Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 415 
Ha egy gyors és finom édességre vágysz,
  2018-08-07 21:25:00, kedd
 
 
Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!

Hozzávalók:
170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.


Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túrós-barackos álom
  2018-07-24 16:31:11, kedd
 
  Annyira egyszerű és annyira finom ez a kevert sütemény, mint egy álom! Bármilyen friss, idény gyümölccsel elkészíthető, sőt, befőtt gyümölccsel is nagyon finom! Kedvenc lett! 😋

Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
4 közepes tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor (6-8 g)

A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
kb. 2 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)

+ gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)


Elkészítés:
1. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsöpögtetjük.)
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük. Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.
3. Előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)
4. Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kis porcukorral a látvány kedvéért - nálam ez elmaradt, mert enélkül is finom édes volt a sütemény.


Bori ötlete alapján
Jó étvágyat!

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sárgabarackos darás túrós sütemény
  2018-07-24 16:23:09, kedd
 
  A csodasüti Link  
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Meggyes csigatekercs bögrésen
  2018-07-06 09:52:09, péntek
 
  A tésztához:
3 bögre list
1 kis kanál sütőpor
1 csipet só
vaniliáscukor
200 g vaj
1 böre joghúrt

töltelékhez:
fél kg magozott cseresznye
1/2 böre cukor


1 bögre = 2,5 dl
A por hozzávalókat kimértem, és összekevertem, majd hozzáadtam a vajat és a joghurtot. (Joghurtból én az eredeti recepttől eltérően a Lidl Pilos márkájú, 150 g-os joghurtját használtam, és ezzel is tökéletes lett a tészta. ) Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet. Jól dolgozzuk össze.
Egy kellemesen lágy tésztát kaptam, amit szépen lehetett nyújtani. És igen, nincs benne tojás, és cukor sem.csak 2 vaníliáscukor
A tésztát nyújtsuk 3 mm vastagságúra és vágjuk fel 20-30 cm hosszú 8 cm széles csíkokra. A csíkok szélességénél vegyük figyelembe a gyümölcs méretét, olyan széles legyen, hogy a gyümölcsöt jól be lehessen bugyolálni majd.
A csíkok közepébe mehet a meggy, majd ezt szórjuk meg cukorral, és fedjük be a tésztával. A tésztarudakat tekerjük fel csiga alakban, én csak simán tepsibe, de mehet egy kerek sütőformába is (kb. 28-as
Süssük kb. 200 fokon, 30-40 percig, míg aranyszínű nem lesz, nekem 35 percig sült.
Porcukorral tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós rácsos
  2018-07-06 09:41:13, péntek
 
 

50 dkg liszt,25 dkg margarin 2 tojássárgája
1 dl tejföl 1 cs sütőpor 10 dkg cukor
töltelék
baracklekvár,20 dkg dió,15 dkg porcukor
2 tojásfehérje habnak

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 2/3 rész tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk ! Lekenjük lekvárral . A diót összekeverjük a porcukorral és a tojások felvert habjával majd rásimítjuk a lekvárral kent tésztára .

A megmaradt 1/3 tésztából kis rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a dió tölteléket. Lekenjük tojással és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük .
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Barackos pite
  2018-06-25 17:53:28, hétfő
 
  Hozzávalók 6:
12 dkg vaj

20 dkg cukor

25 dkg liszt

1,5 dl tej

2 db tojás

1 tasak sütőpor

2 evőkanál Búzadara

1 csipet fahéj +cukor

0,5 kg kajszi vagy őszibarack


Elkészítés:

Megsúgom nagyon finom

A Vajat kikeverjük a cukorral ,beleadagoljuk a tojásokat ,majd felváltva a lisztet és a tejet folyamatosan keverve hozzá rakjuk.A sütőport is beletesszük.

Végül óvatos mozdulatokal a két kanál búzadarát is bele rakjuk .

A 29x32 cm sütőformába sütőpapírt rakunk .

Ebbe rakjuk a tésztánkat

Ha mirelit a gyümölcs akkor előtte kiengedjük ,de ha friss idény gyümölcsöt rakunk megpucoljuk ,megtisztítjuk,lecsepegtetjük és utána finoman a tészta tetejére rakjuk .

Tetejét fahéjas cukorral meghintjük

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük

Jó étvágyat hozzá

Szakács: Csildi

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csokis-mézes puszedli
  2018-06-08 16:58:38, péntek
 
  Hozzávalók:

3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
4 ek. tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
60 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna

Máz:
3 tojás fehérje
25 dkg cukor
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.
Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.

Ezek a puszedlik most tölteléket is kaptak, amihez 15 dkg diót, 10 dkg cukrot, 5 dkg aszalt, apróra vágott sárgabarackot és 2 ek. sárgabaracklekvárt, egy-két ek. barackpálinkát jól elkevertem. A golyók közepébe mélyedést készítettem, ide töltöttem a diós masszát, majd jól körbezártam.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túrós-lekváros pite "Ízőrzők" Gávavencsellő
  2018-06-08 14:37:17, péntek
 
  Nagyon jónak láttam ennek a süteménynek a tésztáját már a műsort nézve is , de azt hogy érezzem az ízét ehhez kellett egy próbasütés. Kevesebb mennyiségből és egészen kicsi változtatással készítettem nem csalódtam nagyon finom puha a tésztája !!!



Hozzávalók:tésztához:
30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5-2 dl langyos tej, csipet só, 1,5 evőkanál zsír olvasztva, 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája.

töltelék: 25 dkg túró, 1 db tojás, kevés reszelt citromhéj és mazsola, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál
búzadara,

tetejére: baracklekvár, 2 tojásfehérje habnak és másfél evőkanál cukor.

Elkészítése:
Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt lisztet szórtam hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszt közepébe tettem a csipet sót, tojássárgáját, tejfölt , cukrot,; felfutott élesztőt olvasztott zsírt és összekevertem apránként tettem hozzá a tejet; fakanállal kevertem a tésztának az állaga hasonlít egy palacsinta tésztához inkább híg mint sűrű legyen.
Zsírral kikentem egy kisebb tepsit( 29x22 cm) liszttel beszórtam és ebbe öntöttem bele a masszát amit elegyengettem és fél órát pihentettem. Ezalatt kikevertem a túrós tölteléket; a hozzávalókkal. A massza tetejére kanalaztam a túrókeveréket villával elegyengettem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem de közben  kb. 15' után kivettem a sütőből megkentem a lekvárral és ráhalmoztam a tojásfehérje és cukor keményre vert habját  visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Epres-grízes citromos pite
  2018-05-20 13:53:44, vasárnap
 
  Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 10 dkg nádcukor, ½ cs sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 egész tojás, 0,7 dl étolaj, 2,2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg eper, porcukor a szóráshoz

A lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a tejföl is.

Elegyítsd el a nedves keveréket a lisztes keverékkel, közben facsard bele a citromlevet is. Egy kisebb tepsit (25 x 25 cm) bélelj ki sütőpapírral. (a legegyszerűbb, ha csap alá tartod, majd összegyűröd a markodban, kisimítod, és így könnyen felveszi a tepsi formáját) Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold tele eperrel. A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre. Amíg felmelegszik a sütő, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütőbe és 18-20 perc alatt készre sül. Rácson hagyd kihűlni, porcukrozd le a tetejét.

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Baklava
  2018-05-11 14:40:34, péntek
 
  Hozzávalók:
350 gramm vaj
300 gramm tejföl
4 tojás
4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze dió
2 evőkanál méz
növényi olaj
Elkészítés:
1.Először készítsd el a lapot. Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a megszitált liszttel. Adj hozzá 3 tojássárgát, a tejfölt, és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd csomagold egy háztartási fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.

2.Vedd le a fóliát a masszáról, és oszd el 8 egyenlő részre. Mindeniket formázd kör alakúra.

3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.

4.Egy meglisztezett deszkán minden lapot nyújtsd nagyon vékonyra.

5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Addig ismételd ezt, míg elfogynak a lapok.

6. A 200 fokra előmelegített sütőben hagyd sülni, 40-50 percen keresztül.

7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.

Hidegen vágd fel, és tálalhatod is!

Grillázs készítése házilag :

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.

Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen.
(Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)

Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kisebb darabokra, majd a diódarálón daráljuk le.

A ledarált grillázst száraz helyen 2-3 napig tárolhatjuk, ha rögtön nem használjuk fel. (pár nap után kissé megereszkedik, és kezd összeállni, így már ne tegyük bele a krémbe, mert csomós lesz.)

A ledarált grillázst felhasználhatjuk krémek ízesítésére, valamit beleforgathatjuk a kekszgolyót, gesztenyegolyót, csokoládé trüffelt..... vagyis a felhasználásának csakis a képzeletünk szabhat határt. Jó étvágya
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 415 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 543 db bejegyzés
Összes: 7509 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 229
  • e Hét: 4729
  • e Hónap: 15755
  • e Év: 339698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.