Regisztráció  Belépés
szabonekatalin.blog.xfree.hu
Voltakszép napok és voltak éjszakák, éreztem gyakran hajnali fák szagát. Simultak hozzám nyíló illatok. De bezárták lelkem a csukott ablakok. Ébredő... Szabóné Kata
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Őzgerincformában
  2016-11-06 16:20:49, vasárnap
 
  Egy baráti ebédre készítettem el először, mert a főzés mellett nem volt sok kedvem egy bonyolult sütihez., ráadásul egy több fogásos ebéd mellé épp elég egy ilyen könnyed desszert.


TÚRÓTORTA ŐZGERINC FORMÁBAN

SZANDI KONYHÁJA.



hozzávalók / 8 adag

25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
10 dkg margarin
6 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
3 ek zselatin
mit hogyan?

Hogyan távolítsam el a rúzsfoltot?
Hogyan tegyem el a medvehagymát télire?
Hogyan tároljam az égősorokat, hogy ne gabalyodjanak össze?
még több kérdés
ezt olvastad már?

Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
ajánlat

Mindenképpen akkor készítsük, ha egy kiadós ebéd után szeretnénk desszertet is kínálni, azonban nem akarjuk, hogy a vendégeink kipukkadjanak. :) Nyáron is ideális, ha a sütő melege nem kívánt a 38C°-ban, és valami hideg édességre vágyunk.

alapanyagok

margarin tehéntúró tej zselatin cukor vaníliás cukor
receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
receptkategóriák

főkategória: édes süti
alkategória: őzgerinc sütemény
hasonló kategóriák: leveles sütemény, édes tekercsek, krémes süti, máglyarakás, püspökkenyér, egyensúly süti, clafoutis, mézes krémes, mákos süti, lekváros gombóc
egyéb elnevezések

túrós desszert, hideg túrótorta, túrós édesség őzgerincben
Szólj hozzá!

elkészítés

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!).
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen. Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot. Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta. A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
költség: 1000 Ft



[kep]Egy baráti ebédre készítettem el először, mert a főzés mellett nem volt sok kedvem egy bonyolult sütihez., ráadásul egy több fogásos ebéd mellé épp elég egy ilyen könnyed desszert.

hozzávalók / 8 adag

25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
10 dkg margarin
6 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
3 ek zselatin
mit hogyan?

Hogyan távolítsam el a rúzsfoltot?
Hogyan tegyem el a medvehagymát télire?
Hogyan tároljam az égősorokat, hogy ne gabalyodjanak össze?
még több kérdés
ezt olvastad már?

Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
ajánlat

Mindenképpen akkor készítsük, ha egy kiadós ebéd után szeretnénk desszertet is kínálni, azonban nem akarjuk, hogy a vendégeink kipukkadjanak. :) Nyáron is ideális, ha a sütő melege nem kívánt a 38C°-ban, és valami hideg édességre vágyunk.

alapanyagok

margarin tehéntúró tej zselatin cukor vaníliás cukor
receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
receptkategóriák

főkategória: édes süti
alkategória: őzgerinc sütemény
hasonló kategóriák: leveles sütemény, édes tekercsek, krémes süti, máglyarakás, püspökkenyér, egyensúly süti, clafoutis, mézes krémes, mákos süti, lekváros gombóc
egyéb elnevezések

túrós desszert, hideg túrótorta, túrós édesség őzgerincben
Szólj hozzá!

elkészítés

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!).
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen. Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot. Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta. A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
költség: 1000 Ft/kep]
http://www.nosalty.hu/files/imagecache/recept/recept_kepek/turotorta-ozgerincben- sutes-nelkul.jpg



 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Őzgerincformában
  2016-11-06 16:20:46, vasárnap
 
  Egy baráti ebédre készítettem el először, mert a főzés mellett nem volt sok kedvem egy bonyolult sütihez., ráadásul egy több fogásos ebéd mellé épp elég egy ilyen könnyed desszert.

hozzávalók / 8 adag

25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
10 dkg margarin
6 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
3 ek zselatin
mit hogyan?

Hogyan távolítsam el a rúzsfoltot?
Hogyan tegyem el a medvehagymát télire?
Hogyan tároljam az égősorokat, hogy ne gabalyodjanak össze?
még több kérdés
ezt olvastad már?

Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
ajánlat

Mindenképpen akkor készítsük, ha egy kiadós ebéd után szeretnénk desszertet is kínálni, azonban nem akarjuk, hogy a vendégeink kipukkadjanak. :) Nyáron is ideális, ha a sütő melege nem kívánt a 38C°-ban, és valami hideg édességre vágyunk.

alapanyagok

margarin tehéntúró tej zselatin cukor vaníliás cukor
receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
receptkategóriák

főkategória: édes süti
alkategória: őzgerinc sütemény
hasonló kategóriák: leveles sütemény, édes tekercsek, krémes süti, máglyarakás, püspökkenyér, egyensúly süti, clafoutis, mézes krémes, mákos süti, lekváros gombóc
egyéb elnevezések

túrós desszert, hideg túrótorta, túrós édesség őzgerincben
Szólj hozzá!

elkészítés

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!).
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen. Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot. Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta. A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
költség: 1000 Ft



[kep]Egy baráti ebédre készítettem el először, mert a főzés mellett nem volt sok kedvem egy bonyolult sütihez., ráadásul egy több fogásos ebéd mellé épp elég egy ilyen könnyed desszert.

hozzávalók / 8 adag

25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
10 dkg margarin
6 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
3 ek zselatin
mit hogyan?

Hogyan távolítsam el a rúzsfoltot?
Hogyan tegyem el a medvehagymát télire?
Hogyan tároljam az égősorokat, hogy ne gabalyodjanak össze?
még több kérdés
ezt olvastad már?

Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
Bedőltél a gasztrotrendek? Akkor most egy kis időre felejtsd el az avokádós pirítóst!
ajánlat

Mindenképpen akkor készítsük, ha egy kiadós ebéd után szeretnénk desszertet is kínálni, azonban nem akarjuk, hogy a vendégeink kipukkadjanak. :) Nyáron is ideális, ha a sütő melege nem kívánt a 38C°-ban, és valami hideg édességre vágyunk.

alapanyagok

margarin tehéntúró tej zselatin cukor vaníliás cukor
receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
receptkategóriák

főkategória: édes süti
alkategória: őzgerinc sütemény
hasonló kategóriák: leveles sütemény, édes tekercsek, krémes süti, máglyarakás, püspökkenyér, egyensúly süti, clafoutis, mézes krémes, mákos süti, lekváros gombóc
egyéb elnevezések

túrós desszert, hideg túrótorta, túrós édesség őzgerincben
Szólj hozzá!

elkészítés

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!).
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.
Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen. Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot. Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta. A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.
költség: 1000 Ft/kep]
http://www.nosalty.hu/files/imagecache/recept/recept_kepek/turotorta-ozgerincben- sutes-nelkul.jpg



 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Darált kekszes süti
  2016-08-06 17:04:16, szombat
 
 

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
2,5 dl híg fekete kávé
15 dkg instant kakaó por
fél üveg rum aroma
két evőkanál híg Extra Jam (lekvár)
10 dkg cukor
5 dkg margarin
Puding krémhez:
3 csomag vanília vagy puncs puding por
4 evőkanál cukor
5 dkg mazsola
8 dl tej
Zseléhez:
1 kis csomag piros torta zselé por
1 csomag eper ízű üdítő por,vagy 0,5dl málna
2 evőkanál cukor
2 csapott evőkanál zseléfix
1,5 dl víz
36x23cm tepsi, v agy üvegtál



Elkészítése:
A kekszes masszához valókat jól összedolgozzuk, majd félre tesszük. Puding krémet megfőzzük, a hozzávalókkal. S ezután langyosra hűtjük. A tepsibe egyenletesen elsimítjuk a kekszes masszát, és a langyosra hűlt puding krémet, félre tesszük még a zselének valót elkészítjük. A torta zseléport a zseléfixet, cukrot, italport, összekeverjük és a vizet lassan adagolva simára keverjük, hogy ne legyen csomós. Majd gázon forrásig főzzük és langyosra hűlve a pudingra egyenletesen elsimítjuk. Végül másfél órára hűtőbe tesszük és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük. !!!!!!!!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Gesztenyés keksz
  2013-04-28 18:16:50, vasárnap
 
  Gesztenyés süt


Hozzávalók az alaphoz:

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:

8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat

A tejszínes réteghez:

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:

10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése:

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal fogyasztható.



 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Sütés nélküli sütik
  2013-03-04 10:41:41, hétfő
 
 





Sütés nélküli almatorta

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük.
Sűrűsödésig főzzük.
Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá.
Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.
Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.
Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk.
A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.
Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!



 
 
1 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Sütik!!!!
  2013-03-04 09:25:37, hétfő
 
  Alma-banán saláta mézes dióval

1 alma (vagy körte)
1 banán
3-4 ek. méz
ízlés szerinti mennyiségű durvára tört dió

Az almát és a banánt összedaraboljuk, ráhalmozzuk a durvára tört diót és meglocsoljuk a mézzel.
Amilyen egyszerű, olyan finom.


T ú r ó k r é m e s
================
Alaptészta:
----------------
40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 1 tojás és kb 1/2 dl langyos tejben felfuttatott szalalkáli. Ebből 2 lapot sütünk.
Krém:
---------
20 dkg ráma margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk. 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel összefőzünk és kihűtjük, majd a margarinos masszához keverjük. Hozzáadunk 25 dkg áttört túrót, 1 vaníliás cukrot és 1-2 evőkanál rumot. Jó könnyűre kikeverjük.
Az egyik lapra kenjük a krém 2/3-át, rátesszük a másik lapot. Erre kenjük a megmaradt krémet, egyenletesen elsimítjuk és csokimázzal vékonyan bevonalkázzuk. Pár órai állás után kockákra vágjuk.







 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Narancskrémes gesztenyerolád
  2012-03-28 13:02:48, szerda
 
  Narancskrémes gesztenyerolád

Hozzávalók:

3 csomag gesztenye,
2 evőkanál rum,
2 evőkanál liszt,
1 dl tej,
5 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
2 db narancs,
csokimáz

Elkészítése:
A narancsok héját lereszeljük, az egyik levét kifacsarjuk, a másikat lehártyázzuk, a húsát felaprítjuk. A narancskrémhez lisztből, tejből, narancsléből besamelt főzünk, ha kihűlt, kanalanként belekeverjük az előre habossá kevert margarinos-cukros-narancshéjas krémbe, végül belekeverjük a narancs húsát is. A gesztenyemasszát és a rumot keverőgéppel átdolgozzuk, majd egy folpackon vizes kézzel kb. 30x20 cm nagyságúra nyomkodjuk. A közepére csíkban elosztjuk a narancskrémet, és a folpack segítségével a gesztenyét feltekerjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd a folpack levétele után bevonjuk csokimázzal.










 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Kekszes süti
  2012-03-28 12:59:54, szerda
 
  Kekszes-tejfölös süti


1 nagy pohár tejfölt elkeverek 6- 8 evőkanál cukorral és egy vaníliás
cukorral, valamint 2 deciliter tejszínnel.

Egy tepsibe sorba rakok háztartási kekszet, rá a cukros tejszínes tejfölt,
majd még egy réteg kekszet. Minden keksz tetejére egy idény gyümölcs
darabot teszek és tortazselével leöntöm. Legalább félnapig állni hagyom,
hogy a keksz átpuhuljon utána gyönyörűen lehet szeletelni.

Egy nagy tejföl, egy kis tepsi sütihez elég.

Megjegyzés : keverhetsz a cukros tejfölhöz áttört túrót, úgy is nagyon finom!

Bármilyen gyümölccsel készíthető, könnyű, finom nyári édesség.





 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Gesztenyés torta
  2012-03-28 12:58:19, szerda
 
  Nagyon gesztenyés
2011-03-18 09:37:08, péntek

hozzávalók 8 főre

Az alaphoz:

50 dkg gesztenyemassza
25 dkg babapiskóta
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum
cukrozott narancshéj

A krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej

elkészítés

A babapiskótát egészen apróra törjük. Az alaphoz a gesztenyemasszát,
a babapiskótát, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy
kapcsos tortaformába nyomkodjuk. (A narancshéj nem kötelező.)
A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Evőkanalanként hozzákeverjük a pudingot, majd hozzákeverjük a
gesztenyemasszát is. Rásimítjuk az alapra.
A tetejére a tejszínt a porcukorral, a habfixálóval felverjük.
Rákenjük a pudingos krémre.
Reszelt csokival díszíthetjük.




 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Citromos álom sütés nélkül
  2012-03-28 12:56:28, szerda
 
  Citromos álom sütés nélkül


Két csomag tejszínport felverünk két dl tejjel
beleteszünk egy nagy pohár tejfölt
három kanál porcukrot habosra kavarni
és végül egy citrom reszelt haját és levét.
Babapiskótával rétegezzük.
Egy napot állni hagyjuk hűtőben.
Jó étvágyat



 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3997 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 134
  • e Hét: 558
  • e Hónap: 3181
  • e Év: 82117
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.