Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Az ember a szájával hazudik
  2012-12-02 04:15:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Hazugság
  2012-12-01 17:22:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Egy hazugság a fél világot
  2012-12-01 17:19:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Hazugság
  2012-12-01 17:16:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Az igazság fáj
  2012-12-01 17:14:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Az igazat bármelyik bolond képes elmondani
  2012-12-01 17:06:07, szombat
 
 
Az igazat bármelyik bolond képes elmondani. De jól hazudni, ahhoz tehetség kell.

Samuel Butler




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Hazugság
  2012-12-01 17:01:36, szombat
 
 
A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek.
George Bernard Shaw


Van a kimondott szöveg, amit a fülünkkel hallunk és az eszünkkel értünk - és van a "szövegalatti", vagyis a lényeg, amit nem hallunk és nem értünk. Vagy nem akarunk érteni! Ilyen is van. Hogy az ember lelki lustaságból, gyávaságból vagy érdekből nem akarja megérteni, amit a másik valóban üzen neki - inkább elhiszi a hazugságot.
Müller Péter


A hazug élet legszörnyűbb átka, hogy kilopja mindenből a valóságot, a tartalmat, ami körülöttünk van, és amit az ég lelkünk táplálékául és öröméül alkotott. Aki hazugságban él, annak az egész világ hamis, semmivé zsugorodik a kezében.
Nathaniel Hawthorne


Sokszor az emberek azért küzdenek a legelszántabban, hogy megőrizzenek egy illúziót, és azokat ítélik el, akik megkérdőjelezik azt.
Michael John Moorcock


Ha nem tudod, hogyan kell hazudni, azt sem tudod, hogy mikor hazudnak neked.
Doktor House c. film


Csak a teljes őszinteség tesz szabaddá és védetté. Mert ha félelmeinket legyőzve kimondjuk az igazat önmagunkról, akkor már nem maradnak olyan támadási felületeink, amelyeken keresztül bárki megzsarolhatna vagy manipulálhatna minket. Mert nem az őszinteség tesz védtelenné, hanem azok a félelmeink, amelyek elől menekülve elkezdünk hazudni vagy hamis szerepeket játszani.
Jávorkai Judit



Egyetlen hazugság minden más ponton hazuggá tesz! Ez a szeretettörvény igazsága, mert az élet: egység. Egyetlen lánc. S ha egyetlen szeme törött, nem lánc többé.
Müller Péter


A hazugság a gyöngék fegyvere.
Jókai Mór




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Csend és hazugság
  2012-12-01 16:58:21, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
Hat férfi hazugság
  2012-12-01 16:56:03, szombat
 
 
Mit csinál a férfi, ha sarokba szorítod? Hazudik. És hogyan jöhetsz rá, mit gondolnak valójában? Segítünk ,,kikódolni".

Akármennyire is nem akarja elismerni a teremtés koronája, előbb, vagy utóbb hazugságra kényszerülnek. (Persze, van, akinél ,,alapbeállítás" a füllentés.) Ha felmerült benned a kétely, hogy a párod nem mondja el (teljese egészében) az igazságot, eláruljuk, hogyan jöhetsz rá, mit is gondol valójában.

Íme, néhány kifogás, amely rögtön kipattan egy férfi agyából, ha át akarja színezni a valóságot, úgy, hogy az kellemes formát öltsön a nő előtt. Néhány talán ismerősen hangzik. Így menti a menthetőt, ha...

...megbámult egy másik csajt

,,Csak azt néztem, milyen béna ruhája van." Ha egy férfi megbámul egy másik nőt, ezt partnere mindenképp merényletként fogja felfogni. Egy rossz mondat és vége van. Ebben az esetben, ha a fenti hazugságot használják, nagy valószínűséggel megúszhatják a bajt. Így, te biztonságban érezheted magad, míg ő gond nélkül űzheti a legrégebbi sportot, a nők után való forgolódást...

...elfelejti az évfordulót

,,Nincs szükségem különleges alkalmakra ahhoz, hogy eszembe jusson, milyen különleges vagy és mennyire szeretlek". Persze, könnyű ezt mondani, ha elfelejti a születésnapodat vagy az évfordulótokat. Erre nincs mentség.

...nem úgy nézel ki, ahogyan szeretné

,,Te akármit viselsz, remekül áll". Hát igen, elég kellemetlen, sőt, néha kimondottan kínos helyzetbe kerül a férfi, ha élete értelme olyan felsőt, ruhát, nadrágot vesz fel, ami nem túl előnyös neki. Pláne, ha van rajta a megismerkedésükhöz képest némi felesleg. Előbb utóbb szembe találja magát a kérdéssel: ,,Nem kövérít nagyon ez a ruha?" Van, aki nem tud erre mit mondani, mosollyal próbálja elhallatni az igazságot, míg mások a fenti közhelyet dobják be. Holott, ha megmondaná, hogy válassz egy másikat, talán te is jobban éreznéd magad benne.

...túl későn ér haza a bandázásból



,,Nem akartalak felébreszteni." Persze, ennek a kifogásnak van némi alapja is, hiszen amikor a késői ivászat után hazaérkezik a párod, nem akar felébreszteni a sörszagú leheletével, még ha az elsődleges ok legfőképp abban rejlik nála, hogy nem akar egy papolást végighallgatni, azért mert jól érezte magát nélküled, és ilyen későn ért haza.

...megbámulja más mellét

,,Nálam nem számít, milyen a mell..." A nők nagy hangsúlyt fektetnek az alakjukra, még ha a férfiak ezt nem is (mindig) hiszik ezt. A mai szerelmi- és szexkultúra pedig kőkeményen a mellekre fókuszál a nő összképét tekintve.

Amikor pedig a konkurencia jobban ,,felszerelt" (nagyobb, feszesebb, kipakoltabb), mint te, nem tehet mást, mint hogy azt hazudja, nem fontos számára sem a forma, sem a méret, hiszen az igazi szépség belülről fakad. Persze, mondani és nézni is más.

...kis szabadidőt akar

,,Dolgom van". Ez a leggyakoribb kifogás, ha a pasi a telefonon, számítógépen szeretne játszani vagy csetelni, vagy jó meccs van a tévében, amit szívesen nézne a haverokkal. Ha még azt is hozzáteszi, hogy ,,Nincs kedved megnézni az árleszállítást a plázában?" már fölöttébb gyanús. Azt hiszi, kedveskedik vele neked, hiszen micsoda remek férfi az, aki maga küldi el a kedvesét bevásárló körútra... holott, csak arról van szó, hogy néhány órát szívesen töltene nélküle.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
A hazugság
  2012-12-01 16:50:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Hazugságról  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1443
  • e Hónap: 6971
  • e Év: 54883
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.