Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 268 
A Szabadító
  2017-02-26 16:34:18, vasárnap
 
  A Szabadító

"Kiűzte ellenségedet, és ezt mondotta: pusztítsd!" (5Móz 33,27).

... Gyönge emberek vagyunk, egy kicsiny nyáj. Ellenségeink hatalmasok és erősek. Önmagunkban erőtelenek vagyunk a hatalmas sereg ellen. Ezért reménytelennek kell tartanunk helyzetünket, és így kell kiáltanunk: "Soha nem jutunk a mennybe! Oly sok bennünk a bűn, olyan tehetetlenek és vétkesek vagyunk!" Igen, ez így van, mi magunk olyan gyöngék és tehetetlenek vagyunk, hogy nem tudjuk legyőzni azokat, akik ellenünk vannak. De hatalmas segítségünk van! ...bár minket is könnyen legyőzhetnének a mi ellenségeink, ha a magunk erejét tekintjük, mégis igaz, hogy az Úr megment minket. Megígérte, hogy az ellenséget elűzi előlünk, sőt megsemmisíti! A végső győzelem nem a gonosz hatalomé lesz, még ha sokszor úgy látszik is. Bennünk sem tarthat igényt a győzelemre az, ami múlandó, hanem az Úr Jézus Krisztus által miénk lesz a győzelem, sőt, fölöttébb diadalmaskodunk. Ez a csodálatos kilátás van előttünk. Ha önmagunkra nézünk, több mint elég okunk van arra, hogy levertek legyünk. De soha nem szabad elfelejtenünk az Igét, hogy az Úr Jézus Krisztus által miénk lesz a győzelem! Mert aki velünk van, nagyobb, mint mindazok, akik ellenünk lehetnek. Isten által, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja által végül miénk lesz a győzelem.

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Mit kíván Isten
  2017-02-26 16:21:02, vasárnap
 
  Mit kíván Isten


Azt kívánja, hogy boldog keresztyének legyünk. De csak akkor lehetünk ilyenek, ha szent keresztyének vagyunk. E földön természetesen soha nem leszünk teljesen mentesek a bűntől, majd csak nála, a mennyben. De mindent meg kell tennünk azért, hogy Isten szent gyermekei legyünk. Nem szabad tovább folytatnunk olyan dolgokat, amikről tudjuk, hogy Isten akarata ellen valók. Ha követésre méltó keresztyének vagyunk, és valóban az élő Istenhez ragaszkodunk, akkor valóban boldog keresztyének leszünk, és tanúskodni tudunk azok előtt, akik nem Istennel élnek.
Ennek eredménye az lesz, hogy felrázzuk őket: keressék ők is az Urat. Ily módon válik ezer keresztyén az élő Isten ezer tanúságtevőjévé. Szeretett testvéreim, azért viseljük szívünkön azt, hogy példás keresztyének legyünk, akikre érvényes ez az Ige: "Az élő Isten a menedéked".
Én csupán gyönge, az igaz útról letért bűnös vagyok, az élő Isten mégis mellettem van, az örök Isten a menedékem! Ó, milyen áldás, ha az embernek ilyen menedéke van! Mi ehhez képest minden földi tisztesség? Mi a legszebb földi korona is ehhez az áldáshoz képest, amit az jelent, hogy az élő, örök Isten a mi oldalunkon áll, és megengedi, hogy nála találjunk menedéket!
Isten gyermeke abban a helyzetben van, hogy azok a problémák, amelyekkel a nem keresztyének küszködnek, nem árthatnak neki. Tehetetlenségünkben nagy vigasztalást jelent tudnunk, hogy Isten karjai alattunk vannak, hogy támogassanak minket, annak ellenére, hogy természettől fogva gyönge, félrevezetett és erőtlen bűnösök vagyunk, és semmit sem tehetünk, ha magunkra hagynak minket. De velünk van Isten mindenható karja, amelyre támaszkodhatunk, és amelyen megpihenhetünk. Ez a kar meg tud minket tartani minden nehézségben, és minden ránk váró kísértésben. Biztonságosan átvisz mindezeken és hordoz tehetetlenségünkben. Olyan csodálatos kép, amellyel az Ige ezt ábrázolja: "Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak".

Müller György

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Téves nézetek a keresztyén életről
  2017-02-26 14:41:09, vasárnap
 
  Téves nézetek a keresztyén életről


Ha a világ megismerné ezt a gazdag áldást, hogy Isten a menedékünk, akkor - véleményem szerint - az egész világ azonnal az Urat keresné. Az emberek azért nem kívánnak üdvözülni, mert azt hiszik, hogy keresztyénnek lenni szomorú dolog. Nem tudják, hogy sokkal jobb keresztyénként élni, mint Isten nélkül létezni.
Ez egyik legfőbb oka, amiért nem igyekeznek Isten áldásaival élni. És ezért kell neked is és nekem is kötelességünknek tartanunk, hogy példás keresztyén életet éljünk, hogy megmutathassuk a világnak, mit jelent igazán boldog keresztyénnek lenni, és egyúttal élő példaként élni a gyülekezetek számára. De ez az igazi, valódi öröm nem lehet a miénk, ha nem vagyunk példás keresztyének. Nem szabad megtörténnie annak, hogy megpróbáljuk megtartani e világ dolgait, és közben a mennybe akarunk jutni. Ha így vagyunk, akkor éppen elég a hitünk ahhoz, hogy szomorúak legyünk, de túl kevés ahhoz, hogy boldogok legyünk.

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az örök Isten
  2017-02-25 22:54:16, szombat
 
  Az örök Isten

"Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak" (5Móz 33,27)

Számomra nagyon sokat jelent, hogy van egy örök, élő barátom, aki mindenek fölött áll, akié minden hatalom, és aki mellettem van, az én oldalamon áll!
Valóban jó dolog, ha van földi barátod, aki segíteni tud, amikor bajban vagy. De az megbetegedhet vagy meghalhat, vagy talán elveszítheti gazdagságát, amivel segíthetne rajtad, úgyhogy többé nem tud támogatni. De a Teremtő Istennel nem történhet ilyesmi. Ő tegnap és ma és mindörökké ugyanaz! "Hajlékod az örök Isten." Ő ugyanolyan volt ötven éve, ezer éve, tízezer éve, mint amilyen ma. - Ő mindig ugyanaz.
Illés Istene ma is él, és ugyanaz, aki a próféta idejében volt. Most is ugyanúgy kész segíteni gyermekein. Velünk van az élő Isten, akinek ereje sohasem mond csődöt, akinek karja soha nem fárad el, akinek bölcsessége végtelen, és hatalma változhatatlan! Ezért ma is, holnap is, a jövő hónapban is Ő lesz a segítőnk és barátunk - amíg csak élünk!
Sőt, Ő az ősidők Istene, az örökkévalóság Istene! Leírhatatlan boldogság tudni, hogy az örök Isten a mi oldalunkon van! De nemcsak hogy mellettünk áll, hanem Ő a mi segítségünk, akire rábízhatjuk magunkat, ahová mindig menekülhetünk, mint valami erős várba, ahol tökéletes biztonságban vagyunk!

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az Úr a mi osztályrészünk
  2017-02-25 20:49:06, szombat
 
  Az Úr a mi osztályrészünk


Különleges osztályrészünk, hogy Isten, a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a mi Atyánk és Istenünk! Ez azt jelenti, hogy az élő Isten mellettünk áll, mint Istenünk, vezérünk, Atyánk és barátunk. Mindez azonban csak akkor vonatkozik ránk, ha az Úr Jézus Krisztusban hiszünk. Beszélhetünk róla, mint Istenünkről. Olvashatunk róla. Talán még a róla (mint Istenünkről) szóló igehelyeket is meg tudjuk magyarázni. Meglehet, hogy már sokat írtunk róla, sőt prédikáltunk is az Ő névében. Mindezek ellenére talán mégsem igaz, hogy az élő Isten a mi Atyánk, mert Ő csak akkor lehet Atyánkká, ha igazán hiszünk az Úr Jézus Krisztusban, és egyedül benne bízunk, mint lelkünk megtartójában.
Ha tehát az Úr Jézust elfogadtuk Üdvözítőnknek, akkor valóban tény, hogy Isten a mi Atyánk, és ugyanazon drága áldásoknak a részesei vagyunk, mint régen az izráeliták. Akkor önmagunkra nézve is elmondhatjuk: "Nincs Jesurun Istenéhez fogható".

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Várjuk a záport?
  2017-01-16 15:28:18, hétfő
 
  Várjuk a záport?


"Az ébredések úgy kezdődtek, hogy a hívőknek egyszer csak fájni kezdett az emberek elveszett állapota, hallani kezdték a néma tömegek segélykiáltását, és semmilyen áldozattól vissza nem riadva indultak a lélekhalászatra. A ma élő hívő nép -sokszor úgy tűnik- evésre, ivásra és játékra rendezkedett be (lelki értelembe) és nem lélekmentésre.

Vajon alkalmasak közösségeink arra, hogy frissen megtért embereket befogadjanak,nevelgessenek, tápláljanak? Az újonnan megtértek, ha közénk jönnek, örvendező közösségeket találnak, vagy "savanyú észhívőket"? Vannak-e ismét lelki értelemben -edények, fazekak, hordók az érkező zápor fogadására? Vagy elteltek, önteltek, beteltek, elfoglaltak, önigazak vagyunk? Várjuk a záport?"

Sipos Ete Álmos
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten megteheti
  2017-01-16 15:13:37, hétfő
 
  Isten megteheti


Ha az Úr bűnösöket akar megmenteni, akkor nem kérdezi, vajon akarnak-e megmentetni, hanem mint egy hatalmas szél, minden akadályt elseper az isteni befolyás. Az ellenálló szív meghajol a kegyelem erőteljes szélvihara előtt, és a bűnösöket, akik nem akarnak meghajolni, az Úr hajlítja meg.
Egyet tudok: senki sincs ma reggel olyan gonosz, hogy - ha az Úr akarná-, ne lehetne rávenni, hogy az Isten irgalmát keresse. Legyen bármilyen hitetlen is. Bármilyen szilárdan gyökerezik is az evangélium elleni előítéletében, Jahvénak csak akarni kell, és megtörténik. Sötét szívedbe, mely soha nem látott fénysugarat, beáramlana a világosság. Ha csak ezt mondja: "legyen világosság!", akkor ott világosság lesz. Megteheted, hogy összeszorítod az öklödet, és kinyitod a szádat Jahve ellen. Mégis - Ő a te mestered, aki elpusztíthat, ha folytatod gonoszságodat, de a te mestered, aki ma meg is menthet, aki átalakíthatja a szívedet, és megváltoztathatja akaratodat, ahogyan a patakok folyását is megfordítja.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Fogódzkodj!
  2017-01-16 15:01:42, hétfő
 
  Fogódzkodj!


,,Én vagyok az Út" - mondja Jézus.
Kevesen vannak, akik ezt az utat megtalálják, nagyon kevesen. Ezen nem kell sírni, tűnődni sem érdemes rajta, Isten tanácsvégzésében gyökerezik ennek az oka, itt csak egyet lehet tenni: hálát adni ezerszer, százezerszer Istennek, hogy nekünk megmutatta ezt az utat, erre minket ráállított, s minden tehetetlenségünk mellett is segít, hogy egy-két lépéssel előbbre menjünk rajta.
Nem érdek, életnél és halálnál is nagyobb, hogy ezen az úton megmaradjunk, és előbbre menjünk.
Jaj lenne minekünk, ha a magunk erejéből kellene ezzel a feladattal megbirkózni. De segít a ,,fogódzás" törvénye:
bele kell fogódznunk Krisztusba, és bele kell fogódzni egymásba.
Krisztusba azért, mert hiába megy előttünk, ha nem visz magával,
vinni pedig csak úgy tud, ha köntösének bár egy foszlányát is érinti a hitünk keze. Mikor nem érintjük, már elmaradtunk.
Egymásba azért, mert nem tudunk mindnyájan,
mindig egyforma erővel Krisztusba fogódzni, tehát tartanunk kell egymást.
Egyszer te engem, másszor én téged.
A gyülekezet minden egyes tagot s minden egyes tag az egész gyülekezetet. Fogódzunk össze, nehéz útszakasz vár erre a nemzedékre.
Meredek úton, halálos veszélyek között, élet és halál hegygerincén kell áthaladnunk. Hányan elhullnak, kidőlnek, visszatérnek, ellenünk lázadnak. De az összefogózó hívek haladnak tovább, egyre feljebb.
Egy-egy pihenőnél megállnak, kifújják a fáradságot, s éneklik a megérkezés és a tető dalát:
Jézus, menj elől,
Fővezéremül
És én nyomdokodba lépve,
Arra tartok, merre mégy Te.
Ó, fogd kezem
Míg megérkezem.

Utam nem nehéz,
Hogyha tart a kéz,
És ha lábam néha vérzik,
Megsimítod s már nem érzik.
Tárd ki szent kapud:
Véget ér itt az út!
/Zinzendorf/

Ravasz László
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Aki féli és aki nem féli az Urat
  2017-01-05 16:28:12, csütörtök
 
  Aki féli az Urat


Tekintetét Mesterére irányítja.

Biztonságban érzi magát Krisztus állhatatossága miatt.

Azért szolgál, mert adni akar.

Szabad a szolgálatra, nem vár el semmit.

Azt kérdezi: Hogy mutathatom meg Jézusnak, hogy mennyire szeretem?


Aki nem féli az Urat


Tekintetét saját magára és emberekre irányítja.

Bizonytalan az emberek állhatatlansága miatt.

Azért szolgál, mert kapni akar.

Teljesíteni akar és küzd, hogy elfogadják.

Azt kérdezi: Hogy mutathatom meg másoknak, hogy szeretetre méltó vagyok?


Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Szeretet
  2016-12-23 19:54:29, péntek
 
  Amikor 18 éves voltam, előttem állt az egész világ minden lehetőségével. Vajon mit hozzon nekem? Boldogságot, szerelmet, élvezeteket, gazdagságot, földi örömöket, fényes társadalmi szereplést? Mindezek után nem vágyódtam, mert felismertem a világ nagy nyomorúságát, a szegények nagy szükségét. Ezért csak egy valamit szerettem volna, de igazán csak ezt az egyet: magamat és mindenemet belevetni a nyomorúság tengerébe és azokért élni, akik nyomorúságaikban és bűneikben, magányosan és elhagyottan segítségemre szorultak.

- Éva von Tiele-Winckler
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 268 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 515 db bejegyzés
e év: 1152 db bejegyzés
Összes: 4994 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 194
  • e Hét: 1752
  • e Hónap: 25277
  • e Év: 54340
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.