Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Sütés nélküli túró torta
  2018-08-19 19:40:58, vasárnap
 
 
Sütés nélküli túrótorta b-ors konyhájából
b-ors b-ors receptje
receptek torta túrótorta elkészítés: könnyű
Elküldöm
Sütés nélküli túrótorta b-ors konyhájából
villámgyors recept 10 perc / előkészület: 10 perc

Expressz zselatinfixszel és expressz tortazselével olyan gyorsan kész van, hogy szinte észre sem vesszük, hogy megcsináltuk :))

hozzávalók / 4 adag

A tésztához
300 g háztartási keksz (darált)
2 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
150 g vaj
0.5 dl tej (kb)

A krémhez
500 g tehéntúró
140 g tejföl
100 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix (expressz)
A tetejére
50 g barackbefőtt
1 csomag tortazselé

A befőzés kategória bemutatása
Mit csináljak a félig átsült hússal?
Élesztős arcpakolás receptet tud valaki?
még több kérdés
ezt olvastad már?

alapanyagok

barackbefőtt cukrozatlan kakaópor habtejszín háztartási keksz tehéntúró tej tejföl tortazselé vaj zselatinfix cukor porcukor vaníliás cukor
Szólj hozzá!

A darált kekszet, a kakaóport, a cukrot, a vajat összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
Egy 26 centis tortaforma aljára nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe.
A túrót elkeverjük a tejföllel és a cukrokkal, majd a tejszínből kemény habot verünk úgy, hogy amikor félig kemény, hozzáadjuk az expressz zselatinfixet, majd a túrós krémbe keverjük.
Rákenjük a krémet a kekszes alapra, tetejét ízlés szerint gyümölccsel díszítjük, majd a tetejére tortazselét öntünk.
tepsi mérete: 26 cm


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Csokis zabpelyhes keksz
  2018-07-29 08:57:04, vasárnap
 
 



A sütésre figyelj, ne legyen több mint 8 perc !!!




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Emeletes, habos szelet
  2018-07-27 19:10:07, péntek
 
  Emeletes, habos szelet recept

Mennyiség:
6 fő részére

Hozzávalók:

Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
10 dkg porcukor
kb 2-2,5 dl tej
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:
2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
tortadara vagy csokiforgács

Elkészítése:

Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Diós piskótás krémes
  2018-07-07 06:37:58, szombat
 
  Diós-piskótás krémes
gyors recept 60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc

hozzávalók / 6 adag

A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj

A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín

alapanyagok

babapiskóta dió habtejszín napraforgó olaj sütőpor tej tojásfehérje tojássárgája vaj cukor porcukor tejszínízű pudingpor

elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
sütési hőfok: 170°C
tepsi mérete: 40x28 cm



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Sütés nélkül
  2018-04-01 16:36:56, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Túró rudi szelet sütés nélkül
  2018-03-04 18:26:12, vasárnap
 
 
Túró rudi szelet sütés nélkül


Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg darált keksz
12 dkg vaj
6 ek cukor
1,5 dl tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6 dl tej
5 ek búzadara
25 dkg túró
5 ek cukor
1 db citrom lereszelt héja
A csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj

Elkészítés

A kekszmorzsát összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tejjel, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverővel krémesre keverjük a tejbegrízzel, a cukorral és a citromhéjjal (egy kevés citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
A csokit megolvasztjuk az olajjal, és még melegen a süti tetejére csorgatjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.


JÓ ÉTVÁGYAT!!!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Emeletes, habos szelet
  2017-07-27 05:38:12, csütörtök
 
  Emeletes, habos szelet recept

Elkészítési idő:
30 perc

Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


Hozzávalók:

Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj (ne margarin legyen!)
10 dkg porcukor
kb 2-2,5 dl tej

Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
7,5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:
2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
tortadara vagy csokiforgács

Elkészítése:

Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Éles késsel felvágjuk, majd tálaljuk a desszertet.






 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Sztracsatella sütés nélkül
  2015-10-21 20:15:28, szerda
 
  Sztracsatella sütés nélkül:

Hozzávalók:

1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma

elkészítés:
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg
csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.



 
 
1 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Habos süti sütés nélkül
  2015-02-07 20:45:42, szombat
 
  Habos álom, babapiskótával sütés nélkül! 20 perc alatt elkészíthető, csak ki kell várni amíg lehűl
Fincsi és gyors süti, ínycsiklandóan habos. Ha nincs kedved sütni, próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók:
40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma

A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
Emeletes élvezet
  2015-02-04 14:36:35, szerda
 
  Szerző: Mindenegyben Blog

Emeletes élvezet - Sütés nélküli finomság, lehűtve a legfinomabb. Vigyázat! Gyorsan elfogy!
Hozzávalók:
1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor

2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár

3 réteg:
25dkg túró
4ek porcukor
2cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín

4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej

5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)
Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38x22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
Tényleg egy nagyon könnyen elkészíthető.és egy finom sütemény,úgy szerintem valóban finomabb,ha egy vékony könnyű kakaós piskótát sütünk alá,de így is tökéletes:-)

forrás:ditta84



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - SÜTÉS nélkül  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 877 db bejegyzés
Összes: 10568 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 891
  • e Hónap: 3809
  • e Év: 394936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.