Regisztráció  Belépés
katalinkohut.blog.xfree.hu
A szeretet mindent meggyógyít, a szíve szétterjeszti önmagát a világmindenségben H. Kohut Katalin
2017.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Kohut Katalin: Furcsa ünnepnap
  2017-10-31 21:24:51, kedd
 
 

- Béééla! Képzeld, Mariska hatezer forintos díszt vitt ki a temetőbe, alig bírta magával cipelni!
- Minek, ellopni?! Rossz bele is gondolni, hogy a barbárokat egyre jobban szaporítják az egész világon. Talán még ennének is a sírokról, ha odahelyeznék nekik az ennivalót!
- Honnan is tudnák, drága Béla, mit is jelent a szívvel való életérzés!?
- Ezért barbárok! Lelopják a sírokról a virágokat és eladják másoknak. Meggyalázzák a halottakat is.
- Nem csodálkozom ezen, Béla, hiszen nem tudják, mit jelent emberként élni, pedig a százharminc éve ideözönlött legalacsonyabb kasztréteg már kilencven éve nemesedik. Mire mi kihalunk, talán emberré is válnak.
- Akkor majd, drága Vilma lehet tor-ünnepet tartani a temetőkben is, a túlvilági boldogság ünnepe, a Halottak napja is feledésbe merül.
- Visszajön az egész világon a kelták és régi népek ember áldozó halotti ünnepe.
- Igen, már a gyerekek is Halloweent tartanak az iskolákban. Nem is fogják fel, nem magyarázzák meg nekik, hogy ez az ünnep a sír és pokol népéé, ők jöttek ki a sírokból régen a Halottak napjára, hogy ember áldozatokat válasszanak maguknak.
- Kész horror! Nem véletlen szeretik az ilyen filmeket is, már nem riadnak vissza a vértől sem, sem a bűnözéstől. Most mindenütt az alvilág érvényesül és szedi az áldozatokat.
- Vámpírok, boszorkányok, démonok, mini szoknyás ördöglányok lejtik a dervis táncot a tisztesség és becsület előtt és rengeteg csápolójuk van. De előásták a halál népeit is, a sziklai eleven halottakat, a pincés népeket, s még felsorolhatatlan a berendezése a világ végének. Késik a megoldás.
- Nincs ki magyarázatot nyújtson az eseményekhez, megállt minden már majdnem hatvan éve, azóta tombolnak és hosszabbítanak.
- Most telefonált anyuka, hogy édesapám és öcsém sírját megrongálták. Olyan hatalmas lyukak lettek a sírkövön, melyek csak idegen kéz által jöhettek létre, mintha valamilyen eszközzel verné valaki szét a sírt.
- Nem is tudom, Vilma, mit tudnánk tenni, hová is forduljunk ez ügyben?
- A rendőrség tehetetlen. Mikor pár éve a temetőben jártam, minden fel volt dúlva és összelyuggatva, ismeretlen nevűek kerültek frissen eltemetésre nagymama sírutcájába. Valamikor az volt a gyermekek temetőrésze. Áhítattal és szomorúan néztem végig kislány koromban a gyereksírokat. Némelyik fölé angyalszobrot állítottak. Megnéztem a fotóikat, csodálatos gyerekek voltak. Nem értettem a halált, egészen addig nem szembesültem vele, ameddig apámat elveszítettem. Csak álltam a sír mellett némán és nem tudtam sírni, belém rekedt a szó, egy érzés kiszakadt a szívemből.
- Igen, a halál titokzatossága ismeretlen az élők világában. A régiek, drága Vilma általában végelgyengülésben hunytak el.
- Emlékszem, amikor az egyik gyerekkori beszélgetőtársam, Tulpa bácsi elaludt. Mentem át reggel boldogan, s Tulipán néni, ahogyan hívtam őket szájára tette a kezét és halkan súgta, hogy Tulipán bácsi elaludt. Benéztem a szobába és ott feküdt az általam csodált nagyapa az ágyon. Nem tudtam, hogy ez a halál.
- Igen, ilyen volt régen. Tudod, Vilmám, vannak véletlen balesetek is, de még több az italos állapotban és figyelmetlenül elkövetett, aminek az oka az egyén saját maga. Mindent meg lehetne előzni óvatossággal. Rengeteg a hirtelen halál, láthatod naponta, vagy hallhatod, ha még képes vagy arra, hogy megnézd a híradót.
- Nem nézem évek óta tudod, Bélám a televíziót, nem bírom feldolgozni a történteket. Azért nem vagyok vak és itt élek, szót kellene emelnem valahogyan, meg kellene értetni mindenkivel, hogy elég volt a szörnyűségekből!
- A balesetek mellett arat a szívinfarktus, az agyvérzés, a rák és különféle új betegségek, melyek régen nem léteztek. Nagyapáék korában a TBC vitte az embereket, az ország összes kastélyában tüdőkórházakat tartottak fenn. Micsoda pazarlása ez az életnek!
- Mindig a jók halnak meg, nem értem...
- Senki sem, drága Vilma és nekem nem magyarázat a túlvilági élet. Egyszer élünk és jogunk van ahhoz, hogy életünkben boldogok és elégedettek legyünk. Miért kellene szenvednie a jó embereknek, miért nem a gonoszoknak?
- Pedig az okkultista tanítás szerint a gonoszoknak kellene tisztulniuk, hogy egy másik dimenzióba lépjenek, szenvedéssel, előző életük tetteinek függvényében, visszakapva mindazt, amit mások ellen elkövettek.
- Külön kellene választani végre a sötétséget a fehérségtől, mert a kettő nem ugyanaz és nem élhetnek egy népként sem. A sötétség olyan erő, ami mindent feldúl, tönkretesz, gyilkosokból és fékezetlenekből, fajtalankodókból áll. Én bevezetném ismét a gyilkosok országát számukra.
- Jó messzire kerültünk a Halottak napjától és a kelták halotti ünnepétől. Lényegében mindkettő ember áldozatot jelent. Szó szerint értsd, a csodálatos föld olyan lakóhely lett, ahol az ember áldozat.
- Ezért nem tartok Halottak napját, mert a szeretteim a szívemben vannak, legalábbis, amíg én élek. Naponta velük kelek és fekszem, bennem léteznek tovább. Akkor megyek a temetőbe, amikor időm engedi.
- Nem helyes szó rá az ünnep, mert ebben a szóban a varázslatos csodavárás van jelen. Akkor lenne értelme a Halottak napjának, ha a világon minden megmaradt jó ember egymással kezet fogna az emberség és a szeretet jegyében.

2015. november 2.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Leplezés
  2017-06-12 18:02:35, hétfő
 
 

- Béééla! Magdika ismét abba hagyta az írást!
- Miért, drága Vilma?
- A szokásos, nem értik még mindig...
- Mit nem értenek rajta... érthetetlen..., annyiszor elmagyarázta mindenkinek, hogy miért ír, hogy nem tud mást, mert elment az énekhangja teljesen...
- Meg nemcsak azért, hanem leplezés végett.
- Igen, 1991. óta apokalipszist írt, amit rajta addig végrehajtottak, s ahogyan írta a verseket, daljátékokat, novellákat, úgy emelkedtek azok, akik főszereplők voltak a Hunnia börtönnel együtt, saját emberjogi bizottságokat hozva létre.
- Igen, ő meg ezeket az írásokat akarta akkor kiadni, kötetekbe sorolta őket. Persze, hogy kinevették miatta, hiszen ők voltak a családjával az áldozatok.
- Kár volt mindegyik bezúzásáért, különösen a mesékért, soha többé nem lehet még egyszer megírni őket eredetiben. Mindegyik egy régi történelmi korszakot jelentett, úgy írta meg a régi könyvek alapján, ahogyan egykor lejátszódtak.
- Még a vőfélygyűjteményét is ellopták, bevezették a tort ülők maguknak, drága Vilma. Mercedessel ment az esküvői sereg, motoros rendőr kísérte a pompájukat.
- Hihetetlen, Bélám, ismételték valóban az összes írását Magdikának akkor, amikor mentek végig ismételten a Hunnia elme világkönyvtárán viháncolva, s ekkor Magdika vakon írt, megbénult kezekkel, téve fel az internetre a könyveket, melyeknél éppen jártak a miskolci és budapesti utcákon, lakókon való végig haladáskor. Tisztult egyetlen nagy közös áldozással már az utca és aljanép, őrjöngve mutatták be a médiájukban a nyíregyházi kukorica labirintust, a létradobást a hátára egyikőjüknek, a budapesti ágykidobást az emeletről...
- Nincs törvénye az országnak egyáltalán, Magdika hiába kért segítséget Voltam és Hulla jelszóval, senki sem segített, azt mondták, küldjön egy kopogást a másvilágból, meg ők lesznek a jövők, leírták véglegesen, Évikének nevezték, éppen az Idegenhangú Éva könyvön mentek végig. Aki megsajnálta, azt üzenték neki, hogy itt maradt hányássöpredék.
- A szomszédok ufó népe is átjárt kiszedni belőle a rontásokat, míg eszméletlenül feküdt kollektív kivégzése és csonkítása után a megyei kórházban, mely mai napig kivizsgálatlan. Időnként átmentek hozzá, amit tudtak, segítettek, de itt sokkal nagyobb hatalomra lett volna szükség, hiszen a világ urait kellett legyőzni.
- Már nincsen akkor sátán sem?
- Nincsen, struma jellegű dagadása volt Magdikának a nyakában körben és a fejében, bal szemében, abból nézett ki két társával együtt. Sokkal régebben kellett volna leszámolni a Rákóczi térrel, hogy ilyen mocskot, a tisztességes emberek leigázását, kihalatását soha ne hatják végre az ózdi fekete mágus központjukkal.
- Most mi a gond éppen, hogy nem akar többé írni?
- Még mindig a régi, hogy a négy éve rengeteg írás gyakorlás után kezdett leplező írásait nem értik, ironikusan beszélnek róla, hogy a művésznő életműve ez, holott semmi köze nincsen azokhoz a dolgokhoz, melyeket néven nevezett és megfogalmazott úgy, hogy soha nem foglalkozott a sötétség tudományával, abba kellett belefolynia, hogy leírja az állapotát és harminc év után segítséget kérjen. Megkérdezte az egyik fórumon, mikor hagyják abba a rég felnőtt kislány áldozását és kínzását, áttették a kérdést a Mónika show alá.
- Mesélte egyszer, hogy amikor írni kezdte a könyveket, beszállította a vője a Nyírő Gyula kórházba, ott vádolta, hogy hülyeségeket ír a neten, erre megkérdezte a rokkantkocsis jelzésű főorvos, mi a problémája, Magdika csak eutanáziát kért hatalmas kínja miatt.
- Igen, nevettek rajta az orvosok, éjjelente a maffia mozgatta alatta a vaságyat, amelyik ellopta az Ombudsmannak küldött szerepek idején a halál angyala könyvillusztrációt, egyszerűen felemelkedett a levegőben. Sokan próbáltak meg jeleket adni, ezeket nem is kellene büntetni, csak össze kellene írni valakinek végre, mert ez már majdnem hatvan éve kezdődött.
- Hallottam, hogy nem sokkal utána az egyik nővért nevezték el halál angyalának ott, ahol eutanáziát kért, de senki sem könyörült rajta.
- Magdika sem tudta, mi történik vele, Bélám, ha páran nem mondják be a médiában, hogy a könyvek szerepein mentek végig, soha nem tudta volna meg.
- Drága Vilma, már a Táncdalfesztiválos vasfüggöny idején kezdődő elpörölése mindenkitől elején abba kellett volna hagyni az álomvilágba tevését mindenkinek, mielőtt a fekete mágusok megtámadják az őskígyóval együtt.
- Borzalmas beszélni is róla, a Hunnia elme meg vígan él kísérete mellett, melyek által emelkedtek, utazgattak szerte a világban, híresek, nevesek lettek, folyamatosan történik a kitermelésük.
- Az egész világnak arról kellene beszélni, hogy a magyar elmeosztály hogyan harcolt, maga helyetti áldozatokkal.
- Remélem, megtörténik, Bélám! Addig is gyógyítgassuk Magdika szívét, tartsuk benne a reményt.

2017. június 12.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Szerepjátékok (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-29 14:34:08, hétfő
 
 
- Béééla, többé nem megyek a reumatológiára!
- Mi történt, drága Vilma?
- Kivételezett a nővérke...
- Kivel?
- Jött egy férfi utánam, kiselőadást tartott nekem arról, hogy őt nem érdekli, hogy egy nővér kedves legyen hozzá, mert szerinte a beteg és a nővér érdeke soha nem találkozik, mindketten mást akarnak.
- És?
- És akkor jött az utálatos, szőke hajú nővér, csak vele foglalkozott egyedül, amikor én át akartam adni a beutalómat, idegesen rám szólt, hogy ne siessek annyira.
- Furcsa, akkor csak ismerték egymást...
- Ezért nem értem, mert a férfi nekem azt mondta, először van ott és nem ismer senkit. Amikor kinyitotta a nővér nagy kegyesen az ajtót, nem akart behívni, mert a férfira várt. Még engem így senki sem nézett le a rendelőben...
- Ne foglalkozz vele, drága Vilmám! Ezek a játékok elég régiek az egészségügyben. Soron kívüliséget és mosolyt élveznek azok, akik pénzt adnak, akiket ajánlanak, aki ismerős. Érthetetlenek mégis az általad is leírt játékok, amikor azt állítják, nekik nincsen ismerősük.
- Igen, nagyon furcsán jött ki...
- Tudod, háromféle nővér létezik, legalábbis szerintem: a sárkány, a vaj és a só típus.
- Akkor ez az asszisztensnő a sárkány típus volt.
- Pontosan, a sárkány csak önmagát képviseli, a betegek előtt hivatalosan lép fel támadó stílusban az orvosa nevében, hogy fontosnak tüntesse fel önmagát, meg azért, mert így éli ki rossz természetét. Néha engedékeny a sárkány, amikor ajándékot kap.
- A vaj típus, Bélám?
- A vajat általában odahelyezik. Nagyon jól kijön az orvosával, együtt beszélgetnek, esznek, a betegekkel semlegesek, de egyformán bánnak általában mindenkivel, ismerősökkel, ajándékot adókkal kivételt tesznek, soron kívül fogadják. Ők azok, akik mellett órákig üldögél az ember a váróteremben, bár szívélyesen válaszolnak, mégis fel van háborodva a beteg.
- A só, ha jól sejtem, nagyon ritka, Bélám...
- Só típussal még nem is találkoztam. Ő lenne az ideális nővér, asszisztensnő. Ő az, aki maga a kétlábon járó törvény, aki akár az orvost is megrendszabályozza, ha igazságtalan valakivel szép szóval, fegyelmezetten. Ő lenne az, aki nélkül nem tudna létezni az orvos és a beteg is, aki nélkülözhetetlen lenne mindenkinek egyformán. Szolgálatkész és becsületes.
- Emlékszem, egyszer Magdika mesélte, hogy járt az egyik nőgyógyásszal. Ült órák óta a rendelőjében, nem jött ki senki. Érkezett egy hegyközi parasztasszony, kérdezte, van-e bent valaki. Magdika felelte, hogy nem tudja, még nem jött ki senki. Az asszony bement, elmondta kiforgatva, amit Magdika mondott. Kijött a hentes csúfnevű, gátlástalan orvos, kiabálni kezdett, hogy ki az, aki azt hazudja, hogy órák óta vár, mert ő most nézett ki öt perce, nem volt kinn senki. Ekkora embertelenség láttán Magdika megszeppent és soha többé nem ment orvoshoz.
- Ismét beigazolja a vaj típusú nővér hozzá nem látását. Neki kellett volna öt percenként kinéznie, valamint kiállni Magdika mellett, hogy de doktor úr, valóban nem néztünk ki órák óta.
- Amikor egyszer a barátnőm reggel 8 órától délután 5-ig várt a diabétesz lábrendelésen, s már rosszul volt az éhségtől és várakozástól, még őt tolta le a sárkány típusú nővér. Hatalmas szája volt Marikának, s még azt volt a furcsa, hogy befolyásolni tudta a főorvost, mindenki ideges volt, amikor az asszisztensnő kiabált a betegre.
- Kiabálni egy rendelésen?
- Igen, ez történt minden hónapban, ameddig odajárt. A végén keresett egy pedikűröst és többé nem ment oda Marika miatt.
- Látod, drága Vilmám, mennyire sok múlik a jó asszisztencia megválasztásán, aranyat érne egy só típusú, de őket valamiért nem alkalmazzák.
- Igen, a sárkánytól rosszabb nincsen. Marika is csak azokkal tett kivételt, akik odahelyezték a kezébe a pénzt, vagy az ajándékokat. Ilyenkor álmosolyra húzódott a szája és soron kívül behívta a betegeket. A többiek a váróban pedig végig nézték ezt a kétszínűséget.
- Ezek az egészségügyi játszmák annyira szánalmasak és nevetségesek, mégis sokan élnek vele, nem is tudják szerintem, milyen lehet egyszerűen és őszintén élni.
- Sárkány nővérről én is hallottam a II-es idegosztályon, ahová a súlyos betegek tartoznak a BI Aranyketrec című könyv szerint, sokkal súlyosabbak, mint a bolondok, de azok szabadlábon rugdosnak másokat, feltehetően náluk különbeket.
- Igen, hallottam én is sárkány nővér híréről, hogy megállt a sósavat ivott haldokló feje felett, megnézte a röntgen leletet, hogy összeszűkült a nyelőcsöve és hangosan hahotázott az ágya felett. Beleborzong az ember a kegyetlenségbe. De mindenkivel lehet szépen beszélni, a sárkány nővér szívéhez is el lehetett érni.
- Azért játszmák ezek, mert azt tartják sokan, hogy az élet olyan, mint egy színház, meg kell tanulni hazudni mindenkinek.
- Én nem akarok így élni, csak igaz érzéseket és helyzeteket keresek, addig járok orvos után, míg nem találok olyat, aki megfelel az emberséges jelzőnek nővéri karával együtt.

2017. május 29.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Vasalás (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-22 09:53:42, hétfő
 
 

- Béééla! Keresek az interneten vasalóasztalt, de nem találok...
- Minek neked vasalóasztal, drága Vilma?
- Azért, hogy ne kelljen mindig szétszedni a vasalóállványt, meg nem is biztonságos rajta a vasaló elhelyezése. Tudod, én vasaltam a hetvenes években egy ruházati szövetkezetben, külön rács védte körbe karimával ellátva gőzvasalót, mely rá volt szerelve a kerettel ellátott vasalóasztalra.
- Azt hiszem, drága Vilma, hogy vasalóasztalt csak egy varrodából tudunk beszerezni.
- De mindenkinek jó lenne, a gyerekeknek is...
- Jó, holnap felhívok minden ruházati szövetkezetet, hátha valahol tudnak párat eladni.
- Gőzbabát is szeretnék...
- Az mihez kellene?
- A kabátokhoz, Bélám!
- Sajnos azt ebben a lakásban nem tudjuk üzemeltetni, mert ahhoz külön kellene kazánházban fűteni. Meg kell elégedj a bolti gőzvasalóval, valamilyen biztonsági márkával.
- Tudod, én a hetvenes évek elején árult orosz vasalót szeretem, most is azzal vasalok, állíthatós, még soha nem égettem ki vele semmit sem.
- Tudom, drága Vilmám, sajnos már olyat nemigen lehet kapni, de széjjelnézünk. Régen szerettél vasalni, drága Vilma!
- Igen, míg nem ismertelek téged, volt egy konyhai ládikóm, arra tettem a vasalóruhát, énekeltem egymás után mindent, ami eszembe jutott, így nem vettem észre, hogy közben munkát végzek.
- Mikor naponta megtapsoltak a szomszédok?
- Igen, Bélám. Még akkor szoprán volt a hangom. Nem bírom elviselni születésem óta csak a tiszta hangokat, meg a szépet mindenben.
- Hogy is lehet valaki ennyire szép kívül-belül? Nekem is úgy adtad át magadat tisztán és igazul.
- Olyan voltam mindig, mint Lenin, az igazság bajnoka, de morfondírozásban is követem őt. Nehezen nyugszom le, ha bármi törvénytaposással találkozom.
- Nem baj, drága Vilma, én ezt szeretem benned, meg azt, hogy ennyire tiszta vagy, nem ismered a rosszat, meg a bűnt, még a csúf szavakat sem, sem a kétértelmű gondolatokat.
- Még a vicceket sem értem, Bélám, a szimbólumokkal meg egyenesen ellenkezem.. Mindenben a szépet kerestem mindig, külsőben, arcban, ruhában, dallamban, énekben, tárgyakban, berendezésben...
- Magad képviseled az eleganciát és tökéletességet. Mindenben a legjobb minőséget vásárolod.
- Tudod, Bélám, nem szeretem a gyűrődős ruhákat, de néha muszáj vasalni is. A jövőben átcserélem az ágyneműket is nemgyűrődősre, meg a ruháimat, ingeidet.
- Jó, drága Vilma, elmegyünk a boltokba, körbejárjuk valamennyit, hol kapunk megfelelő árut.
- Bár az is igaz, Bélám, hogy kedvencem a richelleus, vagy csipkés hófehér ágynemű, azt meg vasalni kell.
- Jó, akkor nézünk párat, hátha még gyártanak ilyet.
- Nem értem, Bélám, hogyha egyenjogúság van, a férfiak miért nem vasalnak, miért nem veszik ki a részüket a házimunkából, persze rajtad kívül, mert mi egyformák voltunk első pillanattól.
- Mert így kényelmesebb, a nők pedig ostobák, mert rájuk hagyják. Az egyenjogúság nemcsak azt jelenti, hogy a nők dolgoznak, hivatással rendelkeznek, ezért megnőtt a napi munkára fordított idejük, hanem azt is, hogy együtt kell vállalnia a házaspárnak az otthoni munkákat, melyeket, mint szükséges rosszat, együtt és gyorsan el kell végezniük, hogy mindkettőnek maradjon ideje a pihenésre, szórakozásra.
- Úgy, mint mi, Bélám?
- Igen, mi nem is vesszük észre, hogy pihigünk, amikor kellemes zenét hallgatunk, vagy sétálunk.
- A szórakozásunk is kellemes kikapcsolódás...
- Igen, a hétvégi túrák, piknikek, kerékpározások, teniszezés, pinpongozás.
- Szerencsés az az ember, akinek a hobbija a munkája. Mi azok vagyunk...
- Nekem még nem teljesen az, ki kell alakítanom a jövőmet, de neked, drága Vilma, az énekelés, gitározás, oboázás és furulyázás és a fütyülésed kimondottan csodálatos.
- Szeretem a hangutánzókat, a fütyülést meg kicsi korom óta gyakorolom.
- Így könnyebb a monoton házimunka, vagy bármi, amit el kell végezni.
- Igen, különösen vasalás közben szeretek énekelni, mint mondtam, ezért lenne szükségem biztonságos vasalóasztalra és jó vasalóra, hogyha nem figyelek oda eléggé, akkor is minden rendben legyen.
- Te vállaltad a vasalást, Drága Vilma...
- Igen, jobb nekem, mint a főzés, az a tied, Bélám és nagyon örülök annak, hogy finomakat és egészségeseket készítel rengeteg zöldséggel, főzelékkel.
- A korszerű háztartás, több szabadidő, igazságos munkamegosztás alapja a jó házasságnak.

2017. május 22.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Boogie-woogie klub (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-15 11:31:25, hétfő
 
 

- Béééla! Miért teszik ki páran a gitárjukat híres koncerteken magasra emelve?
- Nem tudod, drága Vilma, Vénuszt bizonyítják, hogy 1958-ban kezdődött a boogie-woogie klubban, mikor millióan voltak, a világon mindenütt a zenei verseny. Nem tudták, hogy Katalint kivégzésre, csonkításra, világ-könyvtár rajta történő végrehajtására, minden csúfság, szőrösség, szemölcs, öregségi folt, torzulás miatti támadásra szánták.
- Nem tudom elhinni, hogy a Hunnia Magyarország ezt művelte...
- Kezdték ezt a Katalin dallal, egykori atlantiszi történelemmel, mely korszakok és Istenek ismétlése elpöröléssel mindegyiktől. Írisz koráig jutottak a filmekkel. 1961-ben, a villás reggelije megszüntetése miatt megölték a nagyapját a kislánynak, akinek addig adta elő a dalait, majd átadták a miskolciaknak, tegyenek azt vele, amit akarnak.
- A hippi kort is kétszer ismételte a világ...
- Nem a világ, hanem Borsod megye. Már a Viszlát Allen könyv alapján az amerikai hippi birodalom leáldozott régen, amikor a kommunista elmeosztály Hoboval elölről kezdte a beat, hippi, punk korszakát az utcanépnek, füveseknek, alkoholistáknak, nemi kivégzőknek, amik az emberiség ellen voltak létrehozva skizoprenekként. Zöld-sárga kabátba öltöztették Katalint Madonna vörös rózsás sapkájával, a termékenységi törzsek vörös prémjével díszített kockát kabátban járt szégyenkezve az utcán hosszabbítás címszó alatt, csizma és meleg ruha nélkül télen, s ilyen állapotban is, fényevésen tartva, hangját folyamatosan elvéve megáldozták az őskígyónak, a sátánnak. Szürke nadrágját engedélyezték a Rákóczi térnek, Friderikusszal együtt ment dolgozni a virágkertészetbe, ahol megnémult, megtámadták a bal szemét a Talmuddal Szelep, tompalátó összekötött cipőfűzős hosszabbításával, kancsal kezdetével a szappantisztító sorozatoknak együtt eltemették Dávid neves sírjába a Szörnyeteg koporsójának, hétszeresen hosszabbít azóta Miskolc.
- Allen már Vénusz áldozással tisztult, mint akit beöltöztettek öltönybe, többé nem mutogatta nemi szervét, emberré vált halála előtt.
- Igen, Bélám, emlékszem, amikor Katalinék Csoki kutyáját valaki megmérgezte patkányméreggel, ekkor a már utolsó embert áldozó borsodi II-es elmeosztályról eredő new yorki pokol angyalai Csoki árnyékot temették fűvel, kábítószerrel, alkohollal. Hatalmas égő tűzben járó angyalok voltak ezek, felfoghatatlan, hogy mit tett a Hunnia Magyarország.
- 1976-ban már a punkcáriójánál jártak egykori Amerikának, de itt be is vezették a műanyag gyárak létrehozásával együtt a műanyag kommunizmust, minden értékeset a szemétbe dobáltak. Még 1995-ben ismételték, drága Vilma a Beat, hippi, punk skizoprenek könyvét Sükösditől világ-könyvtár részeként, Katalin ment a Szentpéteri kapunál, egyszerre lepotyogtak a gombok a blúzáról, mert Amerikában az utcanép letépte a lányokról a ruhát. Felfoghatatlan a könyvek folyamatosan történő végrehajtása az áldozatukon büntetlenül tort ülve, dicsekedve a médiában, mit tettek.
- A gitár milyen szimbólum lett Bélám?
- Katalint egyszer engedték meg gitárral fellépni egy német kék színű kottából, énekelte az Udvarom, udvarom, szép kerek udvarom című dalt, kísérte gitárakkordokkal énekét. Nagyon szép volt, a vizsgaelőadásra odahozták az egykori égő Jeruzsálem tökéletes Tírus fejedelmét, vagyis Lucifert roncs formában megnézni a kislányt. Ekkor másodszor zárták le vasfüggönyükkel a határokat. A gitárja Katalinnak bekerült filmsorozatokba, mint a Dallasba, körbejárt az egész világon, egészen 1995-ig, amikor Túri Ferenc Hunnia börtön pszichiátere átadta a sötétkapus cigányságnak, tegyenek Katalinnal és a zenészekkel, amit akarnak.
- Igen, tudom, Bélám, már a Bródy dalokat úgy fogadták Benkő Lajos sorsának ismétlői között Miskolcon, hogy véget ért a koncert másodszor 1989-ben, akkor elméletben ismét vasfüggönyhöz értek, a Varga névhez, ezt nevezték el rendszerváltásnak. Másodszor ért véget a koncert megtalált dalok alapján, 1986-ban is, kollektív megtámadásakor, mikor megállt az Idő végleg a Földön, Zoltán Erika helyett gyilkolták le közösen, 1991-ben kiadták könyvben az ózdi fekete mágusok Aranyháló címen Zoltánt nagy hassal, masnira kötve, amelyik sorsával Katalint hozták túsznak, azzal, hogy a Rákóczi tér városában meggyalázzák az asszonyokat. Zoltán Erika az űrpusztító hálójában volt megrajzolva. A koncert a mennyben folytatódott a Benkők sorsával. Ekkor ismét a Fejezetek a szexualitás könyvéből Oláh könyvét hajtották végre japán gésájuk helyetti támadással azzal a mondatával Miskolcnak, hogy Katalin addig néz ki valahogy, amíg meg nem mukkan, s kezdték az összes szőke helyetti fejlevágását állandó kommunikációs csapásokkal. Azt mondta a Novák utcanép neki, megtámadva otthonában, hogy mire vág fel. A miskolci Balázs utcai nép felfoghatatlant hajtott végre régi bulgárföldi kukoricásban egy Jancsi által történő nemi támadást torolták meg a II-es elmeosztályával Miskolcnak.
- Felfoghatatlan, amit Magyarország művelt, azt mondták, hogy neki kell szégyellnie magát, de az ország a közös mészárlást soha nem hagyja abba, nem volt senki, aki felszólítsa, vagy kényszerítse erre. A gitárt tovább vivő miskolci Rákóczi téri cigányság ismételt mindent, amit addig Katalinon végrehajtottak az összes megjelent írással együtt, mulatós dalaival a vasfüggönyösöknek. Nevetik a cigányok a mai napig, hogy sikerült legyőzniük, megcsonkítaniuk, meggyalázniuk minden olyan Rákóczi téri celeb helyett, amelyik cigánnyal adta össze magát, vagy mindig férfira volt szüksége. Nem lehet túltenni magát az embernek rajta, hogy Vénusz csillagot gyalázott a média Borsod megyével, hogy semmi sem volt szent előttük.
- Bélám, mi lett az 1958-ban Omegával kezdett zenészekkel?
- Meghaltak és kiöregedtek, sokat tönkretettek, mert Katalin minden játékához fekete mágus világot hoztak létre, mint a kitört szemű porcelánbabájához. Páran maradtak a kezdetből, sajnálatos dolog, ami történt, hogy Magyarország folyamatosan felszámolja a zenészeket, meggyalázta a tiszta dalt a szívvel együtt.
- Freddy Mercuri és Elvis Presley mit ünnepelt a Hunnia Magyarországgal?
- Elvis a Józsefvároshoz tartozott, melynek a mosónője Katalin volt egyedül, kézzel mosott egész életében, mert Ildikó volt szőke hajúként az orvosi kiválasztott józsefvárosi főszereplő. Mercury Vénusz áldozása nagyon szomorú, mivel ő volt a Mercur csillag egykor, a két csillagnak össze kellett volna tartania. Idejött énekelni a Tavaszi szél vizet áraszt dalát a Rákóczi térnek. A Tavaszi szél nippje Hollóházának, mint egykori Vénusz történelem háromban is berendezésre került, három történelmi kort ismételtek, az egyik szerint Vénusz fejét levágták. Hihetetlen, hogy Mercury ennyire lealacsonyodott, de ahhoz, hogy az ég serege egyszer is érvényesítse az igazságot, összefogásra lett volna szükség, egyedül kevés volt mindegyik.
- Lezárásra kerül szerinted a gitáros koncert a világon?
- Nem kerülhet lezárásra, legyen zenei koncert egyfolytában, hogy majd győzelmek üljenek a megmentett zeneszerzők, szeretetről és szerelemről énekelő zenészek, várván arra, amikor Vénusz ismételten széppé és zenei tehetséggé válik.

2017. május 15.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Állatkeri pagoda (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-08 22:19:00, hétfő
 
 

H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda

- Béééla, éppen a bolondok napján hívtál az állatkertbe?
- Igen, drága Vilma, szerettem volna beszélgetni Jónással, a vízilóval.
- Hogyan tudnál vele kommunikálni?
- Szerintem mindent ért. Volt már a pojáca népe közt mókamester, majd ajándékként galamb, utána Titus ión korban. Lám, ennyi maradt belőle.
- Azért hívják Bélám április elsején telefonhoz, mert mókamester volt valaha?
- Igen, azok, akik tudják, mi történt a kör közepén álló teremtőjükkel, meg az elvarázsolt népével. A többiek ki tudja, hol vannak.
- Szerintem Bélám, minden állat egy-egy ország szimbóluma lehet, kivéve a kígyókat, azok a dzsungellel függnek össze. Például a párducban én felismertem a guelfek jelét.
- Igen, drága Vilma, valamennyien egykor élt népeket szimbolizálnak.
-Az Ausztrál-ház King-gallérosgyíkja mi lehetett azelőtt?
- Szerintem özönvízzel elpusztult egykori birodalomból maradt vissza, ezért emeli fel az ernyőjét maga köré, amikor veszélyben van. A King név királyt jelent, vagyis mesebirodalom lehetett régen.
- A kengurukról mi a véleményed?
- Olyan népek éltek ott, amiket kényszerítettek párbajra egymással, a zsebük jelentheti a kisgyermeküket, így védelmezhették. Szerintem egy behódoltatott nép valamennyi ausztrál állat maradvány. Ilyenek a papagájok is. Legendában fenn maradt a négy nyelven beszélő, minden slágert, operettet, népdalt, áriát ismerő papagája a multiknak. Tante Clara akarta megvásárolni egyszer, olvastam a történetét. A papagájok természete megmaradt, barátságosak és kommunikációs tehetségek, mert egykor azok voltak. Annyira jellegzetes a papagáj Ausztráliában, mint a macska Egyiptomban.
- Kutyákat nem is visznek talán az állatkertbe, mert ezek háziállatok, a Jehova Isten népei, szeretik az embereket és a zenét. A vadkutyákat ellenük tenyésztették ki szándékosan, mai napig bántják őket.
- Vannak viszont farkasok, drága Vilma, ezekből rengeteg van, valamennyien egykori Napisten népeiként éltek Ázsiában, akár a rókák, turulmadár, varjú, sas, melynek aranysas jele mai napig fenn maradt, aranykort jelöltek vele. Piroska szintén teremtett szőke kislány volt, ezelőtt tizenöt évvel a médiája Borsodnak magán kívül ismételte az összes Piroska és farkas találkozót, de a Piroska helyett Vénuszt áldozták meg közösen.
- Mi a véleményed az afrikai elefántról, a vastagbőrűekről, Bélám?
- Az, ami látnivaló, hogy zöldellő faágakat és vizet keresnek, amióta a földöntúli hatalom erejével az időjárást befolyásolták, szárazságot műveltek az egykori afrikai emberek kihalatása miatt. Az elvarázsolt afrikai népek farkasa, elefántja adta a jeleket, hogy megtámadták a földrészt a börtönnel. Az afrikai farkasok vezére varázsló volt, sámán erővel bírt. Egy legenda maradt fenn tőlük, a Johanna nevű leányzóé, akit elvarázsolt a farkasok varázslója, hogy addig lesz farkaskutya, míg egy ember rá nem ejti három csepp könnyét, de csak mézédes szeretet-könny lehet, mert a félelem könnye sós, a panaszkodásé keserű.
- Tehát Afrikában már a farkasok varázslója idején is kevés volt az ember...
- Pontosan, drága Vilma! Johanna nagyon sokat kóborolt, míg csapzottan, kimerülten, éhesen egy öreg házaspár házába tévedt, akik ellátták a sebeit és meggyógyították. Johanna átváltozott az öregember szeretet-könnyétől aranyhajú énekessé. Ezek szerint a varázsolt világ mindig ott volt az emberek mellett, együtt számolták fel őket, csak a varázs-és mesevilág népét átváltoztatták.
- A tigris ezek szerint Görögország volt, Bélám?
- Igen, én is ezt sejtem, hogy a görög istenek és népek szimbóluma, akár a hattyú Mercuré, a csillagé. De visszatérve az ausztrál állatokra, érdekesség még a strucc maradványa az egykori politikusoknak, akik a veszély idején homokba dugták a fejüket.
- A medvékről mi a véleményed, Bélám?
- A medve mindig a kommunista kor szimbóluma volt Kata néven, ezért szereti annyira a természetet és a mézet. A méhkirálynő egykori Földanya szimbóluma, így is maradtak fenn a történelemben, hogy nektár volt az istenek eledele. Nektár volt az Istennő testében. A darazsak szintén japán harcosok voltak, az őskígyó ellen támadtak a legenda szerint.
- Tehát a kígyók a sátánnal kezdődtek?
- Pontosan, de rengeteg dzsungel kígyó is létrejött, az egykori törzsek és mágikus népek által. A fekete mágia ezeket az állatokat használja fel rontásra, elevenen megemészteni az ellenségeiket. Ez mindegyikre vonatkozik kivétel nélkül, ezek mai napig titkos praktikák, nem beszélnek róla, mint a halottak világáról, hogy hét fátyol őrzi őket, a halál világ közvetlenül érintkezik az élőkkel, körülöttük vannak.
- A majmok tényleg összefüggnek a darwinizmussal? Mert az iskolában élővilágból azt tanították, hogy mi a majomból származunk.
- Nem, drága Vilma, mindenkinek szinte más az eredete a világon, csak egyszer felül kell vizsgálni. Vannak teremtett népek, karmikus árnyéknépek, kígyófajzatok, viperák, denevérek, döglegyek, felsorolhatatlan állati népek, mint pókok, szörnyek, melyek emberi formában jelennek meg. A majom a világ-könyvtára részeként a Hunnia börtön elme országnak csak egyetlen egy kort jelent a kommunista medve kor után közvetlenül. A majom darwinizmushoz teremtett népek maradványa lehet, mint a jungistáké az aranysas, a freudistáké a róka.
- A mosómedvéről mi a véleményed, Bélám?
- Az, hogy a Józsefváros mosónő elméletét már többször ismételték, mivel Lenin, mint igazság bajnoka már régen benne van kutyaként a kínai horoszkópban. Mindig elölről kezdik ezer éve a szocialista iskolát a világ minden részén a tökéletes magyar nyelvvel, vár ige ragozásával, Vár-hegyekkel, melyeken hiába várják Jézust, még soha nem jött el. Most újra vártak, mint ahogy nem régen volt.
- Az oroszlán indiainak van írva...
- Pedig ó rosszal függ össze, vagyis Szaturnusszal, amikor a földre szállt a kommunizmusával. Király lehetett valamikor az egykori népe az Oroszország előtti birodalomnak.
- A sólyom valóban Egyiptomé?
- Igen, 1971-ben jártak a borsodiakkal az egyiptomi sólyom idejében, ekkor elnémították a hangját az áldozatuknak érthetetlen módon, pedig volt Sólyom Hunnia elme szereplőjük is. Érdekessége a jelen magyar népnek, hogy a honfoglalóknak énekelték meg a sólymot, három hegyen túl.
- A puputeve a sivatagé?
- Igen, ott éltek egykor a szorgalmas népek, melyből a hangya szorgalom maradt fenn és a hegyeket hátukon cipelő állatok, melyek bírják a száraz sárga homoksivatagot, ami fenn maradt az egykori Jehova birodalomból. A hatvanas években a kenyérvégeket pupunak hívták, akkor fejezték be a borsodiakkal az egykori sivatagi időszak korát.
- A lepkék?
- A pillangók és lepkék mind magas szellemiségű mágikus népeket jelentettek abból az időből, amikor tündérek éltek a Földön. Nem véletlen, hogy a lepkék bábozódnak, átváltoznak. De lehet beszélni a tengerek világáról is, mint a cápákról, melyek összefüggnek a bibliai avatárokkal. Nem régi a borsodi apokalipszis, amit egy családon hajtottak végre, s közvetítették a cserépkorát ismételve egykori Jeruzsálemnek Kelet népével, hogy három cápa van a sivatagban, azoknak kellett volna megmentenie az áldozatokat.
- A kagylóról mi a véleményed, Béla?
- Fáj nekik a homokszem szúrása, amiből kifejlődik az igazgyöngy. A kagyló egykori népek földönkívüli üzeneteit közvetítette a népek közül, így maradt fenn a telefonhoz hasonló név, ezért szenvednek örökké.
- Nekem nem is kellene olyan gyöngysor, mely fájdalomból jön létre.
- Így van, drága Vilma, nagyon sok fájdalom van az állatok birodalmában, ellenségekké tették őket örökké, mint elvarázsolt világát régi népeknek, tündéreknek, manóknak, vízi lényeknek.
- Mi a véleményed a medúzáról?
- Egykor a legnagyobb zeneszerző volt a világon, rengeteg háborút megélt, harcolt kegyetlenül az őt leigázó fekete mágusok által. Nagyon kár érte, róla szól mai napig a templomi orgona és valamennyi basszus kulcsos kottája az emberiségnek.
- Egyszer talán a vadállatok egymástól el lesznek választva, hogy ne legyenek ellenségek, senki sem bántja az elvarázsolt világot többé. Érdekes lehet, hogy ugyanazon szokásokat folytatják, ahogyan valamikor éltek, vagy bevégezték a létüket.
- Igen, ugyanott folytatták. Jó kis állatkerti sétánk volt, drága Vilma!
- Befejezzük otthon az állatok történetét, bár nagyon sajnálom őket, egyszerre fáj nekem az, hogy ők állatok lettek azzal, hogy az emberek világa csak élővilágban maradt fenn. Gyászom kimondhatatlan.

2017. május 8.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Feleség és férj
  2017-05-01 14:14:04, hétfő
 
 


- Béééla! Szerinted én jó feleség vagyok?
- Vilmám, hogy kérdezhetsz ilyet! Mással nem is tudtam volna elképzelni az életemet!
- Szerinted izgalmas velem az élet?
- Nagyon, drágám! Naponta többször örömömben nevetek, amikor valamit mondasz, vagy bármilyen történésre.
- Például?
- Tegnap, amikor lakkoztad a hajadat a tükör előtt, véletlenül fordítva szórtad a hajlakkot, tartósítottad a lámpabúrát is.
- Te ezeknek a dolgoknak örülsz, Bélám?
- Hiszen együtt nevetünk, te is jókat szórakozol a figyelmetlenségeden. De miért is vagy az, ezen el lehet gondolkozni.
- Én sem értem ezeket a szórakoztató véletleneket. Mindig el vagyok gondolkozva.
- Igen, már rájöttem, hogy ilyenkor nem vagy igazán szabad.
- Ezt hogy érted Bélám?
- Úgy, drága Vilma, hogy a szabadság a gondtalanságot jelenti, s te a melledre veszed a mások problémáit is. Ha mi minden bajt kiküszöbölünk közösen, keresel magadnak más megoldandó gondot.
- De ilyen az ember, addig nem alhat nyugodtan, míg más éhezik, vagy szenved valamiért.
- Igen, drága, ezt nagyon tisztelem és szeretem, hogy ilyen jóságos vagy. Az igazi feleség nemcsak a férjét segíti, építi minden területen, megadva neki a törődést, a féltést, az aggódást, ami nagyon jólesik, hanem a távoli családja és barátai életét is egyengeti, amikor szükség van rá.
- Köszönöm, Bélám a megértésedet, már azt hittem, hogy ezeket a támogatásokat nem nézed jó szemmel. Tudod, néha elgondolkozom azon, megfelelek-e a feleség szó minden elvárásának.
- Igen, drága Vilma, sőt olyan tulajdonságokat fedeztem fel nálad, melyekről azelőtt nem is hallottam. Tökéletesen megfelelsz a feleség, vagyis fele felség szó jelentésének, egyformán vagyunk nemesi és emberiességi törvényekkel rendelkezőek. Nálunk teljes egyenrangúság van, egyforma háztartási jogokkal rendelkezünk.
- Igen, Bélám, te más vagy a többi férfinél, ami nagy hatással van rám és elismerem a különcségedet, mert mindez azt jelenti, hogy ketten vállalunk felelősséget mindenért, kettőnk ügye a háztartás is, mint szükséges rossznak tekintett, amit el kell végezni ahhoz, hogy emberi módon és rendezetten éljünk, de mindketten tudjuk, hogy a közös élet mivel jár, mint azt is, hogy a szabadság tökéletes kiélvezéséhez mindenféle munkát közös erővel kell végezni, optimistán, hogy mindez a saját javunkat szolgálja.
- Igen, Vilmám, én ugyanolyan ember vagyok, mint te, egyforma jogokkal és kötelességekkel rendelkezünk, valamint saját érdekünk az is, hogy ezeket a teendőket elvégezzük minél hamarabb, hogy több időnk jusson saját munkánkra és egymásra.
- Emlékszel arra, Bélám, amikor először találkoztunk a hídon, melynek neve Örök élet volt? Te voltál számomra a férfi, aki addig ismeretlen volt előttem.
- Emlékszem, drága Vilma, mintha előtted termett volna a királyfi, aki jött felemelni a hétköznapokból. Rám néztél, kislányos csacsogással szóltál hozzám, az egész tested átváltozott egy pillanat alatt. Azóta te vagy a királynőm, az én egyetlenem és szerelmem, akit naponta felfedezek magamnak.
- Bélám, én ugyanezt teszem, mivel én azelőtt csak szép leányokat vettem észre, a tiszta szívüket, hangjukat élvezettel hallgattam, azt hittem, ők jelentik, mint angyalok a tökéletességet. Mióta ismerlek, megtudtam, hogy van szép férfi nagy szívvel, hős, védelmező, bátor, vagyis egyfolytában felfedezlek magamnak, csodállak, mint a kelő napot, csillagot, azt hiszem, ennek a felfedezésnek soha nem lesz vége, mert mindig új tulajdonságokkal lepsz meg.
- Azt hiszem, drága Vilma, hogy a férj szónak nincsen olyan nemes eredete, mint a feleségnek, olyan időben találhatták ki, amikor a férfiak nem fértek a bőrükbe, nagyon sok baj lehetett velük, ki tudja, milyen régen már.
- Igen, hallottam, Bélám, hogy a sátán bibliája szerint a férfiak lettek a teremtés koronái, akik parancsoltak minden időben a törvényhatóságoknál és az otthonokban a néha fogságba ejtett tiszta szívű szépséges hajadonoknak is, cselédnek fogva be az asszonyokat maguk szolgálatára. Értéktelen és szenvedő életet adtak többezer éve a nőknek, mint karmikus bűnözők és törvénytaposók.
- Felfoghatatlan, drága Vilma, talán egyetlen volt a történelemben, az utópista szocialista Enfantin, aki leírta, hogy az asszonyok különbek, mint a férfiak.
- Drágám, mielőtt megismertelek, én is így gondoltam, de már tudom, hogy egyformák vagyunk, mindkettőnk szívében a törvény található, te, mint férfi jobban képviseled a méltóságot, a becsületességet, mint én, mert a férfiak dolga az, hogy megvédjék a nőket, gyermekeket és az állatokat az egész világon.
- Igen, drága Vilma, ezt jelenti a férfi és a biztonságot, amivel körülöleli a feleséget és a családot.
- Feltétlen bizalmat érzek, Bélám, teljesen eggyé váltunk, ha a világ végén élnénk kis ideig, akkor is állandóan érezném a közelségedet, a szerelmedet, csak az érintés hiányozna. Ketten jelentünk már egy életet, ketten váltunk egy testté. Ez a teljes szabadság a feltétel nélküli szeretetben.
- Mikor megkértem a kezedet, az egész testedet, szívedet, gondolataidat akartam, melyek hasonlók voltak az enyéimhez egyesíteni egy közös jövő családi pillérnek. Szeretlek, jobban, mint a sót, vagy a levegőt, vagy a forrásvizet, úgy szeretlek, mint az atlantiszi csillagot, akit fogságba ejtettek oly'sokan, mint szerelem és szeretet Istennőjét. Nekem örök-csillagom vagy saját szentélyemmel, mely a szíved egyesülve a méheddel, mely felett őrködöm, mert törvényei az anyaságnak.

2017. május 1.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Szleng és zsargon (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-04-25 00:33:34, kedd
 
 - Béééla! Mit szólsz ahhoz, hogy már a tévét sem lehet bekapcsolni a zsargon miatt?!
- Ez nem zsargon, drága Vilma! A zsargonról a hatvanas években tanultuk az iskolában, hogy börtön nyelv, de különösebben nem érintettük, példákat sem hoztak fel. A börtön a törvénytaposók világa, nem tartozik az emberekre.
- Gondolom, a tégla, meg hasonlók lehetnek a zsargonban, melyet másképpen tolvajnyelvnek is neveznek. Egyszer hallottam, hogy a tégla jelentése börtön besúgót jelent. Az összes szavukat hasonlóan alakíthatták ki, vagy vezethették be maguk között. Én akkor voltam rosszul, amikor egyikük a járásra azt mondta, hogy kolbászolás.
- Igen, a hetvenes évek elejétől kezdték el terjeszteni a tolvajnyelvet együtt a Főnix fekete mágus Rákóczi tér néven fenn maradt népével végtelen hosszabbítást rendezve áldozatuk teljes kicsinálása miatt, a jövő népeként magukat futtatva híres emberként szerte a világon.
- Én is emlékszem, amikor a klubjukban '72-ben megbeszélték, hogy likvidálják a tökéletes ellenségüket, kiadták ennek örömére a Club Whiskey feliratos italukat, majd nyitottak a végén a tor-ünnepüknek a médiában valamennyi csatornájukkal dicsekedve, zabálva, mutogatva, milyen szép ruhákban járnak, nagy gazdagságra jutottak a stricik a lányokkal.
- Pedig amikor elkezdték, drága Vilma, még csúfolták is őket, hogy mit akarnak a médiától, ők a gálya, Főnix éjszakája fekete népét jelentik, ezt titkolva mentek Japánba is, hogy a világ ne tudja meg, mit jelent valójában Magyarország. Itt állandó szív támadása történt a ritka tehetségeknek, szépeknek, csillagoknak, már többezer éve tart a sorsuk, tettük, mészárlásuk rajtuk történő végrehajtása, mint nemi és kommunikációs csapásonként.
- Igen, minden gondolkozásra képtelen szőke Rákóczi téri helyett a fejüket támadták meg értelmiség legyőzésképpen az áldozatoknak. Így lett Magdika okos barna náluk egy mázsásként, ahogyan bemondták egyik műsorukban. Szóval a hetvenes évek a kezdete volt a fűnek, kábítószernek, alkoholnak, ciginek, erkölcstelenségnek, majd jött a szleng, aminek az eredete náluk, mint nemi csapásoknál gyökeredzik, amik váladékok, testrészek állandó emlegetésével beszélnek, s ezt természetesnek tették az egész világon.
- A szlenget szerintem is itt találták ki, a sz@r leng jelentéssel bír, ami állandó egyik szavukat jelenti a többi nemi váladék általuk használt szavaik, meg a szexeikre vonatkozó aktusok nevei mellett.
- Tehát a zsargon, Bélám megmaradt mai napig börtön nyelvnek, melynek semmi köze a perverz, trágár beszédhez, ez sohasem létezett, magára figyelmet felhívó fekete mágus aljanépé.
- Még a filmeket is így fordították le, amire mindenki felfigyelt, Vilmám, hogy miért beszélnek ennyire mocskosul, így állítva be az egész világot, egész Amerikát, ahol hatalmas munkát végeztek a hatvanas évek óta, de már elkezdték ezt Gábor Zsazsájukkal, folytatták a végtelen szappantisztító sorozataik országaival ember áldozatukkal tisztítva őket.
- Igen, Vilma, hallottam, hogy a Dallas filmsorozat sem véletlen, az volt az első talán az első olajmágnás elmeosztály, utána jöttek a new yorki filmsorozatok, a mexikói az Eszmeralda, a braziliai a kancsal Isaora, meg a rengeteg maffia, amit innen rendeztek be a világ-könyvtárukkal, mint Chicagot, amiből később már Vészhelyzet lett, amikor odament Weöresék által idehozott egyik távol-keleti pusztító, amit a Szörnyeteg koporsójában dolgozott ki.
- Végtelen a Hunnia elmeosztály honfoglalása az egész világon 130 éve már, azóta tart a kihalatása a népeknek, nevük felvételével új népek telepítése Indiából, néger külsőre meghízott motorosokkal, zenészekkel, rapperekkel, szigetekre telepített vas termékenységi törzsekkel.
- Már Holliwoodot is teljesen benépesítették, mely kezdődött egykor Merlin Monroejukkal. Mára már átvették az filmrendezéseket teljesen a Rákóczi terével a borsodi rokonságnak, a kínaiak is ott vannak, nem engednek senkit sem érvényesülni.
- Bélám, a hetvenes években már megjelentek a pártbizottságok által káderként beiskolázott parasztok is a falvakból, melyek ,,és" helyetti kötőszava a b@szd meg volt. Magdikának a nevét volt férje soha ki nem ejtette, így beszélt vele, ez volt a mondatvégeinek a nyomatékosítása, meg a genyó megnevezése a nyanya mellett. És ezt elnevezték kommunizmusnak, melyet Magdika a Ki az úr a házban című novellában is megírt, így hajtották végre áldozatukon teljesen felfoghatatlan, érthetetlen módon az összes kommunista, vallási koruk mellett.
- Megborzongtam most, hogy is bírhatta ki az a törékeny, hiperérzékeny asszonyka ezt a megalázást, milyen kommunizmusta, vallási kor volt ez?
- Főnix Rákóczi téré, valamennyi könyvét a lyukas szívű könyvtulajdonosnak ezek hajtották végre, a főszereplők nem vállalták a szerepeiket. Nem is lehet kiejteni ezeket a szavakat, mert ez már nem zsargon, annak sem mondható, ez szleng, amit maguk találtak ki, mert ezek a fertelmek ilyenek.
- Vilmám, hogyan lehet ez, én azt hallottam, hogy Hunnia börtön elme zárta le a magyar határokat végezni az utolsó tiszta emberekkel?
- Így is van, a börtönből kiengedtek mindenkit, szerte mentek a világba balettozni, meg különféle gazdagságba, mindegyik nyaralt, szerető családot hoztak létre, az emberektől elvették, megtiltották a szeretetet, tiszteletet, mert nekik nem járt volna. A Hunnia börtön és a Rákóczi téri iszonyatok együtt vannak többszáz éve már. Mindenért Magdikát támadták, kezdve az agy nélküli fejük, kiálló combjuk, fenekük, anyajegyeik, öregségi foltjaik, szeplőik, deformációik miatt, valamennyi sorsát rajta hajtva végre, míg a nemi csapások szent életet éltek férjhez adva mindegyiket, megnemesedtek, emberré váltak egyetlen közös nagy áldozásban.
- Tehát véglegesre készültek a csapásai a világnak, mindent elkövettek, hogy átvegyék az irányítást a médiában és minden fontosabb helyen, hogy maguk írjanak történelmet, meg maguk rontsák a nyelveket, amerre megfordulnak. Ez a saját szlengjük, nem csoportnyelv, nemi és váladéknyelv, párzó nyelv, mivel valamennyien nemi csapások.
- Legalább mi beszéljünk róla, ami a politikusok feladata lett volna, ha nem a börtön emelte volna őket áldozásukkal.
- Majdnem ötven év telt el azóta, amióta átadta a II-es elmeosztály klubjában az áldozását a három gyerekesekkel megjelölt családok sorsát végrehajtva csillagon szépsége, ének, nyelvi tehetsége miatt likvidálása, összezúzása, csonkolása miatt a Főnix fedőneves Rákóczi térnek.
- A szlengnek mondott tininyelv, mint magyar nyelv összezúzója folytatásában az 1983-ban kezdett nyelvi ellenségük legyőzésének nem szleng, hanem börtön nyelv, mert egyetlen csoport sem irányulhat tendenciájával saját országának tökéletes nyelve ellen.
- Összegezzük, drága Vilmám, hogy már a legelső gyerekeknél megszokottá tett tinó, ökör, szarvasmarha, őstulok csúfolás a zsargonhoz tartozott, ugyanúgy, mint a hülye szó, amire a gyerekek szíve régen összerezzent. Mindenféle gyalázás, gúnyolás szava a börtönt jelenti.

2017. április 24.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Férfi becsület (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-04-17 23:30:35, hétfő
 
 
 
- Béééla! Hallottad, hogy Gyuszikának megszakadt a szíve?
- Igen, drága Vilma, sok volt, ami történt vele, a rengeteg meghurcolása, gúnyolása a becsületének, nevetése az emberségének...
- Akkor halt meg infarktusban, hirtelen, amikor hosszú  koldultatása, állandó kifosztása után az alkoholisták, füvesek emelése közben először életében születése napján jóllakott és volt új ruhája is.
- Igen, hallottam Magdikától, hogy a Kelet egyik tagja az öccse életéről szóló novellája címét átjavította Fekete bárányra azzal kezdve az írást, hogy Gyuszika más ócska ruhájában szégyenkező fiú Hamupipőke volt.
- Honnan tudta a költő ismerős, mi történt a családdal?
- Drága Vilmám, mindenki tudta, hogy mi történik velük, mondták is többen, hogy az országnak kell helyettük szégyellnie magát, s hogy ne énekeljen Bródy dalokat. Magdikával együtt rajtuk hajtotta végre a Hunnia börtönelme ország utolsó nyelvi ellenségként és Kohut emberi családként a világkönyvtárukat, melyet előre megírtak közösen, majd lezárták vasfüggöny néven folyamatosan a határokat.
- Magdika erősebbnek bizonyult, 59 évig bírta a hidegháborút egy egész ország ellen, de Gyuszinak férfiszíve volt, Bélám és tudjuk, hogy a férfiaknak elég egy becsületbeli ügy ahhoz, hogy a szívük megszakadjon.
- Gondolod, Vilmám, hogy ennyire gyenge a szívünk?
- Igen, Bélám! Tudom, hogy a férfi jelenti a családi példamutatást és aki erkölcsre, igazmondásra tanítja a gyerekeit, aki biztonságot nyújt mindenkinek, aki iránt feltétlen bizalmat érzünk, de bármelyik veszélyeztetése ezek közül elég ahhoz, hogy egy szív meghasadjon.
- Talán igazad van, drága Vilma! Régebben a becsületbeli ügyeket a férfiak párbajjal oldották meg, kesztyűjükkel meglegyezve előtte a latrok arcélét, már ha egyáltalán volt látható személyiség vonású ábrázatuk, amiben kételkedem, a sértést csak vér moshatta le.
- De sokszor ez sem volt igazságos, Bélám, mert mindig az ügyesebb, a fegyverforgatásban jártasabb volt a győztes. S valljuk be, hogy egy szíve miatt összeroskadt férfi nem is igen alkalmas a lovagiasságra. A becsületét az embereknek másképp kellett volna megvédeniük.
- Az emberek nem mennek a gonoszok bíróságára, mert ez meghurcolásnak számít minden korban és időben. Nem bírják ki a tárgyalásokkal járó tortúrát és megalázást.
- Gyuszika és talán úgy bírta, Bélám, hogy Magdika erősítette, biztatta, vigasztalta. Gyuszi nem tudott kiállni Magdi becsületéért, s amikor mindkettőjüket megbélyegezték, megcsonkították az értelmiség legyőzők és kommunikációs csapások szerepét és sorsát végrehajtva rajtuk, csak néztek egymásra könnyes szemekkel, abban reménykedve utolsó pillanatig, hogy a rémálom egyszer véget ér, mindez nem történhet meg büntetlenül bízva az emberiességi törvényekben.
.- De abban az országban, mely a világ minden könyvét és főszerepét rajtuk hajtotta végre minden korával, idejével az egykori világnak nem volt segítség, valamint a kivizsgálás az ügynek is nehézkes, mivel elmeosztály alá rendelték azokat, amik a sötétség fertelmeivel mészárolnak, s ha ezeket valaki észleli, ha csak annyit mondjon, hogy tönkre tették, máris megbélyegzik. Az összes kommunista, vallási kort elmeosztály tagjai jelentik, biztonságban van a Hunnia elmeosztály a könyveivel, filmjeivel, szív küldi szívesen kezdete óta a szívszeretettel bíró emberek megtámadásának titokban tartásával
- Hihetetlen ez Bélám, hiszen nagyon kevés szívvel rendelkező ember élt mindig a világban, s éppen ők voltak veszélyben, minden bénító, csonkító csapást, gyalázását a tökéletes embernek miattuk találták ki és hozták létbe, mint egykor Ádám és Éva személyiség, vagyis arc nélküli népét ember formában megteremtve. Gyuszikának is összezúzták az arcát, vagyis a személyiségét keresztül húzva megsemmisítették a nácik helyett emelésükkor, mert ők is az elmeosztályukhoz tartoztak, meg Magdikát bezárták börtönbe, nem engedve az utcára, a boltba harminc évig, mert a nácik bolt- és közlekedési fóbiások lettek volna.
Szóval az egész ország tudta, hogy 81 éves hosszabbításban ismételve az olaszliszkai Benkő Lajos nagyapa támadását Magdikán anyja sorsával együtt, akit megtámadott a Rákóczi téri média a szőke Gábor Zsazsa kezdettel gondolkozás nélküliség miatt, mint amiket létbe léptettek patológiai nemi csapásként agy nélkül, folyamatosan bombázva emiatt Magdika fejét is születése óta érthetetlen és felfoghatatlan cselekedet, melyet páran próbáltak leplezni Vilmám, amit észlelt az ország semmiről sem tudó lakossága, de senki semmit nem tett, s már túl késő volt.
- Gyuszika úgy halt meg, hogy semmit sem tudott arról,mi történik vele, hogy őt végig csonkították kommunikációs csapások helyett, s hogy a kommunista elmeosztály csúfolta Magdikát a jó helyesírása miatt, azt híresztelve már a nyolcvanas években, hogy a Kohut áldozatok, mint nyelvi ellenségei az elmeosztálynak, mind elmebetegek, előre készülve arra, hogy még nagyobb iszonyatot fognak végrehajtani. Magdikának még a hangszálait is leszaggatták, megnémult örökre, mert a legtehetségesebb volt minden művészeti ágból, időmértékesen beszélt, s neki volt a legszebb énekhangja a világon.
- Nem restelltek ennek ellenére a fényevésen tartott áldozatok példájából tanulni, nemesedni, emberré válni, ahogyan Weöresék előre készültek Jékelyékkel arra, hogy egyetlen nagy közös áldozásukkal megváltják egész Keletet és a cigányságot.
- Egész India benne van akkor, végtelen a tisztulásuk....
- Így van, drága Vilmám, már 1956. óta tart a Hunnia börtön elme ember áldozása, a hozzájuk tartozó országok és népek semmit sem tudtak arról, mi az a vasfüggöny, hogy itt vannak az elme kommunisták, s hogy egymás után valamennyi kommunista korát a történelemnek végrehajtották a gyerekeken 1989-ig, a Táncdalfesztivállal már másodszor zárva le az országot, s hogy Szovjetúnióban Putyin miskolci berendezésű nemi csapásokból álló felszabadító hadserege várakozik. A régebbi orosz kommunistáknak 1956-ban még a szívüket is kivájták a Rákóczi térrel, mert a börtönbe zárták a Hunnia elme bűnözőit és kommunikációs csonkítóikat.
- Mi történt rendszerváltáskor akkor, drága Béla?
- A kommunista korok egymás utáni végrehajtása végére érve főszereplőként megtéve Magdikát kezdték a Hunnia elme vallásainak korait egymás után emelni, valamennyi feszületesük a Rózsáikkal megjelöltek helyett Magdika volt egy személyben.
- Magdika szíve talán ezért lett annyira kitartó és reménykedő, erőt és támogatást nyújtva mindenkinek, Gyuszikának is, mert a férfiak, Bélám egyetlen becsületet ért sérelem, vagy értelmetlen, sokáig tartó szenvedés során felmondja a szolgálatot. Nem bírja a szív elviselni az emberség sárba tiprását.
- Drága Vilma, elég, ha beszélünk arról, mit tettek a Kohut emberekkel, máris nyilall és sajog a fájdalom, nem bírom feldolgozni a gyalázatukat folyamatosan erkölcs, becsület, emberség, törvény, szépség, magyar nyelv, ének, logika és értelem ellen. Aki embereket hurcol meg, dönt nyomorba, azt az embert bántja, aki nem ismerte a rosszat, a bűnt, s szándékosan leírja, hogy olyat követ el üzenve mészárlásukkal az orosz honba, hogy tettüket többé nem mossa le a hó abban a tudatban, hogy mivel titokban vannak cselekedeteik, nehéz és majdnem lehetetlen bizonyítani, biztos a dolgában, hogy mint eddig, soha nem kerül büntetésre. S vissza sem lehet adni,mert a sötétség cselekedetei szív nélkül valóak törvény és szív, emberiség ellen.
- Ha jól vettem észre Bélám, nekik vannak saját emberjogi bizottságaik, ahol orvosolják, ha néha visszakapnak valamit az élettől.
Igen, ezért mondtam, hogy az ítélkezés és törvénykezés mindig a gonoszoké volt, őket meg lehet hurcolni, nem tesznek kárt a nem létező személyiségükben és tisztátalan lelkükben.

2017. április 17
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H-Kohut Katalin: Húsvét (Vilma-Béla pérbeszéd)
  2017-04-10 03:12:57, hétfő
 
 

- Béééla! Mit készítsünk Húsvétra?
- Drága Vilmám, amit általában szoktunk minden éven...
- De az már unalmas!
- Akkor újíts valamit!
- Jó, akkor kipróbálom az új franciasaláta receptet őzgerincformában. Zselatinnal kell összekeverni, attól dermed össze és főtt tojásokat lehet a saláta közé helyezni.
- Biztosan nagyon finom lesz és jót mutat majd a Húsvéti tálon. Mit akarsz még készíteni?
- Tudod Bélám, megmaradok a szokásos menünél, talán lesz húsleves és töltött káposzta is, meg csirkemellfilé zöldségkörettel, fokhagymás saláta öntettel, sült burgonyával, az a kedvencem.
- Sonkát vegyünk, drága Vilma?
- Inkább most kihagyom, viszont kinéztem finom főtt, füstölt tarját, az finomabb lesz.
- Akkor a húsvéti tál most főtt tarjáből, házi kolbászból, franciasalátából, egybefasírtból fog állni. Nem is kell külön főtt tojás hozzá!
- Szerintem sem, Bélám, lesz főtt tojás a fasírtban és a franciasalátában is. Fonott kalácsot viszont veszünk hozzá.
- Nagyon finom lesz minden, szeretem az ünnepeket, drága Vilma! Csak már a vendéglátás kicsit sokba kerül nekünk. Nem a
- gyerekekre gondolok, hanem az idegenekre, távoli ismerősökre.
- Így van, Bélám, miattuk veszünk mindig sört, bort, pálinkát és sütjük a sok süteményt! Még válogatnak is, mi pedig hallgatjuk az ittasok harsány dicsekvését. Tavaly elhatároztam, hogy soha többé nem engedek be ismerős családot sem...
- Mi történt, drága Vilma?
- Jött az üzemvezető a fiával, ha emlékszel rá. Megvendégeltem őket húsvéti tállal, itallal, üdítővel, süteményekkel, miután meglocsoltak engem. Egyszer csak odasúgta nekem a fiú, hogy neki kell a pénz, mert most biciklire gyűjt. Gondoltam magamban, én pedig lakásfelújításra, de odaadtam neki a pénzt, már amennyit tudtam nélkülözni. Keserű a szájízem azóta, ha a Húsvéti locsolkodásra gondolok.
- Nem is mondtad nekem, hogy Bandika megzsarolt téged pénzzel. Mikor gyerekek voltunk, kaptunk az ismerős néniktől egy forintot, néha kettőt, de ezt is restelkedve fogadtuk el, mert nem azért mentünk, hanem tiszteletből. Már ezt mára elfelejtették, hogy a nőket meg kell illatosítani, hogy el ne hervadjanak szépségükben.
- Én meg mentem a fiútestvéreimmel locsolkodni, Bélám. Hajnalban, mire felébredtünk, az ablakban találtuk az ajándékainkat, apa azt mondta, odatette a nyuszi. Mindhárman kaptunk csokitojásokat, csokinyulakat, csibéket, meg tojáscukrot, viszont a két testvérem egy-egy üveg illatos kölnivizet is.
- Ez így dukál, drága Vilma, nálunk is így volt.
- Csakhogy én felháborodtam azon, hogy nem kaptam kölnivizet, mert egyenrangúnak éreztem magamat a fiúkkal, s mentem velük locsolkodni a szomszédokba. István bátyám szégyellt engem, mikor elkértem tőle a kölnivizet. Elmondtam a locsolóversikémet és kaptam érte egy forintot, meg finom süteményeket.
- Akkoriban a lányok még főtt tojásokat festettek még, drága Vilma! Annyi tojást soha nem ettem, mint Húsvétkor, sőt az egész család arra járt.
- Igen, én is festettem, mert anyám ezt mondta, de nem értettem, miért, nem is vágytam arra, hogy a fiúk meglocsoljanak. Nem ismertem a locsolás misztériumát, s amíg nem vagyok tisztában valaminek az értelmével, addig nem foglalkozom vele különösebben.
- Most sem változtál, drága Vilma!
- De már tudom, hogy azt akarod, Bélám, mikor meglocsolsz, hogy örökké fiatal és szép maradjak neked, meg nagyon tisztelsz. Ez kölcsönös.
- Tudom, drága Vilma, ezért szeretem veled az összes ünnepet, a Húsvétot is. Már alig várom, hogy együtt falatozzuk el a finomságokat!

2017. április 10.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 534 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 371
  • e Hónap: 2245
  • e Év: 21459
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.