Regisztráció  Belépés
esztella75.blog.xfree.hu
Ha szeretet van az életünkben,az pótol ezernyi dolgot,ami hiányzik.Ha nincs szeretet,mindegy mink van,az sosem lesz elég" (Dan Millman) Kovácsné Eszterházy Ella
2011.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pangasius harcsa rántva
  2012-09-17 16:54:59, hétfő
 
 



Pangasius harcsa rántva

könnyü
előkészület: 20 perc
sütés: 20 perc


hozzávalók 4 főre

1 kg Pangasius harcsafilé

bors
3 db tojás
0,5 kg zsemlemorzsa
finomliszt
1 dl tej

sütéshez
olaj


Elkészítés:

1./A halfilét besózzuk, borsozzuk.
2./A tojásokat felütjük és a tejjel elkeverjük.
3./A szokásos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozzuk a halszeleteket.
4./Forró olajban pirosra sütjük.
5./Azonnal tálaljuk.



ajánlat

Könnyű ebéd, vagy vacsora nagyon gyorsan, bármilyen körettel.














 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ Halételek  
Fokhagymás afrikai harcsa
  2012-07-30 13:31:58, hétfő
 
 



Fokhagymás afrikai harcsa


Könnyü,
előlészület 10 perc
főzés 10 perc


hozzávalók 4 főre

60 dkg afrikai harcsa filé
4 gerezd fokhagyma
só izlés szerint
kb. 5 dkg vaj
paprikás liszt


Elkészítés:
1./A harcsafilét kockákra vágjuk, besózzuk.
2./Zúzott fokhagymával jól összekeverjük, paprikás lisztbe forgatjuk,
és a vajon megsütjük.

ajánlat
Pirított burgonya, vagy burgonyapüré illik hozzá.

story

Nagyon finom omlós a harcsának a húsa. Sütésnél ügyeljünk a keverésre,
inkább rázogassuk a teflont, így könnyebben összekeveredik.
A vaj még ad neki egy kis pikantériát.














 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ Halételek  
Fehérboros pangasius
  2012-07-16 17:46:56, hétfő
 
 


Fehérboros pangasius

Könnyü,
előkészület: 5 perc
főzés : 10 perc


hozzávalók 2 főre

3 szelet pangasius
1 dl fehérbor
1 citrom
8 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj


Elkészítés:
1./A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon hirtelen kisütjük

2./Aláöntjük a fehérbort, hozzáadjuk a 4 megtisztított, késsel szétnyomott fokhagymát
és a citrom kifacsart levét, ezután fedő alatt pároljuk.

3./Közben elkészítjük a fokhagymás pácot: a maradék fokhagymát lereszeljük, sózzuk,
borsozzuk és annyi olívaolajat öntünk rá, hogy ellepje.

4./Mikor kész, tálaljuk és a halszeletekre kenjük a fokhagymás pácot.








 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ Halételek  
Rozmaringos hal répával, borsóval
  2012-07-13 09:40:05, péntek
 
 


Rozmaringos hal répával, borsóval

Könnyü ,
előkészület :10 perc,
főzés : 5 perc
sütés : 10 perc


Hozzávalók 4 főre:

60 dkg pangasiusfilé
30 dkg zsenge zöldborsó
10 szál zsenge sárgarépa
5 dkg vaj

bors
2 gerezd fokhagyma
3-4 ág rozmaring


Elkészítés
1./A zöldségeket megtisztítjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. Gyorsan leszűrjük,
majd hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük.

2./A halat besózzuk, a rozmaringot és a fokhagymát felaprítjuk.

3./Serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, hoozáadjuk a rozmaringot és a fokhagymát,
majd a halat.

4./Mindkét oldalát ropogósra sütjük.

5./Ha kész a hal, a maradék vajon átmelegítjük a zöldségeket.
















Pangasius alapanyag
leírás

Bár a halászati ipar igen kedvelt felfedezettje ez a hal, érdemes tisztában lenni hátrányos tulajdonságaival is, amely segíthet eldönteni, valóban szeretnénk-e ilyen halat vásárolni.
A pangasius vagy cápaharcsa egy gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú hal, amely a harcsafélék családjába tartozik. Hatalmas mennyiségben tenyésztik Vietnámban, a Mekong deltájában. Létezik sárga, rózsaszín és fehér húsú változata.






 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ Halételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3636 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 1878
  • e Hónap: 8264
  • e Év: 47755
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.