Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Gyümölcskenyér
  2014-03-30 08:32:31, vasárnap
 
 

Hozzávalók 4 személyre:

12 dkg Upsate1 Norbi liszt
12 dkg Update1 vaj
3 dkg pdateNyírédes
2 dkg sütőpor
1db citromhéj
1db vanilíarúd
4db tojás fehérje
4db tojás sárgája
10 dkg alma
5 dkg dió
2 g Update1 Vanilla Sweet

Elkészítés:

A vajat a cukor felével kihabosítom. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. A cukor másik felével kihabosítom a fehérjét. A vajas részt lazítom fehérjével, a szárazanyagot (lisztet, ízesítőt és a sütőport) összekeverem és finoman beleforgatom a tojáshabos részhez. Formába töltöm és 180 C fokon készre sütöm.

1 adagban:
Szénhidrát: 14 gramm
GI: 25




 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
Pozsonyi kocka gyümölcsraguval
  2014-03-30 08:31:23, vasárnap
 
 

Hozzávalók 4 személyre:

- 20 dkg U1 fodros kocka
- 15 dkg gyümölcs (eper, málna)
- 10 dkg darált mák
- 3 dl tej
- 5 dkg U1 vaj
- 3 dkg U1 Prebio Sweet
- 30 g U1 extra barack dzsem
- 1 db citrom héja
- Update1 só
- Update1 olíva olaj

Elkészítés:

A kockatésztát a szokásos módon, bő sós vízben kifőzzük, majd leöblítve lecsöpögtetjük és az olvasztott vajra szedjük. Jól összekeverjük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a Prebio sweetet és a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a citromhéjat és csipetnyi sóval ízesítjük. A tűzről levéve jól összekeverjük. Egy szögletes tűzálló tálba vagy tepsibe beleterítjük a főtt tészta egyharmadát és rákenjük a mákos töltelék felét, majd kevés vízzel kenhetőre hígított lekvárt kenünk rá. Erre ráterítem a következő réteg tésztát, amelyet ugyancsak befedek a mákos krémmel. Újabb réteg lekvár után elosztjuk rajta a harmadik tésztaréteget. Kevés Prebio sweettel megszórjuk és az előmelegített, forró sütőben piros kérget sütünk a tetejére. Kockákra vágva kínáljuk. A gyümölcsöket megmossuk és kockára vágjuk kevés prebio sweetet szórunk rá és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, összekeverjük egy kis olívaolajjal és tálalásnál a Pozsonyi kockák mellé rakjuk.

Szénhidráttartalom egy adagban: 30 g, GI: 30



 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Áfonyás túrótorta
  2012-04-29 11:02:39, vasárnap
 
 
8 szeletes tortához

Piskótához:
3 db tojás
10 gr nyírédes
60 gramm szénhidrátcsökkentett liszt

A tojásokat a cukorral habbá verjük és belekeverjük a lisztet és lapnak kikenve 180 fokon 7 perc alatt készre sütjük. Négy darab 18 cm átmérőjű karika lesz belőle.

Krém:

180 gr Túró
60 gr Nyírédes mozsárban összetörve
2 db Lapzselatin
320 gr Tejszínhab
½ Vanília
1 db Citromhéj
80 gr cukormentes Áfonyadzsem

A túrót a nyírédessel elkeverjük majd az ízesítőkkel is elkeverjük és állni hagyjuk kb 15 percet. A beáztatott zselatint felmelegítjük és a túrós alapba keverjük, majd a tejszínhabot és a dzsemet is egy időben. A 4 db piskóta közé kenjük a krémet egyenletesen. Hűtjük és szeleteljük.

1 szeletben
8,6 gramm szénhidrát
GI:10
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Tiramisu torta
  2012-04-29 10:57:13, vasárnap
 
 
8 szeletes tortához

Piskótához:

4 db tojás
15gr nyírédes
80 gramm szénhidrátcsökkentett liszt

A tojásokat a nyírédessel habbá verjük és belekeverjük a lisztet és vékony lapnak kikenve 180 fokon 6 perc alatt készre sütjük. Négy db 18 cm átmérőjű karika. 16 db babapiskótát nyomunk belőle.

Locsoló:
100 gr víz
50gr nyírédes
15gr kávé italpor

Mindent egyberakunk és felfőzzük, majd megvárjuk, amíg szobahőmérsékletű lesz. Ezzel fogjuk meglocsolni a lapokat.

Krémhez:
250 gr Mascarpone
120 gr Tejszínhab
3 db Sárgája
1 db Lapzselatin
30 gr nyírédes

A tojássárgáját és a nyírédest vízgőzön 45 fokon állandó keverés mellet felmelegítjük, beledobjuk a beáztatott lapzselatint, majd kihűlésig habbá verjük. A mascarpone-t elkeverjük és belekeverjük a sárgájás habot és a tejszínt. A piskóták közé töltjük, úgy hogy minden lapot meglocsoljuk a cukros kávé locsolóval. A tetejét a babapiskótával díszítjük.

1 szeletben:
8 gramm szénhidrát
GI 10
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Stefánia torta
  2012-04-26 10:37:06, csütörtök
 
 
1 db 8 szeletes tortához

Piskótához:

4 db tojás
15 gr Nyírédes
80 gramm szénhidrátcsökkentett liszt

A tojásokat a nyírédessel habbá verjük és belekeverjük a lisztet és vékony lapnak kikenve 180 fokon 6 perc alatt készre sütjük. 5 db 18 cm átmérőjű karika lesz belőle.

Krémhez:
3db nagy tojás
80 gr Nyírédes
200gr vaj
250gr étcsokoládé

A vajat a nyírédessel vízgőzön felmelegítjük 45 C ra majd kihűlésig habbá verjük. A vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét és végül összekeverjük a felvert tojáshabbal.
A piskótákat kiszúrjuk a karikával majd a krémet szintenként beletöltjük.
Hűtőbe rakjuk majd szervírozás előtt kakaóporral meghintjük.

1 szeletben:
6 gramm szénhidrát
GI 10
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Diós bejgli
  2011-12-18 09:57:58, vasárnap
 
  A hozzávalók 4 rúd bejglihez elegendőek:

1 kg szénhidrátcsökkentett liszt
10 dkg Rostédes
2 dkg élesztő
2 dkg só
6 dl tej
2 db tojássárga
60 dkg vaj

A liszteket elkeverjük és belerakjuk a sót meg a vajat, kicsit összedolgozzuk a tésztát. Az élesztőt és a rostédest a sárgájával és a tej harmadával összekeverjük és elkezdjük gyúrni a tésztával együtt. Folyamatosan adjuk hozzá a maradék tejet. Nagyon figyelve, hogy ne égessük le a tésztát. A kész tésztát pihentetjük 5 percig, majd 4 felé osztjuk, hűtőbe rakva pihentetjük. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és rárakjuk a tölteléket.

Töltelék:

1 kg dió
60 dkg Rostédes
2 db citrom héja
1 db narancs héja
5 g fahéj
1 dl víz

A dió felét az ízesítőkkel egy tálba rakjuk, a Rostédest a vízzel felfőzzük és a száraz anyagokkal elkeverjük, majd ha kihűlt belekeverjük a dió másik felét. 260 grammos gombócokat mérünk ki belőle.

Ha megvan a bejglink, lekenjük tojással (kettő egész 1 sárgája) és hűtőben pihentetjük, míg rá nem szárad, majd megint lekenjük. Ismét hűtőbe rakjuk. Ha száraz a bejgli teteje, akkor kivesszük picit kelesztjük, megszurkáljuk hurkapálcával és 170 fokon sütőben megsütjük míg szép aranybarna nem lesz. Ha jól készítjük mintás lesz a teteje.

1 adagban
Energia: 644 kcal
Szénhidrát:29 g
Fehérje:26 g
Zsír:42 g
GI:30
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Gesztenyés...
  2011-12-10 09:32:47, szombat
 
  Gesztenyés kenyérfelfújt

Hozzávalók 4 főre

30 dkg szénhidrát-csökkentett kenyér
3 db tojás
6 dkg energiamentes cukor
4 dl tej
5 dkg vaj
1 dl tejföl
15 dkg gesztenye massza

Mártsuk bele a tejbe a kenyeret, morzsoljuk szét és keverjük össze a felvert vajjal, a tojássárgákkal, a reszelt gesztenyemasszával, a tejföllel és a habbá vert tojásfehérjékkel. Öntsük a masszát egy vajjal kikent edénybe, szórjuk meg zsemlemorzsával, azután tegyük be a sütőbe. 140 fokon vízbe állítva megsütjük.

1 adagban
Energia:415 kcal
Szénhidrát:26 g
Fehérje:18 g
Zsír:12 g
GI:25
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Mákos guba
  2011-12-10 09:31:54, szombat
 
  Mákos guba áfonyalekvárral

Hozzávalók 6 adagra:

6 db szikkadt vizes kifli
4,5 dl tej (2,8%-os)
1 db vaníliarúd belseje és héja
4 dkg vaj
7.5 dkg darált mák
1.5 dkg energiamentes cukor
1 db citrom reszelt héja
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 üveg áfonya dzsem

Egy magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük. A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, egy edénybe tesszük, és felforraljuk. Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd leforrázzuk vele a kifliket, jól átforgatjuk, hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a cukrot, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget. Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele.
A kész gubát a tepsibe tesszük, és előmelegített 180 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét (hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc).
A kész gubát melegen tálaljuk, áfonyadzsemmel meglocsolva a tetejét.

1 adagban
Energia:381kcal
Szénhidrát:39 g
Fehérje:24 g
Zsír:10 g
GI:30
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Mikulás süti
  2011-12-10 09:30:03, szombat
 
  Hozzávalók 20 adaghoz

Linzertészta:

1 kg szénhidrátcsökkentett liszt
66 dkg vaj
8 dkg energiamentes cukor
1 db tojás
citromhéj

A liszteket összekeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a citromhéjat. Tésztává összegyúrjuk. Kinyújtjuk fél cm vastagra, kerek kiszúróval (pogácsa szaggató) kiformázzuk. 170 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, díszíthetjük.

Díszítéshez:

Vajkrém:

20 dkg vaj
30 dkg energiamentes cukor

Csokoládé pasztilla
Fehércsokoládé reszelék
Piros Update marcipán

1 adagban
Energia: 238 kcal
Szénhidrát:10 g
Fehérje:7,5 g
Zsír:14 g
GI:20
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
*UPDATE* Márványos kuglóf
  2011-12-10 09:29:10, szombat
 
  Hozzávalók 10 főre:

50 dkg vaj
50 dkg rostédes
12 db tojás
50 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
2 citrom héja
2 narancs héja
2 db csillagánizs
2 rúd fahéj
50 ml víz

A vajat a rostédessel a citromhéjjal, a narancshéjjal kihabosítjuk. A csillagánizst, a fahéjat a vízzel felfőzzük, majd állni hagyjuk, ha kihűlt beleszűrjük a vajba. A tojásokat szép fokozatosan hozzáadjuk, majd a lisztet is. Egy kivajazott lisztezett formában kisütjük 160 fokon 40-50 percig.

1 adagban
Energia: 543 kcal
Szénhidrát:25 gramm
Fehérje:21gramm
Zsír:46 gramm
GI:25
 
 
0 komment , kategória:  *UPDATE-édes-sós nasik  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 180 db bejegyzés
Összes: 103800 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4918
  • e Hét: 42067
  • e Hónap: 161020
  • e Év: 1240731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.