Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
karácsony
  2018-12-21 20:50:14, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  karácsony  
gesztenyés és kókuszos finomságok
  2017-12-12 23:34:22, kedd
 
  Gesztenyés és kókuszos finomságok!





Gesztenyerolád
40 dkg kész gesztanyamasszát ( ha túlságosan kemény és törékeny, locsoljuk meg egy kis rummal), nedves asztalkendőn, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd csokoládékrémmel megkenve roláddá sodorjuk és kifagyasztjuk. Krémje: 5 dkg puhított csokoládét, 3 evőkanál feketekávét, 3 tetőzött kanál porcukrot és 3 tojássárgáját, gőzön folyamatosan keverve sűrűre főzünk. Kihűtjük, és 15 dkg vajjal sima krémmé keverjük.

Gesztenyés szív
40 dkg gesztenyemasszát, ha kell egy kevés cukorral és egy gyűszűnyi rummal feljavítunk. Szíveket formálunk belőle és a hegyes alsó részét, kakaó, vagy csokoládémázban megforgatjuk, a felső része maradjon üresen. A szívek minyonpapírba rakjuk, tálra tesszük és kifagyasztjuk.

Kakaó, vagy csokoládémáz
5 kávéskanál vízből és 8-9 kávéskanál cukorból sűrű szirupot főzünk, majd 3 evőkanál kakaóval elkeverve tovább főzzük, vigyázva nehogy csomós legyen. Amikor a tűzről levettük, 3 dkg vajat keverünk bele.

Kókuszszalámi
15 dkg kristálycukorból 2 evőkanál mézzel és 1,5 dl vízzel sűrű, majdnem szálkás szirupot főzünk. A tűzről levéve 20 dkg kókuszliszttel keverjük össze, majd elfelezzük. Az egyik fele fehér marad, a másikba 1-2 evőkanál kakaót keverünk - aszerint, hogy milyen sötétre akarjuk, és hozzákeverünk 2-2 dkg vajat is. Az egyik masszát, akár a fehér, akár a csokoládés kerülhet felülre - porcukorral meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, majd félretesszük és kinyújtjuk a másikat is. A két lapot egymásra rakjuk, összesodorjuk és kifagyasztjuk. Amikor megkeményedett, vékony szeletekre vágjuk és tálra rakjuk.

Kókuszrúd
15 dkg kristálycukorból, 2 evőkanál mézből és 1 pohár vízből sűrű szirupot főzünk. A szirupba, miután habját elfőtte 15 dkg kókuszreszeléket keverünk. Kissé felfőzzük, a gyúródeszkán rudakat formálunk belőle és kakaómázba megforgatjuk. Amikor kissé kifagyott már, megmártjuk a maradék kókuszreszelékben.

Kókuszbomba cukrozott gyümölccsel
15 dkg kristálycukorból, 2 evőkanál mézből és 1 pohár vízből sűrű szirupot főzünk. A szirupban felforralunk 20 dkg kókuszreszeléket, és amikor a tűzről levettük, 3 dkg vajjal keverjük össze, majd kifagyasztjuk. Hidegen 10 dkg, apróra vágott cukrozott gyümölcsöt keverünk hozzá. Nedves kézzel bombákat formálunk belőle, kristálycukorba forgatjuk, minyonpapírba rakjuk.

Sajtos ananász (holland csemege)
Egy ananászkonzerv ananászkockáit a léből kiszedjük és szitán lecsurgatjuk. Egy cm vékony trappista sajtból pontosan akkora kockákat vágunk, mint az ananász kockák. A sajtdarabokat egy lapos üvegtálon az ananászdarabok fölé rakjuk és minden darabkát fogvájóval átszúrunk.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
mézeskalács recept
  2016-12-07 22:38:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsonyi linzer lepény
  2016-12-07 22:19:51, szerda
 
 



Hozzávalók:

15 dkg zsír,
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 egész tojás és 1 tojássárgája,
1 teáskanál őrölt fahéj,
egy fél citrom leve,
málna, vagy cseresznye lekvár
Elkészítése:

A zsírt a liszttel alaposan eldolgozzuk, és összegyúrjuk a cukorral, a tojással, a fahéjjal és a citromlével. A tészta kétharmad részét közepes nagyságú, papírral bélelt tepsibe nyújtjuk, megkenjük a pikáns lekvárral. A maradék tésztát kinyújtjuk és csillagformájú kiszúróval kiszaggatjuk. A csillagokat a lekváros rétegre helyezzük és megkenjük tojássárgájával, és az egészet szép pirosra sütjük. Csak hidegen szeleteljük úgy, hogy minden szelet tetején legyen egy csillag.

forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsonyi muffin
  2016-11-27 21:56:53, vasárnap
 
 




Hozzávalók 12 darabhoz:
Az alap 12 darabhoz:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
2 egész tojás
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg puha vaj
1 dl tej
1 csipet só
1 ek méz
1/2 kk fahéj
1/2 kk mézeskalácsfűszer
kevéske rum

ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat egy nagy tálba teszünk és összeturmixoljuk, majd a muffinformába öntjük. A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény ,,túlcsordul". Ha fém muffinformát használunk, vajazzuk ki, mielőtt beletesszük a masszát. Erre akkor nincs szükség, ha papírkosárkákat vagy szilikon muffinformát használunk a sütéshez.

A muffin 200 fokon, előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.

Díszítés: Sütés előtt tesszük a tetejére a mazsolát és/vagy a csokoládét, utána meghintjük porcukorral. Ha cukormázzal és színes cukorkákkal díszítjük, csak sütés után tegyük rá.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsony
  2015-12-25 02:13:44, péntek
 
  Minden kedves látogatómnak boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!



 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
fehér püspökkenyér
  2015-12-09 21:24:48, szerda
 
  Fehér püspökkenyér

Általában karácsonykor készül, mert a süteményekből sok tojás fehérje marad és azt kár kidobni.
Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 20 dkg. porcukor, 11 dkg. rétesliszt, 10 dkg. mazsola, 5 dkg. csokoládé, 5 dkg. kandírozott gyümölcs (cukrozott), a forma kikenéséhez zsiradék
Elkészítés: A nagyon kemény habbá vert fehérjébe óvatosan hozzákeverjük a hozzávalókat (érdemes a lisztbe előre belekeverni, és úgy önteni apránként a habba), majd a kivajazott és finomliszttel megszórt püspökkenyérformába simítjuk. Úgy kell sütni, mint a piskótát.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
mézes mackó sütemény
  2015-12-07 14:10:55, hétfő
 
 



Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 6 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 8 dkg vaj
- vaníliaaroma
- mazsola
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és tejet, majd a tojást és a kihűtött olvasztott vajat is. A vaníliaaromával ízesítjük, beletesszük a mézet és összegyúrjuk. A kalács akkor jó, ha már nem tapad a kezünkhöz, letakarjuk és 40 percen át pihentetjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a kalácsot, majd gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe kirakjuk a mackó formát, a gombócokat kicsit egymáshoz nyomjuk, hogy megtapadjon. A mazsolát beillesztjük a maci szeméhez, orrához és köldökéhez. Még 20 percen át pihentetjük, megkenjük a felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
advent
  2015-12-07 11:00:40, hétfő
 
  Advent - latinul adventtus - azt jelenti megérkezés. Megérkezni csak az tud, aki el is indul. Elindulni pedig csak az tud, aki szeretne megérkezni.

Advent - latinul adventtus - azt jelenti megérkezés. A keresztény hagyomány szerint ez az András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes "szent idő" a karácsonyra való lelki felkészülés ideje.

Minden ünnep annyit ér, amennyit megismerünk magunkból általa.

Advent az év legsötétebb időszakára esik. Ekkor a leghosszabbak az éjszakák és legrövidebbek a nappalok. És aztán elkezd növekedni a világosban töltött percek száma. A út a fényhez a sötéten át vezet. És viszont. Aki kiegyezik az örök körforgással, boldog lehet. Az adventi koszorú ezt az örök körforgást szimbolizálja.

Mit tudunk saját fényeinkről és árnyainkról? S honnan a tudás? A fénytől vagy a sötéttől? Boldog, aki felismeri, mindkettő jelen van minden pillanatunkban. Mert nincs egyik a másik nélkül. Nincs egészség betegség nélkül. Élet halál nélkül. Befogadás elengedés nélkül. Miként nincs nő férfi nélkül. És viszont.

Akkor pedig van-e értelme azt kérdezni, melyik a fontosabb? Melyik a hasznosabb? Ha kinyitjuk este a kivilágított szoba ablakát, nem jön be a sötét. A fény viszont kiárad. A fény a sötétbe hatol. Befogadja. És nem fordítva. Ez a természet rendje.

Nem érdemes küzdeni vele. A kör a legtökéletesebb mértani alakzat. Kikezdhetetlen. Aki megérkezik, az már nem küzd senkivel, semmivel. Aki elindul abban ott a remény. A várakozás. Hogy találkozik Vele. Aki megérkezett már tudja, önmagával találkozott. Bezárult a kör. Szeretetben él. Maga a szeretet.

Szeretni csak az tud, aki megérkezett.



 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
mézes receptek
  2015-11-07 12:19:06, szombat
 
  Mézestekercs

6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1,5 dl méz, 1,5 kávéskanál szódabikarbóna, 10,5 evőkanál liszt, fél marék darált dió. A tojások sárgáját a cukorral, a mézzel, a szódabikarbónával nagyon jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje kemény habját, az őrölt diót, és az egész masszát könnyedén összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben, nem túl forró sütőben sütjük. Enyhén lisztezett zsírpapírra borítjuk és főicsavarjuk. Ha kihűlt, diókrémmel megtöltjük.

Rakott mézeslapok

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt. A lapokhoz: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 dkg zsír, 8 evőkanál tej, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, késhegynyi őrölt fahéj. A krém: 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj. A máz: 2 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, diónyi vaj. A 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből a szokásos módon piskótát sütünk, két egyforma tepsiben. Elkészítjük a lapokat. A.40 dkg megszitált lisztet gyúrótáblára tesszük, hozzáadjuk a 3 dkg zsírt, 15 dkg cukrot, 3 kanál forralt mézet, a szódabikarbónát, a fahéjat, az 1 tojást és a 4 kanál tejet. Jól összegyúrjuk, három cipót készítünk. Kinyújtjuk, és akkora tepsi hátán külön-külön megsütjük, mint amekkora tepsiben a piskótát sütöttük. Elkészítjük a krémet: a 2 dl tejet a 20 dkg cukorral főni tesszük. A 4 kanál lisztet, 2 dl tejben simára keverjük, kevés langyos tejjel fölhígítjuk. A forrásban lévő cukros tejbe öntjük, folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük, és ha a pép kihűlt, együtt ismét habosra dolgozzuk ki. Az első mézeslapot krémmel megkenjük, ráteszünk egy piskótalapot, azt is krémmel kenjük meg, rátesszük a másik mézeslapot és ismét krém, így folytatjuk, amíg el nem fogy. Tetejét mázzal vonjuk be. A tojássárgáját 4 kanál cukorral és a diónyi vajjal simára keverjük, és a tészta tetejére kenjük. Ha megszárad, forró vizes késsel szeleteljük.

Krémes mézes

50 dkg liszt, 6 dkg zsír, 16 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 4 kanál langyos méz, 4 evőkanál tejföl, 2 tojás. A krém: 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, késhegynyi vaníliás cukor. A lisztet gyúródeszkára tesszük zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát, a langyos mézet, a tojást, és a tejföllel összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és 4 cipóra osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük. A tejet forrni tesszük. A lisztet a tojássárgájával és kevés tejjel simára keverjük, langyos tejjel fölhígítjuk, és a forrásban tévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett simára főzzük. Ha ki hűlt, a cukorral kikevert vajhoz adjuk. Együtt jól kikeverjük, és a lapokat megtöltjük, egymásra rakjuk. Fölszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk. A tetejére csokoládé mázat is tehetünk, de el is maradhat.

Krémes mézes másképpen

1 tojás, 4 dkg zsír, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál méz, 2,5 evőkanál tej, 15 dkg cukor, 45 dkg liszt. A krém: 15 dkg vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evőkanál búzadara, 4 evőkanál barackíz. Az 1 tojást, a 4 dkg zsírt, az 1 kávéskanál szódabikarbónát, a 2 evőkanál mézet, a 2,5 evőkanál tejet és a 15 dkg cukrot gőzön főzzük 5 percig, és közben habverővel keverjük. Melegen belekeverünk 45 dkg lisztet. Deszkán összegyúrjuk, négy cipót formálunk belőle, fél óráig pihentetjük. Utána kisodorjuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük. A krém készítése: 2 dl tejben a búzadarát keményre főzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz. Az egészet jól összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Az alsó lapra a baracklekvárt kenjük, a következő lapokat a darás krémmel kenjük meg, egymásra rakjuk, és lepréseljük. Porcukorral meghintjük, és vékony szeletekre vágjuk. Mézeskalács I. 5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 2,5 dl méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kevés fahéj, pár szem darált szegfűszeg. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a mézzel, a szódabikarbónával, a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások fehérjének kemény habját, a lisztet, óvatosan elkeverjük, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és lassú tűznél sütjük.

Mézeskalács II.

4 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 dl forró méz, 9 evőkanál liszt. A tojássárgáját a cukorral, a forró mézzel, a szódabikarbónával nagyon jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásfehérjének keményre vert habját. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsibe öntjük, és lassú tűznél megsütjük.

Ropogós diós-mézes

30 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 10 dkg őrölt dió, késhegynyi szódabikarbóna, 1 narancs reszelt héja, 1/2 citrom reszelt héja, késhegynyi fahéj, 2 dl forró méz. A liszttel eldörzsöljük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, az őrölt diót, a szódabikarbónát, a narancs reszelt héját, a citrom reszelt héját és az őrölt fahéjat. Az egészet jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a forró mézet, az egész anyagot jól összegyúrjuk, és 3 óráig pihentetjük. Dupla késhát vastagságúra kinyújtjuk, különböző formákra kiszaggatjuk. Gyengén zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejüket vizes ecsettel, vagy vizes kenőtollal megkenjük. Utána öregebb szemű kristálycukorral vagy durvára tört dióval hintjük meg. Gyengébb hőfokon sütjük, mert hamar pirul.

Diós-mézes puszedli

28 dkg liszt, 14 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál őrölt fahéj, pár szem őrölt szegfűszeg, 7 dkg őrölt dió, 2 evőkanál langyos méz, 2 tojás. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót, a fűszereket, a szódabikarbónát, a langyos mézet, a tojást, és az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán két ceruza vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Gyengén lisztezett tepsibe rakjuk, vizes kenőtollal megkenjük, negyed diógerezdeket rakunk rá. Nem túl forró sütőben megsütjük.

Omlós mézes

1/2 kg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, késhegynyi fahéj, 1/2 citrom reszelt héja, 1-2 kanál tejföl, 1 bögre baracklekvár. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a fahéjat, és a citrom reszelt héját. Tejföllel összegyúrjuk, simára kidolgozzuk. Egy órát pihentetjük. A 3/4 részét tepsibe nyújtjuk, és lekvárral megkenjük. A maradék tésztából a lekvárra rácsot készítünk, és lassú tűzön megsütjük. Kiadós, és sokáig elálló sütemény.

Egyszerű mézeskalács

8 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál cukor, 2 tojás, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 9 evőkanál liszt, 1/2 marék vékonyra szelt dió. A tojások sárgáját a cukorral, a langyos mézzel, a szódabikarbónával és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje kemény habját, és óvatosan összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Tetejét vékonyra szelt dióval megszórjuk. Közepes hőfokú sütőben megsütjük.

Mézes püspökkenyér

7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 dkg mazsola, 1/2 marék vagdalt dió. A cukrot a tojások sárgájával, a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a mazsolát, a felszelt diót és a tojások fehérjének keményre vert habját. Óvatosan összekeverjük. Zsírozott, lisztezett őzgerincsütőben megsütjük. Ha akarjuk, bevonhatjuk csokoládémázzal vagy fehér cukormázzal.

Mézescsók

1 tojás, 10 dkg méz, 10 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál víz, késhegynyi őrölt fahéj, 1-2 szem őrölt szegfűszeg, 25 dkg liszt. A máz: 2 tojásfehérje, 12 dkg cukor, 1 kávéskanál citromlé vagy ecet. Az egész tojást, cukorral, mézzel, a szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel és a vízzel habosra keverjük. Utána a lisztet hozzákeverjük. Jól eldolgozzuk. (Legjobb, ha este megkeverjük.) Reggel kis gombócokat formálunk, gyengén zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, és megsütjük. Sütés után még melegen fehér cukormázzal vonjuk be, és levegőn szárítjuk meg.

A cukormáz készítése: 2 tojásfehérjét félig fölverünk, hozzáadunk 12 dkg porcukrot, kávéskanál citromlevet vagy ecetet, és nem túl kemény habbá verjük. A puszedliket a meleg mázban fakanállal megforgatjuk. Langyos helyen megszárítjuk.

Mézes puszedli

2 tojás, 3 tojássárgája, késhegynyi őrölt fahéj, 2-3 tört szegfűszeg, 25 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 70 dkg liszt, 30 dkg méz. A mázhoz: 3 tojásfehérje, 18 dkg cukor. A tojásokat és a tojás sárgákat a cukorral, a fűszerekkel, a szódabikarbónával habosra keverjük. Hozzáadjuk a forró mézet és a lisztet. Az egész anyagot jól összegyúrjuk. Kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és gyengén zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Ne rakjuk közel egymáshoz, mert megnőnek. (Szaggatni is lehet, de ekkor 1/2 cm vastagra nyújtsuk ki, és kis szaggatóval szaggassuk ki.) Ha megsült, a 3 tojásfehérjéből és a 18 dkg cukorból készült cukormázba forgatjuk meg. Levegőn szárítjuk.

Szalalkális mézescsók

55 dkg liszt, 25 dkg méz, 4 tojás, 25 dkg porcukor, 2 dkg szalalkáli, késhegynyi őrölt ánizs. A máz: 3 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 1 kávéskanál citromlé. A mézet fölforraljuk, és 25 dkg lisztet leforrázunk vele. Fakanállal jól összedolgozzuk és félretesszük. A tojás sárgákat kikeverjük cukorral, hozzáadunk 2 dkg szalalkálit, a tört ánizst, a 30 dkg lisztet és a 4 tojásfehérjének kemény habját: Az egész anyagot jól összedolgozzuk. Ha az előző tészta kihűlt, akkor az egészet egybegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és ceruza vastagságúra nyújtjuk. (A tészta a gyúrásnál lágynak tűnik, de meg fog szilárdulni.) Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, gyengén zsírozott, lisztezett tepsibe nagyon ritkán rakjuk, mert nagyra nőnek. A sütőajtót sütés közben ne nyitogassuk. Közepes hőmérsékleten sütjük. A megsült puszedliket cukormázba forgatjuk az előbbi recept szerint. Rendkívül finom és nagyon sokáig elálló sütemény.

Habos mézesszeletek

25 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 3 evőkanál méz, 12 dkg hosszú szeletekre vágott dió, 2 ostyalap. A 3 tojásfehérjét félig fölverjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, és forró víz felett kemény habbá verjük. Ha már a hab egészen kemény, hozzáadjuk a vágott diót, jól elkeverjük, egy ostyalapra fölkenjük, a másik lapot ráhelyezzük, kicsit lenyomtatjuk, és másnap szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 136
  • e Hét: 231
  • e Hónap: 1443
  • e Év: 29666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.