Regisztráció  Belépés
katalinkohut.blog.xfree.hu
A szeretet mindent meggyógyít, a szíve szétterjeszti önmagát a világmindenségben H. Kohut Katalin
2017.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska
  2017-05-27 18:47:18, szombat
 
 

Hozzávalók két személyre:

20 dkg liszt
1 dl tejföl
13 dkg vaj
csipet só
Szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára.

Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd a szélén kezdem a lekvárral történő megkenését. Behajtom a megkent részt, levágom, apró rudakra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. Ugyanígy járok el a következő sorokkal is. 170 fokon sütöm addig, míg színe kezd lenni. Kiszedés után porcukorral megszórom. Nagyon laktató és finom sütemény!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 27.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Rántott burgonya
  2017-05-14 09:10:21, vasárnap
 
 

Szívesen készítek két napra olyan köretet, mely kihűlés után is friss marad. Rántotthúshoz ajánlom a rántott burgonyát, akár kismama látogatásra is finom húsleves kíséretéhez, salátával.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb burgonya
3-6 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
só ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyákat sós vízben héjában megfőzöm. Puhulás után leöntöm a vizet róla, majd leszedem a héját. Kb. fél centiméteres karikákra vágom őket egy tálba, kihelyezve az asztalra külön-külön tányérba a tojásokat felverve, a zsemlemorzsát és a lisztet. Egyenként megforgatom a burgonyakarikákat először a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Közepes forróságú olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 14.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Finomfőzelék
  2017-05-04 11:39:49, csütörtök
 
  Egyszerű, gyors receptet találtam ki, mely egészséges, két főre elegendő. Érdemes a fagyóban főzelék feltétnek tartalékolni fasírtot.

Hozzávalók:

1 kg-os franciasaláta zöldségkeverék
2 dl tejföl
1 húsleves kocka
2,5 kanál liszt
1 cs. petrezselyemzöldje, vagy bolti szárított petrezselyem
só ízlés szerint


Elkészítés:

A zöldségkeveréket fagyott állapotban vízben odateszem főni fedő alatt. Többször ellenőrzöm, lefőtt-e a víz. Mikor a zöldségkeverék félig megpuhult, hozzáteszem a leveskockát, kissé megsózom. Miután megpuhult minden, behabarom hideg vízzel összekevert liszttel, s a tejföllel. Megszórom a petrezselyemzölddel, megkóstolom, ha kell, utánasózom. Forralás után fasírttal tálalom.

Fenséges főzelék, ajánlom mindenkinek!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 4.


 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Cukkini fasírt
  2017-05-04 10:37:08, csütörtök
 
  Nemrég készítettem cukkini fasírtot a neten fellelhető receptek alapján. Nem ízlett, nekem sok volt benne a hízlaló koleszterin tartalom, a hozzákevert zsemlemorzsa. Gondolkoztam, mivel cserélhetném le, így jött a zabpehely ötlete. Próbálják ki, diétásoknak is javasolt!

Hozzávalók 3-4 személyre:

2 db cukkini
2 zsemle
2 tojás
kb. 25 dkg darált zabpehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyemzöldje
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Megtisztítom a cukkinikat, lereszelem egy tálba. Megsózom, borsozom, hozzáteszem a beáztatott zsemléket kicsavarva a vízből, a felmetélt hagymát, zöldpetrezselymet, fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymákat, hozzáütöm a két tojást és kezeimmel összegyúrom a tálban. Hozzákeverem a kávédarálóban megdarált zabpelyhet, annyit, amennyit a massza felvesz, hogy formálható gombócokat tudjak készíteni belőle. Ha elkészült, tenyerembe helyezem egyesével a fasírt masszát, megformázom, majd belehelyezem a forró olajba. Közepes hőmérsékleten sütöm, megforgatva őket.

Ha elkészültek, készítek hozzá burgonyapürét Potato puree kész gabonyapehelyből készült porból forralással és kavarással. A burgonyapüré port a Pennyben szoktam beszerezni. Hamar elkészül. Uborkasalátával tálalom.

Lehet reszelni a cukkini masszához egy-két sárgarépát és sajtot is.

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 3.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
  2017-04-30 10:28:06, vasárnap
 
  Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor


Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük kétszeresére a tepsiben, majd lassú tűznél sütjük. Ha megsült, tépjük, majd vanília, vagy csokoládés sodót adunk hozzá.

Vanília és csokoládé sodó, hozzávalók:

1/2 liter tej
1 kávéskanál liszt
2 tojás
8 dkg cukor
2 cs. vaníliacukor, vagy 1/2 rúd vanília
2 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgát 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk és forrón a tojássárgákhoz öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a sodónak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja. Ha a tűzről levettük, beletesszük a vajat és ezzel fényesre kavarjuk. Hidegen, vagy melegen tálaljuk. Ha kihűlés közben besűrűsödne, tejszínnel, vagy tejjel higítjuk.

A csokoládé sodó készítéséhez a vanília sodót 2 szelet csokoládéval főzzük. Ha csomós lesz, átszűrjük. A cukor fele mennyisége is elég a csokoládé sodóhoz.

Jó étvágyat kívánok a fejedelmi anyák napi édességhez!

2017. április 29.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
  2017-04-21 02:29:20, péntek
 
  Mikor tavasszal megjelennek az üzletekben a friss karalábék, elég borsos az áruk. Emiatt kitaláltam egy új receptet, hogy mindenkinek jusson az asztalára ez a mennyei étek.

Hozzávalók 2 személyre:

2 db karalábé levelekkel
20 dkg darált sertéscomb
olaj tetszés szerint
1 kis fej vöröshagyma
1 közepes vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
pirospaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
tejföl ízlés szerint
1,5 kanál liszt
kb. 10 dkg rizs
őrölt bors ízlés szerint
1 db tojás
1 db húsleves kocka
petrezselyemzöldje

Elkészítés:

A húst ledaráljuk a közepes vöröshagymával, fokhagymákkal, vagy kivesszük a fagyóból, hozzátesszük a kis fej hagymát apróra vágva, a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével. Hozzákeverjük a rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk egyesével a megtöltött karalábé leveleket és húsgombócokat. Fedő alatt, állandó ellenőrzése mellett, hogy a víz leve nem főtt-e le, megfőzzük puhára a karalábékat és a töltött leveleket, néha megforgatva őket, hogy mindenütt megpuhuljon a rizs bennük.

Mikor elkészült az étel, megfőtt minden, kiszedjük egy tányérra a töltikéket, majd behabarjuk a liszttel és tejföllel a karalábé mártást. Megkóstoljuk a levet, ha kell sózzuk. Visszahelyezzük a töltött leveleket, húsgombócokat és frissen, felrottyantás után tálaljuk.

Kihagyhatatlan étel a tavaszi vitaminbombák közül és nagyon ízletes.
Jó étvágyat kívánok!

2017. április 20.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
  2017-04-21 02:27:37, péntek
 
 
A frankfurti levest sokféleképpen el lehet készíteni. Én magamtól tanultam harminc éve körülbelül, meg vagyok vele elégedve. Ajánlom bátran a receptet mindenkinek!

Hozzávalók 4 főre:

Kb. 1 kg-os kelkáposzta
4 db virsli
majoránna ízlés szerint
2 cikk fokhagyma
1 db vöröshagyma
nagy pohár tejföl
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
olaj tetszés szerint a rántáshoz
kb. 1,5 kanál liszt

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztíjuk a legfelső rétegtől, darabokra vágjuk egy nagyobb fazékban együtt a virslikkel, vízben, megsózva, karikára vágott vöröshagymával és a fokhagymákkal odatesszük puhulni, nem sok kell a kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.


Nagyon finom és laktató leves, ünnepnapokon is el lehet készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2017. április 20.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 167 db bejegyzés
Összes: 167 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 332
  • e Hónap: 1724
  • e Év: 8413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.