szarvassokk
 
 
0 komment , kategória:  HORROR OLTÁRÁN ahol a nap   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 376 db bejegyzés
e év: 5402 db bejegyzés
Összes: 28766 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2453
  • e Hét: 23244
  • e Hónap: 89875
  • e Év: 1092839
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.