Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 376 
Minden lány téged vár...
  2022-03-06 20:02:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Te találsz?
  2021-11-11 09:12:54, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Ha találsz valakit
  2021-08-18 07:39:15, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Johnny Depp, nem kompromisszumos, mély, hiteles
  2021-08-14 17:43:40, szombat
 
 
Johnny Depp, nem kompromisszumos, mély, hiteles.
Testesíti meg a sűrű varázslatot ennek az új ultraerős Elixírnek. Még sosem volt ilyen elbűvölő, ilyen rock 'n' roll.
Új SAUVAGE ELIXIR
 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Irányítani csak az a férfi képes, aki tud engedelmeskedni is
  2021-06-05 09:02:00, szombat
 
  Irányítani csak az a férfi képes, aki tud engedelmeskedni is. Akiben a nagy erő mellett gyengédség is van. Dominancia mellett alázat is. Aki tud a nő lelkével is érezni. És a fejével gondolkodni...
Kevesen vagyunk képesek rá.
A mai ember lelkülete átláthatatlan őserdőhöz hasonlít, teli elfojtásokkal, feldolgozatlan múlttal, komplexusokkal, az egoizmus vak démonával - és az önismeret teljes hiányával. A nemi szerepeinkkel sem tudunk mit kezdeni. Ostoba társadalmi elvárásoknak akarunk megfelelni. Például, azt mondjuk a kisfiúnknak:
“Egy férfi nem sír!" És ez csak egy, a sok léleknyomorító butaság közül.
Harmonikus lélek az, akiben a jin és a jang egyensúlyban van. Ha mindkét ősminőséget ismerem magamban. S bármikor élni tudok vele.
A felébredt ember mindkét nem ura. Bal szeme női szem, jobb szeme férfiszem, de ő maga a homloka közepén lévő Örök Ember egyetlen szemével lát... jó párkapcsolatban élni, de még jól szeretkezni is csak olyan férfival lehet, akiben él a női oldal is.
Aki gyengéd.
Érzékeny.
Megérző.
Megsejtő.
Megértő.
Elfogadó.
Ilyen férfire mondják, hogy “tud a nők nyelvén beszélni." Ismeri a nők lelkületét - és tud a testükkel érezni. Tapasztalattal ezt nemigen lehet megszerezni.
Ehhez nagy önismeret kell. Mert igazán csak olyasmit tudunk, amit önmagunkban felfedeztünk már.
(Müller Péter)


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Két szerencsétlenség érhet egy férfit
  2021-05-07 17:30:23, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Pasi típusok
  2021-04-16 08:37:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
November 19. - Nemzetközi férfinap ..... Freddy .....
  2020-11-19 19:54:52, csütörtök
 
  A férfi ...... ....... ( kedvenc)


Freddy...... .........


November 19-e, a Nemzetközi Férfinap.

Legelőször 1999-ben rendezték meg Trinidad és Tobagoban, majd ezt a példát követte néhány európai ország és az USA is. 2009 óta Magyarországon is jegyzik ezt az "ünnepet". Eredetileg az egészség megőrzése és a férfiúi egyenjogúság megtartása céljából jött létre ez az esemény, bár utóbbinak véleményem szerint nincsen létjogosultsága.
Férfiakról nem csak férfiaknak, hanem a nőknek is szól ez az írásom.
Mi a férfi feladata? Mit várunk el egy férfitől? Kit nevezhetünk igazi férfinek? Mi a férfi tekintély? -Ezekre a kérdésekre keresem a választ a következő soraimban, szigorúan szubjektív módon!
A férfiak feladata, hogy dolgozzanak keményen, eltartsák a családot, biztosítsák a megélhetést, egzisztenciális jövőképet, anyagi biztonságot és erős érzelmi hátteret építsenek fel. -Legalábbis ez a Fáma. Amíg a feleség otthon van a gyerekkel, addig a férfi dolgozzon; de ne szaladjunk ennyire előre.
A felnőtt férfiak viselkedését nagyban meghatározza a gyermekkor, a családmodell amelyben felnőtt, az atyai példa, mi előtte volt. Ez nem minden esetben van persze így, de többnyire ez a mérvadó. Szerencsére ennek van egy másik oldala is, mikor a gyermek nem viszi tovább az otthonról hozott negatív példát.
...Szóval van két fajta férfi típus:
Az egyik addig tanul, ameddig csak teheti, főiskolát és egyetemet végez, néha több diplomája is lesz, étteremvezető, cégtulajdonos, mérnök lesz belőle, elvesz feleségül egy csinos naív hölgyet aki gyermekeket szül neki, de a férfi, illetve apa sokáig dolgozik, tárgyalásai vannak, üzleti vacsorái, külföldi céges utakra megy és ilyenkor jönnek a képbe a szeretők. Ilyenkor méregdrága ajándékokkal próbálja kompenzálni a saját lelkiismeretét és megnyugtatni a családját, hogy minden rendben van.
És van a másik fajta, aki amilyen gyorsan csak lehet otthagyja az iskolát, szakmunkás lesz, kezdetben több tűzbe tartja ő is a vasat, de végül egy nő mellett állapodik meg (aki általában egy vagány, talpraesett lány, aki átlát minden szitán) és talán családot is alapít. Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ez a jobb típus (vagy legalábbis nem feltétlenül), mert ezesetben is előfordulhatnak az ún. kimaradások, amik általában a haverok hatására történnek, legtöbbször a kocsma a célpontja ennek az otthonról nem mindig kikért szabadidőnek. Ez a típus anyagilag sokkal korlátozottabb lehetőségekkel bír, de érzelmileg sokkal lekörözi az elsőként említett típust.
Mindkettő típus szereti és eltartja a családját, csak más-más az értékrendjük s nem tudnak egyforma áldozatokat hozni.
Mit várunk, mit várhatunk el egy férfitől? -Ezt igazából lehet, hogy egy nőtől kéne megkérdeznem, de az már nem lenne szubjektív. Tovább gondolva az sem mindegy, hogy milyen státuszban van az a férfi, akinek meg kell felelnie az élet minden területén!
A férj legyen hű társa a szíve választottjának, legyen őszinte, legyen odaadó, legyen romantikus, legyen meglepetésekkel teli, legyen kompromisszum kész, legyen szerethető.
Az apa legyen önfeláldozó, legyen tanító, legyen útmutató, legyen szigorú ha kell, legyen példa, legyen jövőkép, legyen a gyermekének a legjobb barártja.
A férj és az apa legyen családfenntartó, de az összefogó erő mindig ís a feleség és az anyuka lesz!
A szerető legyen veszélyes, legyen izgalmas, legyen rosszfiú, ne féljen vállalni a kockázatot.
...Hogy kit nevezünk igazi férfinek? Aki dolgozik, keresi a pénzt, nem jár el kocsmázni, nem jár el meccsekre, nem szerencsejátékozik, háttérbe szorítja a barátait a kapcsolata, vagy a családja miatt, nem csalja meg a feleségét, példát mutat a gyermekének.
-Ezek véleményem szerint csak sztereotípiák , tehát nem teljesülhet az összes jótulajdonság egyetlen férfiban. Az igazi férfi talán éppen olyan, hogy aki a nő mellett van és esetleg jobb vele, mint az előzővel. Ezt most csúnyán fogalmaztam meg, de így gondolom.
Végül a férfi tekintély... Talán ez tűnhet a legnagyobb kérdésnek, de ezt lesz a legegyszerűbb megválaszolnom! Számomra akkor lehet egy férfinek tekintélye, ha feltétel nélkül szereti szíve választottját, önzetlenül szereti gyermekét, a családját minden és mindenki elé helyezi (a mindenkibe természetesen ő maga a férfi is beletartozik!), önmagát adja, nem hazudik és nem bánt senkit otthon sem verbálisan, sem fizikailag.
És mi van azokkal a férfiakkal, akiket becsaptak, megcsaltak, kihasználtak, eldobtak, összetörtek??? Mert ilyen is van! Nekik lehet tekintélyük? Igazi és tekintélyes férfi az, amelyik kimutatja az érzéseit, a fájdalmát és nem szégyelli a könnyeit? Igen. Sőt!
Szerény véleményem szerint az igazi férfi ismérvei a következők: őszinte, hűséges társ, tiszteletteljes, odaadó, alázatos, önfeláldozó, udvarias, nyugodt, csendes, türelmes és optimista. Egyben ezek szolgáltatják a tekintélyt is az én meglátásomban.
Azt mondom, az éremnek mindig két oldala van. Minden férfi, minden ember követ el hibákat élete során.
Mindenki lehet(ne) igazi férfi, de senki sem férfi igazán.
Köszönöm, ha végigolvastál!
Hálás vagyok Neked érte!
Kérlek, ha ezt az írást megosztod, Tisztelj meg annyival, hogy a nevemmel teszed. Köszönöm!
Kiss Koppány


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Férfiként, majd apaként a felelősséged nem csak arra korlát
  2020-11-19 19:48:12, csütörtök
 
  "Férfiként, majd apaként a felelősséged nem csak arra korlátozódik, hogy eltartsd a családodat és anyagilag támogasd. Annak már lejárt a mandátuma. A felelősséged abban is rejlik, hogy megfelelő példát állíts a gyermekeid és a következő generáció elé, mint férfi, mint férj, mint apa!"
Marie Clarence


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
November 19. - Nemzetközi férfinap A nemzetközi férfinapot
  2020-11-19 19:45:34, csütörtök
 
  November 19. - Nemzetközi férfinap

A nemzetközi férfinapot először 1999-ben tartották meg az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.
A Nemzetközi Férfinap céljai között szerepel a férfiak és fiúk egészsége, a nemek közötti kapcsolatok fejlesztése, a nemek közötti egyenlőség elősegítése, a pozitív férfi példakép kihangsúlyozása.
Egy olyan nap, ami alkalmat ad arra, hogy megünnepelhessük az elért eredményeiket, tevékenységüket a családban, a munkahelyen, a betöltött szerepüket a közösségekben, a barátságokban, a házasságok működésében, a gyerekekkel való törődésben.
Mivel kedveskedjünk?
El kell ismerni, hogy míg a férfiak virágokkal és csokoládéval "halmoznak" el bennünket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott e jeles napról. Ezt a témát még mind ez idáig sem a média, sem az üzletek nem kapták fel olyannyira, mint más, népszerű ünnepeket. Nincsenek sem díszes üdvözlőkártyák, sem jópofa férfi napos ajándéktárgyak, ez azonban nem ment fel minket, nőket az alól, hogy megemlékezzünk életünk hű társairól legyen az akár a párunk, az édesapánk, a testvérünk, barátunk, vagy rokonunk.


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 376 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 1634 db bejegyzés
Összes: 65401 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 959
  • e Hét: 31085
  • e Hónap: 114994
  • e Év: 489810
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.