Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Isten benned lakozik
  2019-11-07 13:48:22, csütörtök
 
  Isten benned lakozik, önmagadként, és semmit nem kell 'tenned' az Isten-megvalósításért, vagy Ön-megvalósításért, mert már eleve az a te igaz és természetes állapotod. Csak hagyj fel a kereséssel, fordítsd a figyelmed befelé, és áldozd fel az elméd a lényed Szívében ragyogó Egy Önvalónak. Ahhoz, hogy ez saját megélt tapasztalásod legyen, az Ön-kutatás az egyetlen egyenes és közvetlen út.

~ Sri Ramana Maharshi ~ 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Amint kilépsz a sorból........................
  2019-08-30 07:30:21, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Akadályozza a spirituális növekedést........................
  2019-07-26 06:55:32, péntek
 
 "Mindenfajta bebörtönzés akadályozza a spirituális növekedést. Mit gondolsz, Buddha miért fordított hátat a világnak? Mahávira miért fordított hátat a világnak? Az igazat megvallva - ezt korábban senki nem mondta el - nem a világnak fordítottak hátat, hanem a családnak - hogyan is fordíthatnál hátat a világnak? Bárhol is vagy, a világ mindig ott van körülötted. Csak a családról mondhatsz le. A vallásos írások azonban - beleértve a keresztény írásokat is - folyamatosan hazugságokkal traktálják az embereket: a világtól való elfordulásról beszélnek. Ez teljesen elvonja a figyelmet arról a tényről, hogy ezek az emberek mind a családtól fordultak el, mert a család volt az a közeg számukra, ahol nem tudtak tovább növekedni."


Milán Berki Annyi mint ne ragaszkodj semmihez mert bármihez kötődsz a fizikai világban akár magához a világhoz és a benne lévőkhöz beleértve magát az életedet is akkor nem láthatod meg a valót mert egy képzelethez illúzióhoz ragaszkodsz! Amihez pedig ragaszkodsz azt szereted így ha szereted a világot és mindazt ami benne van nem fogod elengedni és nem fogsz valóságot tapasztalni! :)))
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Jeff Foster idézet
  2018-05-14 07:53:38, hétfő
 
 
,,,,Kérlek, ne beszélj nekem a 'Tiszta Tudatosságról' vagy az 'Egységről'.
Azt akarom látni, hogyan bánsz a partnereddel, a gyermekeiddel, a szüleiddel, a testeddel.
Kérlek, ne tarts nekem kiselőadást 'az elkülönült én illúziójáról' vagy arról, hogyan is érted el az állandó üdvösséget mindössze 7 nap alatt.
A szívedből sugárzó valódi melegséget akarom érezni. Hallani akarom, hogyan tudsz meghallgatni, és olyan információt befogadni, ami nem illeszkedik a személyes hitvallásodba.
Azt akarom látni, hogyan bánsz azokkal, akik nem értenek egyet veled.
Ne beszélj nekem arról, mennyire felébredett is vagy, mennyire egótól mentes.
A szavaidon túl akarlak megismerni. Azt akarom tudni, milyen vagy, amikor nehézség adódik az életedben. Hogy képes vagy-e teljességgel megengedni magadnak a fájdalmadat, és nem a sebezhetetlent játszani. Hogy képes vagy-e érezni a haragodat, mégsem erőszakosan cselekedni. Hogy képes vagy-e szabad átjárást biztosítani a bánatodnak, de nem válni a rabszolgájává.
Hogy képes vagy-e átérezni a szégyenedet, de nem megszégyeníteni másokat.
Hogy tudod-e elcseszni, aztán pedig felvállalni, hogy elcseszted.
Hogy tudod-e azt mondani, 'sajnálom', és őszintén úgy is gondolni.
Hogy képes vagy-e teljességgel emberi lenni, dicsőséges isteni mivoltodban.
Ne beszélj nekem a spiritualitásodról. Tényleg nem érdekel.
VELED szeretnék találkozni. Megismerni a szívedet.
Megismerni a gyönyörű emberi lényt, aki a fényért küzd.
A 'spirituális én' előtt. Az összes okos szó előtt."


.....

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Bruce Lee 27 hasznos tanácsa az élet leckéjéről
  2015-03-02 12:54:39, hétfő
 
 
1. Célok

Egy cél nem mindig jelenti azt, hogy eléred, gyakran csak valami, amiért harcolnod kell.
A célok olyan dolgok, melyekért harcolnunk kell, de nem szabad túlzottan a megszállottjukká válni. Magára a folyamatra és az útra kell koncentrálni.
Ha egy gyönyörű ösvényen túrázol, akkor azért teszed, hogy elérj a célodhoz, de ez nem jelenti azt, hogy nem élvezheted az utat vagy, hogy nem változtathatsz az úti célodon. Légy nyitott és rugalmas!

2. Rugalmasság

Jól jegyezd meg, hogy a legmerevebb fát a legkönnyebb eltörni, míg a bambusz vagy a fűz túléli a szél pusztító erejét is.
A világ legboldogabb emberei mind rugalmasak. Nincsenek görcsös elképzeléseik és nem próbálják meg kontrollálni és manipulálni környezetüket, hogy boldogok legyenek.
Nekik úgy jó minden, ahogy van. Elfogadnak, a jelenben élnek és lélegeznek. Ha tartalmas és boldog életet szeretnél élni, fogadd el a dolgokat olyannak, amilyenek.

3. Idő

Ha szereted az életet, ne pocsékold el az idődet, hiszen az idő az élet maga.
Nincsen időnk halogatásra, kifogások keresésére és arra sem, hogy félelmeink mögé bújjunk. Tudom, hogy kemény elfogadni, de egyszer te is meg fogsz halni, így miért ne hoznád ki a legtöbbet az életedből, amíg megteheted?
Ne pazarold az idődet, inkább menj tovább az utadon és kövesd az álmaidat! Érni fognak csalódások, hibákat fogsz elkövetni az út során, úgyhogy maradj alázatos és élj a jelenben!

4. Szolgálatkészség

Az az igazi élet, amit másokért élünk.
A legélvezetesebb élet, ha másoknak segítesz és az ő életüket is gazdagítod. Ha megtalálod a módját, hogy más emberek problémáit is megold, miközben a saját életedet tartod szem előtt, tökéletes harmóniára fogsz találni.

5. Elfogadás

Ne azon gondolkozz, hogy kinek van igaza, ki tévedett, vagy, hogy ki jobb a másiknál!
Ha azt szeretnénk, hogy ez a Föld szebb hely legyen, abba kell hagynunk az ítélkezést, fel kell hagynunk előítéleteinkkel és szigorú elképzeléseinkkel. Nincs szükség arra, hogy igazunk legyen vagy tévedjünk, vagy, hogy azt hajtogassuk, hogy jobbak vagyunk, mint mások.
Minden olyan, amilyen. Ha nem szereted, csinálj valami mást, de ne közvetíts negatív energiákat, mert az soha nem eredményez semmi jót.

6. Tarts egyetlen célt szem előtt!

Nem attól félek, aki tízezer ütést begyakorolt egyszer, hanem attól, aki tízezerszer gyakorolt be egy ütést.
Ha eredményeket szeretnél elérni és valaminek a mesterévé szeretnél válni, akkor ne felületesen foglalkozz a dolgokkal és ugrálj egyik munkáról a másikra. Határozd el magad valami mellett és tarts ki mellette!
A legtöbb ember még azelőtt abbahagyja a munkát, hogy eredményeket érne el. Túl hamar feladják. Te ne légy ilyen ember!

7. Kreativitás

A céltalanságot használd célként, a korlátozottságot pedig korlátlanságként.
Te állítod fel a saját határaidat. Még ha egy guru azt is mondja, hogy valami lehetetlen, akkor se higgy neki! Ő is csak ugyanolyan ember, mint te.
Emlékezz, hogy a legnagyszerűbb emberek mindig azt mondják, hogy soha nem csináltak semmit, csak folytatták azt, amit elkezdtek. Ezért csak önmagadra hallgass és azzal foglalkozz, ami igazán érdekel!

8. Egyszerűség

Az egyszerűség a kulcs a kiválósághoz.
Egyszerűsíts az életeden és távolítsd el belőle a szükségtelen dolgokat! A társadalom, melyben élünk, azt tanítja nekünk, hogy fogyasszunk és halmozzunk fel egy rakás anyagi javat.
Szerencsére, kezdünk rájönni, hogy ez így nem működik. A boldogságnak belülről kell fakadnia, nem pedig kívülről. Az egyszerűsítés világosságot és békét teremt elmédben.
9. Találd meg az utadat!
Szívd magadba, ami hasznos, dobd ki, ami nem, és add hozzá azt, amit egyedül csak te tudsz!
Eleinte, valaki, akire felnéztünk, megtanított nekünk bizonyos dolgokat. De ahogy felnőttünk, jobbak és sikeresebbek lettünk, így azt is megtudtuk, hogy mi az, ami működik a tanultakból és mi az, ami nem. Ami nem működik, attól meg kell szabadulni.
Mindannyian egyediek vagyunk, így meg kell találnunk a saját utunkat, ahol már csak magunkra hallgatunk. Ha döntés előtt állsz, hallgass a szívedre! Hová vezetne?

10. Cselekedj!

A tudás nem elég, alkalmaznod is kell; az akarat nem elég, tenned is kell.
Ha ismered a szükséges információkat, mégsem teszel semmit, akkor semmi sem fog változni.
Tudom, hogy valamilyen sziklaszilárd garanciát szeretnél arra vonatkozóan, hogy sikeres leszel, de a valóságban nem létezik ilyen garancia. El kell kezdened cselekedni, hogy eljuss oda, ahová szeretnél.

11. Ego

A harcművészet végső soron önismeret. Egy rúgás vagy ütés nem az ellenfelet fogja előled elrepíteni, hanem az egódat, a félelmeidet és a belső gátjaidat.
Minden cselekedetben ott rejtőzik az egód. Az egód márpedig azt szeretné, hogy olyan helyen maradj, ahol a dolgok kényelmesek, megfelelőek és biztonságosak.
Ha a szívedre hallgatsz, akkor tudod, hogy nem ez a te utad. Kövesd az álmaidat, akár vakon is! Fogadd el a benned lévő félelmet és menj tovább!
Az élet azt jelenti, hogy élsz, szóval kezdj bele és kövesd a megérzéseidet!

12. Lecke: Az élet értelme

A halhatatlansághoz vezető út titka, hogy olyan életet éljünk, amire érdemes emlékezni.
Egyetlen életed van ebben a testben, ezért is törekedj arra, hogy létrehozz valamit, ami mások számára értéket képvisel.

13. Lecke: Határok

Ha állandóan határokat szabsz abban, amit teszel, legyen az fizikai vagy más jellegű, az a munkádra és majd az egész életedre is hatással lesz. Nincsenek határok! Csak végtelen puszta van. És ott sem maradhatsz, túl kell lépned!
Gyerekkorom óta volt egy ösztönös, belső késztetésem, hogy fejlődjek és növekedjek. Egy valamire való ember szerepe és kötelessége számomra nem más, mint hogy őszintén fejleszti lehetőségeit.
Csak a rád szabott határokig tudsz növekedni (amit vagy te vagy mások szabtak meg). Ahhoz, hogy valóban elérd lehetőségeid netovábbját, el kell felejtened, hogy határok léteznek és be kell ismerned, hogy ebben az életben nem fogod elérni maximális teljesítő képességedet.

14. Lecke: Boldogság

Légy boldog, de soha ne légy elégedett.
Engedd meg magadnak, hogy boldog légy most és ne várj arra, hogy valamilyen önkényes cél elérése tegyen boldoggá. Ugyanakkor emlékezz arra, hogy az életben a dolgok növekednek vagy megsemmisülnek, így hát válassz, te mit szeretnél.

15. Lecke: Önkép

Nem azért vagyok e világban, hogy a te elvárásaidnak megfeleljek, és te nem azért vagy e világban, hogy az én elvárásaimnak megfelelj.
Azzá leszel, amit gondolsz.
Te határozod meg magadat - senki más! Amikor egy fantasztikus önképet alkotsz magadról, természetszerűleg hozzánősz a túlzott elvárásokhoz.

16. Lecke: Célok

A célokat nem kell feltétlenül mindig elérni, a cél gyakran mindössze az irányt jelöli ki.
Minden cél elérhető, ha elegendő idő áll rendelkezésre. Úgyhogy gyerünk, mozdulj a megfelelő irányba!

17. Lecke: Tanulás

Csak a használhatót vedd igénybe, és vedd el, bárhol is találj rá.
Egy bölcs ember többet tanul egy buta kérdésből, mint amennyit egy bolond tanul egy bölcs válaszból.
Ne gondolkodj azon, hogy kinek van igaza, és kinek nincs igaza, és hogy ki a jobb. Nem kell folyton pártolni vagy éppen ellentmondani.
Mindig légy nyitott befogadni új leckéket, függetlenül attól, hogy honnan jönnek. Az életben minden dolog képes neked valamit tanítani, ha hajlandó vagy befogadni a tanításait.

18. Lecke: Cselekvés

Ha túl sok időt gondolkodsz egy dolgon, soha nem leszel vele készen.
A tudástól hatalmat kapsz, de tiszteletet a karakter ad neked.
Nagyon sok ember van ezen a világon, akik tudják mit kell tenniük, hogy megkapják, amit akarnak. Az a néhány jár sikerrel, akiknek karakterét a folyamatos és tudatos cselekvés jellemzi.

19. Lecke: Összpontosítás

Többféle úton is eljuthatsz a célig. De soha nem érsz utad végére, ha folyton útvonalat változtatsz.

20. Lecke: Idő

Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az élet az idő.
Mindannyian úgy kezdjük az új napot, hogy 24 óránk van a bankban, a különbség csak annyi, hogy azt ki mire használja.

21. Lecke: Kudarc

Ne félj a kudarctól. - Nem a kudarc bűn, hanem az alacsony elvárás. Nagy próbálkozásoknál elbukni is dicsőséges.
A kudarc a tanulási folyamat természetes velejárója, bármit csinálunk is. Egy szülő sem gondolja, amikor éppen járni tanuló gyermekét nézi, miközben az folyton elesik, hogy ,,hát bizony, ő nem egy ügyes járó". Akkor hát miért tennéd ezt magaddal?

22. Lecke: Kitartás

Ne könnyű életért imádkozz, az erőért imádkozz, hogy legyen kitartásod a nehéz élethez.
Mindig lesznek problémák és kihívások az életedben. A siker azt jelenti, hogy megtanulod, hogyan győzz le egyre nagyobb kihívásokat.

23. Lecke: Rugalmasság és alkalmazkodás

Légy olyan, mint a víz, ahogy utat csinál magának repedéseken keresztül. Ne légy önző, de alkalmazkodj a tárgyhoz, és megtalálod az utat azt megkerülve, vagy azon keresztül. Ha semmi merevség nem marad benned, az külső dolgokban is meg fog nyilvánulni.
Ürítsd ki az elmédet, légy alaktalan, mint a víz. Ha vizet teszel egy pohárba, felveszi a pohár formáját. Ha vizet teszel egy üvegbe, felveszi annak a formáját. Ha teás kannába teszed a vizet, teás kanna formája lesz. Azaz a víz képes folyni, vagy valaminek nekiütközni. Légy Te is víz, barátom.
Legyél rugalmas és alkalmazkodó a napi életedben és a problémáid legördülnek a válladról. Feszültség csak akkor jön létre, amikor az eredmény nem a várakozásnak vagy az életfelfogásnak megfelelő.

24. Lecke: Egyszerűsítés

Napi növekedés helyett napi csökkenés legyen. Hagyjuk el a lényegtelent.
Amikor kisöpröd az életedből és az elmédből a lényegtelent, bámulatos dolgok történnek. Kérdezd meg könyörtelenül magadtól: Ez az életem magasabb rendű célját szolgálja?

25. Lecke: Kapcsolatok

Ahhoz, hogy megismerd önmagad, más emberi kapcsolatok tükrében vizsgáld meg magad.
Fogadd el mások viselkedését és cselekedetét, hiszen senkit nem tudsz megváltoztatni. Ehelyett nézd meg, hogyan hatnak rád mások, hogyan viselkedsz másokkal, hiszen ebben tükröződik a te hited.

26. Lecke: Szolgálat

Vedd észre, hogy bármi, amit az életben akarsz, megkaphatod azáltal, ha másoknak segítesz megkapni, amit akarnak.

27. Lecke: Élj a pillanatban

Fogadd el a dolgokat, ahogy vannak. Üss, ha ütnöd kell. Rúgj, ha rúgnod kell.
Figyelmedet mindig irányítsd az adott pillanatra. A múltad nem határozza meg a jövődet - az csak attól függ, mit csinálsz az adott pillanatban.

Forrás: szabadonebredok.info 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
A lustaság szellemi fejlődésünk bilincse
  2014-10-23 08:01:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
ÖNMEGVALÓSÍTÁS témában minden - ITT ! ! !
  2014-06-30 12:25:29, hétfő
 
  Link

Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat : Link 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Arra figyelj, hogyan fejlődhetnél tudatosan !
  2013-04-05 04:05:17, péntek
 
  Hányszor történt veled valami olyasmi, amit nem szerettél? És hányszor volt, hogy a kezdeti negatív tapasztalat gazdagabbá tett téged, új lehetőségeket kínált:
- erősebbé tett
- megismertetett új emberekkel
- lehetővé tette, hogy tisztábban lásd az emberi természetet
- képessé tett rá, hogy mélyebben megértsd a saját létedet.
A helyzetek és körülmények nem rosszak. A döntéseid, ahogy azokat kezeled, irányítást biztosítanak a számodra, és lehetővé teszik, hogy megszabadulj minden negatív dologtól. A békéhez vezető úton ne hagyd, hogy látszólag negatív események átvegyék fölötted az irányítást, és uralni kezdjék a gondolkodásodat. Ehelyett inkább arra figyelj, hogyan fejlődhetnél tudatosan a tapasztalat által!

Scott Shaw 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Fontos !
  2013-04-01 10:46:55, hétfő
 
 

"Fontos megértenünk, hogy a szellemi fejlődés nem automatikusan történik, nap mint nap tudatos erőfeszítéseket kell tennünk érte!"

/Váradi Tibor/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
A megvalósítás útja
  2013-04-01 10:41:29, hétfő
 
  "A megvalósítás útja a gyakorlás. Reggel, délben, este. És másnap reggel és délben és este. És így tovább egész héten, egész hónapban, egész évben.
Egész életedben. Ez így van hivatással, sporttal, művészettel, mindennel. Először nehéz, mert a gyakorlatra ,,nem áll rá" sem tested, sem lelked.
Erőt kell venned magadon. Később, a gyakran megismételt cselekvések lassan - nagyon lassan - elkezdenek szokássá változni. A szokás már megkönnyíti a gyakorlatozást, mert megtanítottad testedet-lelkedet arra, hogy odaadja magát a rendszeres munkának. Már nincs benned tiltakozás és lázadás."

/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1992
  • e Hét: 1992
  • e Hónap: 9269
  • e Év: 41426
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.