Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 300 
Irgalmasságaid sokasága
  2024-03-18 22:02:35, hétfő
 
  Irgalmasságaid sokasága

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy Isten irgalmas legyen a gyermekedhez:

Áldd meg és szenteld meg gyermekem lelkét mennyei áldással, hogy szent lakóhelyeddé és örök dicsőséged székhelyévé váljon; és ne legyen semmi olyan gyermekem életében, ami a Te felséged szemeit megbotránkoztatná. Jóságod nagysága és irgalmasságod sokasága szerint tekints erre a számomra oly kedves gyermekre, aki messze száműzetett Tőled a halál árnyékának földjén. Védd és őrizd meg lelkét a romlandó élet oly sok veszélye közepette, és kísérő kegyelmeddel vezesd őt a béke útján az örök világosság otthonába. Ámen.

Kempis Tamás imádsága alapján
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádkozás Krisztus értelméért
  2024-03-15 07:49:49, péntek
 
  Imádkozás Krisztus értelméért

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy gyermeked személyesen ismerje meg Krisztust:

Mennyei Atyám, add meg ____________________ Krisztus értelmét.
Segíts neki félelemmel és reszketéssel munkálkodni az üdvösségén, ahogyan Te munkálod benne mind azt, hogy akarja és tegye a Te jóakaratodat.
Segíts neki, Atyám, hogy feddhetetlen és tiszta, hibátlan gyermekeddé váljon ebben a torz és romlott világban, hogy Krisztus napján dicsekedhessek azzal, hogy nem futottam és nem fáradoztam hiába.
Uram, könyörülj gyermekemen - és rajtam is, és kímélj meg az állandó bánattól.

(A Filippi levél 2. fejezetének alapján)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
A szív és a cselekvés egységessége
  2024-03-14 07:10:19, csütörtök
 
  A szív és a cselekvés egységessége

Jeremiást síró prófétának nevezték, mert egy lezüllött korban, a háború pusztítása közepette prédikált a makacs népnek. Mégis mindig erőt és bátorságot találok, amikor ennek az öreg, melankolikus prófétának a szavait olvasom. Olvasd el Jeremiás 32. fejezetét a saját áldásodért, majd mondd el ezt a rövid, egyszerű imát gyermekedért, amely ebből a fejezetből származik.

Felséges Uram,
Te teremtetted az eget és a földet nagy hatalmaddal és kinyújtott karoddal.
Semmi sem túl nehéz Neked. Most kérlek, add meg ____________________ a szív és a tettek egységességét, hogy féljen Téged a saját és az utána következő gyermekei javára. Jézus nevében. Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Uram, hajlítsd magadhoz
  2024-03-13 07:47:36, szerda
 
  Uram, hajlítsd magadhoz

Néha egy konkordancia nagyon hasznosnak bizonyul az imádkozásban. Egyszer például megnéztem az összes olyan bibliai utalást, ahol a " hajlít" szó szerepel. Ez egy erőteljes imaige amikor Isten az alany, és a gyermekünk a közvetlen tárgy.

Uram, hajlítsd magadhoz ____________________ szívét, hogy minden Te utadon járjon, és megtartsa a Te parancsolataidat, rendeléseidet és ítéleteidet. Hajlítsd a szívét a Te parancsolataid teljesítésére mindörökké, mindvégig.
Ne engedd, hogy szíve bármilyen gonosz dologra hajoljon, hogy gonosz cselekedeteket gyakoroljon azokkal együtt. akik gonoszságot cselekszenek. . . . Távolítsd el tőle a más isteneket, és hajlítsd a szívét... Magadhoz, Izrael Úr Istenéhez.
Hajlítsd fülét a bölcsességre... füleit a te szádnak beszédeire... és az ő szívét a te bizonyságaidhoz, és ne a kapzsisághoz.

(Az 1 Királyok 8:58; Zsoltárok 119:112, 141:4; Józsué 24:23; Példabeszédek 2:2; Zsoltárok 78:1, 119:36 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Nyisd meg szemeit
  2024-03-12 07:29:37, kedd
 
  Nyisd meg szemeit


A szemünkben lévő könnyeket néha ima által szemcseppekké alakítjuk át a tékozló gyermekeinkért. Ahogy könnyeinken keresztül imádkozunk, az Úr meghallgatja kéréseinket és megnyitja tékozlóink szemét. A Bibliának sok mondanivalója van arról, hogy Isten képes megnyitni a megvakult szemeket. Tedd ma magadévá ezt az imádságot:

Uram, nyisd meg a szemét, hogy lásson.
Megnyitod a vakok szemét, és felemeled a meggörnyedteket. Most arra kérlek, hogy adjál ____________________ szívet, hogy megértse akaratodat, szemet, hogy lássa utadat, és fület, hogy meghallja Igédet.
Ez az én állandó imádságom, hogy Te, a dicsőség Atyja, add gyermekemnek a bölcsesség és kinyilatkoztatás lelkét Krisztus megismerésében, hogy szíve szemei megvilágosodjanak, hogy megismerje Krisztus elhívásának reménységét, Krisztus dicsőséges örökségének gazdagságát a szentekben, és Krisztus hatalmának túláradó nagyságát azokon, akik hisznek.
Uram, hogy megnyíljanak szemei... kend meg szemeit a Te keneteddel. Nyisd meg értelmét, hogy megértse a Szentírást. . . . Nyisd meg szemeit, és fordítsd őt a sötétségtől a világossághoz, a Sátán hatalmától Hozzád, hogy bűnbocsánatot nyerjen és örökséget azok között, akik a benned való hit által megszentelődtek.
Add meg neki annak bizonyságtételét, aki azt mondta: "Egyet tudok: bár vak voltam, most látok".

(A 2 Királyok 6:17; Zsoltárok 146:8; 5Mózes 29:4; Efézus 1:16-20; Máté 20:33; Jelenések 3:18; Lukács 24:45; Apostolok Cselekedetei 26:18; János 9:25 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság
  2024-03-09 08:43:13, szombat
 
  Mennyei Atyám! Szükségem van Rád, mert Te vagy az egyetlen aki meg tudsz nyugtatni és le tudod csendesíteni gondolataimat.  
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság
  2024-03-08 12:51:55, péntek
 
  Atyám, nőknapja alkalmából hálát adok neked azért a kegyelemért amellyel megáldottad nőtestvéreimet, képessé téve őket arra, hogy az Úr Jézusba helyezzék egyedül bizodalmukat az üdvösségükre nézve. Köszönöm, hogy Lelked által kitöltötted szeretetedet a szívükbe, hogy a te szereteteddel győzedelmeskedjenek a gonosz felett, és hogy gyógyító szereteted rajtuk keresztül kiáradjon másokra is, hogy ezáltal életek gyógyuljanak meg. Hálát adok értük, és megemlékezem róluk imádságomban; és kérlek, Atyám, aki, a dicsőség Atyja vagy, hogy add meg nekik a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjenek téged; és világosítsd meg lelki szemeiket, hogy meglássák, milyen reménységre hívtad el őket, milyen gazdag a te örökségednek dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy a te hatalmad rajtunk, hívőkön. Atyám, kérlek, hogy add meg nekik dicsőségednek gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennük a belső ember a te Lelke által; hogy Krisztus lakjék szíveikben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva, hogy képesek legyenek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjék Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy a te mindent átfogó teljességedre eljussanak. Atyám imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennük ismerettel és igazi megértéssel, hogy megítélhessék, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyenek Krisztus napjára, és gazdagon teremjék az igazság gyümölcsét Jézus Krisztus által a te dicsőségedre és magasztalásodra. Atyám, imádkozom és könyörgök értük, hogy tökéletesen megismerjék a te akaratodat minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessenek hozzád méltóan, teljes mértékben a te tetszésedre, és hogy teremjenek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és hogy növekedjenek a te ismeretedben. Segítsd őket, hogy megerősödjenek minden erővel a te dicsőségednek nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszútűrésre. Hálát adok Atyám, hogy alkalmassá tetted őket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljenek. Dicsőítlek, hogy megszabadítottad őket a sötétség hatalmából, és átvitted őket szeretett Fiadnak országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata. Atyám imádkozom értük, hogy tedd őket méltóvá az elhívásra, és töltsd meg őket teljesen a jóban való gyönyörködéssel és a hit cselekedeteivel hatalmasan, hogy megdicsőüljön a mi Urunk Jézus Krisztus neve bennük, és ők is Krisztusban a te kegyelmedből. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Ájulási rohamok
  2024-03-07 21:29:09, csütörtök
 
  Ájulási rohamok

Gyermekem tékozló időszakában feleségem, Katrina kínzó betegségével, a pénzügyi terhekkel, amelyeket a gyermekeink főiskolára küldésével vállaltunk, és a növekvő szolgálat követelményeivel is meg kellett küzdenem. Időnként azon tűnődtem, hogy vajon el tudom-e viselni mindezt. Egy nap utánanéztem az erőről szóló igeverseknek, és ekkor jöttem rá, hogy nem kell mindent elviselnem. Az Úr viseli a terheinket, és átadja az Ő erejét. Gondolkodjatok el az erről szóló igeverseken.

Az erőm kiszáradt, mint egy cserépedény. Az erőm elhagyott. Nem marad bennem erő.
Mérhetetlenül, erőnkön felül vagyunk megterhelve.
Te, Isten, vagy a mi menedékünk és erőnk, a bajban való segítségünk. Ezért nem fogunk félni. . . . Te, Izrael Istene, adj erőt és hatalmat népednek.
Áldott legyen az Isten! . . . Erősség voltál a szegényeknek, erősség a rászorulóknak a nyomorúságban, menedék a vihar elől, árnyék a hőség elől.
[Te mondtad:] ""Ragadd meg az én erőmet. Én megerősítelek, igen, én segítek neked. . . . Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm a gyengeségben válik tökéletessé".
Uram, Te vagy az én erőm és pajzsom... az én erőm és énekem... az én erőm és váram... az én erőm és hatalmam. Te vagy az én világosságom és üdvösségem; kitől féljek? Te vagy életem ereje; kitől féljek?
Mindent megtehetek Krisztus által, aki megerősít engem.

(A Zsoltárok 22:15, 38:10; Dániel 10:8; 2Korinthus 1:8; Zsoltárok 46:1-2; 68:35; Ézsaiás 25:4, 27:5, 41:10; 2Korinthus 12:9; Zsoltárok 28:7; 118:14; Jeremiás 16:19; 2Sámuel 22:33; Zsoltárok 27:1; Filippi 4:13 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság erőért
  2024-03-05 20:02:44, kedd
 
  Imádság erőért

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy tudd, Isten megérintette a gyermekedet:

Atyám, térdet hajtok előtted, Urunk Jézus Krisztus Atyja előtt, kérve, hogy add meg ____________________ dicsőséged gazdagsága szerint, hogy Szentlelked által hatalmas erővel megerősödjön és megszilárduljon belső lényében, hogy Krisztus otthon legyen szívében a hit által. Imádkozom, hogy fiam mélyen meggyökerezzék a szeretetben, és képes legyen felfogni minden szenttel együtt azt, ami a Te szereteted szélessége, hossza, mélysége és magassága. És hogy valóban megismerje - gyakorlatilag, önmagának megtapasztalva - Krisztus szeretetét, amely messze felülmúlja az ismeretet.
Drága Uram, add, hogy gyermekem a Te isteni jelenléted leggazdagabb mértékét élje meg az életében. Legyen az ő teste teljes mértékben eltelve és elárasztva Veled.
Most pedig Neked, aki képes vagy, a bennünk munkálkodó erő által, hogy messze mindent felülmúlj, amit kérni vagy gondolni merek - túl a legmagasabb imáimon, vágyaimon, gondolataimon, reményeimen, vagy... álmaimon - legyen dicsőség Neked minden nemzedéken át, örökkön örökké. Ámen.

(Az Efézus 3:14-21 alapján.)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Egy egyszerű imádság
  2024-03-04 07:18:27, hétfő
 
  Egy egyszerű imádság

Ma egyszerűen imádkozz azért, hogy Isten ereje minden tekintetben megérintse gyermekedet:

Uram, ezt az egyszerű imádságot imádkozom ____________________ :

Húzd ki őt a bűneiből.
Borítsd be őt a Te véreddel.
Védd meg őt angyalaid által.
Vonzd magadhoz őt a Te kegyelmed által.
Puhítsd meg őt szereteteddel.
Formáld őt a Te képmásodra.
Töltsd be őt a Te Lelkeddel.
Használd őt a Te dicsőségedre.
Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 300 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1264
  • e Hét: 2468
  • e Hónap: 12879
  • e Év: 131971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.