Belépés
bossi.blog.xfree.hu
Kút fejemből születtek ezek az írások. Mottóm: "Vedd a kezedbe ezt a könyvet, ha elolvasod, meglásd, hogy a lelked mennyivel lesz könnyebb." ... Bossányi Kálmán Miklós
1954.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Virág felhőben
  2012-12-05 22:04:28, szerda
 
  Tizedeik fejezet.

Virág rohan Mátyás király elé, és kéri a segítségét. Egy pergament-tekercset ad át a királynak. Amiben ez áll.

,,Szépséges tubicám, Virágszálam kár, hogy most nem lehetek a közeledben, mert kifejezném a szeretetem jelét feléd. Hidd el, hogy nagyon hiányzol, és csak téged akarlak, senki mást. Nem érdekel az a távoli hölgy, nem érdekel a küldetésem, csak Te. ,,
Aláírás: A szerelmet Igazmondó János.

Király elolvasta a sorokat, hosszan gondolkodik.
Ez érdekes! Tekercs sorai arra utalnak, hogy Igazmondó még mindig vonzódik hozzád Virág. Pedig, Te a Fenség hatáskörébe tartozol, és neki kell adnod a szerelmet, és nem Igazmondónak. Virág elmeséli Mátyásnak, hogy mikor olvasta a sorokat, akkor érezte Igazmondót a közelébe.
Nem tudja, hogy ez mit jelent.
Egyszerű a válasz erre lányom. Igazmondó még szeret, és nem tudja, hogy a Fenséges Szultán már kinézett magának. Ne is törődj evvel, ne reagálj rá. Nem érdemes. Virág, János nagyon messze van. Mire hazajönne, ha haza jön, addigra már a Szultán kegyeid élvezed. Hidd el.
Ki hozta e tekercset.
Virág felmutat az égre, és távolban egy madár repül vissza.
Ő, volt Mátyás. A galamb.

Érd. 2012. December 5.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 22:02:37, szerda
 
  Kilencedik fejezet.

Virág már lázba van, hogy találkozik a Fenséggel. Mátyás nyugalomra inti, hogy csak lassan, nyugodtan. Valahogy előkerült a katona. Furcsaságot vet észre Virág rajta. Katonának nem volt sok ideje, hogy fejét álomra hajtsa, és fürdési lehetősége se volt, így úgy döntött, hogy a Szultán palotájának a medencéjében ásztatja a testét, míg a Fenség távol van. De arra nem számított, hogy ezt Mátyás belső emberei, aki a palotában készítik, elő a terepet meglesik, mert ez a tevékenység, ha a Fenség megtudja, lefejezéssel jár. Ezt tudta a katona is, de mivel harctéren edzet, kockáztatott. Levetkőzött, és a medencében csobbant egyet. Kis idő múlva megzavarták, hirtelen kijött a medence szélére, és maga elé kapott egy hal mintás rózsaszín lepelt, ami a Fenséges Szultán egyik kedvenc lepelje volt. Más nem volt közelébe. Katona már nem ment vissza a medencébe, mert félt, hogy rájönnek. Szerencséje volt, hogy csak a ,,belső emberek" látták ezt, és nem árulták el. Csak a király tudta. Maga a király se merte tovább terjeszteni, mert azért mégis egy magyar katonáról van szó, aki ha kell messzire is elmegy, hogy védje, a király becsületét. Katona körül nézett, és látta, hogy nem lát senkit, így gyorsan felvette a katona ruháit, és visszahelyezte a hal mintás rózsaszín lepelt, arra a helyre ahonnét elvette, és távozott a környékről. Határozott léptekkel visszament a szolgálati helyére.

Érd. 2012. December 4.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 22:00:41, szerda
 
  Nyolcadik fejezet.

Most bárki kérdezhetné, hogy tulajdon képen mit akar egy magyar leány a Fenséges Szultántól.
Magyarázat egyszerű. Virág szeretne az első hárem hölgy lenni a többi lányok között. Igen, de hogyan? Teszik fel a következő kérdést. Virág ismerkedik a környezettel, körülményekkel, lehetőségekkel, és utána fog lépni. Segítője, igaz barátja segítségével. Mátyás királlyal. Mátyás azért segít, oly szorgalmasan, mert látja Virágban azt a szépségét, ismeri kedvességét, csodálja csinosságát. Tudja, hogy ha Virág valamit akar azt meg is szerzi. Na, jó, de vigyázni kell, nehogy túl messzire lőjön a célján, elkapkodja, elhamarkodja azt a lehetőséget, hogy megismerje a Fenséget. Erre, inti Mátyás király Virágot. Ehhez sok türelem kell. Ezt már az előző fejezetben, is leíródód. Rózsaszín könyv említi, hogy a magyar leányok szépek, kedvesek, és nagyon jó az észjárásuk. Ezt a Szultán még nem tudja, de reméljük, hogy meg fogja ismerni ezt is. Tudjuk, hogy másról kellene szólni e fejezetnek, de meg említettem már az előzőekben, hogy e könyv régi, és már a lapok is sárgák. Így nehezen kivetők a betűk. Komoly fej törést okozott annak az írnoknak, aki először olvasta, és már más pergament tekercsre írta sorokat.

Érd. 2012. December 3.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:58:37, szerda
 
  Hetedik fejezet.

Igen. Léhűtők megkeresése igen nehéz feladat, mert mindig más bőrébe bújnak, és mindig más színt váltanak. Tiszta kaméleon típusúak. Ezt még Mátyás királynak is nehéz felismerni őket. Pedig a király szintén álruhában jár, hogy ráleljen az igazságra. Felismerésük nehéz, amint az előbb említettem, mert sok munkával, és energia felhasználásával jár e faj kiderítése. Ezeregy éjszaka meséi, szépek, romantikusa illetve szenvedélyesek. Ezt Virágnak úgy kell előadni, hogy a Szultán mindig elragadással figyelje. Evvel biztos elbűvöli a Szultánt.
Feltehet enni a kérdést, hogy mivel?
Mivel Virág fiatal, semmi mást nem kell tennie csak önmagát, kell adnia. Meg kell mutatni a szépségét, kedves mosolyát, csábos nézését, csillogó szemeit, és azt a sok türelmét, hogy amikor eljön, az idő akkor megismerje a Fenséges Szultánt. Virág minden percét ki fogja használni erre. Mivel magyar leány, és köz tudod, hogy a magyar leányoknak van a Világon a legfurfangosabb észjárásuk, így esélye van arra, hogy a Szultán közelébe férkőzzön. Ez attól függ, hogy a Felség milyen állapotban van.

Érd. 2012. December 1.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:55:33, szerda
 
  Hatodik fejezet.

Szultán palotájába nehéz bejutni, de aki oda bejut, annak viselkednie kell. Meg kell felelni a Szultán elvárásainak. Palotában tudni kell, hogy mindenben a Szultán az első. Tisztelet tudóan kell vele szembe viselkedni. Ha vala honnét jön, akkor utat kell engedni, előtte meghajolni mélyen, kezet csókolni, és csábosan a szemébe nézni, úgy, hogy azt ne vegye senki észre. Csak a szultán. Virágnak pici, de nem annyira feltűnő hibája van. Öntöznie kell, de csak a megfelelő ember öntözheti Virágot. Rózsaszín könyv leírja, hogy Virágnak jó megérzései vannak, és egyből észreveszi, hogy ki akarja Őt eltávolítani a Szultán mellől. Csalfa módon szövetkezik egy eddig ismeretlen személlyel, hogy segítségére legyen ebben az ügyben. Illető neve még nem publikus, majd később kiderül. Nagy problémát okoz Igazmondó János eltávolítása a körzetéből, és látó teréből. Könyv azt írja, hogy Igazmondó szemet vetett Virágra. Virágnak ez nem jó, mert ha megtudják, és a Szultán fülébe jut a hír, akkor abból problémák keletkezhetnek. Tudniillik, hogy Virág csak a Szultánnak szenteli az életét, és neki él. Női furfangossággal Igazmondó Jánossal elhiteti, hogy külhonban egy távol keleti nő már rég várja. Igazmondó elhiszi, és útra kell, hogy messze hazájától megtalálja a hölgyet. Virágot illat felhő veszi körül, kellemes, de nem erős. Persze mindig akad olyan illető, aki nem szereti az illat felhőt. Ezt úgy hozza tudomására, hogy mikor Virág elmegy mellette különböző fintorgat, vág, úgy észrevegyék. Virág a katonát külső szolgálatba helyeztette. Szultán egy kellemes együttlét után Virágnak egy arany karperecet ajándékozott. Szolgák azonnal észrevették, és már is pletykák folytak róluk, hogy mi történt kettőjük között. Írja a rózsaszín könyv. Oda kell figyelni Virágnak, hogy kivel áll szóba, nem érdemes olyan illetőkkel, akik semmire valók, és léhűtők. Ezek elég sokan vannak a palotában.

Érd. 2012. November 30.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:53:33, szerda
 
  Ötödik fejezet.

Szultán.

Szultán az a személy, aki mindenki felett áll. Ő a legfelsőbb egyén a rózsaszín könyv szerint. Visz mindent, Ő az ász. Virággal megtörtént az, az eset, hogy pszichológiai, tovább képzésben, és információkkal látja el Mátyás királyt. Aki szinte abba van, hogy meg hát kéne beszélni a dolgokat, de Virágban a mámor annyira benne van, hogy az Angeli nem hagyja szóhoz jutni Mátyás királyt. Pedig a nép szerető Mátyás igen sokat tudna mesélni a Szultán csábításáról. Szultán, mint barátját a háremébe hívta Mátyást, és ott látta a csábítás trükkjeit.

Érd. 2012. November 29.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:50:44, szerda
 
  Negyedik fejezet.

Aki könyvet vásárol, megnézi, hogy a könyv mit tartalmaz. Azaz miről szól. Erről a könyv utolsó lapjából lehet tájékoztatást kapni.

Utolsó oldalon ez található.
Tartalomjegyzék: /Megjegyzem, hogy hiányos/

A: alap fogalmak a rózsaszín könyv használatáról, rózsaszín világról, és a nemes növényekről.
B: bazsalikom, és a különböző fajtái, nemesítései.
C: cickafark, és a körömvirág, hogy ez, hogy jön, össze csak az tudja, aki írta a fejezetet.
D: dug, dugványozás, dugovics titusz. (ez, hogy kerül ide kisbetűvel? Rejtély?)
Sok szünet, hiányos sorok.
O: olt, oltott mész stb.
Sajnos megint láttam, hogy a sorok ki vannak húzva. Végül eljutunk az utolsó betűig.
Z: zavaros, ide-oda kúszó növények, amik a 8. Fejezetet érinti.
Érdekes már megint a 8. Fejezetről van szó. Ebben a fejezetben történik az, hogy el akarják téríteni Virágot az útjáról.
Szereplők:
Mátyás király az igazságos, a népét szerető, a furfangos. Igazmondó János, aki ebben az esetben csak rózsaszín álomba lebeg.
Katona, aki mint igazi hazafi.
Borász, aki kiválóan érti a szakmáját.
Igazmondó János szövetkezik a Katonával, hogy el akarják téríteni az egyenes útról, és csőbe húzzák Virágot. Csak azért kérte meg Igazmondó János a Katonát, mert neki, mint katonának könnyebb ezt a feladatott végrehajtani, mert a katonának sok csöve van. Mátyás király különböző hír forrásokból megtudta a tervet, és szólt a Borásznak. Borász e hír hallatára egy huszáros kardvágással megakadályozta terv végbemenetelét.
Mind minden élőlénynek vannak negatív, és pozitív tulajdonságai. Virágnak is vannak.
Negatívról csak annyit, hogy Mátyás király felkérte a hű szolgáit, hogy járjanak utána, mert a rózsaszín könyv nem említett semmit, pedig alaposan átolvasták.
Pozitívról csak annyit, hogy csábos a pillantása, és a mosolya, mert szeretne egy eddig ismeretlen közelébe lenni, és szeretné, hogy az ismeretlen megtalálja, illetve felfedezze a szépségét. Erről a rózsaszín könyv többet nem is ír.
Borász szemmel nézve Virág, minőségi. Tehát egyszerű nyelvre lefordítva, olyan, mit egy kiváló, tiszta, jó minőségű, finom ízű, kellemes aromájú, áldásos bor.

Érd. 2012. November 28.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:47:58, szerda
 
  Harmadik fejezet.

Mind minden virág szereti a fényt, és az éltető Napsugárt, mert akkor nyílik ki a Virág. De a Virágot öntözni kell, hogy ki ne száradjon. Na, de vigyázzunk, hogy a Virágot mivel, és milyen táp rudacskákkal látjuk el. Erről a rózsaszín könyv ad nekünk teljes körű szakszerű leírást. Információkat, amelyet az említett könyv ad teljes komolysággal, és az ott leírtak betartásával kell venni. Vigyázva arra, hogy ne tegyük burokba a 8-as fejezet szerint, mert akkor a Virág nem lesz életképes. Figyelnünk kell arra mindenképpen a nemes növényre. E növény adja nekünk a sok színpompás szirmokat, és kedvességgel, játékosan tölti be a teret. Virág a nevéhez illően egy virág bolt létrehozásával foglalkozna, és így képzeli el a jövőjét. Lehet, hogy ez sikerülni fog. Virág az egyenes utat választja. Újra előveszi a rózsaszín könyvet, hogy átolvassa még egyszer, de látja, hogy a 8-as fejezetet már teljesen átírták. Elmélkedhet, de nem tudja, hogy kik szórakoznak vele, mert ebben a fejezetben vicces történetek vannak beírva.

Ennyi!

Ahogy forgatja könyvet, a lapok között meglát egy kulcsot. A Kulcs a táp rudacskák megnyitására szolgál.

ENNYI TÖRTÉNT.

Érd. 2012. november 27.

 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:45:46, szerda
 
  Második fejezet.

Mivel új munkatársról van szó Virág személyében, így érdeklődési körömet a magánszféra felé irányítottam. Azt hamar megtudtam, hogy egy édes Hölgy a Virág. Épp oly édes, mint a többi csinos Hölgy. Szereti a kávét tejszínhabbal, imádja a csokis pudingot, és a különböző édességeket. Virág nem ismeri, azt a területet ahol dolgozik, így ezt be kell mutatni, hogy tudja, hogy mi hol helyezkedik el. Mint pld: a gyártó gépsor, a töltő üzem, és még sorolhatnám a területen lévő egységeket. Munkahelynek van egy különlegessége a padlás. Mivel nem alakítottak ki akkoriban pincét, így kénytelenek voltak egy olyan részt létre hozni ahol az anyagokat lehet tárolni. Padlás két üzemrészt köt össze, igen nagy területen. Itt tárolják a papírokat. Fent meleg van, télen, nyáron. Azon kívül semmi extra. Ha, mód és lehetőség lenne, rá Virággal nagyon szívesen bolyonganék a János hegyen. Túrnánk az avart. Séta közben, mert a dal is így szól:

,,János hegyen
Fent János hegyen
Estére oda várom..." Virág ezt megérdemli.

Érd. 2012. november 26.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
Virág felhőben
  2012-12-05 21:42:43, szerda
 
  Előszó: Aki most kezébe veszi e tekercset, és figyelmesen olvassa, az látja, hogy néha hiányzik a fejezet pontos címe, arról, hogy mit tartalmaz. Ez azért van, mert e tekercs régi, és írnoknak sok türelemre, és munkával járt ezt lemásolni, és ujjá varázsolni.
E tekercs olvasásához, jó olvasást.
Szerző.


Első fejezet.

Bemutatás.
Virág rózsaszín álomban, térben, Világban, létben, tehát teljes rózsaszínben.
Szeretnék bemutatni egy irigylésre méltó fiatal Hölgyet. Neve, és kora nem publikus, mivel Hölgyről van szó.

Nevezzük csak egyszerűen Virágnak. Olyan helyről jött, amely kívülről nagyon szép, de belül az ajtó mögött teljesen más. Ajtó mögött csak feszültség jellemezte a világot, és a munkát. Virágról csak annyit, hogy egy olyan közegbe csöppent, amit még nem ismert. Igyekszik e közeget, ami eddig távol volt Tőle minél jobban megismerni. Akadályokat szívesen veszi, és megküzd a sikerért. Kedvességével, pontosságával, lelkiismeretes munkájával ezt meg is valósítja. Virág egy egyszerű, teremtés. Könnyen beilleszkedett, társak, munkatársak elfogadták, és szavait tiszteletben tartják. Véleményét ki is kérik, és elfogadják. Igaz, hogy az első hónapját töltötte le az új munka helyén, de már csinosságára már felfigyeltek rá. Tehát Virágot a társai hamar elfogadták. Mindig újít valamit. Igyekszik az elvárásoknak megfelelni. Úgy, mint kinézetében, és ruháiban újdonságokat mutat. Nyugodtsága, türelme másokkal szemben sokat segített a munkahelyi problémákon. Virág egy olyan teremtés, aki másokon is segít, ha az Illető kéri tőle.
Hát, ennyit tudok elmondani, kezdetben (leírni) a Hölgyről, Virágról.
Elhatároztam, hogy figyelemmel fogom kísérni a Hölgy napjait, munkásságát, és lehetőleg pontosabban beszámolni a tevékenységéről.

Érd. 2012. november 24.
 
 
0 komment , kategória:  Virág rózsaszínben  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 1553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 397
  • e Hónap: 876
  • e Év: 876
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.