Regisztráció  Belépés
madlen23.blog.xfree.hu
Az élet legyen bármilyen mostoha, szeretni megtanit, de feledni soha....... CSIZA JÓZSEFNÉ
1955.09.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Sajtos,tejfölös sült csirke.
  2011-11-08 11:59:56, kedd
 
 



Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy egész csirkecomb
8 evőkanál liszt
1 mokkáskanál bors
csipet őrölt kömény
1 evőkanál só
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
1 dl olaj
20 dkg sajt

A combokat mossuk meg, törölgessük szárazra. A liszthez keverjük hozzá a sót, borsot, köményt, majoránnát, pirospaprikát, zúzott fokhagymát. A vajjal kenjünk ki egy sütőtálat. A combokat egyesével forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd rendezzük el a tálban. A megmaradt lisztet szórjuk a combok tetejére. A hagymát tisztítsuk meg, szeleteljük a combok tetejére. A tejfölt keverjük össze az olajjal, locsoljuk meg vele a csirkét. A tetejére szórjunk reszelt sajtot, majd toljuk 200 C fokra előmelegített sütőbe. Fólia alatt süssük, majd az utolsó 10 percben vegyük le, hogy a teteje is megpirulhasson. Rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

Elkészítés: 20 perc + sütés


Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Mustáros-mézes csirkecomb
  2011-11-08 11:57:26, kedd
 
 



Hozzávalók 4 személyre:

8 darab csirke felsőcomb
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
2 fej hagyma, felaprítva
3 szál fehérrépa
3 dl húsleves
2 evőkanál magos mustár
2 evőkanál méz
2 evőkanál friss kakukkfű
1 evőkanál petrezselyem

Hozzávalók 4 személyre:

8 darab csirke felsőcomb
só, bors
2 kis citrom
2 evőkanál friss tárkony, aprítva
2 evőkanál olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A combokat mossuk meg, törölgessük át, sózzuk és borsozzuk. A citromok héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Egy kisebb edényben keverjük össze a citrom levét, a lereszelt héját, az olívaolajat, a tárkonyt, majd forgassuk meg a pácban a combokat. Rendezzük őket sütőtálba, forró sütőben 40-45 perc alatt süssük készre. Sült burgonyával, salátával kínálhatjuk.

Elkészítés: 10 perc + sütés


Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Fehérbabos-zöldséges csirkecom
  2011-11-08 11:54:44, kedd
 
 



8 darab csirke felsőcomb, filézve
2 evőkanál olaj
só, bors
1 nagyobb fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 rúd zellerszár
1 evőkanál friss kakukkfű
1 darab babérlevél
5 dl húsalaplé
40 dkg leszűrt fehérbab (konzerv)
1 csokor petrezselyem

A combokat csontozzuk ki, vágjuk falatnyi darabokra. Melegítsük meg az olajat egy lábosban, adjuk hozzá a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. Amikor megpirult, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zöldségeket, pároljuk tovább pár percig. Ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt főzzük puhára a ragut. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a babot. Amikor elkészült, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, és friss kenyérrel kínáljuk.

Elkészítés: 30 perc + főzés


Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Fokhagymás-rozmaringos csirke
  2011-11-08 11:52:44, kedd
 
 



Hozzávalók 4 személyre:

8 darab felső csirkecomb
1 evőkanál liszt
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
olaj
1 fej fokhagyma
2 evőkanál friss rozmaring, aprítva
2 dl fehérbor

A combokat mossuk meg, törölgessük át. A liszthez keverjük hozzá a sót, a borsot, majd a keverékben forgassuk meg a combokat. A fokhagymát szedjük szét, de hagyjuk a gerezdeken a héjat. Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, és süssük körbe a combokat minden oldalukon szép pirosra. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot, majd öntsük fel a borral és kevés vízzel. Fedő alatt alacsony lángon pároljuk puhára. Rizzsel tálaljuk, a megsült fokhagymát nyomjuk ki a héjából, és fogyasszuk a hús mellé.

Elkészítés: 20 perc + főzés

Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Ágimamitól kaptam
  2011-10-28 17:57:47, péntek
 
  CSIRKÉS KUGLÓF.





















JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Tarjával töltött karfiol.
  2011-08-02 20:25:38, kedd
 
 




TARJÁVAL TÖLTÖTT KARFIOL



Hozzávalók:

1 kg -os karfiol

Só, Vegeta ételízesítő

20 dkg főtt, füstölt sertéstarja

2 db kemény tojás

2 db tojássárgája

1-2 evőkanál liszt

1 mokkáskanálnyi majoranna

Csipetnyi őrölt szerecsendió

2 dl tejföl

3 dkg vaj

15 dkg reszelt sajt (Trappista és füstölt vegyesen).





Elkészítés:

A gondosan megtisztított, megmosott, egészben hagyott karfiolt sóval, Vegetával ízesített forró vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. Egy gömb alakú tálba tesszük fejjel lefelé, és a vastag torzsarészeket kivágjuk úgy, hogy a karfiolfej azért nagyjából egyben maradjon. (Ha egy nappal korábban főzzük meg a karfiolt, könnyebb vele dolgozni.)



A főtt tarját és a kemény tojásokat nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgájákat, 2 evőkanálnyi reszelt sajtot. Összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezzel megtöltjük a karfiol belsejét. Ha kész, egy ügyes, gyors mozdulattal egy kivajazott tűzállótálba borítjuk. A tetejét lekenjük a maradék tejföllel, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, végül sütőben szép világos sárgás-pirosra sütjük. (30-35 perc.)



Tálaláskor úgy szeleteljük, mint egy tortát. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is, ekkor szebben lehet szeletelni. Előételnek, vagy egy könnyű második fogásnak, vagy vacsorára is jó választás.


Jó étvágyat hozzá!
 
 
1 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Ágimamitól kaptam
  2011-06-29 16:28:36, szerda
 
 



Meg ne ijedjen senki, ez nem egy hagyományos ajtó előtti lábtörlő, hanem egy virslis-tésztás,
finom lepényféleség. Egyszerű pizza tészta, virslivel megszőve. Bulikra is kitűnő, kockára vágva ehetik mustárral, ketchuppal, majonézzel megízesítve. Különben egy négytagú családnak is bőven elég, egy egyszerű vacsorára...

Pizza tészta: 35 dkg liszt, 1 dl tej, 1/4 kocka friss élesztő, 1-1 csapott kávéskanál só és cukor, 1 kávéskanál olaj.
A szövéshez: 7 db roppanós virsli
Lekenéshez: 1 tojás A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".


Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Piritott csirke-vadászné módra
  2011-06-17 12:50:21, péntek
 
 



hozzávalók 4 főre
1 kg-os csirke

őrölt bors
liszt
2 ek zsír
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg paradicsom
3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld
1 ek tárkonylevél
1 dl száraz fehérbor
Köretnek:
· párolt rizs
elkészítés
1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, besózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd a zsírban pirosra
sütjük.
2. A húst a zsírból kivesszük, és a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott
gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a felkockázott, meghámozott
paradicsomot, zúzott fokhagymát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal.
Összeforraljuk.
3. Visszahelyezzük a csirkedarabokat a raguba, felöntjük a borral, és teljesen készre pároljuk


Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Sajtos-újhagymás csirke.
  2011-06-17 12:37:56, péntek
 
 



hozzávalók 4 főre
40 dkg csirkemell
2 szál nagyobb újhagyma
20 dkg sajt
1 nagy doboz tejföl
1 dl tej
só bors, ízlés szerint
1 pohár (2 dl) rizs
2 db kockasajt
elkészítés
1. Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk.
2. A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra.
3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset.
4. Kis olajon megpirítjuka csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben
rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst.
5. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni.
Állandó keveregetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta.
6. A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölöstejet
is ráöntjük.
7. A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe,
úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje.
sütési hőfok: 190 °C
sütési mód: hőlégkeveréses


Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
Mézes csülök.
  2011-04-19 10:37:27, kedd
 
 



Hozzávalók:
1,5 kg bőrös sertéscsülök, 3 evőkanál olaj,1 teáskanál gyömbérpor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál akácméz, 1 dl olaj, 2 sárgarépa, só

Elkészítés:
A csülköt alaposan megtisztítjuk, jól megmossuk, majd hegyes, vékony éles késsel leválasztjuk a bőrt a húsról. A fokhagymát megtisztítjuk, és bedörzsöljük vele a húst, sóval meghintjük. Visszarakjuk rá a bőrt, és a csülköt mély vaslábasba vagy tepsibe tesszük. Összekeverjük a 2 dl olajat a gyömbérrel, teszünk bele egy csipet sót, és a csülökre kenjük. A maradékot félretesszük. Az 1 dl olajat az edénybe öntjük, és a csülköt lefedve, lassú tűzön fél órán keresztül pároljuk, majd 180º-ra előmelegített sütőbe toljuk. A megtisztított sárgarépát egészben a csülök mellé rakjuk, és együtt tovább sütjük. Időnként meglocsoljuk a maradék gyömbéres olajjal, és 45 perc múlva kivesszük a sütőből, hegyes késsel bevagdaljuk a csülök bőrét. Bekenjük mézzel, és mérsékelt tűzön még 15 percig sütjük. Amikor a teteje szép fényes barnára sült, előmelegített tálra tesszük. A sült sárgarépát karikákra vágjuk, és a csülök mellé halmozzuk.

Jó étvágyat hozzá!
 
 
1 komment , kategória:  19.RECEPTEK-HÚSOS ÉTELEK.  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 24995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 103
  • e Hét: 103
  • e Hónap: 26323
  • e Év: 74697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.