Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/80 oldal   Bejegyzések száma: 798 
Jót tenni
  2017-04-28 09:26:14, péntek
 
  Jót tenni


Abban bizakodni,
hogy a gazdagság boldoggá tesz,
minden bizonnyal
a legnagyobb ostobaság a földön.

...... ........... ..........

A gazdagság és a boldogság
ritkán lakik egy fedél alatt.

...... ........... ........... .......

Hisszük, hogy a szeretet életünk orvossága. Tökéletes gyógyszer zűrzavaros világunk minden bajára, annak minden nyomorúságára és az emberek vétkeire is. Ahol ez a gyógyszer hat, ott az erény és boldogság kéz a kézben járnak.

...... ........... ........... ...........

Amíg valaki nem kap indítékot, magától nem is tesz semmi jót. De azáltal, hogy olvassa a Krisztus evangéliumát, egyre több indítékot kap, és ezzel egyre több jót fog cselekedni. De minél több jót cselekszik, annál több indítékot fog továbbadni másoknak.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"És Jézus Krisztusnak..."
  2017-04-28 08:53:41, péntek
 
  ,,És Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől." (1János 1:7)


Az ember igaz volta üres, elégtelen és tisztátalan. Ezt kell megismerned. Különben Krisztus szeretete és igaz volta értéktelen a számodra.
Nem látjuk, hogy az ember legjobb cselekedetei semmit sem jelentenek, ha azokkal akarjuk elnyerni, megvásárolni vagy megkapni Krisztus szeretetét. Vizsgáld meg ebben e tekintetben először a szívedet. Az evangélium világosságánál nem is mernéd ezt talán mondani. Mégis legjobb cselekedeteink tisztátalanságának tudata ismereti meg velünk Krisztus szeretetét, mely minket ezek nélkül a cselekedetek nélkül igazít meg. Krisztus szeretete teljesen megigazít ingyen kegyelemből.
Az ember igaz voltában vannak hiányosságok, van képmutatás, hiú dicsőség utáni vágy, gőg és beképzeltség. Ez nem lehet másképp, amíg Krisztus szeretetének lényege ismeretlen. Lássuk be, hogy önigazultságunk tisztátalan és elvetendő. Ha igaz voltunkban csak a hiányosságokra nézünk, akkor megértjük, hogy az nem tudja eltakarni Isten előtt a mezítelenségünket. Az egyszerűen lehetetlen és nem elegendő.
Ha végignézel az életeden, el kell ismerned, gyakran voltál olyan helyzetben, hogy észrevetted önigazságod semmi voltát. De az csak akkor terem gyümölcsöt, ha ahhoz felülről kapsz segítséget. Akkor látjuk meg valójában, hogy kik vagyunk. Ezért, légy bölcs, állj Isten útjára, hogy segítséget nyerj. Keresd Őt, Aki a maga módján a várakozókat meg fogja látogatni. Amikor jön, irgalommal tekint majd szegénységedre. Megmutatja mezítelenségedet. De akkor megismerheted Krisztus szeretetének lényegét is.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Emlékezzél meg a te szolgádnak adott igédről..."
  2017-04-28 07:09:08, péntek
 
  ,,Emlékezzél meg a te szolgádnak adott igédről, amelyhez nékem reménységet adtál." (Zsoltár 119:49).


Bármilyen különös gondjaid és bajaid legyenek, mindig nagyon könnyen találsz arra vonatkozó választ, és ígéretet Isten Igéjében. Fáradt és gyenge vagy, mivel utad kemény és fárasztó? Akkor itt van neked szóló ígéret: ,,erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlen erejét megsokasítja". Ha egy ilyen ígéretre akadsz, vidd azt Ahhoz, aki megígérte, és kérjed, hogy teljesítse azt be rajtad. Krisztust keresed és epedsz a Vele való közösség után? Akkor csillagként tündököl előtted ez az ígéret: ,,Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek". Hozzad újból és újból ezt az ígéretet a kegyelem trónjához! Ne fordulj másfelé, és ne hozz semmi mást elő, hanem lépj Istenhez, és hivatkozzál arra: ,,Uram, a Te ígéreted! Tégy úgy, amint szóltál!"
Szomorú és levert vagy bűneid miatt, és hamisságaid terhe alatt bágyadtan vánszorogsz az úton? Halljad e szavakat: ,,Eltörlöm bűneidet, és hamisságaidról nem emlékezem meg!" Saját érdemeidre nem hivatkozhatsz, hogy azok által a bocsánatra igényt támasszál, hanem a megígért ígéretekhez kell ragaszkodnod, melyeket Isten be fog váltani.
Attól tartasz, hogy nem tudsz végig kitartani, és majd végül elveszel, holott Isten gyermekének tartottad magadat? Ha úgy van, akkor hozd e kegyelmi igét az Úr trónjához, hadd szóljon ez helyetted: ,,Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad!"
Ha elvesztetted Megváltód jelenlétének kellemes érzését, és most aggódó szívvel keresed Őt, úgy jusson eszedbe az ígéret: ,,Térjetek hozzám, én is hozzátok térek". ,,Egy szempillantásig elhagytalak tégedet, de nagy irgalmasságomban újból magamhoz fogadlak."
Tartson lakomát hited az Isten igéjének asztalánál; és ha még valamitől félsz, vagy valamit kívánsz, menj Atyád kézírásával a hit kincstárába, és mondd: ,,Emlékezzél meg a te szolgádnak adott igédről, amelyhez nékem reménységet adtál!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Áház romlottsága
  2017-04-28 07:07:32, péntek
 
  ÁHÁZ ROMLOTTSÁGA * 2KRÓNIKÁK 26-28

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2KRÓNIKÁK 28

ÖSSZEFOGLALÁS * Uzzijjá király nagy dolgokat tett a népért mind a hadászat, mind az építkezések területén. De lelki szempontból az élete hullámvasúthoz hasonlított. ,,Amíg az Urat kereste, sok sikert adott neki Isten... Amikor azonban megerősödött, vesztére felfuvalkodott." (26,5.16) ,,Félszívű" odaadása miatt leprában halt meg. Azonban unokája, Áház már egész szívével a hamis istenekért és pogány praktikákért élt. Meghonosította a Baál-szobrokat, az áldozóhalmokat és a gyermekáldozatot. Bár Isten többször is próbálta figyelmeztetni Áházt, hogy veszélyes úton jár, és megkísérelte visszatéríteni a király szívét önmagához - de hiába. Csak egy kérdés maradt: vajon meddig tart még Isten türelme lázadó népe iránt?

26.Fejezet: Uzzijjá és csatái; Jó és gonosz

27.Fejezet: Jótám és építkezései; Jó

28.Fejezet: Áház és hitetlensége; Gonosz

NAPI ÚTRAVALÓ * A fűrésztelepen az 5x10-es deszka sokféle hosszúságban kapható, de mindegyikben van valami közös: mind 5 centi vastag és 10 centi széles.
Amikor Isten megfenyít egy embert, egy családot, egy gyülekezetet vagy egy nemzetet, gyakran igen fájdalmas körülmények közepette teszi. És bár az érzés olybá tűnhet, mintha fejbe vágtak volna egy 5x10-es deszkával, mégis lényeges a különbség: az előbb említett fejbevágás büntető szándékú, Isten fegyelmezése pedig gyógyító szándékú.
Gondolj vissza Áház életére, ahogy leplezetlenül feltárult előtte a 2Krónikák 28-ban és a 2Királyok 16-ban. Hogyan próbálta Isten figyelmeztetni, és hogyan próbálta befolyásolni a lépéseit...

...a háborús vereséggel?
...a próféta szavaival?
...a megszálló ellenséggel?

Mielőtt túl szigorú lennél Áházzal szemben: van-e olyasmi az életedben, amiben rád is ugyanúgy türelmesen vár az Úr, hogy végre megtanuld a leckét?

BETEKINTÉS * HALÁLLAL BÜNTETENDŐ POGÁNY GYAKORLAT - Az embertelen kánaáni szertartást, hogy a fiakat elégetik tűzáldozatul, Áház vezette be Júdában. Ez nemcsak szörnyen embertelen dolog volt, de Isten Törvénye szerint is (3Mózes 20,1-5) rettenetes bűnnek számított, amiért halálbüntetés járt.

Isten éppúgy szeret népét, amikor megfenyíti őket, mint amikor megsimogatja őket.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Adományozz annyit, amennyit csak tudsz
  2017-04-27 08:38:08, csütörtök
 
  Adományozz annyit, amennyit csak tudsz


Tégy jót aszerint, ahogy a pénztárcád engedi! Adakozz, amennyire Isten képessé tesz! Ha nem szenvedsz szorongató hiányt, akkor adj belőle valamennyit, és ettől nem leszel szegényebb. De ne adakozz kelletlenül! Adj kölcsön az Úrnak, és Ő meg fogja fizetni azt! Ha egy héten csak 3 shillinget keresel, és abból 1 pennyit odaadsz, nem fog hiányozni semmi. De neked nem azt mondom, csak 1 pennyt adj, mikor hetente 10-15 shillinget is megkeresel! Gyakran elszomorítja a lelkemet, amikor ezt kell látnom. Szégyenkezem helyetted is, még ha magadat nem is szégyelled. Adakozz ahhoz mérten, amid van!

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Az Isten, a mi Istenünk"
  2017-04-27 08:26:12, csütörtök
 
  ,,Az Isten, a mi Istenünk." (Zsoltár 67:7)


Feltűnően ritkán vesszük igénybe azokat a lelki áldásokat, melyeket Isten nekünk ajándékoz. De az még feltűnőbb, hogy jóllehet az Úr ,,a mi Istenünk", mégis ritkán fordulunk Hozzá, és ritkán kérünk Tőle valamit. Nem minden nap kívánunk tanácsot hallani az Úr szájából! Milyen gyakran fogunk hivatalos munkáinkhoz anélkül, hogy segítségül hívnánk az Urat! Nyomorúságunk idején magunk próbáljuk cipelni terhünket, ahelyett, hogy az Úrra vetnök minden bajunkat, hogy Ő viselje gondunkat!
Az nem azért van, mintha nem tehetnők, hiszen az Úr mondja nekünk: ,,Kedves lélek, a tied vagyok! Jöjj, és használd kincseimet, amint akarod! Bizalommal léphetsz elém, és vehetsz gazdagságomból! Minél gyakrabban jössz, annál szívesebben fogadlak!" Saját hibánk, ha Isten kincseivel nem rendelkezünk szabadon. Mivel egy ilyen barátod van, vedd igénybe segítségét naponként, már csak azért is, mert maga szólít fel arra téged. Nem szabad soha szükséget szenvedned, mivel Istenedhez szabad meneteled van! Nem kell rettegned és félned, amíg Isten a segítséged! Menj kincseihez, és hozz annyit, amennyire szükséged van! Itt minden megvan, amit csak kívánhatsz.
Tanuld meg, hogy Isten minden dologban kész neked segíteni! Élj a lehetőséggel! Ő mindennel el tud téged látni, vagy ami még jobb, mindent képes pótolni. Élj Istened jóakaratával! Mondj el neki mindent imában. Menj Hozzá gyakran, mert Ő a te Istened. Fuss Hozzá és panaszold el Neki minden bajodat! Hatalmas kiváltság ez számodra, hogy szabadon megteheted!
,,Nyisd meg kegyelmed ajtaját!
Jézus nevében halld imám".

Hozzá jöjj folyton és minden helyzetben hit által. Ha valami szomorú végzet derűtlenné tesz, használd Istent ,,nap" gyanánt; ha hatalmas ellenség támad reád, a Jahvéban keresd ,,pajzsodat", mert népének napja és pajzsa Ő. Ha az élet bolyongásai közben elveszítetted útadat, legyen Ő a ,,vezéred", mert Ő kész téged igazgatni. Bárki vagy és bárhol vagy, gondolj arra, hogy Isten éppen Az, akire szükséged van, és hogy Ő ott van, ahol szükségben vagy. Ő mindent megadhat, amire szükséged van.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"És Jézus Krisztusnak..."
  2017-04-27 08:22:35, csütörtök
 
  ,,És Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől" (1János 1:7)


Ismered magadat? Tudod, milyen gyalázatos és kárhozatra méltó bűnös vagy? Addig nem tudod teljesen megérteni Krisztus szeretetét, amíg meg nem ismered saját természeted romlottságát. Pál azt mondja a Róma 7-ben: ,,De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban. Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?" (23.24.v). Azután mindjárt azt mondhatja: ,,Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által" (25.v).
Aki csak felületesen ismeri magát, nem sokat tudhat Krisztus szeretetéről. Aki egyáltalán nem ismeri önmagát, semmit sem ért ebből a szeretetből. De aki nagyon világosan beismeri romlottságát, az nagyon meg is érti Krisztus szeretetét.
Minden tévelygés a megigazulás tanításával kapcsolatban ennek a szeretetnek hiányos ismeretéhez vezethet. Az emberi értékek és találmányok minden dicsőítése ebből a forrásból fakad.
Akarsz biztosan és szilárdan állni? Akkor mindenek előtt azt kell tudnod, hogy kárhozatra méltó vagy. Az emberek általában azt gondolják, hogy méltatlanságuk ismerete kárhozatra visz; de mégis ez az első lépés az üdvösségre vezető úton.
Meg akarod magadat ismerni? Tanulmányozd először a törvényt, azután a szívedet, és végül az életedet. Olvasnod kell a törvényt, mert az a tükör. Azután a szívedet kell megvizsgálnod, mert az az arcod; majd az életedet, mivel az valójában a tested. Így tükörben láthatod magadat. E nélkül soha nem juthatsz el sem magad igazi, sem Krisztus szeretetének megismeréséhez.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Júda királyai
  2017-04-27 07:59:15, csütörtök
 
  JÚDA KIRÁLYAI * 2KRÓNIKÁK 21-25

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2KRÓNIKÁK 21-22

ÖSSZEFOGLALÁS * A rossz házasság érvénytelenítheti még a legjobb nevelést is - erre Jórám élete az élő bizonyíték. Hiába nevelte őt egy istenfélő apa és nagyapa, Jórám Aháb és Jezábel istentelen lányát vette feleségül, pogány istenségeit átvette, és a népet újra bálványimádásba taszította. Az apja uralmát jellemző bizalommal és ragaszkodással teli légkör helyébe a gyanakvás és féltékenység hangulata lépett, ahogyan ezt első nyilvános tette is bizonyítja: legyilkolta összes testvérét és a nép kulcsfigurái közül sokakat. Ezzel a tettével akarta bizonyítani királyi pozícióját, holott pont ez vezetett idő előtti kínokkal teli halálához. Fia, felesége és unokája gyors egymásutánban kerültek trónra ebben a családi rémtörténetben, ami ha nem lenne papírra vetve, el se hinnénk. Mind Jóás, mind Amacjá hosszú ideig uralkodtak, de szívük nem volt teljesen az Úré.

21.Fejezet: A féltékeny Jórám; Bűnös vezetők

22.Fejezet: Ahazjá meggyógyul 1-9; Ataljá, a trónbitorló 10-12; Bűnös vezetők

23-24.Fejezet: A fiatal Jóás; Igaz vezetők

25.Fejezet: A félszívű Amacjá; Igaz vezetők

NAPI ÚTRAVALÓ * A rothadt almáknak vagy egy furcsa szokásuk. Lényegtelen, hogy hány ép almát raksz köréjük, nem javulnak meg. Viszont rengeteg jó almát tönkretehetsz így.
Ugyanez igaz az emberek egymás közötti kapcsolataira is. Elég egy romlott barát, hogy valaki eltávolodjon az Úrtól, még ha számtalan igaz veszi is körül, főleg, ha meglehetősen közeli a barátság, és elég hosszan tart ahhoz, hogy romboló hatást fejtsen ki.
A közeli barátaid egy életre nyomot hagynak benned. Ezért kritikus fontosságú, hogy kit választasz magadnak társul egy életre. Isten rendkívül világosan fogalmaz az igében: ,,Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?" (2Korinthus 6,14) Vizsgáld meg a kapcsolataidat! Ha úgy látod, hogy a vesztedbe rohansz, tedd meg a szükséges lépéseket még most - mielőtt ,,rothadt almává" válnál!

BETEKINTÉS * JÚDA VEZETŐJÉNEK CSEPPET SEM IRIGYLÉSRE MÉLTÓ ÉLETE - A mai igerész kapcsán tárgyalt vezetők mindegyike erőszakos halált halt. Négyet meggyilkoltak, egyre pedig az Úr sújtott le gyógyíthatatlan betegséggel. Júda történelmének húsz királyából tíz nem természetes módon halt meg.

Bizonyos esetekben az igaz ellenséggel jobban jársz, mint a hamis baráttal.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Adományozz annyit, amennyit csak tudsz
  2017-04-26 10:19:10, szerda
 
  Adományozz annyit, amennyit csak tudsz


Ha valaki csak addig jut el, hogy "annyit gyűjt és spórol, amennyit csak tud", és itt megáll, az ne higgye, hogy ezzel bármit is elért. Nem ér semmit, ha nem megy tovább, és nem adja azt oda egy magasabb célra. Ha valaki csak felhalmozza pénzét, nem mondhatjuk rá, hogy valamit is megspórolt. Ennyi erővel akár be is dobhatod a tengerbe, vagy eláshatod a földbe, esetleg megőrizheted egy kincses ládában vagy bármelyik bankban. Ha nincs felhasználva, akkor olyan, mintha elpazarolnád. De ha valóban barátokat akarsz szerezni a hamis mammonnal (Lk 16,9), akkor az előző két szabályhoz vedd hozzá a harmadikat. Először mindent megszereztél, másodszor mindent megspóroltál, amit csak tudtál, harmadszor pedig adj oda mindent, amid csak van.
Gondolj bele: amikor a Mennynek és Földnek Ura megteremtett téged, nem birtokosként helyezett ebbe a világba, hanem sáfárként. Így a különböző javakat ideiglenesen bízta rád. De a kizárólagos tulajdonjog nála marad, és soha senki nem veheti el tőle. Minthogy te sem vagy a magad tulajdona, hanem az övé, ugyanígy minden, amid van, az Istent illeti. Az Úr egészen világos és érthető utasításokat adott arra nézve, hogyan használjuk fel tulajdonát, hogy az szent, Jézus Krisztusnak tetsző áldozattá váljon; és megígérte, hogy ezt a könnyű és egyszerű szolgálatot örök dicsőséggel fogja jutalmazni.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre"
  2017-04-26 08:25:55, szerda
 
  ,,Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre" (1Kor 11:24)


Ebből az igéből tűnik ki, hogy a keresztyének is elfelejtkezhetnek Krisztusról! Nem lett volna szükséges ez a szeretetteljes intés, ha nem forogna fenn az a rettenetes föltevés, hogy emlékezetünk hűtlenné lehet hozzánk. S ez, sajnos, nem alaptalan fölvetés! Tapasztalatunk határozottan igazolja annak nemcsak lehetőségét, hanem vádolásra méltó valóságát is. Szinte lehetetlennek látszik, hogy azok, akik békességet nyertek a megöletett Bárány vére által, akiket Isten Fia örökkévaló szeretettel szeretett, azok mégis elfelejtsék kegyelmes Megváltójukat! De bármilyen idegen hangzású is ez a fülnek, mégsem engedhetjük meg magunknak e bűntény letagadását.
,,Hogy felejthetném Azt el,
Ki mindig gondol rám!"

Elfelejteni Azt, ki drága vérét ontotta bűneinkért; elfelejtkezni Arról, ki szeretett minket a halálig?! Lehetséges volna ez?! Igen, ez nemcsak lehetséges. A lelkiismeretünk is bizonyítja, hogy ez mindnyájunknál egy igen elszomorító tény: Neki, mint idegen vándornak csak alkalmilag adunk egy-egy éjszakára szállást. Ő, aki emlékezetünk állandó lakója kellene, hogy legyen, csak ritka látogató abban. A kereszt, melynél az emlékezetnek állandóan időznie kellene, ahol a közömbösségnek ismeretlen idegennek kellene maradnia, az a háládatlan feledékenység lépteitől lesz beszennyezve.
Nem súgja lelkiismeretetek, hogy ez úgy van? Nem vagytok-e kénytelenek beismerni, hogy Jézust gyakran elfelejtitek? Más teremtmény foglalja el a szíveteket. Arra pedig nem gondoltok, akire gyöngédségeteket irányítanotok kellene. Ez, vagy a földi foglalkozás veszi igénybe gondolataitokat, holott szemeteket folyton a keresztre kellene irányítanotok.
A világ szakadatlan zaja, a múlandókra való állandó figyelem elvonja a lelket Krisztustól. Mialatt az emlékezet egy mérges gyomnak nagyon készségesen helyet ad, az alatt elhervasztja a Sáron rózsáját. Tegyük azt kötelességünkké, hogy Jézusra, a mi Barátunkra emlékeztető égi nefelejcset tűzzünk a szívünkre! Ha más egyébbel fel is hagyunk: de Őhozzá mindig ragaszkodjunk!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/80 oldal   Bejegyzések száma: 798 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 484 db bejegyzés
e év: 2280 db bejegyzés
Összes: 6122 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 6429
  • e Hónap: 38565
  • e Év: 140585
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.