Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/436 oldal   Bejegyzések száma: 4350 
Szerelmében és kegyelmében
  2023-05-28 21:56:37, vasárnap
 
  Szerelmében és kegyelmében

,,...szerelmében és kegyelmében váltotta Ő meg őket..." (Ézsaiás 63:9)

Jézus Krisztus veled van a nyomorúságodban. Sidrákban, Misákban és Abednégóban addig nem tudatosult olyan erőteljesen Isten Fiának áldásos jelenléte, amíg élve be nem vetették őket Nabukodonozor égő kemencéjébe (Dán 3:20). Ott az Ő jelenléte annyira nyilvánvalóvá vált, hogy még a pogány király is felkiáltott: ,,Ímé, négy férfiút látok szabadon járni a tűz közepében, és semmi sérelem sincs bennök, és a negyediknek ábrázata olyan, mint valami istenek-fiáé" (Dán 3:25).
Sok gyermek nem kap különleges szeretetet, amíg egészséges, de amikor betegség jön, az anyai szeretet rájuk összpontosul. Az Úr azt mondja nektek, akiknek vigasztalásra van szükségetek: ,,Mint férfit, a kit anyja vígasztal, akként vígasztallak titeket én, és Jeruzsálemben vesztek vígasztalást" (Ézsaiás 66:13)!
Ősi népének adta Isten ezt a kegyelmes ígéretet, ,,Minden szenvedésöket Ő is szenvedte, és orczájának angyala megszabadítá őket, szerelmében és kegyelmében váltotta Ő meg őket, fölvette és hordozá őket a régi idők minden napjaiban" (Ézsaiás 63:9). Még mindig gyengéden és szeretettel bánik az Ő kipróbált és szenvedő népével. Ennek a gondolatnak el kell feledtetnie veled a szegénységedet és a nyomorúságodat.
Légy bátor, fáradt zarándok, mert az évek gyorsan repülnek, és a megpróbáltatások és gondok ugyanolyan gyorsan repülnek. Ez a világ a hívő ember számára olyan, mint egy vidéki fogadó, ahol annyi a jövés-menés, hogy az ember nem tud megpihenni. Semmi baj. Csak egy rövid éjszakát töltesz itt, aztán felkelsz és elindulsz az örök hazádba.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az én utaim
  2023-05-27 22:07:24, szombat
 
  Az én utaim

,,Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR." (Ézsaiás 55:8)

Isten nem a mi időbeosztásunk szerint ígérte meg, hogy megment minket. Ha úgy tűnik, hogy imáidat nem hallgatja meg, ne becstelenítsd meg az Urat hitetlenséggel. A hitben való várakozás az istentisztelet magas formája. Bizonyos tekintetben felülmúlja a fenti fényesek imádatát.
Isten olyan módon szabadítja meg szolgáit, hogy gyakoroltatja a hitüket. Nem akarja, hogy hiányt szenvedjenek a hitben, mert a hit a mennyei élet gazdagsága. Azt kívánja, hogy a hit próbája addig tartson, amíg a hit megerősödik és teljes bizonyosságra jut. A platánfüge sohasem érik édessé, hacsak nem zúzódik; ugyanez igaz a hitre is. Próbára tett hívő, Isten át fog vinni téged, de ne várd, hogy úgy vigyen át, ahogy az emberi értelem sugallja, mert az nem fejlesztené a hitedet:

Isten titokzatos módon munkálkodik, az Ő csodáit végzi.
Lábnyomát a tengerbe ülteti, és a viharon lovagol.
Ti félénk szentek, vegyetek friss bátorságot: a felhők, amelyektől
annyira rettegtek
Nagyok a kegyelemtől, s áldásként szakadnak fejetekre.
Ne ítéljétek meg az Urat gyenge érzékkel, hanem bízzatok benne
az Ő kegyelméért;
A komor gondviselés mögött Ő mosolygó arcot rejt.
A vak hitetlenség biztosan téved, és hiába fürkészi az Ő munkáját;
Isten a maga tolmácsa, és Ő világossá teszi.

Istennek megvan a maga útja. ,,Az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én utaim nem a ti utaitok, azt mondja az Úr" (Ézs 55:8). ,,Állj meg, és gondold meg Isten csodálatos tetteit" (Jób 37:14). Engedelmeskedj neki, és ez sokkal inkább megfelel véges teremtményi helyzetednek, mint a hiábavaló kísérlet, hogy feltérképezd a Teremtőd útját. Engedelmeskedjetek Neki, és nyugodjatok meg, mert Ő nem fog késni az ellátással.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr által tanítva
  2023-05-26 21:19:39, péntek
 
  Az Úr által tanítva

,,Fiaid mind az ÚR tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid békessége." (Ézsaiás 54:13)

Isten minden gyermeke iskolába jár. A lecke gyakorlatias: megtanulunk engedelmeskedni. Urunk szívesen vette ezt a leckét. Mindig azt tette, ami Atyjának tetszett. Most a mi iskoláztatásunk és fegyelmezésünk ideje van, mert a legmagasabb és legjobb leckét tanuljuk meg: az engedelmességet. Ez hozza közel hozzánk Urunkat. Krisztushoz és Krisztussal együtt járunk iskolába, így érezzük az Ő képzettségét, hogy könyörületes Főpapunk legyen.
Ahogy az úszást csak a vízben tanuljuk meg, úgy az engedelmességet is az isteni akaratnak való engedelmeskedés és annak elszenvedése által tanuljuk meg. Az engedelmességet nem lehet megtanulni az egyetemen, hacsak nem a Tapasztalat Kollégiumában. Engedni kell, hogy a parancsolat utat törjön benned. Ez fog téged nevelni. Ki tudja, milyen az, amikor az ember a legteljesebb mértékben engedelmeskedik Istennek? Amíg nem tetted le az akaratodat a leggyengédebb és legfájdalmasabb tekintetben, addig nem fogod tudni. Egy szeretett gyermek életéért könyörögni Istenhez, és látni, hogy az a drága gyermek meghal, ez az engedelmesség megtanulása. Egyedül elmenni és könyörögni Istennél egy férj vagy feleség életéért, gyötrődni Előtte az áldásért, majd egy friss sírnál sírni kényszerülni, és mégis elmondani: ,,Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve" (Jób 1:21), ez az engedelmesség megtanulása.
Urunk, mint ember, a szenvedése által tanulta meg, hogy mit jelent a teljes engedelmesség. Gyakorlati, tapasztalati, személyes ismerkedése volt az engedelmességgel és mindebben közel kerül hozzánk. Egy engedelmességet tanuló Fiú, ez a mi Urunk. Nem járhatunk-e ezért örömmel Vele az élet minden rögös útján? Nem támaszkodhatunk-e biztonságosan annak karjára, aki ismeri az út minden egyes centiméterét?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szüntelen előttem
  2023-05-25 20:40:12, csütörtök
 
  Szüntelen előttem

,,Íme, a tenyerembe véstelek be, szüntelenül előttem vannak falaid." (Ézsaiás 49:16)

Jézus Krisztus, az Isten Fia (János 3:16), a te testvéred (Máté 12:50), elfelejtheti-e valaha is az Ő népét? Nem! Ő olyan lett, mint mi (Zsidók 2:17). Együtt tud érezni a mi gyengeségünkkel, és mindenben megkísértetett, mint mi (Zsid 2:18). Felírt minket tenyerére, és falaink állandóan előtte vannak (Ézs 49:16).
Belenézhetünk-e a Megfeszített arcába, és hihetjük-e, hogy Ő közömbös? Nem lehet. Jézus soha nem közömbös az Ő népe megpróbáltatásai iránt. Azt hiszed, hogy Krisztus azért jött a mennyből, hogy megmentsen téged, és most közömbös? Azt hiszed, hogy harminc évnyi munkával és fáradsággal teli évet élt itt, hogy téged megváltson, és hogy most eldob téged? Azt hiszed, hogy Ő elviselte a Gecsemáné szörnyűséges kertjét a véres verejtékkel, és hogy Ő nem törődik veled? Azt hiszed, hogy Ő elviselte Isten minden haragját érted, és hogy most jelentéktelen dolognak tartja a megváltásodat? Azt hiszed, hogy Ő elment a sírba (Mt 27:59), feltámadt (Mt 28:6), és a kárpiton belülre ment (Zsid 10:19-20), hogy az ügyedet Isten előtt képviselje, és hogy Ő nem érez irántad valódi szeretetet? Ha az, amit Krisztus érted tett, nem tud meggyőzni téged, akkor mi tud?
,,Sok víz sem tudja eloltani a szerelmet, folyók sem tudják elsodorni" (Énekek éneke 8:7).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nem feledkezem meg rólad!
  2023-05-24 20:03:06, szerda
 
  Nem feledkezem meg rólad!

,,Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad!" (Ézsaiás 49:15)

,,Meddig, Uram? Örökre megfeledkezel rólam?" (Zsolt 13:1). Isten megfeledkezhet rólad? Elfeledkezhet-e rólad a Mindenható? Megfeledkezhet-e rólad a változatlan szeretet? Elfeledkezhet-e rólad a végtelen hűség? Úgy tűnik, Dávid így gondolja, és néhányan, akik mély bajban vannak, talán egyetértenek ezzel.
Kegyelemért imádkozol, de nem találod. Azt hiszed, hogy Isten megfeledkezik rólad. Keresed a békét, de nem találod. Azt hiszed, hogy Isten megfeledkezik rólad. Talán te voltál a legboldogabb a boldogok között, amikor Isten arcának fényében fürödtél, de most te vagy a legboldogtalanabb a boldogtalanok között. Távol vagy Istentől, próbálkozol, de nem tudsz visszatérni, és azt hiszed, hogy Isten megfeledkezik rólad. A bajok hullámai hullámról hullámra átcsapnak feletted. Alig van időd levegőt venni a bánat hullámai között, és kész vagy elpusztulni a depresszióban. Azt hiszed, hogy Isten megfeledkezik rólad.
Lehet, hogy úgy tűnik. De nem lehetséges, hogy Isten bármit is elfelejtsen. "Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya?" Jegyezd meg ezt a kifejezést. A gyermek még mindig az ő kebléből merít táplálékot, és éppen ez az, amit te is teszel. Azt hiszed, hogy Isten megfeledkezik rólad, de te abból élsz, amit Ő naponta ad. Meghalnál, ha Ő nem adná kegyelmét és erejét.
,,Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad" (Ézsaiás 49:15)! Kapaszkodj ebbe a nagy igazságba: ,,Nem feledkezem meg rólad!"
Isten nem felejtett el kegyelmes lenni. Isten nem feledkezett meg rólad.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A nyomorúság kohója
  2023-05-23 21:16:05, kedd
 
  A nyomorúság kohója

,,De megolvasztottalak, mint az ezüstöt, a nyomorúság kohójában próbára tettelek." (Ézsaiás 48:10)

Isten népével szemben áll az idők áramlata, ahogyan a Mesterükkel is szemben állt. Szomorúságba és könnyekbe fog kerülni, ha teljes mértékben követitek a Mestereteket. Mennyei akarsz lenni? Ismerek néhányat, akik bizonyos mértékig már azok. Beszédük elárulja, hogy Jézussal vannak. Jól jegyezzétek meg ezt a tényt: ők egy kipróbált nép, és sokan közülük betegek. Kevéssé vagyunk olyanok, amilyennek lennünk kellene, amíg az Úr nem tesz minket az üllőre, és nem használja a kalapácsot. Ezt teszi most is néhányatokkal. Ne panaszkodjatok. Hagyjátok, hogy ennek az ígéretnek a halk suttogása támogasson benneteket: ,,A nyomorúság kemencéjében próbára tettelek benneteket" (Ézs 48:10).
Keményen küzdöttél, testvérem, hogy felemelkedj a helyzetedből, de amilyen gyakran küzdöttél, olyan gyakran estél vissza a nehéz sorsodba. Ne légy lehangolt. Élj megelégedéssel hivatásodban, mert az Úr azt mondta: ,,A nyomorúság kemencéjében próbára tettelek téged."
Fiatalember, te főiskolára jártál, és éppen a tanulmányaidat fejezted be. Azt remélted, hogy neves tudós leszel, de az egészséged megromlott. Ne csüggedj, mert az Úr azt mondja: ,,Megpróbáltalak a nyomorúság kemencéjében."
Kereskedő, a céged darabokra hullik, és te szegény leszel. De te hiszel Istenben. Az Úr akarata, hogy küzdj. Azt mondja: ,,Megpróbáltalak a nyomorúság kemencéjében."
Édesanya, elvesztettél egy kisgyermeket, és egy másik beteg, ezért azt mondod: "Nem tudom elviselni." De te el fogod viselni, mert az Úr azt mondja: "A nyomorúság kohójában próbára tettelek."
Egyedül vagy? Ne sírj többé. Az Úr szeret téged, amikor senki más nem szeret. Azt mondja: "Megpróbáltalak a nyomorúság kemencéjében."
Néhányan olyanok vagytok, mint a páfrányok. Csak a nedvességben és az árnyékban virágoztok; a túl sok napfény nem tenne jót. A Mesteretek tudja, hogy ha oda helyezne benneteket, ahová szeretnétek, az halálos lenne. Ezért írja: ,,A nyomorúság kemencéjében próbára tettelek benneteket."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A jövővel szemben
  2023-05-22 21:40:16, hétfő
 
  A jövővel szemben

,,Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik." (Ézsaiás 46:10)

A világ eseményei nem kuszák, zavarosak vagy zavarba ejtőek Isten számára. ,,Emlékezzetek vissza az ősrégi dolgokra: én vagyok az Isten, nincsen más, Isten én vagyok, nincs hozzám hasonló! Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik" (Ézsaiás 46:9-10).
Jehova hatalma nyilvánvaló, a legkisebbtől a legnagyobbig, mert Isten mindenütt ott van és mindent irányít. Ő irányítja a porszemet a márciusi szélben és a bolygókat mérhetetlen útjukon. Ő irányítja a szikla faláról visszaverődő vízpermet minden egyes cseppjét. Ő vezeti az északi csillagot (Jer 31,35). Isten a sorsok irányítója. Ő jelöli ki mind az ötleteket, mind a véget. Ő a királyok Királya (Jel 19:16), kormányozza az uralkodókat és irányítja a tanácsadókat.
Ő ugyanaz a csatazajban vagy a béke csendjében. Ő ugyanaz az éhínségben és a bőséges aratás örömében. Ő az Úr. Ő az Ő akarata szerint cselekszik, nemcsak a mennyben, hanem ezen alsóbb világ lakói között is.
Tombolhat a vihar, de minden rendben van, mert a mi Kapitányunk a viharok kormányzója. Ő, aki a galileai tó hullámait taposta, áll a kormánynál, és az Ő parancsára a szelek és a hullámok elcsendesednek (Mt 14:27).
Bátorság, kedves barátom. Az Úr, az örökké irgalmas, a szomorúság minden pillanatát és a szenvedés minden fájdalmát elrendelte. Ha Ő rendelte el a tízes számot, az soha nem emelkedhet tizenegyre, és azt sem szabad kívánnod, hogy kilencre csökkenjen.
Az Úr időzítése a legjobb. Életed időtartama hajszálnyira van mérve. Nyugtalan lélek, Isten mindent elrendel, hadd legyen hát az Úrnak útja kifürkészhetetlen.

C. H. Spurgeon


 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Én hordozlak
  2023-05-21 20:16:00, vasárnap
 
  Én hordozlak

,,Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg." (Ézsaiás 46,4)

Szegény bolondok vagyunk, amikor a jövővel kezdünk foglalkozni. Ez egy olyan tenger, amelyen nem vagyunk hivatottak hajózni. A jelen az egész élet. Amikor belépünk a jövőbe, az a jelen.
Néhányan mégis aggódnak, mert érzik, hogy gyengélkedés jön. ,,Mit fogok csinálni, ha elérem a rendkívüli öregkort? A barátaim el fognak tűnni, és nem lesz senki, aki támogatna. Amikor ezek az ujjak már nem tudnak dolgozni, amikor a homlokom ráncos lesz, és alig bírom a munkámat, mit fogok tenni?"
"Az Ő irgalma örökké tart" (Zsoltárok 136:1). Nem áll meg hetvenéves korában, és nem szünetel nyolcvanéves korában. Biztonságosan átvisz kilencvenen is, ha zarándoklatod meghosszabbodik.
A minap meglátogattam néhány idős embert egy idősek otthonában. Néhányan évek óta nem tudták elhagyni az ágyukat, és úgy gondoltam, hogy sokkal jobb lenne meghalni, mint így élni. De tévedtem. Ha Krisztus azt az ágyat olyan puhává tenné jelenlétével, mint a párnákat, akkor dicsőség lenne az idősek otthonában és mennyország a szegénység közepén. Megtanulhatnák, hogy még az idősek otthonában is, ,,az Ő irgalma megmarad." ,,Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg" (Ézsaiás 46:4) Ti, akiknek a gyengeség napjai közelednek, bízzatok az Úrban, és ne féljetek. Ő nem fog benneteket cserbenhagyni. Nem fog elhagyni benneteket.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szabad a tűztől
  2023-05-20 21:31:13, szombat
 
  Szabad a tűztől

,,Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged." (Ézsaiás 43:2)

Hívő, át fogsz menni a tűzön. De az Úr azt mondja, hogy "amikor átmész a tűzön, nem égsz meg, és a láng nem perzsel meg téged" (Ézs 43:2). Ez az igevers arra utal, hogy a lángokon való átvonulásod csendes, nyugodt és biztonságos lesz. Nincs szükség arra, hogy a megszokott tempótokat növeljétek. Ha a szó szoros értelmében vett tűzön kellene keresztülmennem, futni és ugrálni akarnék, de lelkileg a tűzön kell keresztülsétálnunk.
Van egy gyönyörű szakasz a Zsoltárban: "Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól" (Zsoltárok 23:4). A járás a mi tempónk: ,,Aki hisz, nem cselekszik elhamarkodottan" (Ézs 28:16), hanem még a tűzön keresztül is jár.
Micsoda áldás, hogy ,,mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róma 8,37-39). Ezért semmilyen baj vagy megpróbáltatás nem akadályozhatja meg a menny felé való haladásunkat. Az isteni kegyelem által át fogunk menni a tűzön.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mentes az áradattól
  2023-05-19 20:40:31, péntek
 
  Mentes az áradattól

,,Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el." (Ézsaiás 43:2)

A veszteségekben, keresztekben és bajokban minden eddiginél szembetűnőbb módon ismered fel Isten jelenlétét. A Biblia nem azt mondja, hogy amikor a virágos ösvényen sétálsz, vagy a puha zöld parton pihensz, ,,veled leszek." Nem azt mondja, hogy amikor a gondosan levágott füvön jársz, amelyet szőnyegnek érzel a lábad alatt, ,,veled leszek." Nem emlékszem, hogy olvastam volna ilyen ígéretet a Szentírásban. De Isten azt mondja: ,,Amikor átmész a vizeken, veled leszek" (Ézs 43:2). Különleges ígéretet ad a próbatételek különleges idejére. Az Ő zaklatott gyermekének kételyeire azt mondja: ,,Ne félj, mert én megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy" (Ézs 43:1).
A mennybe vezető utunk az áradáson keresztül vezet, és az áradáson keresztül fogunk menni. Isten úgy rendelte, hogy semmilyen baj, bármilyen nagy is legyen, és semmilyen üldözés, bármilyen szörnyű is legyen, nem állíthatja meg az örök örömre rendelt lélek előrehaladását.
Tegyük fel, hogy a folyó mély és gyors, és az ár mindent magával sodor, mégis át fogunk rajta menni. Nem leszünk megállítva vagy elsodorva, mert Isten megígérte: ,,Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítanak" (Ézs 43:2).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/436 oldal   Bejegyzések száma: 4350 
2023.04 2023. Május 2023.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 794 db bejegyzés
Összes: 34204 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 315
  • e Hét: 1354
  • e Hónap: 84001
  • e Év: 408468
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.