Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 426 
Mákos tekercs szílvával.
  2018-11-11 18:47:39, vasárnap
 
  .
a mak... 20 dkg mak
......... 10 dkg cukor
...... ....... 80-100 ml forro tej
...... ...... vanilia cukor
...... ...... keves rum
oszefozod... rum utoljara... hagyon hulni.
teszta:.. 40 dkg sima liszt
......... 2 kis kanal szaritot eleszto,
...... .......keves so
...... ...... 1 kanal cukor
...... ..... 1. 5 dcl meleg tej
......... 10 dkg olvasztot vaj
......... 1 egesz tojas
...... ..... 1 tojas sargaja
... kulon a szaraz majd vizes
... majd osze, a tesztat hagytam kelni ugy 1 orat. (nagyon szep es jo lehet vele dolgozni)
majd nyujtani tegla alakura, 3 reszrre vagni, megtolteni a makkal, felcsavarni.... mind a csigat, bele a kivajazot torta sutobe. ra tenni a fel szilvakat./ tekercsek közzé dugni/
hagytam meg egy fel orat kelni benne..
elomelegitet sutobe 170 foknal ugy 50 percig tart a sutes
szepen porcukrozni(nalunk nem szabad). kesz is.
jo etvagyat.
alitolag nagyon finom. en csak csinalom.
eloszor, de nem utoljara kategoriaba be iktatva.
Agnesa Zuck Koničeková receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Dió-Mákos Beigli
  2018-11-06 09:07:30, kedd
 
  ANYUKÁM TÖKÉLETESRE FEJLESZTETT BEJGLIJE, RENGETEG KÖSZÖNŐ LEVELET KAPTAM MÁR MIATTA

Anyukám bejglije, 14 éve sütöm. Tudom, nem olyan mint a profiké, de nincs szívem változtatni, mert így szereti a családom, sőt még anyósom is. Külön örül, mikor karácsonykor nálam ehet bejglit. A lényeg pedig, hogy nagyon finom, krémes, még egy hét múlva is, persze, ha marad! 🙂 Anyukámnál szokott mert ő egyedül van rá.
Hozzávalók:



56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt a fél óra alatt főzzük meg a töltelékeket.
DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró tejet, ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.



MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
kb. 1 dl tej
Ha kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal!

Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe,
A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvös helyen történő pihentetés után a fehérjével is lekenjük, majd újabb 20 percet pihentetjük és sütjük, vagy egy éjszakára hűvös helyre tesszük és másnap reggel sütjük. Ne takarjuk le mert beleragad a tésztába a ruha.
Reggel néhány helyen vékony tűvel megszurkáljuk és bemelegített sütőben 180 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Vanilia krèmmel töltött mákos sűtemèny.
  2018-11-05 17:06:44, hétfő
 
  Hozzávalok egy laphoz(kettőre lesz szűksèg):
4 tojás fehérje,
1 kanál hideg viz,
5 kanál cukor,
6 kanál mák fele darált mák ,
3 kanál liszt.

Hablap:
4 tojásfehérje,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
3,1/2 kanál olaj.

A vanilia krémhez:
10 tojás sárgája,
9 kanál cukor,
2 csomag vanilia puding,
1 vanilia rud kikapart belseje,
700 ml tej,
300g vaj 80 %.

Diszitéshez:
60-70 g fehér csokoládé forgács.

Elkészités: a tojásokat felverjűk az egy kanál vizzek ,egy csipet soval ès a cukorral kemény habbá majd hozzáadjuk elöbb a lisztet majd a kétféle mákot.
Sűtöpapirral bélelt tepsiben (25/37cm) simitjuk ès elömelegitett sűtöben 180 ° kb 10-12 perc alatt készre sűtjük.
Ezt a műveletet a második mákoslappal is elvégezzűk.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjűk a cukorral hozzáadjuk az olajat ès ovatosan ősszekavarjuk majd a lisztet is hozzászitálkuk.
Ugyanolyan modon mint a mákos lappkat megsűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk hazzáadjuk a pudinkport ès a vanilia kikapart belsejét majd lassanként a tejet is. Sűrűre fözzűk majd kihűtjük.
A vajat kicsit kikavarjuk majd ovatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva ,hogy a krém ne vágodjék el.
A krémet három részre osztunk.

Öszszeálitás:
Máklap a krém 1/3 része,hablap a krém 1/2 a második máklap a megmaradt krém erre peddig a csokoládé reszeléket szorjuk....s ennyi...
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hájas süti
  2018-10-28 15:40:26, vasárnap
 
  Ma hájast sütöttem, diós és lekváros változatban.
A leeső szélekből néhány sajtos rúd is született.
😋
Annamária Csíki hájas süti:
Ezeréves családi recept.
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom. Fontos a hajtogatás mikéntje, anyu szerint. :D Ő mondja... :D Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra. Ja! A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből. Ezek mind anyu tanácsai, vagy babonái. :)
200 C°-on sütöttem légkeveréssel 20percig.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Francia diós mézes finomság!
  2018-10-15 17:33:58, hétfő
 
 

Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
*
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre szétterítjük. De lehet egyszerűen csak porcukrot szórni a tetejére. 🙂

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mézes piskóta
  2018-10-05 18:06:43, péntek
 
 

Az igazi ünnepi finomság!

Hozzávalók:

6 tojás sárga
a tojások fehérje
6 ek. méz
6 kanál cukor
10 kanál liszt
1 kávéskanál fahéj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet. A szárazanyagokat is összekeverjük,és hozzáadjuk a mézes masszához. A tojások fehérjét habbá verjük, és kicsi adagokban adjuk az előzőhöz. Ezzel lazítjuk is egyben. Előmelegített sütőben lassan sütjük tűpróbáig.
A végén durvára vágott dióval megszórjuk, porcukrozzuk.
Grízes, vagy vaníliás krémmel is nagyon-nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Azonnal fogyasztható mézes
  2018-10-05 18:04:30, péntek
 
 
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg Rama
10 dkg cukor (lehet kristály)
12,5 dkg méz
1 cs.vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
1 cs Kotányi mézes fűszer vagy ízlés szerint gyömbér, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot egyszerre, majd kihűtjük hideg vízbe állítva.Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert meg a kétféle reszelt héjat.
A kihűlt masszába tesszük a tojás sárgáját majd az egészet összegyúrjuk a liszttel.Nem baj, ha ragad! Tilos beletenni még lisztet!
Kb.8 órára hűtőbe tesszük légmentesen lezárva.
Legjobb egy egész éjszakán át pihentetni.
Másnap kinyújtás előtt kicsit át kell gyúrni.
3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát lisztezett felületen,majd különböző formákkal kiszúrjuk. Legjobb szilikonos sütőpapíron sütni 180 fokon 7-8 percig.
Sütés előtt lehet díszíteni mogyoróval, mandulával vagy ízlés szerint amivel szeretnénk.
Íróka vagyis máz:
1 tojás fehérje
15-25 dkg porcukor(tojás nagysága határozza meg)
Ezt habbá verjük és nyomózsákba töltve díszíthetjük is a figurákat.


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos guba torta
  2018-10-04 08:50:52, csütörtök
 
  Mákos guba torta, ennél finomabb édességet én még nem kóstoltam!
A mákos guba nagy kedvencünk, de ez a torta, elbűvölt! Elmondhatatlanul finom és nem is nehéz elkészíteni, a családi ebédek után remek választás.

HOZZÁVALÓK:
12 db kifli
1 l tej
3 db tojás sárgája
10 dkg vaj
1 cs vanília cukor
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
A krémhez :
4 db tojás sárgája
8 dkg cukor
2 cs vanília cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére :
3 dl habtejszín
1 cs zseléfix
egy kevés mák
ELKÉSZÍTÉS :

A kifliket karikára vágjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal össze melegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön besűrítjük.

A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, míg beszívja. 26 cm-es torta formát sütőpapírral kibélelünk, és bele nyomkodjuk a kifliket. 170 C -n 20-25 percig sütjük.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük.A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.
Konrád Mariann receptje—
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Bosnyák szelet
  2018-08-29 18:42:38, szerda
 
  Hozzávalók: I. tésztához: 25 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 1 egész tojás, 1 tk. sütőpor, 1 citrom reszelt héja és kevés citromlé, 1/2 cs.vaníliacukor, 5 dkg. cukor + kevés tej. II.tésztához: 10 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 5 dkg. cukor, 6 dkg. darált dió, kevés fahéj . + szilvalekvár.
Elkészítése: Az elsőnek jelzett tésztát összegyúrtam egészen kevés tejet tettem csak hozzá kinyújtottam és zsírral kikent tepsibe pakoltam. Szilvalekvárral megkentem majd a másodiknak jelzett tésztát is összegyúrtam és mogyorónyi golyókat formáltam belőle és ezzel borítottam be a lekvárt. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 20' sütöttem. Még meleg volt a tészta amikor szeleteltem és szórtam meg vaníliás porcukorral. Nagyon finom!

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos lepény
  2018-08-23 10:40:31, csütörtök
 
 

30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só
Töltelék hozzávalói

20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
a tészta kenéséhez baracklekvár
Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni.

Közben a tojások sárgáját ki keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd bele keverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját. A lisztet el keverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.

Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan ki zsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan meg kenjük barack lekvárral. Erre kenjük az el készített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva tálaljuk

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 426 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 679 db bejegyzés
Összes: 7645 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 4564
  • e Hónap: 14053
  • e Év: 445227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.