Regisztráció  Belépés
ametiszt54.blog.xfree.hu
" Amíg az embernek dolga van a földön, él. " (Márai Sándor) Pné Szabó Mária
2012.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Rakott csirkemell
  2017-02-16 19:28:34, csütörtök
 
  Rakott csirkemell

4 szelet csirkemell filé
2 db paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 db hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
2 evőkanál mustár
1 db kaliforniai paprika

őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl

Elkészítés:
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.
A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és
fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem
mustárral. Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/
és újhagyma szeleteket. Betakarni 1-1 szelet sonkával, megkenni tejföllel és a végén
megszórni a tetejét reszelt trappista sajttal.
Az egészet sütőben szép pirosra sütötni. /35-40 perc/
Zöldséges rizst adható mellé.



 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Jó tanácsok a konyhában
  2016-09-13 13:12:00, kedd
 
  Jó tanácsok a konyhában

Miért barnul meg a félbevágott alma?

A vágás során sejtek, molekulák sérülnek meg. A levegővel való érintkezés miatt barnás színanyag keletkezik. Ha citromlevet csepegtet a gyümölcsre, a tömény C-vitamin segítségével a folyamat lelassul.

Miért marad meg olyan jól a fóliában párolt étel ízé?

Az aromaanyagok érzékenyek a hőre. Ha viszont fóliában párolja az ennivalót, akkor nem megy veszendőbe a víz. A lé (ami nyitott edényből elpárolog) az aromával együtt benne marad a húsban.

Mitől lesz ropogós a sült?

A hús rostjaiban cukortartalmú fehérjék is találhatók. Ezek a cukormolekulák a sütőben karamellé alakulnak, így a hús felszínén ropogós, barnás kéreg képződik.

Miért fut ki a tej?

A hőtől egybeolvadnak a tej zsírrészecskéi, és a felszínen vékony bőrréteget hoznak létre. Az edény alján levő vízgőz megemeli ezt a bőrt - és máris kész a baj.

Tükörtojás-készítés közben miért csak a tojás sárgáját szabad megsózni?

A só elvonja a vizet a fehérjéből, és megkeményíti. Só nélkül viszont továbbra is lágy marad, mert magasabb hőmérséketlen sűrűsödik össze, mint a sárgája.

Miért kell meggyúrni a tésztát?

Mert gyúrás során a liszt részecskét elkülönülnek egymástól, és szinten úsznak a tésztában (akár az algák a vízben) Segítségükkel a massza rugalmas lesz, sütés után pedig kellemesen laza szerkezetű.

Miért szabad az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt a salátára tenni?

A saláta (és különösen a leveles saláta) felülete nagyon érzékeny. Készítés közben megsérült, és a hajszálvékony repedéseken át a víz és az ecet befolyik a saláta belsejébe - kiszorítva onnan a levegőt. A levél fénye hamarosan megtörik, és elveszíti friss, zöld színét.

Miért kell sok olajat tenni a fritőzbe?

Mert a sütnivaló a kevés zsiradékot gyorsan lehűti. Nem alakul ki a ropogós kéreg. A hús-, illetve zöldségdarabok teleszívják magukat zsírral, és ragacsossá válnak. Ha viszont forró a bőséges olaj, jól átsül minden, az étel belseje száraz és zsírszegény mara
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Grillezés
  2016-09-13 13:04:59, kedd
 
 

Minden, amit a grillezésről tudni illik!

A húsok fűszerezése, pácolása

A húsok fűszerezéséhez kiváló grillfűszerek kaphatóak, például a Knorr Delikát Grill és
Szárnyas fűszerkeverékek. Ha pedig nincs időnk hosszú órákon át tartó pácolásra, használjuk
a Knorr Delikát Mexikói, Olasz vagy Fokhagymás Villámpácokat, melyekkel 30 perc alatt csodás,
ízletes sültek készíthetőek!A marhahúst kell a leghosszabb ideig pácolni, a bélszínt és a hátszínt legalább 48 óráig kell a pácban tartani. A hátszínt ki lehet kicsit veregetni, de a bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat. A szakácsiskolában is úgy tanítják: bélszín soha ne lásson potyolót.
A marhahúst a következőképpen pácoljuk: sózzuk, borsozzuk, bekenjük Globus mustárral,
majd annyi olajba tesszük, amennyi éppen ellepi, lefedjük fóliával és két napra hűtőbe tesszük.
Sütés előtt meglocsolhatjuk Worchester-szósszal.A sertéshús páca hasonló a marhahúséhoz,
itt azonban a fokhagyma nem maradhat ki. A sertéshúst legalább egy éjszakára hagyjuk állni a pácban.A szárnyas húsok fűszerezéséhez használjunk szárnyas fűszerkeveréket, olajba téve,
fólia alatt egy éjszakára hagyjuk hűtőben. A halak ízesítéséhez is kapható már fűszerkeverék,
de - főleg a tengeri halaknál - ne felejtsük el a halhúst jól becsöpögtetni citrommal. A halat
fűszerezés után elég 1-2 óráig a hűtőben hagyni.

A zöldség fűszerezése

Számtalan módon fűszerezhetjük a zöldségeket, Rézmann séf úr azonban a következő
fűszereket javasolja: oregáno, bazsalikom, kakukkfű. A zöldségekre nagyon kevés sót tegyünk,
mert a sótól levet eresztenek, s elvesztik frissességüket, zamatukat. Zöldségeinket elég a sütés
előtt másfél órával fűszerezni.

Az ideális faszén

Mindig parázson grillezzünk! Ha húsokról egy pici olaj vagy zsír a parázsra csöppen,
és láng keletkezik, akkor a grillrácsot vegyük le addig, amíg a láng elalszik. Ugyanis a
lángon nem sül, hanem ég a hús. Így nem a kívánt piros színt érjük el, hanem fekete lesz a húsunk.

Köretek

A grillhúsok első számú köretei a grillezett zöldségek, de ha ez valakinek nem elég,
akkor próbálja ki a fóliázott burgonyát. Ez úgy készül, hogy a megpucolt krumplit alufóliába csomagoljuk, így tesszük fel a grillrácsra sülni. Mikor megsült, levesszük a rácsról, kibontjuk,
a közepén megtörjük, és sajttal, szalonnával, tejföllel ízesítjük. Érdemes kipróbálni a "medvetalp" elnevezésű finomságot is. A héjában hagyott krumplit félbevágjuk, a rácson megsütjük, és csak fogyasztás előtt húzzuk le a héját. Kiválóan illenek a grill-lakomákhoz a Globus dresszingjei,
húsok mellé kínáljunk ketchupot, mustárt vagy majonézt. Ezek a termékek ínyenceknek most már ízesített változatban is megvásárolhatóak! A húsételek mellé kínált primőr zöldségekből készült salátákhoz kínáljuk a Globus salátaönteteket! Evés után a fűszeres falatokra bizony jól csúszik az
itóka is, de ezt már mindenkinek saját ízlésére bízzuk.

Trükkök, tanácsok
A húsokat soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük a húslé, s vesztenek ízükből.
Használjunk hússütő csipeszt, és azzal forgassuk a húsokat. A csipesz alkalmasabb a lapátnál,
utóbbi ugyanis beleakadhat a rácsba. A grillezett húsokat gyakran forgassuk a rácson. A halak sütéséhez használjunk halsütő rácsot, így megakadályozhatjuk, hogy a hal ráragadjon a rácsra
vagy hogy szétessen.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek?
  2016-09-13 12:59:02, kedd
 
 


Milyen ételekbe illenek a leggyakrabban használt fűszerek?

Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok,
gyümölcslevesek, édes rizsek,
keleten: főzelékek

Babér
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek,
(jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)

Barbecue
levesek, mártások,
tokányok, vagdaltak, sültek

Bazsalikom
levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak,
paradicsomos, tök-, bab-, gomba- és halételek
(ha nincs, petrezselyemmel helyettesíthetjük)

Borecet
saláták, húspácok

Boróka
pácok, mártások, főzelékek,
sertés- és vadhúsok, rostonsültek, vadpástétomok,
káposztás ételek

Bors
levesek, főzelékek, húsételek, mártások, saláták, öntetek, pácok


Borsfű (csombor)
mártások, saláták, pácok, sült húsok,
bablevesek és -főzelékek,
krumplis, gombás és káposztás ételek,
(feketebors pótlására is használjuk)

Borsmenta
gyümölcssaláták, húsok töltelékei

Cayenne bors
mártások, sült húsok, rizsek, halételek,
sajtos és tojásételek


Chili
pástétomok, tokányok,
tojás-, hús- és halételek

Curry
mártások, húsok, halak,
tojásos, paradicsomos, rizses ételek

Citromfű
mártások, főzelékek, töltelékek,
gyümölcslevesek, -saláták,
gomba-, szárnyas- és vadételek

Citromhéj
húsos töltelékek, roston sült húsok és halak

Citromlé
saláták, mártások, öntetek, gyümölcslevesek

Édeskömény
saláták, főzelékek, főtt zöldségek, halételek, sütemények

Fahéj
sütemények, gyümölcslevesek,
rizs- és tojásételek

Fekete üröm
mártások,
liba- és sertéssültek,
káposzta- és gombaételek


Fokhagyma
levesek, húsok, halak, saláták, mártások,
öntetek, pácok, főzelékek

Gyömbér
mártások, sütemények, angolos húsok,
hús-, bab-, krumpli- és gyümölcslevesek

Izsóp
pácok, pecsenyék,
burgonya-, zeller-, hal- és hússaláták

Kakukkfű
levesek, saláták, mártások, húsok, halak, sültek, vagdaltak,
belsőségekből készült ételek
(jól társítható petrezselyemmel és babérral)

Kapor
mártások, saláták, főzelékek, főtt húsok, húsgombócok

Kapri
mártások, saláták, körözettek, szendvicsek, vadak, halak
(mártásokban, salátákban gyakran társul szardellával,
petrezselyemmel és olajbogyóval)


Koriander
mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, szárnyasok, káposztás ételek
(magja cukrozva az ánizst helyettesíti)


Kömény
levesek, saláták, főzelékek, sültek, körözöttek,
káposztás, burgonyás, sajtos és túrós ételek


Kurkuma
mártások,
ételek színezése

Lestyán
levesek, főzelékek, pártétomok, mártások, saláták


Majoranna
mártások, hústöltelékek, pástétomok, zöldséglevesek, omlettek,
halak, vadak, csirke- és marhahúsok, májételek,
tök-, bab-, paradicsom-, sajt- és burgonyás ételek

Mustár
pácok, mártások, körözöttek


Olajbogyó
mártások, saláták
(gyakran társul szardellával, petrezselyemmel és kaprival)


Pirospaprika
mártások, saláták, húsok, körözöttek,
magyaros fogások


Petrezselyem
levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek,
sült és párolt húsok, halételek, tojásételek
(jól társítható babérral és kakukkfűvel; szükséghelyzetben
bazsalikom pótlására is használjuk)

Rozmaring
mártások, pástétomok, töltelékek,
szárnyasok, halak, vadak, bárány- és malacpecsenyék,
zsírosabb sültek, ecetes halak, gombás ételek,
olaszos és franciás fogások


Sáfrány
húslevesek, mártások, tészták, sütemények, rizottók
(helyettesítője a sáfrányos szeklice)


Snidling (metélőhagyma)
saláták, mártások, főtt zöldségek, szendvicsek, sültek,
grillezett húsok, burgonya-, bab-, borsó- és húslevesek,
tojásos, sajtos és túrós ételek, sült krumpli

Szardella (vagy szardellapaszta)
mártások, öntetek
(gyakran társul petrezselyemmel, kaprival, olajbogyóval)

Szegfűbors
mártások, főzelékek, pácok, vagdaltak, főtt húsok és halak,
gyümölcsös ételek, édes sütemények


Szegfűszeg
mártások, sütemények, gyümölcsös ételek,
olasz területen: sült és párolt húsok


Szerecsendió (és a szerecsendióvirág)
mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak,
húsgombócok, sajtos ételek


Szurokfű (origano)
levesek, töltelékek, pástétomok, mártások,
bab-, paradicsom, tök-, burgonya-, hal- és húsételek,
spagettik, pizzák

Tárkony
levesek, mártások, saláták, raguk, tojásételek,
csirketöltelékek, bárány-, borjú-, szárnyas-, malac-,
hal- és vadételek,
Erdélyben: savanyú ételek, zöldbab-, borsó- és krumplifőzelékek

Tárkonyecet
saláták, mártások


Torma
mártások,
főtt kolbászok, sonkák és marhahúsok kísérője
(erősen csípős íze száraz melegítéssel enyhíthető)

Turbolya
levesek, tyúk- és báránysültek

Vanília
mártások, sütemények, gyümölcsételek

Zeller
mártások, saláták, főzelékek,
hús- és halételek,
tojásos és túrós ételek


Zsálya
pástétomok, főtt tészták, hústöltelékek,
halételek, szárnyas- és vadhúsok, zsíros húsételek, májas ételek,
lágy sajtok




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Inyenc töltött sült krumpli
  2013-02-10 15:45:18, vasárnap
 
  Inyenc töltött sült krumpli

10-15 db közepes krumpli

bors
étolaj
paprika, paradicsom ( ízlés szerint)
sajtszeletek, vagy vékony gerezdek
1-2 fej lilahagyma
szeletelt bacon


Elkészítés:

Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, (esetleg kefével lesikáljuk.)
Majd a krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre,
de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon és a tetejét is megsózzuk.

A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc,
de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, paradicsom és paprikaszeleteket rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Sertéskaraj
  2013-01-24 14:06:12, csütörtök
 
 



Sertéskaraj

1 kg csontos rövidkaraj egyben
10 dkg szeletelt füstölt tarja
lapkasajt (bármilyen ízesítésű)
3 db vöröshagyma
fél tubus piros arany
bors, magyaros fűszerkeverék
sütőzacskó
fél dl olaj
cérna

Körethez:
1 kg krumpli
magyaros fűszerkeverék
fél dl olaj

Elkészítés:

1. A karajt vékony szeletekre bevágjuk csontig.
2. Bekenjük piros arannyal mindenhol, majd fűszerezzük borssal és fűszerkeverékkel.
3. Minden szelet közé betesszük a lapkasajtot, a karikára vágott hagymát, meg a szeletelt
füstölt tarját.
4. Cérnával szorosan összekötjük az egész húst.
5. Sütőzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olajat, és sütőben készre sütjük.
6. Ha megsült a hús és a sütőzacskóba mártást enged -ezt a végén a tálaláskor a
húsra öntjük - levágjuk róla a cérnát.
7. Körethez: A krumplit meghámozzuk, és hosszában szeletekre vágjuk.
8. Befűszerezzük, ráöntjük az olajat, és a sütőben készre sütjük.
sütési hőfok:
180°C

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Skót krémes
  2013-01-24 13:56:08, csütörtök
 
 



Skót krémes

A tésztához:

60 dkg liszt
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 egész tojás
1 cs sütőpor
1 dl tej

A krémhez:
3 tojás
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg liszt
1 l tej

A csokimázhoz:
10 dkg tortabevonó
2 ek tej
2 ek étolaj

Elkészítés:
1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk, a tojással
és a tejjel jól összegyúrjuk. A tésztából 3 lapot sütünk. Előmelegített sütőben sütjük.
Egy lap sütése kb. 5-6 perc, vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert akkor nagyon kemény
és száraz lesz a tészta.
2. A 3 tojássárgáját a porcukorral és néhány csepp tejjel kikeverjük, majd a 2 vaníliás cukrot,
a lisztet és az 1 liter tejet hozzáadva csomómentessé pépesítjük. Tűzre téve krémmé
főzzük, majd a 3 felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük. A krémmel a lapokat megkenjük.
3. A tortabevonót apróra törjük, és hozzáadjuk a tejet, és az olajat. Ezután tűzre rakjuk,
folyton kevergetve felfőzzük, és a sütemény tetején elsimítjuk.
4. Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, és tálalásig hűtőben tároljuk.

sütési hőfok: 190°C
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Habos túrós szelet
  2013-01-24 13:43:23, csütörtök
 
 



Habos túrós szelet

Piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
Töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
Teteje:
5 tojásfehérje
35 dkg porcukor
+baracklekvár
Elkészítés:
1. Piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 2 ek cukorral,
a sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
2. A habba belekeverjük óvatosan a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet is.
3. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűzpróbáig sütjük. Én nem szoktam sütőport tenni bele,
mert ha tökéletes a tojásfehérje habja, akkor ugyanolyan szép magas lesz a piskótánk.
És így nem is fog összeesni.
4. A túrót kikeverjük 10 dkg porcukorral és a 2 tojás sárgájával.
5. Az 5 tojás fehérjéből és a 35 dkg porcukból gőz fölött habot verünk.
6. És végül összeállítjuk a süteményünket: A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral,
majd a túrót rákenjük, és végül rásimítjuk a habot.
7. Sütőben 10-15 percig sütjük. Csak addig, hogy szép színt kapjon a teteje.

sütési hőfok:
180°C
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Téli zöldségleves daragaluskával
  2013-01-24 13:20:30, csütörtök
 
 



Téli zöldségleves daragaluskával

20 dkg sárgarépa és fehérrépa
5 dkg zeller
5 dkg karalábé
15 dkg mirelit zöldborsó
4 dkg zsír vagy olaj
1 kis vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleves kocka
1 db tojás
6 dkg búzadara
őrölt feketebors
aprított petrezselyem


Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát aprítom, a fokhagymát összezúzom.

Felhevített zsiradékban magas hőfokon néhány percig dinsztelem a zöldségeket a borsóval, a hagymával és a fokhagymával. Felengedem kb. 1,3 liter vízzel, beledobom a leveskockákat, borsozom. Amikor felforr - és ha szükséges - megsózom.

Lassan főzöm, közben a tojást kis tálban habosra verem villával, csipet sóval, borssal ízesítem, finoman belekeverem a búzadarát, 2-3 perc pihentetés után a levesbe megmelegített evőkanállal hosszúkás galuskákat szaggatok. Takarékon főzöm kb. 7-8 percig, miközben a galuskák kb. négyszeresükre nőnek. Petrezselyemmel meghintem, pár percig pihentetem, majd tálalom.

Úgy is szoktam készíteni, hogy a daragaluskába keverem bele az apróra vágott petrezselyem-levelet ekkor kevesebb búzadara szükséges hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
5 étel a szép bőrért...
  2012-07-14 09:15:41, szombat
 
  A répa nem csak a látásban segít, de a bőrünk is ragyogóbb lesz tőle. Olyan ételek következnek, amiktől szebb lesz a bőrünk
Amikor süt a nap, gyakran érzünk kísértést a napozásra, még akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy ezzel a bőrrák kockázatát növeljük, pedig létezik egy jobb mód is bőrünk ragyogóvá tételére. Az köztudott, hogy ajánlott sok vizet fogyasztani, mert a víz segíti a káros anyagok "kitisztítását" a bőrsejtekből, de emellett rengeteg olyan étel is létezik, amik ragyogóvá teszik és felfrissítik a bőrt. Dr. Brooke Jackson dermatológus és a Chicago-i The Skin Wellness Center alapítója szerint a friss, piacon vásárolt gyümölcsök és zöldségek nem csak ízletesek és egészségesek, de rendszeres fogyasztásuk által nagy mértékben javíthatjuk a bőrünk állapotát is.

Bogyók




A fekete és vörös áfonya, a feketeribizli, a szeder, a málna és a földieper segítik a szervezet kollagén-termelését, ezáltal a bőr rugalmas és sima lesz. A bogyós gyümölcsök, különösen az áfonya, tele vannak antioxidánsokkal, amik semlegesítik a káros szabad gyököket. A szabad gyökök akkor keletkeznek a szervezetben, ha a bőr nagymértékű UV-sugárzásnak van kitéve, és ezek okozzák a sejtek károsodását és a korai öregedésért is felelősek.

Répa

Arról már minden bizonnyal sokan hallottak, hogy a répa javítja a sötétben való látás képességét, de az a tény már kevésbé ismeretes, hogy meggátolja a bőr kiszáradását is. A répában lévő béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja, ami a bőr nedvességéért és ragyogásáért felelős. Emellett C vitamint is tartalmaz, ami szintén fontos antioxidáns-forrás illetve segít a kollagén termelésben is, amiből a szervezetünk a korunk előrehaladtával egyre kevesebbet állít elő.

Édesburgonya

Az édesburgonya E-vitaminban gazdag, ami elősegíti a test regenerálódását és a C vitamin által kifejtett hatást is fokozza. Az olyan ételek tehát, amik egyaránt sok C és E vitamint tartalmaznak, a bőrünk védelmének legfőbb segítői, egyben a leggazdagabb antioxidáns-források.

Mangó

A mangó a szakértők szerint több, mint 20 különböző vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A benne található természetes gyümölcssav, béta-karotin és kimagasló A-vitamin mennyiség miatt a mangó elősegíti a gyors sejtmegújulást.

Gomba

A gomba az alig néhány természetes D-vitamin forrás egyike, valamint antioxidánsokat is tartalmaz és gyulladás-gátló tulajdonsággal bír. Ezáltal erősíti és megfiatalítja a bőrt, mivel a gyulladások nagy szerepet játszanak a bőr idő előtti öregedésében illetve a bőrrák kockázatát is növelik.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 999 db bejegyzés
Összes: 15131 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1019
  • e Hét: 2046
  • e Hónap: 17381
  • e Év: 352796
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.