Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Isten nem hibázik
  2014-08-20 16:08:36, szerda
 
  LinkA megmentett hálás kutya

A doberman lányt kimentette a tűzoltó a tűzből, kirántotta az égő házból a kertbe, aztán folytatta az oltást.

Amikor végre sikerült eloltani a tüzet, leült, hogy egyen és pihenjen.

Egy fényképész észrevette, hogy a kutya nézi a tűzoltót a távolból.

Látta, hogy a doberman elindul a tűzoltó felé, és kíváncsi volt, mi fog történni.

Felemelte a fényképezőgépét, a kutya odaért a fáradt emberhez, aki megmentette őt és a kölykeit.

A fényképésznek sikerült elkapnia a pillanatot, amikor a kutya csókot adott a tűzoltónak.
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Megható videó! Egy hajléktalan utcai táncos srác
  2013-11-24 12:05:51, vasárnap
 
  Link...  
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Olykor az Isten is hajléktalan...
  2013-11-13 12:18:52, szerda
 
  Írta : TÁNCZOS KATALIN
Hajléktalan

Lejegyezte Dr. Eőry Ajándok

1999. november 18 - án

Forrás: Tánczos Katalin: AZ ÉN MIATYÁNKOM

Kairosz Kiadó, 2012. Második, javított, bővített kiadás

Pár évvel ezelőtt a menyasszonyom hívta fel a figyelmemet erre a gyönyörűséges imára, amelyet szerzőként akkoriban a híradások Dr. Papp Lajos szívsebész professzornak tulajdonítottak. Tömegével jelent meg az internet különféle honlapjain és előszeretettel mondták rendezvényeken, versenyeken egyaránt, valamint rengeteg videó feldolgozás is született belőle. Később a professzor úr a JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD című könyvében a 119. oldalon leírja, hogy egy Iregszemcsei nyugdíjas tanárnőtől kapta a verset, de nem tudta, hogy ki írta mert azon nem volt feltüntetve.

Ekkor még nagyon kevés ember tudhatta azt, hogy akkor valójában ki is a szerzője a gyönyörű imának. Már kezdtük mi is feladni a reményt a Kedvesemmel, amikor megláttuk egyre több helyen feltűnni a kiváló költőnek, Kányádi Sándornak tulajdonítva a legújabb szerzőséget. Az internetre ekkor már mindkét ismert személyiség nevével kerültek fel mind a mai napig ,,Az Én Miatyánkom"feldolgozások, vagy csak versként beírva, összeállításokban szerepelve.

2012. 05. 19 - én Zircen a Háromhegyen tartották meg 4. alkalommal a Szomszédolás egész napos rendezvényét, ahol fellépett a kitűnő Énekművésznő, Dévai Nagy Kamilla is. Elmesélte, hogy valaki eljuttatta hozzá ,,Az Én Miatyánkom" című verset Dr. Papp Lajosnak tulajdonítva. Annyira megtetszett neki, hogy mivel jó barátságban van a professzor úrral, engedélyt kért tőle a megzenésítésre. Ekkor tudta meg Ő is, hogy más lehet a szerzője, de hogy ki, azt nem.

Koncert végén odamentem hozzá és szóba hoztam Kányádi Sándort, mint lehetséges szerzőt, de mosolyogva mondta, hogy hallott róla és a kiváló költővel is baráti viszonyban van, de Ő is elhárította, mert nem tudja ki a szerző. Felhatalmazott arra, hogy ha szóba kerül valahol, hivatkozhatom rá Kányádi Sándorral kapcsolatban. Megköszönve a hasznos információt, elbúcsúztam a művésznőtől továbbra is kételyekbe merülve. Ott voltunk, a menyasszonyommal, ahol eddig, igazából semmit nem tudva bizonyosan a szerzőről.

2012. 05. 20 - án Vasárnap azonban nem hagyott nyugodni a dolog és búvárkodni kezdtem újra az interneten és ott került elő egyre több helyen Tánczos Katalin neve az ,,Én Miatyánkom" szerzőjéről és arról is, hogy kiadásra került egy verseskönyve ezzel a címmel. Tegnapelőtt a Bookline könyvterjesztőnél megrendeltem egy napos határidős szállítással, amelyet ma reggel háromnegyed nyolckor már a kezemben is tarthattam a futárszolgálat jóvoltából.

Szerény személyemben magam is gyermekkorom óta írok verseket és tudom, hogy verseskötetet nem szokás úgy olvasni, mint egy regényt. A 160 oldalas ,,Az én Miatyánkom" azonban annyira lenyűgöző volt, hogy nem tudtam letenni és végig olvastam egy kis szünet beiktatásával. Belőle megismerhettem Tánczos Katalint, aki végigjárta a hajléktalanok keserves világát számkivetettként, de mégis megmaradt Szeretetben és Békességben Önmagával és embertársaival egyaránt igaz Hitben és Magyarságtudatban egyaránt.

Döbrentei Kornél költő a kötet ajánlásában ,,Olykor Isten is hajléktalan" címmel többek között ezt írja: ,,A nem kis számú ,,futtatott" értelmiségi példát vehetne a Tánczos Katalin képviselte erkölcsi magatartásról, kiállásról, identitásról, nemzet - és világlátásról. Mindennek egyik legszebb, legtömörebb, megrendítőbb összefoglalása Az én Miatyánkom című verse. Ha elolvassuk, rájövünk: a miénk is."

A kötet nyitó verseként a címadó gyönyörűséges ima végén pedig egyértelmű a mű keletkezésének feltételezett időpontja, hisz egyértelműen ott van.
A gyönyörű vers is bizonyítja azt, hogy érdemes megvenni, kikölcsönözni a könyvet és elolvasni ahhoz, hogy megérthessük a hányatott sorsú költőnő érzékeny lelkének ilyen irányú kiteljesedését.


A videó itt megtekinthető : Link... ...
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Igazi példakép!
  2013-10-30 17:31:50, szerda
 
  Nagyon megható ! ...Link...

...... ........... ........... .............Link...
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Megható : társát próbálta újraéleszteni a cica
  2012-10-14 06:19:54, vasárnap
 
  Link..  
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Megható Igaz Történet - Soha Ne Add Fel!
  2012-10-14 06:01:53, vasárnap
 
  Link.  
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Az ölelés
  2012-10-11 07:41:02, csütörtök
 
 
Csak egy ölelés !? Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-08-29 19:13:52
feltöltő: butababa
nézettség: 2815
szavazatok: 6
kommentek: 0
kulcs: ölelés, mozgalom,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Egy fiatalember által indított mozgalom, mely abból a felismerésből indult, hogy mindenkinek szüksége lehet ölelésre és egy-két kedves szóra. Csak egy ölelés, de mégsem csak az. Ha többet szeretnél tudni :http://www.freehugscampaign.org/

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!Juan Mann nevű ausztrál fiatalembertől indult az a mozgalom, melynek neve Free Hugs - szabad/ingyenes ölelés.
Azt mondja, hogy Londonban élt egy időben, mikor a feje tetejére állt az addigi élete és vissza kellett utaznia Ausztráliába.
Csak egy böröndöt vitt magával és a problémáit. Senki nem várta otthon, senkit nem tudott felhívni, hogy megérkezett.
Ott állt az érkezési oldalán a reptérnek és nézte a többi turistát, ahogy találkoznak a barátaikkal, családtagjaikkal és mosolyogva, tárt karokkal ölelkeznek és örülnek egymásnak . Arra vágyott, hogy őt is várja valaki, örüljön neki, mosolyogjon rá és főleg : átölelje.
Az az ötlete támadt, hogy keres egy forgalmas utcát és ott feltartva a papírt a Free Hugs szóval, megpróbálkozik, hogy hátha megkapja azt, amire a legjobban vágyik.
Az első 15 percben mintha keresztülnéztek volna rajta az emberek, aztán az első aki odament hozzá azt mondta neki, hogy aznap reggel halt meg a kutyája. Egy éve pedig a lánya halt meg autóbalesetben és ahhoz, hogy ne érezze olyan egyedül magát a világban nagy szüksége lenne egy ölelésre. Így hát átölelték egymást és mosolyogtak mindketten.

Így kezdődött tehát, és azóta Juan Mann kezdeményezésére született "Szabad ölelés" kampány a világ számos országában lelt követőkre. Ő sem gondolta, hogy világmozgalmat indít el, pedig így lett... Ebben akaratukon kívül is nagy szerepük van, a helyi hatóságoknak, akik megpróbálták betiltani Juan ténykedését, mondván hogy zavarja a járókelőket. Nemcsak hogy megtiltották, hogy tovább ölelgesse az embereket, de ráadásul elég komoly pénzbírságot is kiszabtak rá. Ahogy arra számítani lehetett, nemcsak jóérzésű emberek ezrei, de a média is Juan mellé állt.
Elkészült az a videóklipp - egy ausztrál együttes, a Sick Puppies segítségével - melyet 16 millióan láttak azóta a You Tube oldalán . Ez segítette azt is, hogy Juan petícióját több mint 10.000-en írják alá, és hogy elinduljon egy világmozgalom.
A kampány 2004-ben kezdődött, de világszerte ismertté 2006-ban vált.
Nagyon szimpatikus ez a mások iránti figyelmesség és önzetlenség, mert mint a videóból is kiderül, néha nagyon sokat ér egy ölelés. Felvidít, helyreráz, erőt ad vagy csak egyszerűen jólesik.

Csak egy ölelés !?

Az ölelés az egyik legbensőségesebb mozdulat két ember
között.

Érzékeltetjük vele a szeretetet, a szerelmet, a barátságot.
Szakemberek állítják, hogy napi húsz másodpercre lenne
szükségünk az érzelemdús szeretgetésből és sokkal
boldogabb emberek lehetnénk.

Az ölelés megnyugtat, növeli az önbizalmat, biztonságérzetet
ad, hogy van melletted valaki akire számíthatsz, segít legyőzni
a félelmet, erőt ad. Az ölelésben az egész testünket átjárja
egy finom, jóleső érzés, és semmilyen külső dolog nem kell
hozzá, mindig kéznél van.

Öleléskor a két szívcsakra összeér, ettől indul el az a bizonyos
bizsergető érzés. Ezért fontos hogy mikor megöleljük a másikat,
akkor a két mellkas simuljon össze. A szoros testi érintkezéskor
a két ember aurája szinte összeolvad, amikor bioenergiát adnak
át egymásnak. Kiegyenlítődik az aurájukban fellelhető hiányok
és feleslegek, mindegyikük azt adja a másiknak, amire szüksége
van.

Az ölelés lecsendesíti a lelket, megnyugtat. Egy pár pillanatra el
tudja feledtetni a világi dolgokat, a problémákat és erőt ad. Az
együvé tartozás olyan intenzív érzését váltja ki bennünk, ami
semmilyen más módon nem érhető el.

Igazán csodákra képes. Ha elég hosszú az ölelés és tiszta szeretet
árad feléd a másik emberből hihetetlen gyógyuló folyamatok
mehetnek végbe benned. Pl. megtanulsz újra bízni, tapasztalod,
hogy szeretnek téged, de nincs kényszer, nincs mitől félni, és így
előbb-utóbb minden ellenállás, védelem szertefoszlik és megnyílik
a szív a szeretet felé - és akkor csak vagy, és érzed a másikat,
ahogy a te szíved az övével találkozik és úgy érzed, hogy ismered
őt valahonnan és ő is téged - már nem idegen. Rájössz, hogy bárkit,
bármikor szerethetsz szabadon - csak úgy mert ő van, mert te vagy.

Egy bölcs ember mondta: Akit megölelnek, az önkéntelenül és majd
hogy nem minden ok nélkül boldog lesz. Ölelni és ölelve lenni. A bal
kéz fent, a vállán, a jobb kéz az Ő bal karja alatt, a mellkasok egy
máshoz simulnak. Milyen egyszerű és mégis milyen megfoghatatlan.
Elszáll a gondolat, s csak a pillanat él. Jótékony légüres tér. Isteni
extázis. A tündérek is mosolyognak ilyenkor körülöttünk
 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
A szavak ereje
  2012-09-09 14:37:48, vasárnap
 
  Link

The Power of Words / A szavak ereje Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-11-16 23:30:47
feltöltő: anyu65
nézettség: 964
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: the, power, of, words, szavak,
kategória: kreatív
leírás: Változtass a szavaidon. Változtass a világodon.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Az egyik legjobb motivációs videó
  2012-05-12 09:34:01, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
Ez nagyon szép és megható !
  2012-04-20 14:42:47, péntek
 
  1976-ban, a felfedező Jean-Pierre Dutilleaux került először kapcsolatba a primitív Toulambis (Pápua Új-Guinea törzzsel), amelynek tagjai még soha nem érintkeztek a külvilággal, és egyik sem látott fehér bőrű férfit. A kamera megörökítette a rémült és kíváncsisággal teli törzs tagjainak reakcióit.


Link...

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Videók : Megható***********   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2181
  • e Hét: 5749
  • e Hónap: 13026
  • e Év: 45183
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.