Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Cukkinis krumpli prósza
  2017-07-19 19:32:30, szerda
 
  Egy hagyományos tájétel újragondolása....
(serpenyős változat)

Hozzávalók:
3 közepes burgonya
2 kisebb üde cukkini
2,5 dl kefir (aludt tej)
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 kiskanál só
2-3 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)
3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez
2-3 dl tejföl

Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!
A burgonyát meghámoztam, sajtreszelőn lereszeltem, kinyomkodtam a feles nedvet belőle. A cukkinit szintén lereszeltem és kissé besóztam, hogy a feles nedv távozzon, majd kinyomkodtam és a krumplival együtt egy tálba tettem. Hozzáütöttem a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekevertem.
Serpenyőben felolvasztottam a zsírt, és kis merőkanálnyi tésztát raktam rá, eligazgattam, hogy vékony legyen kb. 7-8 mm. Ha az alja megpirult, megfordítottam és a másik felért is megpirítottam. Majd kivettem, lecsepegtettem.A fokhagymákat lezúztam, kis sóval és vízzel kencét készítettem, amellyel megkenhető a prósza.

Tejföllel a végén meglocsolható ízlés szerint, melegen fogyasztva finom!


Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Ezt kend a kenyérre! 9 krém
  2017-06-08 13:54:47, csütörtök
 
  Ha táplálkozásunk során minden olyan tápanyagot megkap szervezetünk, amire szüksége van, nem lesznek hiánybetegségeink, immunrendszerünk jól működik.

Amennyiben valamilyen betegséget elkapunk, akkor is állapotunk jelentősen javítható úgy, ha a szükséges gyógynövényeket ételek formájában visszük be a szervezetünkbe. Erre nagyon jók a szendvicskrémek, melyek kenyérre kenve a napi étkezésünkbe beilleszthetők, és a krémek fűzserezésére friss gyógynövények, fűszerek kiválóan alkalmasak.

Az alaprecepteknek a fűszerezése egyéni ízlés szerint is megoldható, vagy különféle gyógyhatás eléréséhez igazítottan is. Pl. bakteriális fertőzéskor hagymát, emésztési problémák esetén tehetünk hozzá köménymagot.

Céklakrém
Hozzávalók: 1 kg cékla, őrölt kömény, őrölt bors, 50 dkg vaj vagy margarin.

A céklát hájastól megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük, turmixoljuk úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzátesszük a fűszereket és a margarint vagy a vajat ki melyiket választja. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt bors és köménymag, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld.

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kihűlés után villával széttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, a darabolt petrezselyemzöldet, és a vajat vagy a margarint. Hűtőbe téve az ízeket összeérleljük.

Brokkoli-krém
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, őrölt kömény, őrölt bors, vaj, vagy margarin.

A brokkolit sós vízben megfőzzük, a főzőlevet leöntjük, amit valamilyen más étel elkészítésénél felhasználhatunk. Ha a brokkoli kihűlt, villával összetörjük és hozzáadjuk a fűszereket és a vajat vagy a margarint.

Hagymakrém
Hozzávalók: 80 dkg vöröshagyma, őrölt kömény és bors, 50 dkg margarin, kevés olaj.

A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük, az olajon megdinszteljük, akkor jó, ha már barnás színű. Még egy kicsit villával megtördeljük, kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Búzakolbász-krém
Hozzávalók: fél kg búza, 30 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint fokhagyma, vöröshagyma, só, gyömbér, köménymag, pirospaprika, bors.

Az előre beáztatott búzát megfőzzük, a fűszerekkel, vajjal vagy a margarinnal összedolgozzuk, és a hűtőben egy napig állni hagyjuk, majd aztán fogyasztható.

Sütőtökkrém
Hozzávalók: 50 dkg margarin, 1 közepes kanadai sütőtök, csipet só, 1 csokor kapor, kevés őrölt bors és őrölt köménymag.

A sütőtököt megtisztítás után apró kockákra szeleteljük, és kevés vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, villával összetördeljük. Kihűlés után összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott kaporral és a margarinnal. Ha nincs friss kapor, jó a szárított is, de abból többet használjunk.

Sárgarépakrém
Hozzávalók: 50-50 dkg sárgarépa, margarin, ízlés szerint őrölt kömény, rozmaring, bors, só. A sárgarépát tisztítás után felkarikázzuk és megpároljuk, majd villával összetörjük. Kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Avokádókrém
Hozzávalók: 2 db avokádó, só, bors, őrölt kömény.

Az avokádót megtisztítjuk, a magját kiszedjük, a többi részét villával összetörjük. A fűszerek hozzáadása után pár órára a hűtőbe tesszük. Aki nem szereti túl intenzív ízét, tegyen bele margarint.

Sárgaborsókrém
Hozzávalók: 25 dkg sárga vagy zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, őrölt bors, köménymag, só, 50 dkg vaj vagy margarin.

A borsót megfőzzük a vöröshagymával és a babérlevéllel együtt. Miután megpuhult, kivesszük belőle a babérlevelet és a hagymát, villával összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket, vagy esetleg valamilyen más ízesítőt is tehetünk bele. Ha kihűlt, elkeverjük a margarinnal és a hűtőbe tesszük, hogy az ízük jól összeérjenek.
zoldfuszer.Sulyok Józsefné,
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Csirkesaláta
  2017-04-06 21:57:15, csütörtök
 
  Vacsorára nagyon finom és könnyen elkészíthető , könnyen emészthető ételreceptet hoztam
Gyorsan és könnyen elkészíthető ételről van szó , ami a csirkecomb és a csirkemell sózásával és párolásával kezdődik , és amíg a csirke párolódik addig az alapanyagokat megpucoljuk és gyaluljuk vagy szeleteljük .
Hozzávalók jégsaláta , paprika ,lilakáposzta ,paradicsom , zellergyökér , ezeket legyaluljuk , vagy apróra vágjuk a saláta leveleit apróra tépjük , egy keverőtálba tesszük megszórjuk sóval , borssal , meglocsoljuk citromlével csepegtetünk rá egy evőkanál olíva olajat jól elkeverjük hozzáadjuk a megpuhult és szeletelt csirkehúst és tálaljuk , én még szórtam rá egy kevés vörös áfonyát is .Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Fűszeres lencsepástétom
  2017-04-06 21:31:01, csütörtök
 
  FŰSZERES LENCSEPÁSTÉTOM

Hozzávalók: 30 dkg lencse beáztatva, 1 nagy fej vöröshagyma,olivaolaj, 1 babérlevél, 1 db szegfűszeg, 5 gerezd fokhagyma, citromhéj, rozmaring, majoránna, kakukkfű


A lencsét annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a néhány gerezd zúzott fokhagymával együtt. Ha megpirult, citromhéjat reszelünk hozzá, rozmaringot, majoránnát, kevés kakukkfüvet adunk hozzá és továbbpirítjuk. Végül a főtt lencsét, és a lepirított fűszeres hagymát turmixban összedolgozzuk - kenyérre kenve, nagyon finom.
eletreceptek.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve lépésrő
  2015-09-07 10:00:04, hétfő
 
  A belseje puha, ragacsos és sajtos, a külseje ropogós. Minden falatja kincs. Kár lenne kihagynod!

Ez valami isteni! Azért merjük állítani, mert kipróbáltuk. Ha lenne ilyen, minden bizonnyal elnyerné a party falatkák királynője címet.

Hozzávalók:
1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny), 12szelet vékony sonka, 12 szelet vékony sajt ; a mázhoz: 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mák

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.

A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.

Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkel.

Betakarjuk a sajtlapokkal.

A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.

A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.

Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.

Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.

(Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.)

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/forro-sonkas-sajtos -tekercs-mustaros-martassal-sutve-lepesrol-lepesre-139711
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Gombás lecsó
  2015-08-14 16:19:25, péntek
 
  Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg szalonna, 2 hagyma, 3 tvpaprika, 1 kápia paprika, 2-3 paradicsom, 30 dkg csiperke gomba, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékra pedig rádobjuk a csíkokra vágott hagymát. Közben a paprikákat is felvágjuk, mikor a hagyma összeesett, rádobjuk, megsózzuk és együtt dinszteljük tovább. Kis idő után hozzáadjuk a negyedekbe vágott gombát, megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját és összevágjuk, majd a lecsóba tesszük. Összekavarjuk, felöntjük egy nagyon kevés vízzel és fedő alatt pároljuk, míg a leve elfő. A végén megszórjuk kevés petrezselyemzölddel, a félretett szalonnapörccel, majd tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Bazsalikomos paradicsomágyon sült tojás
  2015-08-12 13:58:58, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:
4 paradicsom, 2 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, 12 fürjtojás, 2-3 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, só, bors, bazsalikom


Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a fokhagymát szeletekre, a paprikát csíkokra a paradicsomot pedig cikkekre vágjuk. Az olajon átsütjük a fokhagymát, rádobjuk a paprikát, sózzuk, borsózzuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és addig pároljuk, míg a keletkezett leve elfő, majd megszórjuk bazsalikommal. Egyszemélyes hőálló formákat kivajazunk, szétosztjuk bennük a paradicsomos paprikát és mindegyikbe 3 fürjtojást ütünk. Tetejét enyhén megsózzuk, megszórjuk borssal és előmelegített sütőben, lassú tűzön, 20 percig sütjük. Önmagában vagy sült krumplival tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Sült paradicsomszeletek kenyérágyon
  2015-08-12 13:50:30, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:
4 paradicsom, 4 evőkanál juhtúró, bors, bazsalikom, olívaolaj, 8 szelet fekete kenyér, 2-3 cikk fokhagyma.

Elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk, éles késsel kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. A juhtúrót összemorzsoljuk és szétosztjuk a paradicsomszeleteken. Megszórjuk borssal és apróra tépkedett bazsalikommal, majd forró sütőben megsütjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és meglocsoljuk olívaolajjal. A megsült paradicsomszeleteket a kenyérre helyezzük és azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
2 reggeli vitaminbomba kicsiknek és nagyoknak
  2014-10-15 13:37:26, szerda
 
  Hogy energiadúsan induljon a napunk, nem árt egy-két dolgot megtenni, hiszen az egész erőnlétünkre, munkaképességünkre és hangulatunkra kihatással lesz. Fogyasszunk reggel finom és vitaminnal teli eledelt, hiszen szervezetünk meghálálja azt.

1. Vitaminbomba kicsiknek

Hozzávalók: 100 gramm mazsola, 150 gramm dió, 100 gramm mandula, 100 gramm aszalt szilva, 100 gramm aszalt sárgabarack, 2 citrom reszelt héja és leve, 250-300 gramm méz.

Elkészítés: Előbb keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a levet, végezetül a mézet. A keveréket hagyjuk állni két-három napig, és azután adhatjuk a gyereknek reggelire, iskolába indulás előtt. Egy teáskanál az ajánlott napi adag, tároljuk a hűtőszekrényben.

*Négy év feletti gyerekeknek

2. Vitaminbomba nagyoknak

Hozzávalók: 200 gramm aszalt sárgabarack, 200 gramm aszalt szilva, 200 gramm szárított füge, 200 gramm dió, 1 citrom, 50 ml brandy, 250 gramm méz.

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük jól el, és tároljuk hűtőszekrényben. Fogyasztás előtt legalább egy napig hagyjuk állni. Minden nap étkezések előtt egy teáskanállal együnk a keverékből.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Zöldséges baconös tészta a sütőből
  2014-10-14 16:30:20, kedd
 
  vacsi pár perc alatt, egyszerűen csodás!

A megszokott omlett helyett mágikus finomság gyorsan és könnyedén.

Hozzávalók:

1 hagyma
2 paprika
1 kisebb cukkini
10 dkg bacon
5 dkg reszelt füstölt sajt
3 tojás
7 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
Elkészítése

A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a tojásokat felverjük és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot is, majd a bacont és a zöldségeket. Kiolajozott sütőformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük. Már tálalhatjuk is.

Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 304 db bejegyzés
Összes: 6796 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 592
  • e Hét: 14122
  • e Hónap: 30341
  • e Év: 282296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.