Belépés
yoz69.blog.xfree.hu
Gyors vagyok és megeszlek... Pedigree Pál
1981.10.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Távkapcsolat is lehet jó
  2010-01-26 10:17:16, kedd
 
  Egyre többen kényszerülnek hosszabb-rövidebb időre egymástól távol élni. A helyzet nem könnyű, ám igazán megerősíthet egy kapcsolatot.

Ha a kedvesed csak hétvégén látod, esetleg hónapokig nem találkoztok, az messze van az ideálistól. Sokan tartanak egy ilyen távkapcsolattól, pedig nagyon szép időszak lehet az életetekben, ami új alapokra helyezheti a kapcsolatotokat.

Készen álltok?
A legfontosabb, hogy tisztázzátok az alapokat. Még mielőtt égig érő telefonszámlákat és repülőjegyeket kellene betervezni a költségvetésbe, érdemes tisztázni, ki mit vár a másiktól hosszú távon. Ha mindketten tudjátok, hogy a másik elkötelezett a kapcsolat irányában, az sok felesleges aggódástól kímélhet majd meg benneteket. Nagyon fontos a bizalom, ami csak úgy lehet jelen, hogy őszinték vagytok egymással, és tudjátok, hogy mindketten ugyanazt akarjátok a másiktól.

Hol a vége?
Ha valamelyikőtök külföldi munkát vállal, és a másik nem tud csatlakozni hozzá, akkor hosszú menet következik. Tudnotok kell, mikor fogtok ismét találkozni, akár egy közös vakáció erejéig. Sokkal kezelhetőbb a helyzet, ha tudjátok, meddig is tart ez az állapot, és mi fog utána következni. Akár egy hónapról, akár egy évről van szó, látni kell a végét, különben az egyik félnek hamar elege lesz a bizonytalan helyzetből. Ha viszont tudjátok, miért és meddig kell így kibírni, az közös célt ad nektek, amit mindketten várhattok, amit lehet tervezni, és ami nagyon romantikussá teszi az egészet.

Állandó kommunikáció
Azt senki nem várhatja, hogy valaki elmegy, majd egyszer visszajön, és minden megy tovább onnan, ahol abbamaradt. Mindkettőtök élete zajlik, állandóan történik benne valami, és fontos, hogy ennek kölcsönösen részesei tudjatok lenni. Így mindenképpen meg kell oldani, hogy legyen valamilyen költségkímélő kommunikációs eszközötök ? a csetprogramok és webkamerák világában ez már nem olyan bonyolult dolog. Aztán pedig használni kell, rendszeresen. Még az is lehet, hogy nem könnyű erre időt szakítani, pláne, ha időeltolódás van közöttetek. Ezzel együtt meg kell oldani, hogy rendszeresen, előre megbeszélt időpontban beszélgetni tudjatok, és mindent elmeséljetek a másiknak, ami veletek történik.

Figyeljetek arra is, hogy ha kettőtök között probléma adódik, azt nagyon szépen, megértéssel, finoman kell kezelni. Sok félreértésre ad lehetőséget egy ilyen helyzet, és nem olyan egyszerű kezelni, mint személyesen. Ha lehet, ne mesélj el a párodnak olyan rossz híreket, ami csak kiborítaná, de nem tud vele onnan a távolból mit kezdeni. Ezeket a megbeszéléseket inkább tartogassátok a személyes találkozókra.

Nem csak a net
Nagyon romantikus dolog a klasszikus levelezés. Igazán nem nagy fáradság venni néhány szép levélpapírt és borítékot, és írni pár sort a kedvesnek ? a kezeddel. Csatolhatsz hozzá kis meglepetéseket, fotókat, befújhatod a parfümöddel, amit ismer és szeret, és hidd el, nagyon fog örülni neki, amikor kézhez kapja. Ráadásul, ha szokásoddá teszed, hogy minden nap, vagy minden említésre méltó eseményről készítesz fotókat, ezeket rendszeresen elküldheted neki. Sokkal jobb, mint az e-mailben küldött képek, és igazán figyelmes kis ajándék.

A szexi fehérnemű előlép
Ha hetekig, hónapokig nem találkoztok személyesen, újra kell gondolnod a prűdéria fogalmát. Még ha normális körülmények között sosem tettél volna ilyesmit, most nyugodtan ruházz be néhány szexi fehérneműbe, hogy legalább a látvánnyal kényeztethesd a kedvesed. Ha pedig ez megrémiszt, legalább telefonban legyél egy kicsit kacér, majd meglátod mi sül ki belőle. Hidd el, a párod nagyon hálás lesz érte, és még az is lehet, hogy kissé felszabadul a szexuális életetek ? egész jó befektetés a jövőre nézve?

Élvezd a szabadságot (egy kicsit)
Nyilván jobban szeretnél egy fedél alatt élni a pároddal, ám ha már átmeneti szingliségre vagy kárhozatva, élvezd ki a ?van is, nincs is? állapotot. Természetesen nem a flörtölésre vagy hűtlenségre gondolunk, hanem azokra az egyéb tevékenységekre, amiket a férfiak úgysem szeretnek ? és amiből kevesebb jut, amikor együtt élhettek. Járj össze a barátnőiddel, nézz csajos filmeket esténként, foglalkozz a hobbiddal, hívd át anyudat függönyt varrni, és élvezd ki a rendelkezésedre álló időt. Az a legjobb az egészben, hogy közben valójában nem vagy egyedül, épp csak az időddel rendelkezel szabadon egy darabig.

Sokan egész függőség-szerű állapotot alakítanak ki egy kapcsolatban, és még jót is tehet, hogy egy ideig a saját gondolataiddal, kedvteléseiddel vagy elfoglalva. Miközben melenget a tudat, hogy valahol a világban ott az az illető, akivel imádjátok egymást, most egy kicsit többet figyelhetsz magadra. Ez a kapcsolatotoknak is jót fog tenni, hiszen ha tisztában vagy önmagaddal, sokkal stabilabb társ lehetsz a párod számára.

Értékeld, amid van
A távolság sok mindenre rávilágít. Többek között arra, hogy milyen fontos és értékes is az a sok apróság, amit magától értetődőnek veszünk egy kapcsolatban. A hétköznapok bosszúságaiban most nincs benne a kedves, viszont a hiánya egyre erősebb. Amíg távol van, felerősödnek azok az érzések, amik a kezdetekkor vonzottak hozzá, és egy új, érettebb, még mélyebb kapcsolat alakulhat ki közöttetek, ha jól használjátok ki ezt az időszakot.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Boldog párok titka
  2010-01-16 13:40:13, szombat
 
  Hogy lehet, hogy vannak olyan párok, akik ezer éve élnek együtt, mégis csillog a tekintetük, amikor a másikra néznek? Mi a titka azoknak a pároknak, akiket nem őröl fel a hétköznapok monoton mókuskereke?

A kölcsönös tisztelet, a nyílt kommunikáció, és a kapcsolat folyamatos teremtése természetesen elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon is működjön egy házasság. Ám ez sokszor nem elég, és már csak legyintünk, ha a hajdani nagy szerelmes időszak jut eszünkbe. Pedig ez az érzés nem tűnt el a kapcsolatból, épp csak semmi olyan nem történik, ami felszínre hozná.

Amikor az ember szerelmes, szinte minden, amit a másikkal együtt csinál, újnak számít. Buzog bennünk az adrenalin, kinyílik a világ, és lelkesen állunk az új kihívások és lehetőségek elé. Azonban az újdonság izgalmas mivolta elkerülhetetlenül megfakul az évek során, és leginkább az unalom veszi át a helyét.

A jó hír az, hogy ezt az izgalmat és lelkesedést vissza lehet hozni a kapcsolatba ? és ezt tudományos kutatások is alátámasztják. Hiszen bármilyen újdonság élménye dopamint és norepinefrint szabadít fel az agyban, ugyanazokat a hormonokat, amikkel a szerelem is elárasztja szervezetünket. Így a megoldás abban áll, hogy a régi kedvessel kell új dolgokat megtapasztalni, és egyből visszatér a lelkesedés a kapcsolatba. Adunk néhány tippet, válogassatok közülük érdeklődéseteknek és vérmérsékleteteknek megfelelően. De ne feledd: a lényeg, hogy olyasmit csináljatok, amit eddig soha. Elő kell bányászni a vállalkozó kedvet, hiszen ha csak azt teszitek, amit eddig, akkor pont olyan marad a kapcsolatotok, mint amilyen eddig volt.

Szerezzetek új barátokat
Ennyi év után minden párnak megvan a kialakult ismeretségi és baráti köre, és mindig ugyanazokkal az arcokkal találkoznak. Ezért érdemes nyitni egy kicsit: hívjatok meg magatokhoz kollégákat, a gyerekek osztálytársainak szimpatikus szüleit, vagy bárkit, aki nem tartozik az állandó baráti körötökbe. Kérdezgessétek őket mindenféléről, és meséljetek ti is a ti életetekről, hogy jobban megismerjétek egymást. Biztos, hogy jó darabig lesz miről beszélgetnetek a pároddal, és akár szorosabb új barátságok is szövődhetnek.

Menjetek el kajakozni
Jó, ez nyári program, de eddig nem próbáltátok ki, itt az ideje. Még jobb, ha a vadvizi, izgalmakkal teli evezést választjátok: a nevetés garantált! Ezt egyébként jobb kettesben végezni, így nem fogod például a párod teljesítményét a barátnőd férjének ügyességével összemérni, és sokkal kevesebb súrlódásra ad alkalmat, ha ez csak a ti külön programotok. Elvégre a randizós időszakban is ketten csináltatok mindent, nem?

Cappuccino-maraton
Kitűzhetitek célul, hogy megtaláljátok a város legjobb cappuccinóját. Minden héten legyen egy nap, amikor munka után találkoztok, és beültök valahova megkóstolni a cappuccinójukat. Ez egyrészt erősen randi-szagú, hiszen végre nem otthon vagytok, és újra nőnek és férfinak érezhetitek magatokat sok év apa és anya szerepe után, másrészt pedig alkalmat ad egy-egy jó beszélgetésre. Az otthoni kötelező ?mi volt a munkában, drágám? helyett igazi, egymásra figyelős beszélgetésbe merülhettek, és hidd el, egy idő után úgy fogod várni ezeket a napokat, mint anno a randikat.

Lehet verekedni
Na, nem úgy? Ha együtt jártok kocogni, vagy bringázni, az nagyon klassz. Ugyanakkor sehol nincs egy kiadós boksz-edzéshez! Nem csak az energiaszintet és az adrenalint pumpálja fel, de a harcban megizzadt test is roppant szexi látvány. Ráadásul nem egymást kell püfölni, hanem az edzőt, vagy a zsákot, tehát viszonylag veszélytelen a dolog. Általában nőknek és férfiaknak egyaránt beindítja a fantáziáját?

Vidd el turkálni
Bár a férfiak zömmel utálnak vásárolni, ez mégis más feladat. Szabaduljatok be egy ízléses használtruha-boltba, vagy menjetek ki a bolhapiacra. Határozzatok meg egy néhányezer forintos keretet, amiből mindketten a másiknak kell vásárolnotok valamit, ami szerintetek neki nagyon tetszene.

Keljetek útra
Nem kell napokra, hetekre elutazni ahhoz, hogy közös kalandban legyen részetek. Fogj egy térképet, vagy nyisd meg a Google Maps-et, és keressetek egy olyan várost vagy falut egy órányi távolságra, ahol még sosem jártatok. És mivel fogalmatok sincs, mi vár ott rátok (a kocsmán és a templomon kívül), ez igazi mini-felfedező túra lesz.

Menjetek el jósnőhöz
Nem kell hinni benne, sőt, talán jobb is, ha csak szórakozásnak fogjátok fel. Ettől még a tenyérjóslás, a kártyavetés, vagy valami boszorkány jövendölése érdekes dolgokat hozhat felszínre, és biztosan sok olyan kérdés merül majd fel bennetek, amikről izgalmas lesz beszélgetni. Ha a jövő a tét, nem árt néha megnézni, még mindig egyfelé haladtok-e. És ha véletlenül kiderül, hogy nem, akkor épp időben csíptétek el a dolgot, hogy igazítsatok rajta. Egy ilyen beszélgetéstől pedig megint csak még közelebb kerültök egymáshoz, és hirtelen újra megcsap a szerelem szele, meglátod.

Lógjatok a YouTube-on
Kikapcsolódásnak nagyon jó dolog levadászni a legviccesebb videókat a neten. A nevetés garantált, ráadásul később többször is eszetekbe jut majd, és olyan jó érzés, mikor társaságban elnevetitek magatokat valamin, a többieknek meg fogalmuk sincs, mi történik. Ha igazán laza arcok vagytok, az inspirációból merítve gyorsan alkothattok ti is valami vicces videót.

Menjetek afrikai étterembe
Vagy ha olyan nincs, hát vietnámiba, grúzba, vagy bármi olyanba, aminek a konyháját még sosem próbáltátok. Vagy szeretni fogod, vagy nem, de az újdonság és a várakozás élménye mindig izgalmas. Ráadásul jó darabig lesz témátok ? vagy néhány új szakácskönyvetek.

Tanuljatok meg valami együtt
Válasszatok ki valamit, ami mindkettőtöket érdekel, és hasznosítani tudjátok szabadidőtökben. Tanuljatok meg olaszul, vagy argentin tangózni, vagy golfozni, gitározni, sziklamászni, vagy akár fotózni. Nagyon jópofa (és csapatépítő) dolog a nulláról megtanulni valamit, ráadásul egy újabb szabadidős tevékenységgel, és egy közös szenvedéllyel gazdagodhattok.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 88 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 28
  • e Hónap: 87
  • e Év: 87
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.