Regisztráció  Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 245 
Stephen tojása
  2017-02-25 17:10:41, szombat
 
  Stephen tojásaNyilvánvaló volt, hogy a nyolcéves Stephen értelmi fogyatékossága egyre súlyosbodott. Vasárnapi iskolai tanítója minden tőle telhetőt megtett, hogy Stephent is bevonja a csoport tevékenységeibe, és elkerülje az olyan helyzeteket, amikor a többi gyerek kicsúfolhatta volna.
Áprilisban a tanítónő mind a nyolc gyereknek adott egy üres műanyag tojást, és azt mondta nekik, hogy valami olyat tegyenek bele, ami az új élet létrejöttét jelképezi. A tanítónő tartott attól, hogy Stephen esetleg nem fogta fel, és mivel nem akarta őt a többiek előtt zavarba hozni, megkérte a gyerekeket, hogy rakják a tojásokat az asztalára, hogy ő nyithassa ki őket.
Az elsőben egy pici virág volt. "Milyen szép jele ez az új életnek" - mondta a tanítónő. Az egyik gyerek nem tudta megállni, hogy ki ne bökje: "Azt én hoztam!"
Aztán egy kő következett. A tanítónő azt hitte, hogy ez lehet Stephené, mivel a kő nem jelképezhet új életet. Ám Billy bekiabált, hogy a kövön moha van, és a moha az új életet jelképezi. "Nagyon jó, Billy" - szólt a tanítónő.
A harmadik tojásból egy lepke repült ki, és egy kislány büszkén fűzte hozzá, hogy az ő választása volt a legjobb mind között.
A negyedik tojás üres volt. Biztosan ez Stephen-é - gondolta a tanítónő, és gyorsan egy másikért nyúlt.
"Az enyémet ne tessék kihagyni!" - szólalt meg Stephen.
"De hiszen ez üres, Stephen!" - mondta szelíden a tanítónő.
"Bizony - válaszolt Stephen. A sír is üres volt, és ez új életet jelent mindenkinek."
A nyár végére Stephen állapota rosszabbra fordult. Végül meghalt. A temetésen a kis koporsó tetején nyolc kis műanyag tojást láttak a gyászolók. Mind üres volt.

Alkalmazás: Stephen igaz története arra a reményre emlékeztet bennünket, amit Jézus Krisztus feltámadása ad nekünk. "Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek" (1Kor 15,22).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hú, de ciki!
  2017-02-24 21:28:12, péntek
 
  Hú, de ciki!


Egy lány a Középnyugatról elutazott a kaliforniai Hollywoodba, hogy megnézze a látnivalókat, és lehetőleg megpillantson egy valódi filmszínészt.
Egyik délután ellátogatott Beverly Hills-be, és bement egy fagyizóba, hogy vegyen egy fagyit. Elmondta, hogy mit szeretne, és hirtelen ráébredt, hogy a sorban mögötte álló ember nem más, mint Paul Newman! El se akarta hinni! A szíve majd kiugrott.
De igyekezett megőrizni higgadtságát. Nem akart úgy viselkedni, mint egy ostoba kis csitri. Nem akart cikis helyzetbe kerülni egy olyan ember előtt, mint Paul Newman. Igyekezett nem bámulni, és nem kimutatni az érzelmeit. Fizetett a pénztárosnak, megfordult, és szép nyugodtan kisétált az üzletből.
Amikor kiért, mély levegőt vett, és hirtelen rájött, hogy a fagyija nélkül jött ki a cukrászdából. Jaj, ne!
Biztos otthagyta a pulton. Most mehet vissza a fagyijáért éppen Paul Newman előtt! Ezt nem teheti!
Így aztán úgy döntött, kint vár, amíg Newman elmegy a pulttól. Amikor látta, hogy már nem áll ott, visszament a boltba, hogy elvegye a fagyiját. Amikor azonban a pulthoz ért, valaki megérintette a vállát. Megfordult, és... PAUL NEWMAN VOLT AZ!
Megvillantva híres mosolyát, így szólt: "Kisasszony, ha a fagyiját keresi... azt betette a táskájába!"


Alkalmazás: Akárhogy is próbálkozunk, néha elő fog fordulni, hogy ostobának látszunk. Megpróbálhatunk "higgadtnak" tűnni, vagy úgy tenni, mintha teljesen kezünkben tartanánk a dolgokat, de legbelül félelmekkel, aggodalmakkal, önbizalomhiánnyal és alacsony önbecsüléssel küszködünk. És néha hagyjuk, hogy ezek a dolgok lehúzzanak, és így nem tapasztaljuk meg mindazt, amit Isten tartogat a számunkra.
Az Ige bátorít arra, hogy engedjük el a büszkeséget, és alázzuk meg magunkat - hogy legyünk szolgák (ami sokaknak igen cikis lehet). Péter kényelmetlenül érezte magát, amikor Jézus szolgaként viselkedett, és meg akarta mosni az ő koszos lábait. De gondoljunk arra, Jézus hogyan érezte magát! Ő Isten volt, mégis letérdelt, és egy rabszolga munkáját végezte el.
Lehet, hogy keresztyénként néha ostobának látszunk, de "mi bolondok vagyunk a Krisztusért" (1Kor 4,10).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hang-kereső
  2017-02-22 13:30:50, szerda
 
  Hang-kereső


Nagypapa és nagymama összevesztek valamin, s nagymama annyira dühbe gurult, hogy nem szólt többet nagypapához.

Másnap nagypapa már teljesen megfeledkezett a vitáról, de nagymama továbbra sem figyelt rá, és nem is szólt hozzá. Tehetett a nagypapa akármit, nem tudta a párját kihúzni sértődött hallgatásából.
Végül is nagypapa hozzáfogott turkálni a szekrényekben és a fiókokban. Miután ez így ment egy darabig, nagymama már nem bírta türtőztetni magát:
- Mi az ördögöt keresel? - kérdezte dühösen.
- Istennek legyen hála, megtaláltam! - mondta nagypapa hamiskás mosollyal. - A hangodat!

- Antony de Mello
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A zurka-madár
  2017-02-21 15:35:38, kedd
 
  A zurka-madár


Két gazdag testvér elindult egyik karácsonykor, hogy a legjobb karácsonyi ajándékot vegyék meg édesanyjuknak. Olyan hevesen keresték a megfelelő ajándékot, hogy végül versenyre kelt a két fivér, melyikőjük találja meg a legegyedibb és legkülönlegesebb ajándékot. Az egyik testvér úgy gondolta, ő megtalálta a tökéletes ajándékot. Talált egy zurka-madarat.
Mármost a zurka-madár nem egy hétköznapi madár. Nagyon különleges és ritka. Sok ezer dollárba került, és az Amazonas vidékéről kellett odaszállíttatni. Öt különböző nyelven tudott beszélni, gyönyörű verseket tudott szavalni és operákat énekelni. Valóban bámulatos madár volt.
A fiú tehát kifizette a rengeteg pénzt a zurka-madárért, gondosan becsomagolta, és elküldette anyjának karácsonyra. Karácsony napján bőven hagyott időt anyjának arra, hogy felkeljen, megreggelizzen és kinyissa az ajándékát. Végül már nem tudott tovább várni. Felhívta anyját, és amikor ő felvette a kagylót, majdnem kiabált izgatottságában: Anya, anya, mi a véleményed a gyönyörű zurka-madárról, amit küldtem neked??"
A vonal túlsó végén az anya így válaszolt: "Ó, fiam, nagyon finom volt!"

Alkalmazás: Isten csodálatos, egyedi ajándékokat adott nekünk. Sajnos sokszor nem ismerjük fel, mennyire csodálatosak ezek, és a végén helytelenül használjuk őket, vagy kárt is teszünk bennük. Vegyük például a szex ajándékát. A szex csodálatos ajándék, amit arra szánt Isten, hogy élvezhesse két olyan ember, akik elkötelezték magukat egymás és Isten mellett a házasságban. Ahogy ez az asszony megette a zurka-madarat (ami nagyon finom volt), és soha nem élvezte úgy, ahogy kellett volna, sokan felfalják a szexet (ami szintén nagyon finom), és soha nem élvezik úgy, ahogy Isten akarta.
Isten sok más ajándékot is adott nekünk - és azt akarja, hogy ezeket rendeltetésüknek megfelelően használjuk (1Kor 12, Ef 4, Róm 12). És ott van Jézus Krisztus, Isten legnagyobb ajándéka az összes közül (2Kor 9,15). Te értékeled az Istentől kapott ajándékaidat?

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ön ismeri a zsoltárt
  2017-02-21 15:17:34, kedd
 
  Ön ismeri a zsoltárt


Volt egyszer egy Shakespeare-színész, aki nagy hírnévre tett szert egyszemélyes előadásaival, melyek során klasszikus művekből olvasott, illetve mondott el részleteket. Előadását mindig a huszonharmadik zsoltár drámai elszavalásával zárta. Kivétel nélkül minden este, amikor a színész elkezdte szavalását - Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm - a tömeg feszülten figyelt. A zsoltár végén pedig viharos tapssal, fennállva ünnepelték a színészt, aki hihetetlen képességgel keltette életre a zsoltárt.
Egyik este azonban, éppen amikor a színész a huszonharmadik zsoltár szokásos elmondására készült, egy fiatalember felállt a nézőtéren, és így szólt: "Uram, megengedné, hogy ma este én mondjam el a huszonharmadik zsoltárt?"
A színészt meghökkentette ez a szokatlan kérés, de megengedte a fiatalembernek, hogy előrejöjjön, kiálljon a színpad közepére, és elszavalja a zsoltárt. Gondolta, hogy ennek a gyakorlatlan fiatalembernek a képessége úgysem vetekedhet az ő tehetségével.
A fiatalember halk hangon kezdte szavalni a zsoltár szavait. Amikor a végére ért, nem volt taps. Nem állt fel a közönség a tetszését kinyilvánítani, mint más estéken tette. Csak sírást lehetett hallani. A nézőket annyira meghatotta a fiatalember előadása, hogy minden szem megtelt könnyel.
A színész döbbenten fordult a fiatalemberhez: "Ezt én nem értem. Én már évek óta szavalom a huszonharmadik zsoltárt. Egy egész élet gyakorlata és tapasztalata áll mögöttem - de soha nem voltam képes úgy meghatni a közönséget, ahogy ön tette ma este. Mondja, mi a titka?"
A fiatalember alázatosan így felelt: "Nos, uram, ön ismeri a zsoltárt... én pedig ismerem a Pásztort."

Alkalmazás: Nem elég csupán a Biblia tartalmát ismerni - a történeteit, mondásait, tanításait. Ha nem ismered a Szerzőjét, a Biblia is csak ugyanolyan könyv lesz a számodra, mint a többi.
Ha azonban Jézus Krisztusba veted a hitedet, és személyes kapcsolatba kerülsz az Atya Istennel, akkor a Biblia valóban "élő és ható" lesz a számodra, "élesebb minden kétélű kardnál" (Zsid 4,12).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A bőség falkája
  2017-02-21 14:51:23, kedd
 
  A bőség falkája


Egy montanai szervezet ötezer dolláros díjat tűzött ki minden egyes élve elfogott farkasért. Két vadász, Sam és Jed úgy döntött, hogy nekivág a hegyeknek, és keres egy kis pénzt farkasok elfogásával. Éjjel-nappal járták a hegyeket, kutatva értékes zsákmányuk után. Háromnapi sikertelen vadászat után kimerülten lefeküdtek és elaludtak.
Az éjszaka közepén Sam egyszer csak arra ébredt, hogy vagy ötven farkasból álló falka veszi őket körül. Vörös szemük csak úgy lángolt, és vicsorogva morogtak a két vadászra, ugrásra készen.
Sam oldalba bökte Jed-et, és így szólt: "Hé, ébredj! Gazdagok leszünk!"

Alkalmazás: Néha, amikor úgy tűnik, hogy sok nehézség vesz körül minket, lehet, hogy valójában sok lehetőség van körülöttünk. A "válság" szó kínai szimbóluma igazából a "veszély" és a "lehetőség" szavak kombinációja. Ahányszor krízishelyzetbe kerülünk, dönthetünk a rémület és gyávaság mellett, vagy pedig az erő és a bátorság mellett. Csak nézőpont kérdése.
Ha legközelebb pácba kerülsz, jusson eszedbe: "Gazdag leszel!" Lehetőséged nyílik arra, hogy tanulj és növekedj, és hogy megtapasztald Isten kegyelmét és erejét abban a helyzetben. Ilyen helyzetek nem adódnak minden nap!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Amikor semmi sem sikerül
  2017-02-21 14:35:27, kedd
 
  Amikor semmi sem sikerül


Egy fiatalember ejtőernyősnek tanult. Első ugrása előtt a következő utasításokat kapta:

1.Amikor azt mondják, hogy ugorjon, akkor ugorjon!
2.Számoljon el tízig, és húzza meg a zsinórt!
3.Ha az ejtőernyő nem nyílik ki - ami nem valószínű - húzza meg a tartalék ernyő zsinórját.
4.Amikor földet ér, ott lesz egy teherautó, ami visszaviszi a repülőtérre.

A fiatalember jól megjegyezte ezeket az utasításokat, és beszállt a repülőre. A repülő felszállt 3300 méter magasra, és az ejtőernyősök kezdtek kiugrálni. Amikor a fiatalembernek azt mondták, hogy ugorjon, kiugrott. Aztán elszámolt tízig, és meghúzta a zsinórt. Semmi nem történt. Az ernyő nem nyílt ki. Így hát meghúzta a tartalékernyő zsinórját. Megint nem történt semmi. Ejtőernyő sehol.
"Hát ez remek - mondta a fiatalember. Gondolom, a teherautó se lesz ott, amikor földet érek!"

Alkalmazás: Te érezted már úgy magad, mint ez a fiatalember? Annyi kudarcban, csalódásban volt már részed, hogy nem is hiszed, hogy valami jól sikerülhet?
Hát, a történetben szereplő fiatalemberrel ellentétben számunkra van remény. Jézus Krisztusban bocsánatot nyerhetünk a múlt kudarcaiért, és újra kezdhetjük. A keresztyénséget szokták a "második esély evangéliumának" is nevezni, mert a bukásainknak sosem kell véglegesnek lenniük. Erről szól Isten kegyelme. Még ha az ejtőernyőink nem is nyílnak ki, mindig belezuhanhatunk mennyei Atyánk szerető karjaiba.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Túlzásba vitt segítőkészség
  2017-02-21 14:10:26, kedd
 
  Túlzásba vitt segítőkészség


A francia forradalom idején élt három keresztyén, akiket guillotine általi halálra ítéltek. Az egyik keresztyénnek megvolt a hit ajándéka, a másiknak a prófétálásé, a harmadiknak pedig a segítés ajándéka.
Először a hit ajándékával rendelkező keresztyént vitték a vesztőhelyre. Megkérdezték, akar-e csuklyát a fejére. Elutasította, és azt mondta, hogy nem fél a haláltól. "Hitem van arra, hogy Isten meg fog szabadítani! - kiáltotta bátran. A fejét odahelyezték a guillotine alá, nyaka a tőkén nyugodott. Felnézett az éles pengére, mondott egy rövid imát, és bizalommal várt. Meghúzták a kötelet, de semmi nem történt. A kivégzés levezénylői elámultak, és mivel meg voltak győződve arról, hogy csakugyan Isten lépett közbe, szabadon engedték a férfit.
Következett a prófétálás ajándékával rendelkező keresztyén. Fejét a tiló alá helyezték, és őt is megkérdezték, kéri-e a csuklyát. "Nem - felelt. Nem félek a haláltól. De előre mondom, hogy Isten meg fog engem szabadítani a guillotine-tól!" Erre meghúzták a kötelet, és megint csak nem történt semmi. Az összezavarodott hóhérok ismét azt gondolták, hogy ez isteni csoda, és szabadon engedték a férfit.
A harmadik keresztyénen volt a sor; ő rendelkezett a segítés ajándékával. Odavezették a guillotine-hoz, és megkérdezték, kér-e csuklyát.
"Nem - felelt ő - én is vagyok olyan bátor, mint azok ketten." A hóhérok erre arccal felfelé helyezték a guillotine alá, és már készültek meghúzni a kötelet, amikor a férfi megállította őket. "Hé, várjanak egy percet!" - mondta. "Azt hiszem, rájöttem, mi a baj a guillotine-nal!"

Alkalmazás: Mindannyiunknak vannak lelki ajándékai, de fontos tudnunk, mikor használjuk őket.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Mit érek vele?
  2017-02-20 20:31:11, hétfő
 
  Mit érek vele?


Egy nap egy horgász egy csodaszép tengerparton heverészett, horgászbotja ott volt kitámasztva a homokban, és egy szál horgászzsinór lógott bele a csillogó kék habokba. Élvezte a délutáni nap melegét, és őrült annak, hogy halat foghat.
Arra sétált egy üzletember, aki próbált megszabadulni a munkahelyen rárakodó stressztől. Észrevette a parton üldögélő horgászt, és elhatározta, hogy megkérdezi, miért horgászgat itt, ahelyett, hogy keményebben dolgozna magáért és a családjáért. ,,Így nem fog túl sok halat fogni" - szólt az üzletember a horgászhoz. ,,Inkább dolgoznia kellene, ahelyett, hogy itt heverészik a parton!"
A horgász felnézett az üzletemberre, elmosolyodott, és így szólt: ,,És mit érnék vele?"
,,Hát, akkor nagy hálókat vehetne, és több halat foghatna!" - felelt az üzletember.
,,És azzal mit érnék? - kérdezte a horgász, még mindig mosolyogva.
Az üzletember így felelt: ,,Több pénzt keresne, és vehetne egy hajót, aztán azzal még több halat foghatna!"
,,És azzal mit érnék?" - kérdezte újra a horgász.
Az üzletembert kezdte bosszantani a horgász ismétlődő kérdése. ,,Akkor nagyobb hajót vehetne, és felvehetne embereket, hogy magának dolgozzanak!" - mondta.
,,És azzal mit érnék?" - kérdezte újból a horgász.
Az üzletembert kezdte elfutni a méreg. ,,Hát nem érti? Egész halászhajó-flottája lehetne, behajózhatná az egész világot, és az emberei fognák a halakat magának!"
A horgász újra csak megkérdezte: ,,És azzal mit érnék?"
Az üzletember arca vörös volt a dühtől, és most már kiabált a horgásszal: ,,Tényleg nem érti, hogy olyan gazdag lehetne, hogy soha többet nem kellene dolgoznia életében? Élete hátralevő napjait úgy tölthetné, hogy itt üldögél a parton, nézi a naplementét. Nem lenne semmi gondja a világon!"
A horgász - még mindig mosolyogva - rápillantott, és így szólt: ,,És mit gondol, most mit csinálok?"


Alkalmazás: Sokan rendkívül keményen hajtanak egész életükben, hogy elérjék a boldogságot. Keményen megdolgoznak azért, hogy elég pénzt gyűjtsenek össze ahhoz, hogy megvásárolják a boldogságot, amit szeretnének. Ahogy azonban ez a történet is bemutatja, az életnek ebben a megközelítésében valami alapvetően nem stimmel.
Mi a valódi jutalma a munkának? A történetben szereplő üzletember sosem tudott igazán kielégítő választ adni erre a kérdésre.
A Szentírás szerint azért dolgozunk, hogy Istent dicsőítsük vele. A munka is Isten imádásának egyik módja. Pál így ír a kolosséiaknak: ,,Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek". Az igazi boldogság abból fakad, hogy Istennek szolgálunk, nem abból, hogy gyarapítjuk a vagyont. ,,Amit pedig szóltok vagy cselekesztek" - írja Pál - ,,mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek Őáltala" (Kol 3,23.17). Az a mi jutalmunk, hogy Isten dicsőíttetik, és minket is megelégedettség tölt el - mert erre lettünk teremtve.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A kis árva
  2017-02-18 14:15:50, szombat
 
  A kis árva


Volt egyszer egy kislány, akinek meghaltak a szülei. Nagymamájával élt, és a tetőtérben volt a szobája.
Egyik éjszaka tűz ütött ki a házban, és a nagymama meghalt, miközben a kislányt próbálta megmenteni. A tűz nagyon gyorsan terjedt a házban, és a földszintet hamarosan teljesen elborították a lángok.
Ahogy a tűz továbbterjedt, megérkeztek a szomszédok, és megpróbáltak behatolni, de nem tudtak, mert minden ajtónál útjukat állták a lángok. Valaki hívta a tűzoltókat, de tudták, hogy túl későn fognak érkezni ahhoz, hogy megmentsék a tetőtérben rekedt kislány életét. Hallották a kiáltásait az emeleti szobából, de semmit nem tudtak tenni.
Hirtelen egy férfi jelent meg egy hosszú létrával, amit a ház falához támasztott. Felmászott a létrán, betört egy ablakot, és eltűnt a házban. Nemsokára újra megjelent az ablaknál, karjaiban tartva a kislányt. Ahogy a létra aljára ért, meg is érkeztek a mentők. Átadta nekik a kislányt, ők pedig gyorsan elindultak vele a kórházba. A kislány életben maradt, ám az ember, aki megmentette, eltűnt az éjszakában.
Pár hónappal később a kislánynak meg kellett jelennie a bíróságon, ahol arról tárgyaltak, hogy nevelőszülőkhöz kerüljön. Mivel nem voltak élő rokonai, a bíróság feladata volt, hogy megfelelő otthont találjon neki.
A bíró úgy döntött, hogy több jelentkezőt is meghallgat, akik szívesen befogadták volna a gyermeket. Ha mindegyiket meghallgatta, majd akkor hozza meg a döntését. A kislány is ott ült a teremben.
Az első személy, aki vállalta volna a gyámságot, egy tanítónő volt. Rámutatott, milyen fontos, hogy a gyermek jól iskolázott legyen, és hogy tanárként ő jól kézben tudná tartani a kislány tanulását. Tudja, hogy kell bánni a gyerekekkel, és hogy kell nevelni egy ilyen kislányt.
A következő jelentkező egy földműves volt. Ő egészséges környezetet kínált a kislánynak, ahol megtanulhatja a kemény munka és az egyszerű élet elveit. Sokat lehet majd állatok körül, és megtanulhatja a felelősséget.
Aztán egy gazdag hölgy következett, aki így szólt: "Én mindent meg tudok adni ennek a gyermeknek, amire csak szüksége van, és amit csak akar. A legjobb ruhákat veszem meg neki, és a legjobb iskolákba járatom. Ha velem él majd, szívének minden vágya teljesülhet."
Még jó néhány embert meghallgattak, mindegyik elmondta, miért lenne jó a kislánynak, ha vele élne.
"Akar még valaki mondani valamit, mielőtt meghozom a döntésemet?" - kérdezte a bíró.
Ekkor egy férfi jött előre a tárgyalóterem végéből. Nagyon lassan, kicsit sántítva járt. Régi ruháiból egyértelműen látszott, hogy nem gazdag és nem művelt. Amikor odaért előre, megállt a kislány előtt, és széttárta a karjait. A tömeg felszisszent. A kezei és karjai rettenetesen össze voltak égve, és sebesek voltak.
"Ő az, aki megmentett! - kiáltott fel a kislány. Egyetlen ugrással a férfi nyaka köré fonta karjait, és úgy kapaszkodott bele, mintha az élete múlna rajta, ugyanúgy, mint a tűz napján. Arcát a férfi vállába fúrta, és néhány percig ott zokogott. Aztán felnézett, és olyan mosoly tündökölt az arcán, ami az egész termet beragyogta.
"Azt hiszem, már meg is hoztam a döntést" - szólt a bíró. És a tárgyalást berekesztették.


Alkalmazás: Van egy régi ének, ami így hangzik: "Ó, mennyire szeretem Jézust... mert Ő előbb szeretett engem".
Amikor Jézus Krisztushoz jövünk, hálával jövünk hozzá azért, amit értünk tett a kereszten. Jézusért élünk amiatt, amit Ő tett értünk.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 245 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 515 db bejegyzés
e év: 1152 db bejegyzés
Összes: 4994 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 194
  • e Hét: 1752
  • e Hónap: 25277
  • e Év: 54340
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.