Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
Nem a szeretetről szól.
  2019-04-01 04:10:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
Thomas Mann : Halálról
  2018-10-07 07:20:22, vasárnap
 
 



A halálról senki se tudna sokat mesélni, aki onnét visszajönne; mert a halált nem éli át az ember. Sötétségből jövünk, és sötétségbe távozunk, a kettő között vannak élményeink, de a kezdet és a végzet, a születést és a halált nem éljük meg, nincs szubjektív jellegük, mindenestül az objektív jelenségek területére tartoznak, így vagyunk ezzel.





Meghalásunk igazság szerint inkább a túlélők dolga, semmint a magunké; mert akár tudjuk idézni, akár nem, lélektani szempontból teljességgel érvényes a tréfás bölcs szava, hogy amíg mi vagyunk, nincs halál, és ha a halál van, mi már nem vagyunk, hogy tehát köztünk és a halál között egyáltalában nincs reális kapcsolat, semmi közünk hozzá, legfeljebb a világnak meg a természetnek van hozzá köze - amiért is minden élőlény roppant nyugodtan, egykedvűen, felelőtlenül és gyanútlan önzéssel tekint elébe.





Nagy hatalmasság a halál. Az ember leveszi kalapját, és lábujjhegyen, előrehajolva lépked a közelségében. A régvolt méltóságteljes fodorgallérját viseli nyakában, és az ember is szigorú feketébe öltözik tiszteletére. Az értelem ostobán áll előtte, mert az értelem nem más, mint erény, a halál azonban szabadság, kicsapongás, formátlanság és kéj.





A halál élményének végső soron azonosnak kell lennie az élet élményével, másképp csak kísértetjáték.





A halál nem ijesztő rém, nem is misztérium, hanem egyértelmű, szabályos, fiziológiailag szükségszerű és helyeslendő jelenség; az élet megrablásával lenne egyértelmű, ha valaki a megengedettnél tovább időzik szemléletében.





A halál tiszteletre méltó, mint az élet bölcsője, mint a megújulás anyaméhe. De ha elválasztjuk az élettől, kísértetté válik, torzképpé, vagy még annál is rosszabbá. Mert a halál, mint önálló szellemi hatalom, rendkívül léha hatalom, bűnös vonzereje kétségtelenül igen nagy, ámde a vele tartás éppoly kétségtelenül az emberi szellem legszörnyebb eltévelyedését jelenti.





A halál egyetlen egészséges és nemes, amellett egyetlen igazán vallásos felfogása, ha az élet alkotórészének és tartozékának, szent feltételének tekintjük és érezzük, és nem választjuk el tőle, nem állítjuk vele ellentétbe, és nem játsszuk ki ellene alávaló módon, mert az ellenkezője lenne mindennek, ami egészséges, nemes, értelmes és vallásos.





Csak a halál képes rábírni másokat, hogy fejet hajtsanak a mi szenvedéseink előtt, és a legnyomorúságosabb szenvedések is felmagasztosulnak a halálban.





A halál mégiscsak igazságot oszt.







 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
A halál
  2014-10-25 18:37:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
Amikor meghalunk
  2014-10-24 08:28:50, péntek
 
  Amikor meghalunk, semmit sem viszünk magunkkal. Csak életünk tetteinek gyümölcseit és szellemi minőségünket.
...... .......



A halál nem a vég, hanem a kezdet.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
Temetők
  2014-10-08 02:46:16, szerda
 
 


Sokféle temető van. Az egyik tele van az alakító művészet fenséges alkotmányaival. Sírboltok, emlékek, áhítat oltárai, remek szobrok, bölcsesség szülte, bánat sugallta sírversek, bölcs mondások. Tudomány és művészet és költői erők gyűjteménye. De én ezt nem nagyon szeretem. Eszembe sem jut, aki alant porlad. Eszembe se jut, aki fájdalmának vagy hiúságának tömegével, pénzének és a szokásnak súlya alatt ültette oda a műalkotmányokat. Csak az alkotmány köti le a figyelmet. A temető ékszerei a halál kirakata. Mintha vásárt és versengést, diadalt és bukást látnék az enyészetben.

Eötvös Károly




. A halál, az egyben egy új születésnap, s ezért nem gyászolni, hanem örvendezni kell. Igaz, hogy emberileg fájdalmas, de ez örömteli is.





...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
A halál
  2014-10-08 02:30:04, szerda
 
 


A halál olyan, mint valami rejtélyes dolog, egy folyamatos kérdés, ami még a legboldogabb napjainkban is foglalkoztatja gondolatainkat. Ha végül úgyis meg kell halnunk, akkor mi értelme van az életnek? Minden embert ez a kérdés foglalkoztat, erre keres választ. (...) És ha meg is találjuk rá a választ, az még nem jelenti, hogy valaminek a birtokában vagyunk, hanem azt, hogy attól kezdve szabadon élhetünk.

Susanna Tamaro

...... ........... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
A halál
  2014-10-01 16:03:18, szerda
 
  Halál a beteljesülés, célba érünk. Nem befejezzük,hanem öröklétbe fordul életünk.




HA MEGHALOK

Ne nézzetek rám borzalommal, ha meghalok.
halott a koporsóban nem én vagyok.
Csak hamu az, elomló televény.
A láng eltűnt - a láng, az voltam én.

Amikor a szónok a sírnál beszél,
és végül felkiált, Hát Isten veled,
Ne le a sírba integessen nekem,
Fölfelé nyújtson búcsúzó keze.

Gárdonyi Géza




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
Felesleges félni a haláltól.
  2014-01-09 23:11:12, csütörtök
 
  A halál el fog jönni ez az egyetlen biztos dolog az életben. Minden más bizonytalan, akkor miért a biztos miatt nyugtalankodsz? A halál egy abszolút bizonyosság, az emberek száz százaléka meghal. Ezért a halálról teljesen megfeledkezhetünk. Mit számít, hogy hogyan történik: baleset következtében, vagy egyszerűen egy kórházi ágyon halsz meg? Nincs jelentősége, ezek már csupán formalitások. Az egyetlen valódi dolog az, hogy meghal. Lassan-lassan elfogadod majd a tényt a halált el kell fogadni, nincs értelme elutasítani, és soha senki nem lesz képes megakadályozni. Ezért hát lazíts! Amíg életben vagy, élvezd ki a végsőkig és amikor eljön a halál, élvezd ki azt is.

( Osho)






A Mindenszentek és a Temető Veszélyei : Link---






Mielőtt Kimennénk a Temetőbe Min. 2x Olvassuk El A Zsoltárok Könyve 23. részét, és Védelmet Ad Számunkra.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
Mráz Gusztáv * Örömhír a halálról
  2013-11-06 07:35:56, szerda
 
 



Egyébként általános igazságként leszögezhetjük, hogy az embereket nem halálukban kell gyászolni, hanem életükben kell szeretni, amíg lehet, amíg élvezhetik szeretetünket. Az alábbi idézet ezt az óhajt fejezi ki:

"Most add ide nekem azokat a rózsákat, amiket síromra hoznál, a töviseket pedig amelyekkel most megsebeznél, helyezd majd a síromra."


Link...



A halál szabadít meg a haláltól .
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
Ne szánd a holtakat.
  2013-11-01 07:21:30, péntek
 
 



Némelyik ember akár száz évet is elélhet úgy, hogy nem veszi észre, hogy már régen meghalt.

Tolsztoj, Lev Nyikolajevics



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Halálról  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 74 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 1483
  • e Hónap: 10153
  • e Év: 66086
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.