Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
citromos levendulás málna dzsem
  2016-06-17 21:45:09, péntek
 
  hozzávalók:
500 g málna
2 citrom leve
1 tk. szárított levendulavirág
100 g Nature Cookta Eritritol
10 g Nature Cookta special Pektin

A dzsem elkészítése:
A málnát megmossuk. Citromlével és a levendulával együtt lábasba tesszük, folyamatosan - közepes lángon - kevergetve felforraljuk. A pektint elkeverjük az eritritollal és a gyümölcshöz adjuk. A dzsemet további 5 percig forraljuk, majd csírátlanított üvegekbe töltjük. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Ez a mennyiség kb. 2 db 2,5 dl-es üveghez elegendő.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Eperlekvár és a többi!
  2016-06-07 14:41:47, kedd
 
  Koronás befőző cukorral minden lekvár!

Málna,sárgabarack, nektarin, alma, őszibarack körte, meggy, áfonya ,szilva, fekete szeder,egres.

Hozzávalók:
1,5 kg eper
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárait levágjuk. Ízlés szerint felaprítjuk, vagy összeturmixoljuk. Összekeverjük a Koronás Befőzőcukorral, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. A kész lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Készítsünk ízletes birsalmadzsemet
  2015-10-07 09:43:36, szerda
 
  Már itt az ideje annak, hogy megérjen a birsalma, amely egy nagyon finom és savanykás gyümölcs. Természetesen dzsem is készíthető belőle, mégpedig igen könnyedén, ezért ne hagyjuk ki, hiszen palacsintasütéskor nagyon jól fog jönni töltelékként.

Hozzávalók:
A birsalmán kívül mindössze cukorra, egy egész citromra és vízre lesz szükségünk.
Egy kiló birset hámozzunk meg, és magházat is távolítsuk el, mérjünk ki 600 gramm cukrot, 400 ml vizet, és készítsük elő a citromot is.

Elkészítés:
Első lépésként reszeljük le az almákat, és egy egész citrom kifacsart levével locsoljuk meg a birset. Ezután adjuk hozzá a vizet és a cukrot, kevergessük kicsit, míg a cukor el kezd olvadni, majd tegyük fel lassú tűzre, hogy rotyogjon egyet. És kész is, ha már megszilárdult kissé, tölthetjük befőttes üvegekbe, közbe terítsünk rá egy meleg ruhát, vagy abroszt.
Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Diókrém recept – nagyon szuper
  2015-08-04 09:53:01, kedd
 
  Egy kedves olvasóm receptjét adom közre. Diókrém recept, mely nagyon finom és könnyű, sőt diétásoknak is ajánlható. Nagyon szuper, a gyerekek csak úgy nyalták a tíz ujjukat.

15 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evőkanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

/a pudingos alapot bármilyen krémhez tudom ajánlani/

Forrás : Katica
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Rostos kajszidzsúsz
  2015-06-22 16:29:53, hétfő
 
  Hozzávalók:
1000 g kajszibarack (pürésített)
200 g kristálycukor
1 tk citromsav
Elkészítése:

A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel

forrás.Receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Banán lekvár
  2015-06-22 16:28:30, hétfő
 
  Hozzávalók:
6-7 banán
30 dkg cukor(ha édes a banán kevesebb kell)
0,5 l víz
1 citrom leve
Elkészítése:
A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.A citromlevét kicsavarjuk.A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukrot.

Állandó keverés mellett közepes lángon sűrűre főzzük kb 20-30 perc alatt.Ha besűrűsödött, forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre állítjuk.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Eperdzsem
  2015-06-22 16:27:07, hétfő
 
  Hozzávalók:
3-4 kg eper
cukor vagy folyékony édesítő ízlés szerint
2 cs 2:1-ben dzsemfix
Elkészítése:

Az epret megmossuk, majd lábasba tesszük és krumplinyomóval összetörjük. Ráöntjük a dzsemfixet, majd felforraljuk és kb 5 percig forraljuk. Hozzáadjuk az édesítőt és elkeverjük.

Forrón üvegekbe merjük, majd 5 percre fejre állítjuk, majd visszafordítjuk és így hagyjuk kihűlni.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Eper-banán dzsem
  2015-06-22 16:25:17, hétfő
 
  Hozzávalók:
50 dkg eper
2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
25 dkg cukor
1 kk Étkezési citromsav
0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Elkészítése:

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).

Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat. Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni. Ha felforrt, 3 percig hagyjuk forrni.

A tetejéről leszedjük a habot. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp:

4 bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Egyszerű eperdzsem
  2015-06-22 16:22:31, hétfő
 
  Hozzávalók:
60 dkg eper
15 dkg cukor
1 kk Étkezési citromsav
0,5 tasak Dzsemfix Szuper 3:1
Elkészítése:

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam). Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat és hagyjuk felforrni.

Ha felfőtt, beleszórjuk a dzsemfixet, majd 3 percig hagyjuk forrni. Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni

Tipp:

4 db bébiételes üvegnyi dzsem lett belőle.
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Mézédes sárgabarackdzsem
  2015-06-22 16:20:48, hétfő
 
  Hozzávalók:
10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
1,25 kg cukor
8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper

Elkészítése: A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.

A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.

Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Pár percre fejre állítjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.

Tipp: Természetesen kisebb gyümölcs mennyiség esetén a cukor és a fixáló arányosítása szükséges.

forrás.receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 148 db bejegyzés
Összes: 6640 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 570
  • e Hét: 570
  • e Hónap: 33113
  • e Év: 119917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.