Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 117 
Gesztenyével töltött karaj
  2016-12-10 12:43:50, szombat
 
  Hozzávalók

1 csipet só
4 dl tej
10 dkg sajt
10 dkg vaj (töltelékhez + 5 dkg a mártáshoz)
1 csipet őrölt bors
10 dkg mandula (szeletelt)
1 csomag gesztenyemassza
4 szelet karaj
3 ek átszitált liszt

A gesztenyemasszát lereszeljük, elkeverjük vajjal és mandulával. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel és feltekerjük.
Forró vízben, puhára főzzük őket úgy, hogy ne lobogó víz legyen, hanem éppen csak gyöngyözzön, mintha húslevet főznénk.
A sajtot felolvasztjuk a vajon, egy gyorsforralóban. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Sózzuk és borsozzuk.
Ha a hús tapintása kívülről már kemény, akkor elkészült. (Ez kb. 30-40 perc.) Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk vágni.
Köretnek burgonyafánk, vagy burgonyalángos is remek. A sajtmártással tálaljuk.
tesco.hu
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertésborda Budapest módra
  2016-11-27 17:38:48, vasárnap
 
 
Hozzávalók:
• 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
• 20 dkg csirkemáj
• 40 dkg gomba
• 20 dkg zöldborsó
• 10 dkg füstölt szalonna
• 2 fej vöröshagyma
• 2 db tv paprika
• 2 db paradicsom
• étolaj
• őrölt fekete bors
• 1 tk pirospaprika
• só

Elkészítése:
A hús szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. A megsült hússzeleteket a raguval tálaljuk.
Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Kolozsvári csirke
  2016-03-23 16:44:31, szerda
 
  Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára, az udvaron nevelkedett, fiatal házi csirkékből. A friss tárkonytól és a bortól az ételnek kellemes pikáns az íze. Burgonyalepény kíséretében, a férfiak által nagyon kedvelt eledel volt, akik házi fehérbort ittak utána.




Hozzávalók 4 főre: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű tejföl, 1 dl tejszín, só, bors

Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk, majd kisebb darabjaira vágjuk. Megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütjük a hagymás zsíron. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzákeverjük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, finomra zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott tárkonylevelet. Ráöntjük a fehérbort és felforraljuk, majd a serpenyőbe visszatesszük a csirkedarabokat. Fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, rászórjuk a szalonnapörcöt, jól átforgatjuk, és egyet forralunk rajta. Legjobban burgonyalángos vagy burgonyalepény illik mellé, de vajas galuskával is nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertéstokány Erdélyi
  2015-03-05 16:59:47, csütörtök
 
  ERDÉLYI SERTÉSTOKÁNY

Hozzávalók: 80 dkg sertés apróhús, 10 dkg füstöl thúsos szalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek paradicsompüré, 2dl száraz fehér bor, 3 szál zellerzőld

A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a Turbó Aprítóval felaprított vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1dl vízzel. Összekeverjük, és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárologna a szaftja, akkor kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzőldet, és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint rizs, burgonya vagy puliszka köretet készíthetünk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Rakott káposzta, különleges recept, ha ezt megkóstolod a ked
  2014-11-10 19:41:15, hétfő
 
  Gyors és mennyei étel! Az elkészítése sem bonyolult.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.

Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertésszűz szőlőmártással
  2014-10-13 11:48:00, hétfő
 
  Hozzávalók - a sertésszűzhöz:
1 sertésszűzpecsenye,
só, bors,
kakukkfű,
kevés sertészsír;

mártás:
kb. 1 kg friss szőlő
vagy 2,5-3 dl bolti szőlőlé + 1 fürt szőlő,
1 csapott ek. kukoricakeményítő.

A sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezett sertésszüzet ovális serpenyőben egészben, kevés zsíron teljes hosszában körbepirítjuk, majd lefedve 10-12 percig pároljuk. A tűzről levéve pihentetjük negyed órát, csak akkor szeleteljük, kb. ujjnyi vastagságú darabokra.
A mártáshoz friss szőlőből is nyerhetünk szőlőlét gyümölcscentrifugával, de a bolti szűrt szőlőlé is megteszi. Ezt egy kis lábasban elkeverjük a kukoricakeményítővel, hozzáadjuk a friss szőlőszemeket, és folytonos keverés közben forráspontig hevítjük. Ekkor azonnal levesszük a tűzről, leöntjük vele a hússzeleteket, és 2 percen belül tálaljuk.
Tipp: Burgonyapürével ideális kombináció.
Recept: Privat Café / Restaurant, Királyhelmec
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Pácolt tarja, fantasztikus ízű, finomság csábító falatok! A
  2014-10-10 08:58:24, péntek
 
  A hús puha és gyorsan átsül

Könnyebb recept nincs is. Azok is meg tudják csinálni, akik nem rajonganak a főzés iránt, ajánlom mindenkinek :)
Hozzávalók:
1 kg csontozott sertés tarja
1 teáskanálnyi rozmaring
1 evőkanál mustár
1 teáskanálnyi majoránna
só, bors
0,5 dl olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és felszeleteljük, majd az olajba keverjük a fűszereket és a mustárt, átkenjük vele a húsokat. Letakarjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben többször megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön át.
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sörben sült marhahús, elképesztően egyszerű recept és nagyon
  2014-09-17 12:32:27, szerda
 
  Sörben sült marhahús, elképesztően egyszerű recept és nagyon ízletes! Igazi ízélmény!

A hús omlós és nagyon ízletes. Gyorsan elkészíthető csodás fincsiség.
Hozzávalók:
1 kg sovány marhahús
0,5 dl olaj
1 dl barna sör
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítése:
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst, pirítjuk 3-4 percig, de folyamatosan kavargatjuk, majd ráöntjük a sört és kis tűzön főzni kezdjük. Ha szükséges egy kevés vizet is öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük. Mikor a hús puha és már csak egy kevés szaft maradt alatta, tálalhatjuk. Burgonyát, zöldségeket kínálunk mellé.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből!
  2014-09-17 12:20:07, szerda
 
  Könnyű és csodás főétel gyorsan!

A burgonya és a sült hús a hétvégi ebédek sztárja, ezt érdemes elkészítened!

Hozzávalók:
60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:

A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Villámgyors stroganoff – Ízletes, szaftos, tésztaétel
  2014-09-10 20:26:27, szerda
 
  Egy nagyszerű étel, a vendégeid imádni fogják.

Hozzávalók:

60 dkg hátszín vékony csíkokra vágva
30 dkg csavart tészta
20 dkg gomba
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál mustár
2 teáskanál Worchester szósz
200 ml főzőtejszín
petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és félretesszük.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a felszeletelt húst.
A felaprított vöröshagymát a serpenyőben kevéske olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát,a zúzott fokhagymát, majd néhány percig pároljuk. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, meghintjük pirospaprikával,
hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt és a Worchester szószt.Összeforraljuk.
A lángot alacsonyabbra vesszük, és tovább főzzük.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, belekeverjük a tejszínt és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A húsos ragut a kifőtt tésztával, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 117 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 232 db bejegyzés
Összes: 6724 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 5392
  • e Hónap: 42365
  • e Év: 200485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.