Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Fahéj szirup
  2013-11-28 10:58:59, csütörtök
 
  Mi jut eszedbe a fahéjról? A finom meleg fahéjas almás süti vagy a karácsony meghitt hangulata? Készíts belőle szirupot, öntsd kávéba, teába, karácsonyi sütemény tésztájába!

Fahéj, Te csodás!

Sokoldalú gyógy- és fűszernövény, mely segíti az emésztést, megelőzi a vércukor ingadozást, hangulatjavító és... a késlelteti az öregedést! Készíts belőle finom szirupot!
Hozzávalók:

- 3 dl víz
- 30 dkg (nyírfa)cukor
- 3 - 4 fahéjrúd
Elkészítése:

- Az összes hozzávalót tedd egy lábasba és alacsony lángon kezdd el főzni, kevergesd addig, amíg a cukor el nem olvad, majd főzd tovább kb fél óráig.
- Hagyd kihűlni a fahéjdarabokkal együtt
- Szűrd le és töltsd csinos kis üveg(ek)be
- Tárold hűtőben!
Fogyaszd egészséggel!
http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Nugátos bonbon mogyoróval és mandulával
  2013-11-23 15:43:11, szombat
 
  Nugát recept Ritától

Hozzávalók
15 dkg nugáthoz: 5 dkg hámozott, és pirított mogyoró, 5 dkg cukor ,5 dkg tejcsokoládé, fél teáskanál vaj

A mogyorót serpenyőben kissé megpergeltem majd száraz ruha között addig dörzsöltem míg a héja levált.

Előbb a porcukrot majd a mogyorót kávédarálóban nagyon finomra őröltem. A tejcsokoládét vízgőz fölött felolvasztottam a fél teáskanál vajjal. Mikor kissé kihűlt, belegyúrtam a mogyorót és a porcukrot míg homogén massza lett.Fóliába csomagolva és hűtőszekrényben akár 2 hétig is eltárolhatjuk .
Felhasználás előtt szobahőmérsékleten tartottam 1 óráig majd átgyúrtam.

Nugátos bonbon

Hozzávalók:
15 dkg nugát, 10 dkg mogyoró, 10 dkg mandula, 20 dkg étcsokoládé

Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztotta, ecsettel kikentem a formát,hűtőbe tettem 5 percre majd még egyszer kikentem.Mindegyikbe tettem kevés nugátot, mogyorót vagy mandulát belenyomkodtam és annyi csokoládét öntöttem rá, hogy befedje az egészet. 1 órára hűtőbe tettem majd felülről kissé megnyomogattam mindegyik bonbont és szinte maguktól kipattantak.Hátránya,hogy csak egyszer tudtam egy formát felhasználni.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Meggylikőrös bonbon
  2013-11-23 15:37:01, szombat
 
  Hozzávalók:
1/2 dl tejszín, 2 evőkanál meggylikőr, 12 dkg étcsokoládé, 20 db likőrös meggy; a bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé; tetejére: 5 dkg fehércsokoládé, 1 cikk tejcsokoládé

Elkészítése:
a töltelékkrémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a likőrt és az összetördelt csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz, majd lehűtjük. A bevonathoz az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, félrehúzzuk és állandóan kavarva kissé visszahűtjük, majd a bonbonformát kikenjük, ha szükséges, kétszer is, majd lehűtjük. Ha a csokoládé megdermedt, mindegyikbe krémet teszünk és belenyomunk egy-egy likőrös meggyet, majd olvasztott csokoládéval bezárjuk és újból dermedni hagyjuk. Dermedés után kifordítjuk a formából, a fehércsokoládét és a tejcsokoládét megolvasztjuk, és vékony sugárban a bonbonok tetejére csorgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Kávés bonbon
  2013-11-23 15:35:06, szombat
 
  Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg mandula

Krémhez:
1.5 dl tejszín, 10 dkg 75% os csokoládé, 1 evőkanál neszkávé.

A tejszínt felforraltam ,feloldottam benne a neszkávét és beletördeltem a csokoládét. Sima egynemű krémmé kevertem és lehűtöttem.
A kétféle csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, kikentem a formát,alját fehér csokoládéval,oldalát pedig étcsokoládéval,lehűtöttem és megismételtem.Megtöltöttem egy egy kávéskanál krémmel, egy egy szem mandulával és fehér csokoládéval bezártam. Tetejüket a megmaradt kétféle csoki keverékével díszítettem.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Zserbó bonbon
  2013-11-23 15:32:55, szombat
 
  Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg darált dió, sárgabaracklekvár, 2 evőkanál porcukor, csokidara

A sárgabarackot langyos vízbe áztattam míg megpuhult majd ledaráltam. Összekevertem a darált dióval, porcukorral és annyi sárgabarack lekvárral,hogy jól formázható massza legyen. Diónyi golyókat formáltam belőle és csokidarába hempergettem.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Aszalt gyümölcsös golyók
  2013-11-23 15:28:41, szombat
 
  Hozzávalók:
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs( barack, füge, szilva, mazsola, alma), 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítése:
a gyümölcsöket apróra vágjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd kicsivel több mint felét ráöntjük a gyümölcsökre és jól összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk és vékony sugárban, tejükre csorgatjuk a megmaradt csokoládét. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Eperzselés szaloncukor
  2013-11-23 15:25:55, szombat
 
 
Hozzávalók( 24 db):
20 dkg mirelit eper, 4 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 20 gr zselatin;

a bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
az epret egy edénybe tesszük, hozzáadunk 1dl vizet és 1 evőkanál citromlevet, majd 2-3 percig főzzük. A megfőtt epret turmixoljuk vagy villával összetörjük, majd belekavarjuk a mézet és a zselatint. 5-10 percig hagyjuk a zselatint feloldódni, majd jól összekavarjuk és újból felforrósítjuk. 12x16 cm-es formába öntjük és legalább 5 órát szilárdulni hagyjuk. Ha a zselé megkeményedett
, 2x4 cm-es darabokba vágjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk (ne hevítsük túl nagyon), majd félrevesszük és állandóan kavarva langyosra hűtjük, hogy a zselé ne olvadjon meg a túl meleg csokoládétól. Villa segítségével belemártjuk a szaloncukrokat és sütőpapírra tesszük dermedni. Selyempapírba, majd vékony, színes papírba csomagoljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
Kókuszos szaloncukor
  2013-11-23 15:23:57, szombat
 
  Hozzávalók:
2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, fél vaníliarúd, 10 dkg kókuszreszelék; a bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait, majd felforraljuk. Ekkor beletesszük a kókuszreszeléket és addig főzzük, míg a massza besűrűsödik. 2-3 órára lehűtjük, majd kiskanálnyi adagokat veszünk a masszából, szaloncukorrá formázzuk és visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a szaloncukrokat fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba, hagyjuk, hogy a fölösleg lecsöpögjön, majd dermedésig hungarocelbe szúrjuk. Ha a csokoládébevonat megszilárdul, selyempapírba és alufóliába csomagoljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Cukrok -bonbonok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 6632 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 30861
  • e Év: 117665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.