Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Nincs Cím
  2018-05-31 19:38:46, csütörtök
 
  A VENDÉGEIM EGYFOLYTÁBAN EZT A FINOMSÁGOT KÉRIK TŐLEM! MENNYEI FOKHAGYMAKRÉM, KENYÉREN!

Hozzávalók:

100 gramm vaj
20 cikk fokhagyma
150 gramm sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 kenyér
1 csomó petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
1.Vágd le a megtisztított fokhagymák végeit.

2.Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és rendezd el rajta a fokhagymákat. Locsold meg az olívaolajjal, sózd meg, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 5-7 percig.

3.Utána várj, míg kihűl.

4.A szobahőmérsékletű vajat keverd el egy tálban reszelt sajttal, a petrezselyemzölddel, és az előre megsütött fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.

5.Szeleteljünk fel egy kenyeret, kenjük meg a fokhagymás kencével, majd tegyük a 240 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

(Forrás: tudasfaja.com)
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Krémsajt házilag
  2018-04-24 13:32:25, kedd
 
 

Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .

Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!

Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú !
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Tojáskrém
  2018-03-26 21:37:44, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Sült paprikás padlizsánkrém
  2018-03-22 16:08:53, csütörtök
 
  Hozzávalók:
80 dkg sült padlizsánhús jól lecsepegve, 3 kápia vagy kaliforniai paprika, 2 közepes hagyma, só, bors, 1 csokor vegyes zöldfűszer (nálam medvehagyma, kapor és petrezselyemzöld volt), majonéz, citromlé.

Elkészítése:
A paprikát nyílt lángon vagy 230 fokos sütőben addig sütjük, míg héja meg nem feketedik, húsa meg nem puhul. Kivesszük a sütőből, megszórjuk bőven sóval, néhány percre letakarjuk, majd meghámozzuk, és csumáját, magjait eltávolítjuk. A padlizsánt és a sült paprikát összeaprítjuk, majd összekeverjük a finomra aprított hagymával és zöldfűszerekkel együtt. Ízlés szerinti majonézt keverünk hozzá, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Tojás krém
  2017-11-17 16:04:55, péntek
 
 

Recept:
8 db tojást
10 dkg puha vaj
3 mk só
1l mk fehérbors
3 tk mustár
1 közepes hagyma apró kockákra vágva
4 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem, megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.

Finom, friss kenyérrel tálaltam
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Krumplis palacsinta
  2017-11-17 10:45:34, péntek
 
  Laktató, és nagyon finom és jobb, mint az egyszerű palacsinta!

Ezt a palacsintát egyszer kell elkészítened, és gyorsan a kedvenceddé válik. Nem az a tipikus lekváros palacsinta, de nagyon ízletes a megpirult burgonyától!

Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 csésze joghurt
3 evőkanál liszt
1 tojás
0,5 teáskanál só
0,5 teáskanál szódabikarbóna (1/2 teáskanál ecetben feloldva)
⅓ teáskanál szárított koriander
⅓ teáskanál bors
Elkészítés:
1.tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd reszeljük le. Csavarjuk ki a levét.
2.Adjuk hozzá a joghurtot.
3.Majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el.
4.Adjuk a masszához a tojást, a koriandert, a borsot, a sót, és a feloldódott szódabikarbónát.
5.Öntsünk egy kevés olajat a felforrósított serpenyőbe, majd süssünk kisebb palacsintákat.
6.Egy evőkanálnyi massza elég lesz hozzá, nem kell túl vastag legyen. Süssük mind a két oldalát szép aranybarnára.
7.Fogyaszthatjuk sajttal, vagy fokhagymás mártással is. Mennyei íze lesz!
Forrás: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Téli retekkrém
  2017-11-16 14:49:02, csütörtök
 
  Hozzávalók:
20 dkg fekete retek
3 ek tejföl
1 doboz natúr sajtkrém (125 g-os Philadelphia)
fél fej lilahagyma (vagy maréknyi snidling), nagyon apróra vágva
frissen őrölt bors, só

A fekete retket megmosom, meghámozom és lereszelem kedvenc reszelőmön. Alaposan besózom és békén hagyom 20 percig. Kinyomkodom a levét, tálba teszem és összekeverem a többi hozzávalóval, tekerek rá borsot. Rozskenyér pirítóssal a legfinomabb, de tortillával mártogatva sem utolsó.
Link

A család kedvence:
25-30 dkg feta
2 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy zúzva
4 db. szárított paradicsom
3 evőkanál extra szűz olíva, vagy az előző paradicsomok olajából
egy marék fekete olívabogyó összevágva
Krémesre keverve. Akkor a legjobb, ha van ideje állni egy kicsit, mondjuk estétől reggelig.

Forrás: TV paprika, offline, magazin verzió
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Karfiolkrém
  2017-11-15 09:29:34, szerda
 
  Édesanyám készítette ezt a krémet gyakran gyerekkoromban, nagyon szeretem, azóta is a ,,kence" osztag oszlopos tagja repertoáromban.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 dl házi majonéz
1 mk dijoni (magos)mustár
1 fél fej (lila)hagyma, vagy egy kis fej salotta
só, frissen őrölt bors,
1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling (opcionális)

A karfiolt kevés sós vízben puhára párolom, leszűröm, botmixerrel pépesítem, hozzákeverem a majonézt, ízesítem sóval, borssal, mustárral, hagymával és ha teszek bele, akkor az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Behűtve, barna kenyérre kenve mennyei!
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
A Töltött paprika kolbászos mascarponéval
  2017-09-22 15:43:55, péntek
 
  hozzávalói:
10 dkg mascarpone, 2 ek. tejszín, 1 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 10 dkg paraszt kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 zöldszínű paprika, 1 sárgaszínű paprika, 1/2 piros színű paprika (ez lehet kápia paprika is), Horváth Rozi őrölt bors, füst ízű só.
Elkészítése:
A mascarponét a tejszínnel kikeverjük. A vajat kis lábasban felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, azaz sűrű besamel mártást készítünk, jól felforraljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük. A fél piros színű paprikát apró kockára vágjuk. A kikevert mascarponéhoz hozzáadjuk a kihűlt besamelmártást, apróra vágott kolbászt, paprikát, petrezselymet, megszórjuk sóval, őrölt fehérborssal és jól összekeverjük. A lecsepegtetett paprikákat szorosan megtöltjük a masszával. Alufóliába csomagoljuk és legalább 2 óra hosszára hűtőszekrénybe, tesszük. Tálaláskor szeletekre vágjuk, friss kenyérrel kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Finom reggeli
  2017-08-20 21:57:09, vasárnap
 
  Ha az uborkáról csak az uborkasaláta ugrik be, akkor most hozunk Neked egy teljesen más receptet. :)

Hozzávalók (4 személyre):
1 nagy kígyóuborka, 2 evőkanál durva szemű só, 15 dkg sonka, 1 kis édes fehérhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 15 dkg túró, 2 evőkanál majonéz, 1 csipet őrölt fehér bors.

Elkészítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Zöldséghámozóval hosszában csíkozva megtisztítjuk, azaz egy csíkot lehúzunk, majd a következő csíkot rajta hagyjuk. A nagy szemű sót alufóliára szórjuk, és az uborkát meghempergetjük, majd 20 percig állni hagyjuk benne. A sonkát kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, és mindkettőt finomra aprítjuk. Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, megtöröljük, és 8, egyenként 4 centi hosszú hengert vágunk belőle. Karalábévájóval a magos részt mindegyikből kikaparjuk, hogy legyen hely a tölteléknek. A túrót villával jól összetörjük, majd a sonkával, a hagymával, a majonézzel, a petrezselyemmel és egy csipet borssal alaposan összekeverjük. Az uborkadarabokat tálalótálra állítgatjuk, és a túrós masszával megtöltjük, majd kb. fél órára hűtőbe tesszük.
Paradicsommal és főtt tojással díszítve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 679 db bejegyzés
Összes: 7645 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 4526
  • e Hónap: 14015
  • e Év: 445189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.