Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 398 
Rákóczi-túrós recept
  2018-02-24 13:55:10, szombat
 
  Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve

A félig sült tészta tejére:

2-3 ek Extra Jam (baracklekvár)

A töltelékhez:

3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem

A tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek Extra Jam (baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük.

A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.

A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne.

Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.

Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Méteres kalács torta recept
  2018-02-22 20:34:22, csütörtök
 
  Hozzávalók:

2 x 6 tojás
2 x 6 ek liszt
2 x 6 ek cukor
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém:

3 csomag puncs ízű pudingpor
9 dl tej
25 dkg vaj
1 üveg rum aroma
5 ek cukor
Máz:

14 ek víz
14 ek cukor
6 ek kakaópor
20 dkg vaj

Elkészítés:

Piskóta készítése:
Sárga piskóta:
6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag sütőporral elkevert 6 ek lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény tojáshabot.

Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, majd liszttel beszórjuk. A formába öntjük a tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Barna piskóta:
6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag sütőporral és a 2 ek kakaóporral elkevert 6 ek lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a kemény tojáshabot.

Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, majd liszttel beszórjuk. A formába öntjük a tésztát, és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A piskótákat hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindegyiket vágjuk 2 egyforma lapra. Így lesz 2 sárga és 2 kakaós lapunk.

Krém készítése:
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a rum aromát és félretesszük hűlni. Ha legalább langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat. Jól kihabosítjuk.

Egy sárga lapot megkenünk krémmel, ráteszünk egy barna piskótalapot, újra krém, újra lap. Így folytatjuk addig, amíg el nem fogy a krém és a piskóta is.

Máz készítése:
Egy edénybe vizet teszünk, és melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük a szirupot, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a kakaót és a kihűlt vajat. A torta tetejét és oldalát is bekenjük a mázzal. Tetszés szerint díszítjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Aszalt szilvába töltött mandula palacsintatésztában
  2018-02-11 10:51:41, vasárnap
 
  Se nem bonyolult, se nem időigényes. A palacsintatésztára ügyeljünk, hogy sűrűbb legyen, mint a már megszokott.

Hozzávalók
1 adag palacsintatészta,
15 dkg aszalt szilva,
10 dkg mandula,
olaj,
5 dkg csokoládé,
5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítjük a palacsintatésztát. Figyeljenek arra, hogy mindenképpen sűrűbb legyen a megszokottnál. Feltesszük az olajat a tűzre. Az aszalt szilvák magját kiszedjük, és a helyére beletesszük a mandulákat.

Belemártjuk a sűrű palacsintatésztába, és forró olajban kisütjük. A csokoládét megreszeljük, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a kész sütiket pedig megforgatjuk benne.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta
  2018-02-11 10:10:49, vasárnap
 
  Mai palacsinta ajánlatunk, naranccsal, fekete szederrel és túróval. És amitől igazán különleges lesz, az a tésztába rejtett pirított mogyoró.

Hozzávalók
25 dkg túró,
2 db tojás (sárgája),
5 dkg cukor,
1,5 dl tejszín,
1 db citrom, (héja)
2 dl tej,
1 dl tejszín,
1 db tojás (sárgája),
35 dkg szeder,
2 dkg cukor,
1 db narancs,
4 evőkanál narancslikőr,
mogyoró

Az első lépés: készítsünk a szokott módon palacsintát és a nyers tésztába keverjünk pirított, durvára vágott mogyorót. Süssük ki vékonyan, kb. 20 cm átmérőjüre, majd hagyjuk kihülni.

A töltelék alapanyagait keverjük össze, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Közben elkészíthetjük az öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, a tojás sárgáját. Tegyük bele a feketeszedret, a cukrot, s a reszelt narancshéjat. Öntsük hozzá a narancslikört. Filézzük ki a narancsot, s a narancsfiléket is keverjük az öntetbe.

Minden palacsintát töltsünk be a túrókrémmel, csavarjuk fel a képen látható módon. Tegyük bele egy kör alakú formába és öntsük közé a tejszínes-feketeszedres-narancsos öntetet.180 fokon 25 percig süssük, majd tálaláskor porcukorral szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Habos- diós
  2018-01-25 19:44:39, csütörtök
 
  Hozzávalók:

Tésztához :

- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 db tojássárgája
- 25 dkg margarin

Diós massza:

- 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd beleteszünk 30 dkg porcukrot és 40 dkg diót.

A margarint megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy tepsibe tesszük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen tészta. Megkenjük lekvárral, majd a diós masszát rákanalazzuk, és 160 C°-on megsütjük kb 30- 40 perc alatt.
Néném receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos- krémes
  2018-01-25 18:10:06, csütörtök
 
  Hozzávalók :

Tésztához:

20 dkg Liszt
16 dkg Ráma
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz

Töltelékhez:

6 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg darált mák
3 evőkanál holland kakaópor
1 csomag sütőpor

Krémhez:

5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
15 dkg Ráma
15 dkg porcukor

Tetejére porcukor

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpackba csomagolva 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 2 egyforma cipót formàlunk belőle. Lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és egy nagyobb telsiben 12 percig sütjük 180 C- on.
A tepsiben hagyjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverem, hozzáadom a kakaót, mákot és a sütőport.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
Ráötjük a kisült lapra és további 18 percig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük , és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Megkenjük vele a mákos réteg tésztát, majd a másik lapot is rátesszük.

Végül porcukorral meghintjük.
Annácska konyhája
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
🍒 Meggyes- mákos pite 🍒
  2018-01-25 14:42:59, csütörtök
 
  Hozzávalók:

Tésztához:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg Ráma
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 2 tojás sárgája

A lisztben elkeverjük a sót, porcukrot, sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a mák és a meggytölteléket.

Máktöltelék:

- 10 dkg darált mákot elkeverünk 10 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt héjával, 2 percig főzzük. Mikor kihűlt 2 felvert tojásfehérjével és 6 ek. grízzel óvatosan összekeverjük.

Meggytöltelék:

1 üveg meggyet kimagozunk, majd levével együtt összeturmixoljuk.
2 csomag vaníliapudinggal, 1 teáskanàl fahéjjal, és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kizsírozott, kilisztezett tepsübe tesszük.
Rátesszük a máktölteléket, rá a meggytölteléket, majd a másik tésztát.

180 C- on kb 30 percig sütjük.

Annácska konyhája
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Darafelfújt ananászlekvárral
  2018-01-22 15:45:11, hétfő
 
  Hozzávalók
0,5 l tej, 2 evőkanál búzadara,
3 db tojás,
1 evőkanál + 2 evőkanál cukor,
5 dkg kókuszreszelék,
fél ananász, 1 csomag vaníliás cukor


De nem is sokkal nehezebb, csak egy kicsit más, hiszen ez a gasztronómia lényege. Amúgy csak evés-ivás lenne - adjunk ennél azért többet!

Tejet forralunk, és a szokott módon tejbedarát, tejbegrízt főzünk. Attól lesz különleges, hogy kókuszreszeléket is teszünk bele.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk, mentalevéllel díszítjük.



Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Paplan süti
  2018-01-13 19:38:59, szombat
 
  Hozzávalók:

Tészta ( a bögre 3 dl-es):

2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 ek kakaópor
1 cs sütőpor
3 egész tojás
Túrókrém:

1/2 kg túró
1 evőkanál vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tojás sárgája
Elkészítése:

A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.

Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket. A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.

A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is. Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.

Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Szabolcsi almás máktorta
  2018-01-13 15:38:13, szombat
 
  Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg tojásfehérje,
20 dkg cukor,
12 dkg mák,
4 dkg édes morzsa,
1 közepes lereszelt alma,

Az almatöltelékhez
3 dkg vaj, 4 db alma,
2 evőkanál cukor,
1/2 citromlé,

A krémhez:
4 db tojássárgája,
8 dl tej,
20 dkg cukor,
6 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
4 dl tejszín,

A díszítéshez:
mák (darált), alma

Szabolcsi almás máktorta, hogy valami nagyszerűt és egyszerűt is kapjanak.
Sok réteg, sok öröm!

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi összetevőt is: a mákot, a reszelt almát és az édes morzsát. A tepsikbe helyezett sütőpapírokon egyenletesen elosztjuk, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.


Az almatöltelékhez az almát lereszeljük és kevés vajon a citromlével és a cukorral ízesítve egy lábosban pár perc alatt puhára pároljuk.


A krémhez mixerrel összekeverjük a tojássárgájákat a liszttel. Habverővel folyton kevergetve lassan hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön, acél lábosban, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az időközben habbá vert tejszínt.



Receptünk folytatását A házisárkány főz oldalon olvashatják tovább!



Jó étvágyat kívánunk!


Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 398 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 130 db bejegyzés
Összes: 7096 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 8
  • e Hónap: 37179
  • e Év: 84844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.