Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Tésztasaláta
  2022-04-07 23:20:30, csütörtök
 
  Tésztasaláta receptje:
1 csomag durum tészta(megfőzve),
2 db kígyóuborka,
1 nagy fej lila hagyma,
2 kápia paprika,
2 tv.paprika,k
b.20 dkg sonka,
125 g füstölt sajt,
125 g trappista sajt,
majonéz és tejföl.
A zöldségeket,sonkát,sajtot felkockázom,a lila hagymát apróra vágom.
Összekeverem a tésztával,mehet rá a majonéz és a tejföl ízlés szerint,
ha kell utána lehet sózni(én nem szoktam).Egyszerű,gyors és nagyon laktató.



 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Tésztasaláta
  2021-03-18 18:19:12, csütörtök
 
  Hozzávalók
1 csomag rövid csőtészta
2 doboz konzerv kukorica, vagy kb. 500 g kukorica
25 dkg sonka
25 dkg füstölt parizer
kechup
majonéz
1 nagy doboz tejföl

Elkészítés
A tésztát megfőzőm, lecsepegtetem, majd megvárom, míg kihűl. Közben a kukoricát is lecsepegtetem és átmosom, vagy ha nem konzervet használok, akkor megfőzöm.

A 25 dkg sonkát és a 25 dkg füstölt parizert kockákra vágom, és 1 nagy doboz tejfölt elkeverek ízlést szerinti mennyiségű majonézzel és kechuppel.

A tésztát, kukoricát, sonkát, füstölt parizert és a tejfölös öntetet egy tálba teszem, majd jól elkeverem az összetevőket. Hűtőbe teszem, amint lehűlt, fogyasztható.



 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Besamel-es sonkás kocka
  2019-04-30 11:44:02, kedd
 
  2 ek vajból, 2 ek liszttel és 1/2 liter tejjel főztem egy nem túl sűrű besamelmártást. Sóztam, borsoztam, szerecsendióval fűszereztem. Hozzákevertem a maradék, ledarált főtt sonkát és még belekevertem 1 kis pohár tejfölt is. Összeforgattam a kifőtt kockatésztával, kivajazott tálba tettem, tetejét reszelt füstölt sajttal szórtam meg és pirosra sütöttem 200 fokos sütőben.





Igazi sonka-mentő fogás. Mint szinte mindenhol, nálunk is maradt a húsvéti sonkából. Szeretem a sonkás tésztát, idén azonban Anna a Parfé gasztroblog egyik szerzője osztotta meg ezt a receptet a napokban.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Brokkolival töltött canelloni
  2018-09-09 16:32:50, vasárnap
 
 


50 dkg darált pulykacomb
50 dkg brokkoli
25 dkg canelloni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
reszelt sajt
oregánó
kakukkfű
olívaolaj
só, bors

A besamel mártáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A hagymákat összevágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott brokkolit, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, majd meghintjük két kanál liszttel.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 2 dl tejet, és sűrű masszává főzzük a darált húsos brokkolit.
Amíg hűl, elkészítjük a besamelt: a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, lehúzva a tűzről hozzáadagoljuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Az előfőzött canellóni tésztákba töltjük a brokkolis-húsos masszát, majd egy kivajazott jénai tálba szorosan egymás mellé fektetjük őket. Rájuk öntjük a besamellt, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 ºC-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
forrás: gallicoop
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
5 tészta, amiről még nem hallott
  2015-11-15 10:29:04, vasárnap
 
  5 tészta, amiről még nem hallott

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy hosszas tanácstalan nézelődés után végül a jól bevált spagettit választotta a polcokon sorakozó számtalan tésztafajta közül. A tészták “tengerében" egy vérbeli gasztrómágus, Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem olasz származású séfje segít eligazodni. Lássuk Itália mesés tájainak 5 legizgalmasabb tésztafajtáját!



Ziti: az esküvők tésztája

A szicíliai esküvők elengedhetetlen alapanyaga, ugyanis maga a szó - ziti - annyit tesz: menyecske. Ezt a 25 centi hosszú, csőalakú, sima falú, durum lisztből készült tésztafajtát felhasználás előtt 3-4 darabra szokás tördelni, majd sós vízben al dentére főzni. Ez azért fontos, mert a zitit főzés után majdnem minden esetben megsütik, és kiváló alapanyaga lehet zöldséges, illetve sajtos rakott tésztaételeknek. A nagyközönség számára a ziti a Maffiózók (Sopranos) című amerikai sorozatból lehet ismerős: Carmela Soprano húsgolyós fogása sosem hiányozhatott a maffiózók asztaláról.



Strozza Preti, a papfojtó tészta

Ennek a Közép- Olaszországból származó tésztafajtának egy népi legenda adja nevét: régen az asszonyok a helyi papnak, tiszteletesnek házi készítésű Strozza Pretivel kedveskedtek, míg féltékeny férjeik odahaza azért imádkoztak, hogy bárcsak a tészta a pap torkán akadna... Manapság ezt a 1,5 cm széles, 5 cm hosszú tésztafélét darabos, zöldséges szószokhoz, ragukhoz használják. Kalandos kedvű háziasszonyok megpróbálkozhatnak a papfojtó tészta házi elkészítésével, hiszen ez a tojásmentes, sodort, vastag tésztaféle igazán könnyen elkészíthető otthon is. Az ízletesebb végeredmény érdekében tegyünk a tésztába reszelt parmezánt.



Mafalda vagy más néven Reginette

Ez a Dél-Olaszországból származó szép, csipkés szélű, egyenes tésztáktésztafajta Savoya hercegnőjéről kapta a nevét, de a reginette szócskát is gyakran használják rá, ami annyit tesz: kis hercegnő. A mafalda egy hosszú főzésű, széles tészta, átmenetet képez a Lasagne-féle tészták csoportja felé. Kiváló választás lehet babos, krumplis tésztaételekhez, de ízletes alapanyaga lehet az oldalasból és ricotta sajtból készülő Nápolyi ragunak is.



Fusilli vagy más néven felezett nagy orsó

Ez a Dél-Olaszországból származó, 3 cm hosszú csavaros tésztafajta az itthoni háztartásokban megtalálható. A gyerekek nagy kedvence nevét az olasz “fuso" szóból kapta, ami annyit tesz: sodorni. A fusilli kevésbé ismert változata orsó alakú, régen ezt a típust kötőtűre csavarva készítették az asszonyok, úgyhogy, aki otthoni fusilli készítésre adja a fejét, az készüljön jó sok türelemmel. Ez a tésztafajta remekül illik hideg salátákhoz és könnyű szószos tésztaételekhez, hiszen a csavaros szerkezet kiválóan magába zár bármilyen pesztót.



Capelli d'Angleo avagy cérnametélt

A Capelli d'Angelo, vagy más néven angyalhaj a legvékonyabb spagettiféle - átlagosan 2-3 mm vastag -, ennek megfelelően főzési ideje is ennek a típusnak a legrövidebb, egy percre sem lehet magára hagyni főzés közben. Itthon leggyakrabban levesbetétként használják fel, de könnyed halas szószokhoz vagy zöldséges pesztókhoz is kiváló alapanyagként szolgálhat.



Forrás: Házipatika
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Neszmélyi hagymás-túrós
  2015-03-05 17:01:19, csütörtök
 
  NESZMÉLYI HAGYMÁS-TÚRÓS

Hozzávalók: 50dkg liszt, 50dkg tehéntúró, 5 tojás, 35dkg húsos szalonna (pl. kolozsvári), 3 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 15-20dkg trappista vagy edami sajt, só

Liszttel, túróval, tojással és kevés vízzel galuskatésztát készítünk, ízlés szerint sóval. Míg a tészta áll, a szalonnát a Konyhai késsel apró kockákra vágjuk, és a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben pici zsiradékon pirosra pirítjuk.
Kistányérra tesszük, és a megmaradt zsírjában megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, és ezt is félretesszük.
A megpihent galuskatésztát a Nokedli szaggatóval forró vízbe kiszaggatjuk.
Ha kifőtt a tészta, rétegezve belerakjuk a 2,5 L-es Ultra Pro tálba. Egy sor galuska, a tetejére hagyma a kisült szalonnazsírral együtt, szalonnakockák, majd meglocsoljuk egy kevés tejföllel és újra galuskát teszünk a tetejére. Ebben a sorrendben rétegezzük, a végén durvára reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokon szép rózsaszínűre sütjük.
Pirospaprikával, petrezselyemmel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Egyszerű, finom "krumplis pogácsa"
  2015-02-13 07:51:44, péntek
 
  Tóth Rozzy konyhája
Egyszerű, finom "krumplis pogácsa"

A krumplikat megpucolom, szelem, puhára főzöm.
Ha puha,leöntöm a vizet róla és szét nyomkodom pépesre.
Kihűtöm, adok hozzá 1 kanál zsírt(én kacsa zsírral készítem),
sózom és annyi lisztet adok hozzá amennyit felvesz, a tészta sem kemény, sem lágy ne legyen! Lisztezett deszkán nyújtom kb. 1 cm-re,pogácsa szaggatóval kiszúrom és forró olajban kisütöm! Mennyiséget azért nem írok, mert attól függ mennyi személyre készítem, ezt mindenki maga tudja. Lehet 2 db.krumpliból is de lehet 2 kg-ból is. Én 2 kg-ból készítem.
Házi barack lekvárral is de magában is fogyasztjuk!
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Sütőtökös ravioli
  2015-01-25 18:06:49, vasárnap
 
 
Hozzávalók:

1 kg sütőtök
40 dkg liszt
víz
só, bors, szerecsendió
parmezán
Elkészítése: a sütőtököt vágd ketté, kapard ki a magjait, majd forró sütőben 1 óra alatt süsd puhára. A liszthez kanalazz vizet, és gyúrj belőle tésztát. Nyújtsd egészen vékonyra, majd szaggass belőle kör vagy négyzet alakú formákat. A sütőtököt kapard ki a héjából, keverd masszává, közben sózd, borsozd és gazdagítsd parmezánnal. Egynegyedét tedd félre. A sütőtökös masszával töltsd meg a tésztaszeleteket, majd helyezz a tetejükre egy másikat, és a széleiket lapogasd össze. Forró, sós vízben főzd ki őket pár perc alatt. A félretett sütőtököt némi húslevessel hígítva turmixold össze, tálaláskor ebből kanalazz a ravilolikra.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
A fincsi ragunak és a sajtos kísértésnek nem lehet ellenálln
  2014-11-11 19:30:18, kedd
 
  ... szuper finom!

Mindenkinek a kedvence ez a laktató finomság. A kezdők is bátran elkészíthetik, ezen nincs mit elrontani :)

Hozzávalók:

1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
0,5 dl paradicsomszósz
1 hagyma
1 teáskanálnyi olasz fűszerkeverék
1 csomag lapkasajt
5 dkg reszelt ementáli
só, bors
olaj
Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket és felöntjük egy kevés vízzel csak, hogy éppen ne süljön oda. Készre főzzük, majd a tésztát leszűrjük és összekeverjük vele. A felét kiolajozott hőálló edénybe tesszük, ezt beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. A reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 12-14 percen át pirítjuk, majd fogyaszthatjuk.
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Pizza pogácsa recept
  2014-09-24 13:50:06, szerda
 
  Eddig aki megkóstolta elkérte a receptjét.

Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg liszt
2,5 dl tej (kis cukor)
2,5 dkg élesztő
120 g tejföl
1 púpos ek vaj
2 mk só

Töltelék:
1 tömlős sajt
reszelt sajt
sonka kockák
pritamin paprika
petrezselyem
kevés kukorica konzerv

Tetejére:
1 tojás felverve
reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük.

Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. Először a tömlős sajtot nyomjuk rá, majd reszelünk rá sajtot, rátesszük a kis kockákra vágott paprikát, sonkát és egy csokor felaprított friss petrezselymet.
Ezután először oldalról felhajtjuk a tésztát, majd felülről és alulról is, így szinte befedjük a tölteléket. Ezután sodrófával ismét kinyújtjuk, már óvatosan.

Kockákra vágjuk és sütőlemezre rakjuk. Tetejüket megkenjük tojással és reszelünk rá sajtot, díszíthetjük friss petrezselyem zölddel is.

200 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
recept Katátol oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 279
  • e Hónap: 3028
  • e Év: 40776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.