Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel." Dosztojevszkij Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 525 
Tallóztam
  2017-03-25 12:51:56, szombat
 
 
Titoktartás az okosság pecsétje. A titok nélküli szív nyitott levél. Ahol mélység van,
a titkok is mélyen nyugszanak, mert nagy üregek és öblök vannak, ahol a súlyos
dolgok alámerülhetnek.
A hallgatás nagy önuralmat követel, s az igazi diadal azé,
aki ezen a téren legyőzi magát.
Ahány embernek feltárjuk szívünket, annyinak
válunk adófizetőjévé.
A belső mértéktartásban van a szellemi egészség.
A titoktartás veszedelme a mások puhatolódzása, a vallomás kicsikarását célzó
ellentmondás, az incselkedés; az óvatos ilyenkor még jobban begombolkozik.
Amit tenni fogunk, ne mondjuk el, s amit elmondunk, ne tegyük.

Legyen okos véleményünk magunkról és dolgainkról, főként az élet küszöbén.
Mindenkinek nagy véleménye van magáról, a legnagyobb a legkisebbeknek.
Mindenki szerencséjéről álmodozik és csodának tartja magát.
A remény ész
nélkül ígérget, a tapasztalat utóbb semmit sem tart meg. A hiú elképzelések
gyötrelme az igazi valóság szerezte kiábrándulás.
Az okosság vegye elejét
az ilyen botlásoknak, s még ha a legjobbat várhatja is, készüljön el mindig a
legrosszabbra, akkor egykedvűen fogadja majd, ami jön.
Az ügyes lövő
magasabbra céloz ugyan, hogy biztosan találjon: de nem annyira, hogy
lövése dőrén süljön el.
Nincs egyetemesebb orvosság minden balgaság
ellen a belátásnál.
Ismerje mindenki hatókörét és helyzetét,
akkor hozzáigazíthatja elgondolását a valósághoz.

Baltasar Gracián
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Olvasd el és értelmet nyer az életed!
  2017-03-21 21:02:00, kedd
 
  Minden csillagjegy számára írt valamit Konfucius.

Olvasd el és értelmet nyer az életed!

A kínai nemzet által legdicsőítettebb filozófus Konfucius. Minden csillagjegyhez van egy üzenete, amely hasznos lehet. Keresd meg a csillagjegyed és olvasd el, mi az, amire figyelned kell.

Kos:

Válassz olyan munkát magadnak amit a legjobban szeretsz csinálni és életed folyamán soha nem érzed majd azt, hogy dolgozol.

Bika:

Egy igaz ember sohasem lép a másik ember nyomdokaiba.

Ikrek:

Ha a hátad mögött kibeszélnek, az annak a jele, hogy te előttük jársz.

Rák:

Nem az a fontos, hogy milyen sebességgel haladsz a célod felé hanem az, hogy ne állj meg útközben.

Oroszlán:

Ha utálsz valakit az azt jelenti, hogy az illető legyőzött téged.

Szűz:

Légy szigorú önmagadhoz és szelíd a körülötted lévőkhöz, mert csak így szabadulhatsz meg, a kicsinyesnek tűnő érzésektől.

Mérleg:

Amikor úgy tűnik, hogy a cél amit kitűztél magad elé elérhetetlen, akkor ne a célon változtass, hanem a hozzáállásodon.

Skorpió:

Az az ember aki elmozdítja a hegyeket a helyükről, az a kavicsok szedegetésével kezdi.

Nyilas:

Az okos ember nem tesz olyat más emberrel ami neki sem tetszene, ha vele történne.

Bak:

Nem az az ember a büszke aki egyszer sem esett el, hanem az aki elesett és sikerült felállnia.

Vízöntő:

Egy igaz embernek vannak elvárásai magával szemben, a kisebbrendűségtől szenvedő embernek pedig inkább a környezetével szemben vannak elvárásai.

Halak:

Nem az a szörnyű, amikor megloptak és hazudtak neked, hanem az a katasztrofális ha nem tudod túltenni magad rajta.

Forrás
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ezt jelezheti az elszédülés
  2017-03-19 05:58:48, vasárnap
 
 
Ezt jelezheti az elszédülés

Előfordulhat, hogy egy egyébként magát egészségesnek tartó középkorú embernek hirtelen leesik a vérnyomása és elszédül, aminek akkor nem tulajdonít különösebb jelentőséget. Ezek a problémák azonban akár a későbbi demencia előjelei is lehetnek.

Az ortosztatikus hipotenzió - vagyis amikor a vérnyomás egyik pillanatról a másikra, minden különösebb ok nélkül leesik - számos esetben tartós károsodást is okozhat, mivel ilyen kor csökken az agy vérellátása - állítják a Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health munkatársai.

Azok az emberek, akik az ortosztatikus hipotenzió drasztikus eseteivel küzdenek, 40 százalékkal nagyobb eséllyel kénytelenek később szembenézni a demenciával. Mint a vizsgálatból kiderült, 15 százalékkal nagyobb eséllyel küzdenek kognitív mentális gyengüléssel is, mint kortársaik. Ezzel együtt a kutatás nem állapít meg egyértelmű ok-okozati összefüggést. ,,Noha ezek az epizódok csak hébe-hóba fordulnak elő, a hatásuk sajnos tartós. Mindenesetre fontos felfedezésről van szó, amely talán segíthet a probléma megoldásában is" - mondja a kutatást vezető Andrea Rawlings a Hopkins közleményében.

Agyfiatalító elmediéta, meglepő és tanulságos> > >

Egyelőre a szakértők nem tudják, hogy az ortosztatikus hipotenzió egy komolyabb betegség korai tünete-e, vagy éppen ez az, ami a később komoly betegség kialakulásához vezet. A demencia jelenleg mintegy 4-5 millió embert érint csak az Egyesült Államokban


A chicago-i Rush University kutatói olyan diétát állítottak össze, amelynek célja kifejezetten a szellemi hanyatlás megelőzése. Kiderült, hogy akik betartják az ,,elmediéta" fő elemeit, azok olyan szellemi frissességgel rendelkeztek, mintha átlagosan 7 és fél évvel fiatalabbak lennének. Mely ételek teszik a legjobbat?
Elmediéta okosan
Forrás: Medipress
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A trombózis előre utaló jelei
  2017-03-17 22:00:06, péntek
 
 
A trombózis előre utaló jelei, amit fel kell ismerni
A mélyvénás trombózis vérrög képződése a mélyen fekvő vénákban, leggyakrabban az alsó lábszárakban. Amíg a vérrög kötőszövetesen nem szervül, életveszélyes szövődmény - például tüdőembólia - forrása lehet.

Átlagosan évente 2000 ember közül egynél alakul ki a betegség, a nőknél valamivel gyakoribb. Az első trombózis után már sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki második, illetve többedik.

Okai

Érfalsérülés: bármilyen gyulladás, meszes plakk, külső behatás, sugárkezelés, stb. kapcsán létrejöhet az érbelhártya sérülése, melynek kapcsán az érfalból jelentős mennyiségű véralvadási faktor szabadul fel, és a sérülés helyén a vérlemezkék (trombociták) összetapadnak.

A vérkeringés lassulása: Tartós ágyhoz kötöttség, sérült vagy operált végtag rögzítése, jelentős visszértágulat, szívelégtelenség, stb. kapcsán a véráramlás lassul, ami ma még ismeretlen mechanizmus útján segíti a véralvadást.

A vér alvadékonyságának fokozódása következik be, pl. fogamzásgátló tabletták, dohányzás, szövetszéteséssel járó betegségek, veleszületett génhiba (Leiden-mutáció), stb. kapcsán. A vörösvérsejtek túltermelése (policitémia) szintén fokozza a vér alvadékonyságát.

Tünetei és lefolyása

Legjellegzetesebb tünete az alsó lábszár járásra fokozódó fájdalma. A láb duzzadt, kékesen elszíneződik. Az érintett alsó lábszár bőrfelülete a gyulladás miatt meleg, körfogata mérhetően megnő. A lábfej hátrafeszítésével a térdhajlatban a beteg erős fájdalmat jelez (Homan-tünet).

Késői tünet a bőr barnás elszíneződése a bokáknál, amit a kitágult vénákból kivándorolt vörösvértestek okoznak. Itt a bőr sérülékenyebb, könnyebben fekélyesedik.

A trombózis azonban minden tünet nélkül is bekövetkezhet, ez az ún. néma trombózis, és csak a későbbi évek során bekövetkező lábszárödéma, visszértágulat, a bokatáj kötőszövetes megkeményedése és rozsdabarna elszíneződése (= poszttrombotikus szindróma) jelzi a vérrögösödés korábbi lezajlását. A vérrög leszakadásával kialakulhat masszív tüdőembólia, mely hirtelen halált eredményez.

Szívrendellenesség társulása esetén a trombus bekerülhet a tüdőszövetet ellátó artériás hálózatba, és tüdő-infarktust okozhat, mely erős, szúró jellegű mellkasi fájdalommal, heves köhögéssel és vérköpéssel jár. A folyamatosan leszakadó kisebb trombusok krónikus tüdőembóliát is okozhatnak, mely sokszor csak jelentéktelen alsó légúti panaszokban nyilvánul meg. A kisebb trombusok a tüdőn, mint elsődleges szűrőn, át is hatolhatnak, ilyenkor agyembólia is lehet a következmény.

Ágynyugalom és alvadásgátló kezelés hatására a vérrög (trombus) növekedése megáll, és a szervezet vérrögoldó enzimjei jelentős részét fel is oldják. A trombus másik részét kötőszöveti sejtek járják és szövik át, aminek következtében a trombus - orvosi kifejezéssel - szervül.
Forrás: hazipatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Család  
6 konyhai tévhit, aminek ne dőlj be!
  2017-03-12 21:30:41, vasárnap
 
  6 konyhai tévhit, aminek ne dőlj be!

Török Zsuzsa Praktikus

Nem kell feleslegesen trükköznöd, rá adásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.

1. Rizs a sószóróban

A rizsszemek annyira megduzzadnának, ha valóban magukba szívnák a sóból nedvességet, hogy elzárnák a szóró nyílásait. Legfeljebb azért hasznosak, mert felrázáskor segítenek szétválasztani az összetapadt sókristályokat.

2. Fa vágódeszka

Sokan azt feltételezik, hogy nem higiénikus a használata, pedig csersav tartalmának köszönhetően pusztítja a baktériumokat. A gyakori mosogatás következtében azonban idővel gyengül ez a tulajdonsága, amit a deszka egyre sötétebb színe jelez. (A műanyag munkalapok egyáltalán nem rendelkeznek antibakteriális hatással.)
3. Alufólia

Nem igaz, hogy árt az ételnek, ha a fólia matt oldalát hajtod rá. Teljesen mindegy, hogy melyik oldala van felül.

4. Gombás étel

A hűtőbe hidegen betett maradékot másnap nyugodtan elfogyaszthatod, ha előtte alaposan felhevíted. Ugyanez a spenótra is érvényes.

5. Kiskanál a pezsgősüvegben

Hiába dugsz ezüstből vagy más fémből készült kanalat az üveg nyakába, a buborékok eltávozását csak a légmentes záródást biztosító dugóval akadályozhatod meg.

6. Karcos teflonedény

Ne tarts attól, hogy rákkeltő, mert a sérült bevonat semmilyen kémiai reakcióba nem lép az edényben készült étellel, lebomlani pedig csak 260 fok felett képes. Ilyen magas hőmérsékleten viszont amúgy is szénné égne minden falat. Az egyetlen gond az, hogy a karcos részek már nem teljesen tapadás mentesek.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
6 konyhai tévhit, aminek ne dőlj be!
  2017-03-12 21:28:28, vasárnap
 
  6 konyhai tévhit, aminek ne dőlj be!

Török Zsuzsa Praktikus

Nem kell feleslegesen trükköznöd, rá adásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.

1. Rizs a sószóróban

A rizsszemek annyira megduzzadnának, ha valóban magukba szívnák a sóból nedvességet, hogy elzárnák a szóró nyílásait. Legfeljebb azért hasznosak, mert felrázáskor segítenek szétválasztani az összetapadt sókristályokat.

2. Fa vágódeszka

Sokan azt feltételezik, hogy nem higiénikus a használata, pedig csersav tartalmának köszönhetően pusztítja a baktériumokat. A gyakori mosogatás következtében azonban idővel gyengül ez a tulajdonsága, amit a deszka egyre sötétebb színe jelez. (A műanyag munkalapok egyáltalán nem rendelkeznek antibakteriális hatással.)
3. Alufólia

Nem igaz, hogy árt az ételnek, ha a fólia matt oldalát hajtod rá. Teljesen mindegy, hogy melyik oldala van felül.

4. Gombás étel

A hűtőbe hidegen betett maradékot másnap nyugodtan elfogyaszthatod, ha előtte alaposan felhevíted. Ugyanez a spenótra is érvényes.

5. Kiskanál a pezsgősüvegben

Hiába dugsz ezüstből vagy más fémből készült kanalat az üveg nyakába, a buborékok eltávozását csak a légmentes záródást biztosító dugóval akadályozhatod meg.

6. Karcos teflonedény

Ne tarts attól, hogy rákkeltő, mert a sérült bevonat semmilyen kémiai reakcióba nem lép az edényben készült étellel, lebomlani pedig csak 260 fok felett képes. Ilyen magas hőmérsékleten viszont amúgy is szénné égne minden falat. Az egyetlen gond az, hogy a karcos részek már nem teljesen tapadás mentesek.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Az ortopéd szakember
  2017-02-25 10:42:14, szombat
 
 
Az ortopéd szakemberek le vannak döbbenve az új módszer működésén, amely megszünteti a térdfájdalmat és visszaadja annak egykori képességét

Almásiné Katalin egyik annak a száz embernek, akik 1 hónap alatt megszabadultak térdfájdalmuktól ezt az új módszert használva.

Az új módszerrel gyakorlatilag bárki legyőzheti a fájdalmat és megerősítheti térdízületeit, aki kipróbálja. Nem csak gyors és hatékony. Nem zavar mindennapi tevékenységeink elvégzése során, kényelmes és használata is könnyű. A tudósok klinikailag igazolt tesztekkel erősítették meg ennek a módszernek a hatékonyságát. Rájöttek, hogy mi az, amely a térdfájás ilyen hihetetlen gyors eltűnését eredményezi.

A budapesti ortopédusok megdöbbenve néztek pácienseikre. Soha ehhez foghatót nem láttak. Pácienseik ennek a módszernek az egy hónapos használatával teljesen megszüntették térdfájásukat, duzzanataik lelappadtak és megerősítették ízületeiket. Az új módszer működésének titkát az amerikai Portlandi Állami Egyetemen végzett mélyreható kutatások levezetése után tudták meg.

Az új módszert egy egyedi mechanizmus felhasználásával alkották meg. Hatása kiváló és többrétű. A térden történő közvetlen alkalmazásával megszűnik a duzzanat és a zsibbadás, felgyorsul az ízületi porc gyógyulása és megvédi a térdízületet a további sérülések kialakulásától. Erősíti az izmokat, így levéve az ízületekről a terhelést. Ezen kívül több pozitív egészségügyi tulajdonsággal is rendelkezik.

Ez a szuperhatékony mechanizmus az új mágneses polarizátorok rendszere, amely a stabilizátor belsejében helyezkedik el. Más térdszalagokkal ellentétben a Knee Active Plus 250 gaussos erejével fantasztikus eredményeket biztosít a térdfájdalom és a duzzanatok ellen, elősegíti a térd regenerációját. Az új stabilizátor azonnal működésbe lép, amint feltesszük a térdünkre. A megfelelő erejű és biztonságos mennyiségben jelen lévő mágneses hullámok eljutnak a térd mélyébe, eljut egészen az térdízületekig. Tökéletesen megszünteti a fájdalom és a duzzanat okát.

Már az első használattal a fájdalom sokkal gyengébb lesz, a duzzadás eltűnik. Azok, akik használják, már az első napon megszabadultak a zúzódásoktól és a duzzanattól, de ez még csak a kezdet. A Knee Active Plus rendszeres használatával a fájdalmas területek regenerálódnak és az izmok megerősödnek. Ez enyhíti a fájdalmat, a gyulladást, csökkenti a merevséget és stabilizálja a térdízületet, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan visszaszerezzük mozgásképességünk.

A Knee Active Plus szalag nagyon gyorsan vált népszerűvé azok körében, akik térdfájdalomtól szenvedtek. Fantasztikus véleménnyel vannak róla az ortopédusok és rehabilitációs szakemberek. Szigorú kutatásokon esett át, hatását tanúsítványok bizonyítják. Egyre több olyan ember fejti ki pozitív véleményét azok közül, akik segítségével sikeresen megszabadultak a térdfájdalomtól és visszanyerték régi mozgásképességüket.

Almásiné Katalin:

,,Megkaptam a mágneses szalagot és már a kezdetektől fogva éreztem a megkönnyebbülést. Két nap elteltével elmúlt a térdfájdalom, gond nélkül mentem el otthonról, nyugodtan be tudtam vásárolni, semmi fájdalmat nem éreztem! Nem használtam kenőcsöket sem géleket, azonban mozgásképességem egyik napról a másikra rendbe jött! A Knee Active Plus teljesen biztonságos és hatékony. Egészségesnek éreztem magam, végig tele voltam energiával. Egy hónap alatt megszabadultam a fájdalomtól. Lenyűgöző!"
Kattints ide a Knee Active Plus mágneses stabilizátor átvételéhez
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Tallóztam
  2017-02-14 12:30:40, kedd
 
  A nélküled eltöltött napok időtlensége. Figyelni az óramutatók járását, s hallgatni üres szobám faláról visszapattanó, éles kattanásukat, ahogy körbeértek. A csendben, mint hangos robaj, beleremegnek darabjaim az elmúlásba. A szűnni nem akaró fájdalom, s a látszat, miszerint, megállt az idő. Már nem tudom mennyi az idő, nem tudom, hány napja már, nem számolom hány óra a nélküled. Az elvesztegetett idő tudata, leginkább arra hasonlítható, mint mikor borotvapengével kezdenek simogatni, van, hogy a tudatlanság jobb. A nálam hagyott ruháidba temetett fájdalom, mintha még most is itt lennél. "Engedd el." - folyton ezt ismételgetik. De nekik fogalmuk sincs. Fogalmuk sincs...mit érzek.........a fájdalomtól...... .....ő már végleg elhagyott.....
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A refluxbetegség
  2017-02-12 20:49:49, vasárnap
 
  A refluxbetegség várható kimenetele WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus Szerző: WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus Megosztás Facebookon Google+ Oldalajánló Nyomtatás A reflux tünetei mindenképpen kezelést igényelnek. Az első lépés az életmód-változtatás, mely azonban önmagában az esetek jelentős részében nem elég hatásos. Refluxbetegségről akkor beszélünk, ha a beteg gyomor- és nyelőcsőégésről, savas felböfögésről panaszkodik (nyelőcsőtünetek). A kezeléshez szükséges az életmódváltás, bizonyos szabályok követése: a megfelelő diéta, a késő esti étkezés kihagyása, az ágy feji végének megemelése, a testsúlycsökkentés, a derékban szoros ruhák mellőzése. Ellenőrizze tudását a reflux kvízzel - kattintson ide! Az életmódváltás mellett a leggyakrabban gyógyszeres kezelésre (protonpumpagátlók, prokinetikumok, H2-receptor blokkolók) van szükség, csupán az esetek egy kisebb részében szükséges a részletes kivizsgálás (gyomortükrözés, kontrasztanyagos nyelési vizsgálat, pH-metria, manometria, impedancia vizsgálat) után sebészi megoldás. Ezen beavatkozások célja kettős: egyrészt a tünetek megszüntetése, másrészt az endoszkópos eltérések mérséklése, megszüntetése. Hirdetések Fontosak a kísérő tünetek is A kezeletlen reflux szövődményei A gyomorégést és a reflux egyéb tüneteit minden esetben komolyan kell venni, a betegséget kezelni kell, hosszú távon kezelés nélkül ugyanis számos súlyos szövődmény kialakulásához vezethet. A kezeletlen reflux szövődményei Amennyiben a 45 évnél fiatalabb betegnek a refluxbetegségre típusos tünetei vannak, de súlyos szövődményre figyelmeztető (alarm) tünetei (például hányás, fogyás, vérszegénység, nyelési fájdalom, nyelési zavar, az étel elakadása, véres vagy fekete széklet) nincsenek, valamint a vérszerinti családjában sem fordul elő súlyos gyomor-bélrendszeri megbetegedés, az életmód-változtatás és gyógyszeres kezelés terápiát alkalmazzuk. A kezelés akkor sikeres, ha a tünetek (a nyelőcső tünetek néhány nap vagy 1-2 hét alatt, a nyelőcsövön kívüli tünetek 1-3 hónap alatt) teljesen megszűnnek. Mikor van szükség komolyabb beavatkozásra? Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt A kezeletlen reflux szövődményei Milyen tünetek esetén gondoljunk refluxra? Reflux - Amit Ön is megtehet A reflux betegség (GERD) A reflux kezelési lehetőségei Mi hajlamosít a reflux kialakulására? A gyomorfekély okai és tünetei A gyomorfekély szövődményei Gyomorpanaszok - milyen betegségekre utalhatnak? Refluxról és gyomorfekélyről a WEBBetegen Ha ez nem következik be, vagy a 45 évnél idősebb betegnek a reflux-betegségre típusos tünetei vannak, bármely életkorú betegnek alarm tünetei jelentkeznek, vagy a családi kórtörténet súlyos gyomor-bélrendszeri megbetegedések irányában pozitív, mielőbbi gyomortükrözés szükséges. A látott nyálkahártyakép súlyossága (nincs eltérés, gyulladt, felületes hámhiányos, fekélyes, hegesen szűkült a nyálkahártya) nem párhuzamosan alakul a tünetek súlyosságával. Ilyenkor az életmód-változtatás és gyógyszeres kezelés terápia nemcsak a tünetek megszüntetésére, hanem a látott eltérés mérséklésére és megszüntetésére is irányul. Szövettani vizsgálatra nem minden esetben (inkább csak a súlyosabb eltérések esetén) kerül sor, de ilyenkor a sikeres kezelés a szövettani eltéréseket is mérsékli-szűnteti. Barett-nyelőcső Speciális állapot a Barrett-nyelőcső, melyben az életmód-változtatás és gyógyszeres kezelés vagy a sebészi terápia a látott endoszkópos képet nem szünteti meg, de a szövettani eltérések súlyosságát, és a szövődmények kialakulását csökkenti.  
 
0 komment , kategória:  Család  
A ráncokat lehet szeretni és nem szeretni
  2017-02-11 18:14:35, szombat
 
 

A ráncokat lehet szeretni és nem szeretni, viszont előbb-utóbb mindenki arcán nyomot hagynak az évek. Mit kell tennünk azért, hogy minél tovább megőrizhessünk fiatalos külsőnket - azaz, pont olyan idősnek látszódjunk, mint ahány évesnek érezzük magunkat!

A bőr öregedése elkerülhetetlen biológiai folyamat, ennek megállításáért - a tudomány mai állása szerint - nem nagyon tehetünk semmit. Az öregedést azonban le lehet lassítani, és a bőr fiatalságát sokáig meg lehet őrizni. Ehhez azonban érdemes betartani néhány alapszabályt.
Amire nem tudunk hatni, és amire igen
A szervezet belső öregedésére nem tudunk hatni. Ez mindenkinél bekövetkező, elkerülhetetlen folyamat, melynek gyorsaságát, intenzitását többek között a génjeink határozzák meg. Ha tehát szeretnénk mindent megtenni, hogy az arcunk sokáig fiatal maradjon, nézzük meg a szüleinket, nagyszüleinket: az, hogy ők milyen gyorsan öregednek, mennyire ráncosak, segíthet előrejelezni, hogy a saját bőrünk milyen állapotban lesz húsz, harminc év múlva.

A külső hatások miatt bekövetkezett öregedésért, ráncosodásért azonban már mi magunk és az életmódunk a felelős. Bizonyos környezeti tényezők felgyorsíthatják, mások pedig inkább lelassítják a bőr állapotában bekövetkező változásokat.
Mit tehetünk a ráncok ellen?

Az idő előtti öregedésben nagy szerepe van a napfénynek, a táplálkozásnak, a dohányzásnak, a testmozgásnak, sőt még annak is, hogy milyen pózban alszunk. A közhelyesnek számító jó tanácsokat a bőrünk érdekében is érdemes betartani: az egészséges életmód, a cigarettáról való leszokás, a fényvédő krémek rendszeres használata sokat segíthet abban, hogy az arcunk fiatalságát minél tovább megőrizzük.
Ismerjük meg a ráncainkat!
Ahhoz, hogy a ráncokkal hatékonyan fel tudjuk venni a harcot, ismernünk kell azok "természetét" is. A szakemberek statikus és dinamikus ráncosodást különböztetnek meg. Az első az idő múlása miatt kialakuló bőrproblémákra utal: az öregedés miatt a bőr elveszíti feszességét, egyre alacsonyabb lesz a kollagéntartalma, szárazabbá és érzékenyebbé válhat.

Tudta?

Néhányan azt állítják, a ráncok elhelyezkedése utal a viselőjük személyiségére, hiszen ott alakulnak ki, ahol a legtöbbször mozgatjuk az izmokat. Így a vidám személyiségű embereknek inkább a nevetőráncaik hangsúlyosabbak, míg a gyakran mérgelődőeknél a két szemöldök között alakulnak ki mélyebb ráncok.
Ez - a gravitáció hatásaival együtt - a bőr megereszkedését, az arc kontúrjainak "elmosódottabbá" válását okozza. Emiatt lehet, hogy az idősebbek nyakán lévő bőr laza, a fülcimpájuk hosszabb és a szemhéjuk is megereszkedik. A dinamikus ráncok a mimika miatt alakulnak ki. A bőr ugyanis követi az apró arcmozgató izmokat, azaz ahogy az arcuk mozog, például beszéd közben, a bőr is mozog vele. Egy idő után, ahogy a bőr veszít a feszességéből, már nem tud úgy "visszaugrani" a helyére, amikor elsimulnak az izmok. Ilyen ráncok alakulhatnak ki például a szem és a száj körül.

A statikus ráncok ellen hatékonyak lehetnek az olyan krémek, melyek a bőr kollagénszintjét emelik: azaz amelyek az egész arcra hatnak. A dinamikus ráncok ellen a helyi készítmények (például a szemránckrémek) a hatásosabbak. Ez utóbbi ránctípus megelőzésére fejlesztették ki az izmokat ellazító botox-injekciókat is.
A leghatékonyabb fegyverek a ráncok ellen
Szinte megszámlálhatatlanul sok ránctalanító és öregedés elleni készítmény kapható az üzletekben, és egyáltalán nem egyszerű közülük választani. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az ígéretek jó része csak reklámfogás, mint ahogy azzal is, hogy nagyon ritka az olyan krém, mely az összes problémánkat néhány napi használat után, egy csapásra megszünteti.

Válasszunk ki inkább egy-két olyan bőrproblémát, melyek a legjobban aggasztanak minket, és elsősorban ezekre koncentráljunk. Ezek lehetnek az apróbb ráncok, a májfoltok, az időskori mitesszerek vagy éppen a kipirosodás. Alaposan tanulmányozzuk át a termék leírását, és keressünk olyan aktív, bizonyított hatású anyagokat, mint a hialuron sav vagy a kollagén.

Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy az idősödő bőr szárazabb, érzékenyebb és sérülékenyebb, mint korábban volt. Ráadásul egy jó hidratáló segít a bőr megjelenését is javítani: teltebbé, selymesebbé és feszesebbé teszi.

Szintén kiemelt fontosságú a fényvédő krém: ezt még idősebb korban sem szabad elhagyni! A napfény ugyanis folyamatosan öregíti a bőrünket, és a májfoltok megjelenéséért is felelős.
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 525 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 599 db bejegyzés
Összes: 37466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1638
  • e Hét: 1638
  • e Hónap: 147134
  • e Év: 366365
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.