Regisztráció  Belépés
katalinkohut.blog.xfree.hu
A szeretet mindent meggyógyít, a szíve szétterjeszti önmagát a világmindenségben H. Kohut Katalin
2017.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
H.Kohut Katalin: Vasalás (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-22 09:53:42, hétfő
 
 

- Béééla! Keresek az interneten vasalóasztalt, de nem találok...
- Minek neked vasalóasztal, drága Vilma?
- Azért, hogy ne kelljen mindig szétszedni a vasalóállványt, meg nem is biztonságos rajta a vasaló elhelyezése. Tudod, én vasaltam a hetvenes években egy ruházati szövetkezetben, külön rács védte körbe karimával ellátva gőzvasalót, mely rá volt szerelve a kerettel ellátott vasalóasztalra.
- Azt hiszem, drága Vilma, hogy vasalóasztalt csak egy varrodából tudunk beszerezni.
- De mindenkinek jó lenne, a gyerekeknek is...
- Jó, holnap felhívok minden ruházati szövetkezetet, hátha valahol tudnak párat eladni.
- Gőzbabát is szeretnék...
- Az mihez kellene?
- A kabátokhoz, Bélám!
- Sajnos azt ebben a lakásban nem tudjuk üzemeltetni, mert ahhoz külön kellene kazánházban fűteni. Meg kell elégedj a bolti gőzvasalóval, valamilyen biztonsági márkával.
- Tudod, én a hetvenes évek elején árult orosz vasalót szeretem, most is azzal vasalok, állíthatós, még soha nem égettem ki vele semmit sem.
- Tudom, drága Vilmám, sajnos már olyat nemigen lehet kapni, de széjjelnézünk. Régen szerettél vasalni, drága Vilma!
- Igen, míg nem ismertelek téged, volt egy konyhai ládikóm, arra tettem a vasalóruhát, énekeltem egymás után mindent, ami eszembe jutott, így nem vettem észre, hogy közben munkát végzek.
- Mikor naponta megtapsoltak a szomszédok?
- Igen, Bélám. Még akkor szoprán volt a hangom. Nem bírom elviselni születésem óta csak a tiszta hangokat, meg a szépet mindenben.
- Hogy is lehet valaki ennyire szép kívül-belül? Nekem is úgy adtad át magadat tisztán és igazul.
- Olyan voltam mindig, mint Lenin, az igazság bajnoka, de morfondírozásban is követem őt. Nehezen nyugszom le, ha bármi törvénytaposással találkozom.
- Nem baj, drága Vilma, én ezt szeretem benned, meg azt, hogy ennyire tiszta vagy, nem ismered a rosszat, meg a bűnt, még a csúf szavakat sem, sem a kétértelmű gondolatokat.
- Még a vicceket sem értem, Bélám, a szimbólumokkal meg egyenesen ellenkezem.. Mindenben a szépet kerestem mindig, külsőben, arcban, ruhában, dallamban, énekben, tárgyakban, berendezésben...
- Magad képviseled az eleganciát és tökéletességet. Mindenben a legjobb minőséget vásárolod.
- Tudod, Bélám, nem szeretem a gyűrődős ruhákat, de néha muszáj vasalni is. A jövőben átcserélem az ágyneműket is nemgyűrődősre, meg a ruháimat, ingeidet.
- Jó, drága Vilma, elmegyünk a boltokba, körbejárjuk valamennyit, hol kapunk megfelelő árut.
- Bár az is igaz, Bélám, hogy kedvencem a richelleus, vagy csipkés hófehér ágynemű, azt meg vasalni kell.
- Jó, akkor nézünk párat, hátha még gyártanak ilyet.
- Nem értem, Bélám, hogyha egyenjogúság van, a férfiak miért nem vasalnak, miért nem veszik ki a részüket a házimunkából, persze rajtad kívül, mert mi egyformák voltunk első pillanattól.
- Mert így kényelmesebb, a nők pedig ostobák, mert rájuk hagyják. Az egyenjogúság nemcsak azt jelenti, hogy a nők dolgoznak, hivatással rendelkeznek, ezért megnőtt a napi munkára fordított idejük, hanem azt is, hogy együtt kell vállalnia a házaspárnak az otthoni munkákat, melyeket, mint szükséges rosszat, együtt és gyorsan el kell végezniük, hogy mindkettőnek maradjon ideje a pihenésre, szórakozásra.
- Úgy, mint mi, Bélám?
- Igen, mi nem is vesszük észre, hogy pihigünk, amikor kellemes zenét hallgatunk, vagy sétálunk.
- A szórakozásunk is kellemes kikapcsolódás...
- Igen, a hétvégi túrák, piknikek, kerékpározások, teniszezés, pinpongozás.
- Szerencsés az az ember, akinek a hobbija a munkája. Mi azok vagyunk...
- Nekem még nem teljesen az, ki kell alakítanom a jövőmet, de neked, drága Vilma, az énekelés, gitározás, oboázás és furulyázás és a fütyülésed kimondottan csodálatos.
- Szeretem a hangutánzókat, a fütyülést meg kicsi korom óta gyakorolom.
- Így könnyebb a monoton házimunka, vagy bármi, amit el kell végezni.
- Igen, különösen vasalás közben szeretek énekelni, mint mondtam, ezért lenne szükségem biztonságos vasalóasztalra és jó vasalóra, hogyha nem figyelek oda eléggé, akkor is minden rendben legyen.
- Te vállaltad a vasalást, Drága Vilma...
- Igen, jobb nekem, mint a főzés, az a tied, Bélám és nagyon örülök annak, hogy finomakat és egészségeseket készítel rengeteg zöldséggel, főzelékkel.
- A korszerű háztartás, több szabadidő, igazságos munkamegosztás alapja a jó házasságnak.

2017. május 22.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Boogie-woogie klub (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-15 11:31:25, hétfő
 
 

- Béééla! Miért teszik ki páran a gitárjukat híres koncerteken magasra emelve?
- Nem tudod, drága Vilma, Vénuszt bizonyítják, hogy 1958-ban kezdődött a boogie-woogie klubban, mikor millióan voltak, a világon mindenütt a zenei verseny. Nem tudták, hogy Katalint kivégzésre, csonkításra, világ-könyvtár rajta történő végrehajtására, minden csúfság, szőrösség, szemölcs, öregségi folt, torzulás miatti támadásra szánták.
- Nem tudom elhinni, hogy a Hunnia Magyarország ezt művelte...
- Kezdték ezt a Katalin dallal, egykori atlantiszi történelemmel, mely korszakok és Istenek ismétlése elpöröléssel mindegyiktől. Írisz koráig jutottak a filmekkel. 1961-ben, a villás reggelije megszüntetése miatt megölték a nagyapját a kislánynak, akinek addig adta elő a dalait, majd átadták a miskolciaknak, tegyenek azt vele, amit akarnak.
- A hippi kort is kétszer ismételte a világ...
- Nem a világ, hanem Borsod megye. Már a Viszlát Allen könyv alapján az amerikai hippi birodalom leáldozott régen, amikor a kommunista elmeosztály Hoboval elölről kezdte a beat, hippi, punk korszakát az utcanépnek, füveseknek, alkoholistáknak, nemi kivégzőknek, amik az emberiség ellen voltak létrehozva skizoprenekként. Zöld-sárga kabátba öltöztették Katalint Madonna vörös rózsás sapkájával, a termékenységi törzsek vörös prémjével díszített kockát kabátban járt szégyenkezve az utcán hosszabbítás címszó alatt, csizma és meleg ruha nélkül télen, s ilyen állapotban is, fényevésen tartva, hangját folyamatosan elvéve megáldozták az őskígyónak, a sátánnak. Szürke nadrágját engedélyezték a Rákóczi térnek, Friderikusszal együtt ment dolgozni a virágkertészetbe, ahol megnémult, megtámadták a bal szemét a Talmuddal Szelep, tompalátó összekötött cipőfűzős hosszabbításával, kancsal kezdetével a szappantisztító sorozatoknak együtt eltemették Dávid neves sírjába a Szörnyeteg koporsójának, hétszeresen hosszabbít azóta Miskolc.
- Allen már Vénusz áldozással tisztult, mint akit beöltöztettek öltönybe, többé nem mutogatta nemi szervét, emberré vált halála előtt.
- Igen, Bélám, emlékszem, amikor Katalinék Csoki kutyáját valaki megmérgezte patkányméreggel, ekkor a már utolsó embert áldozó borsodi II-es elmeosztályról eredő new yorki pokol angyalai Csoki árnyékot temették fűvel, kábítószerrel, alkohollal. Hatalmas égő tűzben járó angyalok voltak ezek, felfoghatatlan, hogy mit tett a Hunnia Magyarország.
- 1976-ban már a punkcáriójánál jártak egykori Amerikának, de itt be is vezették a műanyag gyárak létrehozásával együtt a műanyag kommunizmust, minden értékeset a szemétbe dobáltak. Még 1995-ben ismételték, drága Vilma a Beat, hippi, punk skizoprenek könyvét Sükösditől világ-könyvtár részeként, Katalin ment a Szentpéteri kapunál, egyszerre lepotyogtak a gombok a blúzáról, mert Amerikában az utcanép letépte a lányokról a ruhát. Felfoghatatlan a könyvek folyamatosan történő végrehajtása az áldozatukon büntetlenül tort ülve, dicsekedve a médiában, mit tettek.
- A gitár milyen szimbólum lett Bélám?
- Katalint egyszer engedték meg gitárral fellépni egy német kék színű kottából, énekelte az Udvarom, udvarom, szép kerek udvarom című dalt, kísérte gitárakkordokkal énekét. Nagyon szép volt, a vizsgaelőadásra odahozták az egykori égő Jeruzsálem tökéletes Tírus fejedelmét, vagyis Lucifert roncs formában megnézni a kislányt. Ekkor másodszor zárták le vasfüggönyükkel a határokat. A gitárja Katalinnak bekerült filmsorozatokba, mint a Dallasba, körbejárt az egész világon, egészen 1995-ig, amikor Túri Ferenc Hunnia börtön pszichiátere átadta a sötétkapus cigányságnak, tegyenek Katalinnal és a zenészekkel, amit akarnak.
- Igen, tudom, Bélám, már a Bródy dalokat úgy fogadták Benkő Lajos sorsának ismétlői között Miskolcon, hogy véget ért a koncert másodszor 1989-ben, akkor elméletben ismét vasfüggönyhöz értek, a Varga névhez, ezt nevezték el rendszerváltásnak. Másodszor ért véget a koncert megtalált dalok alapján, 1986-ban is, kollektív megtámadásakor, mikor megállt az Idő végleg a Földön, Zoltán Erika helyett gyilkolták le közösen, 1991-ben kiadták könyvben az ózdi fekete mágusok Aranyháló címen Zoltánt nagy hassal, masnira kötve, amelyik sorsával Katalint hozták túsznak, azzal, hogy a Rákóczi tér városában meggyalázzák az asszonyokat. Zoltán Erika az űrpusztító hálójában volt megrajzolva. A koncert a mennyben folytatódott a Benkők sorsával. Ekkor ismét a Fejezetek a szexualitás könyvéből Oláh könyvét hajtották végre japán gésájuk helyetti támadással azzal a mondatával Miskolcnak, hogy Katalin addig néz ki valahogy, amíg meg nem mukkan, s kezdték az összes szőke helyetti fejlevágását állandó kommunikációs csapásokkal. Azt mondta a Novák utcanép neki, megtámadva otthonában, hogy mire vág fel. A miskolci Balázs utcai nép felfoghatatlant hajtott végre régi bulgárföldi kukoricásban egy Jancsi által történő nemi támadást torolták meg a II-es elmeosztályával Miskolcnak.
- Felfoghatatlan, amit Magyarország művelt, azt mondták, hogy neki kell szégyellnie magát, de az ország a közös mészárlást soha nem hagyja abba, nem volt senki, aki felszólítsa, vagy kényszerítse erre. A gitárt tovább vivő miskolci Rákóczi téri cigányság ismételt mindent, amit addig Katalinon végrehajtottak az összes megjelent írással együtt, mulatós dalaival a vasfüggönyösöknek. Nevetik a cigányok a mai napig, hogy sikerült legyőzniük, megcsonkítaniuk, meggyalázniuk minden olyan Rákóczi téri celeb helyett, amelyik cigánnyal adta össze magát, vagy mindig férfira volt szüksége. Nem lehet túltenni magát az embernek rajta, hogy Vénusz csillagot gyalázott a média Borsod megyével, hogy semmi sem volt szent előttük.
- Bélám, mi lett az 1958-ban Omegával kezdett zenészekkel?
- Meghaltak és kiöregedtek, sokat tönkretettek, mert Katalin minden játékához fekete mágus világot hoztak létre, mint a kitört szemű porcelánbabájához. Páran maradtak a kezdetből, sajnálatos dolog, ami történt, hogy Magyarország folyamatosan felszámolja a zenészeket, meggyalázta a tiszta dalt a szívvel együtt.
- Freddy Mercuri és Elvis Presley mit ünnepelt a Hunnia Magyarországgal?
- Elvis a Józsefvároshoz tartozott, melynek a mosónője Katalin volt egyedül, kézzel mosott egész életében, mert Ildikó volt szőke hajúként az orvosi kiválasztott józsefvárosi főszereplő. Mercury Vénusz áldozása nagyon szomorú, mivel ő volt a Mercur csillag egykor, a két csillagnak össze kellett volna tartania. Idejött énekelni a Tavaszi szél vizet áraszt dalát a Rákóczi térnek. A Tavaszi szél nippje Hollóházának, mint egykori Vénusz történelem háromban is berendezésre került, három történelmi kort ismételtek, az egyik szerint Vénusz fejét levágták. Hihetetlen, hogy Mercury ennyire lealacsonyodott, de ahhoz, hogy az ég serege egyszer is érvényesítse az igazságot, összefogásra lett volna szükség, egyedül kevés volt mindegyik.
- Lezárásra kerül szerinted a gitáros koncert a világon?
- Nem kerülhet lezárásra, legyen zenei koncert egyfolytában, hogy majd győzelmek üljenek a megmentett zeneszerzők, szeretetről és szerelemről énekelő zenészek, várván arra, amikor Vénusz ismételten széppé és zenei tehetséggé válik.

2017. május 15.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Állatkeri pagoda (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-08 22:19:00, hétfő
 
 

H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda

- Béééla, éppen a bolondok napján hívtál az állatkertbe?
- Igen, drága Vilma, szerettem volna beszélgetni Jónással, a vízilóval.
- Hogyan tudnál vele kommunikálni?
- Szerintem mindent ért. Volt már a pojáca népe közt mókamester, majd ajándékként galamb, utána Titus ión korban. Lám, ennyi maradt belőle.
- Azért hívják Bélám április elsején telefonhoz, mert mókamester volt valaha?
- Igen, azok, akik tudják, mi történt a kör közepén álló teremtőjükkel, meg az elvarázsolt népével. A többiek ki tudja, hol vannak.
- Szerintem Bélám, minden állat egy-egy ország szimbóluma lehet, kivéve a kígyókat, azok a dzsungellel függnek össze. Például a párducban én felismertem a guelfek jelét.
- Igen, drága Vilma, valamennyien egykor élt népeket szimbolizálnak.
-Az Ausztrál-ház King-gallérosgyíkja mi lehetett azelőtt?
- Szerintem özönvízzel elpusztult egykori birodalomból maradt vissza, ezért emeli fel az ernyőjét maga köré, amikor veszélyben van. A King név királyt jelent, vagyis mesebirodalom lehetett régen.
- A kengurukról mi a véleményed?
- Olyan népek éltek ott, amiket kényszerítettek párbajra egymással, a zsebük jelentheti a kisgyermeküket, így védelmezhették. Szerintem egy behódoltatott nép valamennyi ausztrál állat maradvány. Ilyenek a papagájok is. Legendában fenn maradt a négy nyelven beszélő, minden slágert, operettet, népdalt, áriát ismerő papagája a multiknak. Tante Clara akarta megvásárolni egyszer, olvastam a történetét. A papagájok természete megmaradt, barátságosak és kommunikációs tehetségek, mert egykor azok voltak. Annyira jellegzetes a papagáj Ausztráliában, mint a macska Egyiptomban.
- Kutyákat nem is visznek talán az állatkertbe, mert ezek háziállatok, a Jehova Isten népei, szeretik az embereket és a zenét. A vadkutyákat ellenük tenyésztették ki szándékosan, mai napig bántják őket.
- Vannak viszont farkasok, drága Vilma, ezekből rengeteg van, valamennyien egykori Napisten népeiként éltek Ázsiában, akár a rókák, turulmadár, varjú, sas, melynek aranysas jele mai napig fenn maradt, aranykort jelöltek vele. Piroska szintén teremtett szőke kislány volt, ezelőtt tizenöt évvel a médiája Borsodnak magán kívül ismételte az összes Piroska és farkas találkozót, de a Piroska helyett Vénuszt áldozták meg közösen.
- Mi a véleményed az afrikai elefántról, a vastagbőrűekről, Bélám?
- Az, ami látnivaló, hogy zöldellő faágakat és vizet keresnek, amióta a földöntúli hatalom erejével az időjárást befolyásolták, szárazságot műveltek az egykori afrikai emberek kihalatása miatt. Az elvarázsolt afrikai népek farkasa, elefántja adta a jeleket, hogy megtámadták a földrészt a börtönnel. Az afrikai farkasok vezére varázsló volt, sámán erővel bírt. Egy legenda maradt fenn tőlük, a Johanna nevű leányzóé, akit elvarázsolt a farkasok varázslója, hogy addig lesz farkaskutya, míg egy ember rá nem ejti három csepp könnyét, de csak mézédes szeretet-könny lehet, mert a félelem könnye sós, a panaszkodásé keserű.
- Tehát Afrikában már a farkasok varázslója idején is kevés volt az ember...
- Pontosan, drága Vilma! Johanna nagyon sokat kóborolt, míg csapzottan, kimerülten, éhesen egy öreg házaspár házába tévedt, akik ellátták a sebeit és meggyógyították. Johanna átváltozott az öregember szeretet-könnyétől aranyhajú énekessé. Ezek szerint a varázsolt világ mindig ott volt az emberek mellett, együtt számolták fel őket, csak a varázs-és mesevilág népét átváltoztatták.
- A tigris ezek szerint Görögország volt, Bélám?
- Igen, én is ezt sejtem, hogy a görög istenek és népek szimbóluma, akár a hattyú Mercuré, a csillagé. De visszatérve az ausztrál állatokra, érdekesség még a strucc maradványa az egykori politikusoknak, akik a veszély idején homokba dugták a fejüket.
- A medvékről mi a véleményed, Bélám?
- A medve mindig a kommunista kor szimbóluma volt Kata néven, ezért szereti annyira a természetet és a mézet. A méhkirálynő egykori Földanya szimbóluma, így is maradtak fenn a történelemben, hogy nektár volt az istenek eledele. Nektár volt az Istennő testében. A darazsak szintén japán harcosok voltak, az őskígyó ellen támadtak a legenda szerint.
- Tehát a kígyók a sátánnal kezdődtek?
- Pontosan, de rengeteg dzsungel kígyó is létrejött, az egykori törzsek és mágikus népek által. A fekete mágia ezeket az állatokat használja fel rontásra, elevenen megemészteni az ellenségeiket. Ez mindegyikre vonatkozik kivétel nélkül, ezek mai napig titkos praktikák, nem beszélnek róla, mint a halottak világáról, hogy hét fátyol őrzi őket, a halál világ közvetlenül érintkezik az élőkkel, körülöttük vannak.
- A majmok tényleg összefüggnek a darwinizmussal? Mert az iskolában élővilágból azt tanították, hogy mi a majomból származunk.
- Nem, drága Vilma, mindenkinek szinte más az eredete a világon, csak egyszer felül kell vizsgálni. Vannak teremtett népek, karmikus árnyéknépek, kígyófajzatok, viperák, denevérek, döglegyek, felsorolhatatlan állati népek, mint pókok, szörnyek, melyek emberi formában jelennek meg. A majom a világ-könyvtára részeként a Hunnia börtön elme országnak csak egyetlen egy kort jelent a kommunista medve kor után közvetlenül. A majom darwinizmushoz teremtett népek maradványa lehet, mint a jungistáké az aranysas, a freudistáké a róka.
- A mosómedvéről mi a véleményed, Bélám?
- Az, hogy a Józsefváros mosónő elméletét már többször ismételték, mivel Lenin, mint igazság bajnoka már régen benne van kutyaként a kínai horoszkópban. Mindig elölről kezdik ezer éve a szocialista iskolát a világ minden részén a tökéletes magyar nyelvvel, vár ige ragozásával, Vár-hegyekkel, melyeken hiába várják Jézust, még soha nem jött el. Most újra vártak, mint ahogy nem régen volt.
- Az oroszlán indiainak van írva...
- Pedig ó rosszal függ össze, vagyis Szaturnusszal, amikor a földre szállt a kommunizmusával. Király lehetett valamikor az egykori népe az Oroszország előtti birodalomnak.
- A sólyom valóban Egyiptomé?
- Igen, 1971-ben jártak a borsodiakkal az egyiptomi sólyom idejében, ekkor elnémították a hangját az áldozatuknak érthetetlen módon, pedig volt Sólyom Hunnia elme szereplőjük is. Érdekessége a jelen magyar népnek, hogy a honfoglalóknak énekelték meg a sólymot, három hegyen túl.
- A puputeve a sivatagé?
- Igen, ott éltek egykor a szorgalmas népek, melyből a hangya szorgalom maradt fenn és a hegyeket hátukon cipelő állatok, melyek bírják a száraz sárga homoksivatagot, ami fenn maradt az egykori Jehova birodalomból. A hatvanas években a kenyérvégeket pupunak hívták, akkor fejezték be a borsodiakkal az egykori sivatagi időszak korát.
- A lepkék?
- A pillangók és lepkék mind magas szellemiségű mágikus népeket jelentettek abból az időből, amikor tündérek éltek a Földön. Nem véletlen, hogy a lepkék bábozódnak, átváltoznak. De lehet beszélni a tengerek világáról is, mint a cápákról, melyek összefüggnek a bibliai avatárokkal. Nem régi a borsodi apokalipszis, amit egy családon hajtottak végre, s közvetítették a cserépkorát ismételve egykori Jeruzsálemnek Kelet népével, hogy három cápa van a sivatagban, azoknak kellett volna megmentenie az áldozatokat.
- A kagylóról mi a véleményed, Béla?
- Fáj nekik a homokszem szúrása, amiből kifejlődik az igazgyöngy. A kagyló egykori népek földönkívüli üzeneteit közvetítette a népek közül, így maradt fenn a telefonhoz hasonló név, ezért szenvednek örökké.
- Nekem nem is kellene olyan gyöngysor, mely fájdalomból jön létre.
- Így van, drága Vilma, nagyon sok fájdalom van az állatok birodalmában, ellenségekké tették őket örökké, mint elvarázsolt világát régi népeknek, tündéreknek, manóknak, vízi lényeknek.
- Mi a véleményed a medúzáról?
- Egykor a legnagyobb zeneszerző volt a világon, rengeteg háborút megélt, harcolt kegyetlenül az őt leigázó fekete mágusok által. Nagyon kár érte, róla szól mai napig a templomi orgona és valamennyi basszus kulcsos kottája az emberiségnek.
- Egyszer talán a vadállatok egymástól el lesznek választva, hogy ne legyenek ellenségek, senki sem bántja az elvarázsolt világot többé. Érdekes lehet, hogy ugyanazon szokásokat folytatják, ahogyan valamikor éltek, vagy bevégezték a létüket.
- Igen, ugyanott folytatták. Jó kis állatkerti sétánk volt, drága Vilma!
- Befejezzük otthon az állatok történetét, bár nagyon sajnálom őket, egyszerre fáj nekem az, hogy ők állatok lettek azzal, hogy az emberek világa csak élővilágban maradt fenn. Gyászom kimondhatatlan.

2017. május 8.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Feleség és férj
  2017-05-01 14:14:04, hétfő
 
 


- Béééla! Szerinted én jó feleség vagyok?
- Vilmám, hogy kérdezhetsz ilyet! Mással nem is tudtam volna elképzelni az életemet!
- Szerinted izgalmas velem az élet?
- Nagyon, drágám! Naponta többször örömömben nevetek, amikor valamit mondasz, vagy bármilyen történésre.
- Például?
- Tegnap, amikor lakkoztad a hajadat a tükör előtt, véletlenül fordítva szórtad a hajlakkot, tartósítottad a lámpabúrát is.
- Te ezeknek a dolgoknak örülsz, Bélám?
- Hiszen együtt nevetünk, te is jókat szórakozol a figyelmetlenségeden. De miért is vagy az, ezen el lehet gondolkozni.
- Én sem értem ezeket a szórakoztató véletleneket. Mindig el vagyok gondolkozva.
- Igen, már rájöttem, hogy ilyenkor nem vagy igazán szabad.
- Ezt hogy érted Bélám?
- Úgy, drága Vilma, hogy a szabadság a gondtalanságot jelenti, s te a melledre veszed a mások problémáit is. Ha mi minden bajt kiküszöbölünk közösen, keresel magadnak más megoldandó gondot.
- De ilyen az ember, addig nem alhat nyugodtan, míg más éhezik, vagy szenved valamiért.
- Igen, drága, ezt nagyon tisztelem és szeretem, hogy ilyen jóságos vagy. Az igazi feleség nemcsak a férjét segíti, építi minden területen, megadva neki a törődést, a féltést, az aggódást, ami nagyon jólesik, hanem a távoli családja és barátai életét is egyengeti, amikor szükség van rá.
- Köszönöm, Bélám a megértésedet, már azt hittem, hogy ezeket a támogatásokat nem nézed jó szemmel. Tudod, néha elgondolkozom azon, megfelelek-e a feleség szó minden elvárásának.
- Igen, drága Vilma, sőt olyan tulajdonságokat fedeztem fel nálad, melyekről azelőtt nem is hallottam. Tökéletesen megfelelsz a feleség, vagyis fele felség szó jelentésének, egyformán vagyunk nemesi és emberiességi törvényekkel rendelkezőek. Nálunk teljes egyenrangúság van, egyforma háztartási jogokkal rendelkezünk.
- Igen, Bélám, te más vagy a többi férfinél, ami nagy hatással van rám és elismerem a különcségedet, mert mindez azt jelenti, hogy ketten vállalunk felelősséget mindenért, kettőnk ügye a háztartás is, mint szükséges rossznak tekintett, amit el kell végezni ahhoz, hogy emberi módon és rendezetten éljünk, de mindketten tudjuk, hogy a közös élet mivel jár, mint azt is, hogy a szabadság tökéletes kiélvezéséhez mindenféle munkát közös erővel kell végezni, optimistán, hogy mindez a saját javunkat szolgálja.
- Igen, Vilmám, én ugyanolyan ember vagyok, mint te, egyforma jogokkal és kötelességekkel rendelkezünk, valamint saját érdekünk az is, hogy ezeket a teendőket elvégezzük minél hamarabb, hogy több időnk jusson saját munkánkra és egymásra.
- Emlékszel arra, Bélám, amikor először találkoztunk a hídon, melynek neve Örök élet volt? Te voltál számomra a férfi, aki addig ismeretlen volt előttem.
- Emlékszem, drága Vilma, mintha előtted termett volna a királyfi, aki jött felemelni a hétköznapokból. Rám néztél, kislányos csacsogással szóltál hozzám, az egész tested átváltozott egy pillanat alatt. Azóta te vagy a királynőm, az én egyetlenem és szerelmem, akit naponta felfedezek magamnak.
- Bélám, én ugyanezt teszem, mivel én azelőtt csak szép leányokat vettem észre, a tiszta szívüket, hangjukat élvezettel hallgattam, azt hittem, ők jelentik, mint angyalok a tökéletességet. Mióta ismerlek, megtudtam, hogy van szép férfi nagy szívvel, hős, védelmező, bátor, vagyis egyfolytában felfedezlek magamnak, csodállak, mint a kelő napot, csillagot, azt hiszem, ennek a felfedezésnek soha nem lesz vége, mert mindig új tulajdonságokkal lepsz meg.
- Azt hiszem, drága Vilma, hogy a férj szónak nincsen olyan nemes eredete, mint a feleségnek, olyan időben találhatták ki, amikor a férfiak nem fértek a bőrükbe, nagyon sok baj lehetett velük, ki tudja, milyen régen már.
- Igen, hallottam, Bélám, hogy a sátán bibliája szerint a férfiak lettek a teremtés koronái, akik parancsoltak minden időben a törvényhatóságoknál és az otthonokban a néha fogságba ejtett tiszta szívű szépséges hajadonoknak is, cselédnek fogva be az asszonyokat maguk szolgálatára. Értéktelen és szenvedő életet adtak többezer éve a nőknek, mint karmikus bűnözők és törvénytaposók.
- Felfoghatatlan, drága Vilma, talán egyetlen volt a történelemben, az utópista szocialista Enfantin, aki leírta, hogy az asszonyok különbek, mint a férfiak.
- Drágám, mielőtt megismertelek, én is így gondoltam, de már tudom, hogy egyformák vagyunk, mindkettőnk szívében a törvény található, te, mint férfi jobban képviseled a méltóságot, a becsületességet, mint én, mert a férfiak dolga az, hogy megvédjék a nőket, gyermekeket és az állatokat az egész világon.
- Igen, drága Vilma, ezt jelenti a férfi és a biztonságot, amivel körülöleli a feleséget és a családot.
- Feltétlen bizalmat érzek, Bélám, teljesen eggyé váltunk, ha a világ végén élnénk kis ideig, akkor is állandóan érezném a közelségedet, a szerelmedet, csak az érintés hiányozna. Ketten jelentünk már egy életet, ketten váltunk egy testté. Ez a teljes szabadság a feltétel nélküli szeretetben.
- Mikor megkértem a kezedet, az egész testedet, szívedet, gondolataidat akartam, melyek hasonlók voltak az enyéimhez egyesíteni egy közös jövő családi pillérnek. Szeretlek, jobban, mint a sót, vagy a levegőt, vagy a forrásvizet, úgy szeretlek, mint az atlantiszi csillagot, akit fogságba ejtettek oly'sokan, mint szerelem és szeretet Istennőjét. Nekem örök-csillagom vagy saját szentélyemmel, mely a szíved egyesülve a méheddel, mely felett őrködöm, mert törvényei az anyaságnak.

2017. május 1.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Szleng és zsargon (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-04-25 00:33:34, kedd
 
 - Béééla! Mit szólsz ahhoz, hogy már a tévét sem lehet bekapcsolni a zsargon miatt?!
- Ez nem zsargon, drága Vilma! A zsargonról a hatvanas években tanultuk az iskolában, hogy börtön nyelv, de különösebben nem érintettük, példákat sem hoztak fel. A börtön a törvénytaposók világa, nem tartozik az emberekre.
- Gondolom, a tégla, meg hasonlók lehetnek a zsargonban, melyet másképpen tolvajnyelvnek is neveznek. Egyszer hallottam, hogy a tégla jelentése börtön besúgót jelent. Az összes szavukat hasonlóan alakíthatták ki, vagy vezethették be maguk között. Én akkor voltam rosszul, amikor egyikük a járásra azt mondta, hogy kolbászolás.
- Igen, a hetvenes évek elejétől kezdték el terjeszteni a tolvajnyelvet együtt a Főnix fekete mágus Rákóczi tér néven fenn maradt népével végtelen hosszabbítást rendezve áldozatuk teljes kicsinálása miatt, a jövő népeként magukat futtatva híres emberként szerte a világon.
- Én is emlékszem, amikor a klubjukban '72-ben megbeszélték, hogy likvidálják a tökéletes ellenségüket, kiadták ennek örömére a Club Whiskey feliratos italukat, majd nyitottak a végén a tor-ünnepüknek a médiában valamennyi csatornájukkal dicsekedve, zabálva, mutogatva, milyen szép ruhákban járnak, nagy gazdagságra jutottak a stricik a lányokkal.
- Pedig amikor elkezdték, drága Vilma, még csúfolták is őket, hogy mit akarnak a médiától, ők a gálya, Főnix éjszakája fekete népét jelentik, ezt titkolva mentek Japánba is, hogy a világ ne tudja meg, mit jelent valójában Magyarország. Itt állandó szív támadása történt a ritka tehetségeknek, szépeknek, csillagoknak, már többezer éve tart a sorsuk, tettük, mészárlásuk rajtuk történő végrehajtása, mint nemi és kommunikációs csapásonként.
- Igen, minden gondolkozásra képtelen szőke Rákóczi téri helyett a fejüket támadták meg értelmiség legyőzésképpen az áldozatoknak. Így lett Magdika okos barna náluk egy mázsásként, ahogyan bemondták egyik műsorukban. Szóval a hetvenes évek a kezdete volt a fűnek, kábítószernek, alkoholnak, ciginek, erkölcstelenségnek, majd jött a szleng, aminek az eredete náluk, mint nemi csapásoknál gyökeredzik, amik váladékok, testrészek állandó emlegetésével beszélnek, s ezt természetesnek tették az egész világon.
- A szlenget szerintem is itt találták ki, a sz@r leng jelentéssel bír, ami állandó egyik szavukat jelenti a többi nemi váladék általuk használt szavaik, meg a szexeikre vonatkozó aktusok nevei mellett.
- Tehát a zsargon, Bélám megmaradt mai napig börtön nyelvnek, melynek semmi köze a perverz, trágár beszédhez, ez sohasem létezett, magára figyelmet felhívó fekete mágus aljanépé.
- Még a filmeket is így fordították le, amire mindenki felfigyelt, Vilmám, hogy miért beszélnek ennyire mocskosul, így állítva be az egész világot, egész Amerikát, ahol hatalmas munkát végeztek a hatvanas évek óta, de már elkezdték ezt Gábor Zsazsájukkal, folytatták a végtelen szappantisztító sorozataik országaival ember áldozatukkal tisztítva őket.
- Igen, Vilma, hallottam, hogy a Dallas filmsorozat sem véletlen, az volt az első talán az első olajmágnás elmeosztály, utána jöttek a new yorki filmsorozatok, a mexikói az Eszmeralda, a braziliai a kancsal Isaora, meg a rengeteg maffia, amit innen rendeztek be a világ-könyvtárukkal, mint Chicagot, amiből később már Vészhelyzet lett, amikor odament Weöresék által idehozott egyik távol-keleti pusztító, amit a Szörnyeteg koporsójában dolgozott ki.
- Végtelen a Hunnia elmeosztály honfoglalása az egész világon 130 éve már, azóta tart a kihalatása a népeknek, nevük felvételével új népek telepítése Indiából, néger külsőre meghízott motorosokkal, zenészekkel, rapperekkel, szigetekre telepített vas termékenységi törzsekkel.
- Már Holliwoodot is teljesen benépesítették, mely kezdődött egykor Merlin Monroejukkal. Mára már átvették az filmrendezéseket teljesen a Rákóczi terével a borsodi rokonságnak, a kínaiak is ott vannak, nem engednek senkit sem érvényesülni.
- Bélám, a hetvenes években már megjelentek a pártbizottságok által káderként beiskolázott parasztok is a falvakból, melyek ,,és" helyetti kötőszava a b@szd meg volt. Magdikának a nevét volt férje soha ki nem ejtette, így beszélt vele, ez volt a mondatvégeinek a nyomatékosítása, meg a genyó megnevezése a nyanya mellett. És ezt elnevezték kommunizmusnak, melyet Magdika a Ki az úr a házban című novellában is megírt, így hajtották végre áldozatukon teljesen felfoghatatlan, érthetetlen módon az összes kommunista, vallási koruk mellett.
- Megborzongtam most, hogy is bírhatta ki az a törékeny, hiperérzékeny asszonyka ezt a megalázást, milyen kommunizmusta, vallási kor volt ez?
- Főnix Rákóczi téré, valamennyi könyvét a lyukas szívű könyvtulajdonosnak ezek hajtották végre, a főszereplők nem vállalták a szerepeiket. Nem is lehet kiejteni ezeket a szavakat, mert ez már nem zsargon, annak sem mondható, ez szleng, amit maguk találtak ki, mert ezek a fertelmek ilyenek.
- Vilmám, hogyan lehet ez, én azt hallottam, hogy Hunnia börtön elme zárta le a magyar határokat végezni az utolsó tiszta emberekkel?
- Így is van, a börtönből kiengedtek mindenkit, szerte mentek a világba balettozni, meg különféle gazdagságba, mindegyik nyaralt, szerető családot hoztak létre, az emberektől elvették, megtiltották a szeretetet, tiszteletet, mert nekik nem járt volna. A Hunnia börtön és a Rákóczi téri iszonyatok együtt vannak többszáz éve már. Mindenért Magdikát támadták, kezdve az agy nélküli fejük, kiálló combjuk, fenekük, anyajegyeik, öregségi foltjaik, szeplőik, deformációik miatt, valamennyi sorsát rajta hajtva végre, míg a nemi csapások szent életet éltek férjhez adva mindegyiket, megnemesedtek, emberré váltak egyetlen közös nagy áldozásban.
- Tehát véglegesre készültek a csapásai a világnak, mindent elkövettek, hogy átvegyék az irányítást a médiában és minden fontosabb helyen, hogy maguk írjanak történelmet, meg maguk rontsák a nyelveket, amerre megfordulnak. Ez a saját szlengjük, nem csoportnyelv, nemi és váladéknyelv, párzó nyelv, mivel valamennyien nemi csapások.
- Legalább mi beszéljünk róla, ami a politikusok feladata lett volna, ha nem a börtön emelte volna őket áldozásukkal.
- Majdnem ötven év telt el azóta, amióta átadta a II-es elmeosztály klubjában az áldozását a három gyerekesekkel megjelölt családok sorsát végrehajtva csillagon szépsége, ének, nyelvi tehetsége miatt likvidálása, összezúzása, csonkolása miatt a Főnix fedőneves Rákóczi térnek.
- A szlengnek mondott tininyelv, mint magyar nyelv összezúzója folytatásában az 1983-ban kezdett nyelvi ellenségük legyőzésének nem szleng, hanem börtön nyelv, mert egyetlen csoport sem irányulhat tendenciájával saját országának tökéletes nyelve ellen.
- Összegezzük, drága Vilmám, hogy már a legelső gyerekeknél megszokottá tett tinó, ökör, szarvasmarha, őstulok csúfolás a zsargonhoz tartozott, ugyanúgy, mint a hülye szó, amire a gyerekek szíve régen összerezzent. Mindenféle gyalázás, gúnyolás szava a börtönt jelenti.

2017. április 24.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Férfi becsület (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-04-17 23:30:35, hétfő
 
 
 
- Béééla! Hallottad, hogy Gyuszikának megszakadt a szíve?
- Igen, drága Vilma, sok volt, ami történt vele, a rengeteg meghurcolása, gúnyolása a becsületének, nevetése az emberségének...
- Akkor halt meg infarktusban, hirtelen, amikor hosszú  koldultatása, állandó kifosztása után az alkoholisták, füvesek emelése közben először életében születése napján jóllakott és volt új ruhája is.
- Igen, hallottam Magdikától, hogy a Kelet egyik tagja az öccse életéről szóló novellája címét átjavította Fekete bárányra azzal kezdve az írást, hogy Gyuszika más ócska ruhájában szégyenkező fiú Hamupipőke volt.
- Honnan tudta a költő ismerős, mi történt a családdal?
- Drága Vilmám, mindenki tudta, hogy mi történik velük, mondták is többen, hogy az országnak kell helyettük szégyellnie magát, s hogy ne énekeljen Bródy dalokat. Magdikával együtt rajtuk hajtotta végre a Hunnia börtönelme ország utolsó nyelvi ellenségként és Kohut emberi családként a világkönyvtárukat, melyet előre megírtak közösen, majd lezárták vasfüggöny néven folyamatosan a határokat.
- Magdika erősebbnek bizonyult, 59 évig bírta a hidegháborút egy egész ország ellen, de Gyuszinak férfiszíve volt, Bélám és tudjuk, hogy a férfiaknak elég egy becsületbeli ügy ahhoz, hogy a szívük megszakadjon.
- Gondolod, Vilmám, hogy ennyire gyenge a szívünk?
- Igen, Bélám! Tudom, hogy a férfi jelenti a családi példamutatást és aki erkölcsre, igazmondásra tanítja a gyerekeit, aki biztonságot nyújt mindenkinek, aki iránt feltétlen bizalmat érzünk, de bármelyik veszélyeztetése ezek közül elég ahhoz, hogy egy szív meghasadjon.
- Talán igazad van, drága Vilma! Régebben a becsületbeli ügyeket a férfiak párbajjal oldották meg, kesztyűjükkel meglegyezve előtte a latrok arcélét, már ha egyáltalán volt látható személyiség vonású ábrázatuk, amiben kételkedem, a sértést csak vér moshatta le.
- De sokszor ez sem volt igazságos, Bélám, mert mindig az ügyesebb, a fegyverforgatásban jártasabb volt a győztes. S valljuk be, hogy egy szíve miatt összeroskadt férfi nem is igen alkalmas a lovagiasságra. A becsületét az embereknek másképp kellett volna megvédeniük.
- Az emberek nem mennek a gonoszok bíróságára, mert ez meghurcolásnak számít minden korban és időben. Nem bírják ki a tárgyalásokkal járó tortúrát és megalázást.
- Gyuszika és talán úgy bírta, Bélám, hogy Magdika erősítette, biztatta, vigasztalta. Gyuszi nem tudott kiállni Magdi becsületéért, s amikor mindkettőjüket megbélyegezték, megcsonkították az értelmiség legyőzők és kommunikációs csapások szerepét és sorsát végrehajtva rajtuk, csak néztek egymásra könnyes szemekkel, abban reménykedve utolsó pillanatig, hogy a rémálom egyszer véget ér, mindez nem történhet meg büntetlenül bízva az emberiességi törvényekben.
.- De abban az országban, mely a világ minden könyvét és főszerepét rajtuk hajtotta végre minden korával, idejével az egykori világnak nem volt segítség, valamint a kivizsgálás az ügynek is nehézkes, mivel elmeosztály alá rendelték azokat, amik a sötétség fertelmeivel mészárolnak, s ha ezeket valaki észleli, ha csak annyit mondjon, hogy tönkre tették, máris megbélyegzik. Az összes kommunista, vallási kort elmeosztály tagjai jelentik, biztonságban van a Hunnia elmeosztály a könyveivel, filmjeivel, szív küldi szívesen kezdete óta a szívszeretettel bíró emberek megtámadásának titokban tartásával
- Hihetetlen ez Bélám, hiszen nagyon kevés szívvel rendelkező ember élt mindig a világban, s éppen ők voltak veszélyben, minden bénító, csonkító csapást, gyalázását a tökéletes embernek miattuk találták ki és hozták létbe, mint egykor Ádám és Éva személyiség, vagyis arc nélküli népét ember formában megteremtve. Gyuszikának is összezúzták az arcát, vagyis a személyiségét keresztül húzva megsemmisítették a nácik helyett emelésükkor, mert ők is az elmeosztályukhoz tartoztak, meg Magdikát bezárták börtönbe, nem engedve az utcára, a boltba harminc évig, mert a nácik bolt- és közlekedési fóbiások lettek volna.
Szóval az egész ország tudta, hogy 81 éves hosszabbításban ismételve az olaszliszkai Benkő Lajos nagyapa támadását Magdikán anyja sorsával együtt, akit megtámadott a Rákóczi téri média a szőke Gábor Zsazsa kezdettel gondolkozás nélküliség miatt, mint amiket létbe léptettek patológiai nemi csapásként agy nélkül, folyamatosan bombázva emiatt Magdika fejét is születése óta érthetetlen és felfoghatatlan cselekedet, melyet páran próbáltak leplezni Vilmám, amit észlelt az ország semmiről sem tudó lakossága, de senki semmit nem tett, s már túl késő volt.
- Gyuszika úgy halt meg, hogy semmit sem tudott arról,mi történik vele, hogy őt végig csonkították kommunikációs csapások helyett, s hogy a kommunista elmeosztály csúfolta Magdikát a jó helyesírása miatt, azt híresztelve már a nyolcvanas években, hogy a Kohut áldozatok, mint nyelvi ellenségei az elmeosztálynak, mind elmebetegek, előre készülve arra, hogy még nagyobb iszonyatot fognak végrehajtani. Magdikának még a hangszálait is leszaggatták, megnémult örökre, mert a legtehetségesebb volt minden művészeti ágból, időmértékesen beszélt, s neki volt a legszebb énekhangja a világon.
- Nem restelltek ennek ellenére a fényevésen tartott áldozatok példájából tanulni, nemesedni, emberré válni, ahogyan Weöresék előre készültek Jékelyékkel arra, hogy egyetlen nagy közös áldozásukkal megváltják egész Keletet és a cigányságot.
- Egész India benne van akkor, végtelen a tisztulásuk....
- Így van, drága Vilmám, már 1956. óta tart a Hunnia börtön elme ember áldozása, a hozzájuk tartozó országok és népek semmit sem tudtak arról, mi az a vasfüggöny, hogy itt vannak az elme kommunisták, s hogy egymás után valamennyi kommunista korát a történelemnek végrehajtották a gyerekeken 1989-ig, a Táncdalfesztivállal már másodszor zárva le az országot, s hogy Szovjetúnióban Putyin miskolci berendezésű nemi csapásokból álló felszabadító hadserege várakozik. A régebbi orosz kommunistáknak 1956-ban még a szívüket is kivájták a Rákóczi térrel, mert a börtönbe zárták a Hunnia elme bűnözőit és kommunikációs csonkítóikat.
- Mi történt rendszerváltáskor akkor, drága Béla?
- A kommunista korok egymás utáni végrehajtása végére érve főszereplőként megtéve Magdikát kezdték a Hunnia elme vallásainak korait egymás után emelni, valamennyi feszületesük a Rózsáikkal megjelöltek helyett Magdika volt egy személyben.
- Magdika szíve talán ezért lett annyira kitartó és reménykedő, erőt és támogatást nyújtva mindenkinek, Gyuszikának is, mert a férfiak, Bélám egyetlen becsületet ért sérelem, vagy értelmetlen, sokáig tartó szenvedés során felmondja a szolgálatot. Nem bírja a szív elviselni az emberség sárba tiprását.
- Drága Vilma, elég, ha beszélünk arról, mit tettek a Kohut emberekkel, máris nyilall és sajog a fájdalom, nem bírom feldolgozni a gyalázatukat folyamatosan erkölcs, becsület, emberség, törvény, szépség, magyar nyelv, ének, logika és értelem ellen. Aki embereket hurcol meg, dönt nyomorba, azt az embert bántja, aki nem ismerte a rosszat, a bűnt, s szándékosan leírja, hogy olyat követ el üzenve mészárlásukkal az orosz honba, hogy tettüket többé nem mossa le a hó abban a tudatban, hogy mivel titokban vannak cselekedeteik, nehéz és majdnem lehetetlen bizonyítani, biztos a dolgában, hogy mint eddig, soha nem kerül büntetésre. S vissza sem lehet adni,mert a sötétség cselekedetei szív nélkül valóak törvény és szív, emberiség ellen.
- Ha jól vettem észre Bélám, nekik vannak saját emberjogi bizottságaik, ahol orvosolják, ha néha visszakapnak valamit az élettől.
Igen, ezért mondtam, hogy az ítélkezés és törvénykezés mindig a gonoszoké volt, őket meg lehet hurcolni, nem tesznek kárt a nem létező személyiségükben és tisztátalan lelkükben.

2017. április 17
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H-Kohut Katalin: Húsvét (Vilma-Béla pérbeszéd)
  2017-04-10 03:12:57, hétfő
 
 

- Béééla! Mit készítsünk Húsvétra?
- Drága Vilmám, amit általában szoktunk minden éven...
- De az már unalmas!
- Akkor újíts valamit!
- Jó, akkor kipróbálom az új franciasaláta receptet őzgerincformában. Zselatinnal kell összekeverni, attól dermed össze és főtt tojásokat lehet a saláta közé helyezni.
- Biztosan nagyon finom lesz és jót mutat majd a Húsvéti tálon. Mit akarsz még készíteni?
- Tudod Bélám, megmaradok a szokásos menünél, talán lesz húsleves és töltött káposzta is, meg csirkemellfilé zöldségkörettel, fokhagymás saláta öntettel, sült burgonyával, az a kedvencem.
- Sonkát vegyünk, drága Vilma?
- Inkább most kihagyom, viszont kinéztem finom főtt, füstölt tarját, az finomabb lesz.
- Akkor a húsvéti tál most főtt tarjáből, házi kolbászból, franciasalátából, egybefasírtból fog állni. Nem is kell külön főtt tojás hozzá!
- Szerintem sem, Bélám, lesz főtt tojás a fasírtban és a franciasalátában is. Fonott kalácsot viszont veszünk hozzá.
- Nagyon finom lesz minden, szeretem az ünnepeket, drága Vilma! Csak már a vendéglátás kicsit sokba kerül nekünk. Nem a
- gyerekekre gondolok, hanem az idegenekre, távoli ismerősökre.
- Így van, Bélám, miattuk veszünk mindig sört, bort, pálinkát és sütjük a sok süteményt! Még válogatnak is, mi pedig hallgatjuk az ittasok harsány dicsekvését. Tavaly elhatároztam, hogy soha többé nem engedek be ismerős családot sem...
- Mi történt, drága Vilma?
- Jött az üzemvezető a fiával, ha emlékszel rá. Megvendégeltem őket húsvéti tállal, itallal, üdítővel, süteményekkel, miután meglocsoltak engem. Egyszer csak odasúgta nekem a fiú, hogy neki kell a pénz, mert most biciklire gyűjt. Gondoltam magamban, én pedig lakásfelújításra, de odaadtam neki a pénzt, már amennyit tudtam nélkülözni. Keserű a szájízem azóta, ha a Húsvéti locsolkodásra gondolok.
- Nem is mondtad nekem, hogy Bandika megzsarolt téged pénzzel. Mikor gyerekek voltunk, kaptunk az ismerős néniktől egy forintot, néha kettőt, de ezt is restelkedve fogadtuk el, mert nem azért mentünk, hanem tiszteletből. Már ezt mára elfelejtették, hogy a nőket meg kell illatosítani, hogy el ne hervadjanak szépségükben.
- Én meg mentem a fiútestvéreimmel locsolkodni, Bélám. Hajnalban, mire felébredtünk, az ablakban találtuk az ajándékainkat, apa azt mondta, odatette a nyuszi. Mindhárman kaptunk csokitojásokat, csokinyulakat, csibéket, meg tojáscukrot, viszont a két testvérem egy-egy üveg illatos kölnivizet is.
- Ez így dukál, drága Vilma, nálunk is így volt.
- Csakhogy én felháborodtam azon, hogy nem kaptam kölnivizet, mert egyenrangúnak éreztem magamat a fiúkkal, s mentem velük locsolkodni a szomszédokba. István bátyám szégyellt engem, mikor elkértem tőle a kölnivizet. Elmondtam a locsolóversikémet és kaptam érte egy forintot, meg finom süteményeket.
- Akkoriban a lányok még főtt tojásokat festettek még, drága Vilma! Annyi tojást soha nem ettem, mint Húsvétkor, sőt az egész család arra járt.
- Igen, én is festettem, mert anyám ezt mondta, de nem értettem, miért, nem is vágytam arra, hogy a fiúk meglocsoljanak. Nem ismertem a locsolás misztériumát, s amíg nem vagyok tisztában valaminek az értelmével, addig nem foglalkozom vele különösebben.
- Most sem változtál, drága Vilma!
- De már tudom, hogy azt akarod, Bélám, mikor meglocsolsz, hogy örökké fiatal és szép maradjak neked, meg nagyon tisztelsz. Ez kölcsönös.
- Tudom, drága Vilma, ezért szeretem veled az összes ünnepet, a Húsvétot is. Már alig várom, hogy együtt falatozzuk el a finomságokat!

2017. április 10.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: A varrónő (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-04-03 15:52:32, hétfő
 
  H.Kohut Katalin: A varrónő

- Béééla, nem vállalta el a varrónő a ruháimat, mit fogok felvenni?!
- Vilmám, van elég ruhád...
- Bélám, nem tudod, hogy a ruhákat nem lehet felvenni szaladgálósnak, csak időnként, meg színházba, alkalomra?
- A ruha alatt minden ruhádat értem, drága Vilma!
- A nadrág nem ruha, ruhaneműek csoportjába tartozik, mint a szoknya, a blúz, az ing, a farmer, meg a kabát-féle is, a pancsókkal együtt.
- Akkor milyen ruhád nincsen most, Vilmám?
- Nadrágjaim, meg szoknyáim, meg pár felsőm, ami fontos lenne.
- Rengeteg nadrágod van, meg szoknyád...
- Igen, de egyet sem tudok felvenni, mind nagy rám, lötyög rajtam.
- Értem, akkor pakold össze, elvisszük a varrónőnek, hívd fel telefonon!
- Már felhívtam, azt mondta, nem ér rá most, rengeteg munkája van. Egyébként is csak az ismerősöknek vállal, igaz, hogy kétszáz egy nadrág levágás, ötszáz egy átalakítás, talán érdemes lenne várni rá, de nincs időm, itt van a jó idő, kellenek a ruhák.
- De éppen tegnap vásároltál új fehér és keki nadrágot, mi a baj velük?
- Lecsúsznak a derekamon, drága Bélám, ilyen az olcsó kínai, nem akartam sokat fizetni új tavaszi ruhákért. Olcsó húsnak híg a leve, ahogyan szokták mondani.
- Menjünk akkor a varrodába, pakolj össze, drága Vilmám!
- Jó napot kívánunk, hoztunk pár ruhát bevetetni, nadrágokat levágatni, szoknyákba gumikat húzni, kiválogatjuk, ami belefér a költségbe, mutatjuk a legfontosabbakat!
- Meddig mehetek el árban?
- A szoknyák és a nadrágok lennének a legelsők, mennyibe kerülnének?
- 7.600,-Ft, mert mindegyik szoknyának a tetejét meg kell bontani, gyárilag vannak, nem lehet simán gumit fűzni beléjük, a nadrágok közül egyet be kell szűkíteni, egybe cipzár kell...
-Még egy fontos keki blúzom lenne beszűkíteni a két oldalát...
- 1.500,-Ft...
- Jó, akkor azt majd a jövő hónapban...
- Bélám, maradt még pár ruhám, de telefonált a varrónőm, hogy vigyem át, elvállalta őket darabját ötszáz forintért, átvittem hozzá a blúzokat, meg három nadrágot átalakítani, még 3.000,-Ft, talán ez már méltányos ár, nem olyan drága, mint a varrodáé.
- Ráadásul a varroda vidéki áron dolgozik, Pesten sokkal drágább lenne minden.
- Nem is tudom, hogy honnan lehet szert tenni egy baráti ismerősre, aki jól tud varrni, lehetne rá mindig számítani?
- Majd keresgélünk, drága Vilma, meghirdetjük az interneten ott, ahol élünk a környékünkön.
- Tavalyelőtt találtam egy varrónőt, aki házhoz jött, felhívtam telefonon, de már befutott azóta,meg kellene keresni a bonyolult labirintusos utcák között, hol lakik. De a kezdő árait is felemelte azóta.
- Így van ez általában, mindenki kezd egyszer valahol, aztán amikor már nagy igény van rá, elrontja az egészet, csak nem tud róla, hogy már nem szívesen keresik.
- Lánykoromban egészen más volt, akkor a ruházati szövetkezet varrónői vállaltak otthon munkát. Így varrattattam Kohárikné Margitkával lila-fehér trapéz aljú nadrágkosztümöt, s mire megvarrta, már ott voltak hozzá a kiegészítőim, a fehér pantonett papucsom, meg a fehér tergál kardigánom. Nem volt sok ruhám, mert nagyon keveset kerestem, de azok harmonizáltak egymással. A sárga-vörös piké ruhámhoz vásároltam egy sárga-vörös holdjárót, a piros mini ruhámhoz piros szandált és táskát, de volt amihez csak szandálcipő illett.
- Milyen az a szandálcipő, drága Vilmám?
- Olyan, mint a szandál, csak elöl zárt az orra, a szandál pedig körben nyitott. A pantonett papucs valójában, elöl zárt az orra, ma is lehet kapni, csak más néven. Régen külön néven volt minden nevezve, hivatalosan, akkor, amikor még lehetett kapni fél méreteket is cipőben. Például fekete trapéznadrághoz fekete parafa szandált hordtam.
- Ahhoz képest most nincsen olyan sok táskád és cipőd, mint amikkel hozzám jöttél, mi történt?
- Nem is tudom, drága Bélám, talán már a drapp, bordó, cseresznye és hasonló színű ruháimat mindig variálom olyanokkal, melyekhez van cipőm és táskám is, meg ritkán lehet kapni ezeket a színeket.
- Akkor most meg volt a tavaszi ruhafelfrissítés, minden rendbe téve, átalakítva, most már igazán van mit felvenni, Vilmám!
- Igen, köszönöm a varrónőmnek, hogy jelentkezett, meg tudtam oldani az összes ruhámat, melyeket félretettem azzal, hogy nincs mit felvenni. Most már bátran nézek szembe a kihívással, hogy minden napra van új ruha, melyekben jól érezhetem magamat.
- Akkor érzi magát előkelően és elegánsan a nő, ha mindig meg tud jelenni...
- Igen, talán így is lehet mondani, fél egészség a fittség, szépség mellett a harmonikus elegancia, drága Bélám! Köszönöm, hogy vagy nekem, támogatsz mindenben!
- Én köszönöm, drága Vilmám, hogy Veled ennyire szépséges és értékes az élet minden pillanata, még a kirándulás, séta is, mindig rácsodálkozom elegáns megjelenésedre.

2017. április 3.

 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Félelem
  2017-03-27 17:50:41, hétfő
 
  - Bééélám! Tudtad azt, hogy a félelem maga a szolgaság?
- Hogy érted ezt, drága Vilmám?
- Úgy, hogy a félelem teljesen lebénítja az embert, nem képes átadni másoknak a szeretetét, olyanná válik, mint aki rosszat tett, bűnös valamiben, vagyis szolgája lesz a félelemnek.
- Ez most hogyan jutott az eszedbe, drága Vilma?
- Magdikáról, mert amikor beszélek vele, pár hónappal az átélt harminc évnyi trauma után is kiguvadt szemekkel tekint néha, ilyenkor megijedtek a pillantásától.
- Mitől lett ilyen a nézése?
- Attól, Bélám, hogy 1983-ban a sátoraljaújhelyi Révész utcát összerakták a miskolci Bertalan utcával, azokat rendezve be lakóknak árnyékokkal, kíséretükkel, halotti, szellemvilággal a másik világból, köztük Bodorral, a nyolcadik utas a halállal, aki születésekor támadta meg Magdikát a szülészeten, űrpók lányának népével együtt, rengeteg feketemágusi cigánnyal, kurvázva őt egyből, mikor megszületett érthetetlenül azért, mert a Rákóczi térnél születik meg a barna bőrrel a pusztítóknak a gyermeke, amik elviszik az anyáknak a fogait, ezért egyből kiszedte a Keresztöltés népe az embereknek a fogait.
- Nagy ijedtség lehetett a kisbaba Magdikának szemezni a szörnyetegekkel...
- Még nagyobb az, ami 1986-ban Csernobilkor és utána történt. Nem törődtek vele, Bélám, hogy már két gyereket adtak neki ajándékul, azzal sem, hogy ő jelenti az emberiségi törvényt, egyszerre adták ki rá a támadási parancsot a két utcai lista alapján maguk helyett, saját sorsukat hajtják végre folyamatosan.
- Borzalmas ez, még belegondolni is, nemhogy átélni, drága Vilma! Mi történt Magdikával a támadás után, hogyan gondoskodott a gyerekeiről?
- Másvilágba került, hatalmas többek által végrehajtott hipnózisba, úgy járt, mint egy báb szögletesen, nagyra tágult szemekkel, így szolgálta a gyerekeit, azokat a munkahelyeket, ahová a romániai újhelyi rendőrség űzte maga helyett tizenhat órázni, saját sorsát végrehajtva.
- Kik ezek a törvénytaposók, akik mindezt tehették büntetlenül, drága Vilma?
- Ezek kiváltak egykor a sátán bibliájából vasföldként, ez volt a kezdetük, túlvilági életet hirdettek a bűnözőkkel, vérföld volt a jelük, vélték és végre is hajtották, hogy megváltoztatják az Időt és a törvényt.
- Kezdetben voltak vasak?
- Igen, akkor vastrágya eszméket szórtak szét mindenféle izmussal, mint szocializmussal, kommunizmusokkal, vallási ébredésekkel, akár, mint most is, viszont saját sorsukat, tetteiket, gyilkosságaikat, bénításaikat, csonkításaikat az áldozatokon hajtják végre többszáz éve már, Bélám. Biztosan hallottál róluk!
- Igen, a vastrágyáról hallottam, hogy ezek aranynak hirdették meg magukat, állandóan aranykorra vártak kezdetben, még Arany János idejében, csakhogy ezek kiváltak Romániából egykor Rákóczi idejében, azóta Rákóczi térként mészárolnak közösen a kurtizánokkal, való világ fenegyerekeivel, börtön bűnözőkkel, ezek jelentik az értelmiséget többezer éve.
- Valóban, Bélám, ezeké a szociális hálózat, minden elmeosztály, ezért titkon vannak azok a tettek, melyeket végrehajtanak maguk helyett, saját pszichiáterekkel.
- Megindult a föld, drága Vilmám, akár egy kaliba, jaj lett a földlakóknak úgy látom, ha menekülnie kell az embernek a törvénytaposók és bűnözők elől, ha van hová...
- Magdika is, drága Bélám a kilencvenes években naponta írta a novellákat, prózákat, verseket, dalokat arról, hogy reméli, van egy magasabbrendűbb földöntúli nép valahol a világűrben, akik látják őt, vizsgálják a gondolatait, a szívét, tudják, hogy segítségre van szüksége, eljönnek érte és kimenekítik innen.
- Tehát már az Istenben nem hitt akkor?
- Már akkor imádkozott annak ellenére, hogy megtámadásakor még azt mondogatta, hogy nem ismeri az Istent, de ha mégis létezik, bocsásson meg neki, megadja neki mindazt a tiszteletet, ami egy Istennek jár. Magdika, mint benső szív-törvénnyel rendelkező utolsó embere az országnak áldozása közepette egyenrangú félnek tekintette a mindenki által magasztalt Istent, sőt megvédte őt, azzal, hogy az Isten ártatlant nem hagy szenvedni, biztos benne, hogy nem miatta lett ilyen a sorsa, mindez a gonoszoknak a műve.
- Hihetetlen, két lábon járó törvény a földön, hogy is kerülhetett ide, drága Vilma?
- Úgy, hogy valamikor régen csak szív-törvénnyel rendelkező emberek éltek a világban, akiknek nem volt szükségük saját felettes papra, vagy hitszónokra ahhoz, hogy erkölcsösen, példamutatóan, becsületesen, szorgalmasan éljenek a világban. Magdikáék miatt az ország Hunnia börtön elme néven lezárta a határokat, hogy az utolsó Kohut embereket lemészárolja. Ebben minden benne van. Nem ember ezek szerint egyik sem, amelyik ember formában látható.
- Mitől dülledt ki Magdikának a szeme Vilmám?
- Megijedt a támadásakor, amikor jelet adtak a csernobili robbantással, hogy iszonyat történik Borsod megyében, majd 1992-ben, amikor a börtön tégla lakásba való zárása után folyamatosan a náci bolt és közlekedési fóbiások helyett, már a cigány és börtön emberjogi bizottságok nyitásakor, emelkedésükkor jelentkezett a láthatatlan világ, eltaposva mindenféle földöntúli törvényt, a lakásban vonult fel a média is Csillagok háborúja néven, a halottak ültek a fotelekben, ágyakon, mikor a Zöld medeia horroros felvonulása történt Amerikának Silvia Plath Üvegbúra könyve alapján zöld köntösében Magdikának. Felvonult az egész láthatatlan világ, köztük a pusztítók, a halál, amelyik minden éjjel legyőzte, nem hagyta aludni, tüdejét támadta meg, leállította, s mikor majdnem megfulladt Magdika, s feloltotta a villanyt, akkor enyhült a halál-sikolya.
- Rémisztő, drága Vilma!
- 1992. óta nem tudta leoltani a villanyt, kigyulladt a lámpája éjszaka, meg a paplan rajta, kifűrészelték alóla az ágy lábát, hörögtek felette az ózdi halálmágusok, ez volt a kezdet. A szenes holmit a lucsokból 1998-ban kezdte kimosni, addig tartott a felvonulás mindene összezúzása, szétlyuggatása mellett, utána folytatódott a kínzása érthetetlen módon sátán feleségeként a törvénynek, aki soha nem ismert egyetlen bűnözőt sem a világból. 1993-ra már kidülledt a szeme, rémült pillantás ez, nem tudom, hogyan nyugodhatna egyszer is meg. Azt hiszem, Magdika akkor lendült át tudatával az álom világba.
- Akit ilyen rémület és rettegés ér, legyen bármilyen halállal összefüggésben csak a teljes nyugalom, a szerelem tudja elfeledtetni, mindent elsöprő érzésre van szükség ahhoz, hogy a halálfélelmet enyhítse, elmulassza egyszer.
- Igen, Bélám, Magdika lánya ugyanilyen pillantásokkal néz, amióta ott találta az anyját kétszer eszméletlenül a földön. A rettenet és a tőr, melyet a bűnözőknek megírtak egykor, nem érinthetett soha tiszta szívű embereket.
- Míg fel nem oldódik a szeretetben a félelem, fel nem szívódik, mint a pára az üvegen, addig Magdika és mindenki, aki átélte a halálélményt, a horrort, a másik világ jelentkezését szellemvilágokkal együtt a lakásban, a félelem alattvalója. Az álomvilágból úgy kell éleszteni, hogy szembesíteni kell mindazzal, amit átélt, megmutatva neki, mitől menekült el a valóságból, majd visszatér fokozatosan az alaki gondolkozása.
- Reméljük, soha többé nem lesz ilyen fertelem, hát még ha minden elmondható és leírható lenne, amit a borsodiak elkövettek a szentélye ellen az utolsó törvénnyel rendelkező Istennőnek.

2017. március 27.


 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Kiokosított bombák (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-03-20 13:42:38, hétfő
 
  - Béééla, tudtad azt, hogy mennyire veszélyes a falusiaknak tanulni?
- Miért, drága Vilma, honnan jutott ez eszedbe?
- Csak emlékeztem arra, mikor egyszer a pártbizottságon dolgoztam, mielőtt megismertelek téged, hogy nem engedtek engem főiskolára és egyetemre azzal, hogy csak a falusiakat iskolázzák be káderként, én nem vagyok a káderutánképzés részese.
- Igen, Vilmán, így lehetett a kommunista időben, de ez csak egyszer volt.
- Tévedsz, Bélám, mert a gonoszok a világ-könyvtárát egykori történelmeknek folyamatosan ismétlik az összes izmussal, mint szocializmussal, kommunizmussal, radikalizmussal, liberalizmussal, okkultizmussal, nácizmussal, fasizmussal, minden vallási ébredő játszótér egyházával, együtt ahogyan vannak Borsod megyében berendezve.
- Vagyis állandó a falusiak szándékos kitermelése, Vilmám?
- Igen, erre akartam mutatni, hogy az analfabétákat, amelyeket a római egyház egykor a falvakba telepített, mint reformátusokat főleg, sátán bibliai szereplőiként folyamatosan, szándékosan termelik ki párttitkároknak, papoknak azzal a szándékkal, hogy megalázzák velük a városi embereket kezdetben, míg voltak emberek.
- Miért voltak?
- Mert Bélám már száz éve csak polgárok maradtak a városokban, őket akadályozták meg a tanulásban.
- A polgárok honnan vannak, Vilmám?
- A polgárok borsodi Polgár község berendezése mellett az apokalipszis részt képezték mindig. 130 éve robogott be Miskolcra a miskolci névtárú világot szétdaraboló, kommunikációsan leépítő, értelmiség legyőző, nemi gyalázók, mészárosok hadserege miskolci Rákóczi tér néven.
- Honnan van a Rákóczi tér elnevezés, drága Vilma, hiszen az csak egy terét jelenti, egy kerületét Budapestnek?
- A pesti XIII. kerületi Rákóczi teret a Hunnia börtön rendezte be kocsisoros lányaival, Ibolya presszóval, szándékosan, hogy elterelje a népet Miskolcról, míg a város tisztul és emelkedik utolsó magyarok lekaszabolásával. A Rákóczi tér nevét a románai Rákócziról vette, az ő idejében váltak ki kezdetben nemi gyalázókkal a fekete mágikusokkal.
- Iszonyat ez, drága Vilma!
- Lázadoznak sokan, amikor egykori Magdika utolsóként kért segítséget, leírta, hogy valamennyi Halak szülött, református szőrös kezdetével egykori Mohamed támadóinak, minden Ildikó, Erika, Ágnes, Anna, Marianna, János, Ferenc, Pál, Gábor, Gabriella, Veronika, Annamária, Rózsa, Babi, minden szőke gondolkozás nélküli nemi csapás, minden kettős keresztnevű és helységnevű,foglalkozás, város és országnevű belőle él, saját szerepét, sorsát végrehajtva együtt a Farkas nevű halálvilág építőjével Müllernek, Sziámi kivégzőjével az ózdi fenevad mágikus erejével a menhelyiekkel együtt, 81 éve rendezik meg saját kivégzésüket, azóta hosszabbítanak egykori Vénusz kaszabolással, utolsó ember, egykori Kohut család kommunikációs bénításával, kezdve a dadogósak miatti csonkítással, folytatva a Kecskések, Farkasok sorsát, mert nyomorultak voltak, Vona gábor és Ádám és Éva népe arc, mint személyiség nélkülisége miatti arc áthúzását, megszüntetése végett az utolsó embereknek.
- Miért Vénusz az áldozat, történelme nem hiteles, drágám...
- Ne idegesítsél, Bélám, nem hallottad, hogy Szabó István lyukas szíve miért van, mint világ-könyvtárosnak állandóan, amelyik saját könyveit, szerepeit a szereplők helyett mindig isteneken, istennőkön hajtja végre, elsőként a görög Zeusz ellen támadott, akkor támadta meg Vénuszt, Illés megvédte, ekkor lyukas lett a szíve.
- Honnan tudod, drága Vilmám ezeket?
- Magdika megírta azt a világ-történelmet, amit rajta végrehajtottak kezdve a szív küldi szívesen slágerekkel az egykori történelmet, ott maradt nála második kórházban történő legyilkolása után Bandi, a Medúza, a hatalmas zeneszerző, aki megírta valamennyi világfeszülete, sorsa dalát és szövegét, átadva őket a mindenkori lírai apokalipszis szájába, tudták, hogy nem maguktól írnak, akár a költők sem, meg a festők sem maguktól alkotnak, ezt akarta Presser Gábor bebizonyítani, ki hogyan alkot.
- Tehát Magdikával a hatalmas Vízi táncsor zeneszerzője írta meg az apokaliptikus történelmet?
- Igen, a festője egykori világnak pedig megrajzolta a Magdika által megírt versekben, dalokban foglalt szimbólumait az egykori világnak.
- Mi történt, miután Magdika rájött, mit jelentenek az írásai?
- Bezúzták mindenét, majd ismételten kivégezték a Hunnia elmeosztályával az országnak közösen, hogy eltüntessék a bizonyítékokat is. Ezt követően a világ-könyvtár egyik végrehajtója, Zé ott maradt nála, mint óriás szellemvilág együtt Müller Péter sátánistájával, ők vigyáztak rá, míg rengett mindene, kínozták éjjel-nappal érthetetlen módon sátán feleségeként, amit még a saját népe sem értett meg, mikor megérkezett, hogyan lehet egykori Vénusz sátán felesége, míg le vették melleiről, alóla, nyakából, fejéből, bal füléből, mellbimbójáról a kígyóit a sátánnak, így járt 18 éven keresztül, homloka közepe megbénítva, hangszálai leszakítva, tüdeje és méhe űrpókkal hemzsegett tele, méhében az órája egykori törvénynek, a sötét nap, atlantiszi vágykeltő folyadék-halmaz.
- Felfogni nem is lehet, el lehet képzelni, milyen volt megértetni másokkal Magdikának, mi történt vele, milyen szerepeket kellett kijárnia egyedül, saját tetteik, csonkításaik, bénításaik végrehajtásával Magdikán.
- Nem értette senki sem, csak a kékek, mint egykori felmentő serege, amikor megjöttek, felvették filmre, ahogyan szedték ki belőle egymás után az eleven, mozgó csapásokat.
- Mindezt, ha jól sejtem, a beiskolázott gonoszok, fekete mágusok népe találta ki, hozta a világra, ezért veszélyes az, amikor a gonoszok kiiskolázzák magukat, ahogyan régen a római egyház nem engedte őket tanulni, meghagyta mindet igavonó baromként, mert hatalmas erővel bírnak, nagyon veszélyesek, bombák a világ, emberiség ellen.

2017. március 20.


 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 151 db bejegyzés
Összes: 151 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 478
  • e Hónap: 2391
  • e Év: 6168
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.