Regisztráció  Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/67 oldal   Bejegyzések száma: 661 
Hozzávalók Hús: vastagabb sertéstarja szeletek csont nélkül
  2018-05-24 21:40:19, csütörtök
 
 

Hozzávalók
Hús:
vastagabb sertéstarja szeletek csont nélkül
steak fűszerkeverék
fokhagymapor

olaj
Burgonya:
hámozott burgonya 0,5 cm-es szeletekre vágva

őrölt kömény
fokhagymapor
szárított morzsolt rozmaring
őrölt édes pirospaprika
250 mlhabtejszín
Zöldbab:
fagyasztott vágott zöldbab
húsos szalonna
olaj
zöldfűszer keverék
fokhagymapor

őrölt feketebors
2 ev. kanálfőzőtejszín

Elkészítés menete
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és steak fűszerkeverékkel megszórjuk. Meglocsoljuk az olajjal, majd húspuhítóval megszurkáljuk. A fűszereket még kézzel beledörzsöljük, majd mindkét oldalát forró olajon hirtelen megsütjük.
A szeletelt burgonyát tepsibe tesszük, sózzuk és fűszerezzük, majd 180 fokos sütőben félpuhára sütjük. Ezután meglocsoljuk a főzőtejszínnel és visszatesszük a sütőbe. Miután a burgonya megpuhult, kivesszük a sütőből.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vágott zöldbabot és addig pirítjuk, amíg a zöldbab ,,félpuha" nem lesz. Ezután sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt, majd addig főzzük, amíg kellően puha nem lesz.
A tányérra kitesszük a hússzeleteket, egy adag burgonyát és egy adag fűszeres-tejszínes zöldbabot. Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Kenyérlángos
  2018-05-22 11:13:43, kedd
 
 

Hozzávalók
500 gbúzafinomliszt
150 mllangyos tej
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsó
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kockaélesztő (kb. 20 g)
2 dbfőtt burgonya
350 gtejföl
200 gfüstölt szalonna
2 dblilahagyma
Elkészítés menete
Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és 15 percig pihentetjük. Ennyi idő elég ahhoz, hogy az élesztő felfusson.

A tészta hozzávalóit tálba szórjuk: a lisztet, a sót, a lereszelt főtt burgonyát és a tojást, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.

A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát bő zsiradékkal kikent magas falú tepsibe tesszük és addig formázzuk kezünkkel a tésztát, amíg az ki nem tölti egyenletesen az egész tepsit.

A tésztát tejföllel megkenjük, felszeletelt lilahagymával és kockára vágott füstölt szalonnával bőven megszórjuk.

180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Eperhabos kocka
  2018-05-10 08:36:54, csütörtök
 
 

HOZZÁVALÓK 15 KOCKÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 4 tojás | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt
Az epres pudinghoz: 30 dkg eper | 2 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére: 1 csomag habfixáló | 4 dl hideg habtejszín | 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 10 dkg friss eper

1. A tésztához egy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül a kakaóporral és sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan sima tésztává keverjük.

2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-22 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízszintesen két lapba vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe.

3. Az epres pudinghoz összeforraljuk a tisztított, felkockázott epret 1 dl vízzel és a cukorral, forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. A tűzről levéve pürésítjük botmixerrel, majd ismét felforraljuk, és besűrítjük a maradék 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.

4. Elfelezzük, az egyik felét még melegen a tepsibe fektetett lapra kenjük, majd befedjük a másik lappal. A puding másik felét kihűtjük.

5. A tetejéhez simára keverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, végül megcsorgatjuk a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott étcsokoládéval. Friss eperrel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 20-22 PERC
KALÓRIA: 373 KCAL/KOCKA

Nők Lapja Konyája

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Bodza szörp
  2018-05-09 21:49:11, szerda
 
 

HOZZÁVALÓK

5 l víz
10-12 db tenyérnyi bodzavirág
1,5 db citrom
2 kg cukor
5 dkg citromsav
1 tk szalicil (csapott)

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy fazékba öntjük a vizet, és beletesszük a megmosott és felkarikázott citromot és megmosott bodzavirágokat szárukkal fölfelé. Letakarjuk, és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap kivesszük a virágokat és a citromkarikákat, a citrom levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a citromsavat, a cukrot és a szalicilt, és további 24 órát állni hagyjuk, majd nagyon tisztára mosott üvegekbe töltjük.



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Capuccino szelet
  2018-05-05 23:24:20, szombat
 
 

HOZZÁVALÓK
A kakaós réteghez:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor (púpos)
1 tk rum
12,5 dkg margarin
1/2 dl tej
A kávés réteghez:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg porcukor
2 ek kapucsínó por (púpos)
1 tk rum
12,5 dkg margarin
1/2 dl tej
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
dekorcukor

ELKÉSZÍTÉS
A kakaós réteghez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadujk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, és ne legyen túl morzsás.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a tésztát. Szintén egynemű masszává gyúrjuk a kávés réteg hozzávalóit, majd a kakaós rétegre tesszük, és egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Végül lefedve a hűtőbe tesszük.
Az étcsokoládét lereszeljük, és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint dekorcukorral díszíthetjük.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Partyra
  2018-05-04 07:48:47, péntek
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Rakott csirke
  2018-04-28 09:10:05, szombat
 
  HOZZÁVALÓK
50 dkg csirkemell,
10 dkg bacon,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
3 dl tej,
30 dkg burgonya,
5 dkg brokkoli,
2 db paradicsom,
bors,
10 dkg sajt (trappista),
5 dkg karfiol,
5 dkg bab (zöld),
szerecsendió


A vajat felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk belőle.

Tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Éppen hogy csak elősütjük. A bacont is elősütjük.

Egy tűzálló tálba alulra burgonyaszeleteket teszünk. Kicsit megsózzuk. Rárakjuk a csirkét, majd arra a szalonnát.

Erre megy a zöldség.

A paradicsomot karikára vágva tesszük rá. Ezt leöntjük a tejmártással. Tetejére sajtot reszelünk, és fél óráig sütjük 150 fokon.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Gyors maffin
  2018-04-26 22:00:11, csütörtök
 
  muffin recept:

200 gr mandulaliszt, 2-3 érett banán, 2 tojás, 2-3 EK kókuszolaj, sütőpor. Banánokat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a szárazanyagokat majd a változó hozzávalót (szárított v.friss gyümölcsöt) előmelegített 180 fokos sütőben muffin formában kb 20-25 perc
 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Sajtos tarja
  2018-04-09 16:32:19, hétfő
 
 

Hozzávalók:

Tarja szeletek
Erős Pista
piros arany
tejföl
reszelt sajt
Elkészítés:

A vékonyra szeletelt húsokat a tepsibe terítjük. Mindegyiket bekenjük az Erős Pista és Piros arany keverékével, majd tejföllel is megkenjük. A tetejére jó vastagon reszelt sajtot szórunk.

Közepesen lángon (175-180 fok), kb. 40 perc alatt elkészül. Kizsírozni a tepsit nem kell, elég, ami a húsból kiolvad, és ami a tejfölben van.

Sózni a húst nem kell, mert a paprikakrémek kellően sózzák a husit.



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Mákos krémes
  2018-04-03 18:27:56, kedd
 
  HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
8 tojás fehérje
20 dkg cukor
10 dkg őrölt mák
5 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
A KRÉMHEZ:
8 tojás sárgája
20 dkg cukor
3 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A TETEJÉRE:
15 dkg háztartási keksz
0,5 dl kávé
18 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük.

A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a kekszekkel befedjük és egy kanállal rálocsoljuk a kávét. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon.


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
     1/67 oldal   Bejegyzések száma: 661 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 1695 db bejegyzés
Összes: 50370 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2096
  • e Hét: 32324
  • e Hónap: 157775
  • e Év: 845325
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.