|
1/25 oldal
|
Bejegyzések száma: 247
|
|
|
|
2021-03-18 21:56:59, csütörtök
|
|
|
Recept:
4 db libacomb
200 dkg kacsazsír
só, darált bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 db alma
1 db hagyma
2 babérlevél
2 darabka fahéj
fél alma.
A libacombokról a pihéket, tokokat eltávolítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jó alaposan sózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Egy tálba tesszük, majd a folpack-kal befedve hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Az így pácolt combokat lemossuk, és szárazra töröljük.
Egy nagyobb lábasba belehelyezzük a combokat, és beletöltünk annyi megolvasztott kacsazsírt, hogy jól ellepje a húsokat. Belerakjuk a megpucolt és félbevágott hagymákat, és a nagyobb cikkekre vágott almát, a babérlevelet és a fahéj darabokat. A lábasra rárakjuk a fedelét, majd 110 fokra előmelegített sütőben 4,5 óra hosszat sütjük (konfitáljuk).
A libacombokat kivesszük a zsiradékból, és egy tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tovább pirítjuk a bőrét, ízlés szerint.
Tálaláskor köretként most krumplipürét kínáltam, és felezett őszibarackot kínáltam hozzá.

|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2021-03-14 20:17:59, vasárnap
|
|
|
Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alatt elkészíthető finomság!
Hozzávalók:
6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2019-02-26 15:22:10, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.
Elkészítés:
A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a hús köré rakjuk, hogy a tepsiben lévő lé is érje. Készre sütjük, ha a húst ropogósra akarjuk sütni a felső részét egy kicsit még megpiríthatjuk.
Elkészítés ideje: 60perc |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2019-02-26 15:14:54, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.
Elkészítés:
A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik mellé.

|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-10-15 17:40:58, hétfő
|
|
|
Minden évben a karácsonyi asztal kedvence!
Hozzávalók:
10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
10 dkg sajt
20 dkg bacon
10 tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék
só
Elkészítése:
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.
A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.
A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.
Tipp:
Ha nincs kuglófformánk, készíthetjük tortaformában is!
https://receptneked.hu/szarn.../csirkekuglof-aszalt-afonyaval/ |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-08-07 17:47:38, kedd
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg csirkemellfilé, 3 dl tejszín, 5 dkg gyömbér, 3 dkg currypor, 1 dl kókusztej, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 5 evőkanál méz, 12 db sárgabarack mag nélkül, 4 adag párolt rizs
A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, vajjal kikent sütőformába tesszük. A tejszínt összekeverjük a kókusztejjel, fokhagymával, mézzel, gyömbérrel, curryporral, és a szeletekre vágott sárgabarackkal.
Ráöntjük a csirkemellfilékre, és sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Ez az étel természetesen serpenyőben is elkészíthető.
Köretként párolt rizst adunk hozzá. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-06-05 12:53:34, kedd
|
|
|
Mióta kipróbáltuk, kétnaponta el kell készítenem, nem tudunk betelni vele!
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
1 paradicsom
3 burgonya
1 hagyma
100 g reszelt sajt
2 evőkanál majonéz
só
bors
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba.
A burgonyát hámozd meg és a kis reszelőn reszeld le, szórd rá a húsra.
A felkarikázott paradicsomot tedd a tetejére.
A hagymát szeleteld fel és tedd a húsra.
A tetejét kend meg a majonézzel.
A reszelt sajtot szórd rá és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.
Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:46:45, hétfő
|
|
|
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só
A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!) A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral akkor ízesítjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.
Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, megmosott salátából köretet, borecettel locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne cukros salátával, hanem így kóstolják meg).
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:44:27, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, olaj (olíva), só, 20 dkg sajt (füstölt), gyömbér, 40 dkg salátamix, 8 dkg sütőtök (mag)
A csirkéből szép 4 dekás érméket vágunk, melyeket megsózunk, és így pihenni hagyjuk.
A sütőtököt apró kockákra vágjuk. Magját kikaparjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk. Gyömbért adunk hozzá, és sózzuk. Keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a kevert salátát, és jól összekeverjük.
Egy serpenyőben a tökmagot megpirítjuk, és ezt is a salátához keverjük. Egy másik serpenyőben a csirkét kisütjük.
Az érmék mellé tálaljuk a salátát, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
1/25 oldal
|
Bejegyzések száma: 247
|
|
|
|
2021. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
9 db bejegyzés |
e év: |
47 db bejegyzés |
Összes: |
8290 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (463)
- Belső kör (67)
- Család (190)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (282)
- novellák, gondolatok, versek (72)
- 1-tál étel (55)
- A büki füves ember Szabó Györg (49)
- A lélek csendje (12)
- A lélek hangja Lélek Sándorné (55)
- A lélek húrja (15)
- A lélek húrja (22)
- A lélek utja (21)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (69)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (50)
- Baba receptek 5-7-8-10-12 kort (39)
- Barátoknak (29)
- Böjtös ételek (húsmente) (45)
- Bölcsességek (110)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrok -bonbonok (8)
- Diétásak (64)
- Dinus és Regi (14)
- Dr Lenkei Gábor tanácsai (7)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (460)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (21)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (69)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (38)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (167)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (135)
- gyors édesség (19)
- Gyümölcslevesek (20)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (29)
- Húsvét (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (109)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (591)
- Isten patikája. (42)
- Ital receptek (5)
- Jó éjszakát (21)
- Jó gyerek (6)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (26)
- Jó reggelt (129)
- Jó tippek (77)
- Jóhírek (268)
- Jótettek (66)
- Karácsony (48)
- Karácsonyi ételek (47)
- Kelt tészta édes és sós (103)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (6)
- konyhai tudnivalók (52)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (96)
- köretek (34)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélek kulcsa (11)
- Lélekemelő (245)
- Lelkipásztori elmélkedés (213)
- levesek (105)
- mások tollából (74)
- masszázs (10)
- Mesék (20)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- napi pozitív (26)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (8)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- REGENOR (16)
- Rózsafűzér (24)
- saláták (30)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (113)
- Spárgás ételek (5)
- sütemények ,édességek (464)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (2)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (35)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Sziporkák (24)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (6)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (209)
- Tésztafélék (44)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (261)
- Viccek (37)
- Világ konyhái (5)
|
|
|
|
- Ma: 24
- e Hét: 948
- e Hónap: 3036
- e Év: 45617
|
|
|