Regisztráció  Belépés
zsokanita.blog.xfree.hu
Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned! (Arab mondás) Buktáné Erzsébet
2008.11.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
Olaszos töltött burgonya
  2013-05-09 17:18:42, csütörtök
 
 
Olaszos töltött burgona

Hozzávalók
1 csomag Knorr Milánói spagetti Rafinéria 2 db Knorr Zöldségleves-kocka 5 dkg Rama margarin 2 evőkanál gomba konzerv 8 db burgonya 2 evőkanál kimagozott olajbogyó 2 evőkanál marinált paprika 10 dkg apróra reszelt parmezán
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
A megmosott burgonyákat héjastól megfőzzük (ajánlatos új mosogatószivaccsal jól átdörgölni, majd tiszta vízben feltenni főni). A főzőlébe tegyünk zöldségleves kockát.
A főtt burgonyákat hosszában felezzük meg, és a közepét óvatosan kaparjuk ki, de ne teljesen. A kikapart főtt burgonyát törjük át, és tegyük félre. A burgonyák alját vékonyan vágjuk le (talpat csinálunk), így nem fognak eldőlni.
Az Alapot készítsük el a javaslat szerint, és hagyjuk kihűlni. Az áttört burgonyát hozzákeverjük, adjunk hozzá kockára vágott zöld olajbogyót, gombát és marinált paprikát. Visszatöltjük, reszelt parmezánnal megszórjuk,.
200 ºC-ra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Szicíliai saláta eperrel, naranccsal és kék sajttal
  2013-05-07 16:13:46, kedd
 
 
Szicíliai saláta eperrel, naranccsal és kék sajttal

 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Pulykasült pikáns csokoládészószban
  2013-05-06 16:26:06, hétfő
 
 
Pulykasült pikáns csokoládészószban

Hozzávalók
400 g pulykamell 8 db aszalt szilva 200 g camembert sajt 50 g étcsokoládé 3 evőkanál csípős ketchup 100 ml napraforgó olaj 3 evőkanál narancslé 1 csomag Knorr Ropogós Csirkefalatok alap Mexikói mártogatóssal
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
Tisztítsuk meg a húst és vágjuk 1 cm széles szeletekre.
Vágjuk le a camembert sajt héját és vágjuk kisebb darabokra a belsejét.
Tegyünk fóliát a hússzeletekre, majd klopfoljuk ki. Tegyünk mindegyik hússzelet közepére egy darabka sajtot és egy aszalt szilvát. Csavarjuk szorosan össze, egymásra téve a széleit.
Panírozzuk be a húst a Ropogós Csirkefalatok panírral a csomagoláson megadottak szerint, majd süssük meg forró olajon egy serpenyőben. Vegyük lejjebb a lángot és süssük még pár percig őket, hogy ne maradjanak belül sem nyersek.
Egy fazékban tegyünk föl vizet főni, majd fedjük be egy gömbölyű aljú fém edénnyel. Ezen a gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. A narancslevet keverjük össze a ketchuppal, adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és a Ropogós Csirkefalatok Mexikói mártogatós szószt.
A húst tálaljuk rizzsel vagy sült burgonyával.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Bográcsgulyás
  2013-05-04 16:08:10, szombat
 
 


BográcsgulyásHozzávalók
40 dkg marha lábszár 4 db Knorr Gulyásleves-kocka 2 db vöröshagyma 1 db paradicsom 2 db fokhagymagerezd 1 db sárgarépa közepes 20 dkg burgonya 1 db fehérrépa közepes 1 db cseresznyepaprika szárított 2 evőkanál fűszerpaprika 1 csipet köménymag 0,5 dl napraforgó olaj 1 db tv paprika 0.5 db zeller gumó só
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
A finomra vágott vöröshagymát pirítsuk le olajon. Miután lepirult engedjük fel egy kis vízzel és mindíg pirítsuk vissza. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát és engedjük fel vízzel. Így tartalmasabb szaftot kapunk. Fűszerezzük köménymaggal, fokhagymával, sózzuk.
Vágjuk fel a húst másfél cm kockákra, adjuk a kész pörköltalaphoz. Öntsük fel 2 l vizzel és adjuk hozzá a Knorr Gulyásleves-kockát és a kisebb darabokra vágott paradicsomot.
A sárga- és a fehérrépát, a színes paprikákat és a burgonyát vágjuk kockára. Először a kockára vágott répát és a gyökeret adjuk a leveshez és pároljuk együtt.
Miután a hús majdnem megpuhult, adjuk hozzá a kocka burgonyát és főzzük készre.
Az egészet főzzük addig, míg a burgonya is megpuhul. A bográcsgulyást cseresznyepaprikával ízesítsük. Kenyérrel kiegészítve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Lepényhal karfiolpürével
  2013-05-03 15:58:53, péntek
 
  Lepényhal karfiolpürével

Hozzávalók
2 db lepényhal szelet vagy más fehér húsú tengeri hal 1 db karfiol 5 dkg parmezán reszelt 1 db Knorr Bazsalikomos Ízbomba 2 kiskanál Knorr Delikát8 ételízesítő 1 evőkanál Rama margarin 1 evőkanál liszt só, bors
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
Szórjuk meg a lepényhal szeleteket Delikáttal és forgassuk meg lisztben. Majd pirítsuk meg egy serpenyőben margarinon.
Főzzük a karfiolt kis mennyiségű sós vízben addig, míg megpuhul. Majd szűrjük le és turmixoljuk össze a karfiolt. Adjuk hozzá az elmorzsolt Knorr Bazsalikomos ízbombát és a parmezánt.
Ha szükséges, sózzuk-borsozzuk még, majd tálaljuk.
Tipp: Kínáljunk mellé Globus Ínyenc mártást.
 
 
1 komment , kategória:  jól kifőztük  
Erdei gombakrémleves csirkével és krutonnal
  2013-05-02 19:22:48, csütörtök
 
 
Erdei gombakrémleves csirkével és krutonnal

1 db csirkemell filé kb. 10-15 dkg 2 szelet kenyér 1 tasak Knorr Erdei Gombakrémleves 1 evőkanál olaj 1 evőkanál olíva olaj 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál metélőhagyma csipet tengeri só
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
Vágjuk a kenyér szeleteket kockára. Öntsünk egy kevés olíva olajat egy serpenyőbe és amikor már kezd forrósodni, adjuk hozzá a kenyérkockákat. Picit sózzuk meg durva tengeri sóval és pirítsuk szép aranybarnára, majd tegyük félre.
Közben kockázzuk fel a csirkemellet és egy lábosban kevés forró olajon pirítsuk meg. Enyhén sózzuk.
Majd adjuk hozzá a tasak tartalmát és öntsük föl fél liter hideg vízzel. Jól keverjük el és hozzuk forrásba.
Főzzük 5 percig lassú-közepes lángon. Mikor kész, tálaljuk a levest egy-egy evőkanál tejföllel és a pirított kenyérkockákkal. Megszórhatjuk frissen vágott metélőhagymával is.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Bajor burgonyasaláta virslivel
  2013-05-01 18:33:57, szerda
 
 
Bajor burgonyasaláta virslivel


Hozzávalók
1 db Knorr Pirított hagymás Ízbomba 1 db Knorr Erőleves-kocka 1 kiskanál Globus Mustár tubus 0,8 kg burgonya 4-5 db virsli 1 db vöröshagyma só, bors 5 dl víz 10%-s ételecet
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
A picit megsózott vízben főtt burgonyát meghámozzuk és még melegen felkockázzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fél liter vízzel és egy KNORR Erőleves kockával megfőzött alaplevet, majd sóval, őrölt borssal, ecettel és a KNORR Pirított hagymás ízbombával ízesítjük.
Végül beletesszük az egy mokkáskanál GLOBUS Mustárt és a karikázott virsliket.
Finoman összekeverjük, hogy a burgonya ne törjön szét. Langyosan tálalva a legfinomabb, de hidegen is kiváló ízű saláta.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Sajtkrémleves füstölt lazaccal, brokkolival, kukoricával
  2013-04-29 20:31:23, hétfő
 
  Sajtkrémleves füstölt lazaccal, brokkolival, kukoricával és kaporral

 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Kacsa narancsszószban
  2013-04-28 13:22:21, vasárnap
 
  Kacsa narancsszószban

Kacsa narancsszószban
Forrás: Jólkifőztem.hu
140 perc 4-6 adag Normál Húsos Gyermekkel készíthető megfizethető recept
Hozzávalók
1 db kacsa 2 evőkanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs 3 pohár narancslé 0.50 pohár almalé 2 db fokhagymagerezd 2 db vöröshagyma 2 evőkanál mandula apróra vágva 2 evőkanál mazsola 4 db paradicsom 2 kiskanál kakukkfű 2 kiskanál majoránna
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
A kacsát tisztítsuk meg és daraboljuk fel, majd helyezzük hőálló tálba.
Keverjük össze a gyümölcsleveket a felaprított hagymával, fokhagymával, mandulával, paradicsommal, mazsolával és a fűszerekkel.
Adjuk hozzá a Szárnyas fűszerkeveréket és alaposan keverjük össze.
Öntsük rá a kacsára. Tegyük be a 160 fokos sütőbe és süssük kb. 80 percig. Ezután emeljük fel a hőmérsékletet 200 fokra és süssük még 30 percig.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
Sajtkrémleves tortilla chipsszel
  2013-04-28 13:15:17, vasárnap
 
 
Sajtkrémleves tortilla chipsszel

Hozzávalók
1 tasak Knorr Sajtkrémleves Brokkolival 12-16 db tortilla chips 1 db chili paprika lehet kicsi, szárított is 80 g reszelt sajt
Alapanyagok a bevásárlólistához
Elkészítés
A tasak tartalmát keverjük el fél liter hideg vízzel. Hozzuk forrásba, majd kis-közepes lángon főzzük készre.
Közben a tortilla chips-eket helyezzük egy hőálló edénybe és szórjuk meg őket reszelt sajttal. Forró sütőben olvasszuk rájuk a sajtot.
Ha kész a leves, akkor tálaljuk a sajtos chips-ekkel, vékony karikára vágott chilivel és frissen vágott petrezselyem zölddel, esetleg koriander zölddel. A chili természetesen elhagyható.
 
 
0 komment , kategória:  jól kifőztük  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 61474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1736
  • e Hét: 1736
  • e Hónap: 56404
  • e Év: 221605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.