Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Igazi zsebes pihe-puha pita.
  2018-05-28 19:27:22, hétfő
 
  Hozzavalok :

1 kg liszt ( kb 800 gr kenyerliszt es 200 gr sima liszt)
1 ek cukor
1 pupos ek szaritott eleszto (poreleszto, instant)
1 ek so
2 ek olivaolaj
3 es 1/2 pohar langyos viz (lisztfuggo)
a poharmeret az uzletben kaphato standard meropohar ami 2,4 dl .

Szuksegunk lesz meg sutopapirra
es egy serpenyore, ami nyugodtan lehet regi is, nem kell a legjobbat hasznalni hozza.

Tovabbi hozzavalok : egy nagy adag jokedv es egeszseges izgatottsag, amivel varjuk a vegeredmenyt :D

Elkeszitese :

Egy talba vagy a dagasztotal ustjebe ontunk 1 pohar langyos vizet, osszekeverjuk benne az 1 ek cukrot, majd beletesszuk a pupos ek.szaritott elesztot. Elkeverjuk es pihenni hagyjuk kb 6-7 percet. Ennyi ido eleg lesz neki, hogy szepen felfusson. Ekkor hozzaadjuk a lisztet amit elotte atszitalunk, nem muszaj de levegosebb lesz. Beinditjuk a dagasztogepet, es szep lassan adagoljuk hozza a langyos vizet . 1 poharral mar beletettunk mikor az elesztot futtattuk fel, meg maradt 2 es 1/2 pohar vizunk. Ajanlom nem egyszerre beletenni az egeszet, mert lehet sok lesz. De az is lehet keves. Mint irtam a legelejen, kicsit ragadnia kell annak a tesztanak. Hozzaadjuk az olivaolajat is es beleszorjuk a sot. Jol kidolgozzuk a tesztat. Mikor mar szep sima akkor letakarjuk es par percre felretesszuk. nem pihentetni akarjuk, hanem mas dolgunk lesz most, ami kb 5 percet vesz igenybe. Az asztalt vagy konyhapultot lefedjuk egy tiszta abrosszal, aztan sutopapirbol 20x20 cm. negyzeteket vagunk. 15 darabot. Vagy ahany pitat szeretnenk csinalni. Minden negyzetet rateszunk a mar kiteritett abroszra es elokeszitunk meg egy masik abroszt is vagy tullanyagot, amivel majd leakarjuk a kinyujtott pitakat. Tartsuk eszbe melyik pitank volt az elso es ugyanazt a sorrendet kovessuk majd a sutesnel. Szoval amelyiket legeloszor nyujtottuk ki, az lesz a legelso sutesnel is. Ahogy nagy koltonk Jozsef Attila is irta volt " Dolgozni csak pontosan szepen, ahogy a csillag megy az egen, ugy erdemes. " en mindig ehhez tartom magam , barmit is csinalok.
Visszaterunk a tesztankhoz : a pultot vagy nyujtodeszkat meglisztezzuk kicsit es a kezunket is, ne felejtsuk el a tesztank kicsit ragad. Kb teniszlabda meretu tesztat veszunk a kezunkbe , a lisztes kezunkkel kicsit megformaljuk, es a lisztes feluletre teve kerekre nyutjuk kb 5-6 mm vastagsagura. Finoman alanyulunk es ratesszuk az elkeszitett sutopapir negyzetre . Nem tapogatjuk, lapogatjuk, hanem beken hagyjuk es letakarjuk. Ezt addig ismeteljuk mig elfogy a tesztank. Addig mar eltelt kb 15 perc , az elsonek kinyujtott pitank mar kelt egy kicsit. Ennyi eleg is lesz neki. A serpenyonket gaztuzhelyre helyezzuk meggyujtjuk a langot, akinek keramia lapja van az olyan fokozatot hasznaljon mint amikor palacsintat sut, vagy fankot pl. Hagyjuk jol felmelegedni a serpenyot. Mikor mar jo forro, akkor finoman alanyulunk a legeloszor kinyujtott pita ala, pontosabban a sutopapir negyzet ala , es raboritjuk a masik tenyerunkre, aztan finoman belecsusztatjuk a forro serpenyobe. Ne fogdOssuk a szelet, kozepet stb, mert altalaban ahol megfogod ott mar nem nyilik szet, vagyis nem lesz zsebes, pedig ez a cel ;) Pontosan ezert tettuk oket a sutopapir negyzetekre, hogy minel kevesebbet erjunk hozza es ne rontsunk a teszta allagan.

Kb. 10-15 mp. utan mar latni fogunk apro kis legbuborekokat a tesztaban, ekkor finoman alanyulunk egy szedolapattal es atforditjuk a masik oldalara. Ujbol hagyjuk sulni kb 15 mp. alanyulunk es megnezzuk, ha mar latszanak a pirulasi nyomok akkor ujbol megforditjuk. Most viszont mar beken hagyjuk es hagyjuk sulni, pillanatok alatt fel fuvodik mint egy labda. Ekkor levesszuk. A jo pitat nem kell megpiritani es sotetre sutni, csak latszania kel a sutesi nyomoknak, ugy ahogy a mellekelt kepeken lathatjatok. Abban a pillanatban, hogy felfuvodik mar meg is van sulve. Egy elore elkeszitett kosarba vagy nagyobb edenybe tesszuk a megsult pitat, amit elotte kibeleltunk konyharuhaval, es le is takarjuk, a konyharuha masik reszevel. Miutan minden pitank kisult, mar lehet enni is. Bevallom melegen a legfinomabb. Most pedig tanacsok kovetkeznek, jobban mondva elmondom en mit szoktam csinalni a pitakkal. Ha peksegben is veszem, altalaban annyit hagyok kint amennyit eppen megeszunk. A tobbit jol lezarva fagyasztoba teszem. Mikor szukseg van ra, kiveszem 1 fagyos pita mikroban 45-50 mp alatt olyan lesz mintha most hoztak volna a sutodebol. Ket db pitanak 1 perc es 20 mp pont eleg. Ha nem hasznaltok mikrohullamu sutot,Akkro elo kell venni kb fel oraval hamarabb. Miutan kifagytak egy forro serpenyoben

(termeszetesen semmilyen zsiradek nem szukseges) atmelegitjuk, 10-15 mp minden oldalan boven eleg lesz. Kicsit hosszura nyult az iras, az elkeszitese viszont sokkal rovidebb. Szerettem volna reszletesen leirni, hogy konnyebb legyen majd Nektek elkesziteni. Mellekelem a videot is erdemes azert megnezni, ha van kedvetek. Jo etvagyat kivanok! A videot itt talaljatok.youtube
Link
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Útifűmaghéjas anyagcsere gyorsító "csodakenyér"
  2018-02-11 11:13:29, vasárnap
 
  Hozzávalók:

- 6 evőkanál porrá őrölt útifűmaghéj
- 1 dl víz
- 125 g kókuszliszt
- 6 tojás
- 3/4 teáskanál só
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1-1,5 dl olvasztott szobahőmérsékletű zsír
- 2 dl víz

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet.

3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömét felszívja és kocsonyás állagú lesz.

4. Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe.

5. Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész.

6. Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris szeletelhető.

Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet jön ki.

Persze ezt is pirítva fogyasszuk!
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom
  2017-03-18 13:29:19, szombat
 
  Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret!

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

A Ketkes.com szerkesztősége most veled is megosztja ezt a csodás receptet, könnyen megeshet, hogy téged is megcsap újra a gyermekkor illata.

Kefires lepény töltelékkel - recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.

Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.

Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során.

A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a fantasztikus receptet, hátha ők még nem ismerik!

Elkészítetted?
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Svéd fonott kalács
  2015-03-31 13:39:11, kedd
 
  Napokig friss marad e gyönyörű fonott kalács.
Svéd fonott kalács
Hozzávalók: 1/2 liter tej, 20 dkg margarin, 7 dkg cukor, 1 kg liszt, 1 tojás, 5 dkg friss élesztő,kevés só
A margarint langyos tejben felolvasztjuk.
A tojást, cukrot és az élesztőt összekeverjük.Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sót.
Összegyúrjuk, kidolgozzuk.Fél órát kelesztjük.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből 3-3 rudat formázunk, amit összefonunk, így három kalácsot kapunk.
Egy kivajazott tepsibe téve . letakarva még fél órát kelesztjük.
Tojássárgával megkenve, 180 fokon megsütjük.
Már legalább 25 éve így készítem a húsvéti kalácsot. Nagyon jó recept, napokig friss marad .
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Citromos kuglóf – Egy könnyed citromos
  2014-09-05 13:05:29, péntek
 
  Akár ajándékba is elkészíthető, könnyű csomagolni és szállítani.

Hozzávalók:

1,5 dl olaj
2 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
2 dl cukor
4 dl liszt
2 dl joghurt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Mércés poharat használunk a hozzávalók méréséhez.
Egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a két tojást, a 2 evőkanál citromlevet, a citrom reszelt héját, a joghurtot és a cukrot. Habverővel alaposan elkeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd apránként a folyékony masszához keverjük.

Egy kuglóf-formát vékonyan kiolajozunk, majd beleöntjük a kikevert tésztát. Az előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Pár percet hagyjuk a formában hűlni, majd egy tányért teszünk alá, és kifordítjuk a formából.
Porcukorral megszórva, de akár citrommázzal leöntve is tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Szánter házi kenyér.
  2014-08-14 14:10:34, csütörtök
 
  Hozzávalók:
600 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
1300 gr BL 55 liszt
7 kávéskanál só(csapósan)
1 evő kanál porcukor
200 gr természetes kovász
+ 12 óráskovász

12 órás kovász receptje:
300 ml víz
300 gr liszt
2 evőkanál olaj
20 gr élesztő

A 12 órás kovászkészítése, sütés előtti napon.
A kovászhozzávalóit egy tálban fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára kell keverni.
Beborítani,letakarni, hogy ne cserepesedjen meg a teteje.

Természetes kovászreceptje:
Egy befőttes üvegbe készítem és tárolom a kovászt, nem rakom hűtőbe.

Első nap: 4 evőkanál langyos vízbe teszek 4 evőkanál fehér lisztet (BL 55) és fakanállal összekeverem, majd felverem, mint a galuskatésztát.

Utána minden nap: 3 evőkanál langyos víz, 3 evőkanál liszt (BL 55)

Minden nap ugyan abban az időpontban (reggel vagy este) kell etetni.
Nem kell megijedni,mert az első 1-2 nap kicsit visszataszító illata van, de a harmadik naptól kezd savanykás, kovászillatúvá válik és lassan kezd emelkedni, majd visszaülepedni.
Ahogy telnek a napok,egyre intenzívebb lesz az illata és egy hét után már bátran lehet sütni vele!

Hetente sütök ezzel a módszerrel, minden nap etetem a kovászt, és így a sütéskor marad annyi, ami beindítja a következő erjedést.

Ha valaki ritkábban süt, akkor be kell tenni a hűtőbe a kovászt és sütés előtti estén kivenni, ismét megetetni.
A hűtőben egy-két hétig lehet tartani.

A kenyér összeállítása.
Minden hozzávaló tegye dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható, inkább kemény,rugalmas tésztává váljon.
Dagasztás után már nem szabad lisztezni.
Szakajtóban hagyom kelni 30 percig, majd ismét kiborítom a szakajtóból a deszkára,(nem lisztezem a deszkát), átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba.
A tészta 40-45 perc alatt, 25 fokos hőmérsékleten duplájára kel.
A kelesztési idő után, megkerekítem cipónak és teszem a sütőedénybe, majd 15-20 perc után mintázom, cipónak bevágom, éles pengével.
Tálat-tállal beborítva, megvizezett edényben, sütőpapírral bélelve, 230 fokos forró,villanysütőben,(gázsütőben, vagy sparheltben) sütöm.
40 percig sül beborítva, majd fedő nélkül a szép piros szín eléréséig kell sütni,
erős, arany barnára.A sütőből kivéve rácsra teszem és lespriccelem vízzel.
Szanter
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Olajbogyós kenyérkoszorú
  2014-04-06 13:31:23, vasárnap
 
  Hozzávalók:
az olívabogyós tésztához:
20 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 evőkanál olívaolaj,
csipetnyi cukor, 1/2 teáskanál só, 1,5 dkg élesztő,
6 dkg szeletelt fekete olajbogyó;

a paradicsomos tésztához:
25 dkg liszt, 2 dl paradicsomlé,
1 evőkanál olívaolaj, csipetnyi cukor,
1/2 teáskanál só, 1,5 dkg élesztő

Elkészítése:
Az olívabogyós tésztához a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk az olajat meg a sót és megdagasztjuk. A paradicsomos tésztához a paradicsomlébe kavarjuk a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk az olajat meg a sót és megdagasztjuk. A tésztákat letakarjuk, 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk. A fehér tésztába beledolgozzuk az olajbogyót és 35-40 cm hosszú rúddá sodorjuk. A paradicsomos tésztát átgyúrjuk és azonos hosszúságú, 20 cm széles téglalappá nyújtjuk. Az olajbogyós tésztát ráhelyezzük a paradicsomosnak az egyik szélére, feltekerjük, majd a két végét kör alakban egymáshoz illesztjük. Egy kevés megmaradt tésztából rózsákat meg leveleket készítünk és feldíszítjük velük a kenyérkoszorút. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük.
Erdélyi Konyha
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Zsömle, kifli, sajtos kifli, ahogy én készítem.
  2014-01-03 15:06:32, péntek
 
 
Bevált receptem, bár ezt is itt találgattam, s részekből formáltam kedvemre valónak.

A keverőbe teszek 2 dl langyos tejet (ha nincs, akkor vizet), 1 evőkanál cukrot, 2,5 dkg élesztőt, 10 dkg lisztet. Pár percig hagyom ezeket, majd adok hozzá 1 tojást, 1 kispoharas natúr joghurtot/kefírt/tejfölt, ami épp van itthon, 2 evőkanálnyi margarint, 1 teáskanálnyi sót, 3 evőkanál olajat, és kb. 40 dkg lisztet (kevert összetételűt: teljes kiőrlésű rozsos, rétes és sima liszt). Amennyiben igényli, pici liszt vagy tej még hozzá.

Hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem, rugalmas kissé keményebb tésztát kapjak, megdagasztatom. Szép fényes, rugalmas tésztát kell kapnom. Majd kiveszem, tálba teszem, duplájára kelesztem. Begyújtom a sütőt, had melegedjen. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom. Ha zsömle lesz, akkor 8-10 egyforma darabra vágom a tésztát. Ha kifli, akkor csak 6 darabra. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom, hagyom újra kelni. Ha kiflit gyártok, akkor egyesével kinyújtom a tésztákat amennyire vékonyra csak tudom, nekem ebből olyan 25*15 cm körüli lapok jönnek ki, majd mint a bejglit feltekerem, felsodrom, csak ez üres. Ettől szép réteges lesz a kiflim. Két tepsibe pakolom őket, 3-3 db hosszára egymás mellé. 6 db egyenes kiflim lesz, olyanok, mint egy-egy kisebb bagett. (Ha kedvem olyan, akkor készítek csak 3 gombócot, kerekre nyújtom, mint a pizzát, s úgy is szelem fel 6-8 részre, tekerem fel a vastagabb részéről indulva befelé haladva. Akkor 3*6-8 kicsi kiflim lesz. Tepsibe téve formálom kifli alakúra. Akkor rövidebb a sütési idő, mivel kisebbek a kiflik, hamarább átsülnek) Pengével bevagdosom, hagyom ismét duplájára kelni. Ha akarom, hogy fényesebb legyen, lekenem felvert tojással, ha nem, akkor csak vízzel. Megszórhatom szezámmaggal, vagy reszelt sajttal és forró sütőben sütöm kb. 20 percig.
Van, hogy a kinyújtott kifli tésztájába ide-oda szórok némi apróra vágott kolbász darabkát, sonka darabkákat, s úgy tekerem föl.
Lehet bele vékonyan cukrozott diót, vagy cukrozott mákot is. Ha tudom, hogy édes tölteléket teszek bele akkor dagasztáskor mehet egy kanál cukorral több, egy fél teáskanálnyi sóval kevesebbet teszek a tésztájába. Amennyiben édes kiflit sütök, miután lekentem vízzel, meghintem kristálycukorral, s akkor cukros kiflim lesz belőle.
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Ma van a kenyér világnapja...
  2013-10-16 12:08:21, szerda
 
  Kenyér

Hozzávalók 2,5 dl csészével mérve!

3 csésze BL 80-as liszt
1,5 csésze víz
fél teáskanál szárított élesztő
1,5 teáskanál só

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sót és az élesztőt. Utána beleöntjük a vizet és egy keverőlapáttal lazán összekeverjük. Nem dagasztani csak keverni!
Letakarjuk egy konyharuhával és egy éjszakán keresztül kelesztjük, tehát 12 órán át békén hagyod!!!

Másnap reggel:

Lisztezett felületre borítjuk a tésztát,átgyúrjuk,kicsit megformázzuk,majd fél órát pihentetjük.

Egy jénai tál beteszünk a hideg sütőbe. A sütőt 250 fokra előmelegítjük a jénaival együtt.
Fél óra elteltével a tésztát beletesszük a tálba,kicsit megvizezzük, majd lefedjük és 35 percig így sütjük.
Az idő eltelte után levesszük a tetejét és tovább sütjük kb. 20 percig.
Amikor ropogósra sült rácsra helyezzük,hagyjuk hűlni.

A tésztája igen sűrű,de nagyon finom!!! És ugyebár saját készítésű kenyérről van szó,ami mindennél többet ér! :))

Nem sok munka van vele,az sem utolsó szempont.
Este készítettem el a tésztát és reggel már sült a fincsi házi kenyér! :))
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
Lenmaglisztes zsemle
  2013-10-04 10:23:03, péntek
 
  A recept Edótól van, Ivóba hozott a télen az EK találkozóra, ott kóstoltuk meg. Nagyon szeretem, puha , finom ízű. Lenmaglisztet bióboltban vettem, 15 dkg- 4,5 ron.

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg lenmagliszt, 30 dkg kenyérliszt,1,5 teáskanál só, 1 teáskanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál tejföl, 2 dkg élesztő, 3,5 dl víz, a tetejére egy kevés lenmag

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, hozzákavarjuk a mézet, majd letakarva felfuttatjuk. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, néhány percig dagasztjuk, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha van kenyérsütő gép, akkor mindent bepakolunk, és bekapcsoljuk a dagasztás programot. Amikor lejárt, a tésztát a gépben hagyjuk a duplájára kelni. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, lazán átgyúrjuk, és 10 dkg-ás darabokra szabdaljuk. Mindeniket zsemleformájúra formázzuk, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tetejét zsilettpengével néhány helyen bevágjuk, és további 15-20 percig kelesztjük. Ezután a tetejét langyos vízzel lekenjük, lenmaggal megszórjuk, és 180 fokos sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  kenyér sütés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 7466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 625
  • e Hét: 3118
  • e Hónap: 14723
  • e Év: 312653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.