Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Akácvirág likőr
  2014-03-03 11:58:30, hétfő
 
  Most ,hogy akácot ki akarják irtani ki tudja mi lesz.Lesz -e mézünk,hát még a többi.Sok mindenre jó.

Először természetesen akácvirágot kell gyűjteni - naaagy mennyiséget. Lehetőleg teljesen kinyílt, illatozó virágokat, amik még nem indultak hervadásnak. Lehetőleg olyan helyről, ahol nem szennyeződtek, így elég csak a rovarokat lerázni a virágokról, mert vízzel leöblíteni nem igazán kellene ezeket.

A virágokat a szárról leszedegetem (egyszerűen egyik kezemmel megfogom a szárat, a másik kezemmel két ujjam közé csippentve az aljától a tetejéig végighúzom az ujjaimat), üvegbe teszem. Hozzákarikázok egy nagyobb citromot (elég vékonyan -fehér rész nélkül- belehámozni a héját, nem szükséges a húsát is beletenni, ha valakinek így szimpatikusabb), majd felöntöm annyi vodkával, ami ellepi a virágokat. Hűtőbe teszem és az üveget naponta felrázva, kb. egy hétig érlelem. Ezalatt a virágok elvesztik fehér színüket, szinte üvegessé válnak - amikor ez megtörténik, leszűrhető.

A szűrés először egy sűrű szövésű szitán/apró lyukú szűrőn történik: a citromot kiveszem, a virágokat pedig alaposan kinyomkodom, több részletben, hogy a lehető legkevesebb vodka maradjon bennük. Másodszor kávéfilteren szűröm át: ezután teljesen áttetsző, tiszta folyadékot kapok, aminek halványsárga színe van. Az akácos vodkát alaposan kitisztított (csírátlanított) üvegbe öntöm, 4-5 dl-enként 10 dkg cukrot adok hozzá - érdemes először kevesebbet, majd miután feloldódik, meg kell kóstolni és ha édesebbre szeretnénk, akkor tovább édesíteni.

Néhány hétig érdemes tovább érlelni, de már "frissen" is finom. Behűtve vagy hűtött pohárban kínálom.

Hozzávalók: akácvirág (sok), vodka (amennyi a virágot ellepi), citrom (1 liter vodkához 1 nagyobb citrom), cukor (1 liter vodkához kb. 200-250 g).
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Csokoládélikőr
  2013-11-29 11:47:50, péntek
 
 

Hozzávalók

 3 tojássárgája
 15 dkg porcukor
 3 dkg kakaópor
 2,5 dl tejszín
 1 vaníliarúd
 10 dkg étcsokoládé
 1,5 dl vodka
 1/2 dl rum

Elkészítés

A csokoládélikőrhöz habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, a kakaóporral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a tejszínnel. Kis lángon kevergetve besűrítjük, de nem kell forralni!
A tűzről levéve folyamatos keveréssel beleolvasztjuk az apróra tört csokoládét, majd
az egészet hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vodkát és a rumot, üvegbe töltjük és a hűtőben tároljuk. Ha valaki nem szereti a rumot, akkor helyettesítheti fél dl vodkával.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Baileys házilag
  2013-11-08 14:02:46, péntek
 
  Hozzávalók:
2 dl tejszín, 4 dl whisky, 40 dkg sűrített tej, 1 evőkanál instant kávé, 2 evőkanál csokoládé szirup, 1 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítése:
Az instant kávét kevét forró tejszínben feloldjuk, majd az összes többi hozzávalót egy blenderben összeturmixoljuk. Azonnal fogyasztható, de egy pár nap érés mindenképp jót tesz neki.



Csokoládé szirup

Hozzávalók:
20 dkg cukor, 1 dl víz, 0,5 dkg dl kakaó, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só

Elkészítése:
a cukrot összevegyítjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a vizet és állandó kavarás mellett 3-4 percig főzzük. Ha besűrűsödött, félrehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a sót és a vanília kivonatot. Üvegbe zárva, 2-3 hétig hűtőben tárolhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Fűszeres borlikőr
  2013-11-08 11:43:40, péntek
 
  Hozzávalók:
1 l vörösbor, 4 dl rum, 30 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 2 csillagánizs, 3 db szegfűszeg

Elkészítése:
A bort langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot is, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 2 hétig érleljük.Fogyasztás előtt leszűrjük.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Kávé és vanília likőr
  2013-11-08 11:42:48, péntek
 
  Kávélikőr

Hozzávalók: 10 dkg jó minőségű kávé( Davidoff Rich Aroma t használtam), 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg cukor, 6 dl 52 fokos alkohol
Elkészítése: a kávét 3 dl vízben felfőzzük, majd leszűrjük. A cukorhoz hozzáadunk 3 dl vizet, addig főzzük, míg a cukor elolvad. Félrehúzzuk és beletördeljük a csokoládét, majd addig kavarjuk, míg elolvad és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a kávét és az alkoholt, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 15 napig érni hagyjuk.


Vanílialikőr
Hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 dl vodka, 1 vanília rúd, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése: A tejszínhez hozzáadjuk a félbevágott vaníliát és kikapart magjait valamint a cukrot és felforraljuk. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a vodkát és üvegbe töltjük. 15 napig érni hagyjuk a hűtőben.

A két likőrt pohárban egybetöltjük, de külön-külön is lehet fogyasztani.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Tojáslikör
  2013-11-08 11:41:56, péntek
 
  Hozzávalók:
5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2,5 dl tej, 3 dl sűrített tej, 4 dl vodka, 1 vanília rúd

Elkészítése:
A vanília rúdnak kikaparjuk a magjait, hozzáadjuk a tejhez és felforraljuk. A tojássárgát kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a sűrített tejet és folytonosan kavarva beleöntjük a forró tejbe, majd sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vodkát és üvegbe töltve, felhasználásig hűtőben érleljük.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Rózsalikőr
  2013-11-08 11:41:02, péntek
 
  Hozzávalók:
8-9 dkg illatos piros rózsaszirom, 7 dl fehér rum, 5 dl jó minőségű vörösbor, 40 dkg cukor, 1 rúd vanília, kis darab fahéj

Elkészítése:
A rózsaszirmokat átválogatjuk, megmossuk és jól zárható üvegbe tesszük. Felöntjük a fehér rummal, az üveget lezárjuk és 15 napig világos helyen tároljuk, naponta egyszer jól felrázzuk. 15 nap után a vörösbort felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a rúdját, a fahéj darabot és addig kavarjuk, míg a cukor elolvadt. Mikor kihűlt rátöltjük a rózsás alkoholra, összerázzuk és most már hűvös sötét helyen, 6 hétig érleljük, néha-néha felrázzuk. Mikor kész van, tiszta gézen átszűrjük és likőrös palackba töltjük.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Transzilvanikum
  2013-11-08 11:40:07, péntek
 
  Az italt még jun. 24 én, Iván napján készítettem el és pontosan betartottam a receptet. Az érlelés során nem volt túl kecsegtető, beleszédültem már csak az illatától is, aztán Augusztus végén leszűrtem, és sötétre tettem a pincébe. A tegnap mást kerestem és véletlenül került a kezembe, hát felhoztam és kellemesen meglepett. Nagyon finom íze lett, a színe meg csodálatos, amolyan pasis itóka. Ajánlom mindenkinek, jövőre próbálja ki.


Hozzávalók:
1 l szesz (94 fokos tiszta alkohol), 8 szem zölddió, 15 szem meggy, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1 púpozott kiskanál pörkölt kávé, 12 dkg mazsola, 1 narancs reszelt héja, 3 szem szegfűszeg, 1 darabocska fahéj, 75 dkg cukor, 1 l víz
.
Elkészítése:
A zölddiót karikára vágjuk és beletesszük egy nagyobb méretű befőttesüvegbe. Hozzáadjuk a meggyet, a mazsolát, a narancshéjat, a reszelt gyömbért és a darabosra tört pörkölt kávét, valamint a fűszereket. A cukrot feloldjuk a vízben és rátöltjük a gyümölcsre, végül hozzáadjuk a szeszt is. Összekavarjuk és két hónapig meleg helyen érleljük. Ezután gézen átszűrjük, és üvegekbe töltjük. Kellemes, kissé fanyar ízű fűszeres likőr lesz belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Szilveszteri vörös koktél
  2013-11-08 11:38:31, péntek
 
  Hozzávalók:
egy 4 dl-es üveg meggykompót, 2 dl meggylikőr, 4 dl rose édes pezsgő, 1 lime, mentalevél

Elkészítése:
A pezsgőspoharakba egy-egy szem meggyet teszünk, majd rátöltünk 50 ml meggykompótlevet és 50 ml meggylikőrt. Beleszorítunk egy-egy cikk lime levét és felöntjük pezsgővel. Meggyszemekkel és mentalevéllel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
Kökénylikőr
  2013-11-08 11:37:10, péntek
 
  A kökényt október végén, november elején kell szedni, amikor már megcsípte a dér, mert akkor kicsit veszít a fanyarságából és édesebb lesz. Mi sokkal hamarabb szedtük, ezért 2 órára betettem a fagyasztóba és utána használtam fel. Természetesen előtte megmostam és megszárítottam.

1 kg kökényt egy 4 literes üvegkannába tettem és kézzel kissé összenyomkodtam a szemeket. Felöntöttem 1 liter 52 fokos gyümölcspálinkával és néha felráztam. 5 hét után leszűrtem, 5 dl vizet felforraltam 40 dkg cukorral, és miután kihűlt rátöltöttem a pálinkára. Minél többet áll, annál jobb. Gyönyörű színe lett és finom, aromás íze van.

A kökény C-vitaminban gazdag , a belőle készített bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő. Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk. Daganatos betegségekben is ajánlott fogyasztani.
 
 
0 komment , kategória:  Alkohol és likör stb...  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 165 db bejegyzés
Összes: 6657 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 642
  • e Hét: 5072
  • e Hónap: 26771
  • e Év: 147959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.