Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Citromos-sajtos hekk
  2017-04-25 10:32:57, kedd
 
  Hozzávalók:

500 gr hekk
1 citrom
pár csepp olíva olaj

őrölt fekete bors
100-200 gr zsírszegény sajt

Elkészítése:

A halszeleteket egyesével alufólia darabokra fektetjük. (akkora legyen a fólia, hogy be tudjuk vele csomagolni).

A halra teszünk pár csepp olajat. Sózzuk, borsozzuk.

Sajtszeletekkel borítjuk. A sajt tetejére tesszük a citromkarikákat. Rátekerjük az alufóliát. Ezt minden egyes halszelettel külön-külön megcsináljuk.

Előmelegített sütőben max hőmérsékleten 10-15 perc alatt kész.
receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Harcsapaprikás túrós csuszával
  2016-06-13 10:48:56, hétfő
 
  Hozzávalók: 4 személyre
Harcsapaprikás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 60 dkg harcsa
- fekete bors
- só
- pirospaprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál finomliszt
Túrós csusza
- 30 dkg tehéntúró
- 25-30 dkg csuszatészta
- 2 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál étolaj

Harcsapaprikás
A harcsapaprikáshoz kedvenc köretem a túrós csusza, illetve fordítva: a túrós csuszát harcsapaprikással szeretem a legjobban. A főzést a hallal kezdem - a tészta ugyanis frissen jó igazán, a melegítés csak ront rajta. Az apróra vágott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítom, a tűzről leveszem, hozzáadom a pirospaprikát és a fűszereket, felöntöm egy kevés vízzel, és addig főzöm, míg a hagyma szét nem fő. Mikor a pörköltalap már nem darabos, hanem sima és fényes, a harcsát beleteszem, és 8- 10 percig párolom. Ha túl folyós lenne a szósz, liszttel sűrítem.
Túrós csusza
Ezek után jöhet a csusza! A túrót már a főzés megkezdése előtt kiveszem a hűtőből, hogy ne legyen hideg, mert a tésztát nagyon lehűtheti. A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágom, és az olajon megpirítom. Míg pirul a szalonna, a vizet felteszem főni egy fazékban, és ha forr, a tésztát beleteszem. Hogy ne ragadjon össze a tészta, a zsírból egy kávéskanálnyit a vízbe dobok. A 12-15 perc alatt kifőtt tésztát leöblítem meleg vízzel, lecsöpögtetem, és a szalonnazsírban (a pörcöket kiszedem előtte) megforgatom. A túrót szétmorzsolom, a tésztára szórom, a kicsit meglangyosított, kikevert tejföllel leöntöm, és a szalonnapörccel megszórom. A harcsapaprikást a túrós csuszával együtt teszem az asztalra, és tálaláskor a halat kevés tejföllel meglocsolom.

vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Mézes halfilé
  2016-03-23 16:21:36, szerda
 
  Hozzávalók:
60 dkg halfilé, 30 dkg újkrumpli, 30 dkg sárgarépa, 3 evőkanál méz, 1 csapott kávéskanál chili por, 4 evőkanál olíva olaj, 1 citrom leve és reszelt héja, só, bors

Elkészítése:
a citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Dorozsmai harcsafilé
  2015-12-10 17:08:37, csütörtök
 
  Hozzávalók
80 dkg bőr nélküli harcsafilé 4 egyforma szeletre vágva
5 dkg apróra kockázott szalonna
1dkg apróra kockázott vöröshagyma
1 db apróra kockázott tv paprika
1db apróra kockázott paradicsom
15 dkg szeletelt vargánya
2 dl tejföl
20dkg csuszatészta
1 teáskanál pirospaprika
zöldség alaplé
olaj


Elkészítés
Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk,a kockákat kivesszük a zsírból. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a harcsákat, ezeket is kivesszük, majd a hagymát is megpirítjuk. Azért fontos, hogy így tegyünk, hogy az ízanyagokat megőrizhessük.

A hagymára rátesszük a paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük zöldség alaplével. Többször zsírjára pirítjuk, majd összeturmixoljuk és leszűrjük. A vargányát megpirítjuk olajon, ráöntjük a paprikás alapot, felforraljuk.

A tejfölt az ételbe hőkiegyenlítéssel tesszük bele, vagyis a forró szószból kimerünk 1-2 evőkanálnyit, összekeverjük a tejföllel, és úgy keverjük bele. Belehelyezzük az elősütött harcsákat, összemelegítjük. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, tálaljuk.



(Áman Attila séf receptje)

 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Oliva olajban konfitált afrikai harcsaderék borsótextúrákkal
  2015-12-10 17:04:12, csütörtök
 
 
Hozzávalók
90 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
0,5 l olivaolaj
60 dkg zöldborsó
10 dkg cukorborsó
8 dkg vaj
só ízlés szerint

Elkészítés
A harcsafilét négy egyenlő darabra vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőbe olivaolajat öntünk, felmelegítjük 80oC-ra és úgy állítjuk be alatta a lángot, hogy egyenletesen tartsa ezt a hőmérsékletet.Amikor felmelegedett beletesszük a harcsafiléket, és addig tartjuk benne, amíg a harcsa kifehéredik, és a belső hőmérséklete el nem éri a 75oC-ot (ellenőrizzük húshőmérővel!). A zöldborsóból négy evőkanálnyi mennyiséget kifejtünk, félretesszük. A maradék zöldborsót is kifejtjük, majd forrásban lévő sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.A még meleg borsót a hideg vajjal összeturmixoljuk sima állagúvá, ha túl sűrű, a borsó főzőlevéből aduk hozzá, míg el nem érjük a kívánt krémes állagot. A cukorborsót és a félretett borsót vajon kevés vízzel egy perc alatt megpároljuk. A borsópürét a tálon gusztusosan elrendezzük, ráhelyezzük a harcsa szeletet, és a külön megfőzött borsókkal díszítve tálaljuk.

(Áman Attila séf receptje)
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Ponty tepertő 2014.12.02.
  2015-12-10 17:01:30, csütörtök
 
 
Hozzávalók
pontyfilé
kukoricaliszt
olaj
hagyma
só, fűszerek

Elkészítés
Ha sikerül nagyobb pontyot fognunk, vagy szereznünk, kifilézzük, a hasalja részét (ha kisebb a ponty, az oldalát is) kockákra vágjuk, picit sózzuk, és halfűszeres kukoricalisztben megforgatjuk. Forró olajban jó restre sütjük. Ugyanebben a lisztben karikára vágott hagymát is megforgatunk, azt is kisütjük, és a tepertőhöz adjuk. Friss, puha kenyérrel kiváló.

(Hoitsy György receptje)
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Szilvásváradi mandulás pisztráng petrezselymes burgonyával
  2015-12-10 16:58:33, csütörtök
 
  Hozzávalók


4 db pisztráng (kb. 1-1,2 kg)
10 dkg vaj
3 dl tej
10 dkg hámozott, szeletelt mandula
5 dkg liszt
1 citrom

Burgonyához:

1 kg újburgonya
1 csomag petrezselyem
5 dkg vaj


Elkészítés
A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, és tálaláskor a pisztrángokat beborítjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük. Forrón, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel együtt tálaljuk

(Alpári György gasztronómus receptje)
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Ponty curry gyümölcsös rizzsel
  2015-12-10 16:56:23, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

80 dkg ponty
40 dkg rizs
2 evőkanál curry por
1 teáskanál pirospaprika
2 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db alma
2 db konzerv görög őszibarack
1 kanál liszt
olaj, só, bors, gyömbér

Elkészítés
A rizst megpároljuk, úgy hogy először négyszer-ötször átöblítjük, míg mosóvize tiszta nem lesz, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben felforraljuk, forralást követően fedő alatt a leglassabb tűzön készre pároljuk. 20 perc után húsvillával fellazítjuk, és belekeverjük a szabálytalanra szabdalt görög őszibarackot. Az alapanyagokat kb. 4×4 cm-es cikkekre, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, curry porral, pirospaprikával, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, liszttel megszórjuk, annyi vízzel, ami ellepi összeforraljuk, mártás sűrűségig készre pároljuk. Befejezés előtt 6-7 perccel hozzáadjuk a gondosan irdalt pontyszeleteket, összefőzzük, majd tálaljuk.

(Alpári György gasztronómus receptje)
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Pontyszeletek sörtésztában, ropogós steak burgonyával
  2015-12-10 16:55:23, csütörtök
 
 
Hozzávalók
80 dkg pontyfilé
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl sör
80 dkg steak burgonya
1 db citrom
2×0,5 liter olaj a sütéshez


Elkészítés
A halfiléket bőrös oldalukról a legélesebb késünkkel 1,5 mm-enként halszálka roppanásig, annak átvágásáig beirdaljuk, majd 3 cm-es szalagokra vágjuk, sóval ízesítjük. Sörtésztát készítünk. 2 kanál liszt kivételével a lisztünket a tojásságával és a sörrel sűrű palacsintatésztává keverjük, melyhez hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A steak burgonyát aranysárgára sütjük, zsiradékból kiszedve félretesszük. Az előzőleg lisztbe mártott pontyszalagokat a sörtésztába merítjük, onnan az olaj felszínéről, közelről a forró olajba helyezzük, és kisütjük. Majd szitára szedjük, zsírtalanítjuk. Tálaláskor a forró olajban másodjára rövid idő alatt ropogósra sütjük a steak burgonyát, és citrom gerezdekkel együtt a halat körítjük.

(Alpári György gasztronómus receptje)

 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
Fogas tempura sütőtökkel
  2015-12-10 16:53:09, csütörtök
 
 
Hozzávalók
80 dkg fogas vagy süllő
50 dkg sütőtök
50 dkg paszternák
20 dkg gomba
20 dkg jégcsapretek
5 dkg vaj
5-6 dkg tökmag
szójaszósz
olaj, a sütéshez
só, fehérbors, zsálya
Tempura hozzávalói:

40 dkg liszt
4 tojás sárgája
8 dl jeges víz

Elkészítés
A sütőtököt nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük. A karamellizált sütőtököt sóval és zsályával pürésítjük, vajjal fényesre keverjük. A paszternákot cikkekre vágjuk, megsütjük. A gombát cikkekre vágjuk, a halat pedig szalagokra. A jégcsapretekből finom metéltet vágunk, és jeges vízbe tesszük tálalásig. Bekeverjük a tempura masszát, majd a halat és a gombát a masszába mártogatást követően bő olajban kisütjük, rácson és szalvétán leszárítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként a jégcsapretekszalmán kívül sütőtökpürét, pirított tökmaggal megszórt sült paszternákot, mirinnel higított szójaszószt kínálunk.

(Alpári György gasztronómus receptje)
 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 465 db bejegyzés
Összes: 6957 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1205
  • e Hét: 4656
  • e Hónap: 16499
  • e Év: 443358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.