Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 367 
Egyszerű almafánk recept
  2017-04-26 15:19:45, szerda
 
  hozzávalók / 6 adag

25 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 ek sütőpor
1 csipet só
2.5 dl tej
3 ek vaj (olvasztott)
2 db tojás
1 nagy db alma

Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj

elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, és összekeverjük.
A tejet, tojást és olvasztott vajat összekeverjük, és a szárazanyagokhoz adjuk.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és körömnyi darabokra vágjuk. Belekeverjük a tésztába.
Az olajat felforrósítjuk, és egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk bele, majd pár perc múlva megfordítjuk.
Szűrőlapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és porcukorral megszórva melegen tálaljuk.
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csokoládés babapiskótás őzgerinc
  2017-04-02 17:53:03, vasárnap
 
  Hozzávalók:

1 cs babapiskóta
1 kis cs mazsola
2 cs csokoládés pudingpor
2 ek kakaó
fél Rama
15 dkg apróra vágott dió
3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
6 dl tej
4 ek cukor

Elkészítés:

A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
Nem egy mutatós sütemény, viszont nagyon finom!
Receptkirákly
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Almás, diós rácsos linzer
  2017-04-02 17:49:55, vasárnap
 
 
Hozzávalók:

A linzer tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

Az almatöltelékhez:
1,5 kiló alma
1 kávéskanál fahéj
10-15 dkg dió, vagy dejó a tészta hintésére

A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére


Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk, adok hozzá ízlés szerint cukrot.
A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk.
A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük és óvatosan a diós keverékbe forgatjuk.

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a pitetésztát, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.

Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítünk.

A kisebbik darab tésztát is kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
A csíkokkal berácsozzuk a töltelékkel megkent tésztát. A tetejét lekenjük felvert tojással majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
http://www.receptkiraly.hu/
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
kókuszos rizstorta
  2017-02-06 18:37:42, hétfő
 
  Kekszes alaphoz:
25 dkg omlós keksz
20 dkg vaj
Töltelékhez:
10 dkg rizs
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
6 dl tej
1,5 dl víz
csipetnyi só
2 dl tejszín
2 dkg zselatin

Az omlós kekszet ledaráljuk( én sima háztartási kekszmorzsát használtam ), és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk.Egy 26 centi átmérőjűkapcsos tortaforma aljára egyengetjük, majd hideg helyretesszük. (Fontos, hogy jól összeálljon a kekszes vajas massza, különben szeletelésnél szét fog morzsolódni).
A megmosott alaposan leszárított rizst csipetnyi sóval a tej és a víz hozzáadásával puhára főzzük Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, majd a kókuszt. Hagyjuk ki hűlni.
A zselatint kevés vízzel oldódásig melegítjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe keverjük a kemény habbá felvert tejszínnel együtt.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, és fóliával lefedve legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük
Tetejét tejszínhabbal,gyümölccsel ízlés szerint díszíthetjük.
A rizses kókuszos krémhez nagyon jól illik valamilyen savanykás gyümölcsből készített öntet. Én ezuttal szeder öntettel készítettem el, amihez mirelit szedret kevés cukorral leturmixoltam, picit felfőztem, kihűlés után máris mehetet a sütire .
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós krémes.
  2016-12-14 19:53:29, szerda
 
  Tészta hozzávalói 20x30 cm-es lapokhoz:

30 dkg liszt
8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás (nagy)
1 db tojássárgája (nagy)
5 dkg vaj
1 ek méz
1 csapott tk szódabikarbóna


A vajat, a mézet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást és a sárgáját tegyük bele egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett, kisebb lángon addig melegítsük hogy a cukor, és a vaj felolvadjon.

Ezután vegyük le a tűzről, majd addig hűtsük, hogy éppen csak langyos legyen.

A lisztet és a szódabikarbónát keverjük össze, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután öntsük hozzá az éppen csak langyos keveréket, majd alaposan gyúrjuk össze a tésztát. (először kicsit ragad, de a végén egy sima tésztát fogunk kapni)

Ezután osszuk el a tésztát 3 egyenlő részre, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.

Egy sütőpapírt gyengén szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta 20x30 cm nagyságúra az egyik tésztagombócot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve csúsztassuk le a papírról egy rácsra, majd hűtsük ki egészen.

A másik két tésztagombóccal is így járjunk el. Én két sütőpapírt használok egyszerre, így ameddig az egyik tészta sül, kitudom nyújtani a másikat. Ezzel a módszerrel letudjuk rövidíteni a sütési időt.

Diós-krém hozzávalói:

4 db tojássárgája (nagy)
10 dkg liszt
4 dl tej
5 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
10 dkg pörkölt darált dió
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj


A diót tegyük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, pár perc alatt pörköljük meg. Ezután hűtsük ki egészen, majd daráljuk le. (kicsivel több diót pörköljünk, hogy maradjon majd a sütemény tetejére is)

A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a darált diót és a fahéjat is. Ezután tegyük félre addig, még elkészül a főzött krém.


A lisztet keverjük simára a tej felével, majd adagoljuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a tojássárgákat is.

Tegyük fel a tűzre, majd kisebb lángon, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre a krémet.(vigyázzunk, mert könnyen lekaphatja az alját)

Ezután állandó kevergetés mellett, hűtsük ki teljesen a főzött krémet.

Az előzőleg kikevert mascarponekrémhez ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt főzött krémet. Ezután vegyünk ki belőle 2-3 evőkanálnyit és tegyük félre.

Egyik tésztalapot helyezzük bele a tepsibe, melynek a hátán megsütöttük a lapokat, majd kenjük rá egyenletesen a krém felét.

Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, majd kenjük rá a maradék krémet.

Végül helyezzük rá a harmadik tésztalapot, és kenjük meg vékonyan az előzőleg félretett 2-3 evőkanál krémmel, majd szórjuk meg apróra vágott dióval, és csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

Az elkészült süteményt ezután tegyük kb. 24 órára hűvös helyre, hogy a tészta kellően megpuhuljon, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. (tálalás előtt akár 2-3 nappal megsüthetjük, és hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk)
Gizi-receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Berliner.
  2016-12-14 19:50:26, szerda
 
  Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

20 dkg liszt
7 dkg porcukor
13 dkg vaj
4 dkg dió (darált)
1 db tojássárga
0,5 citrom reszelt héja
csipet só

6 ek lekvár a lekenéshez


A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a darált diót, a citromhéjat, majd a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe.

Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta, tepsi méretűre a tésztát. Ezután villával több helyen böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük le a lekvárral.
Töltelék hozzávalói:

20 dkg édes morzsa (babapiskóta, v. keksz)
15 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
3 dl víz
1/2 tk őrölt fahéj
0,5 citrom reszelt héja
1-2 ek méz


Az édes morzsa lehet darált babapiskóta, vagy éppen darált háztartási keksz is. (én babapiskótát daráltam hozzá)

Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, az őrölt fahéjat, és keverjük alaposan össze.

A kristálycukorra öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel.

Ezután a diós keverékhez adjuk hozzá a mézet, öntsük hozzá a felforralt cukorszirupot, majd keverjük össze.

Ezután egyenletesen kenjük rá a lekvárral megkent tésztára.

Piskóta hozzávalói a rácsozáshoz:

2 db tojás (közepes)
4 dkg porcukor
6 dkg liszt


A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, óvatosan forgassuk össze, majd kanalazzuk bele egy habzsákba, és rácsozzuk be vele a töltelék tetejét. (Nekem kicsit szétfolyt, mert elkövettem azt a hibát, hogy előbb a piskótát kevertem ki, és csak utána kentem a tésztára a tölteléket. Állás közben a piskóta kicsit összeesett, ezért jobban szétfolyt)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Valika konyhája
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
~ Puha almás lepény ~
  2016-12-14 13:51:42, szerda
 
 
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 7,5 dkg zsír
- 7,5 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl

Töltelékhez:
- 8 db alma
- 2 ek. cukor
- 1 mokkás kanál fahéj
- 1 evőkanál citromlé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 részre osztjuk.
Egy kb 20*30 cm- es tepsit kizsírozunk, megszórjuk liszttel.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit úgy, hogy az oldalára is jusson. Megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kis lángon a maradék levét is elfőzzük.
A tésztára tesszük és elegyengetjük.
A másik tésztát is kinyújtjuk, a tetejére tesszük, villával megszurkáljuk.
A tetejét tojás sárgájával lekenjük és 180 C-on kb 30 perc alatt megsütjük. :)
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
~ Mézeskalács ~
  2016-12-14 12:28:41, szerda
 
 

Hozzávalók:

- 30 dkg búzaliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csapott teáskanál kakaó
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér
- 1 csapott mokkáskanál fahéj
- 1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
- 20 dkg méz
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája

Íróka: 1 tojásfehérje 12 dkg porcukor

A száraz összetevőket összekeverjük, majd mikróba megolvasztjuk a vajat és a mézet, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és formákkal kiszúrjuk.
180 C°-on 8 perc alatt megsütjük. Cipős, vagy fémdobozban puhítjuk szobahőmérsékleten.
Az írókához a tojássárgáját géppel felverjük, és fokozatosan adagoljuk az átszitált porcukrot. Zacskóba kanalazzuk, a csücskét kivágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kefíres süti
  2016-12-13 10:15:38, kedd
 
  Hozzávalók:
kefír -2 pohár
cukor -2 pohár
liszt- 4 pohár
olaj -1.5 pohár
tojás- 6 db
sütőpor -1 db
gyümölcs- 50 dkg
dió-2 marék

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, az olajjal, majd hozzátesszük a kefírt és a sütőporral elkevert lisztet. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk gyümölccsel, dióval és kb 20-25 percig sütjük. Nagyon finom és gyors sütemény. Jó étvágyat hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Fahéjas-ricottás csavart rúd.
  2016-12-12 16:44:04, hétfő
 
  hozzávalók kb. 20 db-hoz:

25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
35 dkg ricotta
1 cs szárított élesztő
egy nagy csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojás a lekenéshez
őrölt fahéjjal összekevert barna cukor a szóráshoz

Egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, az élesztőt, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a ricottát, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha ragadna a kezünkhöz, akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet)

Az összegyúrt tésztából ezután csípjünk le kb 6 dkg-os darabokat, majd formázzunk belőle golyókat.

Ezután lisztezett felületen egyesével sodorjuk kb. 25 cm hosszúra, majd hajtsuk meg U alakba, és végül csavarjuk meg. (mindegyik tésztagolyóval így járjunk el)

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megcsavart tésztarudakat. (nekem 2 tepsire fért rá)

Ezután kenjük le egész tojással, szórjuk meg a fahéjas-barna cukros keverékkel, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 30 percig kelni.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen.

Tálalhatjuk pl. reggelire, vacsorára, egy bögre kakaóval, vagy éppen a délutáni kávé mellé.

Gizi receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 367 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 6632 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 30861
  • e Év: 117665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.