Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 372 
Meggyes-túrós szelet.
  2017-07-18 21:15:20, kedd
 
  Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
1 ek holland kakaó (kisebb kanállal)
3 db tojás (nagy)
10 dkg vaj
csipet só


A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

Töltelék hozzávalói:

45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.


Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Marlenka
  2017-07-13 22:44:32, csütörtök
 
  Tészta:
10 dkg vaj,
3 e.k.méz,
30 dkg kr. cukor,
1 e.k. szóda BB,
1 e.k. ecet,
2 egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor

Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta kihűl.

Krém:
1drb sűrített tejkonzerv,
25 dkg vaj,
2 drb vaníliás puding,
6 dcl tej,
4 e.k. cukor
A konzervet minimum 1 óráig főzöm, forralom. A tejben megfőzöm a pudingport a cukorral, mikor kihűlt a vajjal együtt habosra keverem és hozzáöntöm a sűrített tejet, jól összedolgozom a krémet és megtöltöm a lapokat.
Még azt elmondom, hogy a tortabevonáshoz jól le kell hűteni a krémet mert nagyon lágy.
e.k. = evőkanál
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá :-)

Mária Hrabec‎ Ajnácskő
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Grízes gyümölcsös kevert pite
  2017-07-04 19:34:08, kedd
 
  Ma ismét kedveskedtem a családnak egy kis finomsággal
A mérce a Nagyitól örökölt nagy becsben tartott 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
1 bögre búzadara
15 dkg margarin
3 pohár kicsi 2dl-es joghurt lehet gyümölcsös is
1 bögre liszt
4 db tojás
háromnegyed bögre cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt, bármelyik jó, de ha nagyon lédús gyümölcsöt használunk, akkor érdemes búzadarába forgatni őket)
Nálam most érik a fekete ribizli jelenleg abból csináltam
1. A margarint megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott margarint, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.
6. 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon finom próbáljátok ki
recet : Csildi oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Fantasztikus túrós háromszögek fahéjas cukorral
  2017-06-07 21:08:15, szerda
 
  Egyszerű túrós-ropogós édesség, ami az egész családot megörvendezteti. A kis háromszögeket akkorára formázzuk, amekkorára csak szeretnénk. Lehetnek kicsi falatkák, vagy akár nagyobb szeletek is. Én esti pihenéskor szoktam magam elé venni (ha egyáltalán marad), és ezzel kényeztetem magam az egész napos munka után. A fahéjas cukor bátran helyettesíthető vaníliacukorral is, ki mit szeret.

Hozzávalók

400 g túró
250 g vaj
480 g búzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
fahéjas cukor

Elkészítés menete

A túrót, szobahős vajat, csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet eldolgozzuk, majd a tésztából cipót formázunk.
A cipót falatnyi kis porciókra osztjuk, mindegyik kis adagból először kis golyót formázunk, majd kör alakúra nyújtjuk. A kapott köröket félbehajtjuk, majd a félköröket ismét félbehajtjuk - negyedeket kapunk.
A kis háromszögeket fahéjas cukorba forgatjuk (ha nincs vagy nem szeretjük, vaníliacukrot használunk), majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
A háromszögeket 180 fokos sütőben fél órát sütjük. Sütés közben figyeljük, nehogy túlsüljön.
topreceptek.hu
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túrós rizsfelfújt meggyszósszal recept
  2017-05-09 09:54:29, kedd
 
  Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához
a felfújthoz:
20 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1/2 kávéskanál őrölt vanília
3 dkg vaj
4 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
50 dkg túró


a szószhoz:
30 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

a formához:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés

A rizst puhára főzzük a vaníliával és sóval ízesített tejben. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a langyosra hűlt tejberizst, és eldolgozzuk. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Rácsra téve langyosra hűtjük.
A szószhoz a meggyet a cukorral kis lábasba tesszük, felforraljuk. Besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A rizsfelfújtat cikkekre vágjuk, és porcukorral meghintve, a meggyszósszal együtt tálaljuk.

Tipp: ha sütés közben a teteje nagyon pirulna, csúsztassunk fölé egy nagy tepsit. Gluténmentes zsemlemorzsával készítve, gluténmentes desszertet kapunk.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Egyszerű almafánk recept
  2017-04-26 15:19:45, szerda
 
  hozzávalók / 6 adag

25 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 ek sütőpor
1 csipet só
2.5 dl tej
3 ek vaj (olvasztott)
2 db tojás
1 nagy db alma

Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj

elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, és összekeverjük.
A tejet, tojást és olvasztott vajat összekeverjük, és a szárazanyagokhoz adjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és körömnyi darabokra vágjuk. Belekeverjük a tésztába.
Az olajat felforrósítjuk, és egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk bele, majd pár perc múlva megfordítjuk.
Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és porcukorral megszórva melegen tálaljuk.
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csokoládés babapiskótás őzgerinc
  2017-04-02 17:53:03, vasárnap
 
  Hozzávalók:

1 cs babapiskóta
1 kis cs mazsola
2 cs csokoládés pudingpor
2 ek kakaó
fél Rama
15 dkg apróra vágott dió
3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
6 dl tej
4 ek cukor

Elkészítés:

A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
Nem egy mutatós sütemény, viszont nagyon finom!
Receptkirákly
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Almás, diós rácsos linzer
  2017-04-02 17:49:55, vasárnap
 
 
Hozzávalók:

A linzer tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

Az almatöltelékhez:
1,5 kiló alma
1 kávéskanál fahéj
10-15 dkg dió, vagy dejó a tészta hintésére

A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére


Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk, adok hozzá ízlés szerint cukrot.
A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk.
A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük és óvatosan a diós keverékbe forgatjuk.

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a pitetésztát, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.

Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítünk.

A kisebbik darab tésztát is kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
A csíkokkal berácsozzuk a töltelékkel megkent tésztát. A tetejét lekenjük felvert tojással majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
http://www.receptkiraly.hu/
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
kókuszos rizstorta
  2017-02-06 18:37:42, hétfő
 
  Kekszes alaphoz:
25 dkg omlós keksz
20 dkg vaj
Töltelékhez:
10 dkg rizs
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
6 dl tej
1,5 dl víz
csipetnyi só
2 dl tejszín
2 dkg zselatin

Az omlós kekszet ledaráljuk( én sima háztartási kekszmorzsát használtam ), és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk.Egy 26 centi átmérőjűkapcsos tortaforma aljára egyengetjük, majd hideg helyretesszük. (Fontos, hogy jól összeálljon a kekszes vajas massza, különben szeletelésnél szét fog morzsolódni).
A megmosott alaposan leszárított rizst csipetnyi sóval a tej és a víz hozzáadásával puhára főzzük Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, majd a kókuszt. Hagyjuk ki hűlni.
A zselatint kevés vízzel oldódásig melegítjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe keverjük a kemény habbá felvert tejszínnel együtt.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, és fóliával lefedve legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük
Tetejét tejszínhabbal,gyümölccsel ízlés szerint díszíthetjük.
A rizses kókuszos krémhez nagyon jól illik valamilyen savanykás gyümölcsből készített öntet. Én ezuttal szeder öntettel készítettem el, amihez mirelit szedret kevés cukorral leturmixoltam, picit felfőztem, kihűlés után máris mehetet a sütire .
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós krémes.
  2016-12-14 19:53:29, szerda
 
  Tészta hozzávalói 20x30 cm-es lapokhoz:

30 dkg liszt
8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás (nagy)
1 db tojássárgája (nagy)
5 dkg vaj
1 ek méz
1 csapott tk szódabikarbóna


A vajat, a mézet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást és a sárgáját tegyük bele egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett, kisebb lángon addig melegítsük hogy a cukor, és a vaj felolvadjon.

Ezután vegyük le a tűzről, majd addig hűtsük, hogy éppen csak langyos legyen.

A lisztet és a szódabikarbónát keverjük össze, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután öntsük hozzá az éppen csak langyos keveréket, majd alaposan gyúrjuk össze a tésztát. (először kicsit ragad, de a végén egy sima tésztát fogunk kapni)

Ezután osszuk el a tésztát 3 egyenlő részre, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.

Egy sütőpapírt gyengén szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta 20x30 cm nagyságúra az egyik tésztagombócot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve csúsztassuk le a papírról egy rácsra, majd hűtsük ki egészen.

A másik két tésztagombóccal is így járjunk el. Én két sütőpapírt használok egyszerre, így ameddig az egyik tészta sül, kitudom nyújtani a másikat. Ezzel a módszerrel letudjuk rövidíteni a sütési időt.

Diós-krém hozzávalói:

4 db tojássárgája (nagy)
10 dkg liszt
4 dl tej
5 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
10 dkg pörkölt darált dió
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj


A diót tegyük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, pár perc alatt pörköljük meg. Ezután hűtsük ki egészen, majd daráljuk le. (kicsivel több diót pörköljünk, hogy maradjon majd a sütemény tetejére is)

A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a darált diót és a fahéjat is. Ezután tegyük félre addig, még elkészül a főzött krém.


A lisztet keverjük simára a tej felével, majd adagoljuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a tojássárgákat is.

Tegyük fel a tűzre, majd kisebb lángon, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre a krémet.(vigyázzunk, mert könnyen lekaphatja az alját)

Ezután állandó kevergetés mellett, hűtsük ki teljesen a főzött krémet.

Az előzőleg kikevert mascarponekrémhez ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt főzött krémet. Ezután vegyünk ki belőle 2-3 evőkanálnyit és tegyük félre.

Egyik tésztalapot helyezzük bele a tepsibe, melynek a hátán megsütöttük a lapokat, majd kenjük rá egyenletesen a krém felét.

Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, majd kenjük rá a maradék krémet.

Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, és kenjük meg vékonyan az előzőleg félretett 2-3 evőkanál krémmel, majd szórjuk meg apróra vágott dióval, és csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

Az elkészült süteményt ezután tegyük kb. 24 órára hűvös helyre, hogy a tészta kellően megpuhuljon, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. (tálalás előtt akár 2-3 nappal megsüthetjük, és hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk)
Gizi-receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 372 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 304 db bejegyzés
Összes: 6796 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 592
  • e Hét: 14122
  • e Hónap: 30341
  • e Év: 282296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.