Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 126 
Borsostokány pásztortarhonyával
  2018-02-15 17:11:47, csütörtök
 
  Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg szalonna (füstölt),
5 dkg paradicsompüré,
2 db paprika (zöld),
2 db paradicsom,
1 dl bor (fehér),
25 dkg tarhonya,
2 db burgonya,
1 kiskanál pirospaprika,
só, bors

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.

Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.

A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Feketeerdei sertés kotlett
  2018-02-11 10:05:18, vasárnap
 
  Hozzávalók
8 szelet sertésborda,
10 dkg szalonna,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg zeller,
5 dkg karalábé,
25 dkg burgonya,
turbolya,
petrezselyemzöld,
kapor, só, bors (őrölt)

A köretet és a ragut feltesszük a tálra. A kotlettet a tetejére helyezzük, és a sült szafttal meglocsoljuk. Végül friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.


Kevés olívaolajon rusztikus darabokra vágott angol szalonnát, vöröshagymát, cikkekre vágott karalábét, zellert, sárgarépát áthevítünk, hogy pörzsanyagot kapjanak az alkotórészek.

Megszórjuk ételízesítővel, tört színes borssal. Kevés vizet és fehérbort, generálszószt öntünk rá. Friss turbolyát adunk hozzá. Roppanós puhára pároljuk. A cikkekre vágott főtt burgonyát rátesszük az üvegesre hevített cikk hagymára, és átsütjük.

A kotlettet mindkét oldalán megszórjuk borssal, sóval. Lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Vasi pecsenye sült paprikával, burgonyával
  2018-02-06 12:47:49, kedd
 
  Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:)
Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!


Hozzávalók
60 dkg karaj,
3 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
paprikakrém (csípős),
só, 6 dkg liszt,
40 dkg burgonya,
1 db hagyma,
1 db kaliforniai paprika (piros)


A húsból nyitott szeleteket vágunk és kiklopfoljuk.

A fokhagymát összevágjuk, és hozzákeverjük a tejhez. A paprikakrémet is ebbe a tejbe tesszük bele. A kiklopfolt húsokat ebben a páclében pár napig hagyjuk állni.

Amikor eleget állt a tejes pácban, kivesszük, megsózzuk, fûszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségû olajban mindkét oldalát megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a fél karikára vágott hagymát a csíkozott paprikával lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd tovább pirítjuk. Ha kész, azaz szép piros, akkor tálaljuk a hússal.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal
  2018-02-02 14:15:43, péntek
 
  A burgonyafánk is nagyon jó ötlet, de a hangsúly most a mártáson van. De nagyon.


Hozzávalók:

4 szelet nagyobb sertéstarja vagy 8 szelet karaj csont nélkül
só,frissen Őrölt bors,kevés chili 3 narancs,1 narancs reszelt héja,
3 ek nyírfacukor,1 marék aszalt áfonya,kevés keményítő,víz és
1 kávéskanál fahéj

A burgonya fánkhoz :
50 dkg áttört krumpli,
só,szerecsendió,
liszt,2 tojás
és 5 dkg vaj,
2,5 dkg élesztő

A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor
megszórjuk kevés chilivel. Kevés olajon pirosra sütjük.
A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját
lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,
csipet sóval feltesszük főzni pár percig.
Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg
vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.

A burgonyafánkhoz a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és
áttörjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 30 percet pihenni
hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a
fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Óriás bécsi szelet sertésszűzből, majonézes burgonyasalátáva
  2018-02-02 11:17:50, péntek
 
  Hagyományos, klasszikus, kedvenc, stb. Tudjuk. És hogyan lehet óriási szeletet klopfolni? Pisti most elárulja a titkot! Nézzék is meg!


Hozzávalók
64 dkg sertésszűz, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, só, olaj, 3 db hagyma (lila), 3 dl majonéz, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, bors, porcukor, 50 dkg burgonya (kifli)


A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Sózzuk, majd teljesen hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Bő olajban aranysárgára sütjük.

A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, utána megpucoljuk és karikára vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a sóval, a citromlével, a borssal és a porcukorral, majd így a hagymás burgonyához adjuk, és együtt is összekeverjük.

Hűtőben hagyjuk összeérni. Kitűnő köret lesz a rántott szelethez.

Jó étvágyat kívánok!
Link video is
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sarkadi pecsenye recept
  2017-12-20 17:08:16, szerda
 
  hozzávalók / 4 adag
600 g sertés rövidkaraj
50 g vaj
250 g barna csiperkegomba (barna)
1 evőkanál finomliszt
350 ml tej
100 g lángolt kolbász
2 db csemegeuborka
100 g sajt (reszelt)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

elkészítés
A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk.
A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel.
2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
A kolbászt, az uborkát felkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 190°C
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Illatos szűzpecsenye cukkinis burgonyatoronnyal
  2017-12-13 20:46:17, szerda
 
  Hozzávalók: 4 személyre
Illatos szűzpecsenye
- 80 dkg sertésszűz
- 1 dl étolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg vargányagomba
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
Cukkinis burgonyatorony
- szerecsendió
- 1 csipet fehér bors
- só
- 4 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg cukkini
- 1 kg burgonya

Illatos szűzpecsenye
A hártyáitól gondosan megtisztított sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, pici olajjal megkenjük, és amíg a köretet elkészítjük, hűtőszekrénybe tesszük. A körethez a megtisztított burgonyát és cukkinit lereszeljük, megsózzuk, egy pici fokhagymával, borssal, esetleg szerecsendióval ízesítjük, majd a tojással összedolgozzuk és pihentetjük. A húst egy kevés zsiradékon, magas hőfokon serpenyőben elősütjük. Utána áttesszük egy tepsibe, mellé rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát meg a zöldségeket, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Amikor a hús elkészült, felszeleteljük, és a burgonyakörettel meg a gombával tányérra rendezzük. Meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, és a vele sült zöldségekből is tálalunk mellé.

Cukkinis burgonyatorony
Közben a burgonyamasszából kanállal kis korongokat formázunk, és forró olajban megsütjük. A cukkinit megtisztítjuk, erős lángon vajon lepirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Zöldborsós sertésszűz
  2017-07-12 11:32:03, szerda
 
  Készíthetjük más típusú húsból is, de nálam most a szűzre esett a választás. Olyan szépen sorakoztak a hentesnél, hogy teljesen elcsábítottak, szóval ez esetben nekem nem volt választásom. Ez egy nagyon egyszerű recept, a konyhával még csak ismerkedők is egész nyugodtan nekiláthatnak, mert biztos, hogy nem marad el a siker.
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsom püré
1 dl víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoránna

Elkészítés:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majoránnával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.
Krumplipürével kínálom.
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sárgabarackos karaj
  2017-06-28 11:48:43, szerda
 
  SÁRGABARACKOS KARAJ
Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj (csont nélkül), 3 nagy fej vöröshagyma vékony karikákra szelve,
, 50 dkg sárgabarack, 5 dkg vaj, 3 evőkanál olaj,4 evőkanál kristálycukor, 2 kiskanál pirospaprika, 3 evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál borecet, 4 evőkanál citromlé, 2 dl víz só,bors,oregánó

A sót, a borsot, és az oregánót összekeverjük. Ezzel a keverékkel meghintjük a kivert hússzeleteket. A olajban a húsokat mindkét oldalukon átsütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Egy tálkában összedolgozzuk a cukrot, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, borecetet, citromlevet, sót, és felengedjük vízzel. Az elegyet ráöntjük a megpárolt vöröshagymára és együtt főzzük pár percig. A hússzeleteket egymás mellé fektetjük egy tepsiben. Ráhelyezzük a barackokat a húsra. Ezután beterítjük egyenletesen a hagymás szósszal. Alufóliával letakarjuk, és megsütjük. Burgonyapüré illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Gesztenyével töltött karaj
  2016-12-10 12:43:50, szombat
 
  Hozzávalók

1 csipet só
4 dl tej
10 dkg sajt
10 dkg vaj (töltelékhez + 5 dkg a mártáshoz)
1 csipet őrölt bors
10 dkg mandula (szeletelt)
1 csomag gesztenyemassza
4 szelet karaj
3 ek átszitált liszt

A gesztenyemasszát lereszeljük, elkeverjük vajjal és mandulával. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd betöltjük a gesztenyés töltelékkel és feltekerjük.
Forró vízben, puhára főzzük őket úgy, hogy ne lobogó víz legyen, hanem éppen csak gyöngyözzön, mintha húslevet főznénk.
A sajtot felolvasztjuk a vajon, egy gyorsforralóban. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Sózzuk és borsozzuk.
Ha a hús tapintása kívülről már kemény, akkor elkészült. (Ez kb. 30-40 perc.) Kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni, hogy szépen tudjuk vágni.
Köretnek burgonyafánk, vagy burgonyalángos is remek. A sajtmártással tálaljuk.
tesco.hu
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 126 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 125 db bejegyzés
Összes: 7091 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 8916
  • e Hónap: 33992
  • e Év: 81657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.