Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szívemnek oly kedves...
  2013-11-02 20:07:55, szombat
 
 


Horváth M. Zsuzsanna
Kicsi falum temploma

Kicsi falum temploma,
fák közt megbúvó tornya.
Gyermekkorom, emlékképek
varázsa, a szívemben élnek.
Imára kulcsolom kezem,
Isten házába megyek.
Ismerős fehér falak
orgonaszó, lelkemben áhítat.
Lehunyom szemem emlékezem...
gyertyalángja serceg, halvány füstje száll,
- Köszönöm Istenem, hogy
óvtál s szívedbe fogadtál. -
Megnyugvást a békét nálad találom
halk sóhaj: hozzád száll fohászom,
ha eljön az idő gyarló testem
neked ajánlom.
Keresztelő Szent János templom


Szentivánfa csodája

HÁROMKIRÁLYOK
Karácsony közeledik, s háromkirályok módjára felkerekedünk, hogy csodát lássunk egy kis Vas megyei faluban, az Uraiújfaluhoz tartozó Szentivánfán. Itt, a barokká átépített, XIII. századi eredetű templomban tavaly tártak fel egy régi falképet, amely nem sokkal a tatárjárás után készülhetett, az országot újjáépítő IV. Béla király idején.Hogy a szentivánfai templom csodákat rejt, azt tudták már a harmincas években is, hiszen 1930-ban a vakolat alól előbukkant és máig látható egy XIII. századi falképrészlet, amely a csodálatos halászatot ábrázolja. A templom déli falán 1996-ban újabb korabeli részletek nyomaira leltek. Ezeket végül tavaly sikerült Fazekas Gyöngyi és Kákonyi Zsófia műtörténész restaurátornak feltárni és restaurálni. A kutatást Mentényi Klára művészettörténész irányította. Így került napvilágra középkori festészetünk remeke: a betlehemi csillagot követő Háromkirályok jelenete. Az egész déli templomfalon végighúzódó kompozíción a királyok lóháton ülnek, a fölöttük angyalként megjelenő szárnyas csillagra mutatva érkeznek Jézus és Mária elé. A legelső király már le is szállt a lováról, a kantárt átadta szolgájának, s épp fél térdre ereszkedve, koronáját levéve köszönti a szent gyermeket. A jelenetnek mellékszereplői, mintegy távoli tanúi a Madonna mögött álló szentek - talán a két szent magyar király, István és László? - és az apró alakokként megjelenő, templomépíttető donátor, Martinus és felesége.

A falu a XIII. században a Ják nemzetségé volt, egy 1270-ből való oklevél említi Szentivánfát és Martinust, valószínűleg az a Ják Martin építtette a templomot, aki a híres jákit is. Talán ugyanazok a mesterek is dolgozhattak rajta - legalábbis Prokopp Mária professzor szerint, aki az idei restaurátorkonferencián a festő-restaurátorokkal együtt beszélt a képről.

A szép rajzolatú freskó korabeli katedrálisoknak is büszkesége volna. Felemelő lesz hétszáz év után, az idén újra e kép alatt karácsonyi misét tartania a plébánosnak, a megújulást segítő Aigner Géza atyának.
Forrás: Népszabadság"Kicsi falum temploma,
fák közt megbúvó tornya.
Gyermekkorom, emlékképek
varázsa, a szívemben élnek."Link
Keresztelő Szent János templom
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nincs Cím
  2013-04-14 07:52:53, vasárnap
 
 

"Azt adom, mi legnagyobb: a szívemet, mely útra kelt és felkutatta a tied. Rejts el, őrizz, éltess engem kedvesem. Én veled leszek, te leszel a mindenem."
Johann Wolfgang von Goethe


"Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az,hogy valaki szeresse őt igazán."
Johann Wolfgang von Goethe
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Búcsúvers édesapámnak
  2012-04-03 22:02:49, kedd
 
  Brachfeld Judit
Búcsúvers édesapámnak

Szomorúan zeng most a templomi harang,
s szívünkben hirtelen csak üresség marad.
Hisz búcsút kell vennünk egy csupa szív embertől,
ki szívét-lelkét adta, s kit az Élet meggyötört.
Hiányozni fognak a beszélgetések,
s eszünkbe jutnak fájón a szebbnél-szebb emlékek.
Kirándulás, kártyázás, matek házi feladat,
bolondozás, tükörtojás, s megannyi szülinap.
Azt tartja egy buta mondás: "Anya csak egy van",
de számunkra mindkét szülő pótolhatatlan!
Köszönet azért, ha nehéz volt is, de felneveltetek minket,
s anyukánkkal együtt voltál 26 boldog évet.
Sokáig senkivel haragot nem tartottál,
s mikor mi már feladtuk, te mindig reményt adtál.
Ha még egyszer láthatnám gyönyörű szemedet,
melybe anno anyukám beleszeretett.
Ha még egyszer hallhatnám bársonyos hangodat,
talán elmúlna félelmem szinte egy perc alatt.
Látod ím összegyűlt az egész család,
s érted mondanak el most minden egyes imát.
Tekints le ránk fentről, s vigyázd minden léptünk,
s ne feledd, hogy mindannyian nagyon szeretünk.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Édesanyám emlékére
  2011-08-31 23:00:21, szerda
 
  Link
Horváth M. Zsuzsanna
Édesanyám emlékéreHiányzik az érzés,egy szó,egy élet.
Hiányzik minden,mi körülölelt Téged.
Kedves melegséged,óvó karjaid.
Szemed fénye,mosolygó ajkaid.
Te azért szerettél mindig,aki vagyok.
Amit Te adtál,mástól nem kaphatok.
Az égre nézek,hol egy csillag ragyog.
Tudom...őriznek Téged az angyalok.
Elmentél messzire,távol a világtól.
De szívemben emléked örökké lángol.
Perzselő tüze sokszor meg-megéget.
Teremtőm óvd Őt,csak erre kérlek.
Hirtelen halálod megtörte szívünket,
Örökké őrizzük drága emléked.
Kegyetlen volt a sors, hamar elvett tőlünk,
De szíved emléke örökre itt marad közöttünk.
Örök az arcod,nem száll el a szavad,
Minden mosolyod lelkünkben marad!
Forrás: Internet


Édesanyám ott fenn az égbe!
Gondolsz-e néha rám?
Mert én sokszor bámulva a légbe...
Elgondolom, hogy milyen kár...
Hogy ily korán meghaltál..Édesanyám

Sokszor, ha az élet rögös utjain,
Abba a gyakran emlegetett
Göröngyökbe botlik meg lábam...
Elgondolom, hogy milyen kár...
Hogy nem vagy velem... Édesanyám

Ha az élet zajgó tengerén -
Irányitó, erős kéz kellene...
Hányszor, de hányszor megcsókolnám
A te jóságos, dolgos, de sajnos már holt kezed,
Elgondolnám közben, hogy milyen kár...
Hogy árván hagytál - Édesanyám.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Személyes
  2010-02-21 12:47:42, vasárnap
 
 
Szombathely - Visszatérve régi álmaikhoz, több évtizedes kihagyás után újra összeállt a Flodor, a 70-es években működő rockzenekar. A tagok akkoriban nősültek, majd felnevelték gyerekeiket, már unokáik is vannak, s most újrakezdték a zenét. Mindörökké rock!

2009. június. 04. csütörtök Forrás: Vas Népe Szerző: Merklin Tímea

A Flodor 1970-75 között játszott Szombathelyen, az akkor divatos együttesek között, mint a Mokka, a Lord, a Zenit, a Flamingó. A zenekar akkori tagjai voltak: Bereczki János szólógitár, Benedek Emil dobos, Györe Tibor akkordgitár, Németh Péter basszusgitár, ének, a zenekar frontembere. Beatles-, Rolling Stones-, Hendrix-számokat játszottak.

Nagy, hosszú hajunk volt, 18-19 évesen nem voltunk a rendőrök kedvencei. A bulikban eléggé szabadon engedtük magunkat, imádtuk, ha a fiatalok táncolnak a zenénkre, iszonyatos dinamikával mentek a koncertek. Néha elszabadult a pokol, verekedés lett, de mindig volt velünk három ember az akkori alvilágból, akik hamar rendet tettek, eltávolították a zavarkolódókat.

Sokszor féltünk, hogy betiltanak minket. Nagy rajongótáborunk volt. A 405-ösben dr. Domonkos Lajos tanár úr egyszer kitalálta, hogy kiüríttet két tantermet, és megversenyezteti a Lordot meg a Flodort. Az volt a tét, hogy amelyik együttes nagyobb tömeget vonz, az lesz a 405-ös zenekara. Mi nyertünk.

Pár évig zenéltünk csak, mert jöttek a lányok, szerelmesek lettünk, sorban szépen megnősültünk, és a feleségek szétrobbantották a brigádot. Később Bőben újraalakítottam a zenekart azokkal a tagokkal, akikkel most újra összeálltunk. Másfél évig még játszottunk, aztán bevonultam katonának, jöttek a gyerekek, vége lett, szétment az együttes.

De Tompa Zoltánban (Cukor), Szabó Imrében (Csixi), Körtvélyes Károlyban (basszusgitár), Györe Tiborban (Culi) és Németh Péterben (Resta) nem aludt ki a tűz. Néha találkoztak az elmúlt évtizedekben, de nem jártak össze. Viszont másfél évvel ezelőtt újra egymásra találtak.

Olyan nagy öröm, hogy ifjúkori álmok megvalósításának tudunk öreg fejjel nekiállni. Sok mindent megéltünk együtt, külön, jó újra a barátságokat felépíteni mondja az együttes vezetője. Az a típus vagyok, az az őrült, aki nem bír magával, ha a zene megy.

Németh Péter 55 éves, a sok minden mellett túl van egy nagy elhatározáson is: nem fél boldog lenni, megint zenélni fog. A munkának, családnak szentelte az utóbbi harminc évét, három unokája is van már, úgy döntött megengedheti magának, hogy teret adjon a kedvtelésének.

Másfél éve alakítottam újra a zenekart. Visszafiatalodtunk. A repülőtéren próbálunk. A próbahelyért cserébe segítünk a tereprendezésben. Egy tíz méterszer tíz méteres termünk van, valaha ebédlő volt. Ott vagyunk néha szombaton, de főleg vasárnaponként délelőtt.

Kikapcsolódunk a sok szorongásból, félelemből, ami a világban van. A próbateremben minden elszáll. Csak mi vagyunk meg a zene, ami mindent feledtet. Házi (nem nagyon profi) stúdiórendszert is kialakítottunk ott, magunk vesszük fel a számainkat.

Ott készült a 2009-ben magánkiadásban megjelentetett Magyarock című lemezünk. Az a vágyunk, hogy egyszer majd egy komoly stúdióban dolgozhatunk. Nem lekapott, falvédős dalok ezek, hanem igazi, mély tartalmak, olyan élmények nyomán, amiket a barátaimmal átéltünk. Eddig régi Flodor-számokat dolgoztunk fel, tizenöt olyan dal van, ami felvételre vár. És még van bennem sok, amit kiadhatok, írom a további új dalokat.
Forrás: Vas Népe Szerző: Merklin Tímea
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Gyermekkorom szinhelye
  2010-02-05 21:16:12, péntek
 
  A Ják nemzetség szaporodásával gyarapodtak a települések is. A XIII. században találkozunk már Szentivánfa és Ujfalu helységnevekkel. Találkozunk azóta már eltűnt helységnevekkel is: Sándorfalva, Köröselő, Besenyőgyümölcs (Újfalu és Nick között voltak).
Szentivánfa is a Jákok birtoka volt, nevével először 1342-ben találkozhatunk ('Szentivánfalva' formában), de a Keresztelő Szent János templom román stílusú részletei bizonyítják, hogy a XIII. században már ez is létezhetett. (Szentivánfai katolikus templom)


Uraiújfalu már a rómaiak idejében is lakott hely volt. Ezt bizonyítják a faluvégén, a Kőris-menti kavicsgödörben talált épületmaradványok. A rómaiak idejéből, illetve a népvándorlás korából használati tárgyak (agyagedények, olajmécses, bronz karperec, borostyánkő- nyakék), és ékszerek (bronz karperecek, borostyánkő nyakékek) kerültek elő.


Szentivánfai templom
>>>>
A Szentivánfán álló templom (műemlék) a vámoscsaládi plébánia filiája, védőszentje Keresztelő Szent János. Gótikus, XIV. századi eredetű, barokk stílusban 1770 körül átépítve. Egyhajós, szentélyes, egyenes záródású. Szabadon álló, a homlokzat síkjában áll a torony. A főhomlokzaton törtíves rokokó a bejárata, vállmagasságban fejezetes, a zárókő leveles díszítésű, felette copf füzérdísz és kis törtpárkányos ablak látható. A homlokzati falsávokat összekötő erőteljes párkány a középen timpanont képezve megtörik, a timpanonban Szentháromság- szimbólumábrázolással. Az oromzat hátoldalán füzérdíszes, gazdag tagolású vázák állnak. Órapárkányos a torony, a harangszinten íves záródásúak az ablakok, a gúlasisak nyolcszögű, oldalhomlokzatát félpillérek és a karzat szintjén íves kis ablakok tagolják. A többi ablak félköríves záródású, az északi oldalon vakablakszerűen kialakítva. Ugyancsak ezen az oldalon 1700 körüli, Sopronból származó faragott kövek (2) vannak befalazva.

A szentély mindkét oldalához toldásszerű sekrestye és kápolna csatlakozik, az északi oldalon lévőnek külön bejárata is van. (megj.: természetesen a déli oldalon lévőnek van külön bejárata)

A hajó két csehboltozatos, a szentély egy csehboltozatos, a kripta bejáratán 1602-es évszám látható. A bejárati oldalon íves karzat van füzérdísszel. A hajó déli oldalán XIV. századi Csodálatos halászat- freskó látható. A két oltár és a szószék copf alkotások, a faragott padok festetlenek. A templom további hat táblaképéből a főoltárkép Dorfmeister által szignált és 1779-ből való. A szentivánfai templom a Vámoscsaládi Római Katolikus Plébániához tartozik. Ott őrzik az anyakönyveket is.

Horváth M. Zsuzsanna
Köszöntelek

Gyermekkorom színhelye...
álomba illő, szép mese.
Határában, erdők, mezők,
felröppenő barázdabillegetők.

Gyermekkorom színhelye...
három templommal övezve.
Messziről látni a tornyokat,
őrzik a régi álmokat.

Gyermekkorom színhelye...
Rába-folyó, kanyarog sietve.
Erdőben, fák közt rohan,
örvénylő, sebes folyam.

Gyermekkorom színhelye...
ifjúságom, vágyaim kezdete.
Huncut játszó pajtások,
szerelmek, fellángolások.

Gyermekkorom színhelye...
elhagytalak, hiszed e?
Vágyom vissza szüntelen,
hol boldog voltam te veled.

Gyermekkorom színhelye...
visszatérek, ott leszek.
Átölelnek az emlékek,
és újra gyermek leszek.
(2009. 02. 06. saját)


Kicsit igaz....


Ha megfoghatnék egy szivárványt, megtenném.
Csak Neked, hogy a szépségét megoszthassam Veled.
Azokon a napokon, mikor egyedül érzed magad,
építenék egy hegyet, ami csak a Tiéd lenne.
Egy hely a kikapcsolódásra, egy hely, egyedül lenni.
Ha a gondjaidat a kezemben tarthatnám,
a tengerbe dobnám őket.
De ezeket nem vagyok képes megtenni.
Nem tudok hegyet építeni vagy megfogni egy szivárványt.
De engedd, hogy az legyek, amit a legjobban tudok:
Egy barát, aki mindig itt van.

>>>>>>>>>>>>>>>.

Az álom valami,
amire igazán vágysz,
ami igazán fontos neked.
Az álom valami,
amit elképzeltél,
és amiről nem szabad lemondanod.
Mindegy, hogy nem érti senki,
mindegy, hogy mit gondolnak róla.
Ez a Te álmod,
és mindet meg kell tenned érte,
hogy valóra váltsd!
Mindent.
Nem szabad, hogy érdekeljen,
mit gondolnak róla az emberek,
nem szabad, hogy hagyd elrabolni álmaid.
Ha a szíved szólít, követned kell szavát.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Akiket én szeretek,
egészen egyszerű emberek
fakadnak áradnak s kiapadnak
mások és másai önmagamnak
veszítve nyernek
sírva boldogok
szépek és bolondok
>>>>>>>>>


Egy kis pillangót kergetek, mióta csak élek,
s soha nem figyelek, mikor hova lépek,
ő pedig csak csendben messze elrepül,
s néha néha a távolban újra előkerül
tudom úgyse lesz az enyém, mégis szaladok,
de az évek során egyre lassabban haladok,
a körülvevő emberek, csak néznek rám bután,

én pedig csak futok..futok az álmaim után
>>>>>>>>>>>>>>..


A némaság iszonyú teherként nehezedik lelkemre. Majd megjelenik a remény egy mosollyal és ezt susogja: "az önfeledésnek is megvan a maga öröme". Így hát én igyekszem napommá varázsolni a mások szemében lévő világosságot, zenémmé a mások fülébe csengő hangot és boldogságommá a mások ajkán megjelenő mosolyt.

Helen Keller

>>>>>>>>>>>>>>>>>>...
A valódi szerelem elszakíthatatlan. A valódi szeretet elvághatatlan. Ha kicsit hátrébb húzódsz, ha visszaveszel hangodból és jelenlétedből, az érzelmi kötések nyúlni kezdenek. A feleslegesek leszakadnak, a lényegesek kitartanak - a távolság minden érdekkapcsolat alól felszabadít. Sose akard ésszel kitalálni, hogy melyik érzelem valódi, s melyik nem.
A. J. Christian
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>& gt;>..

Én csak én vagyok,hát vedd mit adhatok
És ha tán kevesled,fess te magadnak szebbet,
Mert én csak én vagyok,hát vedd mit adhatok!
Goethe
>>>>>>>>>
Igaz leszek, mert vannak ,akik bíznak bennem;
Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem;
Erős leszek, mert oly sok a szenvedés;
Merész leszek, mert annak kell lennem;
Barátja leszek mindenkinek- ellenségnek,társtalannak;
Ajándékozom, és elfeledem az ajándékot;
Alázatos leszek, mert ismerem a gyengéimet;

Felnézek....és nevetek......és szeretek.......
és magasba emelek.
Howard Arnold Walter
>>>>>>>>>>>>>>>.

Barátom egy Kicsivirág,
olykor gondolataimmal megsimogatom mosolyát,
olykor szirmain felejtem a könnycseppjeimet.

Álmodni kéne, hogy ez az élet is csak álom.
Álmodom helyette új életet, új életbe új álmokat...
mert milyen új élet az, ahol a régi álom még lakó lehet?

Sosem mondtad, Uram, hogy könnyű az élet.
Koós Attila
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>& gt;>>>>>>>>>>>>>.
Szeretnék veled...

Szeretnék veled eső áztatta utcán táncolni,szeretnék veled egy ágyban álmodni.Szeretném megmutatni,mit ér egy könnycsepp,mely az öröm,tisztítja arcodat,s elmossa az összes bánatodat.Szeretném,ha a szemem tükrében fedeznéd fel a világot,s észre vennéd az igazán fontos dolgokat.Szeretném ha tudnád,hogy a sivatagban is nyílik virág,s hogy a hóesésben is van melegség,mert így él a világ.Szeretném ha velem együtt kiáltanád,hogy suttogva is értem szavad,mert így nincs az a szív,mely megszakad.Szeretném ha látnád,hogy a vak ember is láthat csodás dolgokat,s kinek néma az élet az is várja a hangokat.Szeretném ha együtt éreznénk azokat a dolgokat,melyeket sok ember a jelentéktelen dolgok miatt egyre csak halogat.És végül : Szeretném,ha már ráncok borítják az arcunkat,azt lássam,hogy életünk nem is lehetett volna ennél boldogabb...
Forrás: Internet
>>>..>>>>
Sajnálom, az én hibám, hogy törölve lett a blogom. 2011.-én rosszul értelmeztem a blogolás szabályairól írtakat. Nyilvánosan válaszoltam, ha ez a szabály, akkor inkább töröljék a blogot. Többet itt saját blogot nem írok. Találtam irodalmi oldalakat itt a CH fórumon. Oda fogok feltenni verseket, idézeteket. A pályázatokon is indulok mindig, mert szeretem a verseket az irodalmat. Az oldalt nem hagyom el, sok kedves barátom van itt. Ne haragudj, hogy ezt tettem. Örülök, és végtelenül jól esik, hogy észrevetted.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Homoródszentmárton
  2010-02-02 10:53:48, kedd
 
  LinkÉdesanyám szülőfaluja.

Emlékkönyvembe édesanyám írta nekem.

"Te aki járod az élet Golgotáját, szeresd mindig az Édesanyád!
Ő adott néked földi életet, hogy élhess sokat szenvedett.
Két gyenge karja érted fáradott, ne okozz néki soha bánatot.
Óvd minden bajtól drága jó szívét, s kérd a Teremtőt, hogy védje őt.
Ha megbántod, kérd bocsánatát, ne feledd, nincs több ÉDESANYÁD!"

LinkHomoródszentmártoni unitárius vártemplom
Az unitárius templom 1889-ben épült, harangtornya a régi templom 17. századi kaputornyából maradt meg.

Homoródszentmárton (románul Martiniş, németül Sankt Marten) községközpont Erdélyben, Hargita megyében, Romániában. A község lakossága magyar, több mint fele unitárius vallású, a többi református, katolikus és baptista vallású. A lakosság gazdálkodással, földműveléssel foglalkozik.

Története:

A község területén valószínűleg már a történelem előtti korban laktak emberek, amit igazolni látszik a község határában évtizedekkel ezelőtt talált neolitikus kőbalta és egy urna. Azt, hogy a római uralom idején is lakott terület volt, bizonyítják a földből előkerült római pénzek, valamint a falu melletti kis tó, mely egy régi sóbányára emlékeztető helyen keletkezett.

A község nevét akkor nyerhette, amikor II. Géza magyar király a 12. század közepén a Homoród és a Nagy-Küküllő felső völgyeit betelepítette. Az első település nyomai valószínűleg az 1241. évi tatárdúlás idején semmisültek meg. Erre utal az is, hogy a Homoródvidék templomai mind a tatárjárás utáni korszak stílusában épültek. A falut oklevél 1333-ban említi először Sancto Martino alakban. Középkori Szent Márton temploma 13. századi eredetű lehetett, a 15. században gótikus stílusban lett átépítve 1888-ban bontották le. Egykori, hat védőtoronnyal megerősített 1612 és 1636 között épített kerítőfalából egyedül a középkori eredetű, 1775-ben magasított és 1861-ben új toronysisakot kapott egykori kaputorony maradt meg a templom harangtornyaként. Kerítőfalának többi része erősen romos. A falut 1613-ban tatár támadás érte, ezután épült a templom erődfala, melyet 1625-ben megerősítették, de a 18. század végére lepusztult állapotba került. Helyébe épült 1889-ben mai unitárius templom, amely a Nagy-Homoród völgyében emelkedő magaslaton áll. 1910-ben 889, túlnyomórészt magyar lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Udvarhely vármegye Homoródi járásához tartozott.

* Itt született Homoródszentmártoni Biró Sámuel, az unitárius egyház első főgondnoka.
* Itt született Szentmártoni Bodó János 17. századi költő.
* Itt született Kelemenné Zathureczky Berta írónő.
* Itt született Molnár Jakab író.
* Itt született Zoltán Aladár zeneszerző.
* Itt született Román Viktor szobrászművész.


 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 542 db bejegyzés
Összes: 9662 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 715
  • e Hét: 5491
  • e Hónap: 17234
  • e Év: 437364
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.