Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 310 
Az ördög legfőbb fegyvere
  2017-05-23 08:25:58, kedd
 
  Sok éve már annak, amikor az ördög úgy döntött, hogy eladja mesterségének összes szerszámait.

Ízlésesen kiállította őket mindenki szemlélésére egy vitrinben.

Micsoda gyűjtemény volt ez! Ott volt az Irigység fénylő tőre, mellette pedig a Harag kalapácsa ékeskedett.

A másik polcon a Szenvedély nyila feküdt, vele együtt pedig festőien elrendezve a Falánkság, Érzékiség és a Féltékenység nyilai feküdtek.

Egy külön pulton voltak kiállítva a Hazugság hálóinak kellékei.

Helyet kaptak ott még a Csüggedés, Pénzvágy és a Gyűlölet eszközei is.

Minden eszköz gyönyörűen el volt rendezve, ellátva cédulával, amin a megnevezésük és az ár volt.

A legszebb polcon pedig, minden többi eszköztől elkülönítve, egy eléggé elcsépelt, ránézésre fa ék volt kiállítva, amelyen a Gőg feliratú cédula függött.

Meglepően, ennek a szerszámnak az ára, minden többi eszköznek az árát egybevéve, jóval magasabb volt. Egy arra elhaladó valaki megkérdezte az ördögtől, hogy miért is adja ilyen drágán ezt az ócska éket, az pedig azt válaszolta:

- Én valóban ezt az összes többinél többre értékelem, mert készletemnek ez az egyetlen eszköze, amelyre támaszkodhatok akkor, amikor a többi összes hatástalannak bizonyul. Majd gyengéden megsimogatta a faéket.

Amennyiben sikerül beütnöm ezt az éket az ember fejébe, - mondta az ördög, - akkor az kitárja az ajtókat az összes többi eszköz számára is.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Katonai életbiztosítás
  2017-05-13 17:30:06, szombat
 
  Katonai életbiztosítás


Volt egy alhadnagy a második világháborúban, aki a Harvardon szerzett diplomát, és utána csatlakozott a hadsereghez. Mivel részt vett az R.O.T.C. (Tartalékos Tisztek Kiképző Testülete) programban, nagyon büszke volt alma materére és új alhadnagyi pozíciójára. Első feladata az volt, hogy az oklahomai hegyekből származó újoncok egy csoportját győzze meg arról, hogy kössék meg az amerikai kormány által ajánlott katonai életbiztosítást, ami azt jelentette, hogy a kormány 10000 dollárt fizet a családjuknak, ha szolgálat közben vesztik az életüket. Bemasírozott élére vasalt egyenruhájában, csillogó rézgombjaival, és szerette volna nagyon jól végezni első feladatát, mint az amerikai hadsereg alhadnagya.
Remek szónoki képességgel, fennkölt stílusban hivatkozott ezeknek az embereknek a kötelességérzetére, családjuk iránt érzett szeretetükre és a haza iránti hűségükre. Előadása végéhez érve feltette a kérdést: ,,Hányan akarnak katonai életbiztosítást kötni, mielőtt a tengerentúlra küldik önöket?" Senki nem felelt.
Úgy tűnt, kudarcot vall, de keménykötésű fickó volt, aki nem adja fel egykönnyen. Úgyhogy megkettőzte erőfeszítéseit, és még ragyogóbb kifejezőkészséggel tartott egy újabb lényegre törő, világos, meggyőző előadást arról, miért kellene a katonai életbiztosítást választaniuk, még mielőtt elutaznának. Megint csak a végére ért, és senki nem reagált.
Ezen a ponton kicsúszott lába alól a talaj, és olyan gondolatait kezdte megosztani velük, amiket inkább nem kellett volna felfedni. A helyzet gyorsan romlott, amikor előlépett egy bölcs idős főtörzsőrmester, az alhadnagy vállára tette a kezét, és így szólt:
-Uram, hadd szóljak én a fiúkhoz. Azt hiszem, nem sikerült meggyőznie őket arról, hogy szükségük van erre a biztosításra.
A katonákhoz fordult, és azt mondta:
-Uraim, a helyzet a következő. Önök tengerentúlra mennek, és ha nem kötöttek katonai életbiztosítást, és golyót kapnak a fejükbe, a kormánynak nem kell fizetnie semmit. Ha viszont tengerentúlra mennek, és kötöttek életbiztosítást, és golyót kapnak a fejükbe, a kormánynak tíz rongyot kell fizetnie. Ismételjük át megint. Tengerentúlra mennek, és ha nem kötöttek biztosítást, és golyót kapnak a fejükbe, a kormánynak nem kell fizetnie semmit. Másrészt viszont, tengerentúlra mennek, és ha kötöttek biztosítást, és golyót kapnak a fejükbe, a kormánynak tíz rongyot kell kifizetnie. Most mondják meg nekem, uraim, önök szerint kiket fog a kormány először a frontra küldeni?"
Nos, ezek után sikerült jó pár biztosítást kötnie.

Alkalmazás: Lehet, hogy azért utasítod el Jézus Krisztust, mert úgy gondolod, hogy nincs rá szükséged. Úgy gondolod, hogy jól elvagy nélküle. De vannak olyan szükségeid, amikről esetleg nem is tudsz. A francia filozófus, Blaise Pascal így fejezte ezt ki egyszer: ,,Minden emberben van egy Isten-alakú űr, amit csak Isten képes betölteni." Megpróbálhatod ezt az életedben levő űrt betölteni barátokkal, tárgyakkal, szexszel, népszerűséggel, pénzzel, sikerekkel - az űr mégis ott marad az életedben, mert csak egyedül Jézus képes betölteni azt a magányos helyet a szívedben.
Másik alkalmazás: Ahogy a történetből kitűnik, semmit sem lehet eladni senkinek, ha nem tudjuk megmutatni az illetőnek, hogy szüksége van rá. Ugyanígy te sem tudsz sikeresen bizonyságot tenni Krisztusról a barátaidnak, ha nem vagy tisztában a szükségeikkel, és nem segítesz nekik meglátni, hogy Jézus be tudja tölteni azt a szükséget.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A szeretet és a taxis
  2017-05-11 17:52:45, csütörtök
 
  A szeretet és a taxis


Art Buchwald rovatvezető mesélt egy napjáról, amikor egyik barátjával utazott egy New York-i taxiban. Amikor kiszálltak a taxiból, barátja így szólt a sofőrhöz: ,,Köszönöm az utat! Maga fantasztikusan vezeti ezt a taxit!"
A taxisofőrnek elakadt a szava a döbbenettől egy másodpercre, aztán így szólt: ,,Mi maga? Valami okostojás?"
,,Nem - szólt a férfi. Komolyan beszélek. Csodálom, ahogy megőrzi a hidegvérét a sűrű forgalomban. Nem sok taxis képes erre. Örülök, hogy magával utazhattam!"
,,Na persze - mondta a taxis, és elhajtott.
Buchwald megkérdezte barátját: ,,Ez mi volt?"
,,Próbálom visszahozni a szeretetet New York városába - felelt a barátja. ,,Szerintem ez az egyetlen dolog, ami megmentheti a várost."
,,Azt hiszed, egyetlen ember megmentheti New York városát?"
,,Nem egyetlen ember" - felelt a férfi. Szerintem ennek a taxisnak szereztem egy jó napot. Tegyük fel, hogy ma még lesz húsz utasa. Kedves lesz hozzájuk, mert valaki hozzá is kedves volt. Az a húsz utas pedig kedvesebb lesz az alkalmazottaihoz, a bolti eladókhoz, a pincérekhez vagy akár csak a saját családjához. Ez a kis jóakarat végül akár ezer embert is elérhet. Az pedig már nem rossz, ugye?"
,,De az egész azon múlik, hogy az a taxis továbbadja-e jóindulatodat másoknak."
ás,,Lehet, hogy nem teszi - szólt a férfi. De mondhatok valami kedveset tíz különböző embernek a mai nap folyamán. Ha a tízből hármat boldoggá tesz, amit mondok, akkor közvetett módon háromezer vagy még több ember hozzáállására tudok hatással lenni."
,,Neked hiányzik egy kereked" - szólt Buchwald a barátjához.
,,Ez csak azt mutatja, mennyire cinikus lettél - felelt erre ő. ,,Vegyük például a postai dolgozókat. Azért utálják olyan sokan a munkájukat, mert senki nem mondja nekik, milyen jól végzik."
,,De hát nem is végzik jól."
,,Nem végzik jól, mert úgy gondolják, senki nem törődik vele, hogy jól végzik-e - felelt erre a barátja.
Buchwald tovább sétált a barátjával az utcán, és öt építőmunkást pillantottak meg, akik ebédeltek. A barátja megállt és így szólt hozzájuk: ,,Nagyszerű munkát végeznek, emberek! Biztosan nehéz és veszélyes ez a munka."
A munkások gyanakodva méregették Buchwald barátját.
,,Mikor fejezik be?" - kérdezte ő.
,,Júniusban" - mordult egyikük.
,,Hát ez lenyűgöző! Biztosan nagyon büszkék arra, amit itt csinálnak!"
Ahogy továbbmentek, Buchwald így szólt: ,,Még mindig úgy gondolom, hogy semmit nem érsz ezzel."
,,Ellenkezőleg - felelt a férfi. Ha ezek a munkások elgondolkodnak a szavaimon, jobb érzésekkel fogják végezni a munkájukat, és ez valamilyen módon a városnak is javára válik.
,,De nem tudod ezt egyedül elérni" - szólt Buchwald. ,,Te csak egyetlen ember vagy".
,,De nem csüggedek el - válaszolt a férfi. ,,Remélem, sikerül másokat is bevonni a kampányomba."
Tovább sétáltak az utcán.
,,Te rámosolyogtál egy szürke kis nőre!" - szólt Buchwald a barátjához.
,,Igen, tudom - felelt ő. És ha ez egy tanárnő, akkor az osztályának fantasztikus napja lesz ma."

Alkalmazás: Legtöbben nem ismerjük fel, milyen hatást tudunk gyakorolni a világra azzal, hogy az emberekkel egyesével megosztjuk Isten szeretetét. Amikor ezt tesszük, láncreakciót indítunk el, aminek óriási eredménye lesz Isten országára nézve. Óriási változást lehet munkálni a világban látszólag jelentéktelen kis kedvességekkel. Ahogy Jézus fogta azt a néhány kenyeret és halat a Galileai tó mellett, és ezreket jóllakatott (Máté 14-15. fejezet), Isten képes arra, hogy fogja a kis dolgokat, amiket teszünk érte, és csodákat tegyen mások életében. Próbáld ki, és figyeld, mi történik!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Isten embere
  2017-05-08 20:29:14, hétfő
 
  Isten embere


David Brainerdról azt beszélik, hogy egy napon elhatározta, hogy felkeres egy olyan indián törzset, amelyet az idegenekkel szemben rendkívül ellenségesnek és gyilkos indulatúnak ismertek. Néhány barátja sürgősen le akarta erről beszélni, hogy ne tegye kockára az életét. Brainerd azonban úgy tudta, hogy Isten hívja oda, és elköszönt a barátaitól, akik úgy vélték, hogy akkor látták utoljára.
Egy kis hordozható sátorral és néhány holmival megrakodva hamarosan el is érte célját, és nem messze ennek a törzsnek a fő faluja előtt felütötte a sátrát, hogy imádságban felkészüljön az első találkozásra.
Nem is sejtette, hogy egy ellenséges indián már rég észrevette, és elsietett a főnökhöz, hogy közölje vele és a harcosaival a felfedezését.
Azonnal haditanácsot tartottak, majd a legbátrabb harcosokból elküldtek egy csapatot, hogy öljék meg és skalpolják meg azt a fehér embert, aki a területükre merészkedett.
Ennek a törzsnek az volt a szokása, hogy nem nyíltan, hanem lesből támadta meg az ellenségeit. Így odalopakodtak Brainerd sátrához, és arra vártak, hogy kilépjen, és a nyilaikkal megölhessék.
De sokáig kellett várniuk, és amikor eltelt néhány óra, elküldtek három vagy négy férfit, hogy kémleljék ki, mit csinál a fehér ember a sátorban. Egy nyíláson keresztül azt látták, hogy térden áll, és beszél valakivel. Ezen annyira elcsodálkoztak, hogy nem merték bántani.
Rémületükre egy csörgőkígyó csúszott be a sátorba, és a térdeplő férfi felé haladt. Felemelkedett előtte, és méregfogait már a nyakszirtjébe akarta mélyeszteni, ám hirtelen elfordult az áldozatától, és az ellentétes oldalon elhagyta a sátrat.
Az elképedt indiánok hangtalanul lopakodtak el onnét, hogy elmeséljék a főnöknek ezt a rendkívüli történetet. Brainerd pedig, aki mindebből semmit sem sejtett, felkelt a térdeiről, a Bibliája után nyúlt, és útnak indult, hogy elmondja az evangéliumot azoknak a félelmetes indiánoknak.
Nagy meglepetésére elé jött a főnök a harcosaival, de nem azért, hogy megölje, hanem hogy úgy fogadja, mint régen várt barátot, mint olyan valakit, aki egy hatalmas Isten védelme alatt él.
Brainerd nagy örömmel hirdette az evangéliumot ezeknek a férfiaknak, és a következő napokban átélhette, hogy az egész törzset megváltoztatta az Úr mentő kegyelméről szóló jó hír, és gyermeki hittel engedelmeskedtek az evangéliumnak.

Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Nem is olyan egyforma ikrek
  2017-05-08 13:37:38, hétfő
 
  Nem is olyan egyforma ikrek


Volt egyszer két fiútestvér, akik egypetéjű ikrek voltak. Bár teljesen egyformán néztek ki, az egyéniségüket tekintve teljesen egymás ellentétei voltak. Az egyik testvér örök optimista volt - mindig a jót látta meg mindenben és mindenkiben. A másik fiú viszont örök pesszimista volt - sosem látott sehol semmi jót.
Egyszer karácsonykor a szüleik úgy döntöttek, megpróbálnak tenni valamit azért, hogy valamiféle egyensúly alakuljon ki a testvérek egyéniségében. A pesszimista fiúnak a szülők egy csillogó-villogó kerékpárt adtak. Az optimista fiuknak pedig egy szalmával teli zsákot adtak. A fa alá tették az ajándékokat, ráírták a fiúk nevét, és várták, hogy mi fog történni.
Karácsony napjának reggelén a két fiú leszaladt a lépcsőn, hogy megnézzék, mit kaptak szüleiktől. A pesszimista, amikor meglátta a biciklit, felkiáltott: "Bicikli? Miért adtatok nekem biciklit? Túl hideg van kint a biciklizéshez, és amúgy is fel fogok vele borulni, és összetöröm magam. Nem hiszem el, hogy egy vacak biciklit kaptam!"
Az optimista kibontotta ajándékát, megtalálta a szalmával teli zsákot, és egy percig gondolkodott. Aztán kiszaladt az udvarra, és izgatottan szaladgált körbe, keresve valamit. A szülei és a testvére zavartan nézték, aztán végül megkérdezték tőle: "Mi a csodát művelsz?" Erre ő így felelt: "Hát, mivel egy zsák szalmát kaptam, tudom, hogy itt van valahol egy póni! Csak még nem találtam meg!"

Alkalmazás: A hozzáállás óriási változást hozhat a körülményeinkben. Amikor történnek dolgok otthon, az iskolában, a barátainkkal - két választásunk van. Mehetünk a felső úton, vagy az alsón. A felső út azt jelenti, hogy pozitív marad a hozzáállásunk, és keressük a jót a helyzetünkben. Az alsó út azt jelenti, hogy negatívan állunk hozzá, és csak a rosszat látjuk. Az egyik út a boldogsághoz vezet, a másik a kétségbeeséshez. Tiéd a választás. Nem kell, hogy a körülmények irányítsák az életedet. Te irányíthatod azt, hogy ezek a körülmények hogyan hassanak rád. Megvan hozzá az erőd.
Keresztyénként minden okunk megvan rá, hogy a felső utat válasszuk, és optimistán lássuk az életet.
Krisztus miatt reménységünk van - valódi reménységünk. Tudjuk, hogy bármi is történik, Isten kezében tartja az irányítást, és miénk a győzelem, amit Krisztus a kereszten nyert meg a számunkra. Pál apostol börtönben volt, amikor ezt írta: "Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom, örüljetek" (Fil 4,4). Nekünk is ilyen hozzáállásra van szükségünk!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Iszapos lapályok
  2017-05-07 19:45:52, vasárnap
 
  Iszapos lapályok


Az alaszkai Anchorage közelében van egy hely, amit "Visszaforduló Karok"-nak neveznek. Ezen a területen az egyik leggyorsabb az apály-dagály váltakozás a világon. Az árapály körülbelül percenként kb. 3 métert halad. A víz olyan hideg, hogy ha valaki beleesik, pár percen belül meghal. Apály idején van itt egy óriási iszapos terület. Ránézésre olyan hely, ahol remekül lehet terepjárművekkel ralizni. Ám ez az iszapos lapályoknak nevezett terület nemcsak sárból, hanem gleccser-hordalékból is áll. Amikor a dagály visszahúzódik, a hátramaradt víz gyorsan leülepszik. Leülepedés közben légtölcséreket (légzárványokat) hagy hátra, ezek pedig vákuumokat hoznak létre. Sosem lehet tudni, hol vannak ezek, és soha nincsenek ugyanazon a helyen kétszer egymás után. Ha belelépsz egy ilyenbe, beszív, és nem tudsz kijutni belőle. Nem teljesen olyan, mint a futóhomok, inkább olyan, mint a pillanatragasztó, ahogy körbezár.
1991 nyarán egy fiatal házaspár Alaszkának erre a részére ment nászútra. Elmentek quadozni, és úgy döntöttek, hogy az egyik ilyen iszapos lapályon kocsikáznak egy kicsit. A feleség kocsija elakadt, és ő leugrott róla, hogy megnézze, mi a baj. Éppen egy ilyen gleccser-hordalékos területre ugrott, és térdig belesüllyedt. Ahogy megpróbált kimászni, belesüllyedt combtőig. A férje odaért mellé a quadjával, de ő figyelmeztette, nehogy kiszálljon. A felettük levő úton látták az emberek, mi történt, és segítséget hívtak, közben pedig kiabáltak a férjnek, hogy le ne szálljon a kocsijáról. A tűzoltók perceken belül megérkeztek, és megpróbálták vízsugárral kiszabadítani a nőt az iszapos lapályból. Nem sikerült. Akkor hívtak egy katonai helikoptert a légierő bázisáról. Ők megpróbálták kötélen, a dereka köré erősített hámmal kihúzni. Ahogy a helikopter meghúzta, a nő combjai kificamodtak. Tudták, ha tovább húzzák, leszakítják a lábait. Megpróbáltak gumiból készült melegítőruhát adni rá, azt gondolva, hogy az majd melegen tartja, amikor jön a dagály. De a testének csak egy részét sikerült beburkolni. Amikor jött a dagály, ott lelte halálát, miközben a férje tehetetlenül nézte.

Alkalmazás: Ez a tragikus történet jól ábrázolja, milyen a bűn. Olyan jónak néz ki. Olyan hívogató. Ránézel, és ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy belemenj, és jól érezd magad. De kiderül, hogy gleccser-hordalék. Beszív, és végül kioltja az életedet.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Elnézést" vagy "Bocsáss meg"?
  2017-05-06 15:21:25, szombat
 
  "Elnézést" vagy "Bocsáss meg"?


Ha te is úgy gondolod, hogy a sofőrök hihetetlen kifogásokkal képesek előrukkolni, csakhogy megússzák a büntetést, meg kellene nézned, milyen történetek kerülnek a biztosítótársaságok baleseti bejelentő papírjaira. Nemrég a Toronto Sun nevű újság megjelentetett párat ezek közül a tényleges bejelentések közül:

"Egy gyalogos nekem jött, és a kocsim alá került".
"Megpróbáltam leütni egy legyet, és így a telefonpóznának hajtottam."
"Már negyven éve vezettem, amikor elaludtam a kormánynál, és karamboloztam."
"Egész nap növényeket vásároltam, és hazafelé tartottam. Ahogy egy kereszteződéshez értem, kinőtt egy sövény, és zavart a kilátásban. Nem láttam a másik autót."
"A gyalogosnak fogalma sem volt róla, merre menjen, így elütöttem."
"A telefonpózna gyorsan közeledett. Megpróbáltam kitérni az útjából, de beleütközött a kocsi elejébe."
"Hazaérve nem a megfelelő házhoz hajtottam be, és nekimentem egy fának, ami nekem nincs."
"A fickóval tele volt az út. Többször is kikerültem, mielőtt elütöttem."
"Az autómmal törvényesen leparkoltam, amikor az beletolatott a másik járműbe,
"Előtűnt a semmiből egy láthatatlan autó, nekiment az enyémnek, aztán eltűnt."
"A baleset közvetett okozója egy kis autóban ülő kis fickó volt, akinek nagy volt a szája."


Alkalmazás: A legtöbben elszúrunk dolgokat az életünkben, és mi is elég béna kifogásokkal állunk elő. A Biblia azonban azt mondja az 1Ján 1,9-ben: "Ha megvalljuk bűneinket, [Isten] hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket, és megtisztítson minket minden hamisságtól..." Ez egy elképesztő ígéret.
De van feltétele: "Ha megvalljuk bűneinket..." A megvallás egy olyan szóból származik, ami azt jelenti, hogy "ugyanannak nevezni". Vagyis amikor vétkezünk, nem kell kifogásokat keresnünk, vagy másokat vádolnunk, vagy megpróbálni kibújni alóla. Csak annyit kell mondanunk: "Istenem, ez bűn volt. Te bűnnek nevezed, én is bűnnek nevezem, és ennyi. Kérlek, bocsáss meg nekem!"
Azt mondják, az egyetlen bűn, amit Isten nem bocsát meg, az a bűn, amit soha nem vallunk meg. Ahányszor rossz irányba fordulunk, vagy lesodródunk az útról, döntenünk kell. Megvalljuk a bűnünket, vagy azt kérjük Istentől, hogy nézze el? Végül is két imádság valamelyikéről van szó: "Istenem, kérlek, nézd el!" vagy "Istenem, kérlek, bocsáss meg!".

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Te jó világ!
  2017-05-06 13:06:16, szombat
 
  Te jó világ!


...Ez példa egy oximoronra, ami "ellentétes értelmű szavak összekapcsolását" jelenti.
Íme még néhány példa:

óriás tökmag
rendőri bűnözés
zsibbadt érzés
műanyag szemüveg
friss mirelit
pontos becslés
munkavakáció
negatív növekedés
dolgozó munkanélküli
állandó változás
műanyag fakanál
Kicsit sok
előítéletektől mentes vélemény
furcsán megfelelő
egyértelmű félreértés


Alkalmazás: Vannak a hittel kapcsolatos oximoronok is. Az egyik leggyakoribb a "langyos keresztyén". Ez két olyan szó, ami egyszerűen nem illik össze. A Szentírás azt mondja: "... mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból" (Jel 3,16). És: "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti..." (Mt 6,24).
Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes keresztyének vagyunk (valójában a "tökéletes keresztyén" maga is egy oximoron). Csak annyit jelent, hogy amikor Krisztushoz jövünk, teljes lényünket neki kell adnunk, nemcsak egy részt magunkból. Ha Jézus bejön az életedbe, Ő nem csak "egy kis plusz" akar lenni. Át akarja venni az irányítást. Ahogy Pál apostol írta: "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre" (2Kor 5,17).
Ez nem langyos, ez "forró"!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Híres fóbiák
  2017-05-06 12:49:20, szombat
 
  Híres fóbiák


A pszichológusok nevet adtak majdnem minden félelemnek (vagy fóbiának) a nap alatt.

Például, ha félsz...

...a tömegtől - oklofóbiád van.
...a sötéttől - niktofóbiád van.
...attól, hogy mások néznek - szkopofóbiád van.
...a kudarctól - kakorrafiofóbiád van.
...a magánytól - monofóbiád van.
...a házasságtól - gamofóbiád van.
...a szegénységtől - péniafóbiád van.
...a felelősségtől - hipengiofóbiád van.
...a nevetségességtől (hogy kigúnyolnak) - kategelofóbiád van.
...az iskolától - igen, eltaláltad: iskolafóbiád van.
...Istentől - teofóbiád van.
...a haláltól - tanatofóbiád van.
...a pokoltól - hádefóbiád van.


Alkalmazás: Te mitől félsz? Mindannyiunknak vannak félelmei - van, amelyik jó (mert véd), van, amelyik rossz (tönkretesz bennünket). Ha túl sok félelem van benned, nemcsak nyomorúságos lesz az életed, hanem könnyű célpontja leszel a Sátánnak is. A világ igyekszik kihasználni a félelmeidet - az elutasítástól, az öregedéstől, a fájdalomtól, a magánytól való félelmedet.
Jézus viszont azt tanította, hogy ne féljünk senkitől és semmitől, ami a fizikai világban képes bántani minket. Isten gondoskodik a szükségeinkről. Tényleg nem kell aggódnunk. Másfelől viszont, mondja Jézus, féljünk mindentől és mindenkitől, aki lelkileg bántásunkra lehet, és elszakíthat az Örök Élettől (Mt 10,28).
A keresztyének számára azonban Isten erről is gondoskodott. Ahogy Pál írja: "Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban" (Róm 8,38-39). Nincs mitől félnünk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A kvéker és az ateista
  2017-05-06 10:16:17, szombat
 
  A kvéker és az ateista


Egyszer egy ateista vitázott egy kvékerrel Isten létezéséről.
"Látta már Istent?" - kérdezte az ateista.
"Nem - felelt a kvéker.
"Érezte már Isten szagát?" - kérdezett újból az ateista.
"Nem - felelt a kvéker.
"Nos - vigyorgott gúnyosan az ateista. "Akkor honnan lehet biztos abban, hogy Isten létezik?"
"Barátom, látta már ön az agyát?" - kérdezte a kvéker az ateistát.
"Nem - felelt az ateista.
"És érezte már az agya szagát?" - kérdezett újból a kvéker.
"Nem - felelt az ateista.
"Hiszi azt, hogy van agya?" - jött a kvéker következő kérdése.

Alkalmazás: Ha valakinek van egy kis agya is, arra a kikerülhetetlen következtetésre kell jutnia, hogy Isten valóban létezik - Ő az agy e mögött a csodálatos világ mögött, amit világegyetemnek hívunk. "Istent senki nem látta" emlékeztet János evangéliumában (1,18), de Ő kijelentette magát nekünk teremtett világán, az Igén és Jézus Krisztus személyén és munkáján keresztül.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 310 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 537 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 6714 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1122
  • e Hét: 4530
  • e Hónap: 30602
  • e Év: 173921
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.