Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 158 
Hőlégballon fesztivál Bristolban
  2018-08-14 21:34:06, kedd
 
  Kivilágított hőlégballonok, tűzijáték, tömeges hőlégballon-felszállás... Ez csupán néhány azok közül a látványos programok közül, amelyeket Augusztus 9. és 12. között a Bristoli Nemzetközi Hőlégballon-fesztiválon láthattak az oda ellátogatók. A több mint harmincéves múltra visszatekintő esemény Európa legnagyobb ilyen jellegű fesztiválja, ahol több mint 100 hőlégballon látható, és évente több mint félmillió látogató fordul meg. Semmi sem fogható látvány nézni a hőlégballonok felszállását - garantáltan lélegzetelállító látvány -, de ezen kívül ejtőernyős bemutatók, koncertek, vidámparki menetek és sok egyéb program gondoskodik arról, hogy mind a gyerekek, mind az idősebbek jól érezzék magukat. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Brighton Pride 2018
  2018-08-08 21:27:24, szerda
 
  Több tízezer ember London utcáin: a legnagyobb melegfelvonulás képekben.

A rendezvény idén 46. alkalommal került megrendezésre. A felvonulás a Portland Place-nél indul, az Oxford Circuson és Regent Streeten keresztül halad, és a Whitehallnál ér véget. A rendezvény főszereplője ebben az évben Britney Spears volt.

A mozgalom emblematikus eseménye az 1969-es Stonewall-lázadás, amikor egy meleg bár közönsége szembe szállt az őket zaklató rendőrökkel. A melegbüszkeség-mozgalom jelentős eseménye az évenként megrendezett büszkeségnapi felvonulás (angolul gay pride march vagy a Stonewall-mozgalom utcájáról elnevezett Christopher Street Day). Az első felvonulást a lázadás egyéves évfordulóján, 1970. június 28-án tartották New Yorkban.

 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Wacken Open Air fesztivál 2018
  2018-08-06 22:09:39, hétfő
 
  A Wacken Open Air fesztivál, Augusztus 2-4 között Wacken város szélén mint egy 70000 ember előtt volt megtartva.

A Wacken Open Air (röviden W:O:A) a világ egyik legnagyobb nyári metalzenei fesztiválja. Évente rendezik meg egy német Schleswig-Holstein tartománybeli településen, Wackenben. A fesztivál vonz minden metalzenei rajongót, főleg a black, death, thrash, gothic, folk és nu metal, továbbá a metalcore és a hard rock követőit.

Az első Wackent 1990-ben rendezték meg, és 1998 körül vált Európa és a világ egyik legmeghatározóbb metaleseményévé. Több nagyobb méretű kemping öleli körül a központban álló fesztiválterületet, ahol 3 szabadtéri színpadon és egy sátorban mintegy 70-80 zenekar gondoskodik a látogatók szórakoztatásáról. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Jaggalo fesztivál 2018
  2018-08-01 17:43:18, szerda
 
  Idén 19. alkalommal került megrendezésre Thornville-ben, Ohio-ban a zenevilág egyik legmegosztóbb duójának, az Insane Clown Posse-nak az egyhetes észvesztést szolgáló fesztiválja, a Juggalo Gathering. 2000 óta minden évben megrendezik a Gathering of the Juggalos nevű rendezvényt, amely egy Juggalok számára tartott néhány napos zenei fesztivál. Ezeken számos, nem csak a Psychopathic Records-hoz tartozó előadó lép fel, emellett szemináriumok, versenyek, dedikálások, pankrációmérkőzések, stb. kerülnek megrendezésre.

Hogy kik azok a juggalók? A Juggalo (férfi vagy nő) vagy a Juggalette (ha nő) egy olyan csoport tagja, aki a michigani horrorcore-rap csapat, az Insane Clown Posse (ICP) rajongótáborához tartozik.

Az ICP egy "horrorcore-rap"-duó Detroitból. Általában fekete-fehér sminkelt bohócarccal mutatkoznak. A szövegeik általában erősen eltérnek a megszokottól, és elég őrültek. Ennek ellenére rengeteg szarkasztikus és önironikus elem is található a dalszövegeikben. Éppen ez az elegy ingerli a rajongókat. Zeneileg a Rock/Metal stílus is megtalálható a dalaikban. ezt keverik a tipikus rap-pel. A Detroit-i csapat 1988-ban "Inner City Posse" néven egy trióként indult, aminek Violent J (Joseph Bruce), Shaggy 2 Dope (Joseph Utsler) és John Kickchazz voltak a tagjai. Az ICP a menedzserükkel, Alex Abbiss-szel együtt megalapította a Psychopathic Records nevű kiadót. (a jelenlegi menedzser Billy Bill). A Carnival of Carnage megjelenése után (az első a 6 Joker's Card közül), John elhagyta a csapatot. Ekkor kezdett kialakulni a csapat sajátos rajongótábora, akik magukat Juggalo-knak nevezik.

A Juggalo-kat nem tipikus rajongóknak és groupie-knak kell értelmezni, hanem mint egy, a zene által összekötött nagy családot. Sokszor ők is arcfestéssel jelennek meg, ami a szoros kapcsolatukat jelképezi az ICP és egymás felé. Persze nem mindenkinek van bohócsminkje, Anybody Killa (ABK), a Psychopathic Records egy másik előadója például indiánnak festi magát - így a rajongói is. Nekik olyan sokat jelent az, hogy Juggalok, hogy senki által nem engedik befolyásolni magukat, csak járják a saját útjukat, és hűségesek az ICP-hez, példaképnek tekintik őket. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
A 2018-as World Santa Claus kongresszus
  2018-08-01 15:53:47, szerda
 
  A dániai Bakkenben minden nyáron összegyűlnek a világ Mikulásai, hogy megünnepeljék a karácsonyt, az ünnepi hangulatot, és a varázslatot. A nyári Mikulástalálkozó és a július végi ünnepség idén 61. alkalommal került megrendezésre a Koppenhága melletti településen. A Mikulás-eseményt sok évvel ezelőtt egy igazi showman álmodta meg, melynek témája a karácsony ünneplése nyár közepén. Az esemény kitalálója minden idők egyik legnagyobb szórakoztatója és varázslója, Christian Nielsen, az úgynevezett "Tribini professzor", aki életre hívta a 61 éves Világ Mikulás Kongresszust, amely 1957 óta minden évben megrendezésre kerül Bakkenben. A Világ Mikulás Kongresszus Bakken egyik híres gyermekünnepévé vált. Azóta nemzetközi rendezvénysorozattá fejlődött, ahol a Mikulások a világ minden tájáról találkoznak, megbeszélést folytatnak a mikulásipari dolgokról és ünneplik a karácsonyt, a Mikulás-ünnepet, és az együttlétet. A Mikulások felvonulnak Bakkenben, és Koppenhága belvárosában is. Idén több mint 150 férfi és női Mikulás és az ünnepkörhöz kapcsolódó szereplő találkozott s Dániából, Norvégiából, Grönlandról, Franciaországból, Japánból, Németországból, Hongkongból, az Egyesült Államokból, Angliából és számos más országból érkeztek résztvevők. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Toyohashi Gion Festival 2018
  2018-07-31 22:13:30, kedd
 
  A japán Gion Fesztivált részeként Toyohashi város lakói minden évben július harmadik hétvégéjén elkészítik a "Tezutsu Hanabit", azaz a kézzel barkácsolt tűzijátékot. Aki részt szeretne venni a felvonuláson, saját kezűleg kell legyártania a hagyományosan bambuszból, szőtt rizsből és puskaporból készült kézi ágyút. Az ágyúsok tűzálló ruhába bújnak, hogy a lehulló parázs ne égesse meg őket, a nézőket pedig elkápráztatja a látványos tűzijáték. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Véget ért a bikafuttatás Pamplonában
  2018-07-21 17:14:50, szombat
 
  Évről-évre július 6-án délben, a "chupinazo" rakétadördülésére rajtol el Pamplonában a San Fermín.
Idén 28 ember sérült meg a hagyományos pamplonai bikafuttáson, amely szombaton ért véget az észak-spanyolországi városban.
A befejező napon hatan sérültek meg a város utcáin megrendezett 850 méteres futamon, amit a bikák 2 perc 12 másodperc alatt tettek meg. Az egyik embert métereken keresztül húzott magával egy bika, mert a nyaksálja beleakadt a szarvába. A férfit hordágyon szállították el a helyszínről.
A navarrai kórház szóvivője elmondta: mind a hat sérült megúszta zúzódásokkal és horzsolásokkal.
A pamplonai bikafuttatáson nyolc egymást követő napon futnak a bikák az emberekkel együtt.
A fesztiválnak idén összesen 28 sérültje volt, közülük két embert felökleltek a bikák.
Tavaly a nyolc futáson hat szúrt sebet okoztak a bikák, egyéb sérülésekkel mintegy ötvenen kerültek kórházba.
A nagy mulatsággal záruló fesztivál, amellyel a hagyományok szerint Pamplona védőszentjét, San Fermínt ünneplik évente mintegy egymillió látogatót vonz a városba.
"Pobre de mí, se acabaron las fiestas de San Fermín" - búcsúztak július 14-én éjfélkor az ünneplők, immár a megpróbáltatásokkal a hátuk mögött.
Pamplonában a középkor óta rendeznek ünnepséget San Fermín tiszteletére, a világhírt azonban Ernest Hemingwaynek köszönheti a rendezvény. A világhírű író 1926-ban megjelent Fiesta (A nap is felkel) című regényében írta le érzékletesen a bikafuttatást, megindítva a tömegek zarándoklatát az eseményre. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Boryeong Iszap Fesztivált
  2018-07-18 15:31:26, szerda
 
  A 21. Boryeong Mud Festival (Iszap Fesztivál) Július 13-tól 22-ig tartó nyári fesztivál, amit Dél-Koreában, Szöultól km 200 kilométerre, Boryeong városban tartanak. Az első Mud Festival 1998-ban volt és 2007-ig több mint 2,2 millió látogatót vonzott Boryeong-ba. Boryeong városa bővelkedik ásványi anyagokban és gyönyörű látványt nyújt a tengerpart a hegységgel. A fesztivál helyszíne a Daecheon strand. Az ott található iszap különleges tulajdonságokkal rendelkezik és megszépíti a bőrt. Hatására már a kozmetikai cégek is felfigyeltek és rengeteg termék készül ebből a speciális iszapból. Boryeong városa azért teremtett hagyományt a fesztivállal, hogy népszerűsítse a Daecheon strand területén található iszapot és az emberek ingyen kipróbálhassák az iszap jótékony hatását. A külföldiek és a Koreaiak is szeretik magukat tetőtől talpig iszappal bekenni, fejest ugrani a sárba, lecsúszni az iszapcsúszdákon vagy próbára tenni ügyességüket iszapbirkózásban. A Mudfest ezen kívül rengeteg élő műsort, vetélkedőt, tűzijátékot, izgalmas éjszakai életet és rengeteg meglepetést kínál a látogatóknak.

 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Chilievő verseny, 40 fokos melegben
  2018-07-11 19:34:06, szerda
 
  Kína délnyugati részén lévő Yunnan tartományban július 8-án rendezték meg az idei chilievő versenyt 40 fokos melegben. A verseny során az történik, hogy a jelentkező beugrik egy tiszta kapszaicinnel felturbózott fürdőbe, melynek felszínén különböző erősségű paprikák úszkálnak, majd megnézik, hogy adott idő alatt mennyi chilipaprikát képes magába tömni. Ép ésszel nem igazán felfogható, miért is akarna valaki úgy erőspaprikát zabálni, hogy közben az összes testnyílása lángol az átlagemberek számára elviselhetetlenül csípős létől. A Csípős Király címet idén Tang Suaj-hui nyerte meg egy perc alatt ötven paprikát tudott megenni. 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
Borcsatát vívtak spanyolországban
  2018-07-03 20:54:24, kedd
 
  Ismét borcsatát (La Batalla del Vino) vívtak az észak-spanyolországi La Rioja borvidék Haro településén, ahogy több mint hetven éve minden június 29-én. Ebben az évben körülbelül 7500 ember fegyverkezett fel a világhírű riojai vörösborral megtöltött, legkülönbözőbb méretű vízipisztolyokkal és permetezőkkel, hogy aztán egy órán keresztül egymást lövöldözzék vele. Öntötték és itták is a bort vödrökből, kulacsokból, kinek mi jutott. 75 ezer liter bor fogyott el, egységes lilásrózsaszínűre festve a "harcosok" ruháját, és tocsogós boros sártengerré változtatva a földet. Rezesbanda kísérte a csatát, amely így a végére egy hatalmas táncos fiestává alakult. A már igazi turistalátványosságnak számító borcsatát először az 1940-es években rendezték meg Szent Péter ünnepe alkalmából. Erre emlékezve a csata előtt misét tartanak, majd megvívják a küzdelmet, utána pedig bőséges lakomával ünnepelnek. A hagyomány szerint a borcsata a szomszédos Miranda de Ebro településsel való vitából ered, amely arról szólt, hogy a bilibiói sziklák mely településhez tartoznak. A borcsatát ezért mindig ezen a vitatott területen tartják. A legtöbb turista Spanyolországból érkezik erre az alkalomra a településre, a külföldiek közül a leggyakoribb vendégek a britek 
 
0 komment , kategória:  Fesztiválok:  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 158 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 970 db bejegyzés
Összes: 38150 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2325
  • e Hét: 19643
  • e Hónap: 197087
  • e Év: 3181287
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.