Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 376 
Hagyományos lakodalmas sütemények – 15 recepttel
  2017-10-08 18:06:22, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Fantasztikus szelet recept
  2017-10-08 17:47:09, vasárnap
 
  Hozzávalók:
Barna piskóta:
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor

Fehér tészta:
6 tojásfehérje
220 g kristálycukor
100 g vagdalt, pirított dió
1 meggybefőtt lecsepegtetve
160 g finomliszt

Krém:
6 tojássárgája
200 g kristálycukor
300 ml tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 cs vaníliás cukor
250 g vaj vagy margarin

Csokimáz:
160 g ét vagy tejcsoki
20 g vaj
50 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)

Díszítés (opcionális):
kb 50 g fehércsoki
1 ek étolaj

Elkészítése:

Barna lap:

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkevert lisztet forgatjuk bele óvatosan.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 26*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy sütikeretben megsütjük kb 15-20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és teljesen kihűtjük a lapot. Ne ijedjünk meg, vékony lesz!

Fehér lap:

A diót nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk egy száraz serpenyőben.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény bahhá berjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és lecsepegtetett meggyet.

Sütőpapírral bélelt, 26*36 cm-es tepsiben vagy keretben, 180 fokon sütjük 20-25 percig. Langyosan lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.

Krém:

A krémhez a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel csomómentesre, majd alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrűn kevergetve teljesen kihűtjük a krémet.

A puha vajat hozzáadjuk a krémhez és robotgéppel az egészet jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

Alulra kerül a barna piskóta, erre kenjük a krémet, majd befedjük a fehér lappal.

Díszítés:

A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk.

A díszítéshez a fehércsokit felolvasztjuk az olajjal, majd habzsákba kanalazzuk és nem hagyjuk kihűlni.

A csokimázat egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, majd a fehércsokival csíkokat húzunk a mázra, amíg az meg nem szilárdul. Egy kés hegyével jobbról-balra csíkokat húzunk a csokiva, majd a csíkok között balról-jobbra újabb vonalakat húzunk. (Ez a fehércsokis díszítés akár el is maradhat.)

Az egész sütit legalább 3 órára betesszük a hűtőbe.

Szeletelni forróvizes késsel a legegyszerűbb. Ekkor a kést forró vízbe mártjuk, letöröljük, majd bejelöljük vele a szeleteket. Ha a csokit bejelöltük, akkor teljesen átvágjuk a süteményt. Nekünk ebből az adagból 30 szelet sütink lett.

Próbáljátok ki! Nagyon finom és kiadós süti.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túrós szilvás tarte
  2017-10-07 18:20:44, szombat
 
  Ha már unjuk a szilvás lepényt...

A pitetészta (pâte brisée) hozzávalói:
180 g vaj
20 g cukor
250 g liszt
1 tojás
csipet só
1 ek víz

A töltelék hozzávalói:
kb 400 g szilva
250 g tehéntúró
1 citrom reszelt héja
3-4 ek barna nádcukor
őrölt fahéj
1 ek vanília esszencia

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, kis gombócot formázok belőle és folpack fóliába csomagolva 1-2 órára a hűtőbe teszem (ha nagyon sietek, a fagyasztóba elég neki 30 perc). Két folpack réteg között kinyújtom és beleügyeskedem a piteformába, a nyújtófát a tetején végiggörgetve levágom a felesleget. A tésztában lévő vaj bőven elég ahhoz, hogy ne ragadjon a formába, külön kivajazni a formát szükségtelen. A maradék tésztát folpackba csomagolva beteszem a mélyhűtőbe, mert több ilyen maradékból lehet majd egy újabb pitét csinálni.
A sütőt előmelegítem 180 fokra és elkészítem a tölteléket: a szilvát kimagozom és felszeletelem, a túrót elkeverem a vanília esszenciával, a cukorral és citromhéjjal, majd nem túl vastagon belesimítom a piteformába. A tetejét kirakom a szilvaszeletekkel, megszórom őrölt fahéjjal és barnacukorral, majd a sütőbe teszem kb 35 percre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kakaós napraforgó recept
  2017-09-23 19:11:09, szombat
 
  Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
1 kis doboz tejföl
4 ek olvasztott vaj vagy margarin
csipet só
1,5-1,8 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
3 ek cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Töltelék:
2 ek cukor
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
ízlés szerint fahéj (én nagyon szeretem ezért 1 evőkanállal tettem bele)
olvasztott vaj (ne sajnáljuk)
+1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 perccig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után megfelezzük a tésztát.

Az egyik tésztát lisztezett felületen 30-32 cm-es kör alakra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olvasztott vajjal jól megkenjük, és rászórjuk a kakaós keveréket.

A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára. Egy pohárral megnyomjuk a tészta közepét.

Pizzavágóval felcsíkozzuk, majd minden csíkot tetszés szerint megtekerünk kétszer. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Meggyes-túrós szelet.
  2017-07-18 21:15:20, kedd
 
  Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
1 ek holland kakaó (kisebb kanállal)
3 db tojás (nagy)
10 dkg vaj
csipet só


A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt, keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá a felolvasztott, de visszahűtött vajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a massza kétharmad részét.

A maradék masszához adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük simára.

Töltelék hozzávalói:

45 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek keményítő)
2 db tojás (nagy)
1 kg magozott, előzőleg lecukrozott meggy

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.


Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Marlenka
  2017-07-13 22:44:32, csütörtök
 
  Tészta:
10 dkg vaj,
3 e.k.méz,
30 dkg kr. cukor,
1 e.k. szóda BB,
1 e.k. ecet,
2 egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor

Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta kihűl.

Krém:
1drb sűrített tejkonzerv,
25 dkg vaj,
2 drb vaníliás puding,
6 dcl tej,
4 e.k. cukor
A konzervet minimum 1 óráig főzöm, forralom. A tejben megfőzöm a pudingport a cukorral, mikor kihűlt a vajjal együtt habosra keverem és hozzáöntöm a sűrített tejet, jól összedolgozom a krémet és megtöltöm a lapokat.
Még azt elmondom, hogy a tortabevonáshoz jól le kell hűteni a krémet mert nagyon lágy.
e.k. = evőkanál
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá :-)

Mária Hrabec‎ Ajnácskő
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Grízes gyümölcsös kevert pite
  2017-07-04 19:34:08, kedd
 
  Ma ismét kedveskedtem a családnak egy kis finomsággal
A mérce a Nagyitól örökölt nagy becsben tartott 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
1 bögre búzadara
15 dkg margarin
3 pohár kicsi 2dl-es joghurt lehet gyümölcsös is
1 bögre liszt
4 db tojás
háromnegyed bögre cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt, bármelyik jó, de ha nagyon lédús gyümölcsöt használunk, akkor érdemes búzadarába forgatni őket)
Nálam most érik a fekete ribizli jelenleg abból csináltam
1. A margarint megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott margarint, majd a búzadarát, a sütőport, végül a lisztet keverjük hozzá kisebb adagokban.
4. Legalább fél órát pihenni hagyjuk, hogy a gríz kidagadhasson.
5. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.
6. 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon finom próbáljátok ki
recet : Csildi oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Fantasztikus túrós háromszögek fahéjas cukorral
  2017-06-07 21:08:15, szerda
 
  Egyszerű túrós-ropogós édesség, ami az egész családot megörvendezteti. A kis háromszögeket akkorára formázzuk, amekkorára csak szeretnénk. Lehetnek kicsi falatkák, vagy akár nagyobb szeletek is. Én esti pihenéskor szoktam magam elé venni (ha egyáltalán marad), és ezzel kényeztetem magam az egész napos munka után. A fahéjas cukor bátran helyettesíthető vaníliacukorral is, ki mit szeret.

Hozzávalók

400 g túró
250 g vaj
480 g búzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
fahéjas cukor

Elkészítés menete

A túrót, szobahős vajat, csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet eldolgozzuk, majd a tésztából cipót formázunk.
A cipót falatnyi kis porciókra osztjuk, mindegyik kis adagból először kis golyót formázunk, majd kör alakúra nyújtjuk. A kapott köröket félbehajtjuk, majd a félköröket ismét félbehajtjuk - negyedeket kapunk.
A kis háromszögeket fahéjas cukorba forgatjuk (ha nincs vagy nem szeretjük, vaníliacukrot használunk), majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
A háromszögeket 180 fokos sütőben fél órát sütjük. Sütés közben figyeljük, nehogy túlsüljön.
topreceptek.hu
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túrós rizsfelfújt meggyszósszal recept
  2017-05-09 09:54:29, kedd
 
  Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához
a felfújthoz:
20 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1/2 kávéskanál őrölt vanília
3 dkg vaj
4 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
50 dkg túró


a szószhoz:
30 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

a formához:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés

A rizst puhára főzzük a vaníliával és sóval ízesített tejben. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a langyosra hűlt tejberizst, és eldolgozzuk. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Rácsra téve langyosra hűtjük.
A szószhoz a meggyet a cukorral kis lábasba tesszük, felforraljuk. Besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A rizsfelfújtat cikkekre vágjuk, és porcukorral meghintve, a meggyszósszal együtt tálaljuk.

Tipp: ha sütés közben a teteje nagyon pirulna, csúsztassunk fölé egy nagy tepsit. Gluténmentes zsemlemorzsával készítve, gluténmentes desszertet kapunk.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Egyszerű almafánk recept
  2017-04-26 15:19:45, szerda
 
  hozzávalók / 6 adag

25 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 ek sütőpor
1 csipet só
2.5 dl tej
3 ek vaj (olvasztott)
2 db tojás
1 nagy db alma

Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj

elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, és összekeverjük.
A tejet, tojást és olvasztott vajat összekeverjük, és a szárazanyagokhoz adjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és körömnyi darabokra vágjuk. Belekeverjük a tésztába.
Az olajat felforrósítjuk, és egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk bele, majd pár perc múlva megfordítjuk.
Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és porcukorral megszórva melegen tálaljuk.
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 376 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 379 db bejegyzés
Összes: 6871 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1011
  • e Hét: 1011
  • e Hónap: 31669
  • e Év: 368045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.