Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1013 oldal   Bejegyzések száma: 10122 
Evangélium
  2018-11-20 13:05:30, kedd
 
  ,,Az Evangélium tény - hirdesd hát egyszerűen.
Az Evangélium örömteli tény - hirdesd hát vidáman.
Az Evangélium drága tény - hirdesd hát hűségesen.
Az Evangélium a végtelen időről szóló tény - hirdesd hát komolyan.
Az Evangélium a végtelen szeretetről szóló tény - hirdesd hát érzéssel.
Az Evangélium sokak számára nehezen érthető tény - hirdesd hát szemléletesen.
Az Evangélium egy Személyről szóló tény - hirdesd hát Krisztust."

-Archibald Brown-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Változás
  2018-11-20 13:05:01, kedd
 
  ,,Annak a napnak (ti. Pünkösdnek) az a változás volt a legnagyobb csodája, amely a várakozó tanítványokban végbement. A tűzkeresztség formálta át őket."

-Samuel Chadwick-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2018-11-20 13:04:00, kedd
 
  ,,Az Evangélium nem egy ősrégi történet új köntösben. Az Evangélium a Lélek tüze, melyet a Halhatatlan Szeretet lángja táplál, és jaj nekünk, ha épphogy csak pislákol, mert nem gerjesztjük fel Isten bennünk rejlő Ajándékát!"

-Dr. R. Moffat Gautrey-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ébredés
  2018-11-20 13:02:09, kedd
 
  ,,Azért késik az ébredés, mert ellopjuk Istentől a neki járó dicsőséget. Figyeljünk és csodálkozzunk: Jézus ezt mondta: 'Dicsőséget emberektől nem nyerek' és 'Mi módon hihettek ti, akik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek?' (Jn 5,41.44) Elég a testies vállveregetésből és a prédikátor ajnározásából! Elég abból, hogy ki-ki a maga rádióműsorával, gyülekezetével vagy könyvével dicsekszik! Ó, milyen émelyítő a szószékről elhangzó testies hivalkodás: 'Nagy megtiszteltetés számunkra, stb.' S a meghívott szónok (aki valójában egyedül kegyelemből állhat ott) nem csupán elfogadja a hízelgő szavakat, hanem el is várja! A legtöbb ilyen igehirdetőről elmondható, hogy sosem vennénk észre, milyen nagyszerűek, ha nem csinálnának nekik ekkora hírverést, mielőtt az emelvényre lépnek!
Szegény Isten! Neki mindebből bizony nem sok haszna van! S hogy akkor vajon miért nem teljesíti be rajtunk egyszerre áldott és rettenetes ígéretét, és miért nem köp ki bennünket a szájából? Kudarcot vallottunk. Beszennyeztük magunkat. Emberek dicséretére vágyunk. A 'magunkét keressük'. 'Ó, Isten! Emelj ki bennünket ebből a megrekedt és rothadt állapotunkból! Törj össze bennünket a javunkra! Az ítéletnek rajtunk, igehirdetőkön kell elkezdődnie!"

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Korunk egyháza
  2018-11-20 13:01:23, kedd
 
  ,,Korunk Egyházát kétségkívül találóan jellemezné a következő ars poetica: 'Semmi ellen nincsen nékünk tusakodásunk!'"

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2018-11-20 13:00:20, kedd
 
  ,,Könyveket írunk az ima erejéről, de nem harcolunk imádságban."

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2018-11-20 12:15:10, kedd
 
  ,,Egy híres prédikátor egy nap ezekkel a szavakkal lépett be egy konferenciára: 'Súlyos imateherrel a szívemen érkeztem ide. Kérem, emelje fel a kezét, aki hajlandó lenne velem együtt hordozni, de kérem, hogy senki ne legyen képmutató!' Igen jó visszajelzést kapott a felhívására, ám amikor később a hét folyamán fél éjszakán keresztül tartó imádkozásra invitálták a jelenlevőket, a nagy prédikátor inkább aludni tért. Hát lehet valaki ennél nagyobb képmutató? Azonnal elvesztette a hitelét az emberek előtt. Kiderült róla, hogy felszínes. Egyetlen igazán nagy ok áll annak hátterében, hogy késik a Szentlélektől jövő ébredés: az a tény, hogy hiányzik a lelki tusakodás. Hírveréssel helyettesítjük a(z) (ige) hirdetést. Micsoda égbekiáltó ostobaság! Az Újszövetség a Jakab 5,18-ban igen hasznos utóirattal egészíti ki az Illésről szóló bibliai beszámolót: Illés 'imádkozott'! Ennek hiányában talán éppen azt hangsúlyoznánk az ószövetségi történet értelmezésekor, hogy 'Illés prófétált' - mivel az imádságról ott egy szó sem esik.
Ez idáig még nem tartottunk ki mindhalálig az imádságban, sőt - Luther szavaival élve - 'egyetlen izzadságcseppet sem ejtett a lelkünk'. 'Vagy sikerül, vagy nem' hozzáállással imádkozunk; 'talán' imákat rebegünk, és olyan dolgokat ajánlunk fel az Úrnak, ami nekünk semmibe sem kerül. Fogalmunk sincs róla, hogy mit is jelent 'erősen vágyni' valamire. Ehelyett inkább görcsölünk, erőlködünk és csak ideig-óráig lelkesedünk."

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ébredés
  2018-11-20 12:14:31, kedd
 
  ,,Azért késik az ébredés, mert anélkül imádkozunk, hogy éreznénk, mennyire sürget az idő."

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ébredés
  2018-11-20 12:13:57, kedd
 
  ,,Krisztus nélküli kultuszok és az Istent semmibe vevő, gombamód szaporodó vallások kísértik az Urat ezen az éjféli órán. Hát senki sem akarja megkongatni a vészharangot? Hiszen már nem is protestánsok vagyunk - egyszerűen 'nem katolikusok'-nak neveznek bennünket! Végtére is, protestálunk-e bárki vagy bármi ellen? Ha csak fele olyan forrók lennénk, mint amilyennek képzeljük, és tizedannyira erősek, amilyennek állítjuk magunkat, gyülekezeteink tagjai vérben, vízben és tűzben is megkeresztelkednének.
Wesley előtt bezárultak az anglikán gyülekezetek ajtói, de Rowland Hill még mindig így beszélt róla: 'Laikus csürhéjével - prédikáló bádogosok, utcaseprők, fuvarosok, kéményseprők stb. szedett-vedett gyülekezetével - tovább mérgezi az emberek elméjét'. Micsoda sértő hangnem! Wesley azonban nem félt sem embertől, sem ördögtől. Ha Whitefieldet nevetség tárgyává tették Anglia színpadán, mégpedig a lehető legközönségesebb módon, és ha az Újszövetségben megkövezték és mindenféle egyéb szörnyűséggel sújtották a keresztyéneket, akkor hogyan lehetséges az, hogy mi, ma élő prédikátorok, egyáltalán nem hívjuk ki magunk ellen a pokol haragját, hiszen a bűnök és a bűnösök azóta sem változtak? Miért vagyunk ennyire ridegen normálisak, és ilyen tökéletesen jelentéktelenek? Kelthetünk felfordulást ébredés nélkül, de - a Biblia és az egyháztörténelem tükrében - vajon elképzelhető-e ébredés felfordulás nélkül?"

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ébredés
  2018-11-20 12:12:35, kedd
 
  ,,Azért késik az ébredés, mert félünk. Evangélista létünkre visszafogottan emelünk szót napjaink hamis vallásai ellen, mintha nem egyetlen név lenne csupán az ég alatt, amely által megtartathatunk"

-Leonard Ravenhill-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1013 oldal   Bejegyzések száma: 10122 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 20 db bejegyzés
e hónap: 472 db bejegyzés
e év: 6010 db bejegyzés
Összes: 17156 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 696
  • e Hét: 2962
  • e Hónap: 35069
  • e Év: 558123
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.