Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 312 
Addig mesélt az evésről, amíg meg nem változtatta a világot
  2018-06-11 21:31:13, hétfő
 
 


Anthony Bourdain nyers volt, őszinte, nem félt elmondani a véleményét, és beismerni, ha tévedett. 61 éves korában lett öngyilkos.
Egy darabig úgy volt, hogy a lányomat Beirutnak fogják hívni, végülis 2 órával azután fogant, hogy hazaértem onnan
- így emlékezett vissza a 2006-os libanoni háború kitörésére Anthony Bourdain író, szakács, televíziós. Bourdain és stábja 2006 nyarán éppen Bejrútban forgatott egy részt No Reservations (Fenntartások nélkül) című kajálós-utazgatós tévéműsorához, amikor a Hezbollah nevű terrorszervezet tagjai egy rajtaütésben megöltek három izraeli katonát és elraboltak két másikat. Háború kezdődött, az izraeliek lebombázták a bejrúti repteret, így Bourdain és stábja kilenc napra a városban rekedt, míg a tengerészgyalogosok ki nem mentették őket egy csomó másik amerikai állampolgárral együtt. A kilenc nap alatt forgatott anyagokból lett a műsor 2. évadának utolsó része, Emmy-díjra jelölték, és nem csak Bourdain életét változtatta meg, de egy kicsit az amerikai televíziózást, és azon keresztül a popkultúrát is.
Bourdain első, Cook's Tour (A bolygó amerikai) című műsora még nem terjeszkedett túl azon, hogy egy jópofa figura többnyire egzotikus helyszíneken érdekes helyi ételeket eszik, de a 2000-es évek elején ez is forradalmi volt. Bourdain egyre népszerűbb lett, és már komplikáltabb dolgot akart csinálni, ezért átment a Travel Channelhez. A No Reservations 2005-ben indult, és egy évvel utána futottak bele a libanoni háborúba, amikor a második évadot forgatták.Bejrútban a stáb egy luxusszállodában várta, hogy kimenekítsék őket az országból. Nem mehettek sehova, mert azon a ponton már nem volt életbiztosítás amerikai állampolgároknak (az országot bombázó izraeliek legfontosabb szövetségeseinek) az utcákon grasszálni. Nap-nap után a pálmafákkal övezett medence partjáról nézték, ahogy a vadászgépek bombázzák az alattuk elterülő várost.Bourdain nem egyik napról a másikra változott meg. A No Reservations továbbra is utazós műsor maradt, legtöbbször kellemes, érdekes, szórakoztató, nem voltak minden adásban nagy megfejtések. Sőt, akadtak kifejezetten penetráns epizódok ezután is. 2008-ban Romániában tényleg a legborzalmasabb turistás kliséken zongoráztak végig a népviseletbe öltözött disznóöléstől a szocreál Drakula-kastélyig egyetlen őszinte pillanatot nem sikerült forgatni. Viszont mikor 2012-ben véget ért a műsor, és Bourdain egy Tumblr posztban írta össze a gondolatait, akkor messze a leghosszabb részt ez a romániás adás kapta, és annak a kifejtése, hogyan volt ő és csapata vállalhatatlan fasz. 2011-ben csak azért ment vissza a stáb Kambodzsába, ahol a legelső műsorának egyik korai része forgott, hogy Bourdain részletesen végigvehesse, hogyan és miért volt ostoba, szűklátókörű, amit 10 évvel korábban az országban forgatott.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Metélés szopogatással
  2018-06-08 22:05:01, péntek
 
 


Maga a vallási okból végzett csonkolás is erkölcstelen és egészségtelen is. A közben végzett rituális csókolgatás, puszilgatás, szopogatás, szájjal történő vérleszívás meg életveszélyes dolog. Még akkor is, ha ezt nem minden rabbi teszi közvetlen szájjal, hanem néha kis üvegcsövecskét is használnak "... egy rabbit be is pereltek, herpeszt kapott a kisbaba és meghalt. Gondolom a csecsemők nincsenek rákészülve a nemi betegségre.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Repró a bútor
  2018-06-05 22:35:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Újabb európai ország ürül ki
  2018-05-27 19:33:05, vasárnap
 
  itt a legrosszabb a helyzet
Az országból sokan elvándorolnak, a népesség pedig rohamosan öregszik.
Az ENSZ előrejelzése alapján Bulgária szenvedheti el a legnagyobb népességcsökkenést a XI. században az egész világon. A szervezet prognózisa szerint a népesség a jelenlegi 7 millióról az évszázad végére 4 millió alá eshet, ami drámai visszaesés, tekintve, hogy az 1980-as évek közepén még közel 9 millióan éltek az országban
A legnagyobb problémát jelenleg nem az elvándorlás, hanem a természetes népességfogyás jelenti: van olyan területe Bulgáriának, ahol tavaly 1,6 százalékos természetes fogyást regisztráltak. Csak összehasonlításképp: Magyarországon a legrosszabb helyzetben lévő megyében fele ekkora sem volt a természetes fogyás 2017-ben

Ha ez nem lenne elég, a rohamosan öregedő népesség garantálja, hogy az ország egy demográfiai időzített bombán üljön. Ha a jelenlegi népesedési folyamatokban nem következik be radikális változás, akkor a közép-kelet-európai országok nagy részének jelentős népességcsökkenéssel kell számolnia az évszázad végéig. Ez egy olyan probléma, ami a térség összes országát érinti.

A gyors népességfogyás két tényezőből tevődik össze. Egyrészt ott van az elvándorlás problémája, ami egyik kelet-közép-európai ország számára sem ismeretlen jelenség: elsősorban a fiatal, szakképzett munkavállalók hagyják el az országot a jobb élet reményében, amire minden esélyük megvan, tekintve, hogy Bulgária az EU legszegényebb tagállama a legalacsonyabb fizetésekkel. Beszédes statisztika, hogy tavaly például a kivándorlók 70 százaléka 39 év alatti volt. Nettó értelemben (vagyis a befelé irányuló migrációval korrigálva) 2010 és 2017 között 54 ezer ember hagyta el az országot, ami már nem is olyan óriási szám, legalábbis ahhoz képest, ami az 1990-es években lezajlott. Az akkori tömeges kivándorlás alapozta meg a mostani gyászos demográfiai helyzetet.
A kivándorlásnál jelenleg sokkal nagyobb problémát jelent a természetes népességfogyás gyors üteme. Az ezredforduló óta 720 ezerrel több ember halt meg, mint amennyi született, vagyis éves átlagban a természetes fogyás mértéke 40 ezer fő volt.

Ez még abszolút értékben is magasabb a magyar népességfogyásnál, holott a bolgárok közel 3 millióval kevesebben vannak, mint mi. A természetes népességváltozás tavaly Bulgária összes régiójában negatív volt, az ország egyes területei viszont egészen elképesztő tempóban halnak ki. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a bolgár folyamatokat kontextusba helyezni, jöjjön először egy magyar ábra a KSH 2017-es Népmozgalom kiadványából, ami az ezer lakosra jutó természetes fogyást mutatja megyénként.
Ha a fentiekhez hozzávesszük, hogy a bolgár társadalom rohamtempóban öregszik, ennek megfelelően pedig folyamatosan emelkedik a függőségi ráta, vagyis a 65 évnél idősebbek, illetve a 15 és 64 év közöttiek aránya, kész is a recept egy demográfiai katasztrófához. Nem véletlenül fogalmazott úgy nemrég a bolgár munkaügyi miniszterhelyettes, hogy ez az egész demográfiai folyamat egy időzített bomba, ami fel fog robbanni, ha sürgősen nem tesznek ellene valamit.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Megérkeztek a hivatalos esküvői képek, Meghan gyönyörű
  2018-05-24 18:15:26, csütörtök
 
  Az esküvőről, a sminkről, a ruháról, a vendégekről sokáig fogunk beszélni. Viszont most megérkeztek a hivatalos esküvői képek is a családról, a kis koszorúslányokról és koszorús... srácokról. Nézzétek csak őket! Kedvenc imposztorunk megint nagy forma. György herceg, imádunk és éljenek a tündérmesék! (Mellékelünk is egy kis netes cukiságot, amely azt mutatja, miként is találkozott Meghan először a palotával 
 
0 komment , kategória:  Család  
Harry herceg esküvője: itt vannak az első hivatalos fotók
  2018-05-21 19:17:26, hétfő
 
  A brit királyi család a közösségi oldalain tett közzé három hivatalos fotót Harry herceg esküvőjéről.
A képek között természetesen családi fotó is van, amin a királynő, Fülöp herceg, Vilmos herceg és családja, Meghan Markle édesanyja, és a kis koszorúslányok és koszorúsfiúk is szerepelnek. A képeket Alexi Lubomirski fotós készítette, és a Windsori kastélyban készültek.

LinkLinkLinkLink


Volt nagy felhajtás
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Egy nőnek joga van a hasához. Orbán Ráhelnek is
  2018-05-11 18:11:46, péntek
 
  Egy nő akkor lesz terhes a nyilvánosság előtt, ha ő azt mondja. Az ugyanis, hogy mi történik egy nő testében: magánügy.


Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételén jelen volt a családja is. Ott ült a Parlamentben Orbán Ráhel is, akiről az alkalomból és a lehetőségből adódóan rengeteg fotó készült, a fotók alapján pedig néhányan arra a következtetésre jutottak, hogy Orbán Viktor lánya a második gyerekét várja. ,,Vagy legalábbis nagyon domborodik a hasa."

Bár Orbán Viktor néhány hete a Kossuth Rádióban a következő kormányzati ciklus demográfiai fókuszát kifejtve azt mondta, hogy a nők gyerekvállalási szándéka a ,,legszemélyesebb közügy", most szeretnénk megvédeni Orbán Ráhelt a miniszterelnök népesedéspolitikai világnézetétől.

Az ugyanis, hogy mi történik egy nő testében: magánügy.
Ehhez képest olyan elvetemültséggel kezdtük el vizsgálni Orbán Ráhel hasát, mint A szolgálólány meséjének disztopikus rémálmában a gyerekszülésre tartott szolgálólányok méhét a gazdáik.

Egész egyszerűen felhatalmazva érezzük magunkat arra, hogy egy nő hasát fixírozzuk, csak azért, mert biológiailag ott koncentrálódnak a reprodukciós szervei.

Az úgynevezett szülőkorban lévő nők ezt a szülőkorúságukkal járó idétlen, néha nyomasztó szükségszerűségként élik meg. Pedig nincs benne semmi szükségszerű. Egy nőnek ugyanis joga van ahhoz, hogy kigyúrja vagy elhanyagolja a hasát, hogy megmutassa vagy elrejtse, hogy csokitortának csináljon benne helyet, vagy gyereknek. Az övé. Azt csinál vele, amit akar.

Ahogy egy terhes nő hasát nem illik fogdosni, mert egy terhes nő hasa nem közvagyon, úgy egy nő hasát (és egyébként egyéb testrészét) bámulni sem illik, mintha valami szenzáció lenne, vagy megoldandó rejtély, hacsak nem szólít fel erre.
Egy nő - akár ismert, akár ismeretlen - akkor lesz terhes a nyilvánosság előtt, ha ő maga azt mondja, hogy az. Addig minden más csak bizalmaskodó, fontoskodó, a másik testi autonómiáját semmibe vevő találgatás.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Milyennek látja a gyermek a nagyszülőket?
  2018-04-26 17:51:40, csütörtök
 
  Elképesztő gondolatok, nem lehet elolvasni nevetés nélkül!A gyerekek másként látják a világot, nem bonyolítják túl a dolgokat, azt mondják, amit éppen éreznek. Egy kisfiút megkérdeztek róla, hogy milyennek látja a nagyszüleit, erre ő egy nagyon édes választ adott.
A nagymama az akinek már nincs kicsi gyereke, ezért foglalkozik az unokákkal. A nagypapa ugyanolyan, mint a nagyi, csak neki szakálla is van. A nagyiéknak nem kell semmit csinálniuk, csak az a dolguk, hogy vendégségbe jöjjenek hozzánk.

A nagyszülők már öregek, ezért ők nem tudnak velünk szaladgálni, biztos ezért nézegetik mindig a virágokat és a fákat a parkban. Sok pénzük kell legyen, hogy elvigyenek minket a vidámparkba és vegyenek nekünk fagyit.

Mikor sétálni megyünk, a nagymama táskájában mindig van csoki, vagy cukorka és nem csak ebéd után ad nekünk. A nagypapa érdekes dolgokat mesél, ő nem kell mesét olvasson, nagyon sok jó történetet megjegyzett. A nagyi soha nem mondja, hogy “siess" ő mindig ráér. Neki nincs dolga, mert ő nagymama. Szemüvege van és ki tudja venni a fogait, ez nagyon furcsa.

Amikor a nagyi mesét olvas, nem hagy ki egyet csak azért, mert azt már elolvastuk. Mindig finom süteményeket hoz, biztos nagyon szereti az édességet. Délután álmos szokott lenni, ezért nekünk is aludnunk kell. Mindenkinek kéne találnia egy nagymamát, mert ők nagyon szeretik a gyerekeket és sok idejük van.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Megszületett a három fekete kisbaba.
  2018-04-23 21:48:33, hétfő
 
  Csakhogy mind a két szülő fehér volt. A nő a férfira nézett, majd...
A fehér anya 3 színes bőrű kisbabát szült. Amikor kiderül miért...

Még a mai nap is teli van a világ rasszizmussal és előítélettel, de ezt a párost ez egyáltalán nem zavarja. Hiszen mind a ketten fehér bőrűek, és öt színes bőrű gyerekük van

Amikor megjelennek az utcán, sokan kritizálják őket, és sokszor kapnak megvető pillantásokat. Mind a fehér, mind a fekete emberek részéről.

Vannak, akik azt hiszik, hogy az anyuka félrelépett. De az igazság teljesen más. A párosnak nehezen ment a teherbe esés, de nagyon szerettek volna gyerekeket, így, hogy közben jót is tegyenek a világgal örökbe fogadtak kettőt. Két színes bőrű kisbabát.

Később úgy döntöttek, hogy bővítik a családot, de nem akarták, hogy az újabb babák elüssenek a testvéreiktől. Viszont ekkor már felfedeztek egy új módszert is, ami az embrió bank volt. Innen választottak lefagyasztott embriót, amit beültettek az anyába, és így született három újabb kisbaba. Az embrió 15 évig volt lefagyasztva.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Vihart kavart az amszterdami temetkezési kiállításon az
  2018-04-20 20:20:41, péntek
 
  ,,öngyilkosság-automata"
Nagy tömeget vonzott az amszterdami temetkezési vásáron bemutatott öngyilkosság-gondola, a Sarco. A 3D-s nyomtatóval készített eszköz egy gombnyomásra megtelik nitrogénnel, így a halni vágyó személy viszonylag zökkenőmentesen jut át az árnyékvilágba. A találmány igencsak megosztotta a látogatókat.
A szarkofágról elnevezett ,,Sarcot" az öngyilkosságra való jog általános elismeréséért küzdő ausztrál Philip Nitschke, illetve a holland Alexander Bannink fejlesztette ki, majd készítette el egy 3D-s nyomtató segítségével. Az átlátszó üvegű gondola alatt egy koporsó is van.
A meghalni óhajtó személy megnyom egy gombot, s a kapszula megtelik nitrogénnel. A bent fekvő rövid ideig szédülést érez, ám gyorsan elveszti az eszméletét és meghal" - mondta Nitschke, aki szerint találmánya sokakon segíthet. ,,Számos olyan ország van, ahol a törvény csak a segítséggel elkövetett öngyilkosságot tiltja. Aki öngyilkos akar lenni, csak megnyom egy gombot, s nem kell a vonat elé állnia" - magyarázta a feltaláló, aki közölte, még az év vége előtt megkívánja építeni a Sarco első működő prototípusát.


Az amszterdami temetkezési vásárra kilátogatóknak egyelőre be kellett érniük azzal, hogy egy, a Sarco mellé helyezett virtuálisvalóság-szemüveg segítségével képzelhetik el, milyen érzés lehet a szarkofágban feküdni és a halálra várni. Többeknek tetszett a találmány, ám a tömegben sokan voltak, akik elborzasztónak találták a ,,Sarcót". ,,Őrület, marhaság, egyáltalán nem érdekelne a működő Sarco
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 312 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 2538 db bejegyzés
Összes: 31912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1065
  • e Hét: 12885
  • e Hónap: 58328
  • e Év: 617673
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.