Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Mézeskalács!!
  2023-07-22 19:05:49, szombat
 
 

1kg Nagyi titka liszt
40 dkg méz
25 dkg Vénusz kocka
36 dkg porcukor
2 db egész tojás + 2 db tojássárgája
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál Kotányi Mézessütemény fűszerkeverék
Pici fahéj
2 kávéskanál kakaópor
A hozzávalókat összekeverni majd egy két éjszakát
Szobahőmérsékleten pihentetni dobozba!!!!
Kinyujtani 3 mm-es re
Előmelegített sütőben kb 180 fokon sütni!!( sütő függő))
Sütőpapírt kell alá rakni!!!!


1998-as Fakanál c. lapból néztem ki, ezt sütöm 20 éve. Tésztához: 60 dkg sima liszt,
1 egész tojás, 3 sárgája, 15 dkg cukor, 1 dl tejföl v. joghurt, v. kefír, 2,5 dl
melegített méz, 1 púpos evőkanál zsír, 1 narancs reszelt héja / el is maradhat / 1
evőkanál mézes fűszerkeverék, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna. A tésztához
valókat fakanállal összekeverjük. Egy lágy masszát kapunk, amit folpackkal jól
lefedve, hűvös helyen legalább egy éjszaka pihentetünk. Másnap alaposan átgyúrjuk
hogy szép sima tésztánk legyen,kb 1/2 - 1 cm vastagra kinyujtjuk, tetszőleges
figurákat szaggatunk, sütőpapíros, v. zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk, nem túl
közel egymáshoz. Közepesnél kicsit erősebb lángon, az első tepsit 8-10 percig
sütjük, a második adagnak már 4-5 perc is elég. Fontos, hogy szép világosak
maradjanak. Ha puszedlit sütök, akkor hengerré szoktam sodorni, egyformára vágom,
gömbölyítem és igy megy a sütőbe. Nagyon finom, puha mézesed lesz, mindenki imádni
fogja! Jó sűtést kívánok!

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Imádság ajándékba !
  2022-12-25 00:49:46, vasárnap
 
  Imádság ajándékba !

Karácsony ünnepére ,ha szeretnél valakiért imádkozni itt velem közösen egy imakilenced keretében.
Ma Karácsony napján (december 25.) kezdődő imakilencedünkben emeljük közösen kéréseinket Mennyei Atyánk színe elé. Különösen is imádkozzunk a békéért a szívünkbe ,szeretteink szívében , környezetünkben és az egész világban.
Karácsonyi imakilencedünk közös imádsága .
1- nap

Jézusunk , Istennek Fia! Te egészen kicsinnyé, törékeny kisdeddé tetted magadat a jászolban , hogy végtelen alázatoddal mutass példát a szeretet valódi útján. Segíts , hogy születésed ünnepén megnyissuk a szívünket Feléd , és be tudjuk fogadni a szeretet alázatát , el tudjuk nyerni a Benned bízók békességét , s meg kapjuk Tőled az Istennek való szívbéli odaadás kegyelmét . Tedd szívünket a Te lakhelyeddé , ahonnan Te irányítod gondolatainkat , érzelmeinket és tetteinket.


Jézusom , Te azért születtél közénk , hogy válladra vegyed terheinket , isteni hatalmaddal segíts azok hordozásában , és Szent Véred által szabadulást adj a bűneinkből. Te mondottad : "Ne félj csak higgy!" (Mk 5,36) Szavaidba és szeretetedbe vetett erős bizalommal hozom most eléd kérésemet :..... (saját szándék belefoglalása)

Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Advent gondolatok 2022
  2022-12-24 20:35:17, szombat
 
  Advent 28, napja, december 24, Ádám-Éva napja

,,Zakariás, János atyja eltelt Szentlélekkel, és ezekre a prófétai szavakra nyílt az ajka: ,,Áldott az Úr, atyáink Istene..." (Lk 1,67)

Szép hálaéneket hallottunk ma. Zakariás nem csak azért zeng hálát, hogy megszűnt némasága, hanem visszaemlékezik saját életére, hogyan volt vele az Isten. És hálát ad Istennek a múltban cselekedett üdvözítő tetteiért és azért, hogy elérkezett a megváltás ideje. Hálát mond Istennek, hogy személyes életében, és a választott nép történetében is oly sokszor megmutatta irgalmasságát és gondviselő szeretetét. Hiszen ő szólt a népéhez a próféták által, és figyelmeztette őket a szövetség megtartására, a törvények szerinti vallásos életre. Az ellenséges népektől való megszabadulás szintén a mindenható Istennek köszönhető. Zakariás dicsőíti Istent, hogy az egykor tett ígéret hamarosan bekövetkezik, és reménye szerint a várva várt Messiás hamarosan megérkezik a világba.



Lelkiismeretvizsgálat:

Ádám-Éva napján kicsit menjük vissza, nos nem a kezdetekig, hanem személyes életünk kezdetéig. Kinek köszönhetjük létünket? Kik azok a személyek, akiknek hálát kell adnunk? Hogyan működött Isten családunkban, és személyes életemben? Hála neked Uram!





Karácsonyi áldás

Amikor a Betlehemben született

gyermekre emlékszel, hajolj meg

a tulajdon szívedben élő gyermek

előtt, és kövesd álmaid csillagának

fényét, s tudd, Isten veled van, bárhová mész is.

Hagyd, hogy az istállóban született

remény megmutassa neked, hogy az

Úr egy kisgyermeken át is képes megváltoztatni a világot.

Karácsony szelleme egész évben melengesse lelkedet!

Béke és kegyelem kísérjen utadon az Atya,

a Fiú és a Szentlélek Isten nevében a világ végezetéig! Ámen.





Ismeretlen szerző:

Jer, mindnyájan örüljünk

Jer, mindnyájan örüljünk, és szívünkben vigadjunk,
Mert született Úr Jézus nekünk.

Kit az Atya Úr Isten, könyörülvén emberen,
Elbocsájta teljes időben.

Ő életnek adója, Szívek vigasztalója,
Lelkünk megvilágosítója.

Azért jöve, hogy éljünk, Isten kedvébe essünk,
Érdeméből kegyelmet nyerjünk. Várad, 1566



Mindenkinek áldott, békés, lelkiekben gazdag karácsonyt kívánok, és az új esztendőben töltse be lelketeket a Mindenható Urunk mennyei áldása!



Horváth Zoltán s/s plébános
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Narancsos csokis briós
  2022-12-03 20:02:09, szombat
 
 




Ez a recept, másik kilenc társaságában, a Nők Lapja Desszert Magazinban jelent meg.
Édes, vajas kelttészta naranccsal és csokival ünnepi formában. Karácsonyi desszert.



Hozzávalók:

20 dkg kenyérliszt

15 dkg finomliszt

1 nagy tojás

0,7 dl tej

0,7 dl frissen facsart narancslé

4 dkg cukor

6 dkg puha vaj

1 mk. só

1,5 dkg friss élesztő

Töltelék:

2 dkg puha vaj

7 dkg kandírozott narancshéj

6 dkg csokoládélencse (vagy apróra vágott étcsokoládé)

Meglangyosítjuk a tejet, beleszórunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan elkeverjük és 5 percre félretesszük.





Tálba szitáljuk a liszteket, elvegyítjük a sóval és a többi cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a narancslevet, a tojást, és a közben felfutott élesztős tejet. Dagasztani kezdünk. Amikor a tésztánk nagyjából összeáll hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kidagasztjuk. A puha, de nem ragacsos tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 45-50 perc alatt duplájára kelesztjük.

Egy 16 cm átmérőjű magasított oldalú tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Ha hagyományos falú a formánk, akkor sütőpapírral megmagasítjuk. A papírt három rétegbe hajtjuk és a forma oldalához tesszük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kb. 25x35 cm nagyságú téglalapformára nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal és egyenletesen rászórjuk a cukrozott narancsot, valamint a csokilencsét. A hosszabb oldalától kezdve szorosan feltekerjük és egy éles késsel kettéhasítjuk úgy, hogy az egyik végén 2-3 cm hosszan egyben maradjon. A tészta egyik szárát csigavonalban feltekerjük úgy, hogy a vágott fele legyen kifelé. Amikor az egyben hagyott végéhez értünk, az ráemeljük a csiga tetejére és a tekerést a másik szárral az alsó tetején folytatjuk. Az emeletes csigánkat óvatosan az előkészített formába tesszük. Egy fóliával letakarjuk és 50-60 perc alatt duplájára kelesztjük.








A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a brióst kb. 50 perc alatt pirosra sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje egy sütőpapírt borítunk rá.

Frissen kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Variációk mézeskalácsra
  2022-12-03 19:10:43, szombat
 
  Egészséges, cukormentes-zablisztes mézeskalács
recept innen

Hozzávalók:
32 dkg finomra őrölt zabpehely
12 dkg vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
csipet só
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
1. A hozzávalókat kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Alapos átgyúrás után lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral borított lemezre téve őket 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.

TIPP:
Érdemes belőle félretenni 10-20 dekát, karácsonyi sajttorta alapjához tökéletes lesz :)






Hagyományos, pihentetős mézeskalács:
recept innen

Hozzávalók:
50-60 dkg liszt
1 ek. holland kakaópor
25 dkg porcukor
20 dkg méz
2 dkg vaj
3 tojás
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csapott kk. szódabikarbóna

Írókához:
2 tojásfehérje
pár csepp citromlé
porcukor

Elkészítés:
1. A tésztához a mézet a vajjal mikróban folyósra olvasztjuk. Kézzel vagy géppel összedolgozzuk az összes hozzávalót és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
2. Másnap némi liszttel átgyúrjuk a tésztát ( kissé ragadni fog) és lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket.
3. Az írókához a tojásfehérjéket kezdjük el habbá verni. Mikor keményedik a hab,adjuk hozzá a citromlét és fokozatosan annyi porcukrot, hogy sűrű, de folyós masszát kapjunk. Töltsük habzsákba, vágjunk pici lyukat a végére és ezzel díszítsük a kihűlt mézeskalácsokat.

TIPP:
1. A tészta nyújtásakor érdemes párszor egy éles késsel / kenőkéssel alávágni, hogy ne ragadjon.
2. A mézeskalácsokat egymástól távolra helyezzük el a tepsin, mert oldalirányba is terülnek.
3. Az íróka ételfestékkel színezhető is, érdemes por / paszta állagú ételfestéket használni, a folyékony túlságosan felhígítja a mázat.






Pihentetés nélküli, azonnal puha mézeskalács:
recept innen

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1,5 kk. szódabikarbóna
1 csapott ek. mézeskalács fűszerkeverék
15 dkg porcukor
15 dkg vaj / margarin
1,25 dl méz
2 tojás

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel összegyúrjuk és kb. félórára hűtőbe tesszük.
2. Lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk őket, sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket.
Fontos, hogy az előírt sütési időnél ne süssük tovább akkor sem, ha még nyersnek tűnnek.





Szofika a konyhában...

Karácsonyi mézeskalács torta
Ez a torta az ünnepi asztal dísze is lehet, fantasztikusan karácsonyi ízek és kinézet. Viszonylag hamar megvan, a mézeskalácsok akár előre is elkészíthetők és felhasználásig fémdobozban tárolhatók. Én nagyon szerettem készíteni, remélem Ti is kipróbáljátok és Nektek is ízleni fog.







Hozzávalók:
18 cm-es tortához

A piskótához:
2 tojás
125 gr cukor
125 gr liszt
10 gr sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
0.5 dl olaj
0.5 dl víz

A narancskrémhez:
400 ml narancslé, 100%-os
100 gr cukor
60 gr vaníliás pudingpor
90 gr teavaj

A díszítéshez:
mézeskalács, receptet hozzá a lap tetején találtok

Elkészítés:
1. Olajos piskótát készítünk az itt leírtak alapján,

Az alábbi recept egy 23 cm-es tortaformához elegendő, ha kisebb tortát készítek ( 16-18 cm-est), akkor felezni szoktam az adagot. Most a lenti mennyiségből 2 db 18-as tortát sütöttem. Ha nem kakaósra szeretnénk, akkor a kakaópor mennyiség helyett lisztet adjunk még hozzá.

Hozzávalók:
4 tojás
csipet só
25 dkg cukor
22 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
2,5 tk. sütőpor
1 dl langyos víz
1 dl étolaj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. Mostanában csak az aljára szoktam papírt tenni, az oldalát pedig formaleválasztó spray-vel fújom be.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk alaposan, egészen addig, míg majdnem ki nem fehéredik a massza. Ekkor hozzáöntjük a langyos vizet és az étolajat, majd az átszitált kakaópor-liszt-sütőpor keveréket.
3. Végül egy szilikonos spatulával beleforgatjuk a tojáshabot. Ha egynemű a massza ( ne keverjük túl), a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben ( kb. 30-40 perc, sütőfüggő).
4. Rácsra tesszük hűlni a piskótát, majd ha kihűlt, tortavágó dróttal háromba vágjuk. ( Én általában ennyibe szoktam.)





Tippek:
17-18 cm átmérőjű tortához 2 tojásból süssük!
26 cm átmérőjű tortához 6 tojásból süssük!
Fehér piskótához a kakaóport cseréljük lisztre!
Miután kisült, rögtön fordítsuk fejre egy sütőpapírra, így ami a torta alja volt ( az egyenesebb) az lesz majd a teteje. De a tetején lévő kis púp is lenyomódik, így a piskótánk alja is egyenes lesz.


annyi különbséggel, hogy kakaópor helyett mézeskalács fűszerkeveréket szitálunk a sütőporos liszthez. Az elkészült piskótát kihűtjük, 3 lapba vágjuk.
2. A narancsléből, cukorból és pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk, csak most nem tejjel, hanem narancslével készítjük. A kész pudingot beborítjuk folpackkal, hogy ne bőrösödjön és teljesen kihűtjük.
3. A kihűlt pudingot robotgép üstjébe tesszük és alaposan átdolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat és kihabosítjuk. Fontos, hogy a puding és a vaj egyforma hőmérsékletű legyen, így tudjuk szép simára, selymesre dolgozni. Ha langyos marad a pudingunk, akkor engedjük fel szobahőmérsékletűre a vajat is. Mindenesetre célszerűbb jó hideg pudinggal és jó hideg vajjal dolgozni, mert így a kihabosítás után azonnal tölthetjük is a tortát.
4. A lapokat betöltjük a krémmel, körbekenjük a torta oldalát és vékonyan a tetejét is. A maradék krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk össze-vissza a torta tetejére. Ezekbe a kis halmokba ültetjük az előzőleg kisütött és kidíszített mézeskalácsokat. Én most csak pici csillagokat használtam, de holdacska, fenyőfa, hóember, mézi, bármilyen karácsonyi forma használható. Jól mutatnak a meztelen mézeskalácsok is a torta tetején, nem feltétlenül kell írókával díszíteni őket.
Felhasználásig a tortát hűtőbe tesszük, de a krémnek nagyon jó tartása van, nagyon könnyű dolgozni is vele.


 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Töltött kifli
  2022-12-03 17:19:17, szombat
 
  Kellemes estét kívánok!


1 kg rétesliszt,3 egész tojás,
2 ek porcukor, pici só,
3 dl olaj( ez nem sok bele),
1 sütőpor,5 dkg élesztőt csak
1 dl hideg tejben elkeverjük és az összes hozzávalót jól összedolgozzuk!
Csak annyi hideg tejet adunk hozzá,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután 9cipót formázunk,majd kör alakúra nyújtjuk és nyolcadoljuk ( körcikkekre).Megtöltjük a diótöltelékkel ( én baracklekvárral ízesítem),majd felcsavarjuk kifli alakúra.
1 cipóból lesz 8 db diós kifli.( csak megjegyzem összesen 72 db.kiflink lesz
Rárakjuk a tepsire,tojással megkenjük, és csak most kell hagyni a tepsin 1 órát kelni.
Majd előmelegített sütőben 200 hőfokon megsütni.
Ha valami nem érthető, nyugodtan lehet kérdezni,nem nagyon tudom mindig a megfelelő magyar szavakkal leírni! ( Szlovákia)



 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Túrós malackák
  2021-12-28 17:05:19, kedd
 
 
Hozzávalók
Tésztához:
35 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg burgonya (főtt)
1 kávéskanál só
Lekenéshez:
1 db tojás
Díszítéshez:
30 szem bors
Elkészítés
Tésztához:
Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).


Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.



 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
A karácsonyi gyertya legendája 3
  2019-12-07 18:31:55, szombat
 
 
Sok-sok évvel ezelőtt egy ausztriai faluban élt egy suszter a családjával. Bár nagyon szegények voltak, még is megosztották másokkal amijük volt. Minden éjszaka egy gyertyát tettek a házikójuk ablakába, hogy hirdesse az arra járó szállást kereső vándoroknak a vendégszeretetüket.

Egyik évben háború és éhínség sújtotta a falucska lakóit. Valamilyen titokzatos oknál fogva ez a suszter és a családja kevesebbet szenvedett, mit a szomszédjaik.
A karácsony éjszakája előtti estén a falubeliek összegyűltek, hogy megtárgyalják ezt a különös helyzetet. "Van valami különleges dolog a suszter és a felesége körül" - mondta az egyik falusi. "Mindig elkerüli őket a szerencsétlenség. Mit tesznek, amit mi nem? Tegyünk mi is egy gyertyát az ablakunkba. Talán ez meghozza a szerencsénket."
Ezen az éjszakán minden házban meggyulladt a karácsonyi gyertya lángja és égett, míg a felkelő nap sugara be nem világította a falut. Íme, ezen a hajnalon futár hozta a várva várt béke hírét.

A falubeliek imádsággal adtak hálát Istennek a békéért és megfogadták, hogy minden karácsony este gyertyát gyújtanak köszönetük jeléül.

Ez a szép szokás elterjedt az egész földön és milliónyi gyertyát gyújtanak meg mindenhol a világon karácsony estéjén. Ezek a gyertyák hirdetik a szeretet és a végtelen boldogság születését.



 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Karácsony túrós - sajtos
  2019-12-02 14:01:53, hétfő
 
  APRÓSÜTEMÉNY

Hozzávalók:
20 dkg vaj
35 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
1.5 tk só
15 dkg ementáli vagy gouda sajt reszelve
15 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
tetszés szerint lenmag, szezámmag, mák, napraforgómag, köménymag

Elkészítés:
Lehetőleg szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk.
A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe..
A pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, vagy mintákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magvakkal
Előmelegített sütőben 180 C°-on 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon finom!


 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Szaloncukor süti
  2019-12-02 13:52:55, hétfő
 
 

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket ráhelyezzük, majd tojásfehérjével a töltelék körül bekenjük a tésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy szalaggal a töltelék mellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a tészta tapadásában. A süti széleit egy olló segítségével berojtozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, de nem az egész sütit, hanem csak addig, ameddig az alufóliás rész ér a klasszikus szaloncukron.
Előmelegített sütőben180 fokon 12 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2988
  • e Év: 40736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.