Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
Nápolyi pecsenye
  2018-08-05 15:07:18, vasárnap
 
  "Nápolyi" pecsenyét, ezt egy szakácskönyvben találtam, ha gyorsan kevés macerával, akkor ezt csinálok, egyszerű_ vaslábosban zsírt forrósítok, dobok bele 1 fej ketté vágott megmosott fokhagymát, majd sertés dió részt amit előtte jól besóztam (még tegnap) megkérgesítem, felöntöm fél liter borral-most fehér borral- kis lángon párolom, forgatom, kb 2 óra, akkor nagy láng 10 perc és kész. Krumplipürét szoktam hozzá adni.
Szép napokat,
Salamon Ágnes receptje
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Parmezános sertésszűz
  2018-06-21 12:44:08, csütörtök
 
  Hozzávalók

50 dkg tészta, 40 dkg paradicsom, 5 dkg bazsalikom, 1 kávéskanál provence füszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 10 dkg parmezán, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 db hagyma, 40 dkg sertésszűz

A tésztát ,,aldente"-re főzzük sós vízben. Amíg fő, addig a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk. A szüzekből érméket vágunk és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában.

Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertés aprópecsenye legényesen
  2018-05-28 12:01:53, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
80 dkg sertéshús, 3 db hagyma, 2 db fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 2 db chili, 3 dl sör, babérlevél, kömény (római), provence-i fűszer, 1 csomag petrezselyem, 40 dkg rizs (párolt)

Hogy mi is jelent az, hogy legényes?
Egyszerű, mégis jó: gyorsan, egy serpenyőben, könnyen el lehet készíteni.

Természetesen nemcsak a legényeknek ajánlom. Látványos étel, egy baráti társaságot is el lehet kápráztatni vele.

A húst felkockázzuk, minden felesleges ínt vágjanak le, hogy semmi ne legyen, ami összehúzza. Közben a kockára vágott hagymát lepirítom, ráteszem a húst, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomkockákat és a chilit. Pároljuk, nagyon kevés sört öntök hozzá.

Javaslom, hogy a chilit magozzák ki, és csak a húsát tegyék bele. Természetesen, aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja. Kevés petrezselymet adok még hozzá. Én a petrezselymet durvára szeretem vágni.

Bármilyen köretet adhatnak hozzá, én most párolt rizs készítettem. A rizsből talapzatot készítek, rá kerül a sertésaprópecsenye. Petrezselyemzölddel díszítem. Igazán egyszerű legényétel. Próbálják ki!Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
  2018-05-16 23:02:43, szerda
 
  HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj


A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
  2018-05-16 19:29:05, szerda
 
 


HOZZÁVALÓK:
70 dkg sertésszűz, só, bors, fehérbor, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg aszalt szilva, 1 dkg szegfűszeg, 1 dkg egész fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A maradék vajjal besűrítjük, fehérborral felengedjük. A vajtól természetesen még fényesebb is lett az ételünk.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Rakott karajszeletek
  2018-03-21 20:25:00, szerda
 
  Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db kápia paprika
2 db hegyes erős paprika
2 fej lila hagyma
3-4 fej gomba
16 szelet paprikás szalámi
4 szelet trappista sajt

2 evőkanál mustár
5 dkg vaj
őrölt bors

Elkészítése:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és kevés vajon elősütjük.
A kápia paprikát, csípős paprikát, lila hagymát, gombát szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk a szeletelt paprikákból, hagymából, gombából és a szalámiból 3-4 szeletet.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek sajtos rizsgolyót készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A körethez a recept:

Arancini sajtos rizsgolyók
Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 db tojás
2 szál újhagyma
petrezselyem zöld
1 kis fej vöröshagyma
1 db chili paprika vagy chili pehely

őrölt fehér bors
10 dkg parmezán sajt
zsemlemorzsa
20 dkg mozzarella sajt
étolaj a sütéshez

Elkészítése:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.
A parmezánt lereszeljük. Az újhagymát, petrezselymet, vöröshagymát apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott újhagymát, chilit, petrezselymet, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.
A rizsből nagyobb golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.
Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Csőben sült sertésborda zöldségekkel és mozzarella sajttal,
  2018-03-17 11:10:29, szombat
 
  HOZZÁVALÓK
80 dkg sertésborda,
20 dkg sajt (mozzarella),
2 dl tejszín,
só,
bors,
oregano,
5 dkg vaj,
5 dkg cukkini,
5 dkg paradicsom,
2 db újhagyma,
10 dkg gomba,
5 dkg medvehagyma,
60 dkg burgonya

A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.

Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!

A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragut: hagymát pirítunk, gombát, paradicsomot teszünk hozzá A zöldségeket azért vajon pirítjuk le, mert így még finomabb lesz az ízük.

Figyeljünk arra, hogy nem kell sokáig sütni, mert még rá fogjuk tenni a bordára!

A bordát tehát sütőtálba helyezzük, és rákerülnek a zöldségek, nagyság szerint: először a paradicsom, majd a gomba, végül a hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mozzarella sajtot. Ha ennél is különlegesebbet szeretnénk, medvehagymát is tehetünk még rá (itt meg kell jegyeznem, hogy én nagy híve vagyok a medvehagymának, olyannyira, hogy egy külön könyvben is fogok vele foglalkozni!).

Mintegy 10 perc alatt megsütjük, köretnek pedig medvehagymás burgonyát készítünk: újburgonyát héjában megfőzünk, és serpenyőben medvehagymával lepirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Csőben sült sertésborda zöldségekkel és mozzarella sajttal,
  2018-03-14 21:33:04, szerda
 
  HOZZÁVALÓK
80 dkg sertésborda,
20 dkg sajt (mozzarella),
2 dl tejszín,
só,
bors,
oregano,
5 dkg vaj,
5 dkg cukkini,
5 dkg paradicsom,
2 db újhagyma,
10 dkg gomba,
5 dkg medvehagyma,
60 dkg burgonya

A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.

Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!

A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragut: hagymát pirítunk, gombát, paradicsomot teszünk hozzá A zöldségeket azért vajon pirítjuk le, mert így még finomabb lesz az ízük.

Figyeljünk arra, hogy nem kell sokáig sütni, mert még rá fogjuk tenni a bordára!

A bordát tehát sütőtálba helyezzük, és rákerülnek a zöldségek, nagyság szerint: először a paradicsom, majd a gomba, végül a hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mozzarella sajtot. Ha ennél is különlegesebbet szeretnénk, medvehagymát is tehetünk még rá (itt meg kell jegyeznem, hogy én nagy híve vagyok a medvehagymának, olyannyira, hogy egy külön könyvben is fogok vele foglalkozni!).

Mintegy 10 perc alatt megsütjük, köretnek pedig medvehagymás burgonyát készítünk: újburgonyát héjában megfőzünk, és serpenyőben medvehagymával lepirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertéskaraj tojással sütva
  2018-03-05 12:40:59, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
4 db tojás,
3 dl tejföl,
20 dkg sajt (trappista),
só,
bors,
majoranna,
40 dkg burgonya,
fokhagyma,
60 dkg sertéskaraj

főtt tojást, tejfölt, sajtot bekeverjük, majd besütjük.

A tojást keményre főzzük, majd a héját leszedjük, és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük és sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele.

A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzuk, és majorannával megszórjuk. Mindkét oldalát kicsit átsütjük.

Tűzálló tálba helyezzük. Rátesszük a tojásos masszát. Megreszeljük sajttal, és sütőbe helyezzük, addig sütjük, amíg a sajt meg nem sül a tetején.

A burgonyát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Sós vízben megfőzzük, majd kevés vajon petrezselyemmel átforgatjuk. A hús mellé tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Borsostokány pásztortarhonyával
  2018-02-15 17:11:47, csütörtök
 
  Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg szalonna (füstölt),
5 dkg paradicsompüré,
2 db paprika (zöld),
2 db paradicsom,
1 dl bor (fehér),
25 dkg tarhonya,
2 db burgonya,
1 kiskanál pirospaprika,
só, bors

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.

Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.

A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 625 db bejegyzés
Összes: 7591 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6246
  • e Hét: 9076
  • e Hónap: 30450
  • e Év: 382455
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.