Regisztráció  Belépés
katalinkohut.blog.xfree.hu
A szeretet mindent meggyógyít, a szíve szétterjeszti önmagát a világmindenségben H. Kohut Katalin
2017.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
H.Kohut Katalin: Férfiak beavatása
  2017-10-22 15:16:17, vasárnap
 
 
Pár egyszerű mondattal, szavakkal, melyek kevesek fülébe jutnak el, leírom, milyenek a lányok, asszonyok. Nem mutatok be komoly anatómiai magyarázatot, ábrát a nemiség külső megnyilvánulásairól, mely általában a világ zömének elegendő látványt nyújt élvezeti tárgyainak szemléléséhez, vagyis szomorúan kell megállapítanom, hogy a férfiak általánosságban a külső látványt részesítik előnyben, a benső tökéletes és egyetlen igazi gazdagság ellenére.

A férfinek a lányok, asszonyok alárendelik magukat, különösen akkor, amikor szerelmesek. A férfinak ezt észre kell vennie, az előtte kicsit zavartan, szögletes mozgással járó nő élményt kell, hogy jelentsen számára, mert benne, bár sokan titkolják, ugyanilyen sutaságként megnyilvánuló ösztönös cselekedetek dominálnak, de a férfi, mint bátrabb lény, ezt elfojtja magában. Nincsen bájosabb és odaadóbb egy szerelmes nőnél, nincs felemelőbb és tökéletesebb érzés egy tisztán magát átadó hölggyel történő szerelmes együttlétnél, a gyönyör isteni önkívületének megtapasztalásánál.
A férfiban a nők elsősorban az erőt és határozottságot csodálják, feléled anyasági érzetük, szeretetüket átadva szívesen törődnek velük, gondoskodnak róluk, mint a gyerekeikről. Az anya felelőssége, amit a férfinak már családalapításkor éreznie kell családja biztonságáért, ellátásáért állandó és egész életében végig kíséri.
A férfi szívét nem könnyű rabul ejteni, mert eredendően a férfiak múltja a hősiességben, a harcban gyökeredzik, ezért gyakran esnek szerelembe olyankor, amikor egy lány bajba kerül. Ilyenkor a szíve feléled, s érdeklődéssel fordul a nő iránt, akinek a testi formáját arcával együtt már szívébe rejtette tudtán kívül. A férfit csak tisztasággal és szerelemmel lehet örökké megtartani, csodálva egymásban az emberséget.

A lányok egészen 24 éves korukig szorulnak férfiak általi biztonságra, védelemre. A férfi lehet apa, nagybácsik, vagy fiútestvér. A lányok az érettség eléréséig könnyen szerelmesekké válnak, ilyenkor bátran, mindenkivel szembe szállva adják át magukat annak, akibe szerelmesek lesznek, anélkül, hogy tisztában lennének külső és belső értékeikkel.

A nő a legnagyobb csodája a világegyetemnek. Szívéből szól a hang, akár a férfiaknak, tisztán és mindenki által egyedi hangzással. Minél tisztább a hang, annál szebb a teste a lánynak, ezért az énekes, dalos pacsirtáknak különösen nagy védelemre van szükségük, mert ők élvezik az igazi szabadságot, mely az emberséget jelenti szív-törvényével. Pontosan tudják, mit lehet és mit nem, egészen tini korukig, míg az első szerelem bekövetkezik.

A szerelmes nő csókjával átadja önmagát, mivel a csók, mely odaadó és benne van a saját törvénye, a szerelem előszobáját jelenti. A csókkal a férfi kopogtat a hálószoba ajtaján, amikor elfogadja a felkínált, szerelemtől érzékien duzzadó ajkat.
A szerelmesek nem foglalkoznak testiséggel, külső nemi szervekkel, ösztönösen cselekszenek ezután, egyetlen cél vezérli őket, a teljes összeolvadás. A méhben rejlik a gyönyörforrása azon pontnak, mely minden nőnél megvan, mellyel összeolvadva eléri a pár a tetőpontot, mikor együtt szűnnek meg a múltnak és jövőnek, megáll az Idő és a lélegzet, extatikus földöntúli élményben lesz részük. Az a férfi, aki ezt a szerelmesével egyszer is megtapasztalja, örökké odaadó és csodálatos baráttá, biztonságadó társsá válik. Egyszerre következik be az isteni nász elérésekor a nektár kiáradása úgy a férfiból, mint a nőből. A női nektár illatát minden férfi szereti, sárgadinnye szaga van. A méh az anyaság és hitvesség szentélye, melyet a férfi védelmez, mint testével képviselt templomát a családjának.

A női szív magában foglalja az anyasági, apasági, nőiességi érzelmeket, érzéseket, törvényeket, melynek egyik fontos érzelme, az aggódás, melyet a férfiak szinte nem is ismernek. Állandó készenléti állapot ez, soha nem nyugszik, amikor szerettei úton vannak, vagy bármilyen fontos ügyben eljárnak. A többi érzelem, mint harmónia, mely megnyilvánul külső ruházatban, abban, ki mit szeret, mit tekint példának, miben tehetséges, milyen dalokat hallgat, vagy énekel szívesen mutatja meg, hogy milyen ember valójában úgy a nő, akár a férfi. Az igazi gazdagság a külső és belső egyensúly megnyilvánulása, mely nagy veszélyben van ebben a világban.

A kincseit valakinek felfedezni, s ez különösen a férfiakra vonatkozik, egy nő szívét kikutatni, mely állandóan új izgalmat ígér, néha kevés egy élet. A nő átadja magát a szerelme tárgyának, ezzel együtt rábízza életét és leendő gyermekeiét a felelősségteljes férfira, aki iránt határtalan bizalmat érez. A bizalom jelenti a családalapítás első fontos érzelmét. A férfi és a nő egyenrangúan képviselik az igaz szerelem és házasság jövőjét. A nők a férfiaktól várják a szerelmeskedés élményébe történő bevezetésüket.

2017. október 22.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
Sylvia Plath: Az üvegbura
  2017-08-03 16:15:58, csütörtök
 
 
Sylvia Plath 1932-ben született Bostonban, és 1963-ban öngyilkos lett Londonban. Első verseskötete és a később oly sok kiadást megért, magyarul is nagy sikerű önéletrajzi ihletésű regénye, Az üvegbura. A könyvhöz Tandori Dezső, a fordító mellékelte ezt a verset:

Sylvia Plath - Utójáték

A balsors mágnese bűvöli őket,
Állnak s bámulnak, mintha övék
Lenne a ház, amely kiégett,
Vagy a füstölgő szekrényből épp
Kidőlhetne egy jó kis botrány;
Nincs halál, nincs förtelem, amin
Jóllakhatnának, járnak az ősi koncra,
Zord tragédiák vérnyomain.

Zöld köntösében Medeia,
Riadt háziasszony, a dúlt
Lakásban jár-kel, menti a
Szenes holmit a lucsokból:
Vár a tömeg; se kínpad, se máglya?
Még egy könnyet beszív, s hazaindul.

Tandori Dezső fordítása

Sylvia Plath magát tökéletesnek szerette volna látni az írásban, tanításban, az életben, de egyre bizonytalanabbá vált, erről vall életrajzi regénye is, melynek főszereplője Esther Greenwood, akinek Amerika tálcán kínálja a karriert. Megnyerte egy divatlap pályázatát tizenkettedmagával egy hónapra New Yorkba, de nem tud beilleszkedni az ottani díszebédek, fogadások, hírességek forgatagába. Állandóan ellenkezik, miközben elemzi önmagát, visszagondol a múlt eseményeire. Éppen akkor ültették villamosszékbe a Rosemberg házaspárt.

Nehéz olvasmány, minden egyes mondatát többször kell elolvasni, hogy felfogja az ember az értelmét. Az üvegbura az a láthatatlan búra, amely Esthert körülveszi, ami megakadályozza abban, hogy normális életet éljen. Önmagát neurotikusnak vallja, mely csupán egy pszichológiai tesztből tudatosul nála: hol élne szívesebben, vidéken, vagy városban? Ő mindkét helyen élne, neki minden kell az életből, ugyanakkor semmi, mert magát tehetségtelennek, kevesebbnek gondolja másoknál. Mindig úgy érzi, nem tud megbirkózni a feladatokkal. Utolsó New York-i estéje már az idegösszeomlás jeleit mutatja. Egy nőgyűlölő vérét nem mossa le az arcáról, úgy utazik haza anyjához, előtte ruháit kiszórja a szálloda ablakán. Állandó megsemmisítése önmagának, az élet teljes feladása a folytatás: szakít vőlegényével, lemondja a továbbtanulási lehetőségeket, miközben regényt akar írni, de rájön, hogy ahhoz, hogy írjon, világot kell látnia, hogy legyen témája és ismét értéktelennek érzi magát. Már azelőtt is nehezen verte a fejébe a fizikát, a képletek ellenségévé váltak, s mikor anyja unszolására gyors-gépírást tanult egy napig, ágaskodó, összegubancolódó vonalakká váltak a gyorsírás vonalak. Levelet akart írni, de írása iszonyatossá vált, lassan leépült teljesen, egyetlen gondolata az lett, hogyan ölje meg önmagát, melyet többször meg is kísérelt. Mióta hazatért, nem mosta ki a ruháit, feleslegesnek tartotta a tisztán tartás tortúráját, s így került három hét után dr. Gordon, a pszichiáter kezébe, aki elektrosokkot javasolt. Esther végül egy másik klinikára került, ott sikeresen kilábalt az idegösszeomlásból, meggyógyultan folytatta életét, írni, koncentrálni is megtanult.

Sylvia Plath szép életet élhetett volna, de minden gondolata az élettel ellenkezett. Szép helyen, tengerpart mellett nőtt fel, szerető gondoskodással vették körül. Furcsa, megmagyarázhatatlan verseit az okkultizmusban vetett hite alapján a Pán ihlethette meg, akit egyszer megidéztek férjével szeánszon. Sylvia Plath a regénye szerint nem szereti a gyerekeket, ennek ellenére gondosan neveli két gyermekét akkor is, amikor a férje elhagyja. Halála túl tökéletesre sikerült, miután megetette gyermekeit reggel, kinyitotta az összes gázcsapot.

Furcsa ihletésű verseinek egyike a mellékelt Utójáték, mely borzalomról, tragédiák vérnyomait ismétlő ismeretlen gonosz lényekről vall. A főszereplő, a riadt háziasszony, akit nem kímélnek a horror létrehozói. Medeiát feldolgozta a Pszichografológiájához mellékelve Szepes Máriának Weöres Sándor is. A Pszichografológia Pán okkultista népeinek szimbólumtárát tartalmazza.
A regény és a vers azt az üzenetet közvetíti, hogy valami nagy baj van a világban, valamit tönkretettek visszavonhatatlanul.
Egy részlet önmaga lenézéséből:

,,Ahogy ott ültem az ENSZ-palota hangszigetelt szívében, a teniszhez és szinkrontolmácsoláshoz egyformán értő Konstantin meg az orosz lány között, aki csak úgy rázza ki a kisujjából a kifejezéseket, életemben először éreztem magam iszonyatosan tökéletlennek. És ami a legrosszabb az egészben: mindig is ily tökéletlen voltam, csak még soha nem töprengtem el a dolgon. ,,

2012. július 17.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin: Érzelmi tökély
  2017-05-04 17:26:47, csütörtök
 
 

Az ember alapvetően individualista, vagyis olyan lény, aki szellemi és érzelmi értéket képvisel egy-egy társadalomban. Önmaga képes kialakítani bármilyen művészeti ágat, vagy másféle tudományos elméletet, vagyis alkalmas arra, hogy tanítson, erkölcsi példát mutasson, felfedezéseket tegyen. Az individualista embert sokan gondolják öntetszelgőnek, aki jól elvan magában, vagyis nincsen szüksége társra, holott egészen mást mutat életük azon nagyságoknak, akik eddig is sokat tettek országukért, a világért.

Nézzünk egy énekes művészt, aki tiszta szívből űzi hivatását, vagyis megállapíthatjuk róla, hogy a szívében benne vannak az emberiességi törvények, nem véletlen az, hogy bárkiről meg lehet állapítani, milyen tudatossági szinten él, amikor meghalljuk kedvenc énekeit. Kodály Zoltán mottója az, hogy mondd meg mit dalolsz, megmondom ki vagy, ez minden időben és mindenkire vonatkozik. A tömegek igényeit hagyjuk azokra, akik az értéktelenségbe hajlamosok belefúlni, ezek elméletben elvesznek, nem képviselnek semmilyen művészi és másféle szellemiséget, nem akarják jobbá tenni a közösségüket, a világot, sőt minden jó törekvés ellenére jöttek létre. A tiszta szívű énekes látszólag önimádó, mert tetszik magának a hangja, esetleg a szép külseje is, vagyis gyönyörködik a saját és mások hangjában, a Szépségben, a Szeretetben. Keveseknek adódott meg, hogy ezen tehetségek hátterét megismerjék, s megtudják, hogy akik szívből énekelnek, valójában nagybetűs emberek, olyan dalokat közvetítenek, melyek mindig a világot viszik előre, érzelmeket borzongatnak, a tisztaságról szólnak. Ugyanez vonatkozik a zeneszerzőkre, valóságot tükröző realista, tiszta színeket, vonalakat használó festőkre, költőkre, írókra is. Valamennyien részt vettek és vesznek a világ jobbá tételében, abban, hogy az emberek jól érezzék magukat és boldogok legyenek.

Valójában a művészek ritkán boldogok, ezért individualisták gyakran, bár nagy tettekre képesek, mégis hiányzik nekik az a ritka barátság, vagy szerelem, amit tiszta szívük képvisel, mint ideált és akit elfogadnának társul. Nem az ő hibájuk, le kell szögezni, mert minden időben és korban leértékelően tekintettek az igazi tehetségekre, nagyon sok ellenséggel voltak körül véve, lehetetlenné tették gyakran hivatásuk űzését, s azt is időnként a legnagyobb nyomorba taszítva végezték, pedig az alkotó munka naponta több kemény órás munkát igényel, melyhez szükséges volna az emberhez való életmód kialakítása az adott ország, vagy földrész részéről. Hatalmas művészek vesztek el, keresték a halált, hogy megszabaduljanak lehetetlenné és tehetetlenné tett helyzetükből, pedig a szívember igazi szerelme csak tökéletes lehet, amilyet elképzel a hatalmas művész, mint a világ békességét, vagy a múzsáját.
Mindig csak képzelték maguknak a barátokat is, s ha néha rácsodálkoztak egy-egy tehetségre, örömmel üdvözölték, egy-két ilyen esetről tud a történelem, amikor ezek a ritka tehetségű emberek egymásra találtak. A baráti szeretet olyan erővel bír, mint a szerelem, mindkettő örök frigyként köttetik olyanok között, akik soha nem okoznak egymásnak csalódást, mert egyszerűen nincsen mivel, nem rendelkeznek rossz tulajdonságokkal, bár az írók a karaktereikben sokszor megrajzolták a gonoszok vonásait elrettentésül, hogy ilyenek is vannak.

Menjünk vissza a tiszta szívű énekesnőhöz, aki hatalmas érzelmi töltésekkel rendelkezik, érzéki minden testrésze, mint aki beleborzong minden szépbe, tiszta dallamba, hangba, mennyire volt és van ilyen lány kitéve a világ tökéletlenségének. Már a külseje és a hangja irritálja a primitíveket, mert túl sok annak a világnak, amelyik általában tönkre teszi ezeket a mennyei lényeket, hogy valaki kívülről és belülről is egyaránt szép legyen. A zenei tehetség öltözete is más, harmóniát képvisel mindenben, legyen az a frizurája, a kozmetikája, az illata, valamint a testszaga. A Szépség mindenben tökéletes, s ezt lehozni a Földre és megnyilvánulni nyilvánosan, felér egy merénylettel a közönségesek előtt. Nem bújhat el mégsem, nem élheti az életet le úgy, hogy kalitkába, vagy börtönbe legyen zárva, mert akkor megnémul örökre és elpusztul a lelke. Az érzelmi tökély keresi a párját dallamos hanggal, külsővel és kisugárzással, rejtélyesnek látszó igazi asszonyi finom lejtésű járásával, felhívva magára a peptidek figyelmét. Ebben az esetben az igazi művész szíve és asszonyisága, mint érzelmi központja a receptor, a befogadó, amelyik üzeneteket küld a nagybetűs művészeknek, hogy keresi a párját a Földön, akivel egy álomházasságban egyesülhet. A férfi ideál ismeretlen még a hölgy előtt, annyit érez, ha időnként az individualista el is gondolkozik azon, hogy miért él egyedül, hogy szerelem egy hatalmas érzelem, ami a szívében van, de nincsen arca, mert az arc számára a személyiséget, a törvényt jelenti, nincsen hangja, mert a hang számára a lágy, szívet borzongató melódiát jelenti, nincsen alakja, mert a férfi formája számára idegen, de annyi feldereng időnként nála, hogy tökéletes idomokkal kell rendelkeznie, de ha mégsem, akkor jó humorérzékű, jóságos szívű embernek kell lennie. Ha az ideális férfit megigézi a szívhölgy szépsége, kisugárzása, elindítja az érzelmi töltését feléje, melyet kezdetben szimpátiának gondolnak, mely az udvarlása végén peptidként éri a női receptort, s ekkor létrejön az érzelmi tökély, vagyis a szerelmük egymásra talál, beteljesül, mely szerelmet soha elválasztani másnak nem lehet, örök időkre szól. A testelme, vagyis a vicerális agy szellemi képességei is kiteljesednek, hiszen a szellemi, érzelmi, fizikai hármas egység tökéletessége jelenti a nagybetűs ember létezését a Földön.

2017. május 4.

 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin: Esztétika, mint tudomány
  2017-04-26 00:22:26, szerda
 
 

Hadd kezdjem esztétikai értekezésem egy régi verssel, melyben a leányt istennővé emeli a költő. A papír nem is bír el másfajta ábrázolást, csak a tökéleteset, melyben nincsen semmi romlandó, halandó:

Madonna mia

Liliom-lány, e földre nem való,
lágy barna haj takarja el fülét,
szemében könnyektől fakóbb a kék,
akár eső-függöny mögött a tó.

Vágy bélyege arcán nem látható,
bezárja - csóktól tartva - ajkait,
nyaka galamb-fehérséggel vakít,
ere: márvány-mezőn bíborfolyó.

Bár magasztalja egyre őt a szám:
lábát se merném megcsókolni én -
beföd szárnyával súlyos áhitat,

mint Dantét, Beatrice oldalán,
az égő Oroszlán szügye alatt
a Hetes Kristály Arany Lépcsején.

Baranyi Ferenc fordítása

Akit igazán tökéletesnek gondol a férfiember, annak még a kezét sem meri megérinteni, így is születtek régen a múzsák. A múzsát nem lehet a földi halandók között elhelyezni, a múzsának nem lehet rossz tulajdonsága, hibája. Illyés Gyula könyvében mégis az olvasható, hogy a hunok párizsi barátaikkal le akarták hozni a múzsát maguk közé, hogy együtt éljen velük, s a múzsa segítségével rendbe hozzák a világot.
Az isteneknek nem lehet emberi tulajdonságuk, Homérosz ennek ellenére viszálykodásaikat örökítette meg, amiért Platón kritizálta a történetírót.
Az esztétikus, az emelkedett, a tiszta, a fennkölt, az égi, a földi ember számára el nem érendő, de ideálként jelentkező leány, vagy férfiú költői, vagy másféle irodalmi mű ábrázolásában.

Nemcsak isteneket, madonnákat, múzsákat örökítettek meg a költők, esztétikai élvezetet jelent egy tájleírás is, mely visszaadja hűen a látottakat, vagyis a művészet esztétikai élvezetet jelent az olvasóknak. A művészeknek olyan valóságot kell ábrázolniuk, mely eszményien szép.
Petőfi Sándor Az Alföld című versrészlete bemutatja a Kárpátoknál általa csodált tájat:

,,A csárdánál törpe nyárfaerdő
Sárgul a királydinnyés homokban;
Odafészkel a visító vércse,
Gyermekektől nem háborgatottan.

Ott tenyészik a bús árvalyányhaj
S kék virága a szamárkenyérnek;
Hűs tövéhez déli nap hevében
Megpihenni tarka gyíkok térnek.

Messze, hol az ég a földet éri,
A homályból kék gyümölcsfák orma
Néz, s megettök, mint halvány ködoszlop,
Egy-egy város templomának tornya."


Szinte látjuk a csárdát a körülötte lévő nyárfaerdővel, halljuk a vércséket, elénk tűnik az esztétikai gyönyör: hol az ég a földet éri, odáig érnek a városok templomtornyai...

A képzőművészet esztétikai ábrázolásai közül kitűnnek azok a művészek, akik tökéletesen adják vissza a természetet, a tájat, a formákat, az arcokat, alakokat. Minden művészetben az a szép, ami természetes, amiben gyönyörködünk.

A zene szintén esztétikai élményt nyújt, egyszerre megvigasztal, nemesít, de gyászunkat is kifejezhetjük vele. A zene minden embernek azt az élményt nyújtja, ami hasonlít kedvéhez. A zeneszerző nem a külső látásnak nyújt gyönyört, hanem a bensőnek, a szív húrjait pengeti meg. A zene által tisztul a lélek. Mennyire igazak Babits Mihály szavai!

"Megmondom a titkát édesem a dalnak: Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat. Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."
(Babits Mihály: Vihar - részlet)

Valóban, akinek szép és tiszta a lelke, akinek szívét megérinti a tiszta és örömteli, szép zene, az valóban esztétikai élményt jelent neki, s az ilyen ember meghallja mások énekében is a szépet, a nemest, a felemelőt.

Az esztétikai élvezet szorosan összefügg a természettel, a tökéletessel, s mennyire boldog az az ember, akit ilyen élmények gazdagítanak! Adjuk meg a testnek, ami a testnek szükséges és a szabadságunk eléréséhez a szárnyainkhoz szükséges optimizmust és derűt.

2011. szeptember 26.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin: Idegen
  2017-04-18 12:23:03, kedd
 
 

A nőknek a férfiak idegenek, meg kell őket ismerniük, hogy örökké megtartsák figyelmüket és szerelmüket.
A másság, amit a férfi képvisel eredendően a szívében, fejében keresendő, ott kell végrehajtani az operációját a férjnek nemesítéshez.

Először is a gondolati csapongásokat kell lenyesni, akár a szőlőtőke kacsait, mivel a legtöbb férfi általában a külsőségeket veszi észre, szeret dicsekedni mások előtt a leigázott nő szépségével, vagyis szívesen mutogatja tulajdonát. Az okos nő ilyenkor ott hagyja általában, mert nincsen szüksége testiségre a szerelemhez, mélyen elítéli a csak kalimpáló aktusra képes, önkielégítést végző férfit.

Gondolati csapongás észlelhető a szívvel szerető és ragaszkodó férfinál is, ennek köszönhető az, hogy sokszor könnyen meghódítható mások által. Másak, mint mi vagyunk, mert nincsenek harmonikus és mély mindenségtudatos érzelmeik, sem méhük, melyben benne van a lelkük, a világ minden szerelmes odaadásával, mellyel átadják magukat a férfinak is. A férfi ebből keveset észlel, mert ő mindaddig idegen behatolónak számít, míg nem egyesül szívben-méhben a nővel, s nem érzi a csodát, mely végbemegy a szerelmes asszonyban, azt, hogy odaadásuk a nőiség legnagyobb csodája. A szerelmes nő anyaméhe kívánja a fogantatást, ilyenkor, mint vákum szippantja magába a férfit, s miután erejét magáénak vette, létrehozza szerelmes teste minden porcikájával a saját családját kiválasztott férjjelöltjével együtt gyermeke apjának. Egyesülésük végét jelzi a méh nektárjának rengése és illata a szájban. Szerencsés esetben ez egyszerre történik meg, ha a férfi is ugyanolyan odaadó és szerelmes, egyesülnek a gyönyörillataik.
A férfi, mint másság, az ismeretlen, még felfedezetlen emberként a naponta érzett anya-gyönyör és ártatlan szűzies csók megtapasztalását örök-élményként érzi minden részében, kívánja és várja az együttléteket, a feltétlen odaadását a tiszta nőnek, akit egyetlen, végleges társául fogad el, akit soha nem tudna elfelejteni, mással helyettesíteni.

Az okos nő nyesegeti tovább a férfit, hosszú kötélre engedi, hogy élvezze a szerelmi szárnyalása közben is szabadságát, mert tudja jól, hogy a monotonság, egyhangú hétköznapi ismétlődések fogságot jelentenének hosszú távon a férfinak. Meg kell keresni ezért közösen megbeszélve őszintén a férfi személyiségét, hogy mire van lényegében szüksége ahhoz, hogy törvényként tudjon üzemelni, képes legyen a család biztonságát, bizalmát biztosítani és fenntartani, érezze a nőknek születésüknél fogva adott gondoskodást, mellyel a férfi kötelessége megnő a család iránt érzett felelősségével. A szív-szerelmes férfi ugyanúgy szeret, mint a nő, tisztelve, törődve, mert ösztönösen működik a szeretett személyek szükségleteiről való gondoskodás azért, hogy később a család minden tagja egyformán fejlődjön minden területen, hogy a családi biztonság védettsége elkísérje a nőt és a férfit is munkavégzésében, támogatva egymást szelíden és jó tanácsokkal. Ezért az okos nő munka után meghallgatja a férjét, megbeszélve közösen a nap közben adódó problémákat.
A nő állandó segítő érdeklődése a férfi munkája iránt úgy történik, hogy a férfi észre sem veszi, hogy egy asszony lelke adja a munkaerejét, könnyedségét.

A szerelem a férfinál lassabban alakul ki, de ha megszeret igazán egy nőt, támaszává válik. Ez vonatkozik a becsületre, erkölcsiségre, teste-lelke védelmére is. Ez kölcsönös, a nő aggódása és féltése meghatja a férfit, ezért hálából állandóan körbeveszi udvarlásával, figyelmességgel.

A férfi menekül a problémáktól, különösen a betegségektől, mert ideálja mindig a tökéletes nő és gyerek, nem tud kiegyezni a természet tökéletlenségével, még akkor sem, ha ennek a sérült helyzetnek maga az okozója. Kevés férfiben alakul ki az önfeláldozás képessége egy életen keresztül, mint általában az asszonyokban.

A férfi naponta felfedezi a szerelmes nőt, mint egy ismeretlen bolygót, akinek titkai addig elzártan voltak, a két ismeretlen nem örök körforgásban egyesülve állandó érdekességet nyújt egymásnak. Az okos nő jól tudja, hogy elegendő egyetlen rossz szag, lehelet, közönséges kifejezés, pletyka, irigység, vagy bármiféle negatív tulajdonság ahhoz, hogy a férfi kiábránduljon. Érdekes módon a férfiak csodálják az angyali teremtéseket, felnéznek rájuk, mégis sokszor kerülnek a tisztaság képviselői őket összetörő, megalázó, kihasználó, cselédként dolgoztató férfiak csapdájába. Sokszor így járnak a legszebb asszonyok is, melyért lényegében maguk a hibásak, hogy a külsőhöz mentek hozzá, nem a benső lelkivilágot képviselő, szív-törvénnyel rendelkező férfihoz, akit megérdemeltek volna, aki tisztelné és igazán szeretné őket.

Az idegen férfit megismerni, felfedezni szívének tökéletességét olyan feladat a nő számára, mely állandó borzongással tölti el, különösen a hősiessége. Az egymás tisztelettel teljes megismerése, közös érdeklődési körök, teljes elfogadása a múltnak, mint fejlődésének érett emberré, állandó csodálat vezet el ahhoz az állapothoz, amikor a szerelmesek imádattal rajongnak egymásért az örökkévalóságig elválaszthatatlanul.
A bizalom nem engedi soha meg, hogy egyetlen füllentés,vagy bármiféle rossz természet, tulajdonság éket verjen kettejük közé. A szerelem olyan érzelem, mely két összeillő társ között jön létre, melyhez néha elég egyetlen pillanat, a felismerése annak, hogy megérkezett a szívben szunnyadó képmása a ideálnak. A szerelem soha el nem múlik, közös szárnyalása a nőnek és a férfinak az öröklét szabadságában a kulcsa a jó házasságnak.

2017. április 18.

 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin: Hiány
  2017-04-11 15:58:54, kedd
 
 

A hiánya valaminek hatalmas erővel jelentkezik, egyre jobban marcangol és megmérgezi a mindennapokat. Sajog, fáj.

A hiány lehet materialista, vagy érzelmi, szellemi.

Materialista hiányról a kézzel fogható dolgok nélkülözését értjük, valamilyen oknál fogva. Az okok szerteágazóak lehetnek. Gondolok itt a pénzhiányra, az ennivalóéra, a lakásra, házra, autóra, szép ruhára, szép külsőre, egyszóval mindarra, amik másoknak meglehetnek, látványuk furdalásos érzettel jár, arra készteti az embert, hogy irigy legyen akkor is, ha nem rendelkezik rossz tulajdonságokkal. Itt összeolvad az érzelmi dolog a materializmussal, sőt a szellemivel is, mivel az ember szerencsés esetben tudatosan tervezi a jövőjét, ő dönti el, milyen hivatást kíván űzni, mellyel kielégítheti az első részben felsorolt hiányokat, s ha mindaz megvan, mely az emberi életformához nélkülözhetetlen, érzelmi, szellemi szabadság jön létre, az ember szabad, mert nem köti földhöz a nyomor, kilátástalanság, nélkülözés.

Válasszuk el élesen háromfelé a háromféle hiányt és vizsgáljuk meg a következményeit.

A materialista hiány naponta megnehezíti a létezést, az ember képtelen felemelkedni az állandó fillérezgetésből, adósságoktól megszabadulni. Erre a helyzetre van egy jó példám: adott egy család, ahol utolsó két darab tojás van a hűtőszekrényben. Éhes a gyerek, nincsen vaj, nincsen szalámi, nincsen tej, csak egy kevés száraz kenyér. Ebéd is kellene a családnak, mondjuk másnap lenne munkanélküli segély, tehát van kilátás arra, hogy kevés élelemhez jussanak egy ideig. Az anya, aki érzelmileg stabil volt egykor, imádta a gyerekeit, kénytelen rászólni lányára, hogy ne egyen, csak egy tojást, mert a másik kell a rántott levesbe. Ezen majdnem összevesznek, mert a lány nem érti a nyomort, ki akar lábalni belőle, ne legyen maga is áldozat. Viszont nincsen pénz nyelvtanfolyamra, hogy kimenjen külföldre dolgozni, nincsen ismerős a városban, hogy elhelyezkedjen irodai munkakörben, vagy támogassa a munkahely egyetemi tanulmányait.
Ez csak egyetlen kiragadott példa az életből, az anyagi lét egyetlen hétköznapjából. Mi történik egy alkoholista családnál ugyanilyen esetben, amikor nem ételen vesznek össze, hanem az utolsó filléren, mely kellene alkoholra? Ilyenkor szoktak egymásnak ugrani és olyat elkövetni, melyet nem mos lel semmilyen törvény többé. Mi történik egy tinivel, akinek nincsen szép, új és divatos ruhája, ezért kinézik az iskolából? Mindenképpen az érzelmei kerülnek veszélybe, meg a szellemisége.

Érzelmi hiány lehet a szeretet, vagy szerelem hiánya. A szeretet csak szeretetben képes megmaradni, vagyis nem biztos, hogy ha ilyen hiányérzetünk van, bennünk van a hiba. Vannak olyan közegek, városok, megyék, ahol a sötétség uralkodik, a sivár lélek, butaság, jellemtelenséggel párosulva adja a tömeget, mely között egyetlenként ragyog a tiszta szívvel érző ember. A szeretet bizalomra épül, hatalmas hajtóerő, az egyetlen üzemanyagunk, mellyel működünk, a szeretet adja az erőnket. Ezt bénítja meg a tömegember a közömbösségével,vagyis szárnyalásunk kalodába van zárva. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy lemerültünk, elvesztettük a munkaenergiánkat. Változtatni kell, költözni olyan helyre, ahol hozzánk hasonló emberek élnek.

A szellemi hiány szintén összefügg a sivársággal, vagy az értéktelenné tétellel, melyről szólt a politika és a média a szappantisztító sorozatokkal, a tor-ünneppel, mulatással. Az ember huzamosabb időn keresztül is megmarad szellemi igényességénél, ezeket keresi, ezek nélkül óriási hiányérzet lép fel nála. Az internet megjelenése előtt egyetlen hiánypótló szinte a színház volt, meg a koncertek, valamint az otthoni, vagy könyvtári olvasás. Az az ember, aki mindentől fosztva van anyagiak, bérlet (utazás) hiány, betegség, vagy más miatt, teljes elszigetelődés és nyomott lelkivilág áll be, életuntság már a legalacsonyabb szintje.

Leszögezhetjük, hogy mindhárom hiány teljesen együtt működik, összemosódnak egymással, nem lehet határokat vonni közéjük.

Beszéljünk még a szerelem hiányról. Ki ne látott, vagy hallott volna szomorú asszonyokról, akiknek könnybe lábad a szemük, amikor meglátnak kézen fogva sétálni egy szerelmespárt az utcán. Fáj a szerelem nélküliség, a vágyakozás egy igazi társ után olyan világban, amikor mondjuk ki nyíltan, kevés az igazi, aki megtestesítheti a lányok, fiúk benső igényeit. Ha könnyelműen szóba állnak akárkivel, megcsömörlenek, kiábrándulttá válhatnak, s mindez elvezethet ismét az életuntságig, az érzelmi beszűkülésig, s munkánk területét befolyásolni tudja, mert amilyen a szívünk, olyan az anyagi, az érzelmi és szellemi frissességünk.

A hiány ünnepnapkor szokott a legélesebben zokogni, legyen szó fizikai szükségletről, érzelmiről, vagy szellemiről. Karácsony éppen ezért szól mindhárom hiány pótlásáról, a család szeretet ünnepéről.2017. április 11.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin bölcsességei
  2017-04-10 22:10:49, hétfő
 
 

Egyetlen pillanat megváltoztathatja egész jövődet, eltörli a múltadat minden rossz emlékével együtt,
de fel kell ismerni a pillanatokat.

A pillanatoké a lényeg.

Ha kisembernek születtél,ne vágyj, törtess fölfelé, ha Önös érdeked hajt! Döntsd el, mi fontosabb,
biztonságos lelki élet, második Éned, feleséged, ki szíve alatt hordta véred, vagy a sziklás hegy,
melyen gyönge kötél tart csak!

Szeretetet és tiszteletet nem lehet utólag átadni, mint egy szál virágot.

Figyeljünk a hangokra! Hangversenyterem az egész világ, a szív tisztasága adja a hangunkat.

A szépség követei megérdemlik az elegenciát, diplomát, csodás életet.

A csodát bevonzani nagyon nehéz, elveszíteni elég egy pillanat.

Jól ügyelj szavaid hangsúlyára, nehogy sértd a szép lelkeket!

Nehéz szívet megszeretni, elveszíteni egyetlen csúf szó elég.

A férfi a szívével szeret, a csodálata tárgyát soha nem veszíti el.

A tisztelet és szeretet egy cipőben jár.

A bizalomhoz szükség van beszélgetésre, őszinteségre és tiszteletre.
Ha mindez már adott, az ember-barátság soha el nem múlik.

A szerelem két egyenlő fél között jön létre, egyforma igényesség, gondolkodás, érdeklődési kör,
egyforma szerénység szükséges hozzá.

Ember nélkül a Föld csak árnyék és az árnyék nem fejlődhet, segédkezet nyújt a sötétnek.

Az ember szeretet már a régebbi korokban is annyira ritka volt, hogy a nagy művészek szenvedtek a
hiányában, s ha néha összetalálkoztak egy emberrel, örömmel üdvözölték egymást, csodálva a másik lényegét.
Hatalmas érzelmeket képes a szeretet megmozgatni, az, aki szerelmes a világba, az szerelmes az emberekbe is.


A szeretethez vezető út a bizalom megelőlegezésével kezdődik, akit tisztelünk emberi mivoltában és
felnézünk rá, az már kiérdemelte azt a bizalmat, ami az emberi kapcsolat kiteljesedésének feltétele.
Általában egyetlen csalódás lerombolja az emberségbe vetett hitet.

Az emberré válást tanulni is lehet, sokan vélik felfedezni ezeket az utakat követendő eszmékben,
megtanulják tökéletesíteni önmagukat. Elismerésre méltó az, ha valaki rájön arra, hogy csiszolásra
szükséges, jellemét építenie kell.

Az emberség elveszítése nagy űrt hagy maga után, hiánya pótolhatatlanná válik.

Az ember szeretet kialakulásának első lépcsőfoka tehát a tisztelet, majd a nemes tulajdonságok megismerése,
felismerése az emberségnek, mely nélkül a földön élni lehetetlen. A szívek kutatói keresik az embert minden
korban, ők azok, akik nyomot hagynak maguk után, akiknek a szava maga a törvény, az igazság, akik soha nem
okoznak csalódást.

Az ember szeretet nem egyenlő a testi szerelemmel, mert a szerelem nő és férfi ölelkezés kívánságát rejti
magában. Az ember szeretet a lelket és szívet ismeri el, a bensőt csodálja és ez a csodálat elvezet addig a
felismerésig, hogy nem vagyunk magunkra utalva a világon, van, akire minden időben számíthatunk, s ez kölcsönös.
Bizalmunk soha nem múlhat el, az emberség felette áll minden törvénynek, amit a világ hozott a törvénytaposók
ellen, szívébe írt emberiességi törvényekkel rendelkezik.

A költők is keresik a tökéletest, múzsát találnak ki erre a célra, aki megközelíti azt az eszményt, amelyet
a szíve joggal várna a világtól egyetlen kincsének. A múzsát nem lehet megérinteni, nem lehet lealacsonyítani,
a múzsa felette áll a többi asszonynak, vagy férfinek. A múzsa a vágyunkat testesíti meg, ki milyen szívvel
rendelkezik, olyan múzsát képzel el magának.

Az ember szíve a belső törvénykönyv, melyet tökéletesen betölt, nem sért, nem árt, kedvessége mndeneknek nyilvánvaló.
Mi dolga az embernek a gonoszok és sötétek által fenntartott törvénykezésekhez, tiltásokhoz. Ha bíróságra citálnak
egy embert, a törvényen tesznek erőszakot, megalázzák méltüságában előre kitervelten.

Ép testben ép szív lakozik, mert az ember a tökéletes egészség. Mi köze az embernek a gonoszok betegségeihez?


Szívből jön a tiszta szó, a halkan megrovó, de szívből jön a sötéteknél a gyilok, a tőr, mely olyan, mint az
áspiskígyó nyelve, megsemmisíti a szeretetet. Szavakkal gyilkol a gonosz, töviskoszorúját helyezi az ártatlan
emberekre.

A betegség sérti a természetest.

Inkább járj, szórakozz egyedül, minthogy rossz társaságban meghasonulj önmagaddal!

A hallgatás egészséges mindaddig, míg nem támad mások által okozott sérelmek feszültsége egészséged ellen!

2017. április 10.

 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin: Az ihlet
  2017-04-05 21:15:52, szerda
 
 

Az ihlet teremtett népeknél adott, mert ők azok, akik össze vannak kötve teremtőjükkel, ezért álmodnak. A tiszta logika nem álmodik, nincsen istene az embernek. Ilyenek a feltalálók, a csillagok, az igazi ember nagyságok, akikről általában példát veszünk a világtörténelemből.

Régebben az ihlet fogalmát számmal is kifejezték, mint szentséges szám hetesével:

1-es szinten volt az anyag, mert hőt vett fel és adott le,vagyis egy funkcióra képes.
2-es szinten volt a növény, mert hőt és táplálékot vett fel és adott le, vagyis két funkcióra képes.
3-as szinten volt az állat, mert mindezek mellett érezni is tud, vagyis három funkcióra képes.
4-es szinten volt az átlagember, mert mindezek mellett gondolkozni is tud, vagyis négy funkcióra képes.
5-ös szinten volt a művész, mert ihlete is van, vagyis öt funkcióra képes.
6-os szinten volt a próféta, mert isteni küldetéssel prófécia mondással rendelkezik, vagyis hat funkcióra képes.
7-es szinten volt az Isten hét funkcióval, maga a teremtő.

Ezek a hetes számmal jelöltek egyetlen Istent jelentettek a népével egykori Japánból.

Az ember logikával rendelkezik, mely egyben a problémamegoldó képességét is jelenti. Az ihlettel bíró művészek, mint csillagok, vagy másféle eredetűek azt közvetítik, közvetítették régebben,míg a földön éltek, amilyen világban és törvényben éltek. Fejlett igazságérzettel, mint Petőfinek volt, szabadságot, vagy éppen azt akart elérni mások nevében, amit veszélyeztetve látott. Ezek a nagyságok soha nem találkoztak, ha néha hallottak egymásról, örök barátok lettek.
Hatalmas érzelemmel bírnak a művészek, mivel túlfejlett az érzékenységük, ezért könnyebben szerepelnek, írnak, zenét szereznek, festenek, vagy bármilyen szépséggel is foglalkozzanak, kimagaslót alkotnak. A szépségről, tisztaságról lehet őket felismerni. Ez a követendő példa minden művészeti ágban. Az általuk képviselt egykori világból hozott értékeket tehát összeötvözik azokkal a követendő célokkal, melyeket el akarnak érni, általában másokra gondolva, soha nem magukra, s ez benne a buktató, mert nagyon szerények, sokszor nehéz körülmények között élnek, melyre mások nem figyelnek fel, mert nem érdekli őket, csak az, hogy adni tudjon magából.

Az átlagember szívéből ír, azt írja, amit megtapasztalt, ami benne van, ami megfogan a fejében, ezért vannak rossz példák néha mások előtt. Nem követendőek, bár a kiírás segít a mindennapokon, de ez nem művészet, baj van, ha egy sötét szívű lény kerül tömeg irányítójává. 

A pszichológusok mondják azt is, hogy van egy felettes Én, amit el lehet nevezni gondolatnak, mely úgy igaz, hogy a felgyorsult világban hangos zajok között élnek az emberek, az íráshoz szükség van egyfajta kiürítéshez, lecsendesedéshez, ezt az állapotot élhetik meg felettes Én-ként, hogy az általuk ritkán elért tudat jelentkezik. Az ihlet szó keletkezése összefügg a felettes Én-nel. Én inkább úgy mondanám, hogy témája van ihlet helyett, olyan közlendője, amit mindenáron el akar mondani a művész, legyen ez szeretet, szerelem, segítségkérés, foglalkozzon a világ dolgaival, tanítással, nyelvvel, énekkel, bármivel, amivel hasznára lehet az emberiségnek

2017. április 5.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
H.Kohut Katalin: Isten és a falkaszellem
  2017-03-27 11:32:50, hétfő
 
 
H.Kohut Katalin: Isten és a falkaszellem

Azt hiszem, érdemes írni arról a jelenségről, mely a hetvenes évek kezdetén fellendült apokaliptikus zenei félhomály koncertnek nevezett tor-ünnepe óta látható minden generációban a tiniknél, mint vasfüggönyös szív küldi szívnek néprádióval 81 éve kezdődött állandó vasfüggöny lezárása a határoknak, ismétlésben a Ki Mit Tud-os börtön és Táncdalfesztiválosok általi hosszabbítás legalább hatszoros ággal, melyeknek ruháit, szerepeit a Kohut áldozatra vetették, akár Madonna vörös rózsás sapkáját, a Kex együttes zöld-sárga kabátját, mely szerint őskígyónak kínálták fel a kislányt, Medveczky Ilona határozatlan Halak Vénusz áldozóé. Szürke nadrágja Keresztesi űrpók pusztítónak, Friderikusz Sándor szemtelen patológia emberformábannal közös sors indítása 13 éves kori munkakönyvvel, így történő emelése, Dávid Mónika Szörnyeteg koporsója néven idehozott kínzója a pszichiátereknek örökkévalóságig, utcaseprők népe a termékenységi törzseknél, Maya napraforgó jeles Főnix álnéven futó Csepregi Éva népe.
Ezt is lehetett fokozni 1995. óta, mióta az áldozat írásait, illusztrációit a megjelenteknek Feketevonat és hasonló borsodi cigánysággal, régi történelem ismétlőivel, mint Caramellel és társaival felfoghatatlan módon az Istennő áldozás minden kellékét berendezték, a tor-ünnep zenéi mellett, retrónak könyvelve kell a vasfüggönyös gyilkosok dalait, amik híresek-nevesek lettek, nyugdíjba mentek, wikipédiában szerepelnek, mint amik maguk szerezték a számokat, az általuk megáldozott medúza és többi zeneszerző szolgálata mellett. A régi kottákat, zeneszövegeket folyamatosan bezúzták, melyeket a kislány megtanult születése óta, megalázva őt Katona Klári helyett ismét, amelyik mondatát a média ismételte, mint a többiekét is. Cserháti Zsuzsa Talmudos denevér sztárrá tétele idejében Katalint hatórás varróleánynak kényszerítették bezárva a lakásba, nem engedve tanulni, mint legnagyobb zenei, nyelvi tehetséget, Kovács Katalin menhelyi helyett, elmondva a mondatát Cserhátinak az üzemvezető által, mikor varrt, hogy aki nála okosabb és szebb, az festi magát. Katona Klári mondatához, melyet a többivel együtt meg kellett volna figyelni érthetetlen módon szintén, hiszen nem volt segítség, kinek elmondani, hogy mészárlása történik, túl komoly vagy hozzám szövegével a Bródy-hasonmás volt férjének, mint egyik kivégzőjének szájából elhangozva elméletben visszaszámolták Katona Klárit is, mint Szűcs Judit háborús filmek és történelem egyik végrehajtóját, Szűcs focistát, amelyik nem tud rendesen gondolkozni, ezért Katalin fejét összezúzták, Pécsi Ildikót a pécsi tornyával, Jakubcsek Gabriellát, amelyiknek mindig férfire van szüksége, amelyik egyre szépül Istennő áldozásból a többivel együtt, sőt egyeseknél az 1983-as kollektív támadásakor megállt az idő, míg Katalin megöregedett, megőszült. Gyarmati Andrea a mészárosok utcájából vigyorogva állt be Ganxta rendetlen genyózóval, hogy idetartoznak, elméletben gondnokság alá és börtönbe kellett volna menniük, mint a Hunnia börtön elme bűnözői kiengedve magukat és a hozzájuk tartozó elmeosztály. Mindegyik bemutatásra került tor-viccként az országnak, mint Sárossy Katalin, amit a miskolci-kiliániak védtek egy forintos idő óta, akár a kancsal Isaora, vagyis valóban a szappantisztító sorozatokat Katalin áldozásával tisztuló országokkal hajtották végre. Erős Antónia Eszmeralda Puniella volt az egyik sorozatsztár elméletben, de Katalint tették be főszereplőnek a médiával, mint ahogyan Ádám és Éva arc nélküli népéhez Évaként a Megveszem ezt a nőt filmbe Ádámjuk mellé, de a világsztár barakkos légy Angelina Joe és a többi aljanmédia színészeti, bemondói, énekesei világ gazdagai lettek Vénusz áldozásból, mint egykor volt Elisabeth Taylor Halakként idetéve a Bertalan utcához Gina Lolobrigida atlantiszi aranyhalak játékossal, mit nevetve mutattak be a nyolcvanas években, Sophia Loren zöldasszonyos sakkkártyása a mészárosoknak a többivel együtt, mint Julia Roberstssel, az összes nemessel, Dianával, Katalin hercegnő léggyel az utolsó ember áldozók közül, ezért van ilyen nagy udvarló serege a magukat celebnek hívó politikusoknak, sztároknak.

Még a kezdetnél csak miniszoknya, cigi, alkohol, tolvajlás, szex volt a követendő példa, mely miatt létrejöttek a zenei irányzatok, majd később hozzájött a kábítószer, orgia is, hogy teljesen természetessé tegyék a fiataloknál azt a tendenciát, melyet el kívántak érni az erkölcs végleges összerombolásánál, mely sikeres volt, a mai negyvenesek természetesnek veszik a züllést, nem is ismerik már ezt a szót, hogy a szexuális élet változó partnerekkel már kiégést jelent, vagyis az érzelem kikapcsol, egyáltalán nem működik az ilyen lányoknál és fiúknál. A nyolcvanas években már saját zenei képviselőik voltak a csavargóknak, aljanépnek, csöveseknek, ezeket a füvesekkel együtt intézményekben gyógyítani kezdték a hippik egykori mintájára, villámgyorsan iskolázták be értelmiségnek ismétlésében a történelemnek valamennyi zenei irányzat képviselőjét kezdetben művelődési házak vezetőivé, beavató könyvtárosoknak, majd a parasztok városiak felé rendelése mellett kommunizmusként és vallási vezetőkként a gyogyósok, viselkedési törvénytaposók, pulyaszeplősítők, utcanépek elhelyezése és beiskolázása történt folyamatosan, politikussá nevelésükkel együtt.

A falkaszellem azt jelenti, hogy a fiatalok nagy része befolyásolhatóvá válik, követni kezdi ezeket a zenei irányzatokat, eggyé válva a dalok szövegével, átvéve minden eszmeiségüket, iránymutatásukat, romlásukat, melyekről azt hiszik, hogy az egyetlen helyes út számukra. A falkavezér ilyen esetben mindig az adott együttes, vagy szólóénekes, kinek minden szavát a falka, mint nyáj követi. Így eggyémosódnak az irányzatok, mert ugyanez a jelenség figyelhető meg például a vallásoknál, egyházaknál, melyek létrejöttek a zenei irányzatok képviselői és tettei ellen szót emelve szembeállnak elméletben, vagyis a pokol angyalai rock-zenéje, kábítószer és szexualitás terjesztése, a popzene nemi kilengései ellen jöttek létre, a hippi, beat, punkzenék már elfejtetett tetteit méltányolva, mint amik egy akolból vannak, gondolok itt a punkrációs műanyag kommunizmusra, vagy a beat szabadság, szerelem e kettő kell nekem hirdetésére a meztelenségnek, hogy egyformák a népek, legyen az pók özvegye, mint Yoko Ono, vagy Jehova kutyát alakító dakota indián, John Lennon szintén az elmeosztályról, sárga tengeralattjáró néven, akár más vallási mozgalmak.

A vallásoknál nem farkast emlegetünk, hanem bárányt, a szintén falkavezér bárány kitárja a legelőt a hívei előtt, hogy ott várják a zöld réten az újjászületést koncerttel a mennyben, egykori természet szimbólumánál, melyhez szintén a pokol angyalai adnak szentek nevével beírva valamennyien utat a másvilágba, ez jár a megtisztult híveknek.

A kutyáknak magyarázott falkaság eredete feltehetően az elvarázsolt Jehova kutyával hozható összefüggésbe, aki egykor nagy zeneszerző volt, így került bele a bibliába Jehova teremtőként, zsidókhoz lett beírva a bibliába, a feszületesek mindig zöld szemű, gesztenyehajú zenészek voltak, melyről a történelem nem tesz említést, pedig több ezer éve tart már. A falkavezér tehát lehet farkas, aki egykor megtámadta a bárányok szentélyét, mely felékesítve volt, várva az örök-életet, akkor már üvöltöttek az éhségtől, mert bárhogy tömték gyomrukat, bódították a fejüket, üresek lettek, mert az isteni szeretet soha nem nyilvánult meg, hiába volt minden gyász, könny, szenvedés. Az egyetlen Jézus holt tengeri tekercs szerint a római egyház történelmet jelentette, tűzből volt, ahogyan Krisztusként sokszor megírták tökéletesként a bűnt, a rosszat nem ismerve, egyetlen volt mióta világ a világ, aki a menyegző részeseként elragadtatásra az égbe aranyemberként.
Krisztust a tűzben senki sem követte, minden feszület azóta, ahogyan sejtettük a bűnözőké, sátán népéé. Szent lehetett a fehér mágia szövetsége általában kereszt szimbólummal, mint az egykori római egyház volt, amikor a papok valóban nem házasodtak, ezt mai napig betartják, mert akkor az ég követei voltak, nem földiek.

A zsidók siratják siratófalnál Krisztust, akihez semmi közük nem volt, hiszen saját egykori sátán bibliájuk szerint az ördögöktől voltak kezdetben, mint kámfor népből valóak, mert Heródes, akinek a történelme az Antológia Humanájában olvasható Hamvas Bélának. Az ördögök kénköves szagukkal a legelső szőlőszürettel függnek össze, azzal, hogy az első férfi elcsábította az első tökéletes hölgyet, ezt borral és mámorral folytatták tovább a legendában. A többi zsidó szimbóluma a bab, melybe olykor a zsizsik esik. Ezek a zsidók ezer éve voltak elektromosként megteremtve, mint állandó kislány gyilkosok. A bibliába beletették az összes vallást és az eredetét a holt tengeri tekercseknek, ahányszor végrehajtották közösen a keresztrefeszítését a tökéleteseknek, ártatlanoknak. A Talmud Hitler-náci állatai, tisztátalan lelkei, Jézusa és Mária Magdalénája, mint boszorkány megtisztultjuk, denevér, Zebub, a döglégy, a húslégy, démonok és mindenféle Egerszegihez hasonló egykori történelem végrehajtója átváltozóként a bibliába téve szintén zsidókat jelent, semmi közük nincsen a tökéletes Krisztushoz, annak ellenére, hogy ezek a tisztátalan lelkek, sötét lelkek a megtisztult lélekkel rendelkező emberiséget támadják folyamatosan olyan betegségekkel, melyeket szent betegségeknek írnak, mint megszállás, epilepszia. Azokat támadták főleg, akiknek felékesített tehetséggel, vagy törvénnyel rendelkező szívük és lelkük van. Saját népeiket foglalják el, hogy lesz az állapotuk rémséges, akár az ószövetségi fehér ruhás tisztultak népe, földönkívüli hatalom által kiválasztásra kerülve jókká válnak, ekkor jön az Ezékielben leírt pusztító, amelyik elpusztítja őket. Aztán következnek a halállal és pokollal frigyet kötő népek, melyek hatalmat, gazdagságot kaptak, akár a démonikus hálaadó ünnepek vallásai, akik a sátánistákkal tűzben járnak, egyetlen feltétele van a szerződésüknek, az, hogy örökké szolgálni fogják az isteneket. Jaj neked - írták maguknak a bibliájukban -, mert frigyet kötöttél a halállal, a sírral meg szövetséget csináltál, ezért ha jő a vég, szörnyűséges lesz megérteni a tanítást, hosszú lesz a kötél, hogy elbírhasd mindazt, ami reád vár. Külön említést érdemel a soha megbüntetésre még nem kerülő kétszarvú hamis próféta és fenevad kénköves medencéje, ami rájuk vár többmillió éve, utána jön Krisztus ezeréves királysága, amit átírtak Magyarországra, majd egyből következik a vége, a halál, melyből nincsen kiút, a halálreformátusai Romániának, mely állandó vége a bibliájuknak, mivel még Krisztus soha nem jött el.

Az élet könyvének nevezettben lévő büntetések, megszállottságok, végzetek saját biblitikus játékok, ha embereknek nem ártanak, ahogyan Busch rózsakeresztes rendi tag üzente Magyarországnak, hogy ők embereket nem áldoztak, mint ez az ország tette lezárt határok mellett saját világ-könyvtára végrehajtásával, mely könyvtár jelenti külön kiadott könyvekkel az egész bibliáját az állandó apokalipszisüknek.


A tökéletes Istenkép nem gyönyörködik az ártatlanok szenvedésében, a kiontott vérben, a halálnak áldozásában kelta mintájára a népeknek, sem a színlelt ájtatoskodásban, mint amilyen formára Madonnát a miskolci elmeosztály létrehozta.

Az Isten kedveli a jókedvűséget, a gurgulázó gyermekkacajt, a tiszta énekhangot, festészetben, írásban, zenében a szívre ható tökéletes művészetet, az emberi ábrázolásmódot, mert minden törvénnyel rendelkező ember hallása, látása csak a szépben, eszményiben gyönyörködik, a földön minden az embereknek van fenntartva, övék az összes szépség, a zápor, zivatar, a zöldbe borult természet, a hófödte tájak, a kék ég és vizek sokasága, fehér habfelhőivel az égnek.

Az Isten szereti a tökéletes egészséget, mert a szívbe van írva a külső és belső tulajdonságok összessége, ezért akinek a szíve tiszta, nem lehet beteg, nem ismeri a karmikus népek tetteinek következményét, amik a bibliában vannak felsorolva. Aki betartja Isten törvényét, véletlenül sem árt saját magának, vigyázz arra, hogy figyelmetlenségből se történjék baleset vele, vagy másokkal, mindig türelmes magához és másokhoz, nem végez veszedelmes sportokat, tevékenységeket, hogy ne veszélyeztesse testi épségét sohasem. Ugyanígy betartja másokkal szemben, hogy tanácsokat adva nekik védelmezi őket.

Az Isten imádattal nézi a szerelmeseket, mert tudja, hogy két szív, amikor egymásra talál hegyeket képes megmozgatni, az egyetlen törvényes módja a házaspárok egyesülésének a testi-lelki közösség, a nagybetűs szerelem, méhüknek gyümölcse, a szerelemgyermek.

Az Isten gyönyörködik a szívek törvényében, csak az okoz örömöt neki, ha hozzá hasonlóan élnek és gondolkoznak, ezt állandóan tükrözi minden megjelenésük, példamutatásuk, minden szavuk és tettük az őt követőknek, ami azt jelenti, hogy hívei az emberiességi törvényeket képviselve angyali szívükben létrehozzák a földön az égi, minden időben óhajtott mennyországot, ahol békében, boldogságban, legmagasabb szintű szerelemben élhetnek Isten népei egymással.

A falkaszelleműek követik a vezért, példát vesznek róla, mivel a falkának nincsen személyisége, saját törvénye, nem képes eldönteni azt, valójában mit is akar az élettől, mivel lába alatt nincsen talaj, mint elmeosztálynak, báboknak, egyenuralomra van szükségük, melyet teremtőik szándékosan alkottak meg, azért, hogy az embereket befolyásolják és magukhoz láncolják a fertőben, amiben leledzenek.
Az arc nélküli, vagyis személyiség nélküli teremtett világ még Ádámmal és Évával kezdődött, mire bizonyítékom több cserépkori maradványa a halott festőművésznek, aki állandó apokalipszisben vett részt eddig, meg az emberek személyiségének lebontása, értelmiség legyőzés, meg minden tettük árulkodik a nemi támadással együtt arról, hogy szándékosan hozták létre ezeket a csapásokat. A falkaszellem szellemi vezérei számtalan eszmei mondanivalójú izmust, vallást alkottak meg, hoztak létbe, melyekből sok tetszetős formában került kidolgozásra, akár a sátán spiritiszta szeretet vallása. Ezek az elméletek sokszor tökéletesnek látszanak, mivel a képviselőik szándéka az, hogy magukhoz láncolják a népeket, így építik a spiritiszta halál-szellemvilágot is a láthatatlanban, hogy örökké magukhoz láncolják a halott lelkeket.

Arc személyiség, minden torzulása egy-egy jellemtelenséget, vagyis törvénytaposást jelent, akár a gerinc, mint szintén jellem szimbóluma. Krisztus népei, mivel tűzből voltak, minden testrészükben tűzenergiával éltek, ehhez szükség volt a gerinc tökéletességére, mert minden ferdülés, mint jellemtelenség akadálya volt annak, hogy bárki is részese legyen a szentek közösségének. Isten népei örökké szépek, semmi szeplő, vagy rútság nem ábrázolódik rajtuk, a szépség és kedvesség, lágy hang egyik megjelenési, közlési módjuk, melyről felismerhetőek.

Isten soha nem büntette a tiszta szívű embereket és szenteket, az ártatlanság védelme megillette volna őket minden időben, de mivel a gonoszok kezében volt a törvénykezés, a hatalom, ők lettek az áldozatok, akiket bíróságra vonszottak, megalázták, elítélték őket maguk helyett.
Az igaz, emberiesség belső törvénnyel rendelkezőknek nincsen szükségük törvénykönyvre, mert maguk a két lábon járó bölcsességek. A büntetőkönyvek, bíróságok, egészségügyi ellátások, szociális hálózat, bírák, ügyészek, ügyvédek kara elméletben csak bűnözőkkel léphet kapcsolatba. A törvény emberi képviselőit nem lehet megfosztani szabadságuktól, egészségüktől, becsületüktől, munkájuktól, családjuktól, a szeretettől büntetlenül. Nem lehet megalázni őket szóban és tettekben, minden ellenük irányuló életellenes bűncselekményt azonnali hatállyal törvénykezés nélkül kellett volna végrehajtani a merénylők ellen, mert a szív-törvényű emberkék nem szenvedhetnek, mert az ártatlan meghurcolással, ok nélküli feszületre tételükkel törvényként torzulnak, míg végül azt hiszik a jók, hogy nekik csak a szenvedés, a szeretetlenség, állandó megalázás, törvénytaposás jár, őket mindenki lekezelheti, bezárhatja, gondnokság alá helyezheti, hogy kiiktassák az emberséget az embernek látszó bűnözők, karmikus népek közül. Egyetlen sértő mondat, vagy szó, egyetlen hízelgéssel történő átverés miatt lépnie kell a törvény őreinek azért, hogy az emberséget ne alázzák meg a bűnözők szervezeteivel, mint bírósággal, jogi képviselettel.

Istennel, aki csodálja a szépeket, akik kívül-belül tökéletesek ellen létrejött gonoszok, törvénytaposók falkaszellemként történő követése megáll mindaddig, míg egyetlen személyiség nélküli rossz természetű, emberek ellen létrehozott bűnöző létezik a világban. Egyetlen sérült mikrokozmosz, mint kisember szimbóluma megronthatja az egész világmindendenséget, vagyis makrokozmoszt.

2017. március 27.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
Szerdi Attila: Örök udvarlás
  2017-03-26 12:43:39, vasárnap
 
 


,,Helytelen azt hinnünk, hogy a szerelem hosszas együttlét és kitartó udvarlás gyümölcse. A szerelem a szellemi-lelki rokonság gyermeke, s ha egyetlen pillanat nem hozza létre ezt az összetartozást, hosszú évek alatt sem születik meg soha." Kahlil Gibran

Mint teremtés koronájának mondott egykori törvény őre behatóan vizsgálva a női nemet az alábbi következtetésekre jutottam.

A nő, mint finom érzékek képviselője, szívében az emberiességi törvényekkel, méhében a jövő törvényének gyümölcsével, s mint lelkében a gyönyörök forrásával, mellyel megajándékozza egyetlen szerelmét, az igazit, akivel szinte eddig soha nem találkoztak, mert a férfiember elrejti az érzelmeit, nem ismerte eddig a nők testi és lelki felépítését. Az a szerelem, mely általában a lányoknak köszönhetően kezdődik, mert ők azok, akik megborzonganak egy-egy pillantástól, egy férfihangtól, egy eszményi arctól, örökké fenn marad, ha a férfi őszinte érzéseket táplál, udvarol, míg ki nem elégül a szerelmes nő látványának ígérete, vagyis nem egyesülnek.

A szerelmes asszony odaadása leírhatatlan, eggyéválik a férjével, nincs más kívánsága, minthogy kedveskedjen, hálával gondol állandóan arra, hogy neki is van férje, tulajdona, akire soha többé más nem nézhet, nem hallhatja hangját, nem nézheti arcát, vagyis ez a tulajdonlás egészen természetes azoknál a hölgyeknél, akik a valódi nagybetűs férfira vártak, s ha az ő megjelenik, elolvad gyönyörűségében éjjel-nappal, átadva neki önmagát teljesen, minden szavával egyesül, ketten válnak egy testté. A méh, mint anyaság és férj titkos birodalma kettejük magánügye, más nem érhet hozzá a házassági szentélyükhöz. A mell és a méh ugyanazt jelenti, egyedül a férjnek van joga ahhoz, hogy a mell udvarát megérintse olyankor, amikor szerelmeskednek. Az így fogant gyermekek szerelemgyerekek, tiszta szívvel és törvénnyel rendelkeznek, akik külön védelmet kell, hogy élvezzenek.

A férfi az udvarlás ideje alatt, míg kiismeri a szerelmét, ugyanúgy jár el, mintha már házaspárok lennének, vagyis elhalmozza virágokkal, bókokkal, isszák egymást, mint akiket soha nem lehet kielégíteni, mert minden kevés egymásból.
Két nagybetűs ember találkozásánál (mely a világtörténelmekben kívánatos volt sokaknak, de még talán soha nem találkoztak, annyira ritkán élnek a világban együtt) felvillanó szikra jelzi a szívükben az örök-szerelem kezdetét, mert ez az érzés, hogy ketten vannak a világban, rajtuk kívül nincs más társuk, ismerve egymás ki nem mondott gondolatát is, beköszönt az ember-barátságnál, a szerelemnél hatalmasabb érzés, a felszabadulás örök egysége, melyben úszik a boldogságban két barát, szerelmes, törvény, tisztelet, emberség, minden érzés feletti összetartozás.
A kívánatos pillanat eléréséig pár hónapos udvarlás elegendő általában, melyhez nincs másra szükség, mint tiszteletre, emberségre, szelíd hangra, mert a lágy hang nagyon fontos a hölgyek szívének, csak így lehet hozzájuk férni, a kulcs, ami megnyitja a szentélyüket, csak tiszta, őszinte hang lehet. Először a hölgyeknek bizalmat kell érezniük, s ha ez megjött, már egyenes út vezet a szeretet kialakulásához, vagyis ahhoz, hogy a szívébe írja a férfinak a nevét. A pillanatot általában úgy ismerik fel mindketten, hogy kicsit féltékenyek lesznek egyetlen villanásnyi időre azokra az emberekre, akik kapcsolatban vannak a szív-barátjukkal, s ilyenkor, bár nem ismerik a féltékenység betegségét, mégis maró érzést éreznek, hogy mással beszél, más látja, más hallja a már titkos szerelmüket. A pillanat utáni félelem, hogy elveszíthetik a szerelmünket addig tart, míg meg nem szerzik véglegesen a nagybetűs, teljes kielégüléssel járó érzelmet, mert azt kell a szívvel érezni, hogy soha többé nem válhatnak el. Ha mindketten szellemiekben kielégülnek barátkozásuk, levelezéseik, beszélgetéseik alkalmával, már megtörténik a legény és lánylakásban a szerelem előszobájába történő belépés, melyet csókkal pecsételnek meg. Ez a sorrend mindkettőnél, a szívszerelem, a titkos bejárat csókja az érzékek világába, majd a tökéletes szerelmi együttlét.

Az udvarlás nem csupán a férfié, az ő dolga, hogy a romantikáról állandóan gondoskodjon, melyben ugyanúgy örömét leli, legyen az felvirágozgatása a hálószobának, különösen születés- és névnapon, legyen az egy finom vacsora, egy színházjegy, koncert, vagy saját otthoni hétvégi kerti parti, zsúr, vagy a hetente megrendezésre kerülő művészest megszervezése, ahol előadják saját verseiket, dalaikat barátaikkal.
Az asszonyok ugyanúgy udvarolnak, mint a férfiak, kedveskednek egy-egy pulóverrel, inggel, könyvekkel, mozijeggyel, meglepetés játékokkal, amellett, hogy állandóan a kedvükben járnak férjüknek finom ételekkel, italokkal, kozmetikumokkal, kedvességgel, odaadással, egy oktávval magasabb, csengő hangjukkal, mellyel elvarázsolják a szerelmüket, kölcsönösen imádhatják egymást.

Amikor megjelenik a színen egy olyan férfi, aki tiszteletet ébreszt a hölgyekben, meglágyul a szívük teljesen, figyelmesen szemlélik, udvarias társalgásra késztetik finom kérdésekkel, hogy a szívük vizsgálata tárgya felkelti-e a figyelmüket. Ilyenkor történik meg, hogy példádul egy otthonban történő bármilyen ügyben való felkeresésükkor levetett férfi kabátot a hölgy úgy helyez el, mintha gyermeket ringatna ölében. A megelőlegezett tisztelet kezdete vezethet el a kívánásig, mikor a hölgy hálószobájában képes együtt lenni tisztelete tárgyával egyesülés szándékából. Ez is a nőknek egyik kiválasztása, ami általában utána szégyenérzettel jár, vagyis a kívánás szintjén meg kell maradnia mindaddig, míg a férfi udvarolni nem kezd. Mindig a hölgyek választanak, mert a szívük annyira romantikus, tiszta, kivetített ideáljuk foglalja el mindaddig, míg a férj kopogtat valamivel az ajtaján.

A kölcsönös tisztelet egymás iránt, a nagybetűs ember-csodálat soha el nem múlik, az örökkévalóságig eggyéválva közös útjukat senki meg nem háboríthatja, őket szét nem választhatja. Ez a földöntúli hatalom örök törvénye.

2017. március 26.

 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin cikkei  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 534 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 16
  • e Hónap: 2388
  • e Év: 21602
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.