Regisztráció  Belépés
aranyoslila.blog.xfree.hu
"Irigyen tisztelek költőt és festőt, ki helyettem mutatja meg, hogy mi lakik mélyen a szívemben"... (Dusán) Aranyosi Violett
1971.07.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Csoda krémes diós finomság...
  2017-04-04 20:10:49, kedd
 
 



Csoda krémes diós finomság...


Hozzávalók:

6 tojásfehérje
4 tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
14 dkg darált dió

A krémhez:

2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
vaníliaaroma
1 maréknyi vágott dió (a tésztára szórjuk)

Elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

Megcsináljuk a krémet: a tejet, a tojássárgáját, a lisztet, a kávéport és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A vajhoz kavarjuk a krémet. A tésztát megszórjuk a darabos dióval, majd megkenjük a krémmel. Apróra vágott dióval megszórhatjuk a tetejét, majd 2 órára hűtőbe tesszük.







 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Részeg szelet...
  2017-04-04 19:50:40, kedd
 
 


Részeg szelet...


hozzávalók:

A tésztához...

6 db tojás
6 evőkanál finomliszt
6 ek cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

A krémhez...

3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rétesliszt
6 db tojássárgája
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor

A habhoz...

6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg csokoládédara


elkészítés...

A 6 tojásból és a többi tésztához valóból kakaós piskótát sütünk a szokásos módon.

A tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgájával és a vaníliás cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, sárga, főzött krémet kis adagokban hozzákeverjük.
A kész krémet felvisszük a piskótára, és hideg helyre tesszük.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és egy pontosan illeszkedő tállal lefedjük. Ebben fogjuk a fehérjét felverni a lobogó víz fölött! (Én kicsit géppel elkezdem, és úgy folytatom a gőz fölött, így hamarabb kész lesz.)
Ha a tojáshab megkeménykedett, és lehűlt langyosra, rákenhetjük a sárga krém tetejére. (Az előírt cukormennyiség fontos, mert ha kevesebbel akarjuk, nem lesz jó kemény a habunk.)
A 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kihűlt, rákenjük a sárga krémre, és megszórjuk egyenletesen 1 csomag csokidarával.








 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Diós-piskótás krémes ...
  2017-04-02 21:41:10, vasárnap
 
 


Diós-piskótás krémes ...


Hozzávalók:

A tésztához:

8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj

A krémhez:

3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín


Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Pillekönnyű diós szelet...
  2016-09-02 19:03:16, péntek
 
 

Pillekönnyű diós szelet...


Enyhén diós piskóta vaníliás-diós krémmel töltve. Igazi finomság, ami ünneppé változtatja a hétköznapokat.

Hozzávalók:

a piskótához:
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
4 dkg dió

Krém hozzávalói:

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 jó kupica rum vagy aroma

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót - ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát.

A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is.

A tetejét megszórjuk darált dióval.







 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kapucíner szelet...
  2016-03-03 22:06:33, csütörtök
 
 

Kapucíner szelet...


Hozzávalók:

A tésztához:

6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
9 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
8 tojás
1 dl olaj
1 evőkanál őrölt kávé

A krémhez:

20 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
2 csomag tejszínes pudingpor
1 evőkanál őrölt kávé
25 dkg margarin
6 dl tej

Elkészítése:

Kikeverjük a tojássárgáját cukorral. Óvatosan belecsurgatjuk az olajat folyamatos kevergetés mellett. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a kávét, a sütőport, végül a felvert tojásfehérjét.

Kibélelt tepsibe tesszük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbát végzünk. Megfőzzük a pudingport tejben. Habosra keverjük a margarint porcukorral. Hozzáadjuk a pudinghoz, ha már kihűlt.

Elfelezzük a krémet. Rákenjük az egyik részt a felezett piskótára, a másikba pedig keverünk még kakaót és őrölt kávét. Ez utóbbi kerül a sütemény tetejére. Reszelt csokival díszítjük!!








 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Fagyi szelet:
  2016-03-03 19:40:33, csütörtök
 
 

Fagyi szelet:


Hozzávalók:

11 tojás
32 dkg porcukor
8 kanál liszt
2 dl tej
30 dkg cukor
3 kanál víz
2 kanál kakaó
20 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor


Elkészítés:

6 tojás fehérjét felverem 20 dkg porcukorral, egyenként hozzáadom a 6 tojás sárgáját és 3 kanál vizet, majd 7 kanál lisztet, a fél csomag sütőport és 2 kanál kakaót. Ezután kivajazott, lisztezett tepsiben megsütöm.

Krémet főzök 2 dl tejből, 3 tojás sárgájából és 1 kanál lisztből. Sűrűnek kell lennie.

20 dkg margarint, 12 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot kikeverek, majd a kihűlt főzött krémhez adom. A tésztára simítom a krémet.

5 tojásfehérjét 30 dkg kristálycukorral gőz felett habbá verem, és ezt a sütemény tetejére simítom. Csoki darával megszórva kínálom.








 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Capuccinó szelet:
  2016-02-27 17:27:12, szombat
 
 

Capuccinó szelet:


Hozzávalók:

Tészta:

6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 db tojás
1 csomag sütőpor
fél dl étolaj
1 kanál kakaópor

Krém:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
1 kanál kakaópor
1 kanál instant kávé
tetejére csoki

Elkészítése:


A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk egy közepes (28*35 cm-es) tepsiben, majd kihűtjük. A kihűlt piskótát két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a cukrot, majd alaposan kihabosítjuk. A krémet két részre osztjuk.

A krém egyik felét rákenjük az egyik lapra. A maradék krémhez hozzáadjuk a kakaóport és az őrölt kávét. A kávés krémet rákenjük a fehér krémre, majd rátesszük a másik lapot. Tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

Pár órát pihentetjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Bámulatos diós csoda ...
  2016-01-30 21:53:19, szombat
 
 

Bámulatos diós csoda ...


Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
fél teáskanál reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej

A töltelékhez:

10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
2 tojásfehérje

A tetejére:

16 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

v.

A csoki máz a tetejére : 20-30dkg porcukor,3 evőkanál kakaó (amit csomómentesre keverem ) diónyi vaj vagy ráma és ezt pici forró vízzel simára keverem azonnal rákenem és kamrába teszem

Elkészítése:

A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és meggyúrjuk. A kész tésztát kettő egyenlő részre osztjuk.
A tölteléket is megcsináljuk: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk.
Az egyik lapot lisztezett felületen kinyújtjuk és vajazott tepsibe simítjuk, a tölteléket rákenjük. A másik lapot a tetejére tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Amikor megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele. Kis pihentetés után fel is vagdoshatjuk.







 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Krémes diótekercs...
  2016-01-30 20:36:35, szombat
 
 

Krémes diótekercs...


Hozzávalók:

3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
fél teáskanál sütőpor

A krémhez:

20 dkg cukor
2 tojás
50 ml tej
2 teáskanál instant kávépor
30 dkg vaj
20 dkg darált dió
6 dkg vágott dió (A tetejére)


Elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzákavarjuk. A tojások sárgáját is beledolgozzuk, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e. A tojást, a cukrot, a tejet és a kávét egy edénybe tesszük, lassú tűzön felmelegítjük. Amikor összefőtt, levesszük és hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és kanalanként beledolgozzuk a kihűtött kávés krémet, majd a darált diót. A kihűlt piskótát nedves konyharuhára tesszük és rákenjük a krém háromnegyedét, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset fóliába csomagoljuk és 40 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük, megkenjük a külsejét a maradék krémmel és megszórjuk a vágott dióval. Lehűtve szeleteljük.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Csokis-szilvalekváros bukta...
  2016-01-29 20:23:57, péntek
 
 

Csokis-szilvalekváros bukta...


Hozzávalók a tésztához:

kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez:

1 csg. csokis ízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

Elkészítése:

A töltelék készítése:
A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A tészta készítése:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy teáskanállal..
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.







 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 248 db bejegyzés
e év: 1876 db bejegyzés
Összes: 10359 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 2946
  • e Hónap: 27211
  • e Év: 306942
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.